Ricardo van Rhijn blijft na vertrek bij sc Heerenveen actief in Eredivisie

Maandag, 5 oktober 2020 om 14:07Robin Bruggeman • Laatste update: 14:20

Ricardo van Rhijn is ook dit seizoen actief in de Eredivisie. De 29-jarige verdediger vertrok onlangs met een aflopend contract bij sc Heerenveen en liet daarna aan Voetbal International weten graag nog eens een buitenlands avontuur aan te willen gaan. FC Emmen maakt maandag echter bekend dat Van Rhijn zich voor een seizoen aan de club heeft verbonden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede stap voor Ricardo van Rhijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Zo die is ook afgezakt zeg. Niet dat het me bijzonder veel verbaasd want bij Ajax was het al weinig bijzonders en het is schandalig dat hij ook voor Oranje heeft gespeeld maar dan nog gaat zijn carriere wel stijl naar beneden. Voor Emmen een redelijke speler maar niet meer dan dat

5 oktober 2020 om 13:02

Besef even dat hij de voorkeur kreeg boven de Van der Wiel. Deze jongen was heel sympathiek maar verdedigde als een oud wijf totaal geen gif en overal telaat

5 oktober 2020 om 13:05

Buiten een goede trap (kol wel zeer goed vrije trappen nemen) had hij inderdaad niet veel speciale kwaliteiten.

5 oktober 2020 om 13:15

Zeker zoals tegen Feyenoord.

5 oktober 2020 om 15:50

Om de een of andere manier rust er een soort vloek op de rechtsback positie van Ajax. Van der Wiel zou de nieuwe rechtsback van Nederland worden, wordt uit de basis gespeeld door Van Rhijn en vertrekt om vervolgens in de vergetelheid te raken. Van Rhijn wordt uit de basis gespeeld door Tete, hét nieuwe rechtsback talent, vertrekt naar Club Brugge en zakt af. Tete wordt weer uit de basis gespeeld door Veltman(die al vaker tussendoor kwam op de rechtsback positie), vertrekt naar Lyon en speelt daar mondjesmaat. Veltman wordt weer weggespeeld door Mazraoui, die weer door Dest. Dest wordt vervolgens weer uit de basis gespeeld door Mazraoui en vertrekt ook. Ik hoop voor Dest dat hij het erg goed gaat doen bij Barcelona, maar het zou toch wat zijn als hij ook in de vergetelheid raakt.

5 oktober 2020 om 15:53

En elke back deed het erg leuk aan het begin. Dit zou dé nieuwe back van Nederland worden elke keer en dan na een jaar, maximaal twee, werd hij uit de basis gespeeld door weer het volgende nieuwe talent. Blijft frappant. Mazraoui en Dest hebben hetzelfde gehad, hopelijk kunnen zij wel de lijn doortrekken die een Van der Wiel en Van Rhijn en Tete niet hebben kunnen doortrekken.

Het blijft toch bijzonder dat hij maar ook een Anita zover afgezakt zijn.

5 oktober 2020 om 13:00

Ja, absoluut. Anita was echt een klasbak bij Ajax, met name in zijn laatste seizoen als cvm. Aan dit rijtje kunnen ook Emanuelson, Tete en Riedewald worden toegevoegd. Ik snap niet dat zijn zaakwaarnemer niet een zandbakclub weet te regelen voor hem.

5 oktober 2020 om 13:03

Van der Wiel is er nog zo een.

5 oktober 2020 om 14:25

Die heeft toch een aardige carrière gehad na Ajax? PSG zelfs.

5 oktober 2020 om 14:37

@meneertjej, Riedewald en Tete kun je toch uit dit rijtje halen? Het ligt denk ik meer aan de tunnelvisie van een Ajax volger dat wanneer daar spelers een paar wedstrijden meedoen zonder ook maar een bijster hoog niveau te halen meteen worden gezien als topspelers met een hoge potentie. Ik vind het eerder verrassend dat Riedewald in Engeland toch zijn plek lijkt te vinden en dat Tete nog altijd dicht tegen Oranje aan zit. Deze jongens hebben toch niet het verschil gemaakt bij Ajax voor een constante periode?

5 oktober 2020 om 15:07

Tete is de laatste jaren meer bankzitter en wisselspeler dan basis. En of dat ooit verandert? Maar speelt wel PL, dus wel knap op zich. En je zegt: Riedewald weet zijn plek te vinden? Hij heeft vorige week voor t eerst sinds tijden weer een paar minuutjes gespeeld. Maar hij is toch niet meer dan selectievulling bij CP? Totaal geen basismateriaal? Of heb ik iets gemist. Hadden laatst via een quiz met vrienden oa zijn statistieken opgezocht en hij had net 8 wedstrijden per seizoen gespeeld de afgelopen drie jaar. 8! Dan heb je het toch niet echt gemaakt lijkt me.

5 oktober 2020 om 13:02

Anita speelt bij een mooie club. Van Rhijn, naar Emmen.. Dan zal Bijl wel naar Utrecht gaan.

5 oktober 2020 om 13:06

Ik zeg niet dat RKC geen mooie club is, maar wie had 8 jaar geleden verwacht dat Anita al blij mag zijn dat RKC hem een contract aanbied. Dan vraag je je toch af wat er gebeurd is.

5 oktober 2020 om 13:10

Emmen is geen mooie club? Fantastische hoe ze laatste jaren het doen..Als enige club uit Drenthe.

5 oktober 2020 om 13:26

Dat je het goed doet betekent niet dat je een mooie club bent. Psg, city en leipzig doen het ook goed, maar dat zijn toch verre van mooie clubs.

5 oktober 2020 om 13:33

Totaal niet vergelijkbaar ajax1812. FC Emmen is een mooi voorbeeld van een club die zich de kop niet gek laat maken, met goed beleid (en een gelukje) naar de Eredivisie is gepromoveerd en zich daar probeert te handhaven zonder elk jaar een vreemdelingenlegioen deze kant op te halen.

5 oktober 2020 om 13:43

@ajax1812 Dat vind ik een beetje weinig respect voor clubs als RKC en Emmen. Op hun eigen niveau worden daar soms heel bijzondere dingen gedaan. Tegelijkertijd zijn het natuurlijk geen clubs waarvan we gedacht hadden dat de Ajacieden van een kleine 10 jaar geleden er nu uit pure armoede terecht zouden komen, maar als je het een beetje in perspectief ziet: clubs als RKC en Emmen zijn op hun eigen manier een sieraad voor de sport.

5 oktober 2020 om 14:01

Ik heb ook nergens gezegd dat Emmen geen mooie club is, alles wat ik heb gezegd is dat als jij het goed doet, jij niet perse een mooie club hoeft te zijn. Emmen doet het goed en is in mijn opinie een mooie club.

5 oktober 2020 om 15:09

FctRinze: Chuba vindt RKC een mooie club omdat ie fan is 😉. Dat iendat dan zo benoemd is toch logisch en prima 😉

5 oktober 2020 om 13:24

dat komt omdat elk talent wat af en toe de bal hier naar de goede kleur speelt meteen wordt neergezet als een toptalent die is voorbestemd voor de wereldtop

5 oktober 2020 om 13:30

Hoezo is Anita afgezakt? Heeft jarenlang in het buitenland gespeeld. Van Rhijn heeft niks gedaan of echt geprobeerd.

5 oktober 2020 om 13:45

Ik vind het mooi dat spelers bij een oude club gaan afbouwen, maar Anita is 31 jaar, en volgens mij was RKC een van de weinige ploegen waar je naar toe kunt. En als dit op je 31ste nog de beste keuze is, dan vind ik dat je behoorlijk afgezakt bent.

5 oktober 2020 om 13:54

Daar geef ik je wel gelijk in. Ik zou ook denken dat hij gewoon bij de nummer 4-5 van Nederland in de basis zou moeten staan en veruit de beste van de ploeg had moeten zijn. Ik denk dat sommige jongens het fout aanpakken, ook in combinatie met hun management. Niet zo lang bij een club blijven zitten en dat mensen vergeten dat je leeft of uberhaupt nog aan het voetballen bent. Wat hij wel fout heeft aangepakt. Het is geen grote personality maar je moet er wel aan werken. Dan blijf je wat in de mix, val je wat op, en val je niet zo hard terug. Ik zit nu nog met iemand in mijn hoofd maar kan er niet op komen.

Voor Emmen gewoon een betrouwbare Eredivisiespeler. Mogelijk wordt er toch nog rekening gehouden met een vertrek van Bijl?

5 oktober 2020 om 13:08

ik heb het gevoel dat Heerenveen supporters grote twijfels hebben of hij wel zo betrouwbaar is. Ik heb altijd het gevoel gehad dat hij niet echt indruk heeft gemaakt in Heerenveen. En ook bij AZ is hij nooit een onbetwiste basisspeler geweest.

5 oktober 2020 om 13:19

Ik denk inderdaad dat dit een teken is dat Bijl richting Utrecht gaat. Goed voor Emmen wel, die kunnen voor Bijl nu wel een miljoen of meer gaan vragen aan Utrecht die net 6 miljoen hebben ge-innt voor Klaiber. Maak je lekkere winst mee als Emmen zijnde

5 oktober 2020 om 14:21

Lijkt er niet op dat Bijl weggaat. Op RTV Drenthe staat dat hij zich gaat focussen op CV.

Het was toch ooit de gedoodverfde kandidaat voor de rechtsback-positie van het Oranje. Dat heeft 'ie duidelijk niet waar kunnen maken. Maar voor Emmen wel een aanwinst en een potentiële basisspeler, lijkt me.

5 oktober 2020 om 13:03

Het was bij Heerenveen wel bijzonder pover hoor. Echt een hele zwakke verdediger is dit gebleken. Geen idee waar zijn talent is gebleven

5 oktober 2020 om 13:13

Gek is dat toch. Want ik heb m bij Ajax toch echt vrij vaak prima potten zijn geleden. Is natuurlijk al even geleden, maar toch!

5 oktober 2020 om 13:37

Ik was ook best enthousiast toen hij bij ons tekende. Maar het viel echt vreselijk tegen. Zelf voor FC Emmen ben ik bang dat hij momenteel tekort komt. Wat inderdaad vrij bijzonder is, gezien zijn verleden.

5 oktober 2020 om 13:41

@superstick Van Rhijn is aanvallend redelijk, maar verdedigend gewoon zeer matig. Bij Ajax speel je 4/5 wedstrijden tegen een mindere tegenstander waar je op de aanval speelt. Zo speel je als middelmatige speler toch wat aardige potten. Je zag toen vooral Europees dat hij door de mand viel, waar vooral verdedigend wat gevraagd werd.

5 oktober 2020 om 14:19

Toch heb ik hem ook tegen sterkere tegenstanders aardig zien spelen. En ook verdedigend. Maar goed, niemand weet waar het precies aan lig, ook ik niet. Wist ik het wel, was ik multimiljonair.

5 oktober 2020 om 13:23

JA, maar, dat waren Van der Wiel en Karsdorp ook. In de afgelopen jaren zijn er een hele boel potentiele onbetwite toekomstige oranjespelers voorbij gekomen. Maar, we moeten er natuurlijk ook rekening mee houden dat we wel een heel povere lichting hebben gehad waar inderdaad spelers als Van Rhijn en Fer de norm waren. Edit: Neemt overigens niet weg dat het voor Emmen een goede deal kan zijn die, wanneer hij zijn niveau bij Ajax evenaart gewoon een zeer degelijke back is voor eredivisiebegrippen

Lijkt me een superdeal voor Emmen. Jammer dat hij zijn beloftes niet heeft kunnen waarmaken. Aan de andere kant, als je kijkt wat hij wel heeft mogen spelen, is het geen schande!

Voor Emmen lijkt me dit wel een leuke transfer op het eerste gezicht, al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik hem nou niet bepaald iedere wedstrijd volg. Iemand een idee war zijn “echte” niveau is op dit moment?

5 oktober 2020 om 14:01

Ik weet hoe hij speelde bij AZ en een beetje bij Heerenveen. Maar bij AZ was hij echt zo ontzettend slecht, zelden zo’n slechte verdediger gezien bij ons. Denk niet dat hij het niveau van Emmen aan kan eigenlijk..

5 oktober 2020 om 14:32

Oei, dat klinkt niet zeer goed. Misschien verrast hij wel, maar als het zo is gesteld zoals jij zegt, is het toch wel zonde voor Emmen.

5 oktober 2020 om 14:52

Er is blijkbaar iets wat hem aantrekkelijk maakt voor clubs als AZ, Heerenveen en Emmen. Hij is al wat ouder en was bij Ajax een redelijke speler. Het lijkt me ook geen lastige jongen. Misschien is het de gok waard en verrast hij inderdaad bij Emmen. Laten we het hopen voor beide partijen.

5 oktober 2020 om 20:50

Wellicht omdat alle bovenstaande clubs vele malen groter zijn dan onswij verdedigend impuls te kort komen en hij dit mijn zijn kwaliteiten en ervaring kan invullen.zijn kwaliteit is voor ons goed, maar voor de grotere clubs te weinig.

6 oktober 2020 om 10:24

Dat betwijfel ik, @jeron. Verdedigend is hij namelijk echt ondermaats, niet alleen voor AZ en Heerenveen, maar ik denk ook voor Emmen. Misschien overschat ik Emmen daarmee, maar ik heb toch echt het idee dat jullie niveau nog te hoog is voor van Rhijn.

Iedereen in NL weet alleen van deze club wie de sponsor is, een uitstekende trainer, altijd een goede keeper, aardig spel, goede selectie, Anco Jansen als boegbeeld. Hoe doen ze dit? De club is pas sinds kort een eredivisie club. Heel knap!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
16.FC Emmen30-28
17.VVV-Venlo23-48
18.ADO Den Haag22-47
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. LukkienUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

170 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren