Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag

Laatste update:

Erik ten Hag blijft ook komend seizoen trainer van Manchester United. Dat meldt The Athletic donderdag. Volgens de gerenommeerde sportwebsite krijgt de Haaksberger het voordeel van de twijfel, gezien de vele nadelen die met zijn ontslag gepaard zouden gaan. Ajax lijkt dus verder te moeten kijken voor een nieuwe hoofdtrainer.

Ten Hag staat al maanden onder druk op Old Trafford. United is uitgeschakeld in de Champions League, staat zesde in Engeland en moet überhaupt hopen dat het zich nog kwalificeert voor de Europa League. De geluiden over een congé klinken steeds harder, maar The Athletic weet dat Ten Hag voorlopig niet hoeft te vrezen voor zijn plek.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nieuwe co-eigenaar INEOS, waar Sir Jim Ratcliffe aan het hoofd staat, erkent namelijk dat het vorige bestuur er een potje van heeft gemaakt. INEOS vindt dat Ten Hag niet in de ideale omstandigheden binnen is gekomen en heeft nog meer redenen om de manager te laten blijven.

Zo zouden the Red Devils onvoldoende geschikte alternatieven zien en wordt een ontslag als prijzig beschouwd. Dat laatste mede omdat er ook een opvolger moet worden aangetrokken.

Dus werkt INEOS aan een toekomst met Ten Hag nog altijd aan het roer. De 54-jarige oefenmeester heeft nog een contract tot medio 2025, en lijkt dat dus nu uit te gaan dienen. Spijts het beroerde seizoen maakt United nog altijd kans op een hoofdprijs. Op 25 mei staat de club in de FA Cup-finale tegen stadgenoot Manchester City.

Ten Hag zal niet hopen op een herhaling van vorig jaar. Ook toen stond hij in de FA Cup-finale tegenover City, en verloor United met 2-1.

Wel wist Ten Hag vorig seizoen de EFL Cup te veroveren. Manchester United versloeg toen Newcastle United met 2-0 in de finale.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kortom, hij is te duur om te ontslaan en ze vinden ook geen alternatief die haalbaar is. Goed voor Erik, zal dan einde contract deels door de voordeur vertrekken, of hij moet het helemaal vergooien komend seizoen.
Ajax was sowieso nooit een optie, dus daar zal niemand raar van opkijken.

2 mei 2024 om 10:56

Jaaa inderaaad of Ajax ooit een optie zou zijn…. Die vent kan (behalve kosten technisch) alleen maar zijn gezicht verliezen na alle geweldige resulaten die hij met Ajax heeft bereikt

2 mei 2024 om 11:09

Voor een club als United is een trainer ontslaan met nog een 1 of 2 jarig contract niet te duur hoor.

2 mei 2024 om 11:50

@ceejah

Ze kijken wel iets verder dan alleen de kosten van ontslaan van de trainer. Ze moeten ook een betere trainer zien aan te trekken. En dar zijn ook veel kosten mee gemoeid omdat het dan niet alleen om de trainer gaat maar om een hele staf.

Top trainers komen tegenwoordig met een hele eigen staf binnen.

2 mei 2024 om 11:52

Dat begrijp ik ook wel, maar een club als United heeft de financiële kracht wel om dat te doen. Ten slotte hebben ze dat zo vaak gedaan sinds Ferguson weg is. Ik denk dat de voornaamste reden is dat er op dit momentlastig een geschikte opvolger te vinden is die het met deze spelers beter gaat doen dan Ten Hag. Ten slotte heeft hij het hoogste winstpercentage sinds het vertrek van Ferguson.

2 mei 2024 om 12:25

Je zegt het zelf al, ze hebben het al zo vaak gedaan sinds het vertrek van Fergusson. En dat is elke keer fout gegaan.

Dit keer willen ze het anders doen. Eerst de organisatie op poten krijgen, de selectie saneren en dan pas gaan bouwen aan de toekomst.

2 mei 2024 om 12:49

Daar zeg ik toch ook niks over? Ik zeg alleen dat ze de financiële middelen wel hebben aangezien de reactie waar ik op reageer zegt dat hij te duur is om te ontslaan.

2 mei 2024 om 12:55

Zou de financiële wanorde daar niet onderschatten. Dat belooft wat voor de transfer window denk niet dat er dan veel budget zal zijn. Kijk er niet naar uit nog een jaar met ten Hag en de onzin die die wekelijks uitkraamt. Bij gebrek aan beter en financiën mag hij blijven zitten dat is toch ook niet echt een vote of confidence. En dat voor nog steeds 1 vd grootste clubs in de wereld commercieel iig triest.

2 mei 2024 om 13:11

Ik zou de omzet die United nog steeds draait per seizoen ook niet onderschatten. Is op Real na qua fanbase de nummer 2 van de wereld qua grootte. Dit staat allemaal los van welke transfers hij zal doen, even voor de duidelijkheid. Dit gaat puur om het wel of niet kunnen ontslaan van Ten Hag + Staf in financiële kracht.

2 mei 2024 om 15:08

Vind dat dit nog weleens wordt onderschat, aangezien dit toch wel direct te linken is met de Amerikanen toch? Die wouden brandmarketing uitbreiden. En je ziet ook hoe slim Man U dat heeft aangepakt in Azie.

2 mei 2024 om 17:25

Het is niet alleen wat ze moeten neerleggen voor het ontslag van Ten Hag, maar ook nog eens wat ze moeten gaan betalen voor een nieuwe trainer. Als de nieuwe trainer ergens nog onder contract staat , een afkoopsom plus het salaris van die nieuwe trainer.

2 mei 2024 om 11:23

Hoezo was Ajax sowieso nooit een optie? Hij zit bij het zaakwaarnemer kantoor waar Kroes eerst mede-eigenaar van was. Zullen vast en zeker warme banden hebben dus. Dat het een uitgemaakte zaak was dat hij terug zou keren als hij ontslagen zou worden, nee zeker niet, maar nooit een optie is natuurlijk ook weer een beetje onzin.

2 mei 2024 om 11:37

Of ze beseffen bij Man U dat het niet per se Ten Hag is. Ik zie oprecht zelfs een Ancelotti of Guardiola deze rommel niet aan de praat krijgen. Deze selectie is gewoon niet goed. Beduidend minder dan de top 3 en niet beter of gelijkwaardig aan Spurs, Newcastle, Villa. Dan kan het voorkomen dat je op de plek komt te eindigen waar je nu staat.

2 mei 2024 om 11:41

@Norge,

Precies...niemand had het over Klopp toen die vorig jaar een slecht seizoen draaide en ook de CL niet haalde. Arsenal in de eerste jaren onder Arteta was ook zo.

2 mei 2024 om 11:43

Maar die hebben dus wel al iets gepresteerd. Klopp had dat en Arteta heeft dat nu. Ten Hag heeft een oké/goed eerste jaar achter de rug en nu is het gewoon een drama. Zeker qua veldspel.

Mensen die oprecht geloven dat iemand als Guardiola het niet beter zou doen, kan ik echt totaal niet snappen. Dat is 1 van de beste trainers ooit. Natuurlijk doet die het beter. Doet me echt denken aan mensen die zeiden dat Advocaat er het maximale uithaalde bij Feyenoord.

2 mei 2024 om 11:53

"maar die hebben dus wel al iets gepresteerd."

Wat had Arteta precies gepresteerd toen die het zo slecht deed?

2 mei 2024 om 11:58

Guardiola zal het in zijn eerste jaar echt niet beter doen. hij zal toch echt tijd nodig hebben zijn concept erin te slijpen. Tijd nodig hebben om spelers die niet meekunnen in dat concept te vervangen.

Maar dan moet hij eerst spelers met dikke contracten en vaak op leeftijd te zien slijten.

Advocaat haalde ook het maximale uit die selectie. Slot kreeg hele andere spelers zoals Trauner, Hancko, Wieffer, Timber en Giminez. Dat maakt toch wel een behoorlijk verschil.

2 mei 2024 om 12:02

Toen niks. Maar nu wel. Dus nu heeft die krediet.

Het is sowieso echt belachelijk zo een redenering op te bouwen. Dan kan je letterlijk elke trainer altijd laten zitten.

2 mei 2024 om 12:03

Guardiola zal in zijn tweede seizoen nooit dit soort afschuwelijk voetbal op de mat leggen.

Besef even wat je zegt. Je zegt dus dat Ten Hag in niets zou moeten onderdoen aan 1 van de beste trainers ooit.

2 mei 2024 om 12:26

@Lierse1997, je spreekt jezelf compleet tegen. Het punt is dat Arteta de tijd kreeg om om iets te bouwen. Arteta presteerde ook niets in de eerste 2 seizoenen. Maar hij kreeg de tijd en daar plukken ze nu de vruchten van. Ten Hag lijkt nu ook die tijd te krijgen en daar ben je dan tegen. Wie snapt het nog?

2 mei 2024 om 12:28

NorgeNederland ze moeten ook geen trainer zoeken die dit zooitje aan de praat kan krijgen. Ze moeten zoeken naar een trainer en scouts die een team kunnen gaan opbouwen in de komende jaren dat goed speelt en hopelijk af en toe iets kan winnen. En niet alleen alle reeds doorgebroken, en soms zelfs alweer op de retour zijnde, spelers uit de pl en pd willen voor exorbitante bedragen.

2 mei 2024 om 12:28

Ook Guardiola wordt geen kampioen met deze selectie van Manchester, denk dat hij geeneens in de top vier zou eindigen.

Elke trainer is afhankelijk van zijn materiaal, ook Guardiola.

2 mei 2024 om 12:40

Maar dat is geen argument. Zo kan je elke trainer laten zitten. Want Arteta heeft ooit dit gedaan.

Dat is toch gewoon een belachelijk argument?

2 mei 2024 om 12:52

Jij geeft zelf aan dat ze al iets gepresteerd hadden. Dat had Arteta nog niet. En verder hoeveel krediet zou Arteta dan wel hebben?? Ze spelen leuk voetbal, maar er worden nog geen prijzen mee gewonnen. Als dit minimaal 1 seizoen niet goed gaat zal de roep dat de magie op is wel komen.

Tuurlijk is dat geen argument, maar een voorbeeld van hoe het ook kan. United zit net als Arsenal toen Arteta begon in het begin van een project. Dan kan je mensen misschien beter laten zitten op bepaalde posities om verder te bouwen.

2 mei 2024 om 12:55

Ten Hag haalt toch o.a Anthony, Weghorst, Eriksen, Martinez en is het toch nog steeds matig voetbal wat we helaas van United zien?

2 mei 2024 om 12:58

@broodje Eend:

Wat je wel vergeet te vermelden is dat Arteta in die 2 seizoenen zowat de hele kern vervangen heeft met succesvolle transfers (iets waar Ten Hag absoluut niet in slaagt) en hij Arsenal op een herkenbare manier heeft laten voetballen (iets waar Ten Hag ook niet slaagt)

Kortom, je vergelijking slaat als een varken op een tang.

2 mei 2024 om 13:03

Waarom wijzen naar prijzen? Arteta won in zijn eerste zes maanden de FA cup met een team dat 8e werd met countervoetbal en driemans verdediging waaronder Holding en Sokratis. Hij heeft wel degelijk iets gepresteerd.
Om Arsenal succesvol te maken moest hij de voetbal cultuur drastisch veranderen en het heeft wat tijd gekost. Natuurlijk was Arteta niet vlekkeloos maar wij als supporters zagen wel dat er een lijn zat in het spel. En de eigenaren wisten dat hij tijd nodig had omdat hij nog maar 38 was en het was zijn eerste klusje. Ten Hag was op zijn 38e assistent trainer bij Twente op die leeftijd en op zijn 42e(leeftijd van Arteta nu) een jeugdtrainer bij Bayern.
Compleet verschillende tijdlijnen bij beide. Arteta is daarnaast charismatisch, heeft een duidelijke visie en heeft spelers zoals Odegaard en Saka naar de top gebracht qua prestaties.

2 mei 2024 om 13:06

Arteta heeft dat nu ja, Lierse. Maar zoals ik al zei, in het begin niet.

Guardiola zal het mogelijk ietsje beter doen, maar zal er ook geen kampioensploeg van maken. Daarvoor heeft hij ook bij City de juiste spelers voor gekregen. Of vind jij dat spelers zoals oa. SMT Maguire AWB bij City in de basis zouden staan.

2 mei 2024 om 13:10

Jouw beredenering klopt dan toch niet Lierse.
Net als ten Hag nu bij United (2jaar), waren de prestaties bij Arsenal in de eerste jaren onder Arteta ook niet goed. Dat is dan toch hetzelfde??

Jij komt er toch zelf mee

2 mei 2024 om 13:11

Je vergeet dat Guariola al een kamioensploeg voor hem had toen die bij City kwam??

Denk dat jij moet beseffen wat je zegt dan anderen op zo'n manier aan te spreken

2 mei 2024 om 13:16

@THenry. Dat heeft Arteta niet gedaan, maar de TD die de middelmaat of rotte appels verwijderde, om zo betere spelers te kopen voor beter team voor Arteta. Bij United zat er geen TD en verkocht juist deze middelmaat niet. En haalde ook een spelers binnen voor veelte veel geld. Bij Arsenal zit het bestuurlijk veel beter jn elkaar en wordt nu als een echte voetbalclub gerund. Waarom denk je dat INEOS iedereen op bestuursvlak eruit gooit en nieuwe mensen aantrekt?? Niet omdat die de afgelopen 12 jaar het zo goed hebben gedaan

2 mei 2024 om 13:19

Bij Arteta zat er progressie in. Bij Ten Hag regressie. Dus hetzelfde is gewoon onzin.

2 mei 2024 om 13:24

@Somu
Dit is toch precies waar Unitedd nu in zit??
INEOS is nu toch ook bezig om de structuur te veranderen en dus hopelijknte verbeteren??
Waarom moet het nu bij ten Hag dan wel vlekkeloos verlopen?? Dat was bij de vorige trainers ook niet zo en werden ze ontslagen.

Arsenal heeft het top gedaan onderen Arteta. Nu met INEOS voor het voetbalgebied gaat United nu pas die weg bewandelen. Hun kiezen nu voor ten Hag. Wat is er dan precies anders aan dan in het begin van Arteta bij Arsenal??

Ten Hag heeft ook Garnacho en Mainoo door laten komen. Kambwala misschien ook nog. (Maar dat vind ik te vroeg)

2 mei 2024 om 13:26

@somagunner - En toch werd er ook geroepen om ontslag van Arteta. Veel supporters hadden ook vertrouwen in hem en het project en dat lijkt nu inderdaad goede vormen aan te nemen. De tijdlijn van een coach maakt toch minder uit? Er zijn meerdere wegen naar Rome. En waarom wijzen naar prijzen? Omdat er gesuggereerd werd dat Arteta al wel dingen had gepresteerd. Ja 1 FA cup, maar als het winnen van de FA cup bij Ten Hag wordt aangehaald dan is het ineens geen valide argument.

2 mei 2024 om 13:31

Sorry hoor maar als je Arsenal van de situatie waar zij vandaan kwamen naar een huidige titelpretendent in de PL kan brengen dan heb je iets gepresteerd. Daar valt niet over te redetwisten.

Puur naar prijzen kijken is zo simpel. Je kan het slecht doen en 1 toernooitje winnen en dan is het plots allemaal goed?

2 mei 2024 om 13:36

Altijd zon rare vergelijking van mensen die voetbal kijken? Liverpool en Arsenal hadden selecties die 10x zo slecht waren dan wat United had toen Ten Hag binnenkwam: daarnaast mochten zij ook geen 400-450m spenderen in 12 maanden. Sterker nog, Arteta kreeg Cedric Soares en Pablo Mari in z’n eerste transferwindow..

2 mei 2024 om 13:56

Welke spelers van United zouden bij Liverpool, Chelsea, Arsenal City in de basis staan??

2 mei 2024 om 14:02

Juist Lierse, dan heb je wat gepresteerd. Maar VOOR Arteta naar Arsenal kwam had die toch nog niks gepresteerd?? Net als Ten Hag voor die bij United kwam?? Daar gaat het om he

2 mei 2024 om 14:03

Lierse - Misschien heb ik dat een beetje onhandig gezegd, maar als het nu slecht gaat dat heeft hij toch een stuk minder om op te teren denk ik. Kan ook zomaar zijn dat het andersom is. Nee zo simpel is het niet, maar toch kijken veel mensen hoe je het wend of keert toch naar prijzen als het over succesvol zijn gaat.

En daarnaast doel ik precies op wat AFC-busbybabe hierboven zegt.

@tilburg - 10 keer zo slecht? zeker? Spelers als een Dalot, Lindelof, Shaw zijn beter geworden onder Ten Hag. Daarnaast moest hij het ook doen met genoeg spelers die geen pepernoot meer raakte toen hij aangesteld werd.

2 mei 2024 om 14:25

Klopt. En ondertussen is er regressie gaande bij Man U. Sorry maar je bent afgelopen week thuis met momenten gedomineerd door Burnley. Voetballend gezien zijn er een stuk of 15 teams beter in de PL dan het huidige Man U.

Daar gaat het om hè.

2 mei 2024 om 14:32

Arteta won de FA Cup en liet zien wat hij precies wilde qua veldspel en instelling van de selectie. Ten Hag heeft nog niet op het veld laten zien wat hij precies wil en heeft al met meerdere spelers overhoop gelegen. Er is echt nauwelijks overeenkomst.

2 mei 2024 om 14:50

@AFC-BusbyBabe
Omdat Ten Hag in zijn eerste transferperiode evenveel uitgaf aan Antony wat Arteta uitgaf aan Partey, Gabriel en een transfervrije Willian. Beide heren zijn niet op dezelfde punt begonnen.
Dat is een groot verschil vind ik. Waarbij de ene trainer de mogelijkheden had om een team samen te stellen kreeg de ander dat niet.
Maar laten we maar eens beginnen over het voetbal bij United als men zo graag wilt vergelijken met Arteta.

Ten Hag zijn team moet de beste transitieteam zijn ter wereld volgens zijn woorden. Hij speelt al heel lang met een lage defensieve lijn maar krijgt het niet voor elkaar om de defensie gesloten te houden terwijl zijn voetbal niets lijkt op die van Arteta. Die van Arteta is progressief en hij durft zelfs met Holding een hoge lijn te spelen.
United heeft veel blessures gehad maar zijn team presteert heel slecht. Dit vond ik van Livescore:

''manchester United have faced 𝟮𝟬+ shots in each of their last six Premier League games
The only team on record to have a longer such run were Blackpool in 2010-11 (𝟴 𝗴𝗮𝗺𝗲𝘀)''

2 mei 2024 om 14:56

Het klopt dat United het niet best doet op het moment. Er moet ook zeker wat gebeuren, maar daarom kan Ten Hag nog wel de tijd krijgen. En Samcro. Zoals eerder benoemd heeft Ten Hag ook in zijn 1e seizoen de FA Cup gewonnen dus daarin staan ze gelijk. Arsenal won in het eerste seizoen van Arteta maar 13 wedstrijden. 2e seizoen ging al wat beter met iets meer overwinningen, maar verlies je thuis ook gewoon van Everton, Wolves, Burnley.

Goed maakt ook allemaal niet uit verder. Ik vind ook dat Ten Hag het niet goed doet op dit moment, maar van mij mag hij de tijd wel krijgen want het is een gigantische puinhoop in Manchester en ik zie geen beschikbare coach het beter doen.

2 mei 2024 om 15:22

Het is echt altijd wat met die zure Arsenal supporters die op de een of andere manier het interessanter vinden om op United topics te reageren, dan hun eigen clubje te volgen. Hoop dat jullie is de titel winnen, zodat jullie is eindelijk kunnen afkoelen, want jullie komen toch over als gefrustreerde mannetjes.

2 mei 2024 om 18:43

Daar heb ik het toch helemaal niet over Soma.

Ik heb het alleen over dat andere trainer bij een club in opbouw ook niet gelijk aan alle verwachtingen voldeden dat heeft tijd nodig. Bij oa Arsenal en Liverpool heeft het gewoon even geduurd. Bij de ene zie je misschien snellere progressie dan de ander. En ga daarom.met jou okk niet nog een keer deze discussie aan, wat ik val in herhaling bij je. Koppier gewoon mijn teksten en lees het dan maar elke keer terug als je over het veldspel van United hebt.

Mij heb je iig ook nooit horen zeggen dat ten Hag een wereld trainer is. Maar heb wel het gevoel dat hij dit wel kan, maar heeft de juiste structuur nodig (zoals bij Ajax) en nu hopelijk bij United ook gaat gebeuren. Deze structuur was volgens mij okk al wel.bij Arsenal met de juiste mensen aan de top. Deze structuur is er nog niet eens bij United.
Als er bij United een TD zat had die nooit zoveel geld uitgegeven aan een Antony of zelfs andere goedkopere optie gehaald. Maar er zaten bij United te weinig tot geen mensen die maar beetje verstand hebben van voetbal. Dan sta je als trainer/coach er beetje alleen voor

2 mei 2024 om 18:49

Ten Hag haalde in zijn eerste jaar tenminste de CL en Arsenal niet. Dus wat wil je daarmee nou zeggen Samcro??

Dat ten Hag met de rotte appels overhoop heeft gelegen, wordt alleen maar gewaardeerd en laat zien wie de baas is. Of dacht je dat SAF dat niet deed een Keane, Stam of Beckham.

Je heb gelijk dat er geen overkomst is, dat geef ik hier boven ook aan namelijk

2 mei 2024 om 19:14

Samcro en somagunner proberen altijd zo erg om de geschiedenis te herschrijven alsof de supporters nog achter hem stonden en er lijn in het spel te vinden was. Arteta werd door het merendeel van de fans gezien als tactisch onbenul, hij had volgens de fans geen idee wat hij aan het doen was. Hij werd uitgelachen om zijn persconferenties en de leiding werd bekritiseerd omdat ze hem aanhielden. "He has to go blud". Arteta won de FA Cup ja. ETH won de Carabao Cup, en haalt nu voor de tweede keer een FA Cup finale. Hij haalde 17 punten meer en CL in zijn eerste seizoen. Dit seizoen is een rampseizoen, vooral qua blessures. Maar dat negeren jullie voor het gemak. Want ja, iedereen heeft weleens blessures, krijg je dan als hersenloze teksten.

2 mei 2024 om 11:39

Er zal voor iedereen nu ook meer duidelijkheid komen. Vooral ook bij de spelers die weten dat ze voor hun plek moeten strijden, ipv kantjes ervan lopen en volgend jaar weer kunnen blijven zitten bij een nieuwe trainer. Ten Hag is ook een weg ingeslagen met bepaalde discipline erin, zoals bij Sancho. Kan toch niet zo zijn dst zo'n speler volgend seizoen bij United weer de kantjes ervan af kan lopen bij een nieuwe trainer.Mocht ten Hag het komend seizoen gewoknnerg goed doen, dan kan ook zijn contact verlengt worden. Na volgend seizen komen er ook betere trainer vrij en kan de balans opgemaakt worden of ze.doorgaan met het preces "ten Hag" of nieuwe weg inslaan met andere en betere trainer. Goed dat ten Hag iig nog een jaar krijgt. (Volgens dit bericht) morgen zal er wel weer ander nieuwe naar buiten komen.

2 mei 2024 om 11:43

Met een paar gerichte aankopen en wat minder pech met blessures volgend jaar zou hij het ook zomaar ineens om kunnen draaien, je weet het niet. Battle of the Baldies zou toch schitterend zijn!

Martinez en Shaw die weer fit zijn, een goeie partner voor Martinez (bremer?), een back-up voor shaw/martinez (hancko?), een vervanger voor Casemiro (paulinha?) en een nieuwe rechtsbuiten (?) en de selectie zet in ieder geval weer een stap in de goeie richting.

Aan de andere kant zie ik het ook zo gebeuren dat hij dit seizoen dramatisch eindigt, spelersgroep zich tegen hem keert en hij alsnog wordt ontslagen. Worden in ieder geval spannende tijden voor Ten Hag.

2 mei 2024 om 11:50

Mooi zo, laat Erik komende zomer nog maar wat spelers kopen voor United. Dat is alvast een serieuze concurrent minder voor de andere PL clubs:-)

ON: op zich kan ik de beslissing ergens wel begrijpen, al denk ik dat deze beslissing toch vooral ingegeven is door een gebrek aan valabele (haalbare) kandidaten om het over te nemen van Ten Hag.

Wie weet krijgt ie het volgend seizoen wel op de rails maar een dalende lijn is meestal niet makkelijk om te draaien... Of Rashford zou het nog eens 2-3 maand op zijn heupen moeten krijgen!?

2 mei 2024 om 11:59

Het model bij manchester United wordt gewijzigd, de trainer gaat dan niet meer over de transfers. Een ontwikkeling die we bij heel veel Engelse clubs zien.

De reden is eenvoudig, trainers gaan tegenwoordig niet zo lang meer mee en elke trainer trekt elke keer een handvol spelers aan terwijl die van de vorige trainer niet verkocht zijn.

Woow! Snap de keuze wel, hij werkt ook echt in geen zeer prettig bedrijfscultuur. Hier zijn ze druk mee bezig om het om te zetten, gedurfde beslissing van united!

2 mei 2024 om 11:30

Zijn hier serieus mensen die TH steunen ,de beste man heeft dramatisch voetbal gespeeld en dramatische aankopen verricht.
Anthony grootste miskoop ooit in de PL .
Als argument krijg ik dan te horen dat Mourinho ook niks gepresteerd heeft .
Mag ik even erop wijzen dat Man U niet zoveel Europese prijzen heeft gewonnen en Mourinho dus gewonden EL heeft binnengehaald .CHL campagne van ETH laten we t daarover hebben ...

2 mei 2024 om 15:39

Het is deels aan ten hag te wijten maar ook zeker niet alles! United is gewoon toxic op dit moment een nieuwe trainer zal dit niet direct veranderen. Bouwen aan wat nieuws zonder te veel te veranderen is de staff hoeft geen slechte keuze te zijn..

Mits dit waar is, is het wel bewonderingswaardig hoe geduldig United is. Er komt een volledig nieuwe voetbalstructuur in de top en een aantal kanonnen in de directie. Ik ben benieuwd of ze komend jaar echt een stap kunnen zetten.

2 mei 2024 om 11:03

En het is ook alleen maar beter voor United.
Trainers keer op keer ontslaan werkt voor geen ene meter, Mourinho begon stappen te zetten maar omdat het een klein beetje slecht ging werd hij zomaar de laan uit gestuurd. Het grote probleem met Ten Hag is zijn transfers, als er een technisch directeur is die voor hem de transfers regelt dan komt het wel goed.

2 mei 2024 om 11:44

Dat is denk ik niet los te zien van de succesen van Sir Alex Ferguson. Met hem was het in het behin ook erg moeilijk. Het getuigt wel van lef en visie als je voor je keuze durft te staan.

2 mei 2024 om 14:40

Hoezo geduldig? Je wordt vorig seizoen derde, wat een wereldprestatie was. Maar dit seizoen eindig je rond plek 5-7 gewoon waar deze selectie thuishoort. Buiten een Aston Villa wat het echt goed doet. Is er ook geen club die boven Man Utd staat welke geen aantoonbaar betere selectie heeft.

Dan kan je de trainer wel ontslaan. Maar je kan ook de top van de club reorganiseren zodat het samenstellen van je selectie beter wordt. Want dat is zoal het probleem.

Dit is natuurlijk gewoon uitstel van executie. Ze hebben tijd nodig om een nieuwe trainer te vinden die echt goed is. Ten Hag heeft waarschijnlijk een seizoenshelft om iets uit de hoogste hoed te toveren. En gezien wat hij allemaal aan het doen is bij United gaat dit hem ook niet lukken. United was twee stappen te veel.

Blijft heel jammer, uitstekende trainer, maar kan bijna alleen goed werken met spelers die hij al kent.

Ik kijk er na uit Slot vs Ten Hag maar dan in de Premier League

Eigenlijk zoals ik al had verwacht. De voornaamste reden zal zijn dat het gewoon te veel geld kost om Ten Hag (en zijn staff) te ontslaan. Aangezien United het nog lastig gaat krijgen met Financial Fair Play is het dus niet wenselijk dat je ook nog een groot deel gaat uitgeven aan het ontslaan van je manager.

Daarnaast zijn er ook zeker verzachtende omstandigheden voor Ten Hag. De ene na de andere speler belandde in de lappenmand, United was niet slagvaardig genoeg qua transfers waardoor ze uiteindelijk teveel geld hebben betaald voor spelers als Hojlund waar Ten Hag liever een Osimhen of Kane zag.

Natuurlijk heeft Ten Hag ook fouten gemaakt met het teveel aantrekken van oude bekende spelers zoals Amrabat, Antony, Onana en Martinez (alhoewel Martinez gewoon een schot in de roos is). Maar dat heeft ook weer deels te maken met de waardeloze organisatie bij Manchester United. Hopelijk trekken ze snel een goede TD aan die Ten Hag kan bijstaan en ook tegengas geeft.

Met een grondige renovatie zie ik Ten Hag nog wel slagen.

2 mei 2024 om 11:10

Ik hoop van harte dat hij slaagt, aankoopbeleid moet je hem niet laten doen.

2 mei 2024 om 11:32

Vind ik ook niet nee. Bij Ajax waren de spelers die via hem kwamen ook geen succes zoals Klaiber en Labyad. Haller was dan wel weer prima.

2 mei 2024 om 13:13

"united was niet slagvaardig genoeg qua transfers waardoor ze uiteindelijk teveel geld hebben betaald voor spelers als Hojlund waar Ten Hag liever een Osimhen of Kane zag."

Tja, een kwaliteit is ook inschatten welke spelers haalbaar zijn en welke niet.

Ik veronderstel dat Arteta ook liever Haaland of Mbappe had gehaald ipv Gabriel Jesus maar omdat nu als 'verzachtende' omstandigheid in te roepen? Het zou Ten Hag al helpen om van zijn 'ons kent ons'-scouting af te stappen.

"met een grondige renovatie zie ik Ten Hag nog wel slagen."

Wat, nog eens 500 miljoen investeren? Zou het dan wel beginnen lopen?

Hmm! Voor mij moet hij weg, maar de slechte prestaties komt letterlijk vanuit alle kanten bij deze club! Bestuurlijk vlak, gehele staff members, coach & spelers!Maar als coach zijnde ben ne hoofd verantwoordelijk voor de presentaties. & die zijn echt verschrikkelijk! Er zit totaal geen voetballende DNA in dit team, tactisch slaat het helemaal nergens op & er is ook totaal geen idee over hoe United nou precies wil spelen.Daarnaast is ETH gewoon een deel van de spelersgroep kwijt joh.. kan gewoon niet anders. Als je ziet hoe sommige presteren & gewoon mogen blijven staan & zijn lievelingen wel al-tijd voorkeur krijgen boven anderen die het gewoon echt verdienen, dan weet je dat spelers op een gegeven moment ook maling aan je gaan hebben.Maar deze herrie gaat dus minimaal een jaar door, belachelijk als je het mij vraagt. Het was namelijk al een Sackeble offence na die 7 - 0 Nederlaag tegen Liverpool!

Een schandalige beslissing van Dhr Ratcliffe eigenlijk. Presteert beduidend minder als zijn vooragangers Solskjaer en Mourinho en heeft veel meer moge uitgeven als hen. Dit lijkt me een uitstel van executie en die zal het komende seizoen in de 1e maanden ''gewoon'' ontslagen worden.

2 mei 2024 om 11:04

zowel Solksjear als Mourinho (en stiekem Van Gaal ook) hadden een prima eerste seizoen en een waardeloos 2e seizoen. Wat dat betreft valt Ten Hag mooi in dat rijtje

2 mei 2024 om 11:16

wel de enige die een prijs heeft weten te winnen

2 mei 2024 om 11:26

Mourinho won de EFL cup en de Europa League met United in 2017.

2 mei 2024 om 11:46

my bad, ik dacht dat hij de enige de laatste x jaar was met prijs

2 mei 2024 om 12:01

Mourinho die onder andere de Europa League heeft gewonnen. Solsksjaer werd 2e in de PL met grotendeels dezelfde spelers als dat Ten Hag tot zijn beschikking heeft. De Gea, Martial, Maguirre, Shaw, Lindelof, Wan-Bissaka, Fernandes, Rashford

2 mei 2024 om 13:00

Het is een keuze die gewoon zeer rationeel te noemen is. Een andere trainer gaat met dit materiaal echt geen PL winnen of bij de eerste vier eindigen. Andere ploegen zijn gewoon beter en zullen dat volgend jaar ook zijn.

Waarom zou je dan geld weggooien, onder druk een nieuwe trainer en staf zoeken terwijl je de organisatie niet eens op orde hebt en dus weer mis kan kleunen?

Bij de basis beginnen, dat is wat Ratcliffe doet. Eerst een uitstekende organisatie opbouwen die in staat is een goede trainer, een goede staf en een goede selectie samen te stellen.

Als het bestuur uitspreekt dat de trainer de tijd krijgt moet jij je als trainer zorgen maken

2 mei 2024 om 12:08

Nee hoor, volgend jaar is zijn laatste contract jaar. De nieuwe eigenaar wil de hele club transformeren, de bezem door alle gelederingen halen. Dat wil die in alle rust doen dus geeft hij Ten Hag een laatste seizoen zodat hij een jaar de tijd heeft om na te denken over een nieuwe trainer en staf voor de langere termijn.

Ondertussen kan ie wel alvast de selectie opruimen, dure spelers verkopen om geld te generen. Zodat ze zich kunnen richten op jonge spelers voor de toekomst.

Dit is gewoon verstandig beleid. Een nieuwe trainer zou nu weinig transfergeld krijgen, zou het dus grotendeels met de huidige selectie moeten doen en daarmee een groot afbreukrisico hebben. Kan je volgend jaar weer op zoek naar een nieuwe trainer en staf.

Hartstikke incapabele trainer voor het niveau dat United hoort na te streven natuurlijk. Zo gaat United nooit uit de crisis komen.

2 mei 2024 om 12:12

Juist wel. De nieuwe eigenaar realiseert zich dat werkelijk alles mis is bij Manchester United. Dat ie alles moet reorganiseren, in de hele organisatie grote veranderingen door moet voeren.

Dat wil hij eerst geregeld hebben voordat hij begint aan een nieuwe trainer en nieuwe staf voor de langer termijn.

Gewoon heel goed beleid. Geen enkele trainer wordt kampioen met deze selectie. Zelfs CL kwalificatie is zo goed als onmogelijk met deze selectie.

Dus laat ie Ten Hag zitten, kan die zesde worden volgend jaar. Terwijl ondertussen de opruiming plaats vind inclusief spelers verkopen. Kan ie daarna gaan bouwen aan een nieuwe toekomst waarin Manchester United weer een top club wordt.

Nou, United kan je voor volgend seizoen wel afschrijven als mogelijke titelkandidaat. Het draagvlak van Ten Hag onder de spelers is al laag en er lijkt maar bar weinig progressie in te zitten.

2 mei 2024 om 11:28

denk dat ze toch al geen rekening met een titel hielden. Eerste 4 zal wel weer de doelstelling zijn

2 mei 2024 om 12:13

Ze zijn nimmer titelkandidaat volgend jaar. Ongeacht wie je coach maakt. Om de top te halen, moet je jarenlang bouwen. In je gehele organisatie en in je selectie.

veel mensen leven nog in het verleden, de ferguson tijd.
man utd is daardoor een hele grote naam geworden, wereldwijd. Die tijd is al heel lang vervlogen en heeft daarna niet meer veel kunnen betekenen in het mondiale voetbal, en opzich is dat niet heel vreemd als je ziet hoeveel concurentie erbij is gekomen in de premier league.

Ze hebben natuurlijk veel fout gedaan, zeker qua transfers en hoe bizar het salarishuis is. Alleen maar om "grote" namen aan te blijven trekken. Ik denk dat het slim is dat ze ten hag langer in dienst houden, ik denk dat hij een duidelijke lijn heeft qua voetbal. Maar ik hoop wel dat de komende transfer periode er wat verschuivingen gaan plaatsvinden. De invloed van ten hag leek heel groot in de spelers die gehaald zijn...

Met of zonder ten hag zie ik man utd geen titel kandidaat zijn volgend jaar... zolang een guardiola nog bij city zit.

Laatste kans dat hij krijgt lijkt mij. Als ik hem was een paar gerichte aankopen en bidden dat spelers fit blijven.
Nu kan Ajax in ieder geval ook door zoeken naar een nieuwe coach.

2 mei 2024 om 12:14

Hij krijgt geen laatste kans, ze laten hem gewoon uit contract lopen volgend jaar. Ze nemen gewoon de tijd voor het opzetten van een nieuwe organisatie voordat ze aan een nieuwe coach en staf beginnen.

Ten Hag gaat gewoon de stijgende lijn inzetten volgend seizoen, mits ze wel zwakke karakters als Rashford kunnen lozen.

Tjsa. Benieuwd naar de zomer van Utd. Er moet echt fors schoongemaakt worden in die selectie zeg.

De enige die ik zou houden zouden Onana, Dalot, Martinez, Shaw, Bruno, Garnacho en Hojlund zijn. Wellicht Mctominay alleen nog als squad depth...

De rest is toch gewoon te min. Mount kan er ook niks van en heeft zoveel gekost...

Dure krachten als Rashford en Casemiro moet je echt kwijt zien te raken.

2 mei 2024 om 11:31

Mainoo inwisselen voor Bruno. Stop de tijd

3 mei 2024 om 10:07

Excuus. Mainoo was ik helemaal vergeten. Die is ook prima inderdaad, maar is pas ''doorgebroken''.

2 mei 2024 om 12:15

Dat gaan ze komende zomer ook doen. Heel veel verkopen, alleen jong talent inkopen. Als voorbereiding op de toekomst. Volgend jaar wordt dus een tussenjaar voor Manchester United.

3 mei 2024 om 10:08

Ben benieuwd. Verwacht nog niet veel ervan.
Jong talent inkopen alleen lijkt mij niet voldoende.

Wellicht spelers met aflopende contracten of nog jaarcontracten benaderen.

Haal voor een ''prikkie'' Fofana bij AS Monaco op als CDM en transfervrij een Rabiot en Tosin. Vul dat aan met talenten

2 mei 2024 om 15:33

Het is geen Fifa toch. McTominay en Mainoo blijven toch sowieso na een goed seizoen? Er moet ook wat leiderschap blijven, dus Maguire bijvoorbeeld kan je houden. Wel eens dat Rashford eigenlijk weg moet en dat er veel spelers lopen die het niveau niet hebben of de mentaliteit niet bij United.

3 mei 2024 om 10:10

Zeg ook nergens dat dit gaat gebeuren hoor, maar ik zeg alleen wat zou moeten gebeuren. Niet dat het realistisch is haha...

Mainoo was ik even vergeten, my bad.

Mctominay zal vast blijven. Leuke squad depth hoor, maar hij is in mijn ogen een te dure kracht om op de bank te zitten bij United.

Maguire zal vast ook blijven hoor, zeker als een Varane transfervrij vertrekt.

Al met al denk ik dat Varane, Eriksen, wellicht Casemiro, Martial en wellicht ook Evans en Lindelof vertrekken.

Je kan net zo goed die Kwambala de kans geven t.o.v. Lindelof. Goedkoper, Engels en ook nog eens eigen jeugd.

4 mei 2024 om 00:41

Fair enough. Ik ben Ajax fan en zou zo ongeveer hetzelfde over ons team kunnen zeggen. Soms wil je dat bijna iedereen vertrekt omdat je er ook wel klaar mee bent. Ik vond Mctominay dit seizoen (wat ik ervan heb gezien) wel echt meer dan squad depth trouwens, maar goed, misschien niet waar je qua niveau naar toe wil.

Dan vliegt ie er in Oktober/november alsnog uit, mark my words. Wat een beleid bij die club, echt tenenkrommend voor de achterban.

2 mei 2024 om 12:17

Nee hoor, Man United gaat er vanuit dat volgend jaar geen top jaar wordt. Dat is ingecalculeerd. Ze zetten de transformatie in gang die in de toekomst weer succes op moet leveren. Daarbij beginnen ze eerst de selectie op te ruimen en de interne organisatie te reorganiseren.

Pas volgend jaar beginnen ze aan een nieuwe trainer voor de langere termijn met bijbehorende staf.

Goed nieuws voor Ajax. Dan kan Man Utd voor veel te veel geld de spelers van Ajax overnemen

2 mei 2024 om 12:17

Helaas, Manchester United gaat niet dik inkopen deze zomer. Ze willen juist veel verkopen. Flink besparen op de salarissen.

Je zou maar supporter zijn van Man Utd, en nog een jaar opgecheept worden met deze incapabele trainer. Heeft geen speler beter gemaakt en zijn wissels zijn niet te volgen.

2 mei 2024 om 12:19

Tja het is zoals het is. Snap wel dat ze nu niet weer een trainer en staf willen wisselen terwijl de organisatie er totaal niet klaar voor is. Terwijl er nauwelijks budget voor aankopen is.

Nu gewoon een jaartje pas op de plaats maken terwijl er gereorganiseerd en bezuinigd wordt en dan volgend jaar beginnen met het herstel.

2 mei 2024 om 14:38

Ik zie je vol passie reageren op alles, maar er zit wel wat vraagtekens bij.
Hoezo heeft Utd nauwelijks budget voor aankopen? Utd kan elke zomer 200mio uitgeven aan spelers zonder verkopen.

Een club als Utd mag nooit een tussenjaar hebben, dat hebben ze trouwens dit seizoen ook al gehad, dus incalculeren dat ze volgend seizoen nergens om meedoen is meer fantalk.

Uiteindelijk relatief logisch, zo veel toptrainers zijn er niet en al helemaal niet beschikbaar. Goede zomer met hopelijk flink de bezem door de selectie, af van de blessures en dan de laatste kans voor ten Hag. Vorig jaar boven verwachting, nu ruim onder snap deze keuze wel. Zo goed is de selectie nou eenmaal niet.

Ik snap hier echt helemaal niks van, je speelt als manchester united toch voor de prijzen maar ik zie dat volgend seizoen ook niet gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren