Ajax dacht naast Sean Klaiber ook aan jeugdexponent van PSV

Woensdag, 30 september 2020 om

Ajax zette in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback in op een voetballer met de Nederlandse nationaliteit. De komst van Sean Klaiber van FC Utrecht naar Amsterdam is vrijwel in kannen en kruiken en is het antwoord van directeur voetbalzaken Marc Overmars op het aanstaande vertrek van Sergiño Dest naar Barcelona. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf stelt dat Klaiber in principe als stand-in van Noussair Mazraoui wordt aangetrokken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door teedee)

Duidelijker bewijs dat je je niet moet beperken tot het zoeken naar enkel Nederlandse spelers kan je niet hebben.

30 september 2020 om 21:04

Juist wel. Twee talenten moeten gaan laten zien dan ze zo’n gozer de baas zijn en die kerel weet dat hij er alles aan moet gaan doen om een sprookje waar te maken. een willkeurige buitenlander heeft waarschijnlijk dat besef minder. Als Klaiber nooit speelt maar Timber en Rensch werken harder om te ontwikkelen, is dat alleen maar winst. Zo moeten die gasten dat ook zien. Mazraoui is zo overduidelijk eerste keuze

30 september 2020 om 21:19

Bovendien heb je de speler tot je beschikking bij interlands.ajax kan zo maar leeg lopen als Argentinie en Brazilie zijn spelers oproept, Dan heb je ook nog Marokko, dus verstandig om voor een Hollander te gaan

30 september 2020 om 21:46

Waarom zouden buitenlanders er niet aan alles willen doen om te slagen, wat is dat nu weer voor raar iets?

30 september 2020 om 23:15

Timber komt genoeg aan spelen dit seizoen, speelt vaak prima als centrale verdediger, laat staan rechtsback. Goeie backup voor schuurs en mazraoui, en rensch ook natuurlijk voor rechtsback. Maar als je schuurs kwijt raak en mazraoui.. dan krijg je het al krap. Dus het is denk wel goed een "extra" kracht, ook al is het niet een echte topper maar ook om de jeugd te laten werken!

30 september 2020 om 23:42

MissevaIemand die nieuw in de Eredivisie komt, kent meerdere variabelen. Zo simpel is het in feite. Klaiber weet beter wat hij gaat doen dan dat pakweg Tagliafico dat wist toen hij kwam. Stukje mentale weer aarheid en instelling; en weten dat het in een jaar over kan zijn. Haal je iemand uit Zuid-Amerika mag je blij zijn als hij zijn priveleven op de rit heeft 9 maanden later(Wat volkomen normaal is als je emigreert)

30 september 2020 om 23:55

Fokke, Tagliafico was de Man of the Match bij zijn debuut.

1 oktober 2020 om 07:42

Niet elke buitenlander is een aanwinst. Kijk maar naar Bruma bij Psv of Alvarez bij Ajax. Soms is het ook de gok nemen. Klaiber kan zich gewoon nog ontwikkelen. We zullen het wel zien.

1 oktober 2020 om 09:36

Ik zeg ook helemaal niet dat je per se een buitenlander moet halen. Ik zeg dat je ze niet uit moet sluiten in je zoektocht, zodat je de lat wat hoger kan leggen waardoor Joshua Brenet never nooit een optie is.

Ik vind dit zo'n bullshit. Dus je geeft veel te veel geld uit aan een ontzettend matige back alleen omdat hij een Nederlander is. Lekkere bedrijfsvoering, ik ben normaliter lyrisch over Overmars en co. maar dit is pure kapitaalsvernietiging. En dat voor iemand die helemaal niets met Ajax heeft. Belachelijk.

30 september 2020 om 20:52

Volgens de Telegraaf komt het vanuit de Rvc. Danny Blind is de persoon die de technische portefeuille hanteert in de Rvc. Dus met andere woorden, de man die de opbrengst van de beursgang verkwistte aan kansloze aankopen als Vierklau en Frank Verlaat omdat Ajax Nederlandser moest worden, wil dit gewoon nog een keer. Absurd.

30 september 2020 om 20:56

Vierklau is aangetrokken voor Blind. Overigens kocht Blind in datzelfde jaar ook Laudrup, Machlas en Lobont die toch een stuk minder Nederlands zijn.

30 september 2020 om 20:57

Danny Blind... Och, wat een pannenkoek 1e klas als dit daadwerkelijk uit zijn koker komt. Ik neem echter aan dat Blind alleen wat heeft geroepen over het meer "vernederlandsen" van Ajax en niet zozeer de aankoop Klaiber. Mocht dat laatste wel zo zijn dan kan Blind ook direct met alle "trash" aankopen zo op het grof vuil

30 september 2020 om 21:37

Kan me voorstellen dat ze de selectie op peil willen houden met Nederlanders, anders word het een vreemdelinge legioen. Maar pak wel de goede en niet de 2de of 3de rangs. Kaliber is puur een breedte versterking. Mocht Nico vertrekken moeten ze in die optiek Wijndal halen. Dan haal je een Nederlander met kwaliteit en potentie.

30 september 2020 om 21:42

Je hebt gelijk Maykel, Vierklau werd als opvolger voor Blind gehaald toen die nog actief was. I stand corrected. Blijft staan dat hij als Sportief Directeur wel met geld strooide om Ajax te vernederlandsen. Ook jongens als Nieuwenburg en Van Halst werden door hem naar Ajax gehaald. Ajax had in die tijd de doelstelling om minimaal 7 Nederlanders in de basis elf te hebben, terwijl hij zelf in een elftal speelde waar die ene Fin de populairste speler was.

30 september 2020 om 22:09

Op zich niet verkeerd dat Blind even aan de bel trekt om niet te veel teverbuitenlandse (oftewel te vernederladsen). In de basis is het gezond als Spaanse clubs een Spaanse basis hebben en Nederlandse club een Nederlandse basis). Dat komt de coherentie ten goede. Klaassen is in dat opzicht een mooie aanwinst en ik snap ook dat je geen speler haalt die beter is dan Mazraoui. Die kerel verdient het gewoon om nr 1 te zijn.

1 oktober 2020 om 06:13

Misseva, Nieuwenburg was een jeugdspeler van Ajax.

1 oktober 2020 om 09:35

Nieuwenburg kwam voor miljoenen over van Sparta.

30 september 2020 om 20:53

Ik vind het prima beleid om je te focussen op Nederlanders en daar een balans in te houden. Genoeg supporters kan het allicht niks schelen als we met 11 Brazilianen spelen maar ik vind het absoluut belangrijk dat zowel het Nederlandschap als de jeugddoorstroming in stand blijven. Voor het tweede punt vind ik deze aankoop wel wat lastiger. Een overduidelijke bankzitter aankopen voor fors geld ipv doorstromen vind ik moeilijker in het algemeen.

30 september 2020 om 21:03

Klaiber heeft in de jeugd voor Ajax gespeeld. En zo negatief heeft hij zich niet uitgelaten over Ajax. Hij benadrukte alleen maar dat het gevoelig ligt.

30 september 2020 om 21:22

Kapitaalsvernietiging is alleen het geval als je hem straks voor minder moet verkopen Daarvan is nu (nog) geen sprake. Integendeel als je van Ajax komt stijg je transferwaarde. Ajax kan hem, als het zover mocht komen vast voor meer verkopen

30 september 2020 om 21:24

Zo gek is het toch niet dat Ajax zijn Nederlandse karakter wil behouden? En ja, dan betaal je meer. Kijk bijvoorbeeld naar Engeland en de bedragen voor Engelse spelers. Als ze daar ook naar kwaliteit keken, speelde er nog zeer weinig Engelse spelers voor de topclubs omdat ze altijd goedkopere/kwalitatief gelijkwaardige of betere buitenlandse spelers kochten....

30 september 2020 om 21:58

Kapitaalsvernietiging? Bij Ajax? Waar heb jij geleefd de afgelopen jaren? Overmars die verpatst met Marin en Magallan alleen al twee miskopen voor een kleine 20 miljoen! Draait bijna quite. Dus wat denk je dat er gebeurt als Klaiber als stand-in de komende twee, drie jaar zo'n 50+ wedstrijden op zijn naam zet in Amsterdam? Dan is-ie 28 of 29 jaar en maakt ie nog een stap naar een buitenlandse club, die gerust die 5 tot 7 miljoen willen neertellen. Want wat je nu voor een Utrechter betaalt, verdien je straks voor een Ajacied he. Als er ergens een club in Europa is waar je een beetje respect voor de bedrijfsvoering moet hebben is het Ajax wel.

30 september 2020 om 22:48

Magallan is slechts verhuurd he. Weliswaar met optie tot koop, maar deze is niet verplicht.

30 september 2020 om 23:44

Dat weet ik wel, maar dan nog: wat zegt het over je overtuigingskracht als handelaar als je de ander overtuigt om die malloot tegen niet minder dan 9 miljoen over te nemen als-ie bevalt! Van zo'n vent ga je toch niet zeggen dat zijn bedrijfsvoering niet klopt?

1 oktober 2020 om 00:16

Die optie wordt toch niet gelicht, dus zegt me eerlijk gezegd vrij weinig. Beetje hetzelfde verhaal als PSV die Luckassen aan Anderlecht verhuurde met koopoptie van 5 miljoen. Na de huurperiode wilde Anderlecht hem wel overnemen, maar 5 miljoen was toch echt te gortig.. Uiteindelijk is ie maar gewoon weer opnieuw verhuurd. Om maar aan te geven: koopoptie is een losse flodder.

1 oktober 2020 om 00:38

@davilla_7 Zowel de optie op Marin bij Cagliari als de optie op Magallan bij Crotone zijn verplichte opties tot koop tenzij die clubs degraderen. In het geval van Anderlecht hadden ze de keuze om Lucius voor dat bedrag te kopen, deze clubs hebben een verplichting en daarmee zijn het dus geen losse flodders (zij het dat ik met name Crotone ook niet direct hoge ogen zie gooien in de Serie A).

1 oktober 2020 om 00:50

@Londen Calling dit is wat ik op internet vond t.a.v. de huur van Magallan: "Crotone gaat hem huren met optie tot koop, al lijkt die met het hoge bedrag van negen miljoen niet realistisch om te lichten voor de gepromoveerde club." Mocht dit niet kloppen, dan neem ik mijn woorden uiteraard terug.

1 oktober 2020 om 01:56

@davilla_7 het is inderdaad een optie, alleen handhaaft Crotone zich, dan is het een verplichte optie, degraderen ze (wat bij een promovendus heel goed mogelijk is natuurlijk) dan vervalt de verplichting.

1 oktober 2020 om 13:50

gomes1psv. De bedrijfsvoering van Ajax gaat wel verder dan puur de aan- en verkopen alleen. JIj focust nu op de huidige transferbalans. Die is positief. Althans, momenteel houdt Ajax nog geld over van de miskopen en de verkopen die plaats vinden. Dat is vooral te danken aan die twee uitschieters (De Ligt en De Jong). Want als je alles optelt is er ook bij Ajax wel degelijk een hoop geld verspild aan een indrukwekkende serie miskopen, waarvan maar een deel weer voor redelijke bedragen zijn verkocht. Maar als je het over de bedrijfsvoering van Ajax wilt hebben, dan moet je ook onder ogen zien dat onder Overmars Ajax nu een begroting heeft van 110 miljoen Euro, maar waarvan ruim 90 miljoen bestaat uit beloningen, salarissen en vaste lasten! Dat betekent dat er op je begroting maar heel weinig speelruimte is en het beeld dat Ajax dus eigenlijk niet of nauwelijks verlies draait op de transfers daar valt nog best wat op af te dingen. As je de jaarcijfers bekijkt blijkt de bijdrage aan inkomsten uit transfers is namelijk 84 miljoen. Maar minus alle kosten en afschrijvingen realiseert Ajax daarop 'maar' een winst van 20 miljoen. Ergo: Overmars doet het best goed momenteel maar wel ten koste van een prijs. En ik herhaal nog maar een keer, Ajax draait nog steeds verlies op de operationele bedrijfsvoering. Winst wordt alleen gerealiseerd dankzij incidentele transfers en Champions League inkomsten. Als die één of meerdere seizoenen wegvallen, heeft Ajax echt een acuut probleem.

1 oktober 2020 om 18:36

Constant kante,ook jij pakt nu maar een klein deel van de bedrijfsvoering erbij om je punt kracht bij te zetten, daar je niet kijkt naar o.a. de internationale uitbreiding van Ajax op commercieel vlak. Overmars en v/d Sar hebben steeds gezegd dat er de laatste jaren wordt begroot op CL voetbal, dus dat is voor niemand een geheim en tevens noodzakelijk om de stappen te maken welke zij voor ogen hebben. Dat er een operationeel verlies wordt geleden van welgeteld 3 miljoen euro valt op verschillende manieren natuurlijk te bilijken. Je claimt een acuut probleem en hebt het vervolgens over meerdere seizoenen, dan is het toch niet meer acuut en valt daar toch naar te handelen? Daarnaast is er nog het eigen vermogen van 230 miljoen waar je ondanks al je cijfers, heel makkelijk aan voorbij gaat. Qua bedrijfsvoering zit het op directieniveau wel snor als je het mij vraagt.

1 oktober 2020 om 00:45

We hebben het over de reserve rechts back. En misschien zelfs wel over de 2e standin. Je hebt voor een of twee jaar iemand nodig voor achter Mazraoui zodat Timber, Rensch of eventueel van Garderen door kunnen groeien. Daarna verkoop je hem weer, na 2 jaar Ajax raken ze die echt wel kwijt voor een vergelijkbaar bedrag aan een club in het rechter rijtje van de Premier league of de Bundesliga.klaiber wordt niet gehaald zodat Ajax ineens van Bayern kan winnen, maar om te voorkomen dat je straks een paar wedstrijden met zowel Timber als Rensch rechts achterin moet spelen. 1 van de twee kan prima. Beiden tegelijk is veel te licht, ook voor de eredivisie. En laten we nou niet doen alsof dat in het verleden ooit wel goed gegaan is on daar 2 jeugd spelers naast elkaar te zetten zonder enig ervaring. Ongetwijfeld een keer een wedstrijdje tegen RKC of zo, maar niet meerdere wedstrijden tegen serieuze tegenstanders.

Haha Brenet, ik dacht dat hij inmiddels wel een keer gestopt was met voetballen. Leuke back voor Roda, maar dan moet hij de volle 100% geven.

Of ik het eens ben met de komst van Klaiber laat ik maar even in het midden, maar ik vind er over de afgelopen posts wel erg veel bekrompen reacties tussen zitten van mede-ajacieden. Een hoog Footballmanager gehalte zeg maar. Als je sommigen moet geloven lijkt het wel alsof Ajax 15 miljoen heeft neergeteld, maar kom op joh, een vaste som van even ruim 4,5 miljoen die kan oplopen tot 7 miljoen. Waarschijnlijk geen hond die weet wat die variabelen exact inhouden. Rensch en Timber zijn beide centrale verdedigers en komen net kijken. Je zal Juve loten in de CL met een geblesseerde Mazraoui, moet tandenstoker Rensch zeker CR7 omver gaan lopen. Met een Klaiber zal je er kwalitatief niet op vooruit gaan, maar heeft bewezen een heel redelijk niveau te kunnen halen. Dan is een kwart van de som die Dest oplevert na 25 wedstrijden, wat ff plat neerkomt op een miljoen per gespeelde wedstrijd, toch echt geen diepte investering om in de laatste 5 dagen van de transferwindow nog iets van degelijkheid toe te voegen aan de selectie.

30 september 2020 om 21:10

@ teedee, zelf ben ik totaal geen fan van de aankoop Klaiber. Dat heeft niet zozeer te maken met dat geldbedrag. Als Ajax langskomt gaan de bedragen nu eenmaal omhoog, en dat moet je ook wel accepteren als topclub zijnde. En anders van de aankoop afzien. Maar dat Ajax in de jeugd niet eens een vergelijkbaar alternatief kan vinden voor Klaiber, dan denk ik dat er of iets mis is met de jeugdopleiding, of ze kiezen wederom voor het kansloze "breedte aankoop" die niks toevoegt, zoals in de dagen van Van Basten en aankopen a la Luque, Wielaert en co. Ik dacht juist dat we van die kansloze breedte aankopen af waren! Daarom shopre Ajax ook niet echt meer binnen de NLse voetbalwereld. Ja sorry hoor, maar Klaiber heeft zich in niets bewezen als toegevoegde waarde voor Ajax. Wat heeft ie dan laten zien volgens jou op Europees vlak? Want dat geef je nu aan, het af stoppen van gasten zoals CR7. Nou, ik wens ons veeeel succes als Klaiber daadwerkelijk tegenover Ronaldo komt te staan, Ronaldo zal er geen kind aan hebben!

30 september 2020 om 21:33

Joh maar het is toch niet zo gek dat Ajax in de jeugd geen rechtsback heeft lopen met het fysiek en mentaliteit van een 26-jarige Klaiber? Die jongen heeft 130 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Misschien heeft een Liam van Gelderen wel hetzelfde voetballend vermogen, of Kasanwirjo, of zelfs Rensch maar het is toch een 1-2tje dat die mentaal en fysiek niet hetzelfde kunnen brengen als een Klaiber? Laat ik voor de duidelijkheid dan ook maar toevoegen dat ik ook liever iemand anders had zien komen, maar wie had jij dan gehaald voor dat geld, die op de bank gaat zitten? Hij heeft in ieder geval laten zien over een zeer behoorlijke drive en loopvermogen te beschikken. Hij heeft niks laten zien op Europees vlak want daar heeft hij nooit gespeeld, maar uiteindelijk gaat het er met het halen van zo'n type toch om dat je het risico om door de ondergrens te zakken beperkt. Wat dat betreft zie ik dan inderdaad liever een Klaiber dan een Rensch. Juist de rechtsback positie wordt al jarenlang opgevuld door jeugdspelers, zoals ook Mazraoui en Dest. En nu haal je een ander type als backup, tja ik zie het probleem niet zo.

30 september 2020 om 21:55

En dan zeg ik het niet eens helemaal goed, want ik zie zeker niet per definitie liever Klaiber dan bijvoorbeeld Rensch. Die jonge gasten blijven natuurlijk gewoon in en om het eerste elftal heen hangen en dat Rensch in de picture is heeft hij compleet zelf afgedwongen in de voorbereiding, want ik denk dat maar weinigen hadden voorspeld dat hij dit seizoen al zo goed mee zou kunnen, als dat hij tijdens die oefenpotten heeft laten zien. Maar ik vind het zeker niet gek dat er wordt besloten om na de verkoop van zowel Veltman als Dest, een stuk mentaliteit en degelijkheid toe te voegen en niet alles op de schouders van die jonkies te gooien.

30 september 2020 om 22:14

@ teedee, met "vergelijkbaar alternatief" doelde ik niet zozeer op iemand van dezelfde fysiek/mentaliteit want dat is inderdaad onmogelijk. Alleen heb ik het idee dat dit nu juist een aankoop was waar we vanuit het verleden de nodige lessen hadden getrokken en waarvan men collectief het idee had dat dat niet meer zou moeten mogen. Anderzijds snap ik de gedachtegang om te vernederlandsen, echter kan dat ook prima met onze Nederlandse jeugd. En dat er al 2 rechtsbacks uit de jeugd komen vind ik geen argument om nu met Klaiber aan te komen. Ajax rolt de rechtsbacks inderdaad niet direct uit de fabriek maar waarom niet dit beleid met jeugd aanhouden? Dat is juist het hele mooie aan Ajax, de jeugd doet het hem! Remember 1995, finale CL... Of Bergkamp, Van Basten etc die als broekie als een komeet gingen. Of recentere voorbeelden: De Ligt, Dolberg (in mindere mate), Eriksen op 16 jarige leeftijd!.. Nu is er natuurlijk niks mis met wat ervaring, aangezien de ervaring in de verdedigingslinie al gauw weg is, zodra Tagliafico ook z'n kansen ziet en weg is, Blind in de lappenmand ligt. Maargoed, het is gebeurd, we gaan het meemaken. Ik hoop dat ik ongelijk heb!

30 september 2020 om 23:18

Ik kan me ook goed voorstellen dat Overmars deze aankoop liever niet zou doen, maar feit is dat Ajax Europees Moet presteren, om de eigen ambities waar te maken, maar ook een gelijke cashflow te behouden. Veltman heeft een vriendendienstje gekregen na jaren loyale dienst en Dest verkopen voor 20+5 mil. is gewoon typisch zo'n niet te weigeren bod. Dan kan je erop gokken dat die jonge centrale verdedigers zich ontplooien tot the next best thing op rechtsback, maar kan me voorstellen dat zowel Overmars als Ten Hag dat risico niet willen nemen en simpelweg hebben gekozen voor degelijkheid. Ze zijn gewogen en voor die rol op dit moment nog te licht bevonden, het is niet ieder jaar op elke positie feest. Overigens zijn het natuurlijk niet maar 2 rechtsbacks, die lijst gaat wel wat langer door, aaneengeschakeld zelfs (maz,dest,veltman,tete, ligeon, van rhijn, v/d wiel). Dus als er een positie is waarop ze uit de fabriek zijn gerold de afgelopen 10 jaar is het wel de rechtsback! We gaan het allemaal weer meemaken, ik hoop ook dat hij ons ongelijk bewijst, of dat een van die jonkies zich wel reusachtig doorontwikkeld en Klaiber volgend jaar alsnog voor 4 miljoen naar Parma gaat.

1 oktober 2020 om 01:23

@ajaciedje02 Ten Hag en Overmars hebben zelf al aangegeven dat Rensch en Timber ook opties zijn. Alleen met de toevoeging, niet beiden tegelijk, dat is te licht en onervaren.vergeet niet dat Dest pas 19 is. Dat is eigenlijk die speler uit de eigen jeugd die er nu ongeveer zou moeten staan. Rensch is 17. Leuk dat we met de Ligt eenmalig een speler hadden die er op zijn 17e stond, maar ook wereld toppers als van Dijk braken pas op hun 20ste door (en in zijn geval nog niet eens bij een top club ook).dan moet je op zoek naar iemand voor een of twee jaar die 2e of 3e keus kan en wil zijn om te voorkomen dat Rensch en Timber tegelijk het veld in moeten. Dan vind ik Klaiber best een begrijpbare keuze. Klaiber wordt helemaal niet gehaald om te ronaldo af te stoppen. Klaiber wordt gehaald om te voorkomen dat Ajax in de eredivisie onnodig punt verlies leidt doordat ze met 2 jeugdspelers rechtsachterin moeten spelen.het is heel mooi om 1995 aan te halen. Alleen dan moet je er ook bij bedenken dat er 6 jaar leeftijdsverschil zit tussen tussen spelers als de Boer, vd Sar enerzijds en Kluivert of Seedorf anderzijds. Dat kon ook. Alleen tegenwoordig is een speler uit de eigen jeugd op zijn 24ste oud wanneer hij gaat, die hadden vandaag de dag nooit meer tegelijk op het veld gestaan. Het viel misschien minder op, omdat er veel eigen jeugd tussen zat, maar ook toen speelde Ajax niet achterin met een paar 17-18 jarigen naast elkaar en ook de backups waren niet pas 17 of 18 (de backup van de toen 22 jarige Reiziger was de 10 jaar oudere Sonny Silooy). Sterker in het basis elftal wat toen in 1995 de finale speelde stond met Seedorf (toen net 19) maar een tiener en die werd vervangen door een andere 19 jarige. Dus leuk alle verhalen over jonge spelers die als een komeet gingen, maar ook in het elftal van toen, in een tijd dat voetbal een stuk minder fysiek was, speelde Ajax niet met 2 tieners in dezelde linie met nog een tiener er voor. Overigens ook mooi om oud spelers aan te halen, maar Eriksen was op een paar dagen na 18 toen hij debuteerde en zeker geen 16.

Ik durf veel te bekritiseren maar niet het transferbeleid van Ajax.

Terecht. Je wilt binnen het team een Nederlandse kern houden. Kijk je dan naar de opties op de rechtsback positie, dan valt het vies tegen. Types als Fosu-Mensah en Tete gaan geen stap naar Ajax maken of in ieder geval niet als back-up. Dan kom je vervolgens aan bij... Klaiber. Ik vertrouw er in dat Ajax daarnaast ook niet ast binnen het tactische plan. Prima aankoop, hij lijkt alleen wel erg prijzig.

30 september 2020 om 21:20

Ik snap het oprecht niet dat zovelen struikelen over de transfersom. Tuurlijk is 4,5/5 miljoen een hoop geld, maar zeker in de laatste dagen van de transfermarkt weet je gewoon dat je jackpot gaat betalen. Daarnaast is het met name voor eredivisie begrippen veel geld, daar de gemiddelde club dit bedrag niet neer kan leggen en al zeker niet voor een back-up speler. Ajax heeft daarentegen een vermogen van ruim 220 miljoen, vorig jaar een omzet van 160 miljoen, het jaar ervoor 200 miljoen. In de tijd van Rik vd Boog en Uri Coronel waren dit stevige aankopen geweest, maar volgens mij is er jarenlang gewerkt om de situatie te creeren waarbij dit peanuts aankopen zijn.

30 september 2020 om 21:50

Dat klopt, binnen de budgetten van Ajax is dit een prima te verantwoorden bedrag. Als Ajax echter meerdere opties had en de druk (op Klaiber) hadden opgevoerd, dan had Klaiber iets geforceerd en was er wellicht een miljoen of 2 af te krijgen. Daarom lijkt dit wel een sterk statement van Ajax: Gewoon de hoofdprijs betalen, om binnenlandse transfers te belonen. Je moet als topclub de relatie met andere clubs goed onderhouden, anders krijg je Bayern - Dortmund achtige relaties.

30 september 2020 om 23:39

Ik prefereer elke goede Argentijn boven Klaiber of Brenet. Het lijkt wel of de tijden van Zimling en Sana weer terug zijn. Heb je eindelijk wat te spenderen, gooi je het over de balk.

30 september 2020 om 23:49

Hahaha man man wat overdreven. Klaiber gaat komen, dat is aan alle kanten zo goed als rond tenzij er bij de keuring iets bizars aan het licht komt. Verder heb je ergens wel gelijk, Kudus en Antony die enigszins op dezelfde posities spelen als Zimling en Sana lijken ongeveer hetzelfde toe te voegen. Of niet? Hij komt puur voor wanneer Mazraoui geblesseerd is of 1 van de talenten het niet aan blijkt te kunnen. Is een Nederlander wat ze blijkbaar belangrijk vonden, Ten Hag kent hem, laatste week transferperiode. Klaiber is 26, die verkoop je over 1 of 2 jaar gewoon nog voor minimaal 2 miljoen, misschien wel meer als ie een paar leuke wedstrijden speelt. Dat is de luxepositie die Ajax nu voor zichzelf heeft gecreeerd.

1 oktober 2020 om 11:37

Dat Ten Hag hem kent, spreekt nou juist niet in zijn voordeel. Op zijn verzoek worden er bij Ajax spelers gehaald die totaal niet bij Ajax passen. De enige met een beetje ok, is Promes. Maar nadat Ziyech is vertrokken, loopt die er ook verloren bij. Op 10. Absoluut niet zijn plaats. Links voorin, en dan reserve. Middenveld met hopelijk Klaassen, Martinez en Kudus. Complementair en probleem opgelost. Klaiber materiaalman.

Brent, mijn hemel wat erg.... Dat ze überhaupt aan hem gedacht stelt me al teleur. Dan ben je met afstand de rijkste club van NL en dan kom je met zo'n speler aan. Wat een waanzin !

Brenet en Klaiber.. Ajax is zo te zien op zoek naar beperkte rechtsbacks die in het verleden de draak hebben gestoken met Ajax via de media? Bijzondere profielschets wel.

Overmars het weggetje weer eens kwijt. En dan ook nog eens de oren laten hangen naar die halvegare uit het Oosten. Ach, laat het geld ook maar rollen. Worden er toch nog een paar beter van. Als ik in de RVC van Ajax zat, zou ik me toch eens flink achter de oren krabben na zoveel onkunde.

Vind het best bekrompen wat de reacties hier betreft over Klaiber. Het is imo een redelijk goede back, die zeker een niveau hoger kan. Iig wel een van de betere backs, die een constant niveau haalt. En afgeven op Overmars? Deze man heeft er voor gezorgd dat Ajax weer in de picture staat. Een beetje vertrouwen mag wel.

Klaiber, voor ons was je de man die ervoor ging. Alles gaf en niets was je te dol.jouw tranen na de halve finale vorig jaar tegen Ajax waren oprecht. Toch?je zei dat een Utrecht speler nooit naar Ajax mocht gaan, Ook nam je het je boezem vriend labyad kwalijk dat hij naar Ajax ging.maar ook jouw mooie woorden een week geleden dat je niet weg zou gaan dit seizoen, want er speelt hier wat moois, waren leugens.je blijkt dus een gewone geld wolf te zijn die Utrecht verraad.helaas zal dit wel worden verwijderd door deze ajax clan maar wilde het toch maar even gezegd hebben. Maar goed dit is mijn mening. Vrijheid van mening uiting!!!!

1 oktober 2020 om 08:01

Al dat soort uitingen zijn voor de show om de aanhang te pleasen. Iedereen zal die stap maken om hogerop te komen en meer te gaan verdienen.

1 oktober 2020 om 11:39

Het heet niet voor niets betaald voetbal;-))

Op de nederlandse velden 1 van de betere backs op basis van het spel wat ajax wilt spelen en een prima back up voor mazraoui, ben benieuwd!

Zeefuik had naar Ajax moeten gaan. Zou hij perfect passen

Je moet toch voor een Nederlander gaan als die goed is en betaalbaar ? Niet omdat het moet. Lijkt een beetje op hetzelfde gezeur van er moet. 50% vrouw in de 2de kamer of een gekleurde trainer bij het Nederlands elftal. Nee de beste moet er zitten en of dat nu een vrouw of een gekleurde man boeit niet. Klaiber is niet geschikt dan kijk je verder klaar en zeker voor die prijs. Dit vindt ik echt wel een fout van Overmars en andere directieleden plus RvC.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren