Koeman: ‘Het lijkt er nu op dat ik de slechterik ben, maar zo zit het niet’

Zaterdag, 26 september 2020 om

Luis Suárez rondde eerder deze week zijn overgang naar Atlético Madrid af en met het vertrek van de spits bij Barcelona komt er een einde aan een turbulente episode. De situatie van de Uruguayaan was wekenlang onderwerp van gesprek, waarbij ook de vermeende rol van de nieuwe Barcelona-trainer Ronald Koeman minutieus uitgeplozen werd. De oefenmeester zou Suárez in een kort gesprek hebben laten weten geen plek meer voor hem te hebben en dat kwam Koeman op de nodige kritiek te staan. Zaterdagmiddag is hij tijdens een persconferentie teruggekomen op zijn rol in de saga rondom het vertrek van Suárez.

“Het lijkt er nu op dat ik de slechterik in deze film ben geworden, maar zo zit het niet. Sinds het gesprek heb ik alleen maar respect voor hem getoond en hem verteld dat het moeilijk zou kunnen worden om aan speeltijd te komen, maar dat als hij zou blijven, hij onderdeel uit zou blijven maken van de selectie”, wordt Koeman geciteerd door onder meer Mundo Deportivo. “Voordat ik mijn contract tekende was de club al bezig met dit soort dingen en ik heb geprobeerd dat te ondersteunen. Deze beslissingen zijn niet enkel aan de coach.”

“Luis en ik respecteren elkaar en we hebben open over zijn toekomst gesproken. Hij kreeg de kans om naar Atlético te gaan en ik wens hem al het geluk van de wereld.” De manier waarop Suárez’ vertrek tot stand kwam leidde tot flink wat woede onder de achterban en ook Lionel Messi liet publiekelijk weten teleurgesteld te zijn door de gang van zaken. Koeman verwacht echter niet dat zijn sterspeler zich hierdoor zal laten afleiden: “Het is normaal dat hij boos is na het vertrek van een vriend, maar ik twijfel niet aan Messi. Ik heb gezien hoe hij traint.”

Suárez emotioneel tijdens laatste persmoment Barcelona: 'Ik ben dankbaar'

Rondom Riqui Puig is eenzelfde dynamiek aan het ontstaan, aangezien de jongeling eveneens te horen zou hebben gekregen dat hij mag vertrekken. Koeman benadrukt echter dat de zaken iets anders liggen: “Dit zijn ook beslissingen van de club, er zijn spelers die een plekje zullen krijgen in de selectie en anderen niet. Het is niet waar dat ik hem heb verteld dat ik hem niet nodig heb, aangezien hij onderdeel uitmaakt van de selectie voor morgen.”

Barcelona start het LaLiga-seizoen zondagavond met een bezoek aan Villarreal en Koeman heeft met speler als Miralem Pjanic en Trincão een aantal nieuwkomers tot zijn beschikking. Achter de schermen wordt nog gewerkt aan de komst van bijvoorbeeld Memphis Depay of Lautaro Martínez, maar Koeman weet nog niet of dit haalbaar zal blijken: “Ik sluit niets uit, maar ik richt me op de spelers die hier nu zijn. Barcelona moet er altijd klaar voor zijn om zichzelf te versterken. We moeten afwachten, we hebben nog twee weken te gaan. Na 5 oktober weet ik hoe we ervoor staan. We zijn op zoek naar spelers om het team te versterken, maar we moeten ook de financiële situatie van de club respecteren. Als het hierbij blijft, zullen we er hard aan werken om te bereiken wat we willen bereiken.”


Poll

Denk jij dat Barcelona gaat winnen van Villarreal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door sirius)

Dus de club wil Riqui liever lozen? Maar Koeman niet daarom zit hij morgen bij de wedstrijd selectie? Aparte schets. Hoe zit het met het vervolg op die motie van wantrouwen jegens Bartomeu die aan de hoeveelheid stemmen voldeed? Wordt er nog doorgepakt? Het zou Koeman sieren als hij gewoon laat zien dat hij beslist wie hij wil gebruiken en wie niet. Dus toon wat cojones en laat Riqui morgen minuten maken.

26 september 2020 om 14:19

Wat is er apart aan? Trainer bepaald echt nergens aan en verkoopbeleid beleid. Hij kan suggesties geven maar technisch directeur en voorzitter bepalen wie er gaan en komen....

26 september 2020 om 14:37

vriend het is de coach die bepaald welke spelers hij wenst over te beschikken om zijn voetbal waarvoor hij door de president is gehaald te kunnen spelen, de president en technisch directeur kijken naar de haalbaarheid en eventuele opties als de eerste keuze niet mogelijk is. De hoofdreden waarom het sportief zo slecht gaat bij Barcelona is dat de president denkt beter te weten dan de coach en technisch directeur welke speler het best passen , zijn megatransfers Dembele, Coutinho, De jong en Griezmann hebben alles behalve kunnen overtuigen. Dit is ook de hoofdreden waarom Bartomeu 5 coaches en 5 technische directeurs heeft versleten en waarom Messi zegt dat ze in het bestuur geen plan hebben en maar wat zitten te doen. Een team is een puzzelstuk waar de stukken moeten kunnen passen om een deftig rendement te kunnen halen , een schaakspel speel je ook niet met 3 koningen en 3 koninginnen

26 september 2020 om 14:45

“Vriend” er staat duidelijk in de tekst dat de club al bezig was met het lozen van spelers voordat hij (Koeman) in beeld was. Dus in deze heeft de club de samenstelling van de selectie bepaald. Dit werk voor letterlijk iedereen al duidelijk na die 8-2 nederlaag tegen Bayern. Het enige wat Koeman heeft gedaan is een lijstje ingeleverd met de spelers die hij graag aan de selectie zou willen toevoegen. Niet overal bepaald de coach wat de selectie is aangezien coaches over het algemeen gewoon passanten zijn.

26 september 2020 om 14:47

De coach is vaak maar een passant die wat voorkeuren door kan geven, de club bepaald gewoon wie er gehaald wordt of niet. Het zou erg raar zijn als ze hun oren laten hangen naar een coach.

26 september 2020 om 15:50

Hij heeft gebeld en hij heeft gezegd dat hij geen toekomst ziet voor Suarez in zijn team. Dat is een leugen. HIj moest bellen en zeggend dat het bestuur geen toekomst ziet in u en dat ze bezig zijn met uw vertrek dat is de waarheid. Onze Koeman zegt begrip en respect te hebben voor Suarez waarom liet hij hem dan apart trainen om achteraf te zeggen dat hij alsnog een toekomst had in geval een transfer mogelijk was. Het bestuur en Koeman willen zwarte piet blijven doorschuiven op de rug van een clublegende en nu verkopen ze een topspits die net over zijn knieprobleem is voor een habbekrats aan een direct concurrent zonder een direct vervanger en zonder geld om een centrale aanvaller als Lautoro te kopen , ze willen spelen met 3 valse negens en wie gaat gaat de centrale verdedigersduo van tegenpartij bezighouden

26 september 2020 om 15:52

aan een flut coach geef je dergelijk verantwoordelijkheid niet dat is enkel weggelegd voor topcoaches en nogmaals er is een reden waarom een club als Barca in een sportief en financieel crisis zit en de president 5 coaches en 5 technische directeurs heeft versleten

26 september 2020 om 14:35

Club wil hem niet lozen. Club wilt hem verhuren zodat hij meer aan speeltijd komt. Net zoals Odegaard door Real was verhuurd en nu terug is.hij heeft ervoor gekozen te blijven dus hij zal concurrentie aan moeten gaan om 3 middenveld plekken met Alena, Coutinho, Pjanic, Rafinha, Pedri, Frenkie, Busquets en ook Sergi Roberto speelt soms op middenveld (en Messie ook). Dan praat ik nog niet over Barca B Spelers die ook aan deur kloppen. Dus zeg maar 3 plekken voor 8-9 spelers. Persoonlijk zou ik kiezen om Alena of Pedri of Rafinha te verhuren en Puig te behouden. Maar ook dan krijg je boze reakties.

26 september 2020 om 14:49

Vriend ze zeggen dat hij weg moet omwille van de concurrentie en zeggen daarnaast dat ze in de markt blijven voor een middenvelder Wijnaldum ect dit is wat voor onbegrip zorgt. Rafinha moet verkocht worden sowieso die kun je niet blijven verhuren, Coutinho, Puig en Alena voor de aanvallend middenvelder positie is gewoon haalbaar maar ze willen nog een box to box middenvelder halen zoals Wijnaldum

26 september 2020 om 15:14

Meer aan speeltijd komen? Hij moet gewoon in de basis staan. Hij heeft namelijk laten zien dat er meer gecreëerd wordt als hij speelt dan als hij niet speelt. Rakitic en Vidal tegen Bayern in de basis, terwijl Puig meer liet zien. Ze durven gewoon niet voor talent te kiezen maar gaan voor ervaring. Angst is een slechte raadgever en dat is al zo vaak gebleken. Alena, Busquets, Frenkie en Pjanic zullen voor de 2 controlerende plekken strijden. Coutinho zal sowieso de nummer 10 worden en Pedri kan daar eventueel ook uit de voeten. Riqui liet in de voorbereiding zien ook uitstekend uit de voeten te kunnen naast Frenkie in een controlerende rol. Rafinha en Sergi Roberto wil ik het niet eens over hebben. Rafinha is zo vaak verhuurd had je allang moeten verkopen. Sergi Roberto is de Emanuelson van Ajax; multifunctioneel maar blinkt nergens echt specifiek in uit, leuke wisselspeler meer niet. Frenkie, Puig, Alena, Pjanic en Busquets is prima te rouleren. Puig kan je ook op 10 kwijt. Heeft een eindpass in de benen die anderen gewoon alleen voor de keeper zet. Welke spelers kloppen van Barca B aan de deur? Monchu wordt verhuurd en Moriba gaat dit jaar nog niet echt kansen krijgen. Zat alleen de 1e oefenwedstrijd bij de selectie, maar mocht niet eens invallen. Dus ja welke Barca B spelers doel jij op?

26 september 2020 om 16:40

Odegaard en puig zijn andere situaties die niet te vergelijken zijn. Als barca slim wil doen zetten ze puig gewoon in de basis. We hebben afgelopen seizoen gezien dat hij dat makkelijk aan kan. Maar helaas willen ze door met de partij van 30+.

26 september 2020 om 17:38

Of die motie van wantrouwen doorgang gaat vinden is nog maar de vraag. Er zijn ruim 20.000 stemmen opgehaald, waarvan Bartomeu er naar het schijnt ruim 5.000 ongeldig wil laten verklaren. Als hem dat lukt, wordt het totaal aantal geldige stemmen lager dan de 16.000 en een beetje die nodig zijn om de motie doorgang te laten vinden.

Nou alle mensen die op koeman haatten de afgelopen weken sorry zeggen?

26 september 2020 om 14:24

Hij ontkent het nergens dat hij het via een kort telefoontje heeft laten weten. Dat blijft gewoon respectloos tegenover zo'n clublegende, terecht dat Koemand daar kritiek op krijgt.

26 september 2020 om 14:33

En Suarez heeft dat verhaal toch ook nergens bevestigd? Dat hoeft ook niet, want anders blijf je maar reageren op alle geruchten en verdraaingen van de spaanse media. Al met al, laten we gewoon kijken hoe Koeman het gaat doen, want die aso berichten die ik hier lees over koeman zijn echt extreem.

26 september 2020 om 14:43

FC Bami, maar wat is het alternatief? Suarez naar de club laten komen, kopje thee geven, en dan zeggen: joh je mag uitkijken naar een nieuwe club. Dan weer weg laten gaan (kopje thee nog halfvol) en terug naar huis laten rijden? Ik bedoel: er zijn niet veel manieren om dat goed te doen, snel het pleister eraf dan maar en met respect bedanken. Geen idee ofc. hoe het is gegaan, maar een kort telefoontje lijkt me prima.

26 september 2020 om 15:08

Na zes jaar keihard werken is een telefoontje prima in jouw ogen? Hij had ook even kunnen wachten totdat Suárez terug zou zijn en het hem persoonlijk vertellen.

26 september 2020 om 15:15

Als dat telefoontje van Koeman is geweest zou dat raar zijn want Koeman gaat daar helemaal niet over en als hij de opsracht heeft gekregen omdat telefoontje te plegen heeft koeman dat prima gedaan tot op heden heeft koeman nog helemaal niks verkeerds gedaan dus een sorry lijkt mij wel op zijn plek

26 september 2020 om 16:43

@leidsehood ja. Zo zou het beter zijn, meer respectvol. “Er zijn niet veel manieren om dat goed te doen” precies in geval van suarez is er maar een manier en dat is netjes face to face praten

26 september 2020 om 14:53

Bartomeu ontkent alles , Koeman ontkent alles en zo blijven ze maar alles ontkennen om geen gezichtsverlies te lijden. Koeman heeft de aanbod geaccepteerd moet nu niet zitten zagen dat de President hem misbruikt om zijn agenda te bewerkstelligen. Hier en daar in de media zeggen dat het zo niet in elkaar is gegaan is ronduit zwak en lachwekkend. Stuur een sms en vraag uw baas Bartomeu om te stoppen met zaken te lekken in de media zodat jij niet achteraf in de media moet afkomen met een verklaring er is een reden waarom die Bartomeu 5 coaches en 5 technische directeurs heeft versleten

26 september 2020 om 16:53

Vriend wat is jouw probleem precies met Koeman? Die heeft toch niets verkeerd gedaan. Ik begrijpe niet waarom ij boos zijn.

26 september 2020 om 20:30

Koeman is niet eerlijk en consequent in wat hij zegt en doet hetzelfde met Bartomeu en dat is zeer ongoochelend want het is juist de president die in toom gehouden moet worden omwille van zijn sportieve beslissingen terwijl Koeman de schijn wil ophouden dat hij geen ja knikker is terwijl hij wel juist alle sportieve beslissingen over zich heen laat gaan. De ploeg zit nu zonder centrum aanvaller.linksbuiten ansu, de la fuente, pedri , rechtsbuiten messi , dembele , trincao , aanvallend middenvelder coutinho , puig en alena en in de punt hebben we Griezman en Braithewaite , ik kan begrijpen dat je salarisruimte en wat transferbudget wil hebben maar Suarez verkopen voor een habbekrats aan uw direct concurrent zonder deftig vervanging en budget om er 1 te halen is ronduit wanbeheer dit gaat barca en koeman nog zuur komen te staan

26 september 2020 om 14:55

Op basis van wat. Misschien zou je eens wat kritischer kunnen zijn op wat er gebeurt en hoe Koeman daarin acteert. Krijgen we nu een huilverhaal van Koeman zielig hoor. Hij is daar met volle verstand ingestapt ik lees hier niets nieuws. Behalve dat Koeman zich nu in alle mogelijke bochten probeert te wringen om z'n handen schoon te wassen. Hij heeft Suarez gewoon niet goed aangepakt. Dit zijn ook weer hele onhandige uitspraken. Koeman moet gewoon het beleid van de club uitvoeren. Dat dat beleid dramatisch is en door onkundige bestuurders wordt uitgezet is iets anders en had ie al van te voren kunnen weten. Dat zijn overigens ook dezelfde mensen die hem die positie hebben aangeboden. Getuigt nou niet van bijster veel zelfreflectie of verantwoordelijkheidsgevoel.

26 september 2020 om 15:56

als Koeman wil overleven moet hij zijn mond houden en op het veld spreken zo simpel is dat , dat is de enige manier waarop hij kan overleven in huidige situatie. Als hij ingaat op alles wat er gebeurd en gezegd wordt maakt hij zich enkel doelwit van bestuur media en fans. Mond toe en winsten boeken en goed spel tonen de rest is aas voor de aasgieren

27 september 2020 om 01:39

Mee eens helaas doet ie dat nu al niet meer blijkbaar. Ben erg benieuwd hoe de eerste wedstrijden gaan verlopen.

Het is wel duidelijk dat de club in brand staat als zelfs de trainer niet meer beslist welke spelers mogen blijven en wie er moeten vertrekken. Hoe krijg je het in hemelsnaam voor elkaar om een club zo slecht te besturen op sportief gebied? De gemiddelde voetballiefhebber kan een beduidend beter beleid uitstippelen en heeft daar waarschijnlijk beduidend minder geld voor nodig dan Barcelona heeft uitgegeven in de afgelopen jaren.

26 september 2020 om 14:24

Bij Barcelona heeft de trainer dat nooit in zijn eentje bepaald. De technisch directeur bepaalt dat. Koeman zei ook in de persconferentie dat hij de beslissing ondersteunde.

26 september 2020 om 15:06

Dat is de hoofdreden waarom voor de komst van Rijkaard en Guardiola Barca niet met de top kon concurreren en dat is ook de hoofdreden waarom Guardiola vertrok omdat het steeds de presidenten zijn die hun stempel willen doordrukken zelfs tot aan de transfers toe. Een goede president drukt zijn stempel door zijn keuze van coach en zijn voetbalvisie en stijl en de goede organisatie en financiën van de club. Een goede president vertrouwd zijn keuze van coach en zijn visie om samen met technisch directeur successen te boeken. Een coach drukt zijn stempel door zijn successen op het veld en zijn spelers die hij kiest over te beschikken om die successen te bereiken maar wanneer je een fantast hebt als Bartomeu die ten eerste samen met Rosell aan de hand van een vertrouwensstemming tegen Laporta aan de macht zijn gekomen en alles doen om alles wat met Laporta te maken heeft te vernietigen dan begrijp je waarom de club in zo'n wanhopig situatie zit en dat is omwille van de wanhoop van Bartomeu die nu beseft dat hij 10 jaar lang de ontwikkeling van de club heeft verpest en totaal is mislukt om Laporta zijn succes te evenaren en overstjgen

26 september 2020 om 15:35

Ik vind Bartomeu ook een drama als president. Maar ik irriteerde me al jaren aan het spel van Suarez.

26 september 2020 om 15:44

Wat praat jij allemaal ff serieus. Jij doet alsof dit alleen bij Barcelona voorkomt. Dit is een probleem bij heel veel clubs. Ik geef een voorbeeld, Zidane toen hij aangesteld was als coach de 2de x zei hij ook duidelijk ik doe het dan op mijn manier en ik wil beslissen over mijn elftal. Ik zeg heus niks slechts over florentino perez ofso want die vind ik echt een hele goeie laat dat duidelijk zijn. Ik heb het duidelijk over coaches die niet willen dat er bemoeit wordt met zijn elftal. Deze president van Barcelona heeft verstand van basketbal en als hij zich ergens mee wilt bemoeien doe het dan daar. Ik ben het op bijna alle vlakken met je eens maar hoe je Barcelona hier neerzet is alsof alleen zei dat probleem hebben. Het is momenteel chaotisch en die chaos zal weer verdwijnen straks. Bij elke vergadering heb je morgen al gelijk iemand die het weet, wat echt schandalig is. Koeman heeft ook gelijk hier dat hij het publiekelijk kenbaar maakt van stop eens met mij neerzetten als de vieze mannetje. De viezerik zit boven in z’n kantoor verstopt. Hij Koeman is tenminste een man en maakt kenbaar wat hij wel zegt tegen spelers die hij niet nodig heeft en daar moet de president een voorbeeld aannemen. Het is allang al duidelijk dat hij probeert het goeie mannetje te spelen terwijl het de grootste slang is.

26 september 2020 om 15:46

Ja netjes hoe je dag zegt. De meeste roepen nu allemaal Barcelona dit Barcelona dat president dit president dat maar vorige seizoen bij elke wedstrijd Suarez uitlachen of zeggen van hij heeft het niet meer. Wat ik wil zeggen is hoezo vinden mensen het nu opeens heel erg dat Suarez moet vertrekken terwijl iedereen dat riep en nu allemaal soort van een reden zoeken om Barcelona als slechte club neer te zetten. Walgelijk!!!

27 september 2020 om 19:24

@msn10 - Helemaal mee eens. Sommigen gaan hoe de wind waait om maar lekker opportunistisch mee te kunnen praten. Suarez is dan ook niet ineens een slechte speler die er niets van kan, maar z'n houdbaarheidsdatum bij Barcelona was gewoon op. Dit gaat hij natuurlijk niet elke wedstrijd doen en voor het salaris wat hij bij Barcelona verdiende, leverde hij simpelweg niet meer naar dergelijke salarissen (en wellicht bonussen?).

Wat een soap daar bij Barca. Suarez zijn beste tijd zat erop en hij verdedigd niet mee en twee aanvallers die niet mee verdedigen dat kan niet meer in de Europese top en dat zagen we ook tegen Bayern weer

26 september 2020 om 15:15

Ik dacht dat aanvallers aanvallen en verdedigers verdedigen , de pressing kun je als aanvaller niet volhouden als je in je rug een gatenkaas hebt staan. Dan moet je als coach en team anders druk zetten. Iemand moet mij uitleggen hoe dat Iniesta en Xavi beter konden pressen dan Vidal en Rakitic, Dat is omdat zij de bal 10X beter konden bijhouden en genoeg energie over hadden voor de momenten dat ze moesten pressen zo simpel is dat. Je kunt als aanvaller perfect pressen als je daar de energie voor hebt door het feit dat je team de bal steeds heeft maar als uw middenvelders en verdedigers de bal onder druk niet kunnen vasthouden dan heeft het geen zin. Daarnaast iedereen begrijpt dat spelers wegmoeten maar waar blijven de verdomde vervangers , Suarez is de eniste centrale aanvaller en ze gaan Depay halen als vervanger iedereeden weet toch dit kan niet want er loopt al een spelers die als tweede spits speelt namelijk Griezman, wie gaat de centrale verdedigersduo van de tegenpartij bezig houden onze Braithewaite of wat ! laat me niet lachen , ik hoop van harte dat Cavani en Suarez tesamen La liga winnen voor Atletico want ik kan niet tegen dergelijke onzin komende van een ooit succesvolle club als Barca

26 september 2020 om 15:45

Nee maar als je aanvallers totaal geen druk zetten of meeverdedigen dan wordt je de onderliggende partij en komt je verdediging constant onder druk te staan

26 september 2020 om 16:05

wat zie jij liever een speler die 10X beter de bal weet vast te houden op allerlei technische manieren en in zeer kleine ruimtes en zeer grote ruimtes kunnen maken door hun techniek of marathoners die heel het veld kapot lopen om wat balbezit te hebben en kunnen pochen met hun kilometers. Wil je Bayern en Liverpool pressing ongedaan maken dan weet je wat voor spelers je moet hebben

26 september 2020 om 16:31

Die zie ik liever ja maar zo een speler is Suarez nooit geweest en als hij dan ook niet mee verdedigd heb je gewoon een probleem

26 september 2020 om 17:03

@mkvali Je hebt dik gelijk. Iedereen maar roepen over loopvermogen en hard werken maar ze vergeten dat het spelletje voetbal is. Nou ik heb het gezien rakitic en vidal werkten gewoon hard toen barca 8-2 op zijn bek ging. En toch blijven ze gaan voor dat soort spelers. Snap er niets van. Het is achterwaartse logica

27 september 2020 om 19:26

Tja, lekker makkelijk nu hij een keer zo'n wedstrijd speelt, maar die gaat hij echt niet nog veel vaker spelen. Suarez heeft geen snelheid meer, hij is vaker geblesseerd en z'n leeftijd begint echt wel te spelen. Totaal niet vreemd dat Barcelona 'm kwijt wou gezien z'n astronomisch hoge salaris. Niemand heeft gezegd dat Suarez er niets meer van kan, maar om deze wedstrijd nou aan te halen om de indruk proberen te wekken dat de beslissing van Barcelona niet de juiste was is wel een beetje lachwekkend. Tenzij je niet sarcastisch bent, dan ben ik het volledig met je eens.

Nee dat wist ik ook al Koeman, al die besluiten kwamen overduidelijk van boven af.

Hopelijk gaan we nu wat minder snel oordelen na weer een geplaatste krantenkop door VZ, in dit verhaal van Koeman blijkt maar weer hoeveel onzin er geschreven wordt. En we trappen er allemaal in en hebben ons oordeel klaar. Koeman is in een wespennest terecht gekomen en gelukkig heeft hij een dikke huid en zal hij deze fase wel overleven, maar hij had het zichzelf wel anders voorgesteld.

26 september 2020 om 14:21

Mwah zijn ook aardig mensen die dit wel doorhadden, waaronder ik. Als je beetje logisch beredeneerd, weet je dat het er een rotzooi is en Bartomeu denkt dat hij alles kan bepalen. Hoop dat Koeman op een bepaald moment ook z'n rug keert naar deze man. Je moet je als trainer helemaal niet gaan laten vertellen wie wel en wie niet moet blijven.

26 september 2020 om 14:23

Die dikke huid heeft hij inderdaad opgebouwd na zijn carrière als prof haha

26 september 2020 om 15:09

Het gaat om de manier waarop het is gebeurd. Niet om dát het is gebeurd. En dit verhaal verandert daar niets aan.

26 september 2020 om 15:18

hij heeft getekend voor de job en moet op de blaren zitten en niet achteraf zaken komen rechtzetten in de media het is zeer simpel als hij ballen aan zijn lijf heeft zegt hij zeer simpel dit zijn beslissingen van de management en ik ondersteun hen in hun beslissingen, maar dat gaat hij natuurlijk niet doen want dan komt hij over als een ober.

Blijkt maar weer dat het bestuur clublegende Koeman gebruikt om het vuile werk op te knappen. Voor Koeman was dit zijn droombaan en hij heeft hier voor gekozen (wat ik overigens begrijp) ,maar het is wel erg naïef van hem. Desondanks hoop ik dat hij het geweldig doet en vele mondjes gaat snoeren.

26 september 2020 om 15:21

of dat hij monden gaat weten te snoeren hangt af of Messi goesting heeft om te spelen en dat betwijfel ik. Ik denk dat we na de vertrouwenstemming en vertrek van Bartomeu mischien wel een andere Messi gaan zien maar dat betwijfel ik ook want die 4231 of 433 met de punt naar voor is geen revolutie gebleken tijdens de vriendschappelijke wedstrijden het is nog steeds bal breed naar messi

Het gaat er niet om dat Suarez weg moet, maar om het proces hoe dat is gegaan waaronder het belletje van koeman van niet eens 60 seconden

Het simpele gegeven dat Koeman hier tijdens de persconferentie aandacht aan besteed (gevraagd of ongevraagd is niet relevant) en dat hij steeds verwijst naar beslissingen vanuit de club geeft al aan hoe zijn positie is: belabberd en zonder zeggenschap.

26 september 2020 om 14:21

Jouw redenering slaat nergens op aangezien hij ook aangaf dat de club er al mee bezig was voordat hij tekende. Daarnaast hebben ze meen ik momenteel ook nog geen TD waardoor de clubleiding de beslissingen neemt. Zo gaat dat volgens mij altijd bij Barcelona.

26 september 2020 om 15:25

omdat de club reeds ermee bezig was laat me aub niet lachen, verschillende bestuursleden waren bereid om ontslag te nemen omdat ze niet accepteerden dat Suarez transfervrij ging vertrekken en achteraf kwam Bartomeu nog aan om atletico ook te wijzen als 1 van de topclubs waar hij niet naartoe mocht , enkel en alleen toen Suarez dreigde om die clausule bekend te maken en atletico bereid was om een habbekrats te betalen gingen beiden partijen akkoord. Ze waren allang er mee bezig laat me niet lachen , ze zijn bezig om hun financiële wanbeheer recht te zetten want de vertrouwensstemming komt eraan

26 september 2020 om 16:07

Daar betaald hij hopelijk op einde van de rit een prijs voor want hij heeft 10 jaar ontwikkeling van de club letterlijk verpest , ondanks de omzet is de club op sportief en financieel vlak voorbij gestreefd

26 september 2020 om 14:26

Hij beantwoordde een directe vraag. Het liefst had hij zijn mond gehouden. Maar hij kwam goed voorbereid naar de persconfentie.

Het is wel gek dat koeman niet/nauwelijks mee mag beslissen over welke spelers mogen blijven en welke mogen vertrekken. Hij is tenslotte degene die ze opstelt en degene die als eerste ontslagen wordt als de resultaten tegenvallen.

In het politiek steekspel dat bij Barca gaande is, is dit een sterke zet van Koeman. Koeman moet in de gunning geraken bij het publiek en de selectie. Als hij dat bereikt dan hoeft hij niet bang te zijn. Ondanks dat dit bestuur hem hem aangetrokken kan hij op momenten de schuld van impopulaire acties van zich afschuiven richting het bestuur. Zij zitten er namelijk niet zo lang meer. Niet geheel onbelangrijk is dat hij naar heeft bij een gemotiveerde Messi net voor de 1e wedstrijd van de competitie.

Iedereen moet beseffen dat je er maar 11 op kan stellen. Dus onderdeel zijn van een selectie of in de basis 11 is echt een mega verschil. Jonge spelers moeten speelminuten maken en dan is het voor je ontwikkeling beter dat je, tijdelijk, weggaat om door te ontwikkelen. Bij barca zal je messi als eerste op papier zetten, een keeper dan zijn er nog 9 basis plekjes over vul de rest dan zelf maar in

26 september 2020 om 15:40

Iedereen moet beseffen dat een centrale aanvaller een cruciaal element is in een basiself , nu dat we geen suarez hebben waar is onze centrale aanvaller ,we hebben verschillende aanvallende spelers die je kunt verkopen voor veel geld waarom ga je uw enige succesvolle centrale aanvaller verkopen aan een direct concurrent zonder een juiste vervanger te hebben , omdat je uw eigen graf wil graven Atletico la liga champions 20/21

Ja, behalve dan dat Puig geen rugnummer heeft gekregen van Koeman, waardoor hij geen (vast) onderdeel zal zijn van het eerste team.

26 september 2020 om 15:52

Is dat zo'n slechte beslissing? Zo kan hij als hij niet genoeg minuten maakt in het eerste zo nu en dan minuten maken in het B team.

26 september 2020 om 15:54

Als je al tot de beste middenvelders van het eerste team behoort dan is dat inderdaad een hele slechte beslissing. Koeman geeft indirect gewoon toe dat Pjanic moet spelen omdat hij als “grote” aankoop is binnen gehaald.

26 september 2020 om 16:51

Puig past niet goed in de 4231. Zo simpel is het. Ik ben een groot fan maar hij heeft nog steeds het lichaam van een tiener. We moeten hem langzaam aan brengen. Maar hij zit gelukkig bij de selectie morgen.

26 september 2020 om 16:55

@visca hij had geen problemen met het fysieke afgelopen seizoen anders. Sterker nog was feller dan iedereen op het veld en werd geen een keer overlopen door zijn fysiek.Dit is gewoon een slechte beslissing hoe je het ook wendt of keert. En hoe kom je erbij dat hij niet goed rendeerd in een 4231? Ik vind het jammer dat een goede jeugdspeler die precies in het profiel van een barca middenvelder past zo aan de kant wordt gezet NADAT hij vorig seizoen liet zien wat hij kan. Dan ben je gewoon het wanbeleid van de afgelopen 5 jaar aan het voortzetten.

Als iemand daar het gezag heeft de club door deze moeilijke periode te loodsen is Koeman het wel. Prima uitleg.

Dit komt best raar over. Selectie wordt samen gesteld door beslissingen van bovenaf maar als de resultaten tegenzitten dan is Koeman de eerste die eruit vliegt? Als we de verhalen mogen geloven dan is Barca 3x bij Koeman uitgekomen. Dat zet Koeman samen met zijn status in Barca toch wel in een positie om in ieder geval niet zo onderdanig over te komen?

Koeman bevindt zich in een Catalaanse slangenkuil. Jammer maar hij wilde dit. Dat hele bestuur is verrot, de club is niet meer de club van 10 jaar geleden. Ik hou me hart vast voor Barca fans wanneer Messi stopt met voetballen voor jullie.

Bartomeu maakt hele rare sprongen. Met de verkiezingen binnenkort Zou je denken dat hij de boekhouding in orde wilt voordat hij weggaat. Maar dan laat hij messi niet gaan. Hij maakt hele rare beslissingen waar geen touw aan vast te knopen is. Hoop dat de verkiezingen zo snel mogelijk komen dan kan barca eindelijk pas echt gaan heropbouwen

Sterk stukje mediaframing, dat was me allang duidelijk. Natuurlijk heeft Koeman echt wel zelf het nieuws gebracht, maar acteert in zekere zin als stroman voor de schoonmaak waarop het bestuur heeft voorzien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Koeman ontploft: ‘Waarom is de VAR alleen tegen Barcelona?’

Ronald Koeman houdt een wrang gevoel over aan zijn eerste Clásico als hoofdtrainer van Barcelona. Real Madrid vertrok zaterdag met een 1-3 overwinning uit het Camp Nou, mede door een rake...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren