Hoogma kopt voorzet FOX Sports in na stelling over Louis van Gaal

Vrijdag, 25 september 2020 om

Na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona startte de KNVB al snel een zoektocht naar een geschikte opvolger als bondscoach van het Nederlands elftal. De naam van Louis van Gaal dook regelmatig op in de media, maar desondanks heeft de KNVB-leiding besloten om met Frank de Boer in zee te gaan. Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma legt vrijdag na de officiële presentatie van De Boer uit waarom Van Gaal niet terugkeert voor een derde termijn als bondscoach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

De KNVB had beter voor Louis van Gaal kunnen kiezen als bondscoach


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Als er echt met een trainer hadden gesproken met een kleur had hij dat echt wel verteld,zo zij je maar een commissie als mijnals opzetten om mensen hun zin te geven om daarna gewoon je eigen weg te gaan, het gaat niet om de boer maar de weg ernaartoe. Kans gemist

25 september 2020 om 17:00

Niet mee eens. Rijkaard is toch gewoon gepolst, alleen die had er zelf geen trek in. En daar komt bij, een trainer selecteer je toch op basis van competenties en visie, toch niet op huidskleur?

25 september 2020 om 17:03

Wat een onzin; Rijkaard was eerste keuze en die wilde niets meer met voetbal te maken hebben. Ten Cate heeft namelijk 0,0 bereikt als hoofdtrainer, en hij is de enige die nog in de buurt komt van een mogelijke kans voor bondscoach. Hopelijk ontwikkelt Fraser zich nog door, maar de spoeling is op dat gebied gewoon dun. Dat jij alles betrekt op kleur zegt evenwel genoeg over jou.

25 september 2020 om 17:45

Ten Cate heeft de KNVB 2 jaar geleden ook aardig in de steek gelaten, ik snap wel dat ze daarom hem al niet willen hebben. Daarnaast idd weinig bereikt als hoofdtrainer

25 september 2020 om 19:02

Haha een klassiek geval van de zaakjes omwisselen: Ten Cate is genaaid door Van Breuekelen en heeft het enige gedaan om zichzelf te beschermen. Als de KNVB hem dit boven het hoofd laat hangen, zou de hele directie moeten aftreden vanwege mismanagement.

26 september 2020 om 15:51

Ach, Ten Cate had al jaren geleden een naam als onbetrouwbaar en achterbaks verworven. En dat had hij volledig aan zichzelf te danken. En dat hij zover is gegaan dat hij het kennelijk nodig vond om bij een gesprek dat hij voert anderen mee te laten luisteren, zonder dat aan je gesprekspartner mede te delen, dat zegt totaal álles over zijn karakter en zijn instelling. Als je het nodig hebt om geloofwaardig te zijn, dan ben je dus kennelijk ernstig ongeloofwaardig. Ik snap het dat de Knvb in hem geen enkele zin heeft. En ik vind dat ook terecht. Daarnaast, op het inhoudelijke vlak, deze man heeft als hoofdcoach een matige trackrecord. Is een assistent. En die functie is niet beschikbaar.

25 september 2020 om 17:55

Rijkaard was al bondscoach van Nederland en Gullit aanvoerder en assistent-bondscoach voordat er een commissie Mijnals werd opgezet.

25 september 2020 om 20:12

Jij weet dat de commissie mijnals is aangesteld om de gehele knvb door te lichten op 300 functies waarvan het bondscoachschap er slechts 1 is?

Met frisse tegenzin hoop ik dat Frank de boer het ontzettend goed gaat doen. Mijn steun heeft hij. Hij mag laten zien dat hij van zijn fouten geleerd heeft. De KNVB neemt een aardige gok, maar wie weet pakt het prima uit.

25 september 2020 om 16:48

je hebt wel kans dat Van Dijk straks een jaartje in Jong Oranje moet gaan spelen van FdB om te wennen aan het systeem

25 september 2020 om 20:25

Helemaal mee eens. Daarnaast vond ik de persconferentie ook meer dan prima, en uitleg best plausibel. En al dat gezeur over wel of geen geschikte kandidaat, 3e/4e/5e keus, boeit allemaal niet. Ik denk dat we Frank inmiddels best ervaren kunnen noemen: ervaring van 4 kampioenschappen halen met minimale middelen en veel talent, coachen in een wespennest met gearriveerde vedetten en houthakkers bij Inter, Atlanta wat al met al redelijk ging. Ik ga ervan uit dat hij hier zeker van geleerd heeft en dat het hem alleen maar sterker gemaakt heeft. En er zijn coaches die weleens vaker dan 3x ontslagen zijn... ik ben in ieder geval positief en kijk er naar uit!

Geef F. de Boer toch gewoon de kans of op zijn minst de voordeel van de twijfel, als van Gaal niet in het profiel past en Rijkaard, Bosz en Ten Cate(?) niet willen, dan kom je uit op de Frank de Boer generatie. En ik snap F. de Boer volledig dat hij geen nee zegt. Geef hem de kans en met Lodeweges heb je iemand die de voortgezette strategie kan behouden met de invulling van Frank erbij. En over coaches met grote successen zeggen we altijd: 'behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor in de toekomst. ' dat kan je ook zeggen over iemand die 3x gefaald is. En in tegenstelling tot Inter, Palace en Atalanta is dit natuurlijk wel het juiste instap moment. En in het Nederlands elftal en grote toernooien is de vorm van de individuele speler op dat moment ook belangrijk. Zie 2010 en 2014 iedereen was in de vorm van zijn leven en dan hoef je als bondscoach alleen de goede sfeer bewaken.

25 september 2020 om 16:50

lol. als Depay in verband wordt gebracht met Barcelona stampt iedereen hem op voorhand al de grond in want hij is dan niet goed genoeg maar als de falende De Boer bij Oranje tekent moeten we hem opeens allemaal een kans geven

26 september 2020 om 00:47

Waar komt dit opeens vandaan, heb het nooit over Depay gehad? alleen denk dat hij daarvoor niet de kwaliteit voor heeft. Maar op dit moment is denk ik Frank de Boer de beste optie op dit moment die wil, in het profiel past.

Zo lang hebben ze er niet over gedaan vind ik.de Boer is natuurlijk een veilige keuze voor de Knvb. Hij is beschikbaar , kent het rieilen zeilen hier Voor de Boer is het weer een mooie kans om wat neer te zetten. De Boer zou ook niet snel iets negatiefs zeggen over de Knvb. Dit zou bv een man als van Gaal wel weer doen, die maakt van zijn hart geen moordkuil. Er worden gewoon politieke spelletjes gespeeld bij de Knvb.

Dat Louis van Gaal gepasseerd is ten faveure van deze mislukte trainer, wil enkel zeggen dat de leiding van de Knvb mag opstappen. Ook al zouden de spelers een coach als Van Gaal liever niet willen, terwijl ze wel warmdraaien voor een De Boer, ben ik van mening dat zij bepaalde spelers meer ruimte geven dan nodig is. Immers lijkt me Depay (die mij geen fan lijkt van Van Gaal) geen tactisch genie. Mocht Virgil ook geen heil in een Van Gaal zien, dan is dat gebaseerd uit rancune voor 2014 dat hij gepasseerd was. Sorry hoor, maar Van Gaal had ieder argument om hem dan te passeren. Maar goed, ik kijk dus totaal niet uit naar het kleurloze voetbal dat ons te wachten te staat, geïnitieerd door een waardeloze leiding en goedgekeurd door een stelletje prima donna's die liever comfortabel willen verliezen.

Minkukels aan het roer bij de Knvb. De ene beslissing is nog onbegrijpelijker dan de ander. Het is niet anders met minder dan middelmaat in alle geledingen. Van Gaal was in alle opzichten de juiste man op de juiste plaats....

25 september 2020 om 17:10

ik snap dit ook niet. ik begreep dat Van Gaal niet de geschikte man was omdat het geen people manager is dus dat kon ik nog begrijpen maar dan kom je aan met Frank De Boer die dat ook niet is en die twee klassen minder is als Van Gaal

26 september 2020 om 15:39

Ik snap het wel. De Knvb kent Van Gaal. Van Gaal was binnen gekomen en had direct álles compleet en totaal naar zijn eigen hand gezet. Van A tot Z. Zo werkt hij namelijk. Dat wilde men bij de Knvb niet. Die waren blij met de lijn-Koeman. Die liet veel los en ging uit van eigen verantwoordelijkheid en zonder cadaverdiscipline. De Knvb wlde pers㩠iemand die meer op die laatste lijn zat. Dus viel Van Gaal snel af. Persoonlijk ben ik het niet eens met die redenatie. Van Gaal was, samen met Bosz, gewoon de beste optie. Boeien dat hij dingen overhoop gooit en zijn eigen werkwijze implementeert. Niet de spelers moeten bepalen welke coach zij willen natuurlijk. Spelers moeten gewoon presteren en hard werken. Ik had zeker Van Gaal terug gehaald. Maar dat maakt niet dat ik niet snap hoe de Knvb dacht. Overigens denk ik dat de Bosz niet hebben aangesteld omdat ze dan die vijf mijoen die ze van Barcelona hebben ontvangen meteen weer hadden moeten betalen aan Leverkusen. En dat ze dat niet wilden. Tja, ook dat zou ik kwalijk vinden. Dat De Boer geen peoplemanager is, daar snap ik dus niks van. Wat bedoel je? Dat ie niet met lastige jongetjes om zou kunnen gaan. Welke lastige jongetjes spelen in oranje dan? In ieder geval geen buitenlandse moeilijke jongetjes zoals bij Palace of Inter. Hij gaat oranje coachen geen buitenlands clubteam!

27 september 2020 om 13:18

een speler als Depay zou wel eens kunnen gaan botsen met De Boer

Kijk, we kunnen wel blijven zeuren op deze keuze, maar we zullen het er toch echt mee moeten doen. Wat mij betreft heeft de Boer nu het voordeel van de twijfel en verdient hij, net als iedere andere bondscoach, de steun van het volk. Mocht het zeer onverwachts toch een succes worden, dan lopen we weer met z'n allen de polonaise in onze Bavaria Dutch Dresses. Dus geef de man de kans en ga pas zeuren wanneer het daadwerkelijk een verkeerde keuze is gebleken.

Van Heracles met het hele clubje zo in een keer door naar de top van de piramide van het NL voetbal , dat kan ook echt alleen maar in Nederland . We zitten gewoon met veredelde amateurs opgescheept en dat al sinds ‘74

26 september 2020 om 15:34

Tussen 74 en 2000 zaten onder andere Arie van Eijk, Jo van Marle, Ton Harmsen, André van der Louw, Jacques Ruts, Harrie van Raay en Michael van Praag in diverse functies in de top van de piramide van het NL voetbal. Dat zijn dus allemaal amateurs??? Onzin.

Wat een vreemde opmerking van Kamperman. Hij is er om vragen te stellen, niet om stellingen zonder motivatie neer te leggen. Ik heb eerder het idee dat de top van de KNVB geen zin heeft om met Louis te moeten samenwerken.

26 september 2020 om 15:31

Maar je kunt toch een vraag verpakken als stelling? Men vindt A, B, of C? Je hoort vaak zus of zo, Wat vindt u? Hoezo is dat geen vraag? En waarom moet een stelling die je zo als vraag poneert van een motivatie worden voorzien? Bovendien is de vraag in deze vorm toch gewoon logisch? De meesten vonden toch, vlak na het vertrek van Koeman, dat Van Gaal de ideale kandidaat was? Dan is dat absoluut een vraag die ik aan de directie van de Knvb gesteld wil hebben! En hoe de verslaggever dat dan verpakt, zal mij een zorg zijn. De vraag deugt gewoon.

"de naam van Louis van Gaal dook regelmatig op in de media, maar desondanks heeft de KNVB-leiding besloten om met Frank de Boer in zee te gaan."naar mijn idee de meest interessante zin in het artikel, uiteraard om het gebruik van het woord "desondanks" . Het zou dus volgens de schrijver zo moeten zijn dat de Knvb volgt wat de media wenst, en dat ze wel heel erg stom bezig zijn om deze mening niet te volgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren