Driessen waarschuwt: ‘Ajax begint in alles steeds meer een obsessie te worden’

Woensdag, 16 september 2020 om

AZ is er niet in geslaagd de derde voorronde van de Champions League te overleven en zal dit seizoen genoegen moeten nemen met de Europa League. Dynamo Kiev bleek dinsdagavond met 2-0 te sterk. Valentijn Driessen is kritisch op de Alkmaarders en schrijft in zijn analyse dat dit AZ ‘ook niets te zoeken heeft’ in de groepsfase van de Champions League. “Na de ontsnapping tegen Viktoria Plzen maakte de ploeg met al z’n talenten weer een armoedige indruk”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

“Alles in de voorbereiding stond in het teken van de Champions League. Dat maakt de uitschakeling door Dinamo Kiev zuur, maar niet onterecht. Het roept de vraag op wat ze afgelopen weken hebben uitgespookt in Alkmaar”, aldus Driessen in de krant. Hij benadrukt dat dit ‘het seizoen van de bevestiging’ moest worden en dat daar de groepsfase van het miljardenbal bij past. “Maar de grote talenten Boadu, Stengs, Idrissi, Wijndal en Koopmeiners gaven niet thuis. Zoals ze ook onzichtbaar waren toen LASK vorig seizoen te sterk was in de Europa League. Uitblinken tegen VVV, ADO, RKC en PEC is leuk; het gaat om de grote wedstrijden. Het is tevens een domper voor trainer Arne Slot, die zich liet aftroeven door z’n ervaren Roemeense collega Lucescu. Het waren de jongens tegen de mannen.”

Mooie reactie van Calvin Stengs, nadat hij terecht geel krijgt voor een harde overtreding... ??

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 15 september 2020

Doordat AZ zich niet weet te plaatsen voor de Champions League loopt de club miljoenen euro’s mis. Driessen zegt dat het te hopen valt dat de club niet gedwongen is om spelers te verkopen om door de coronacrisis het hoofd boven water te houden. “Ondanks de geroemde talentfabriek in Noord-Holland kloppen weinig talenten op de deur om het elftal van een kwalitatieve impuls te voorzien”, vervolgt Driessen, die denkt dat het zelfs moeilijk kan worden om de AZ-selectie bij elkaar te houden. “Aangezien Idrissi eerder aangaf een andere uitdaging te zoeken en aanvoerder Koopmeiners een transfer niet bij voorbaat uitsloot. Stengs en Boadu blijven vooralsnog en blijven grote talenten, maar zouden juist in de Champions League een volgende stap moeten maken en hun ploeg bij de hand nemen. Die ontwikkeling missen ze. Ongetwijfeld zitten clubs op het vinkentouw om ze weg te lokken, terwijl ze zich zelf zullen afvragen of hun ontwikkeling is gebaat bij nog een jaar AZ.”

Ajax ontloopt zeven topteams bij loting Champions League

De mogelijke tegenstanders van Ajax in de Champions League.Lees artikel

Driessen schrijft in zijn analyse dat AZ vaak wordt aangehaald als modelclub en die status ook verdiend. “Maar uiteindelijk moeten er op het veld stappen gemaakt worden om werkelijk een structurele bedreiging voor de topdrie te worden en deel te nemen aan de Champions League. Nu blijft het bij het aantrekken van een grote broek en het opzetten van een grote mond”, aldus de journalist, die Ajax in zijn handen ziet wrijven. Want door de uitschakeling van AZ gaat de hele marketingpool van Nederland in de Champions League naar de Amsterdammers. Bovendien komt Ajax in pot twee terecht bij de loting, waardoor de topteams Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Shakhtar Donetsk en Borussia Dortmund ontlopen worden. “Zo is Ajax de grote winnaar op een dramatische AZ-avond. Iets dat extra zout in de wonden strooit. Ajax begint in alles steeds meer een obsessie te worden. Dat moet AZ niet laten gebeuren. Wees zelfkritisch, blijf weg van het Calimero-syndroom en doorbreek de onzichtbare barrière en maak stoïcijns de laatste stap naar de landstitel”, aldus Driessen.

Vlaar steunt clubleiding AZ: 'Men is altijd duidelijk geweest naar de KNVB'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door london calling)

En wederom gezwets en geblaat van deheer Driessen, er is werkelijk geen enkele aanleiding voor in het gedrag of uitspraken van AZ, maar opeens komt mijnheer D. aanzetten met: "ajax begint in alles steeds meer een obsessie te worden." Het blijft toch vrij bizar.

16 september 2020 om 08:19

Kan er geen boycot tegen deze man komen ofzo? Heel Nederland ergert zich kapot aan hem maar hij kan gewoon zijn gang blijven gaan..

16 september 2020 om 09:31

Als niemand zijn krant zou lezen en niemand de video's met hem zou zien, zou de krant hem vrij snel op straat zetten. Maar blijkbaar is er genoeg vraag naar.

16 september 2020 om 12:10

@benzema, ik heb het gevoel dat de telgraaf directie prima weet dat Valentijd en in zn koielzog mike verweij, heel veel bullshit opschrijven. Maar ze bewust keizen voor dee spraakmakende gasten/stijl, want dat trekt aandacht en hopelijk ook abonnees. @siepie: telegraaf is traditie getrouw de best gelezen krant van NL, mar ik vraag me af of dat door deze jokers komt...

16 september 2020 om 08:45

Haha, ja mooi hé. Je ziet aan alles dat Valentijn oud begint te worden. De media maakt Az tot top club, terwijl Az zichzelf zo niet eens ziet. De druk wordt vanaf buitenaf gecreëerd. En ja natuurlijk wil Az daarbij horen, maar daar gaat jaren overheen. Men doet ook alsof een andere nummer 2 wel even door de voorrondes doorkomen. Het is Ajax 1x gelukt, om uberhaupt door de vrcl te komen. Ach ja, het is wat het is.

16 september 2020 om 08:48

Leeftijd heeft hier weinig mee te maken. Vind niet dat Driessen veel is veranderd de laatste jaren, hij is nog dezelfde irritante vent met een nare manier van schrijven.

16 september 2020 om 08:48

Als AZ zichzelf zo niet ziet, waarom voelden ze zich dan wel het grootste op het moment dat ze het CL ticket geheel ten onrechte opeiste? En de laatste 2 jaar heeft Ajax zich via de voorronde moeten kwalificeren.

16 september 2020 om 08:57

Ga toch een eindfoetsen man. Het is juisttt AZ die zichzelf ziet als concurrent van Ajax. Meerderemalen ook uitgesproken door het bestuur. Ze hebben sinds een lange tijd een keer meegedaan met de titelstrijd en de dubbele confrontatie een keer in hun voordeel beslist, gelijk al stijgt t naar hun bol. Go play outside joh... Ga maat eens met regelmaat mee doen om de titel, dan spreken we elkaat verder. Enige concurrent van Ajax is PSV. Zal dit jaar ook weer worden. Back to normal.

16 september 2020 om 09:07

Nah 2 x dan, de rest heeft het nog niet voor elkaar gekregen. Voor budget waar Az het mee doet, doen ze het beter dan de 2 andere topclubs europees als we meedoen. Tevens zien wij ons niet als Topclub Ridi, dat we daar naar toe willen gaan is wat anders. De media is ermee bezig, wij niet.

16 september 2020 om 09:17

Als je mee wil doen om de titel en in de winter (terecht) uitspreek mee te willen doen om de titel, het CL ticket op eist. Dan is het ook logisch dat de media daar mee bezig is. Dat kan je ze absoluut niet verwijten.

16 september 2020 om 09:23

Wat is er mis met ambitie? Als je zo dicht staat in de winter is het logisch dat het begint te kriebelen. Ook heeft Az pas later gezegd dat ze nu echt mee willen doen voor de eerste plek, maar jah iets met corona heeft de hele competitie gestopt. De media was er al veel meer mee bezig, ze blijven gissen en reacties uitlokken. Daar zal jij als supporter van ajax helemaal mee te maken hebben, als er wat speelt.

16 september 2020 om 09:30

Ik zeg ook niet dat het niet logisch is dat AZ ambitieus is/was. Maar als je zo presteert als AZ deed, dan wordt het verwachtingspatroon hoog, zeker als je je beste spelers weet te houden. Als je dan vervolgens het CL ticket op eist. Dan is het toch volkomen logisch dat er kritisch wordt gekeken naar AZ? Als je dan op zo’n manier er uit wordt geknikkerd dan vallen er harde woorden, dat is het gevolg van een top 4 club zijn.

16 september 2020 om 09:48

De hele rust periode heeft Az niet goed gedaan, het spel wat Az wil spelen vergt heel veel energie. Als dan je aanvallers niet fit zijn, ga je het helemaal al zwaar krijgen aan het begin. Had het ook graag anders gezien, want voor de punten en geld is het beter dat Az in de cl gaat dan in de El. Heb het niet helemaal goed kunnen bekijken de wedstrijd ivm werken. Maar eerste helft hadden we het moeten beslissen, dat vervolgens Kiev het afmaakt. Zijn de wetten in Europa, Kiev is geen matige ploeg. Het is wat het is. Driessen gesuggereerd iets wat er niet is. En ja Az gaat dit jaar weer meedoen, je mag me er op vast pinnen in de winter. Ze zijn het verplicht als de selectie in takt blijft.

16 september 2020 om 10:01

Zo dom dat ze afgelopen de wedstrijd van zaterdag verzet hadden

16 september 2020 om 10:01

De ideale pot om voor te bereiden op de wedstrijd van gisteren

16 september 2020 om 10:05

Ruud_AZ, voor de punten is juist de EL beter, want je krijgt daar dezelfde punten voor een gelijkspel of overwinning. En de kans daarop is groter in de EL. Per groepsplaatsing is het verschil 1 punt. Dus EL is beter voor de punten. Echter, financieel is het natuurlijk veel minder. En dat AZ verplicht is om mee te doen voor de titel, ik betwijfel het. Het zijn niet zulke enorme talenten, het was een fris en vrolijk elftal, dat onbevangen speelde, onbekend ook voor veel tegenstanders en weinig echte tegenslagen had (bv blessures). Zo'n jaar als vorig jaar zat alles mee. En je hebt dit jaar als AZ een andere status, clubs zullen zich er meer op instellen. Ze gaan dit jaar echt niet zoveel toppers winnen als vorig jaar. En of die talenten qua verwachtingen minstens evenveel kunnen brengen als vorig jaar? Die zijn ook minder fris in hun koppie, hopen op transfers, worden wellicht meer aangepakt, hebben t allemaal al een keertje meegemaakt vorig jaar en denken meer status te hebben (meer hautain zoals Stengs gister). Ik pin je er op vast. En anders geef ik je direct mijn ongelijk toe 😉

16 september 2020 om 10:43

@ruud_az Ik snap je punt, en wat mij betreft heb je voor een groot deel ook wel gelijk. Maar als je realistisch bent, is de EL veel beter voor AZ, wat betreft de ontwikkeling van spelers, en mogelijkheden om te overwinteren. De CL is mooi voor de inkomsten (bonus voor het bereiken van de groeps fase), maar wat heb je er aan als je alles verliest en er keihard uit gaat? Dan zie ik ons liever overwinteren in de EL. Verder zijn gedane uitspraken vanuit AZ ook wel olie op het vuur geweest voor de media. Prima dat je een ambitie uitspreekt, maar als het dan fout gaat, dan moet je ook de kritiek kunnen accepteren. Leuk dat men Stengs als een groot talent ziet, maar die had je na 15 minuten al moeten vervangen gister, of beter nog gezien zijn eerdere wedstrijden, gewoon op de bank moeten laten beginnen, om een voorbeeld te noemen.

16 september 2020 om 10:50

@ruud_az AZ heeft een bijzondere geschiedenis. Met een dergelijke geschiedenis kan je je niet langer spiegelen aan de niet top clubs in Nederland anders dan Twente die een vergelijkabre geschiedenis heeft.

16 september 2020 om 10:53

Formus, de plaatsingspunten in de Europa League tellen alleen mee voor de clubranking, de CL bonuspunten tellen mee voor club en land. Dus als je AZ en Ajax vergelijkt hebben ze inderdaad 3 en 4 punten verdiend nu. Op de landenrankig heeft AZ 1,5 bijgedragen door de vorige voorronde te winnen en een half puntje door gisteren te verliezen.(Doordat dankzij corona nu geen uit en thuis duels gespeeld worden krijg je zelfs punten als je verliest). Als AZ al haar voorrondes had gewonnen dan hadden ze 3x1,5 +4 CL bonuspunten dus 8,5 punten verdiend voor de groepsfase überhaupt begonnen was. Om dat goed te maken moet je aardig je best doen in de EL.

16 september 2020 om 10:58

Speedy, die snap ik niet. "anders dan Twente", en daarna "vergelijkbare geschiedenis". Twente en AZ hebben bijzonder weinig met elkaar gemeen. Op dit moment kan AZ zich wel spiegelen met Ajax en Psv. Twente likt nog haar wonden. Maar die komen ook langzaam weer overeind. Enige link die ik zie is 2 ex-bestuurders die overambitieus waren (understatement).

16 september 2020 om 11:01

@badhabbit goed realistisch stuk. Wat ik denk - ik ben geen AZ kenner zoals jij - wat AZ dit seizoen gaat opbreken is de te smalle selectie. Vorig seizoen speelde ze goed voetbal en zat alles mee, waardoor je "gewoon" Clasie als CV kon opstellen. Nu is er meer druk, meer verwachting en meer kritiek. Als ik selectie bekijk, het is te smal. Nu was juist moment om te investeren om de volgende stap te zetten. Een Stengs voelt geen concurrentie. Een Vlaar heeft veel betekent, maar daar hoort een betere speler. Noodgreep Leeuwin had nu doorgeselecteerd moeten worden. Een middenveld Clasi en de Wit komt gewoon kwaliteit te kort. Beiden horen juist wisselspelers te zijn. Volgens mij was verschil tussen vraag en aanbod niet heel groot voor dat Volendam talent. AZ vraagt zeer hoge prijzen voor eigen spelers (wat meer dan terecht is) maar doet te zuinig naar anderen. Zo een Volendam gun hen gewoon die paar ton extra. Denk het niet investeren gaat AZ opbreken dit seizoen waardoor plek 4 hoogst haalbaar is. Wel zonde want concurrentie is voor iedereen goed.

16 september 2020 om 11:10

Jd026: tuurlijk, als ze de CL bereikt hadden, was het puntenaantal groter veel groter geweest wegens de gewonnen voorronde wedstrijden. Als je het zo bekijkt, heb je helemaal gelijk, ik had die voorrondes niet meegeteld. Echter nog toegevoegd: de play-offs zijn gewoon twee wedstrijden, dus dan telt gewoon de normale puntentelling. Dus nog meer punten als je twee keer wint En dat van de plaatsingspunten alleen voor een club, daar was ik niet van op de hoogte. Weer wat geleerd deze dag, thnx.

16 september 2020 om 11:18

@mrkrillin De smalle selectie valt wel mee. Het probleem van AZ gaat zijn dat men vast blijft houden aan de vaste basis, ook al speelt men geen goede wedstrijden, Stengs als mijn voorbeeld. Jeh ebt wat dat betreft gelijk dat Stengs geen concurrentie voelt. Als hij slecht speelt, dan staat hij er de volgende wedstrijd gewoon weer in. De prestatie van vorig jaar schept verwachtingen, zeker als de selectie in tact blijft. Dan is de verwachting dat je minimaal hetzelfde presteert, dan wel niet beter. Leuk al dat balbezit, maar dat werd gewoon toegelaten door Kiev. Slot had veel eerder in moeten grijpen naar mijn mening. Dat gezegd hebbende, ik ben geen trainer, maar fan De wit is een harde werker, maar komt gewoon te kort om een Boadu te bedienen, of te ondersteunen. Vlaar had ik wel mee begonnen, want die blijft wat mij betreft een meerwaarde, zolang Koopmeinders naast hem staat nu Wuijtens weg is. AZ kan echt wel voetballen, maar als spelers in een mindere periode zitten, geef dan anderen een kans om zich te bewijzen, dat houdt iedereen scherp, en dat is wat naar mijn mening mist bij Slot op dit moment. Nogmaals, dit zeg ik als fan, ik heb geen trainers diploma En mee eens, die paar ton zou het struikelblok niet mogen vormen voor AZ. Wat ik wel met Ruud eens ben, is dat AZ altijd wel komt bovendrijven, helaas is dit meestal te laat om echt iets te betekenen in de top, met uitzondering van afgelopen seizoen. En precies dat, uitzondering.

16 september 2020 om 12:49

Je verwijt Valentijn en de media van alles maar lukt het zelf ook niet de feiten correct weer te geven in je comment .Of is tellen niet je sterkste kant ?

16 september 2020 om 13:31

De uitschakeling gisteravond van AZ is in Alkmaar zeker als een bom ingeslagen. Daar waren de verwachtingen vooraf heel anders. De route naar de groepsfase CL was ook nog eens best te doen: V. Plzen, D. Kiev en daarna Gent. Dus heeft AZ een geweldige kans laten liggen om miljoenen binnen te harken. Het ging in de eerste plaats niet eens zozeer om sportieve erkenning, maar vooral om de centen. Logisch, want plaatsing levert al een veelvoud op in vergelijking met de te behalen inkomsten uit de EL. De wedstrijd in de eerste voorronde werd al uiterst gelukkig gewonnen, maar gisteravond werden persoonlijke fouten van AZ zijde afgestraft door de tegenstander en dat leidde tot uitschakeling. En reken maar dat dit mentaal nog wel even doorwerkt, zowel op directieniveau als ook in de technische staf en selectie. Die hoog van de toren blazende Robert Eenhoorn is nu de kop van Jut, na al zijn strapatsen en hoogmoedswaanzin. Prima dat hij nu weer even met de beide beentjes op de vloer terecht komt. Ik heb nog wel een tip: goed blijven luisteren naar die CL hymne voor het begin van een wedstrijd. Wie weet dat in de toekomst ooit dat toernooi wordt gehaald...

16 september 2020 om 14:07

waarbij er ook nog gedaan wordt of dit een goede zaak is voor Ajax. Ja, je krijgt meer geld uit de ruif.maar het is altijd beter voor het nederlandse voetbal als je met 2 teams in de CL zit.dat geldelijke gewin is korte-termijn-politiek. Je hebt gewoon die punten nodig op de internationale ranglijst. Jammer dat het niet gelukt is.

16 september 2020 om 23:11

Volgens mij is dit voor het eerst sinds jaren dat de Nederlandse kampioen zich rechtstreeks geplaatst heeft, dus ik vraag me af hoe Ajax dan toch in de CL is beland de afgelopen seizoenen..

16 september 2020 om 10:21

Niet alles wat hij zegt is ineens gezwets, omdat jij hem niet mag. Hij slaat hier gewoon de spijker op z’n kop.

16 september 2020 om 10:30

Kom dan aub met argumenten, want hoezo slaat hij hier de spijker op zijn kop? Hij maakt een compleet (ik zie nergens argumenten) ongefundeerde uitspraak dat AZ geobsedeerd is door Ajax. Heeft er bijvoorbeeld ook maar 1 iemand gisteren bij AZ, het uitzichzelf, over Ajax gehad bij de interviews achteraf?

16 september 2020 om 10:47

@bme12 Onzin. Zoals Fc_delft zegt, hoezo slaat hij hier de spijker op zijn kop? Waar heeft AZ, of haar spelers getoont dat ze geobsedeerd zijn door Ajax? Als je de zaak betreffende het eerste CL ticket bedoeld, dat was op basis van de stand en gelijk aantal punten. Niet dat ik het er mee eens ben, maar dat was niet door obsessie van Ajax.

16 september 2020 om 11:23

Het is een artikel van 4 alinea’s en jullie zijn zo gericht op dat éne zinnetje dat in de titel staat, dat de rest van het artikel jullie voorbijgaat. Lees eerst is het hele artikel in plaats van stom zinnig op de titel afgaan.

16 september 2020 om 11:48

Heb ook zeker het hele artikel gelezen, alleen vind dat daar niet veel bijzonders in staat, eigenlijk alleen standaard inkoppers: Er werd niet goed gespeeld, de "talenten" zijn inderdaad geen talenten meer (qua leeftijd) en gaan zeker de top niet bestormen, (maar dat was al best wel lang duidelijk naar mijn mening, wellicht Boadu daargelaten). Daarnaast schrijft hij dat Slot werd "afgetroefd" maar voor de rest geen tactische analyse waarom en hoe, dus dat is ook naar mijn mening ook te makkelijk. Maar met dat deel van het stuk is niets mis (maar naar mening dus ook niks bijzonders), maar hij kiest er zelf voor dit weer te sensationaliseren door er dingen bij te verzinnen, en daar kan ik inderdaad niet goed tegen (en past naar mijn mening niet bij goede journalistiek), dus heb ik daar mijn reactie op gericht.

16 september 2020 om 12:47

@bme12 Het is heel simpel, als Driessen stelt dat de talenten zich alleen kunnen ontwikkelen in de CL, dan heeft hij het mis. De CL is te hoog gerepen voor AZ, en zouden zich moeten focussen op de EL. Daar valt veel meer te halen voor AZ. Wat heeft de pot 2 indeling van Ajax met AZ te maken? Waar heeft AZ gesteld dat het moeilijk wordt de selectie bij elkaar te houden? Waar heeft AZ gezegd dat het de top spelers moet verkopen? Dit zijn woorden om Driessen interessant te laten lijken, met betrekkeing op wat hij meent te weten over AZ, terwijl dit aannames zijn, niet gebasseerd op wat voor navraag, of onderzoek. Welk zout in welke wonden (als je nu komt met de directe CL ticket verwiijs ik je naar mijn vorige reactie, die je overduidelijk niet hebt gelezen)? Dat AZ miljoenen misloopt door het niet plaatsen voor de CL is een open deur in trappen. En dat ene zinnetje is juist zijn conclusie, een die nergens op gestaafd is. Dat jij uit 4 alinias's niet kan benoemen wat zijn punt nou eigenlijk is, zegt al genoeg toch?

16 september 2020 om 10:48

Dan pak je er een zin uit. Maar ik kan me voor een groot deel wel vinden in dit stuk. Ik denk bijvoorbeeld ook niet dat spelers als Stengs, Koopmeiners, en Idrissi zich bij dit AZ gaan door ontwikkelen. Die worden dit seizoen 22, 23 en 25, dan moet je de status van talent toch wel een keer achter je laten. Leuk dat je speeltijd hebt, maar je kan ook te lang op dat niveau blijven hangen.

Alleen Koopmeiners is op dit moment klaar voor een nieuwe stap , is al ruim 2 jaar de meest constante factor. En speelde als 1 van de weinige ook gister een voldoende. Stengs is even oud als Koopmeiners maar er lijkt wel 5 jaar tussen te zitten.

16 september 2020 om 08:00

Ik zie in koopmeiners ook de enige die echt bij een grote club kan komen. Voetballende cv's zijn gewild. Boadu en stengs hebben vaak genoeg laten zien talent te hebben, maar daar zijn er wel meer van. Die moeten veel sterker en constanter worden.

16 september 2020 om 08:31

Koopmeiners zie ik het juist als 1 van de weinigen niet redden in het buitenland omdat die zijn plafond al bereikt heeft. Wijndal schat ik in als het grootste talent met vlak daarachter Stengs. Boadu is echt zo overschat...

16 september 2020 om 08:59

Ik vond Wijndal echt zeer slecht gisteren. Kwam veel mee op, maar liep zich constant vast. Wanneer hij in een iets drukkere situatie terecht kwam zag je meteen paniek en wist hij niet meer wat hij moest doen.

16 september 2020 om 10:54

Als er één overschat is, is het Stengs wel. De meest simpele dingen gaan altijd mis bij die jongen. Hoop echt dat hij zich herpakt.

16 september 2020 om 08:17

Idrissi is ook wel klaar voor een volgende stap. Omdat hij al een stuk ouder is ligt de focus op Boadu en Stengs, maar Idrissi is de beste en meest consistente van de 3.

16 september 2020 om 08:28

Eens Idrissi krijgt veel minder credits maar is in 75% van de wedstrijden dd beste aanvaller van AZ. Viel gister ook weer goed in, jammer dat hij geen hele wedstrijd kon spelen.

"Het gaat om de grote wedstrijden". AZ-Ajax 1-0, Ajax-AZ 0-2, Feyenoord-AZ 0-3, PSV-AZ 0-4. Dat AZ wordt uitgeschakeld tegen een groter team als Dinamo Kiev is super logisch. Het ziet er alleen knullig uit omdat Kiev geen wonderploeg heeft maar effectief speelt en je daardoor het gevoel hebt dat er meer inzat.

16 september 2020 om 08:12

Daar ga je niet alleen kampioen mee worden, je wordt kampioen tegen de kleinere clubs

16 september 2020 om 08:17

Het gaat me erom dat Driessen stelt dat een aantal AZ'ers uitblinken tegen alleen de kleine teams, terwijl dit onjuist is.

16 september 2020 om 08:24

AZ had vorig seizoen een top seizoen en alles zat mee. Ze zullen het nu moeten laten zien, anders blijkt het opnieuw een eendagsvlieg. Precies hetgeen Theo Jansen afgelopen zondag al zei.

16 september 2020 om 08:31

Mwah ik weet het zonet nog niet. AZ-Ajax was een zaadpartij die gelukkig de kant van AZ opviel. 0-0 was beter en Ajax had zomaar gelukkig kunnen winnen. Waar het echt aan schort is volwassenheid. Die creëer je niet tegen PSV en Feyenoord, maar die creëer je in Europa. Daar zijn gewoon andere aspecten belangrijk. Ook Ajax had daar behoorlijk last van, maar lijkt dit redelijk onder de knie te hebben. Daarvoor heb je gewoon Europees vlieguren nodig. De EL is daar gewoon het eerste podium voor. Laat AZ, PSV en Feyenoord nou gewoon daar eens stappen maken. Je zag het vorig jaar ook tegen Getafe, Ajax had beduidend meer kwaliteit, maar daar redt je het in Europa niet mee.

16 september 2020 om 08:46

Niet om het 1 of ander, maar Az begint wel vaker slecht aan het seizoen. Zie het verder wel goed komen, alleen is het vaak te laat om bijvoorbeeld wel door te komen vrcl bijvoorbeeld.

16 september 2020 om 09:04

Ik vind het bijzonder dat de belangrijkste wedstrijd van het jaar zo vergooid wordt. Of misschien is het kwalitatief toch niet zo goed als vaak geschetst wordt in alle lofzang.

16 september 2020 om 09:12

We gaan het wel zien straks, al hebben we daar nu niks aan. Had het liever anders gezien.

16 september 2020 om 08:17

Met 'grote wedstrijden' bedoelt hij natuurlijk de wedstrijden die echt om de munten gaan, zoals de wedstrijd tegen Kiev.. Leuk om 1-0 te winnen van Ajax of Psv, maar als je vervolgens er met 2-0 af gaat tegen Heerenveen of Willem II heeft dat weinig waarde.

16 september 2020 om 08:40

Ja maar dat gebeurde ajax toch ook precies hetzelfde? En die ploeg is toch zogenaamde wereldtop volgens velen hier?

16 september 2020 om 09:06

Ajax is de laatste jaren juist een van de weinige teams die niet onnodig wordt uitgeschakeld door matige teams.

16 september 2020 om 10:04

Volgens mij heeft Ajax de afgelopen jaren grote wedstrijden gewonnen tegen Juventus en Real Madrid...

16 september 2020 om 18:02

Ajax heeft het prima gedaan natuurlijk maar verloor in de afgelopen 3 jaar ook onnodig van de matige teams Rosenborg en Getafe.

16 september 2020 om 08:21

Precies wat ik ook dacht. Vorig jaar stond AZ er juist in de grote wedstrijden.maar wat mij betreft is dat ook geen toeval. Tegen Ajax, PSV en Feyenoord, clubs die ook aanvallend en voor 3 punten spelen, krijgt AZ meer ruimte voorin. Met snelle en behendige spelers is dat voor AZ ideaal. Juist zelf het spel maken en pressie spelen hebben ze meer moeite mee. Dat was gisteren goed zichtbaar.

16 september 2020 om 08:31

Hehe, eindelijk is iemand die ook nadenkt en het realistisch inziet. Kiev mag en kan je verliezen alleen het had gisteren niet gehoeven. Een realist weet ook dat de EL eigenlijk max. voor Az is.

16 september 2020 om 08:34

Ik denk dat de EL ook gewoon goed is voor clubs als Psv, Feyenoord en AZ om Europees ervaring op te doen. Leren te vechten in plaats van altijd mooi voetbal. Hiermee creëer je weerbaarheid. Van verliespartijen in de CL leer je lang niet zoveel als een zwaarbevochten overwinning in de EL. Ook Ajax is er wat dat betreft nog lang niet. Zie de partij vorig jaar tegen Chelsea. Met meer ervaring had dat gewoon een overwinning opgeleverd en ook tegen getafe zag je aan Ajax dat ze sluwheid, ervaring misten.

16 september 2020 om 09:08

Dat is wel een lang leer proces. Ik denk gewoon dat het een Nederlands dingetje is. Wij zijn slecht in wedstrijden winnen op karakter.

16 september 2020 om 09:19

Ik moet hier toch op reageren. Dat je Getafe noemt is terecht, maar Chelsea?!?! Over twee wedstrijden gezien wordt je een penalty onthouden, een goal onterecht afgekeurd, krijg je twee discutabele rode kaarten, krijgt de tegenstander een buitenspelgoal mee en nog een andere discutabele strafschopgoal.

16 september 2020 om 09:01

Er had ook meer ingezeten.. kiev 2 kansen 2 goals. En ook nog eens door persoonlijk falen achterin. En de voorhoede kon helaas geen potten breken.

16 september 2020 om 09:16

AZ zat vorig jaar in een goede flow waar Ajax met veel geblesseerde spelers een moeilijke periode doormaakte. Dit jaar is anders en enkele spelers van AZ zullen zelf ook een vertrekwens hebben. Dat maakt het voor AZ lastig om aan te haken. Vervelend maar wel de realiteit

16 september 2020 om 10:35

@spotgod Voor het gemak vergeet je dat AZ bijna de gehele verdediging miste. Zelfs Clasie heeft als CV gespeeld in die tijd.

Valentijn wil graag het alleenrecht hebben op die Ajax-obsessie. Maar serieus, wat een gezever weer van meneertje Driessen. Ze gaan de Europa League in en het is nu klaar. Zullen ze daar ook wel beseffen. Het is niet zo dat het falen van Benfica die zogeheten obsessie nieuw leven inblaast.

De enige voor wie Ajax een obsessie is, is voor Valentijn zelf. AZ speelde gewoon niet goed genoeg, toonde zich niet klinisch voor de goal, maar AZ is volgens mij niet geobsedeerd door Ajax. Ze baalden ongetwijfeld dat Ajax als nummer 1 was uitgeroepen en dat begrijp ik best wel. De regels zijn echter duidelijk en onderling resultaat telt niet hier, maar doelpunten. Dus alles is netjes en volgens de regels gegaan, AZ heeft het er niet meer over (ook niet over Ajax) en ze gaan gewoon EL in. Pri-ma. Maar hoe lang kan deze man nog slecht gefundeerde artikelen schrijven zonder enige consequenties? Het wordt tijd dat we deze man allemaal gaan negeren.

16 september 2020 om 08:39

Zolang zijn krant uit niets anders bestaat dan uit slecht gefundeerde artikelen. Zelfs de fabeltjeskrant was op meer waarheid gebaseerd dan dat prulwerkje. Helaas zijn er genoeg mensen die niet houden van objectieve nieuwsverslaggeving en enkel zo veel mogelijk sensatie willen lezen, waardoor een krant als deze altijd zal blijven voortbestaan. Het is The Sun van Nederland. Een schande voor de persvrijheid.

Theo Janssen verwoorde het mooi afgelopen zondag; soms heb je een team dat een seizoen lang kan pieken, maar dat lukt zelden 2 seizoenen achter elkaar. AZ is waarschijnlijk een goed voorbeeld. Gister leek nergens op, dus hebben ze uiteraard niks in de CL te zoeken. Laat ze het nog maar een keer zien in de eredivisie dit seizoen

16 september 2020 om 08:11

Viel wel mee hoor gisteren voor rust zeker en je verliest door twee grove fouten , zeker die keeper die moet je eigenlijk na zo’n blunder even op het bankje zetten wat een kneus zeg , maar verder was Kiev echt een waardeloze ploeg ,

16 september 2020 om 08:17

Dat zijn de wetten van het europees voetbal. Het gaat niet om mooi voetbal ( al miste ik dat gisteren ook) maar gewoon om een ronde verder te komen. AZ is terecht uiygeschakeld. Je moet collectief spelen en als er 2 of 3 verzaken, dan verlies he gewoon europees.

16 september 2020 om 09:12

Sloep01, als je vertrouwen hebt in die keeper ga je hem niet door 1 of 2 blunders uit de basis halen.ga je dan ook een spits die 2 grote kansen mist op de bank zetten? Keepersfouten worden nu eenmaal zwaarder aangerekend, maar om dan iemand direct te laten banken waar je juist vertrouwen in blijkt te hebben. Lijkt mij niet zo goed voor zijn zelfvertrouwen.

16 september 2020 om 08:35

Hoezo heeft AZ niks in de CL te zoeken? Als je zag hoeveel beter AZ was tot die goal dan denk ik dat ze echt een serieuse kans hadden om te overwinteren CL bij een gunstige loting "uiteraard (zelfs) heeft AZ niks te zoeken op CL niveau" is zo makkelijk (en dom) gezegd.

16 september 2020 om 11:15

@martijnovic: Ik ben best hoopvol als het gaat om de kansen van NL clubs in Europa, maar overwintering in de CL voor AZ? Als ze Kiev hadden verslagen en volgende ronde ook hadden overleefd, waren ze nog steeds in Pot 4 terecht gekomen. Dan loot je uit pot 1 en 2 normaliter Europese toppers en ook de pot 3 tegenstander staat hoger aangeschreven. Als je alle geluk van de wereld hebt en uit pot 1 Zenit treft, uit pot 2 denk ik Shaktar en uit pot 3 iig Inter/atalanta en RB Leipzig ontloopt, dan maak je een kansje. Maar onder normale omstandigheden acht ik de derde plek het hoogst haalbare en zelfs daarvoor schat ik de kansen laag in.

16 september 2020 om 12:00

Ze winnen ook 2 keer van Ajax de halve finalist CL dus zo hoopvol zou ik jou niet noemen

16 september 2020 om 08:45

Ik denk dat het door gebrek aan wedstrijdritme komt. AZ heeft los van het geluk tegen plzn sinds maart geen pot meer gespeeld. Doodzonde dat afgelopen zaterdag niet doorging

16 september 2020 om 08:52

Wat een onzin, mag hopen dat je alle partijen hebt gezien afgelopen weekend? Je vergeet erbij dat men 6 maanden niet heeft gespeeld officieel. Het spel wat Az hanteert heeft tijd nodig en vergt heel veel energie. Dat zijn bijvoorbeeld bij Az Stengs en Idrissi niet fit, en dan ga je al. Az begint wel heel erg vaak matig aan het seizoen. Zou het begin van vorig jaar nog eens bekijken. Gisteren had gekunt, zeker als je de eerste helft bekijkt maar de kunst is scoren. Als je dat dan nalaat, tegen een team als Kiev ga je eraan. Je doet ook net alsof ieder team de vrcl doorkomt. Zou zeggen zoek het eens op, en je gaat huilen. Az heeft al EL dus het is niet anders.

16 september 2020 om 08:57

Dit. Ze hadden nooit die wedstrijd tegen Utrecht moeten laten verzetten. Imo domste wat ze hadden kunnen doen, als we nou al een paar competitie ronden onderweg waren..

Ach ja die link met Ajax weer. AZ is AZ uit Alkmaar. Dat het vorig jaar goed op de rails had en nu duidelijk (nog) niet zover is. Eens te meer blijkt dat een zwaluw nog geen zomer maakt. De talenten die definitief doorbraken en waar t team vorig seizoen mooi in elkaar viel.. Het daaropvolgende jaar is meestal wat minder. Om nu maar te roepen van 'zie je wel' of 'n zei vorig jaar al' is ook weer te snel. Valentijn heeft idd zelf een obsessie voor Ajax. Hij zal wel fan zijn want die obsessie heb ik ook. Sinds kind.

AZ krijgt in mijn optiek al snel teveel lof van de pers. AZ is in mijn ogen een club die de top 3 uitdaagt, met af en toe uitschieters. Stengs en Boadu vond ik gisteren dramatisch, maar dat waren ze eigenlijk de vorige ronde ook al. Ook in de 2e helft van afgelopen seizoen (het deel wat dan wel gespeeld is), vond ik deze 2 met de week minder worden. Ze moeten dit seizoen wel echt stappen gaan maken (deze 2), anders blijven het van die “eeuwige talenten”.

16 september 2020 om 08:55

Vergeet niet dat Stengs en Idrissi totaal niet fit zijn, maar begrijp Slot wel we hebben geen duidelijke vervangers die hun meteen kunnen vervangen. Zeker het spel wat wij spelen vergt zo veel energie, dat je eigenlijk al bij voorbaat nat gaat. Begin seizoen is voor Az altijd matig. En je hebt al maanden niet gespeeld, kijk na afgelopen weekend. Dan schieten de tranen toch in je ogen van het niveau. Kiev had bijvoorbeeld al meer officiële wedstrijden in de benen.

16 september 2020 om 09:19

AZ heeft een te smalle basis en mist ervaring. CL is te hoog gegrepen

16 september 2020 om 09:36

@ruud_az: Ik vind het ook geen schande dat AZ niet door is gegaan hoor. Dinamo Kiev is gewoon een goede Europese club. De bank is redelijk smal inderdaad. Los van het feit dat ik het echt cool had gevonden dat AZ CL zou halen, vind ik het aan de andere kant niet heel erg (en dat is makkelijk gezegd van mijn kant hoor, dat begrijp ik). In de EL heb je wel meer kansen om meer te winnen dan in de CL. Ik hoop zelf wel dat Stengs en Boadu dit seizoen hun weg naar boven weer kunnen vinden. En ja, daar zal fitheid natuurlijk een belangrijk aandeel hebben. Laten we dan maar hopen dat ze snel helemaal fit worden!

16 september 2020 om 10:00

Dat is ook onze kritiek op de leiding (max), ze handelen te laat telkens in de zomer. Nu is het makkelijk aan de zijlijn, je weet ook niet wat er allemaal speelt op de achtergrond. Het moet natuurlijk wel allemaal meezitten. Ook wil Az inzetten op de jeugdopleiding om deze te doorstromen, en minder gokken met geld uitgeven. Het is het beleid, waar mijn club mee bezig is. Dat heeft ze ook wel gebracht waar ze nu staan, en is frustrerend soms voor de supporters. We gaan het allemaal wel mee maken.

Ach die onbenul van Driessen moet je niet serieus nemen die praat nu AZ de grond in en straks zijn ze weer top die man weet gewoon niet wat hij schrijven , want zo slecht speelde AZ helemaal niet hoor maar door vooral die keepersfout ging het geloof weg , wat een keeper die werd een paar weken terug nog in het Nederlands elftal gepraat wat een kneus , als hij gewoon op zijn lijn blijft is er niets aan de hand ongelofelijk .

Ik moet Driessen echt wel gelijk geven dit keer. Het is leuk allemaal wat je doet in de Eredvisie maar engelse, duitse en Italiaanse scouts zullen toch afgaan op wat ze Europees laten zien. En dan kom je toch tot de conclusie leuk en speels in de Eredivisis en gewoon Europees komen ze te kort.

Zonde dat AZ zo duidelijk geen wedstrijdritme had. Eredivisiepotje tegen FC Utrecht was de perfecte voorbereiding geweest. Mag AZ nu direct de EL groepsfase in of is er nog een laatste voorronde?

16 september 2020 om 08:44

Direct EL groepsfase. Wat dat betreft was met name de vorige ronde belangrijk. Toen hebben ze Europees voetbal veilig gesteld. Had gehoopt dat ze nu ook zouden winnen, zou goed zijn voor de NL punten. Maar dat ze de CL groepsfase niet hebben gehaald lijkt me op zich een zegen voor het NL voetbal. Want daar zag ik ze, buiten de bonuspunten, niets binnenhalen eerlijk gezegd. In de EL zie ik ze nog wel de KO fase behalen en dan leveren ze NL als geheel meer punten op. Is ook beter voor de ontwikkeling van de spelers om langer in Europa mee te doen tegen clubs waar je ook van kan winnen, dan 6 wedstrijden helemaal scheel gespeeld worden en puntloos terug naar huis gaan.

16 september 2020 om 08:48

Top, thanks. Beste scenario dus eigenlijk, mooi voor het NL voetbal

16 september 2020 om 09:17

Ja bijna. Beste realistische scenario was imo dat AZ deze wedstrijd nog won en er de laatste ronde alsnog uit vloog. (ideaal scenario was dat ze de CL haalden en uiteindelijk tegen Ajax in de finale zouden staan, maar ik denk dat het eerder vriest in de hel dan dat zoiets gebeurt) De uitschakeling van AZ in deze ronde is dan jammer, maar geen ramp omdat ze de vorige gelukkig zijn doorgekomen. Belangrijker voor het NL voetbal vind ik dat Benfica uitgeschakeld werd waardoor Ajax in pot 2 terecht komt en aanzienlijk meer kans maakt op overwintering in de CL.

Ze hebben volledig in Ajax-style anders wel de wedstrijd verloren. Wel het balbezit, niet de knikkers

Over Ajax blaat hij meestal onzin dus zal mij jiet verbazen als hij dat hier ook doet. Het enige gelijk dat hij heeft is zijn laatste zin

Ach, ajax heeft ook veel geld mogen innen van Europees voetbal waar zij niks te zoeken hadden (laatste jaren gaat het prima natuurlijk, maar dat is vaak zat anders geweest) mede door dat geld staan ze waar ze nu staan

Uitblinken tegen VVV? In december met heel veel pijn, moeite en geluk in Den Haag met 1-0 van VVV gewonnen. Seizoen daarvoor in De Koel 2-2. Leuk om de "kleintjes" snel naar beneden te schrijven, maar doe als journalist ff je huiswerk. Want uitblinken deze deze mannetjes totaal niet tegen VVV.

mooi stuk Valentijn! Maar werkelijk Niemand, en keihard Niemand praat in Alkmaar op de manier hoe jij paniekerig weer een toon weet te zetten. Het gaat ook om de verwachtingen. Ik had als supporter van AZ bijvoorbeeld niet verwacht dat wij door de kwalificaties van de CL zouden heenkomen. Wat kan je verwachten? Je speelt louter tegen clubs die een veel groter budget hebben. Is het dan logisch dat wij een stuk of 4 of 5 van de potten winnen? Wij denken van niet, de Telegraaf denkt van wel. Dat beschouw ik dan als compliment. Laat ik ook zeggen dat ik zeer teleurgesteld ben in het resultaat. Ik zie een AZ dat totaal niet in vorm is, en niet is geweest sinds de laatste competitiewedstrijd. En dat is teleurstellend vooral omdat het wel in deze wedstrijden erom gaat. Extra teleurgesteld omdat deze wedstrijd op eigen kracht is verloren. Je bent de betere voetballende ploeg maar loopt weer tegen een blunder op en momenteel kunnen we niet scoren. Dat laatste is het zorgwekkende en de jonge jongens moeten steeds stabieler worden. Dat is wat we onszelf moeten aanrekenen en aan de slag moeten. Verder zeg ik, en doorrrrrrr

Ajax is voor alle andere Nederlandse clubs nu eenmaal een obsessie. Alle clubs hebben hun wedstrijden van het jaar tegen het grote Ajax, die arrogante club uit de hoofdstad die het meeste succes heeft. Dat is trouwens maar goed ook, want daardoor zijn veel clubs extra gemotiveerd tegen Ajax, en wordt het Ajax wat moeilijker gemaakt om kampioen te worden. Ik denk dat als die extra motivatie er niet was, door de afgunst ten opzichte van Ajax, het wel erg makkelijk zou zijn voor Ajax om kampioen te worden, en het wat saai zou worden.

Gaat allemaal goed komen bij AZ. Gewoon een kwestie van tijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller11
F. DruijfAanvaller10
A. GuðmundssonAanvaller10
M. BizotKeeper10
C. StengsAanvaller10
M. BakkerKeeper00
P. ChatzidiakosVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AZ 1 0 0 1
2019/2020 AZ 25 5 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik kan me voorstellen dat die spelers ook voor Ajax interessant zijn’

Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners staan op de lijstjes van verschillende Europese topclubs, zo onthult AZ-scout Arthur Numan zondagochtend in de online talkshow van Voetbal International. Boadu en Stengs...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren