Dominik Szoboszlai velt dramatisch Turkije met verbluffende vrije trap

Donderdag, 3 september 2020 om 22:38Demen Bulbul • Laatste update: 22:46

Turkije is de Nations League begonnen met een nederlaag. Het elftal van bondscoach Senol Günes verloor in eigen land verdiend van Hongarije: 0-1. De negentienjarige Dominik Szoboszlai, toptalent van Red Bull Salzburg, groeide in de tachtigste minuut uit tot matchwinner met een werkelijk fenomenale vrije trap vanaf ongeveer dertig meter. Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü debuteerde in de wedstrijdselectie van Turkije, maar mocht uiteindelijk niet opdraven. In dezelfde poule won Rusland 3-1 van Servië.

Günes koos bij Turkije op het middenveld voor Kaan Ayhan, Mert Hakan Yandas en Hakan Calhanoglu, waardoor Kökcü genoegen moest nemen met een reserverol. De jonge Feyenoorder zag de Turken een dramatische eerste helft spelen, waarin Hongarije domineerde en veruit de beste kansen creëerde. Roland Sallai kreeg na zeven minuten voetballen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd: de Hongaarse spits probeerde Ugurcan Cakir uit te spelen na een lange bal van achteruit, maar werd uiteindelijk gestuit door de Turkse doelman.

Cakir hield Turkije even later opnieuw op de been. Filip Holender krulde de bal vanbuiten de zestien richting de verre hoek, maar Cakir dook het leder uiteindelijk schitterend uit het doel. De Hongaren maakten een frisse indruk in Sivas en waren in de eerste helft nog tweemaal dicht bij een doelpunt. Eerst belandde een schot van Sallai op de paal en daarna trof Holender de lat. Turkije maakte een zeer zwakke indruk en kwam in de eerste helft niet verder dan een gevaarloos afstandsschot van Yandas.

Kort na de onderbreking kon Burak Yilmaz alleen op de Hongaarse doelman Péter Gulácsi af na een lange pass van Calhanoglu, maar de inzet van de ervaren spits werd uiteindelijk tot hoekschop verwerkt. De eerste serieuze kans na rust voor Hongarije diende zich halverwege de tweede helft aan: een kopbal van Willi Orban op aangeven van Szoboszlai werd opnieuw fenomenaal gepareerd door Cakir. Hongarije kreeg daarna weer wat meer grip op de wedstrijd en trok de wedstrijd tien minuten voor uiteindelijk op waanzinnige wijze naar zich toe. Szoboszlai legde op ongeveer dertig meter van het doel aan voor een vrije trap en schoot de bal uiteindelijk via de binnenkant van de paal voorbij de verbouwereerde Cakir.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door mamidemirci)

Kan je niemand verwijten je zag duidelijk dat senol gunes spelers ging uitproberen plus meeste hebben geen wedstrijd ritme dus dit kan gebeuren op naar serbie

Wanneer Burak in de spits staat, weet je dat Turkije tegen 12 man gaat spelen. Ze hebben echt een nieuwe spits nodig.

3 september 2020 om 23:42

Die sprint van de middellijn kon echt niet. Deed me denken aan de legendarische sprint van Van Beukering.

3 september 2020 om 23:51

Hebben ze nou echt niet ergens een talent rondlopen? Of een aanvaller die ook spits kan staan? Dit doet me een beetje denken aan de 34 jarige Van Persie terughalen paar jaar geleden uit pure ellende.

Clubs liggen te slapen, soiboszlai wordt absolute wereldtop. En nu nog betaalbaar. Wat een voetballer is hij al op zn 19e!

3 september 2020 om 22:45

Petje af hoor voor Red Bull Salzburg wat leiden zei heerlijke voetballers op.

4 september 2020 om 01:32

@Heskey Grappige is nog dat er nog een kleinere club is waar alle gescoute kleine stiertjes op een redelijk niveau kunnen wennen. Club(je) heet FC Liefering en hier komt Szoboszlai ook vandaan.

3 september 2020 om 22:46

Waarschijnlijk zal die naar RB leipzig vertrekken volgend seizoen.

3 september 2020 om 22:54

Mee eens. Tweebenig ook nog eens. Clubs liggen echt te slapen. Ook leuk voor Hongarije dat ze weer eens een echt talent hebben.

3 september 2020 om 23:02

Precies. Werd de laatste maanden vaak bij Ajax aangedragen maar Ajax liet dit buitenkansje lopen.

3 september 2020 om 23:44

@Skut, hij was bij Milan ook in beeld, maar omdat Rangnick niet meer kwam, kwam Soiboszlai ook niet meer helaas, in iedergeval, niet meer in beeld. Ik hoop echt vurig dat hij dit of volgend seizoen naar Milan gaat. Nu het nog mogelijk is

4 september 2020 om 08:10

Ac milan had tijd terug veel belangstelling voor hem, ajax moet deze speler halen als vervanger van donny

Het voetbal van Turkije heeft mij las ogen bezorgd. Man man man wat waren we slecht zeg. Vooral in de eerste helft dramatisch. Niet 1 verzorgde aanval gezien in de eerste helft. Het leek wel of ze een helft wilden oefenen op verdedigen. Tweede helft was iets beter maar nog steeds slecht. Hongarije verdiend gewonnen. Szoboslai is een schitterende spelers. Behendig snel en goede trap.

Terecht overwinning van Hongarije. Gedurende de hele wedstrijd waren zij in controle. Voor mij was het middenveld het probleem van Turkije vandaag. Kaan ayhan en mert hakan yandas waren een slechte duo vandaag. Daarnaast hebben we aanvallend nauwelijks iets gedaan. Hopelijk komt cenk tosun goed terug van zijn blessure, want met burak yilmaz in de spits gaan we het niet redden! Nu weet ik waarom ik die szoboszlai altijd transfereer in career mode :D

Tsja, ik snap het idee achter de opstelling. Maar het was misschien iets te veel verandering, iets te veel proberen. Veel spelers zijn een schim van hunzelf bij hun club, denk aan Hakan, Mert Hakan, Mert, Emre enz. Dan heb je spelers die het gewoon het hele seizoen slecht hebben gedaan, denk aan Yusuf en Merih die terugkomt van een zware blessure. De wissels waren in mijn ogen wel bedroevend, maar je mist aanvallende impulsen. Als dan ook je middenveld wordt overlopen, waarbij je de stabiliteit mist (dorukhan, Okay, Irfan Can, Mahmut achtige spelers, of zelfs Abdülkadir Parmak), dan gaat het al snel mis. Hier moeten we lessen uit trekken, want kwaliteit is echt wel aanwezig in de ploeg. Hopelijk komt Cengiz ook snel terug, wat missen we die zeg!

3 september 2020 om 22:48

Toevoeging, Ugurcan keepte echt een dijk van een wedstrijd, goal kon hij helaas niets aan doen. Maar dit helpt 'm wel op weg naar een mooie Europese club. Wat ik zei over Cengiz geldt ook voor Cenk, als hij nou eens weer in vorm zou komen. Of een Enes Ünal, toch wel kwaliteit, maar de laatste tijd is het gewoon minder. Jammer dat hij dan ook voor sommige van deze jongens kiest, sommige spelen niet, komen net terug van blessures, of hebben een slecht seizoen gehad (dan heb ik dus bijv. over Yusuf). Ben benieuwd hoe dat gaat tegen Servië.

3 september 2020 om 23:01

Sluit me aan bij jouw verhaal. Er is echt zoveel meer mogelijk met het materiaal dat voorhanden is. Dan is het extra zuur om een dergelijke wanprestatie te moeten zien. Ik hoop echt dat dit gewoon een eigenwijs experimenteermomentje van Güneş was en dat hij de volgende wedstrijd weer met een normaal elftal komt waarbij met alle factoren rekening wordt gehouden zoals jij omschrijft vorm, ritme, blessures en fatigue. Trouwens Umut Meraş stelde echt teleur, ben nooit overtuigd van hem geweest. Hij steeg boven zichzelf uit door de teamprestatie en spirit tijdens de kwalificatie. Dat is m.i. echt de zwakke plek de linksback bij Turkije. Als Meraş de beste optie daar is, oei oei.

4 september 2020 om 00:11

Wat is er trouwens in godsnaam met Emre Mor gebeurd? Die werd geloof ik echt gezien als "the next big thing".

4 september 2020 om 00:33

@mamidemirci, ja eens betreft Umut. Het probleem is inderdaad simpel, we hebben momenteel niet beter. Vind persoonlijk een HAK niet beter dan hem, dus dan houdt het al snel op. Maar goed, 1 zwakke positie kun je opvangen. Nu waren het er te veel: de linkerflank, rechterflank, '10' (vind Hakan altijd te zwak bij Turkije), rechtsback (vond helaas Mert tegenvallen vandaag tegen Holender) en dan de CVM positie omdat Kaan dat niet kon opvullen. Tsja, dat gaat 'm dan niet worden. Burak geef ik de voordeel van de twijfel, ik heb respect voor zijn inzet, ondanks zijn leeftijd. Veel beter is er momenteel ook niet, Cenk niet en Enes niet. @ajax1812, zoals Bozkurt20 hieronder mooi beschrijft: "emre Mor blijkt oogkleppen te hebben". Die jongen kon echt wel ballen, maar mentaal zat het niet lekker, kwam uit een moeilijke jeugd begreep ik later. Heeft zich op mentaal vlak niet kunnen inzetten, viel voor de faam. En zonder inzet, met oogkleppen, kom je er helaas niet. Is volgens mij nu lekker aan het cashen bij Galatasaray op de bank (correct me if I'm wrong). Helaas, had echt de potentie! Maar zo zijn er nog een paar bij Turkije waarvan we de laatste jaren dachten dat het groeibriljantjes zouden worden (ik noem een Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Salih Uçan, Muhammed Ali Demirci (grappig, daar reageer ik ook op), Ferdi Kadıoğlu en Enes Ünal), die het helaas niet hebben geschopt tot waar we dachten dat ze dat zouden doen. Nou is het nog niet te laat voor hen allen, maar goed, op een gegeven moet je het predikaat talent wel ontgroeien.

4 september 2020 om 00:36

Ik denk dat hij gewoon verder gaat met experimenteren (ik verwacht dat Orkun gaat spelen tegen Servie) maar in iets mindere dan vandaag want dit was bij elkaar geraapt elftal zonder enige gedachte. Meras is overigens gewoon een redelijke back, maar we hebben zo'n talentvolle lichting achterin dat hij dan opvalt omdat het geen niveau Juventus of Leicester is.

4 september 2020 om 00:39

Efsane, Getafe heeft pas nog 9 miljoen betaald voor Enes Unal. We hadden natuurlijk hele hoge verwachtingen van die gozer, maar het is niet zo dat hij is geflopt. Misschien lagen de verwachtingen gewoon te hoog, hij speelt nu toch al een jaar of 3 in de Spaanse competitie.

4 september 2020 om 01:23

Tsja, er zijn wel plaatsen op het WK mee te verdienen, nog de ranking en aanzien daargelaten. Persoonlijk vind ik niet dat je zo sterk moet expirementeren, of dat je sneller moet switchen als je ziet dat het niet werkt. Kaan had er bijvoorbeeld af gekund, maar goed. Ik ben wel heel benieuwd naar Orkun! Wat betreft Enes geef ik je deels gelijk, ja hij zit al 3 jaar in Spanje en ja Getafe heeft €9,- voor hem over gehad. Maar als ik kijk naar zijn wedstrijden bij Real Vallodid was het ook nog niet overtuigend. Nog te vaak aan de kant, te vaak scoort hij via pingels. Ik had toch beter van 'm verwacht. Bij Villareal is die natuurlijk helemaal geflopt. Maar misschien dat Getafe beter bij hem past, want hij kan wel ballen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor Abdülkadir, Yusuf en Ferdi. Die zijn ook nog niet geflopt, Yusuf speelt zelfs bij Lille. Maar ik had gewoon hogere/andere verwachtingen van hen. Ook zoals Yusuf dit seizoen de aanpassingsproblemen had bij Lille (voor zijn blessure), tsja dan denk ik: had dan een seizoen bij ons gebleven, had je ons nog kampioen kunnen maken, was je er zeker klaar voor en was je als held vertrokken. Oke, sentiment speelt een rol, maar als je dan per se wilt gaan, zorg er dan voor dat je er helemaal klaar voor bent. We hebben leuk aan hem verdiend, maar ik gun die jongen wel een mooie plek bij een Europese subtopper, nu is het tekort. Zelfde geldt voor de jongens in de Turkse competitie zoals Abdülkadir en Ferdi. Alleen voor Ugurcan ben ik momenteel erg hoopvol en positief gestemd, qua ontwikkeling.

Burak Yilmaz is de Babel van Nederland

3 september 2020 om 23:28

Turkije bedoel je wist niet dat burak nederlands was

Ik snap die Gunes niet, waarom laat je die Kaan als middelnveld spelen, die gast heeft totaal geen ballskills een typische ballwinner meer niet. Aan de andere kant niet verrassend, Turkije mist dynamische wings, we kunnen ploegen niet openbreken als we met Kutucu's en Karaman's op de vleugels spelen. En met die 50 jarige Burak gaat het ook niet worden, khoop dat die Brewster van Liverpool voor Turkije kiest, zou een goede keuze zijn voor de spits. Muldur viel positief op, goede verdediger. Verder had Calhanoglu totaal geen steun hier, we missen de wingers en een controlerende midblock... eig buiten onze defense hebben we echt veel matige spelers

U. Cakir
Zeki
Demiral
Soyuncu
Umut Meras
ICK
M. Tekdemir
Cengiz U.
Calhanoglu
Omur
Burak...
3 september 2020 om 23:05

Brewster bij Turkije en ik eet mn schoen op. Dat zou een stunt zijn zeg. Die jongen zijn ze totaal lyrisch over in Engeland, die wordt echt een grote toekomst toebedeeld. Maar met Kane, Rashford, Greenwood en mindere mate Abraham heeft hij wel geduchte concurrentie voor de spits. Alles kan, maar geef het een 5% kans.

3 september 2020 om 23:10

Hij kan ook op de flanken, zon speler hebbe we nodig met Cengiz die altijd geblesseerd is. We missen gwn pace in dit elftal, je mag zelfs prime Xavi en Iniesta hebbenopt middenveld maar als je geen spelers hebt die een man kunnen passeren ga je geen kansen maken. Als die Brewster slim is kiest die voor ons qua carriere, zoals je zegt England is gwn te veel concurrentie, Turkije is geen wereldelftal maar nogsteeds goed genoeg om te kwalificeren voor een toernooi

4 september 2020 om 10:22

Ik ben voorstander hoor begrijp me niet verkeerd , alleen denk ik dat bij dat soort jongens het sentiment sterker naar de andere nationaliteit (engeland in deze) neigt. Kazim-Richards was dan een uitzondering omdat die bij lange na niet in aanmerking kwam voor the Three Lions. Ik ga toch met je mee hopen dat Brewster voor Turkije kiest. Hoop doet leven.

Turkije heeft echt een spits nodig. Bizar dat we nog rekenen op een oude en overschatte Burak Yilmaz. Kenan, Cenk en Enes bakken er ook niet veel van. Maar liever hun dan Burak.

Blijkt maar weer, zonder Cengiz Under kunnen we aanvallend helemaal niets. Hij is de enige speler voorin met snelheid, en hij is als enige in staat om een mannetje te passeren. Jaren geleden had ik gedacht dat Turkije een geweldige aanval zou hebben; Ömür, Emre Mor, Umut Nayir, Enes Ünal, Cengiz Ünder. Door omstandigheden is het toch allemaal weer net-niet geworden. Cengiz heeft echt last gehad van blessures, en Ömür idem dito. Emre Mor blijkt oogkleppen te hebben, en Enes Ünal is onze Bojan; het eeuwige talent met de babyface. Over de wedstrijd zelf; het was matig. Defensief waren we weer uitstekend, en onze twee keepers zijn echt geweldig (Mert en Uğurcan). Het middenveld is ook prima, maar voorin loopt het mis. Er is geen diepgang, geen enkele speler met snelheid. Burak moet ook echt vervangen worden, dat kan echt niet meer. Prima als pinchhitter, maar niet als basisspeler.

4 september 2020 om 00:42

Ik denk dat je Umut Bozok bedoelt, want zelfs Umut Nayir had waarschijnlijk niet zulke hoge verwachtingen van zichzelf.

4 september 2020 om 12:50

Ahahahaha, mijn excuses. İk bedoel inderdaad Umut Bozok.

Wat ben je nou aan het uitproberen man ? Je hebt toch al je vaste 11 ? Gewoon daarop voortborduren. Ik kan hier zo slecht tegen. Als je nou 1 basisspeler wisselt ok. Maar wel geteld 6 spelers die dadelijk niet basis zullen staan tegen Italie.

4 september 2020 om 00:46

Ik denk dat Senol heeft geluisterd naar al dat gezeur in de media om bepaalde spelers op te stellen. Het is juist een trainer die niet veel verandert aan zijn systeem en opstelling, dus dit was heel onverwachts van hem.

4 september 2020 om 01:01

Onbegrijpelijk. Die gasten hebben een half jaar niet samen gespeeld. Laat ze lekker weer die kwalificatie vibe terug krijgen. Maar nee hoor, hij moet weer de boys van Riza opstellen. Je hebt de kans om gewoon halve finale ek te spelen met dit materiaal. Ga dan gewoon door op de ingezette structuur

4 september 2020 om 01:09

Halve finale EK gaat wel erg ver denk ik. Ik zou het al knap vinden als Nederland zo ver reikt en wij staan als ploeg toch wel iets verder dan Turkije. Maar ik waardeer je optimisme

4 september 2020 om 01:29

Eerlijk gezegd vind ik het al een succes als we uit de groep komen. Dit is een talentvolle groep, maar ze spelen nog niet zo heel lang samen. Wat wel het geval is bij Wales en Zwitserland. Dus ik zou de lat niet te hoog leggen en dit toernooi meer zien als een mooie ervaring voor de jonge gasten.

4 september 2020 om 08:45

Ajax01. Nederland halve finale is gewoon realistisch. Turkije heeft (geheel verdiend) 4 punten gepakt tegen wereldkampioen Frankrijk. Dan ben je dus in staat om de halve finale te halen. We kennen er uiteraard ook net zo goed in de poulefase eruit gegaan. Daar ben ik mezelf van bewust.

4 september 2020 om 09:59

Onrealistisch. Er zijn zo 10 ploegen in Europa sterker dan Turkije. Ga eerst de poulefase maar eens door op het EK, en kijk dan verder. Gister heeft de coach het elftal veelste veel door elkaar gehaald. Doe dat nu gelijdelijk en werk eens toe naar een vaste kern. Burak is verleden tijd, kan je echt niet meer mee aankomen.

Waarom moet elk filmpje via Facebook of Twitter geopend worden waar deze maximaal tot 2 bij 3 cm kan worden vergroot?? Fix aub dat het gewoon normaal via de app kan

Joh wat een vrije trap zeg, lekker spelertje die Szobosozlai

Ik vind dat de Nations League voor een land als Turkije niet mag beschouwd worden als experiment. De bondscoach wou wat nieuwe namen uitproberen maar dit was iets teveel van het goede. Defensief en op het middenveld zijn we goed gewapend (waaronder de namen die vandaag speelden). Het grote probleem van Turkije is het aanvallende stuk. Burak Yilmaz verdient niet de status van onbetwiste aanvalsleider. Hij heeft zijn waarde in de selectie maar ook niet meer dan dat. Dit probleem hebben we al van het EK 2016!

Hoe speelt kutucu bij turkije?

Veel mooier kan de bal toch niet tegen de touwen vliegen (en daarna rollen)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
356 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. GünokKeeper
K. AyhanVerdediger
Ö. BayramVerdediger
M. DemiralVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

172 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren