Robin van Persie wijst twee mogelijke bondscoaches voor Oranje aan

Dinsdag, 1 september 2020 om

Robin van Persie hoopt dat Louis van Gaal of Bert van Marwijk de definitieve opvolger van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De topscorer aller tijden van Oranje stelt dat een topcoach een bepaalde ‘fear factor’ moet bezitten. “En die hebben Bert en Louis allebei op hun eigen manier”, verzekert Van Persie dinsdag in zijn column in De Telegraaf. “Die twee sluiten met hun eigenschappen als coach het meest aan bij wat deze groep gewend was.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Louis van Gaal of Bert van Marwijk als nieuwe bondscoach?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Jammer dan Wenger niet meer wordt overwogen. Wenger en deze groep zal fantastisch zijn. Louis van Gaal met deze groep gaat denk ik mislukken. De houding van Van Gaal is leuk als je veel jonkies hebt. Maar Depay is geen Jonkie meer Frenkie Gini Virgil De Ligt veel van deze jongens hebben het eenander laten zien en zullen zich nu mateloos iriteren en Van Gaal die alles gaat omgooien. Bert gaat alles op betonvoetbal gooien ben ik bang. Ten Cate zou echt de beste optie zijn. Dat is denk ik de enige trainer zal voortborduren op Koeman en niet koppig doen, maar of Ten Cate nog wilt na het verleden betwijfel ik.

1 september 2020 om 08:18

Snap de Wenger-hype eerlijk gezegd niet zo goed. Nooit echt onder de indruk geweest van die man, een slechte verliezer bovendien. Arsenal heeft onder zijn leiding misschien 3-4 jaar heel goed gespeeld, maar in de CL was het vaak maar zeer matig. De lange periode daarna kunnen we het maar beter niet over hebben. Doe mij Louis van Gaal maar. Overduidelijk de beste keus als je het mij vraagt. Van Marwijk alsjeblieft niet.

1 september 2020 om 08:40

Ik was altijd wel onder de indruk van Wenger, het Arsenal Invincibles team is nog altijd 1 van mijn favoriete teams ooit. Na Highbury werd het spelersmateriaal met het jaar slechter en was het wel over met de pret. Een keer een buitenlandse trainer bij NL lijkt me zeker niet verkeerd. Misschien kunnen we met een Fransman, Italiaan of Duitser aan het roer wel winnen

1 september 2020 om 10:52

''de lange periode daarna kunnen we het maar beter niet over hebben.'' - Wenger heeft met de slechtste selecties vrijwel altijd top 4 gehaald. Achteraf gezien is dat een wereldprestatie. Wenger is een fantastische trainer.

1 september 2020 om 13:37

Plus mooi voetbal. Dat vergeet iedereen altijd voor het gemak. Voordat Wenger kwam was het "boring arsenal" en daarna niet meer.

1 september 2020 om 08:20

Ten Cate is een fantastische veldtrainer, maar geen manager. Hij en Rijkaard vormde een perfect duo.

1 september 2020 om 08:20

Wesley Sneijder, Arjen Robben, Dirk Kuyt, en Robin van Persie hadden natuurlijk ook al ontzettend veel laten zien en waren toch in staat te luisteren naar Louis en de meegegeven taken uit te voeren. Om eerlijk te zijn weet ik niet welke trainer de Knvb aan moet stellen. Peter Bosch had ik leuk gevonden. Ik ben erg benieuwd wie het uiteindelijk gaat worden! Koeman leek een perfecte match en een stabiele factor.

1 september 2020 om 09:10

Ten Cate is als hoofdtrainer alleen meer dan 15 jaar geleden succesvol geweest bij kleinere clubs. Bij Ajax mislukt en verder veel ervaring als assistent bij topclubs. Op basis waarvan zou hij een goede bondscoach zijn?

1 september 2020 om 12:23

Wat lul je nou met je bij Ajax mislukt?Hij werd net geen kampioen doordat Ajax 1 doelpunt te kort kwam op de laatste speeldag. Dit was in de periode dat psv steeds landskampioen werd.

1 september 2020 om 09:38

@khalid, dat van de jonkies is echt onzin, Van Persie, Sneijder Robben en Kuyt, waren ook geen jonkies maar gingen er wel voor. Het ius maar hoe je er zelf instaat. Wat heb je er voor over. Ik heb geen specifieke voorkeur als denk ik dat deze groep juist wel een trainer nodig heeft die strikter is. Van Marwijk is meer relaxed en gaat meer uit van de verantwoordelijkheid van de spelers, en dat zit er bij veel spelers niet in.

Altyd maar weer van Gaal van stal halen hou is op wil Frank de boer wel eens zien

1 september 2020 om 08:28

Dan denk ik dat je de enige bent die Frank de Boer als bondscoach wil zien...

1 september 2020 om 08:32

Ja ik denk echt dat je de enige bent.. aub geen FdB

1 september 2020 om 08:37

Frank de Boer. Als je tikkie breed wil zien en als je geen plezier wilt hebben als je voetbal kijkt.

1 september 2020 om 09:12

Denk dat dat wel meevalt. Je speelt uiteindelijk naar de mogelijkheden van je team, dat doet Koeman ook. Belangrijkste is dat de coach internationaal uitstraling heeft en gezag over de spelersgroep. Koeman heeft dat van nature, niet in het minst door alle prijzen die hij gepakt heeft als speler.

1 september 2020 om 10:03

Dat is toch het grote kenmerk van Oranje? Dat is werkelijk nooit anders geweest onder wat voor bondscoach dan ook. Ook onder Koeman was dat 'tikkie breed' een kenmerkend en veel voorkomend iets. Dat krijg je nou eenmaal als spelers maar een handjevol keren per jaar met elkaar spelen.

1 september 2020 om 09:41

Ben wel met je eens dat van Gaal steeds in beeld komt. Dat moet een keer opgehouden worden, maar Frank de Boer? Nou, dan kan je Depay wel vaarwel zeggen. Sterker nog het voetbal.

1 september 2020 om 11:27

Als je onderuit wilt gaan tegen Oosterijk en Oekraïne moet je FdB nemen ja.

Bert van Marwijk, alsjeblieft zeg. Wat moet je nou met zo'n angsthaas? Dan gaan we helemaal saai voetbal zien en wordt onze kans op het kampioensschap helemaal miniem.

1 september 2020 om 08:39

Ja, met Van Marwijk heeft het Nederlands elftal helemaal niks bereikt nee. Al spelen wij met 10 verdedigers en 1 keeper, dan nog geef ik er geen fluit om als wij uiteindelijk het EK winnen.

1 september 2020 om 09:17

@almogaver: het voetbal onder van Gaal was tijdens het WK zo mogelijk nog defensiever. Ik heb niet genoten van het voetbal onder van marwijk, wel van de prestaties en de sfeer. Oranje was lange tijd onoverwinnelijk en klom zelfs naar de 1e plek van de wereldranglijst. Niet zozeer een prestatie maar wel een indicatie.

1 september 2020 om 13:06

Onder van Gaal waren de middelen van een lagere kwaliteit, vriend. En dan nog had hij geen twee blokken van twee man. Ja, op papier vijf verdedigers, maar dan twee vleugels die flink schuiven en één libero, zodat het middenveld niet teveel terug zou moeten zakken. Schetst de vraag: speelde v. Gaal defensiever of gewoon compacter?

1 september 2020 om 16:43

Ik ben je vriend niet, maar om antwoord te geven op je vraag: vgaal speelde wel degelijk ook defensiever. Kijk de rol en positie van Sneijder er maar op na. De voorste middenvelder liep ruim op eigen helft.natuurlijk klopt het dat vgaal lagere kwaliteit tot zijn beschikking had, maar de angsthaas vmarwijk bracht oranje op een paar centimeter van de wereldtitel. Je argument dat we met hem een minieme kans hebben iets te winnen slaat dan ook nergens op want er is geen enkele coach de afgelopen 45 jaar op michels na die zo dichtbij de buurt kwam van succes

1 september 2020 om 12:32

BVM is de meest succeavolle bondscoach ooit, dus waar heb je het in vredesnaam over. Onder hem speelde Oranje 2 sublieme kwalificatiereeksen met 12 overwinningen uit 12; en een wk finale. Alleen het ek viel vanwege een aantal oorzaken tegen. Daarnaast was het spel onder van gaal op het laatste wk vele maken defensiever. 4-2-3-1 is een mooi system dat zeker met de huidige selectie ook op een aanvallende manier gespeeld kan worden. Overigens heeft BVM het overal prima gedaan. Fortuna, Feyenoord, Borusia, Oranje, SA...overal heeft hij bijna maximaal gepresteerd.

1 september 2020 om 15:07

Nou had hij bij Feyenoord en Oranje wel de beste lichting van de laatste 400 jaar.

1 september 2020 om 17:25

Die Oranje lichting was echt niet beter dan 74 , 78 , 94, 98 of 02. De laatste linie was op Gio na gewoon matig.

Het is echt treurig gesteld met NL trainers stal. Ongelooflijk. Op Bosz en ten Hag voornamelijk allemaal balletje-breed coaches. Beste keuze momenteel zijn de al gepensioneerde trainers als LvG en BvM. Die zijn er zo lang uit. Dan ook hele lading zeer grijze softe trainers als Cocu, vd Boer, Bronckhorst en meer van die hansworstjes. KNVB moet nu echt eens beleid maken om betere trainers op te leiden.

1 september 2020 om 09:22

@krillin, helaas is dit het gevolg van het idee dat wij in Nederland menen alles beter te weten... en de domme gedachte alle kennis die we hebben te delen met andere bonden. Innovatie om met de tijd mee te gaan en de nieuwste gedachtes en ontwikkelingen te omarmen zijn altijd weggehoond. Ook door de meeste 'analisten'. De simpele gedachte dat je breed moet staan in balbezit en compact bij balverlies zie je zelfs nog terug in de speelstijl onder de Boer. Klopp lacht de Boer uit met die methode. Bij balverlies ligt het hele veld open. Klopp laat zijn team het liefst zo compact mogelijk opereren met en zonder bal. Dan kun je makkelijker druk zetten.bosz heeft een onderscheidende (kamikaze) speelstijl. Ten Hag is in de leer geweest bij Guardiola die tactisch beduidend meer te bieden heeft dan onze Knvb. Onze trainers zullen het zelf op moeten knappen, want de knvb faciliteert al 20 jaar niets meer.

1 september 2020 om 12:34

Het is inderdaad dat debiele 4-3-3 wat in Nederland zo heilig is. Was leuk in 1970 maar is nu lachwekkend ouderwets.

1 september 2020 om 14:36

Als je uberhaupt nog in systemen denkt blijf je achter. Ajax speelt onder ten Hag ook “4-3-3” of “3-4-3” ligt gewoon aan de invulling.

Van Persie beschrijft het wel mooi, van Gaal is intens. Met een hoop vermaak. Maar als ik de spelers lees hebben ze daar geen zin in en willen ze op dezelfde voet voort. Dan maar het Hansi Flick effect met Dwight Lodeweges. Het lijkt mij als speler een bijzondere en leerzame ervaring als je een jaar met van Gaal kan werken maar blijkbaar hebben ze daar geen zin in zoals ik begrijp uit de woorden van van Dijk. Op dezelfde voet verder. Hoe langer je er over nadenkt, wat heeft Koeman de boel weer laten stikken.

Bij de selectie proef je toch dat ze het liefst buiten de nieuwe bondscoach de technische staf redelijk intact houden. Iemand die relatief geruisloos op de plek van Koeman gaat zitten met Lodeweges naast zich. Daar lijken ze redelijk mee weg te lopen en daar gaan ze het liefst het EK mee beleven. Dan wordt Van Gaal waarschijnlijk een iets groter vraagteken. Die zet de boel naar zijn hand en het is niet zomaar gezegd dat die met de huidige technische staf wil werken. Dan zie ik een Van Marwijk net wat makkelijker passen bij de huidige technische staf als persoonlijkheid. Ik vind Van Marwijk overigens wel als coach veel minder dan Van Gaal. Van Marwijk doet weliswaar nooit gekke dingen, maar kan dat dus ook niet als het wel nodig is. Dat laatste zou ook mijn grootste bezwaar bij Van Marwijk zijn, want waar Koeman redelijk veel succes mee haalde was dat hij gedurende wedstrijden als tegen Duitsland bijvoorbeeld toch ook nog wel tactisch wat slimmigheden toepaste om de boel naar de hand te zetten. En daar scheen Lodeweges dan ook weer een belangrijke rol in te spelen, met bijvoorbeeld 'het briefje'. In dat soort dingen is Van Gaal zelf natuurlijk een absolute meester.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1661 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren