Ronald Koeman nog maar één stap verwijderd van Barcelona

Dinsdag, 18 augustus 2020 om 05:58Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:27

Ronald Koeman en Barcelona hebben een akkoord bereikt, zo verzekert Voetbal International in de nacht van maandag op dinsdag. Een delegatie van de Spaanse topclub, onder leiding van algemeen directeur Òscar Grau, reisde maandag naar Nederland af om de onderhandelingen met de huidige bondscoach van het Nederlands elftal af te ronden. Barcelona moet nu nog alleen tot een akkoord met de KNVB komen, al zal dat slechts een formaliteit zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Als iemand dit zooitje op kan ruimen, is het Ronald Koeman wel. Hij heeft hetzelfde bij Feyenoord gedaan, waarna ze zich weer regelmatig in de top meldden. Daarnaast deed hij dit bij Southampton en zijn eerste seizoen bij Everton. Ook bij het Nederlands elftal, wat volledig aan de grond zat, heeft hij dit geflikt. Als ik iemand geschikt zie om dit Barcelona weer op de rit te krijgen, is het Koeman wel.

18 augustus 2020 om 06:20

Ik hoop dat je gelijk hebt, want als er niet snel iets gebeurt voorzie ik magere jaren. Het zal niet makkelijk worden. Vooral gezien de bestuurlijke wantoestand bij Barca. Heb er eigenlijk een hard hoofd in, maar hopelijk kan Koeman iets bewerkstelligen. Het is natuurlijk vanuit het Catalaanse oogpunt niet de minste die binnen komt wandelen. Hoop dat zijn status hem wat meer mogelijkheden geeft tov zijn voorgangers.

18 augustus 2020 om 08:44

Volgend jaar zijn er bestuursverkiezingen he? Het is 300% zeker dat dit zooitje nooit herkozen gaat worden, dus in die zin ziet de toekomst er goed uit. Koeman heeft, gezien zijn verleden bij de club, wel behoorlijk wat krediet. De beste man heeft als verdediger bijna 100 goals gescoord..

18 augustus 2020 om 11:46

En ik denk dat Koeman er ook wel goed bij staat bij het volgende bestuur die verkozen gaat worden. Dus als hij een goeie start maakt, is het voor het nieuwe bestuur ook iets makkelijker om in te stappen en maatregelingen te nemen die drastisch nodig zijn. Want als de positie van de coach al positief is weggevinkt, kunnen ze zich op andere zaken richten.

18 augustus 2020 om 06:43

Maar krijgt hij de tijd om dit op te ruimen? Want dat zullen ze wel niet hebben daar en om dit snel op te lossen heb je veel geld nodig en ik weet niet of dat er is.... En ik zie Barca niet heel veel spelers hebben die ongelofelijk veel waard zijn want de spelers die ze voor veel geld gekocht hebben (Dembele, Coutinho en die Franse aanvaller ben even ze naam kwijt) zijn toch allemaal wel mislukt en daar ga je nooit meer voor krijgen wat je ervoor betaald hebt.

18 augustus 2020 om 10:11

Bij Feyenoord was er ook geen geld maar daar had hij het toch aardig snel op de rit dus je weet het nooit. Misschien geeft hij die Fati, Puig en Trincao wel een kans in de basis. Bij Feyenoord stelde hij ook een hoop jeugd op

18 augustus 2020 om 07:03

Hij had beter een jaar kunnen wachten. Het EK meepakken en de ideale kandidaat van de volgende president zijn. Nu ga je met deze rommel een jaar aanmodderen, geen prijzen pakken en dan is het nog maar bezien of de volgende president het nog in je ziet zitten. In principe moet ie niets onder de 3-4 jaar accepteren, want in 1-2 jaar krijg je daar niks gerealiseerd.

18 augustus 2020 om 08:08

Voor Bartomeu is dit de laatste kans om zijn hachje te redden. Als Koeman slaagt kan Bartomeu de veren in zijn eigen reet steken, als Koeman faalt zal ie zeggen dat ie geluisterd heeft naar de fans en alles geprobeerrd heeft, zelfs met een clublegende zoals iedereen wilde.

18 augustus 2020 om 07:03

Als hij het net zo gaat doen als bij feyenoord, Everton en Southampton, dan is hij binnen 3 maanden ontslagen. Hij moet bij barca namelijk aantrekkelijk aanvallend voetbal gaan spelen. Iets wat hij bij die clubs niet heeft gedaan.

18 augustus 2020 om 10:13

Hoe kan je nou aanvallend voetbal spelen met een Barca zonder snelheid, creativiteit en diepgang. Dat bestaat niet. Bovendien speelde hij bij Southampton wel aanvallend voetbal en bij Feyenoord ook. Mensen denken omdat hij bij Feyenoord 5 wedstrijdjes 5-3-2 speelde in 2 seizoenen tijd dat het opeens verdedigend was

18 augustus 2020 om 07:07

Zat hij bij Valencia ook niet in een situatie met ouder wordende sterren? En dat werd toch ook geen al te groot succes? En bij Everton deed hij het eerst goed, maar uiteindelijk werd dat toch ook een grote flop met veel te veel uitgaven. Ik ben niet zo overtuigd van Koeman als de grote oplosser voor alle problemen. Feyenoord, Southampton en zelfs het Nederlands elftal waren andere koek, daar kon hij als underdog tewerk gaan. Bij Barcelona moet er gepresteerd worden vanaf het begin met een specifiek soort voetbal.

18 augustus 2020 om 07:38

Bij Valencia wilde hij zelf doorselecteren en oudere garde + rotte appels in de selectie eruit gooien. Dat viel geheel verkeerd, waarna de spelers in opstand kwamen en het bestuur vervolgens de kant van de spelers koos. Nu krijgt hij van het bestuur de opdracht mee om te renoveren. Dat is toch wel even anders.

18 augustus 2020 om 08:06

We zullen zien. Veel slechter dan Setien kan hij het toch niet doen ( wat een miscast was dat trouwens). Ik hoop alleen dat hij er, net zoals Van Gaal destijds bij Barca, geen NL enclave gaat van maken want dat gaat zijn werk niet vereenvoudigen.

18 augustus 2020 om 09:00

Hij kan er geen Nederlandse enclave van maken want er is nauwelijks budget om spelers te halen. Hij mag laten zien wat ie met de huidige selectie en aankomende jeugd kan.

18 augustus 2020 om 09:39

Dat is wel waar. Hij heeft het in slechte condititie weten om te zetten steeds. Belangrijk is dan wel dat hij echt de leiding krijgt. Spelers laten gaan en volgens zijn visie vooruit. Ook voor Messi, een Pique die de verandering moeten gaan accepteren. Geen coach meer die zowat begeleidt worden door hen.

18 augustus 2020 om 10:54

Dat mag dan zijn met Abidal doen. De man die reeds heeft bijgedragen aan de crisis door het accorderen van vreemde aankopen.

18 augustus 2020 om 11:48

Koeman heeft het goed gedaan bij feyenoord. Maar wat bedoel je met 'weer regelmatig in de top melden'? 🤔

18 augustus 2020 om 12:01

Dat we vanaf de tiende plek naar standaard top drie-vier zijn gegaan? Of is de top voor jou alleen bovenaan staan?

18 augustus 2020 om 12:08

Jammer dat ik deze reactie nu pas lees, want dit is echt onzin. Bij Feyenoord heeft hij idd wat neergezet en moest hij van ver komen. Bij de rest? Nee, absoluut niet. Bij Southampton nam hij het over van vgm Pochettino(?), die zelf al verrassend hoog eindigde en Koeman heeft het relatief niet beter gedaan. Everton was matig, maar hij kreeg alle middelen op de transfermarkt en nog steeds maakte hij er een puinhoop van. Terecht ontslagen daar.

Dit steekt toch... Eerst liegen over clausule in contract, vervolgens aangeven dat je NL toch trouw blijft en dan gewoon klakkeloos weggaan, net nu er iets opgebouwd wordt bij NL elftal en we (eindelijk) weer op eindtoernooi actief zijn.. Benieuwd wat spelers ervan zullen zeggen, ze zullen t m allemaal wel gunnen ( wie niet?), maar zullen zich toch ook in de steek gelaten worden. Het was echt een hechte groep waarin coach heel belangrijk was. Overigens denk ik wel dat hij de juiste man voor deze job is. Durft beslissingen te nemen en heeft bij NL ook bewezen van een team in verval toch het beste eruit te halen met de middelen die hij heeft. Schreuder is daarbij ook een goede tactische assistent.

18 augustus 2020 om 06:55

Hij gaat niet klakkeloos weg. Hij heeft in zijn contract een clausule dat hij weg kan als Barcelona zich meldt. Dat dat heel jammer is voor het Nederlands elftal zal geen zinnig mens ontkennen. Er staat echte toch mede door zijn inbreng een stevige basis voor oranje. Hopelijk komt er een opvolger die zijn werk kan voortzetten. En wat betreft Barcelona: een enorme klus maar ik ben het met je eens. Als er iemand is die dat aan kan dan is het Koeman

18 augustus 2020 om 06:59

Want? Ik denk dat iedereen begrijpt dat de wereld er 7 maanden geleden compleet anders uitzag. Toen stond het EK letterlijk voor de deur. Dat was ineens weer een jaar weg. Koeman heeft hartinfarct gehad, ook iets waarbij je, lijkt me, de boel nog eens op een rijtje zet. Ik geef hem groot gelijk. Je leeft maar 1 keer.

18 augustus 2020 om 09:02

Maar 5 weken geleden zag de wereld er hetzelfde uit als nu en toen zei Koeman nog dat hij zou blijven tot na het EK. Ook als Barcelona zich zou melden.

18 augustus 2020 om 09:45

Hier ben ik het niet mee eens. 5 weken geleden gingen de cijfers omtrent het coronavirus nog naar beneden, daar waar deze nu weer stijgen en overal weer een groot vraagteken achter komt te staan. Reizen wordt steeds moeilijker, en het EK zal wellicht ook op zich moeten laten wachten.

18 augustus 2020 om 07:41

Als het EK volgend jaar weer niet doorgaat, dan moet hij maar tot 2022 bondscoach blijven? Zo werkt het toch niet... ik snap Koeman heel goed en de KNVB snapt hem ook.

18 augustus 2020 om 07:46

Alsof dat EK niet gaat doorgaan. Dat laat de UEFA echt niet gebeuren en ze vinden sowieso wel een land/stad waar alles mag doorgaan.

18 augustus 2020 om 09:47

Waar dan? Geen land zit daar op te wachten, en corona is een mondiaal probleem. Tenzij je in Nieuw-Zeeland wilt gaan voetballen.

18 augustus 2020 om 10:06

@eithad Hoezo zit geen land daar op te wachten? Formule 1 is nu toch ook gewoon bezig in verschillende landen?

18 augustus 2020 om 10:11

Etihad: in Nieuw-Zeeland is er ook een enorme stijging van het aantal besmettingen dus zelfs daar ontsnap je niet aan Corona.

18 augustus 2020 om 10:55

Het probleem is dat het toernooi verdeeld zou worden over veel landen. Daar zit nu niemand op te wachten.

18 augustus 2020 om 12:45

Ja daar wordt gewoon van afgestapt dan hè, zo moeilijk is het niet. Als de CL in 1 stad kan doorgaan en de EL in 1 land dan zal dat absoluut ook lukken met een EK.

Ik snap prima vanuit de kant van Koeman dat je deze kans wilt pakken maar de timing is wel echt ongelukkig. Naast het EK kan je ook je klok erop gelijk zetten dat de volgende presidentskandidaat met Xavi op de proppen komt. Tenzij hij de CL en Liga wint, kan je er nu al vanuit gaan dat er over 9 maanden aan zijn stoelpoten zal worden gezaagd. Of hij nou presteert of niet.

18 augustus 2020 om 08:43

Dit snap ik dus echt niet. Dit zijn toch zaken waar hij ook bij stil moet staan? Ik vind dat er weinig eer met de huidige selectie te halen valt, je moet enkele jongens verkopen, dan kun je er wel jongens uit de opleiding er bij halen maar zijn die wel zo goed, ...

18 augustus 2020 om 10:15

Als hij het goed doet wordt hij echt niet ontslagen hoor en hoe kan je met het huidige Barca nou de CL pakken? Daar gaat nog jaren overheen voordat je weer zo een selectie hebt staan want dat zal veel geld aan aankopen vergen

18 augustus 2020 om 10:43

@Japie: dat kan je inderdaad niet en daarom vind ik de timing zo ongelukkig. Of hij nou naar behoren presteert of niet, je weet nu al dat er voor het eind van het seizoen er een machtsstrijd waar hij ongetwijfeld 1 van de pionnen voor zal zijn. Maar ja - nee zeggen en hopen dat ze volgend seizoen nog een keer komen is natuurlijk ook tricky

18 augustus 2020 om 13:59

ik snap je punt maar ik hoop echt dat hij slaagt daar. Koeman is weliswaar geen Klopp niveau maar wat hij vaak met beperkte middelen heeft gepresteerd vind ik toch wel erg knap

Door de titel zou je denken dat het om een feit gaat, terwijl de zoveelste bron met een interpretatie komt. Terwijl de aanstelling nog heel niet rond is, lees je al berichten wie Koeman tegen welke transfersom wil aantrekken enz. Hoe dan?

Ik wacht nog steeds op de officiële bevestiging dat Koeman trainer is van Barcelona, in plaats van een "bevestiging" van een, dacht ik, journalist die het allemaal weet. Er wordt hier al van alles benoemd over cadeau's voor Koeman, wat hij te besteden heeft en wie Koeman moet missen, maar hij zit er toch nog niet eens voor 100%? officieel?

Waarom niet tot het EK combineren met Oranje? Moet kunnen toch nu er slechts het eindtoernooi gespeeld moet worden?

18 augustus 2020 om 10:52

Je hebt ook alweer wk kwalificatie ..

Ben ik de enige die vindt dat Koeman ons gigantisch in de steek laat? Wat een onbetrouwbare kerel is dit zeg. Weer een trein die langs komt die hij niet kan laten lopen zonder nog maar een toernooi met zijn natie gespeeld te hebben. Bah.

18 augustus 2020 om 08:19

Dan had de KNVB die clausule niet toe moeten laten. Is toch echt meer de KNVB aan te rekenen dit dan Koeman. Vergeet niet dat Koeman al 2x nee heeft gezegd tegen Barca. Daarmee heeft hij zijn goede intenties richting NL elftal wel getoond. Maar nu de toekomst voor Oranje er zo onzeker uitziet met een onzeker EK, een hele Nations League en kwalificatie campagne die geteisterd gaat worden door afgelastingen ivm corona gevallen en lokale lockdowns... Ik snap wel dat Koeman het nu doet. Ik zou het erger hebben gevonden als hij het zomaar tussendoor had gedaan zonder dat dit hele corona speelde.

18 augustus 2020 om 08:28

Nee juist nu moet hij zijn loyaliteit tonen verdomme! Maar als de geldwolf zoals we hem kennen, kiest hij voor Barcelona en dan corona als reden opgooien. Het is toch werkelijk waar ongelooflijk met deze man. Man wat ben ik hier ziek van. Hij is veel te emotioneel over het verleden en je zult zien dat ie er ook niets van zal bakken. Zou toch schitterend zijn als hij er met een paar maanden wordt uitgeknikkerd :D Ik heb echt bar weinig vertrouwen in deze ordinaire geldwolf. Wat laat hij ons zitten man, bah! Nooit meer serieus te nemen.

18 augustus 2020 om 09:36

Ik denk oprecht dat dit niet om geld gaat. Dit is zijn absolute droom. De grootste droom die hij heeft. Alle andere clubs zou hij netjes afwijzen. En zelfs Barca heeft afgewezen om deze zomer gewoon het ek met oranje te spelen. Maar deze zomer gaat het ek dus niet door. En barca vraagt hem weer. Is dit dan je laatste kans? Wat zou jij doen? Je droombaan pakken? Of de rest van je leven je misschien afvragen: wat als? Je verhaal over het geldwolf zijn dekt in dit geval niet de lading...

18 augustus 2020 om 08:33

Koeman kan daar niks aan doen, want in een normale situatie had ie afgelopen juni het EK gespeeld met oranje. En er staat niet voor niets een clausule in zijn contract, dat betekent dat er eerder over gesproken is.een kans als deze komt niet elke dag voorbij, dus alle begrip dat ie hem pakt. Ik denk dat de meeste mensen dat zouden doen als er een veel interessantere baan voorbij komt, waarbij het salaris ook nog een veelvoud is van wat je nu krijgt en je in een mooi land kunt gaan wonen. Voor Oranje is de timing nog niet zo slecht. Nieuwe bondscoach heeft een heel seizoen voordat het EK gespeeld wordt en is al zeker van deelname.

18 augustus 2020 om 08:50

Koeman zei twee maanden geleden nog op tv dat ie tot het EK van volgend jaar bondscoach blijft, ook als Barcelona zou aankloppen. Dus hij gaat het óf combineren óf hij is gewoon geen man van zijn woord

18 augustus 2020 om 09:18

Daar moet je allemaal niet teveel conclusies aan verbinden, want op zo'n vraag kan ie nooit goed antwoord geven.als ie zegt dat ie zou vertrekken als Barcelona komt heb je de poppen aan het dansen. Als ie zegt dat ie het nog niet weet dan krijg je ook speculaties. En als ie zegt dat ie blijft en hij gaat toch, dan is het een leugenaar.

18 augustus 2020 om 10:57

Precies, de beste man houdt gewoon niet zijn woord. Om misselijk van te worden vind ik het.

Tja, nu moet Koeman gaan inkopen. Dat is niet zijn meest gelukkige kant en dan heeft hij ook nog een incapabele technisch directeur (abidal) die alles koopt om te kopen. Dat wordt een helse klus...

Corona is toch niet iets van de laatste drie weken? Hij heeft in juli nog bij de NOS gezegd dat ie niet voor het EK 2021 naar Barcelona zou vertrekken. Wellicht dat ie nog een keer uitlegt waarom hij binnen 5 weken 180 graden draait. Heeft in ieder geval niets met corona te maken, waarschijnlijk meer met de presidentsverkieizngen bij Barca.

18 augustus 2020 om 09:51

Nee maar het coronavirus neemt nu wereldwijd weer toe, in plaats van af. Dat is toch een aardig verschil?

18 augustus 2020 om 13:03

Alsof je 5 weken geleden nog niet wist dat er een tweede golf komt en de wereld in de ban blijft van Corona tot een er een vaccin is. Hoef je niet hooggeleid voor te zijn

Koeman wordt de prima zondebok om alle gevestigde namen eruit te halen, een nieuwe fundering op te zetten voor het nieuwe barca. Waarvan de volgende trainer over 2 jaar de vruchten kan plukken.

18 augustus 2020 om 09:23

Precies! Dat denk ik ook. Zo gaat het in het bedrijfsleven ook. Ik snap alleen niet dat Koeman zich daarvoor laat gebruiken. Kennelijk wil hij zo graag dat hij dat niet kan doorzien....verder hoop ik dat hij niet in de valkuil valt door veel Nederlandse spelers binnen te hengelen, want als het maar een beetje tegenvalt krijgen de Nederlanders de schuld....

Ik wens Ronald Koeman veel succes; de wederopstanding van het Nederlands elftal is voor een groot deel aan hem te danken, maar natuurlijk ook aan een gelukkige combinatie van goed spelersmateriaal waarmee hij kon werken. Toch, onder zijn leiding heeft Nederland ook heel matige wedstrijden gespeeld. De stap is begrijpelijk ook al omdat een gewoon seizoen 2020-2021 me onhaalbaar lijkt. Dan kun je denk ik beter bij 'een' club zitten dan bij een nationaal elftal. In de situatie waarin Barcelona nu zit loopt hij ook een groot risico, het is geen uitgemaakte zaak dat hij het snel genoeg op de rit krijgt, hoe de selectie er ook uit gaat zien. Voetballand is een ongeduldige wereld. Hij zelf zal dat als geen ander beseffen en hij is een meester als het gaat om rust te bewaren.

18 augustus 2020 om 09:20

Koeman loopt toch 0,0 risico door naar Barcelona te gaan. Die man is achter in de 50, heeft al veel meegemaakt en is financieel volledig onafhankelijk. Stel dat ie na een jaar buiten gezet wordt. Dan komt er altijd wel weer een club of een land en anders gaat ie lekker van het leven genieten met zijn gezin. En iedereen zal dan zeggen dat het toch een onmogelijk karwei was, dus het aanzien van de persoon Koeman wordt ook niet al te veel geschaad.

18 augustus 2020 om 10:17

We hebben met een redelijke Oranje selectie resultaten behaald tegen toplanden als Frankrijk, Belgie, Duitsland en Engeland. Dat vind ik persoonlijk toch wel een geweldige prestatie hoor. De selecties van die landen zijn vele malen beter als die van ons

Vreemd dat we de naam Frank Rijkaard nergens voorbij hebben zien komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
4.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder182
PedriAanvaller182
A. GriezmannAanvaller175
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller152
TrincãoAanvaller150
Jordi AlbaVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

334 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Carles Aleñá speculeert: ‘Misschien stelde Ronald Koeman dat niet op prijs’

Carles Aleñá keerde afgelopen zomer terug bij Barcelona na een verhuurperiode aan Real Betis, maar wist Ronald Koeman niet te overtuigen. De club besloot de centrale middenvelder daarom opnieuw uit te...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 januari
De overbodig geraakte Junior Firpo is op de radar verschenen van zowel AC Milan als West Ham United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren