Barcelona maakt na blessure Dembélé 18 miljoen over aan Leganés

Donderdag, 20 februari 2020 om

Martin Braithwaite mag zich speler van Barcelona noemen, zo meldt de Catalaanse grootmacht via de officiële kanalen. De 28-jarige aanvaller, afkomstig van Leganés, kwam zonder problemen door de medische keuring in het Camp Nou en tekende daarna een contract dat hem voor vierenhalf jaar aan zijn nieuwe werkgever verbindt. Barcelona meldt dat de transfersom achttien miljoen euro bedraagt. Tevens is een ontsnappingsclausule van driehonderd miljoen euro opgenomen in de overeenkomst.

Barcelona was al enige tijd op zoek naar een vervanger van Ousmane Dembélé, die vanwege een zware spierblessure langer dan vijf maanden uit de roulatie is. In een dergelijk geval mogen Spaanse clubs buiten de transferwindow om zaken doen, mits er een medisch attest kan worden overlegd. De voetbalbond ging akkoord met de aanvraag van Barcelona, waarna gelijk een bod werd neergelegd bij Leganés voor Braithwaite.

De 39-voudig international van Denemarken speelde sinds januari 2019 voor Leganés, dat hem in eerste instantie op huurbasis overnam van Middlesbrough. Een halfjaar later maakte Braithwaite definitief de overstap naar de Spaanse club. De kersverse aanwinst van Barcelona kwam namens Leganés tot 13 doelpunten en 8 assists in 48 wedstrijden. Eerder in zijn loopbaan kwam Braithwaite uit voor onder meer Toulouse en Girondins Bordeaux. Hij maakt wellicht zaterdag zijn debuut voor de Catalanen in het thuisduel met Eibar.


Poll

Goede zet van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door valkeakoski)

Ben je mooi klaar mee als Leganes zijnde, en die mogen in dit geval dus geen nieuwe speler aantrekken, waardoor ze dus machteloos zijn. Belachelijke constructie, dit risico heb je altijd en dan zul je buiten de transfer window maar gewoon op je eigen middelen terug moeten vallen, zoals bijv. De jeugd.

20 februari 2020 om 11:24

De constructie an sich is geen probleem, gewoon de combinatie van deze regel met de verplichte transferclausules in Spanje. Zou misschien een optie zijn om contractueel vast te leggen dat de afkoopclausules alleen gelden tijdens de transferperiodes, om zo gevallen als deze tegen te gaan.

20 februari 2020 om 11:32

Die combinatie maakt het idd nog vervelender. En Barcelona maakt van hun probleem nu eigenlijk het probleem van Leganes. Alsof je spullen gestolen wordt, en je dus maar die van je buren pakt

20 februari 2020 om 11:42

Inderdaad, die regel is sowieso enorm in het voordeel van de grotere clubs, die hebben veel meer geld om zoiets te kunnen doen. Ik zou die regel enkel toestaan voor keepers, zoals in meer landen geldt, en voor veldspelers dan maar gewoon een jeugdspeler gebruiken.

20 februari 2020 om 12:05

Ze hadden Garth Bale moeten huren voor een half jaar, Real wil m kwijt, Barcelona kan zijn salaris veroorloven, appeltje eitje.

20 februari 2020 om 14:56

Lang geen gek idee. Bale z'n afgunst richting Madrid had nog wel een extra staartje kunnen gebruiken. Daarnaast vind ik hem persoonlijk nog steeds een wereldtopper. Het is alleen wel duidelijk dat hij inmiddels niet meer voor Real speelt, maar voor zichzelf en het salaris. Snap hem wel maar zou hem ook wel graag weer bij Spurs willen zien onder Mourinho.

20 februari 2020 om 12:17

Ik probeer dan ook een reden te bedenken waarom Barca in deze niet bevooroordeeld is ten opzichte van de rest van de competitie. Kan ik niet zo 1,2,3 bedenken.. Hij zal maar in de beslissende Classico de 1-0 maken, ben je mooi klaar mee dan.

20 februari 2020 om 12:24

Je kan niet bevooroordeeld zijn als deze regel voor elk team geldt.

20 februari 2020 om 12:46

Léganes had het ook gewoon kunnen weigeren. 18 mio voor Braithwaite is ontzettend veel. Daar kan Léganes nu dus van profiteren, terwijl ze dit bedrag nooit zouden krijgen voor hem als het in de zomer transferperiode was gebeurd.

20 februari 2020 om 13:08

Leganes kan niet weigeren, de clausule is geactiveerd. Dan maakt het niet uit wat leganes wilt

20 februari 2020 om 17:36

Aha, dat staat niet in de tekst en dat wist ik dus niet. Aan de andere kant had je als Léganes zijnde een hoger transferclausule kunnen onderhandelen. Moeilijke kwestie, al kan je Barcelona niks verwijten natuurlijk.

20 februari 2020 om 20:02

Misschien wat simpel gesteld, maar Leganes had toch ook gewoon nee kunnen zeggen? Nu hebben ze met hun volle verstand voor de centen gekozen, de tijd zal uitwijzen of dat sportief gezien een slimme keuze is geweest. *edit* Ja, dat krijg je ervan als je niet eerst kijkt in de reacties. Ik zie nu pas dat er sprake was van een clausule die was geactiveerd.

Dit is het schoolvoorbeeld van wanbeleid en een verpeste financiële verhouding binnen het profvoetbal. Tevens uitermate oneerlijk tegenover leganes.

20 februari 2020 om 11:33

Leganes hoeft niet te verkopen he

20 februari 2020 om 11:37

Wel als de clausule in zijn contract geactiveerd wordt. Daarnaast zit je ook met het gegeven wat de speler wil. Voor de meeste spelers is dit een droomtransfer. Wat heb je er dan aan als club een speler tegen zijn wil te houden?

20 februari 2020 om 11:42

Je weet dat het in Spanje verplicht is om een transferclausule te hebben he?

20 februari 2020 om 12:01

Leganes moest wel verkopen daar Barcelona zijn contractueel vastgelegde transferclausule activeerde.

20 februari 2020 om 12:25

Dat van die clausule staat hier alleen niet in de tekst van dit artikel, dus is dat zo? Of heeft dat wel in vorige artikelen gestaan, want die heb ik niet gelezen. Aanvulling: ik zie namelijk alleen een stukje over zijn nieuwe clausule van 300 miljoen.

20 februari 2020 om 13:09

Het zou niet getuigen van slim beleid als leganes hem voor minder dan de clausule laat gaan zonder een vervanger te regelen

20 februari 2020 om 13:15

Nee, dat snap ik. Stond alleen niet in de tekst (lijkt mij vrij relevant). In het nieuwste artikel staat het wel, dus ik weet genoeg!

Nutteloze aankoop en dan nog een contract voor 4,5 jaar🤔. Waar is Barcelona toch mee bezig? Hoor je hier Barca supporter stellen dat Barca goed gedaan heeft door Perez te verhuren met aankoopoptie van 15 miljoen, op vervolgens 18 miljoen te betalen voor een speler die kwalitatief niet beter is dan Perez, en deze dan nog eens vast te leggen voor 4,5 jaar. Terwijl iedereen weet dat deze jongen enkel de komende 3 maand wat minuten zal maken en aanstaande zomer verhuurd of verkocht zal worden. Hulde voor Barca!

Geef nooit je droom op om bij Barca te spelen zou ik zeggen.. Je kan er altijd nog terecht komen, haha.

20 februari 2020 om 13:24

Hahaha en ik was zelfs transfervrij op te halen 🤪

Goed onderhandeld. Korting van 2 miljoen bedongen, van 20 milj. naar 18 milj. En 4.5 jaar, wauw.....Barca doet weer helemaal mee, dacht dat het een verloren seizoen was....

Zal weer wel een gevalletje Boateng worden, tot de zomer hadden we ook kansen aan Abel Ruiz kunnen geven en dan een goede aankoop doen, ach ja maar een eerlijke kans geven

Wil je mij vertellen dat niemand rond loopt in de jeugd die beter is dan deze man. Goeie signaal richting je jeugd spelers man man man

20 februari 2020 om 11:49

Maar daar gaat het nu niet om. Je gaat een jeugdspeler toch niet naar voor schuiven in tijden als deze? En dan nog wel een spits die doelpunten moet gaan maken, goed bezig dan. Ja, deze speler is ook niet de topspits die men hoopte maar nu zit er tenminste een op de bank en die was er niet momenteel.

20 februari 2020 om 11:55

Maar in hoeverre is het gezond beleid te noemen om 18 miljoen te betalen voor een bankzitter die ze 3 maand gaan gebruiken? Want laat ons eerlijk zijn: komende zomer zal deze jongen geen speeltijd meer krijgen en vermoedelijk verhuurd worden of verkocht worden.

20 februari 2020 om 11:56

Maar welke meerwaarde gaat deze jongen geven? Deze seizoen zal Barcelona afhankelijk zijn van Messi’s vorm, alweer. Dus of je nou 18 miljoen euro uitgaf of niet, veel verschil zou het niet uitmaken.

20 februari 2020 om 12:10

Zolang Messi bij Barca speelt, zullen ze altijd afhankelijk zijn van hem. Dat is een open deur inslaan, we weten het ondertussen al. Er moet gewoon een backup zijn en ze hebben inderdaad slordig gehandeld want in januari hebben ze niets kunnen halen. Maar goed, het is nu niet anders. Liever een spits van dit kaliber hebben dan helemaal niks.

20 februari 2020 om 12:15

Vind je het ook nog gek dat spelers als Olmo en Xavi Simons deze jeugdopleiding verlaten. Je krijgt toch geen kansen

20 februari 2020 om 12:28

Rare commentaar komende van iemand met de nickname Ansu... je 17-jarige Barcelona talent dat reeds in het eerste elftal speelt. Los daarvan kan niet elke jeugdspeler van zijn 16de in het eerste elftal staan. Dat snap je toch ook?

20 februari 2020 om 13:07

Thier/ ook Ansu zou niet in t eerste moeten staan, als Dembele en Suarez er gewoon waren. Daarmee wil ik zeggen dat barcelona geen enkele top jeugdspeler in wording binnen de gelederen heeft, en dat ze dat ook prima vinden zo want ze zijn 1 van de grootste clubs ter wereld, en kunnen iedereen kopen, in de fameuze woorden van Escobar : plata o plomo.

20 februari 2020 om 13:26

Ik vind dat Barcelona dat wel zou moeten hebben want dat is toch onderdeel van de filosofie van de club? Gek genoeg zie je dat Real vandaag meer in jeugd investeert dan Barcelona, terwijl Real toch altijd eerder de koopclub van de twee geweest is.

Geef dan gewoon jeugd de kans. Braithwaithe gaat echt niet veel meer toevoegen dan een jeugdspeler...

Deze man is dus blijkbaar beter dan Carlos Perez en Abel Ruiz. Tot zover het verhaal dat Setien meer kansen wil geven aan de jeugd. Dan weten we dat ook weer.

20 februari 2020 om 12:01

Waarschijnlijk wel, maar probleem is dat Perez en Ruiz verhuurd zijn en niet teruggehaald kunnen worden.

20 februari 2020 om 12:11

Perez is geen spits.

20 februari 2020 om 12:52

Tot zover de grap van de dag. Perez en Ruiz zijn allebei uitgehuurd. Ansu Fati is gewoon jeugd, dus dat verhaal over dat Setien jeugd geen kans geeft kan ook de prullenbak in. Dan weten we dat ook weer.

Waarschijnlijk een waardeloze aankoop natuurlijk voor een bedrag van 18 miljoen en een contract voor 4,5 jaar. Ik ben een keer bij een wedstrijd van Toulouse geweest en toen was hij wel de beste man op het veld, dat dan wel weer.

Ze zochten een speler met een clausule, anders kom je denk ik niet bij deze speler uit. 18 miljoen ook nog wel erg veel zeg. Jammer van Barcelona, was ooit een club met een goede jeugdopleiding en doorstroming. Nu is het vooral lukraak met geld smijten.

20 februari 2020 om 17:43

Al kan je Barcelona in deze situatie niet veel verwijten natuurlijk. Ze hebben dit seizoen pech wat betreft blessures en dan kan het zo zijn dat je een tekort krijgt aan spelers.

Heerlijk al die betweters die deze move nu al veroordelen. Als tweede spits? Wellicht wordt het wat. Heeft zeker kwaliteiten. Ja het is niet eerlijk tov Leganes, maar alsof barca er wat aan kan doen al die blessures. Ik ben benieuwd! Welcome Braithwaite!

20 februari 2020 om 12:03

Klopt, ik kan mij dergelijke reacties ook nog herinneren over Paulinho en die had het toch redelijk goed gedaan bij Barca... En laten we eerlijk zijn, de peperdure aankopen (Dembele, Coutinho en Griezmann) zijn ook (nog) geen succes gebleken met totaal transfersom a ongeveer 350 miljoen, dus misschien pakt dit wel goed uit... Bovengenoemde spelers bezweken meermaals onder de druk en hopelijk heeft deze speler hier minder last van en gaat hij verrassen. Zou de transfer dan ook niet te snel afschieten.. Wel lullig voor Leganes want die zitten nu met een probleem

20 februari 2020 om 12:13

Betweters? Dit is gewoon echt naar tegenover Leganes. En ja Barca kan niks aan de blessures doen, maar dat kan Bijvoorbeeld Real toch ook niet? Als Ramos volgende week geblesseerd raakt en Real dient ditzelfde verzoek in en trekken Umtiti aan en Barca kan geen vervanger aantrekken. Wat zou je daar van vinden?

20 februari 2020 om 12:22

Hij bedoelt met 'betweters' de mensen die nu al lijken te weten dat deze jongen gaat falen. Ik denk dat persoonlijk ook, maar eerlijk gezegd kan je daar nu nog niks van zeggen. Hij heeft nog geen bal aangeraakt. Wat betreft Leganés, gelukkig gaan ze dit bij de bond aankaarten en hopen dat ze jurisprudentie kunnen krijgen om ook een vervanger aan te trekken.. Wat betreft Real die Umtiti zou aantrekken, ja dat zou vervelend zijn maar het is nou eenmaal de regel.. Kunnen we met z'n allen niks aan doen.

20 februari 2020 om 12:28

Het hele punt is, dat is de regel niet. Dat is een uitzondering. Vanwege blessures hou je je selectie breed en dat moet je voor elkaar hebben aan het begin van het seizoen. En als Leganes een speler bij pak 'm beet Zaragoza op haalt dan willen hun ook weer een speler halen. Waar houdt het dan op?

20 februari 2020 om 13:20

Nee, het is geen uitzondering. Het is een regel. Echter, kom je enkel in aanmerking voor deze regel wanneer clubs met een blessuregeval komen te zitten die voor een langere periode is. Dus het is wel degelijk een regel, maar die gaat niet voor alles en iedereen op.

Hele rare regel en eigenlijk triest dat een club als Barca dit nodig heeft.. blijkbaar niemand in hun beroemde jeugd die goed genoeg is voor de bank.. voor leganes is het een mooi bedrag maar wel een probleem.

Onbegrijpelijke aankoop van Barcelona. Het is inderdaad zo dat er een aantal opties uiteindelijk niet beschikbaar bleken, maar alsnog zou je verwachten dat ze een speler van dit niveau toch wel in de jeugd hebben rondlopen of dat ze een jong talent konden aantrekken die nu al op het niveau van Braithwaite zit?

20 februari 2020 om 12:04

Ik denk dat je het niveau van de jeugd nogal overschat (die spelen 2 divisies lager). Ze hebben hun goede jeugd (Perez en Ruig) al doorgeschoven, maar in januari verhuurd.

How the mighty have fallen...deze zou bij Ajax of AZ niet eens basis staan. Leganes is nu op korte termijn benadeeld maar kunnnen komende zomer hiermee 2-3 nieuwe spelers kunnen halen.

20 februari 2020 om 12:45

2-3 nieuwe spelers kopen van in totaal 18 miljoen? Ik weet niet of er veel spelers zijn die ongeveer 6 miljoen kosten en een club uit de Laliga echt beter zullen maken..

20 februari 2020 om 12:56

Het is Leganes. Zullen heus wel wat kunnen ermee. Met goede spouting. Getafe staat bijvoorbeeld 3e en hebben sinds medio 2017 maar 62 miljoen aan transfers uitgegeven.

Ik vraag mij af welke meerwaarde een spits van deze kaliber heeft bij een club als Barcelona. Ik geloof niet eens dat hij veel zal spelen in dit huidige team, laat staan over paar maanden wanneer Suarez en Dembele terug zijn. En ook alsof deze spelers punten gaat winnen voor Barcelona. Eigenlijk koop je iemand puur om de bankzitters plekje op te vullen, 18 mil kost dat tegenwoordig.

Als je naar zijn naam kijkt en stats is dit natuurlijk een belachelijke aankoop voor een club met de statuur van Barcelona. Maar als ik naar zijn speelstijl kijk kan het wellicht wat worden. Hij heeft diepgang en snelheid, iets wat met de speelstijl van Barcelona broodnodig is. Ik laat me graag verassen. Paulinho was op voorhand ook een flop maar heeft het uiteindelijk meer dan goed gedaan. Het kan ook de Boateng kant op gaan. We zullen zien.

Dit is gewoon een gevalletje Boateng natuurlijk. Had Carlos Perez niet zo snel naar Roma gestuurd en dit had allemaal niet gehoeven. Wanbeleid.

Hopen voor Barca dat hij zijn niveau uit Fifa14 weer gaat halen

Geef de jeugd dan een kans...je ziet het overal voorbij komen. Dat is een utopie, misschien kan je dat in een videospelletje wel proberen. Je gooit een jeugdspeler (spits nota bene) niet voor de leeuwen in februari wanneer er goals nodig zijn. Die moeten rustig gebracht worden. Deze spits is ook niet van het grootste kaliber, maar nu zit er wel iemand op de bank die je kan inbrengen wanneer het nodig is. 8 goals dit seizoen bij een laagvlieger is redelijk goed te noemen hoor.

20 februari 2020 om 12:24

Je kan natuurlijk wel eerder jeugd inbrengen dan speciaal een verzoek indienen bij de bond om als uitzondering een speler buiten de transferperiode te halen. Bovendien is dit ook gewoon een signaal naar de jeugd.

Ik vind het oprecht jammer hoe het gaat met Barcelona. Het was zo'n prachtige club in de tijd dat ze nog vasthielden aan hun tradities, een prachtig shirt zonder sponsor hadden ze ooit. Nu hebben ze een geblokt shirt dat niks met hun tradities te maken heeft. Meer dan een club is Barcelona al jaren niet meer en dat is vreselijk zonde.

Ik had nooit verwacht dat Barcelona zulke aankopen ging doen... Ik vind het erg jammer voor Braithwaite zelf dat hij voor hij ooit een minuut heeft gespeeld al afgebrand word door media en fans, want daar kan hij niets aan doen. Hij maakt een droom stap en zal hierbij de nodige steun kunnen gebruiken! Btw : Braithwaite komt op voorspraak van Setien die hem kende bij Las Palmas.ik laat me graag verrassen, maar zal de verwachtingen niet te hoog zetten.

Nadat El Nesyri vertrok naar Sevilla moest Leganes voorin bouwen op Braithwaite.. nu is hij ook weg, vlak voor de super belangrijke degradatiewedstrijd uit bij Celta de Vigo. Vrees dat voor Leganes het doek zal vallen door deze super oneerlijke constructie in de Liga, de rest die ze voorin hebben staan, zoals Oscar, zijn namelijk wel echt een heel stuk minder. Zou jammer zijn, want die nieuwe trainer Aguirre leek het wel weer redelijk aan de praat te krijgen daar..

Het zou wat zijn als ie op een scoringsdrift gaat net als Haaland en er dit seizoen nog ff 25 in prikt. Braithwait voor Ballon d,Or 2020.

Weggegooid geld. Wat moet Barcelona in hemelsnaam met deze speler. Met alle respect hoor maar als barca zijnde moet je wel een bepaald niveau nastreven! Gaat wel leuk worden om hem te zien combineren met Messi.

Het 2e / jeugd, spelen daar alleen kneusjes ofzo?? Je kan toch met een team als barca zijnde wel een jeugdspeler door selecteren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4915 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller268
A. VidalMiddenvelder226
L. MessiAanvaller2219
M. ter StegenKeeper260
L. SuárezAanvaller1711
Jordi AlbaVerdediger171
Ansu FatiAanvaller164
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 29 mei
Keito Nakumura gaat hoogstwaarschijnlijk niet tot medio 2021 bij FC Twente blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren