Massale verbazing om tweets van Ronaldo en Figo over Kobe Bryant

Maandag, 27 januari 2020 om 20:27Dominic Mostert • Laatste update: 20:44

Op sociale media is maandag met verbazing gereageerd op de boodschap die Cristiano Ronaldo en Luis Figo publiceerden na het overlijden van Kobe Bryant en zijn dertienjarige dochter Gianna. De landgenoten reageerden met een identieke tweet op het tragische helikopterongeval in Californië. Ronaldo plaatste zijn boodschap drie uur voordat Figo dat deed.

De woede richt zich met name op Figo, daar Ronaldo zijn boodschap eerder op de zondagavond publiceerde. Gebruikers van sociale media speculeren dat de Portugezen wellicht hetzelfde managementbureau gebruiken voor het bijhouden van hun sociale media, maar volgens de London Evening Standard is daar geen sprake van. De krant voegt eraan toe dat Ronaldo de boodschap zelf heeft getwitterd.

"Zo verdrietig om het hartverscheurende nieuws te horen over de dood van Kobe en zijn dochter Gianna", zo tweette Ronaldo in het Engels. "Kobe was een ware legende en een inspiratie voor velen. Ik condoleer zijn familie, vrienden en de families van iedereen die zijn leven verloor bij de crash. R.I.P. legende." Ronaldo voegde een foto van Bryant toe aan zijn tweet. Figo plaatste dezelfde boodschap, maar met een foto van hemzelf en de basketballegende.

Op de tweet van Figo wordt massaal negatief gereageerd, met verwijzingen naar de eerdere tweet van Ronaldo. "Kopiëren en plakken... onoprechte gevoelens", tweet iemand. "Dit is buitengewoon respectloos", voegt een ander toe. "Als je niet genoeg om Kobe geeft om dertig seconden van je tijd vrij te maken om een oprecht bericht te typen, schrijf dan gewoon niets." De London Evening Standard heeft contact opgenomen met vertegenwoordigers van Ronaldo en Figo, maar nog geen reactie ontvangen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door bravoure)

Haha damn, ongemakkelijk

Zijn mensen nu echt verbaasd om dit? Social media bureaus beheren zowat elke insta en twitter accounts van celebs, zo gaat dat nu eenmaal.

27 januari 2020 om 20:40

Zelfs als dat zo is, dan is het evengoed verbazingwekkend dat er zo'n ongelooflijke sukkel op dit soort mensen hun accounts zit.

27 januari 2020 om 20:47

Inderdaad, ben het met je eens hoor.

27 januari 2020 om 21:04

Dat je een professional in de arm neemt die je adviseert over wat je wel of niet de wereld in moet slingeren en die er misschien ook nog wat spelfoutjes uit haalt: prima. Maar als je niet in staat bent om zelf even een paar zinnetjes te bedenken over iemand waar je (naar ik toch aanneem) respect en waardering voor hebt, dan ben je toch best een nietszeggend mens. Het is niet alsof je een spreekbeurt moet houden over zijn levensloop, het is maar een Twitter-berichtje...

27 januari 2020 om 21:09

Tjah, dat weet ik zelf ook wel. Blijkbaar weten Figo en Cristiano dat niet zo goed? Ik heb Cristiano altijd een fake iemand gevonden, maar dat mag je niet luidop zeggen want dan gaan er weer traantjes vloeien hier.

27 januari 2020 om 21:50

Egoïstisch is een betere woord. Al komt Ronaldo op mij over als iemand met een laag EQ die weinig empathie kent. Wat ook weer te wijten valt aan zijn jeugd en het idee dat toptalenten vanaf kleins af aan worden getraind als robots en geen jeugd kennen.

28 januari 2020 om 01:48

Volgens vele media hebben Figo en Ronaldo verschillende social mediabedrijven en zou Ronaldo het bericht zelf hebben geschreven. Ronaldo was ook een paar uur eerder met zijn post.

27 januari 2020 om 21:39

Juist enorm verbaasd. Het feit dat je zo'n bureau inhuurt zou juist er voor moeten zorgen dat dit soort dingen niet gebeurt.

tsja, dat krijg je ervan als je je social media uitbesteed aan een bureau. maar laat ik eerlijk zijn, als ik zoveel geld zou hebben zou ik deze rommel van de huidige generatie ook uitbesteden. Altijd maar een beetje blij doen met foto's en teksten en origineel moeten zijn.alleen nu wordt pijnlijk duidelijk dat het copy paste is, maar komop, al die RIP berichten voor een Amerikaan die de meeste europese topsporters helemaal niet persoonlijk kennen.....wat is de waarde daarvan? De meesten tweeten dit, omdat ze er anders niet bij horen of dat dit tegen ze gebruikt kan worden.

27 januari 2020 om 21:10

Ach dat zie je toch altijd als er iemand overleden (ook hier); dat mensen iets van RIP plaatsen, maar wat voegt dat toe? Op mij komt het altijd over als iets wat totaal geen waarde heeft. Dat je iemand sterkte wens die jij of 1 van je familie/vrienden kent kan ik inkomen, maar alles daarbuiten?

28 januari 2020 om 10:37

Die daar met de zonnebril op de foto. Dat is Luis Figo. Mits het gefotoshopped is, dan kennen ze elkaar? En durft te wedden dat Ronaldo hem kende.

Jeetje.... social media is zo verkapt. Toch zonde dat vrijwel geen persoon meer echt een eigen social media account heeft.

27 januari 2020 om 20:49

Vind je dat zonde? Heb liever een wereld zonder social media... dan doel ik voornamelijk op fb , instagram , snapchat. De 3 grote.

27 januari 2020 om 21:19

Ik heb ook liever een wereld zonder, maar als er dan toch een wereld met social media moet zijn, dan maar een oprechte! Helaas is alles tegenwoordig zo fake. De jeugd gaat er van naar de klote.

28 januari 2020 om 12:02

Social media is misschien wel 1 van de beste toevoegingen. Iedereen, maar dan ook iedereen staat in contact met miljoenen mensen en het bied dus zoveel meer kansen dan de mensen vroeger hadden. En je kan wel de ''grote 3'' weg halen, maar daar zou je niks mee bereiken. Linkedin en Tiktok nemen toch al een aardig deel op en zijn binnenkort de grote 2. Dan komt er wel weer wat nieuws.

27 januari 2020 om 20:58

Het heeft z’n voor en z’n nadelen, al ben ik wel van mening dat als je je eigen account niet kan bijhouden, je beter geen account kunt hebben.

27 januari 2020 om 21:48

Het heeft zeker zn voordelen. Zorgt voor flink wat (stages banen in mijn momentele werkveld en mensen zijn veel meer op de hoogte van hun idolen zonder dat er veel 'schandes' naar boven komen zoals 10 jaar geleden toen social media pas net bekend was en er veel meer slechte social media trends naar boven kwamen. Maar het maakt het hele social media landschap ook zeer voorspelbaar en giftig voor de jeugd. Ook de reden waarom ik eigenlijk geen merken of bekende mensen volg op sociale media.

Waar maakt iedereen zich nou druk om.....
Maar goed...iedereen denkt aan kobe en zn dochter...
Er zaten nog andere mensen in die helikopter...zij hebben ook nabestaanden waar zij veel voor betekenden...niemand heeft het over hen

27 januari 2020 om 20:52

Ik ga dat voor je uitleggen, en ik hoop dat je daarna stopt met alles in het negatieve te plaatsen. Waarom wordt er over de anderen niet gesproken, waarom alleen maar over Kobe en zijn dochter. Heel simpel antwoord? Niemand kent de rest. Niemand weet van hun bestaan buiten hun familie en vrienden. Kobe heeft veel betekend voor de sportwereld en met name basketbal, was overal te vinden in de wereld en heeft een zwak voor voetbal, Milan vooral en ging vaak op bezoek bij Barca en Ronaldinho. Een toonbeeld voor wilskracht en discipline, bereiken wat iedereen onmogelijk achtte: even goed willen zijn als Michael Jordan. Hij is gewoon een voorbeeld voor ons mensen op vlak van werkethiek. Wil dat zeggen dat wij niet geven om de levens van die andere mensen? Absoluut niet. Je moet het in een bepaald perspectief plaatsen. Als ik en jij sterven vandaag, zal niemand op Vz dat geweten hebben. That's life.

27 januari 2020 om 20:56

Niet om het een of ander hoor, maar voor velen is Kobe Bryant een held, een inspiratiebron en een van de beste basketballers ooit. Ook als je niet van basketbal houdt of het minder volgt, ken je Kobe Bryant. Het is een menselijke reactie om zo te reageren en de rest te ‘vergeten’. Niks minder dan respect voor al de mensen die zijn omgekomen bij dit ongeluk, maar voor velen is het verlies van Kobe veel groter dan het verlies van de rest.

27 januari 2020 om 21:20

Ronaldo en Figo hebben het wel degelijk over deze mensen hoor. Ze wensen alle nabestaanden van degenen die zijn omgekomem bij de crash sterkte.

28 januari 2020 om 10:39

Tja, lezen en zelfs foto's bekijken is voor sommigen hier al teveel gevraagd.

Ik zal het maar opbiechten: ik schrijf mijn berichten op Voetbalzone ook niet zelf. Huur ik ook iemand voor in.

27 januari 2020 om 21:22

Nu we toch bezig zijn: ik schrijf mijn berichten wel zelf, maar ben niet de echte Jon Bon Jovi. Schokkend, ik weet het. Sorry.

27 januari 2020 om 21:36

Ik zou het ook ontkennen. Voor die muziek wil je toch niet verantwoordelijk zijn...

27 januari 2020 om 21:49

Snoodaard. Bii deze huur ik a la Figo iemand in om een allesvernietigende comeback te bedenken. Je hoort nog van me!!

27 januari 2020 om 22:12

Je krijgt 'm alvast van me: "shot through the heart, And you're to blame, You give Bon Jovi a bad name"...

28 januari 2020 om 00:34

Haha leukste draadje sinds lange tijd!

Hahaha kom op mensen, de social media police is er ook weer bij. Hebben mensen oprecht zoveel tijd? Pak een bal en ga naar buiten, lees een boek, zet de tv aan, ga fifa spelen ipv dit soort dingen aan te pakken. Word gedaan door bureau's en het is bijzonder dom, maar dan nog--- get a life.

Big deal...mensen hebben altijd wel iets op te zeiken en kijken altijd naar het negatieve, rest in peace legend!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Portugal

FIFA ranking: 9
186 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
José SáKeeper
João CanceloVerdediger
Diogo DalotVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.

3915 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 6 0 0 0
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren