‘Ajax bereikt akkoord over vertrek van Hassane Bandé’

Woensdag, 22 januari 2020 om

Hassane Bandé heeft sinds hij in de zomer van 2018 naar Ajax kwam nog geen minuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers gespeeld en daar lijkt het de komende tijd ook niet van te gaan komen. De aanvaller is namelijk naar verluidt onderweg naar de Zwitserse competitie, waar hij voor FC Thun zal gaan spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Hassane Bandé nog door gaat breken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Had hem toch nog een half jaartje bij Ajax gehouden om zeker te weten dat hij 100% fit is voordat je hem verhuurd. Die nieuwe club heeft natuurlijk schijt aan de blessuregevoeligheid van een huurling en wilt hem zsm opstellen.

22 januari 2020 om 13:53

1.5 jaar huurovereenkomst... tenzij ze graag salaris willen betalen voor niks, lijkt het me niet dat ze dat zullen doen.

22 januari 2020 om 13:53

Ze huren hem voor anderhalf jaar hè, dat maakt wel een wezenlijk verschil. Thun heeft er baat bij dat Bandé volgend seizoen ook fit is.

22 januari 2020 om 14:05

Aldus drs. Maas 12. Ik weet wel zeker dat er meer bekwame mensen hier over hebben nagedacht dan dat je ooit zal hebben. Daar zullen immers voldoende gesprekken over gevoerd zijn.

22 januari 2020 om 15:03

Het was bij Ziyech ook al.. Volgens mij ben je echt de dokter van Ajax!

Logisch. Door de blessure ver teruggeworpen en voor nu is het zaak om ritme op te bouwen. Hopelijk komt hij daar weer in vorm en kan hij Ajax van dienst zijn als hij terugkomt.

22 januari 2020 om 14:03

je weet toch..bij Ajax moet je meteen je kans pakken,want de concurrentie is groot. Bandé komt echt niet meer terug,helaas.

22 januari 2020 om 14:13

Faka.. Mocht ie niet meer terugkomen, dan hoop ik maar dat hij nog enigszins geld oplevert wat rond die 8 miljoen ligt. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling.aan de andere kant, gokken is gokken en soms heb je pech.

22 januari 2020 om 14:33

Ik denk ook niet dat Hij terug komt, maar jouw beargumentatie slaat natuurlijk nergens op. Als hij er straks 30 inlegt in 20 wedstrijden komt hij echt wel terug.

Wow.. Anderhalf jaar is wel stevig. In ieder geval te hopen dat ze dan wel zijn volledige salaris op zich nemen, want anders zie ik er niet veel voordeel in.

22 januari 2020 om 13:57

Zouden ze dan helemaal niet meer geloven in deze jongen? Zal na die 1,5 jaar wel definitief vertrekken..

22 januari 2020 om 14:34

Voordeel is dat hij daar hoogstwaarschijnlijk kan spelen en een betere voetballer kan worden. Dat staat toch echt los van of er salaris betaald wordt

Dat beloofd toch niet veel goeds. Uitlenen op zich kan wel natuurlijk maar dan zou een hoger niveau (Belgische of Nederlandse middenmoter) toch beter zijn. Hopelijk komt het terug goed met deze jongen want hij liet toch mooie dingen zien. Al was dat ook maar een half seizoen, want in de tweede seizoenshelft bij Mechelen was het toen ook een stuk slechter.

22 januari 2020 om 13:56

Ik denk dat je de Zwitserse competitie toch wel een beetje onderschat

22 januari 2020 om 14:02

Ik doelde niet per se op de Zwitserse competitie zelf (al is die in de breedte absoluut een lager niveau dan de Belgische en Nederlandse), maar op de club. Nu gaat hij bij een degradatiekandidaat spelen die 5 punten los staat van de voorlaatste. Dat zijn mijns inziens niet de perfecte omstandigheden voor een jonge speler om terug die topvorm te vinden.

22 januari 2020 om 14:05

De vraag is wel hoelang hij erin gaat spelen, wetende dat zijn club laatste staat en dus zomaar kan degraderen.

22 januari 2020 om 14:58

Als hij zo goed is als wordt beweert, dan blijven ze er met gemak in.

22 januari 2020 om 15:02

En wie beweert dat Bandé dan zo goed is, Slotti? Want het overgrote deel van de fans bestempelen hem al als miskoop.

22 januari 2020 om 18:26

Kan niet bestempeld worden als een miskoop als hij nog nooit een wedstrijd Ajax 1 heeft gespeeld

22 januari 2020 om 14:15

Dat zou inderdaad beter zijn, maar wie gaat zich nu aan Bandé wagen? Er werd al aan die jongen getwijfeld toen hij fit binnenkwam in Amsterdam. Nu is hij een behoorlijke tijd uitgeschakeld geweest met een blessure en is het nog maar de vraag in hoeverre hij op niveau terugkomt.ik snap wel dat een Nederlandse of Belgische middenmoter daar niet op zit te wachten, die hebben liever een speler waarvan je meteen weet wat je eraan hebt.

22 januari 2020 om 14:30

Zeker in België heeft Bandé nog wel een reputatie en de gehele onderste helft van de competitie zou dat gokje wel willen wagen. Het grootste probleem met deze transfer lijkt me dat hij gewoon in de vergetelheid gaat verdwijnen in Zwitserland.

Verhuren is ook hier, net als bij Lang en Botman, de beste keuze. Als hij echt over het talent en kwaliteit beschikt waardoor Ajax ruim 8 mio voor hem betaalde, zal dat er in de aankomende verhuurperiode vanzelf uit moeten komen. Zo niet.. een miskoop die gezien de blessure als echte pech kan worden bestempeld!

22 januari 2020 om 14:20

@Spotgod, verhuren is inderdaad de beste optie mits hij op zijn minst bij een club terecht komt die op zijn minst vergelijkbaar is met de top 8 in Nederland. Een club als FC Thun en kijkend waar ze nu staan is toch geen goede zet om Bande aan te verhuren. Zeker niet met het oog op restwaarde en een flink deel van zijn transfersom terug te kunnen ontvangen. Al met al wanneer deze huurtransfer naar Thun doorgang vindt een slechte deal voor Ajax, zeker voor de termijn van 1,5 jaar.

22 januari 2020 om 14:23

Wellicht is daar de kans op spelen het grootst?

22 januari 2020 om 15:49

Snap ik maar bedrijfsmatig is deze stap voor Ajax gewoon nadelig om ook maar een groot deel van de geïnvesteerde 8 miljoen terug te zien. Ben er ook van overtuigd dat hij bij Willem II of Groningen ook uitzicht had gehad op speeltijd, wanneer hij eenmaal wedstrijdfit is. Denk dat daar meer scouts op de tribune zitten dan respectievelijk Thun.

8 miljoen euro weggegooid. Als FC Thun blijft staan waar ze nu staan dan speelt Bandé volgend jaar in de KKD van Zwitserland. Toch frapant dat Ajax zo een jongen van 8 miljoen geen kans geeft. Terwijl iedereen moord en brand schreeuwde dat Senesi er bij Feyenoord direct moest staan. Ik weet dat Ajax een andere portemonnee heeft, maar dit bewijst toch weer dat een voltreffer tussen de 5-10 miljoen tegenwoordig eerder een uitzondering is dan een regel.

22 januari 2020 om 13:56

Ken je zijn historie niet? Bande kreeg in zijn eerste oefenpotje gelijk een doodschop van een gozer van Anderlecht, waardoor hij dik 1.5 a 2 jaar eruit lag. Hij is inmiddels hersteld, maar zijn ritme is compleet verdwenen. Speelt niet eens in jong Ajax, terwijl daar amper echte buitenspelers zijn. Die vergelijking van senesi slaat ook nergens op, was hij geblesseerd? Volgens mij niet. Iets beter je research doen

22 januari 2020 om 14:08

Ik snap je reactie niet echt. Op het moment dat Bande naar Ajax kwam is hij niet veel later ernstig geblesseerd geraakt. Het lijkt er ook sterk op dat het een blessure is waar je niet zomaar van af kan, laat staan dat hij er weer oude speler wordt voor hij geblesseerd raakte. Je kan een geblesseerde dan ook onmogelijk een kans geven, voor al als het als elftal dan lekker draait. Deze transfer heeft voor Ajax en Bande pure pech opgeleverd,

22 januari 2020 om 14:16

Het lijkt wel beetje op t Romero verhaal, die is dan nu wel weer aan t spelen maar de blessures hebben hem niet echt goed gedaan

22 januari 2020 om 17:04

Nou die mocht de laatste wedstrijden niet eens meer mee doen en daarvoor ook al een paar wedstrijden als invaller. Die kan PSV helemaal afschrijven.dat is voor PSV gezien de financiële situatie en het prijskaartje toch wel een veel grotere strop als hier met Bande.

22 januari 2020 om 14:19

Bandé liep bij Mechelen bijna 1 op 2. Hele goede aankoop voor die prijs, die gewoon pech heeft gehad dat hij een doodschop kreeg. Je bent duidelijk slecht geinformeerd door met een scheve vergelijking te komen.

22 januari 2020 om 14:35

Met het verschil dat Bande in zijn eerste oefenwedstrijd een doodschop kreeg waardoor hij 1,5 jaar uit de roulatie is geweest.

22 januari 2020 om 14:35

De reden dat hij ''geen kans'' heeft gekregen is omdat hij in een van zijn eerste oefenduels zijn linkerkuitbeen heeft gebroken en zijn binnenband van zijn enkel heeft gescheurd. Het heeft hem ruim 15 maanden gekost voor hij weer voorzichtig zijn debuut bij Jong Ajax kon maken. Al met al heeft hij gewoon bijna 2 jaar stilgestaan in zijn ontwikkeling, dus heel vreemd is het niet dat hij daarom de aansluiting met Ajax 1 niet kan vinden. Ik vind Bandé een aankoop in de categorie ''pechgevallen'', dit was niet te voorzien geweest. Dan is het zuur dat er ruim 8 miljoen voor is betaald, maar dit soort pech kan iedere speler overkomen.

Jammer dat Bandé nu tijdelijk lijkt te vertrekken bij Ajax, maar anderzijds ook wel te begrijpen. Na zo'n zware blessure is het gewoon lastig om terug te komen op het niveau dat je eerst had en zeker als je echt gewoon pas nieuw was op dat moment. Daarnaast had hij met o.a Ziyech, Babel, Neres en Tadic geen verkeerde concurrenten die op dezelfde positie als Bandé (kunnen) spelen. Al zie ik eigenlijk wel liever dat Bandé aan een club uit Nederland verhuurd wordt, aan pakweg FC Groningen of Willem ll. Maar ik denk dat het eigenlijk ook gewoon einde verhaal voor Bandé bij Ajax zal zijn, tenzij hij echt een sterke indruk zal maken in Zwitserland.

Kansloze verhuur. Bande wordt nu in 1x helemaal afgeschreven. Dat het bij Ajax niks meer ging worden zat er dik in, maar verkoop hem dan of verhuur hem aan een club op een hoger niveau/meer in de schijnwerpers... Zelfs als hij het nu goed doet, zal dit verwaarloosbaar zijn. Alsof er scouts zijn die bij Thun gaan kijken voor miljoenenaankopen... Echt een hele slechte zet. Er wasdacht wel een club uit de Eredivisie of Jupiler Pro League te vinden om hem tijdelijk te stallen. Meer in beeld, als die dan goed presteerde kon je die prestaties op waarde schatten.. Dit is niks.

22 januari 2020 om 14:06

Het is dan ook nog bij een club in een vrij uitzichtloze situatie. Halverwege de competitie staan ze 5 punten achter op de voorlaatste en 9 op de 3de laagste. En aangezien de laatste degradeert en de voorlaatste play-offs voor degradatie moet spelen, ziet het er naar uit dat het degradatievoetbal wordt en zal blijven.

In de categorie ''als we destijds een glazen bol hadden gehad'' .... Die jongen heeft alle pech van de wereld gehad dat hij er meer dan een jaar met zo'n zware blessure heeft uitgelegen. Goed terugkomen van dit soort blessures is helaas niet iedere speler gegeven. De kans dat hij zijn potentie alsnog gaat waarmaken bij Ajax is klein. Ik gun hem het vooral om weer te gaan voetballen, waar en op welk niveau dat ook is.

22 januari 2020 om 18:49

Nou glazen bol valt wel mee. Kenners die het zbelgisch voetbal volgen, vroegen zich allemaal af waarom deze jongen gehaald werd. De rij miskopen wordt toch weer erg lang.

Waarom verhuren aan Thun en niet aan een Sparta Heracles of Groningen ofzo ben ik de enige die deze stap niet snapt. Heb niet echt het idee dat deze jongen bij de nr laatst uit zwitserland beter word. Ik heb Thun nooit zien spelen maar een ploeg die laatste staat zal ook niet echt aanvallend voetbal spelen zal veel op de counter zijn een spel wat Ajax totaal niet speelt vind het maar een rare stap.

22 januari 2020 om 15:06

RKC staat ook laatste, en worden overladen met complimenten over hun aanvallende spel.

Als je alles bij elkaar op telt heeft Ajax ook echt wel veel geld verspilt aan dure aankopen. Alvarez en Marin neem ik dan nog niet mee. Maar tegenover de miskopen staat ook altijd wel een goede aankoop. En aankopen als Wober en Christensen hebben ze ook weer verkocht.

22 januari 2020 om 14:51

Wöber zelfs voor meer dan de aankoopprijs, Kristensen voor hetzelfde bedrag. Ik vond Wöber ook nooit een miskoop, was gewoon een hele degelijke verdediger. Magallan is wel een grote misser.

Wel opmerkelijk dat hij bij Jong ook nog geen volledige wedstrijden speelde en dan nu verhuurd wordt. Hopelijk komt hij sterk terug!

Zonde, maar ik had al een vermoeden dat zijn potentie bij Ajax er in ieder geval niet uit zou gaan komen. Wellicht dat dit de beste oplossing is voor zowel club als speler. Ik hoop uiteraard voor hem persoonlijk dat hij een blessurevrije periode tegemoet gaat bij Thun. En wie weet speelt hij straks de sterren van de hemel!

Toch had ik hem een keertje willen zien. Het is toch jammer. Maar ze zullen het bij Ajax wel weten.

Een verrassing dit. Het belangrijkste is dat deze jongen na zo n zware blessure weer de oude word.

Had begrepen dat er ook belangstelling uit Belgie was. Verhuren aan de nummer laatst uit de Zwitserse competitie is niet echt een logische stap. Ben benieuwd waar dit eindigt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren