Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ajax geeft miljoenenaankoop na activatie werkvergunning nieuwe kans’

Laatste update:

Hassane Bandé krijgt komend seizoen de kans om zich te laten zien bij Ajax. Dat meldt Ajax Showtime. De 23-jarige aanvaller werd de afgelopen jaren door de Amsterdammers verhuurd aan FC Thun en NK Istra, maar hoeft voorlopig niet te rekenen op een (tijdelijk) vertrek.

Ajax nam Bandé in de zomer van 2018 voor een bedrag van circa acht miljoen euro over van het Belgische KV Mechelen. Waar hij in België met 12 doelpunten in 27 officiële wedstrijden veel indruk maakte, kwam het tot nog toe niet tot een doorbraak in Amsterdam. Mede wegens zwaar blessureleed speelde hij nog geen minuut in het eerste elftal van de regerend landskampioen. De twintigvoudig international van Burkina Faso scheurde in de voorbereiding op het seizoen 2018/19 de binnenband van zijn enkel af en brak daarnaast zijn kuitbeen.

Bandé, die nog over een contract tot medio 2023 beschikt, keerde in juni definitief terug bij Ajax na zijn verhuurperiode bij NK Istra 1961. De 23-jarige buitenspeler kwam de afgelopen anderhalf jaar uit voor de Kroatische club en kende afgelopen seizoen prima cijfers met 7 doelpunten en 2 assists in 28 wedstrijden. Bandé sloot bij het trainingskamp van Ajax in De Lutte aan bij de selectie, maar kwam tijdens de oefenduels tegen SV Meppen (3-0 winst) en SC Paderborn (2-5 verlies) niet in actie. Minuten maakte Bandé echter nog niet, aangezien hij nog wacht op zijn werkvergunning, hetgeen op korte termijn geregeld moet worden.

Bandé kijkt vooralsnog met gemengde gevoelens terug op zijn periode tot dusverre bij Ajax. De Burkinees hoopte na zijn blessure op een kans in het eerste, maar kreeg die naar eigen zeggen niet. “Al na één helft in een oefenwedstrijd gooide Ten Hag me uit de kleedkamer en stuurde hij me naar de beloften”, zo vertelde Bandé in maart tegenover het Gazet van Antwerpen. “Mentaal werd ik aan mijn lot overgelaten. Ik heb mijn situatie proberen aan te kaarten, maar kreeg geen antwoord. Volgens Marc Overmars (destijds technisch directeur, red.) was het een keuze van de coach waar ik me moest bij neerleggen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nieuwe coach met een andere kijk, wie weet gaat het zich toch terugbetalen.

14 juli 2022 om 14:52

Dat was wel nadeel bij Erik.

Hij kon snel klaar zijn en dan krijgt speler helemaal geen kansen meer. Nu begint iedereen weer op 0.

14 juli 2022 om 14:55

Tja, volgens mij bij de twee clubs waaraan hij verhuurd is ook geen enkele pot kunnen breken. Vraag me ook af of er überhaupt nog een club interesse heeft. Dus kunnen we weinig anders

14 juli 2022 om 15:17

Het was afgelopen seizoen oké bij NK Istra, maar goed- dat duidt natuurlijk niet bepaald heel veel.

14 juli 2022 om 15:40

Dit dus. Waarschijnlijk wil niemand er geld voor geven. Dan kun je hem net zo goed zelf houden en wie weet gebeurd er een wonder.

Oké ben heel erg benieuwd hier naar. Zou leuk zijn als hij opeens zijn draai weet te vinden.

Ben heel benieuwd naar deze jongen! Maar zal het stiekem niet zijn om zijn transferwaarde een beetje omhoog te gooien? Paar wedstrijdjes Ajax en je bent gelijk een paar miljoen meer waard

Kans kun je hem altijd geven en zo hoort het ook. De transfermarkt is nog even open dus je kunt hem altijd nog verhuren/verkopen

14 juli 2022 om 14:54

Verhuren heeft niet echt nut. Heeft nog een 1 jarig contract. Dus je zou hem nu eigenlijk moeten verkopen.

14 juli 2022 om 15:07

Mwah als hij niet goed genoeg is en clubs durven hem niet te kopen voor 3/4 jaar, maar een club wil wel zijn salaris overnemen + een kleine vergoeding betalen dan is het opzich prima om hem te verhuren. Kan zo'n club hem een jaartje aankijken en besluiten of ze hem een buiten EU salaris willen betalen.

16 juli 2022 om 11:17

Maar dat is over het algemeen niet de bedoeling van verhuren.

Soort vervanger van Labyad? Handig als invaller die altijd als het moet klaarstaat? Hoe dan ook, ooit 8 miljoen dus er zal toch nog wel wat inzitten?

14 juli 2022 om 15:03

Na zijn heftige blessure geen schim meer van zichzelf, al is dat mogelijk ook een combinatie van een gebrek aan vertrouwen en overschatting/te hoge verwachtingen van hem toen hij gekocht werd.

Ik mag overigens toch wel hopen dat Daramy dit seizoen gaat doorbreken.

Die gaat echt niet meer spelen. Contract tot 2023, geef het weinig kans. Zonde van de 8m die ervoor is betaald.

14 juli 2022 om 17:31

gigantische miskoop net zoals bande. kopen om te kopen. met al dat geld had je Eriksen 5 mln. per jaar 4 jaar kunnen binden.

14 juli 2022 om 17:40

Wie zegt dat Eriksen in de Eredivisie wilde spelen?

14 juli 2022 om 17:44

Helaas zullen er altijd miskopen tussen zitten. Zolang het gros van de spelers met winst wordt verkocht vind ik het allemaal prima.

Ja miskoopie helaas. Accepteren en doorgaan. Dit is gewoon uitstellen. Hij gaat geen minuut maken.

14 juli 2022 om 14:26

Is geen miskoop. Net of Ajax kon voorkomen, dat hij zijn enkel banden af scheurde en later zijn kuitbeen brak. Dan is het eerder pech tóch?Ajax heeft hem juist uitgeleend na zijn herstel om weer aan spelen toe te komen. Het is voor beide partijen eerder jammer, dan hem een miskoop te noemen.

14 juli 2022 om 14:31

Zijn enkel Bandé hebben hem idd parten gespeeld...

14 juli 2022 om 14:43

Pech speelt een rol. Maar de tweede seizoenshelft (dus na zijn transfer) deed toch ook niet het beste verhopen.

14 juli 2022 om 14:44

"is geen miskoop. Net of Ajax kon voorkomen, dat hij zijn enkel banden af scheurde en later zijn kuitbeen brak. Dan is het eerder pech tóch?"

Ja, is pure pech inderdaad dat de trainer je in de voorbereiding uit de slectie dondert en je hem vervolgens twee jaar aan zijn lot overlaat (niet geblesseerd). Kan Ajax daar wat aan doen dat hun trainers keuzes maken? Nee, is gewoon pech.

Maar ik snap best wel dat hij ondanks al die pech en dat Ajax er echt niks aan kan doen dat die jongen jaren weg heeft gekwijnd een miskoop wordt genoemd. Zo noem je namelijk meestal (uitzonderingen daargelaten) spelers die veel geld kostten maar niets opleverden.

14 juli 2022 om 17:46

Sorry maar blessures doen toch niets af aan het feit dat dit een miskoop is. Hij heeft niks gebracht en zal ook niks opleveren.

14 juli 2022 om 17:49

In mijn ogen doet de factor pech er niet zo veel toe of iemand een miskoop is of niet. Die transfersom is uiteindelijk (waarschijnlijk) weg gegooid geld geweest.

Alleen kun je in dit geval zowel de mensen die hem haalden als de speler a.g.v. zijn zware blessure niet echt verwijten dat het geen succes is geworden. (even los van hoe Bande al dan niet goed behandeld is door Ajax/overmars/ten Hag na zijn blessure, )

15 juli 2022 om 01:07

Kan niet altijd hassanna zijn, soms moet je de bande verbreken en daarmee accepteren dat het niet geworden is wat men had gehoopt.

Ik denk niet dat het wat gaat worden. Maar, nieuwe coach, nieuwe kansen.
Heeft wel nog maar een kortstondig contract, dus zou lullig zijn als hij nu alsnog gaat presteren en tranfservrij de deur uitloopt.

14 juli 2022 om 14:52

Uiteraard gaat het hem niet worden. Dat er nu 'kansen' zijn in de voorbereiding om wat speeltijd te krijgen in oefenpotjes tegen amateurteams, dat zegt verder totaal niets. Er doen ook een zwik jeugdspelers mee nu, die ook al nauwelijks uitzicht hebben op serieuze speeltijd in het eerste.

Sowieso zou het heel slecht zijn als deze speler werkelijk speeltijd gaat krijgen gedurende het seizoen. Want het enige dat hij dan doet is speeltijd wegnemen bij die groep spelers die eigenlijk al heel lang wachten en smachten naar eerlijke kansen en speeltijd in het eerste: de eigen jeugd! En de speeltijd die voor die groep beschikbaar is, is al bijzonder gering. Als je dan ook nog weet dat het contract van deze speler in 2023 afloopt en hij dus daarna gratis weg kan is in feite iedere minuut die hij nu en gedurende het seizoen krijgt evident weggegooid. Het enige dat te bedenken is, is dat ze hem nu even willen etaleren, in de hoop dat er nog een club komt die een paar miljoen wil aftikken. Belgische club of zoiets. Zijn marktwaarde ligt rond de 1 miljoen, in de boekhouding is zijn waarde nog maar iets van 1,6 miljoen. Dus als je hem voor 2,5 -3 miljoen verpatst, dan realiseer je zelfs een boekwinst op hem!

Maar kansen en speeltijd voor hem? Neh, gaat nooit gebeuren.

14 juli 2022 om 15:19

2.5-3 miljoen zit er nooit in, Bandé loopt gewoon uit zijn contract en zal vast een nomadische speler worden. Beste scenario is dat we over vijf jaar horen dat ie sterspeler is van AS Trencin.

14 juli 2022 om 15:41

Ik twijfel ook erg, die jongen heeft behalve bij Ajax ook bij de huurclubs waar hij zat geen deuk in een pakje boter getrapt.

Enige dat ik zou kunnen bedenken is dat ze hem in Belgie ergens nog wel een kans geven. Destijds was hij toch best aardig bezig bij Mechelen? Zou je als Antwerp niet gewoon een balletje opgooien zo rond eind augustus?? En dat Overmars dan toch nog even die twee miljoen neerlegt? Zoiets misschien? Of zelfs Mechelen??

Maar eens, ziet ernaar uit dat dit als nachtkaars uitgaat allemaal.

14 juli 2022 om 16:13

@constant Kante

Hij was hartstikke goed destijds in Belgie. Maar als hij het kwijt is door die blessures, dan gaan ze hem ook in Belgie niet meer halen. Gevalletje Strootman, vrees ik. Goede speler, nare blessures, einde verhaal.

Ontzettend veel pech gehad en daarna weinig laten zien. Al zijn Thun en Istria ook geen ideale clubs voor zo’n jongen denk ik. Veel verdedigen en weinig aanvallen.

Komop Feyenoord, gooi er 2 miljoen tegen aan.

Prima oplossing! Je bent 2 spitsen kwijt en je hebt al in hem geïnvesteerd. Hij kan mooi de rol van Danilo overnemen als selectievulling en misschien zelfs minuten afdwingen met goed spel?!

14 juli 2022 om 14:51

Ik zou dit persoonlijk toejuichen. Deze jongen kan echt wel ballen maar heeft het vertrouwen nodig. Arne Slot als je mee leest, doen!

Als hij inderdaad zo aan zijn lot is overgelaten vind ik dat niet zo fraai van Ajax. Een speler uit een ver land met zulk blessureleed moet je een beetje begeleiden. Maar goed, hopen dat hij zijn vorm hervindt en dat hij nog iets kan laten zien.

nog een 1 jarig contract..

Als hij nu goed presteert dan loopt hij gratis de deur uit, het zal wel lastig zijn om Bandé nu nog te verkopen voor een respectabel bedrag.

Gun die jongen een goed seizoen na alle ellende die hij heeft gehad maar ben bang voor hem dat dat niet gaat resulteren in veel speel minuten bij Ajax.

14 juli 2022 om 17:13

Gaat nu ff niet om geld. Als hij de kans krijgt en hij doet het goed wil hij misschien wel bij tekenen.



Ajax en Psv kochten gelijktijdig Bande en Romero. Misschien een idee om deze twee te ruilen.
Het waren twee top aankopen
Alle gekheid op een stokje. deze jongens hebben beide wel heel veel pech gehad met nare blessures. Hopelijk voor hen is dit nu echt verleden tijd

Eerlijk gezegd heb ik nooit gezien dat Bandé een kans heeft gekregen. Echt nooit. Bedoel, Magallan heeft nog wel wat gespeeld voor Ajax in de competitie(s). Ben eigenlijk wel benieuwd naar hem.

14 juli 2022 om 17:35

Is ook niet heel gek. raakte in zijn eerste oefenwedstrijd zwaar geblesseerd en lag er toen 14 maanden uit en had daarna al moeite om aan te haken bij jong Ajax kon vervolgens geen potten breken tijdens een verhuurperiode van een half jaar bij een club die degradeerde in zwitserland kon bij zijn terugkeer nog steeds geen potten breken bij jong en vertok vervolgens voor anderhalf jaar naar kroatie.

Geen idee hoe hij het daar deed, de paar geluiden die over hem naar buiten kwamen waren het afgelopen jaar niet onaardig.

14 juli 2022 om 20:15

I know, maar daarom juist… vanwege zijn blessure heeft ie gewoon niet de kans gekregen en Ajax bleef natuurlijk ook doorselecteren. Maar dat maakt me juist nieuwsgierig .

Goed zo. Heeft nog geen officiële minuut voor Ajax kunnen spelen en verdiend gewoon een eerlijke kans. Erik is iemand die niet snel zo iemand de kans geeft. Of af en toe een paar minuten waar hij niks aan heeft ( Daramy )

Kan me goed herinneren dat heel België ook verbaasd was over deze deal en dit bedrag. Helaas een verkeerde gok geweest. Hoop het oprecht, maar kan me echt niet voorstellen dat dit nog iets wordt bij Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren