Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax en flop van acht miljoen euro zijn definitief van elkaar verlost

Laatste update:

Hassane Bandé en Ajax zijn definitief van elkaar verlost. De Amsterdamse club maakt donderdag bekend dat de aanvaller, die in 2018 nog voor acht miljoen euro over werd genomen van KV Mechelen, naar het Franse Amiens verkast. Het is niet duidelijk of er een transfersom voor Bandé werd betaald. Hij lag nog een seizoen vast in de Johan Cruijff ArenA.

De 23-jarige Bandé stond te boek als een groot talent toen hij vier jaar geleden naar Amsterdam kwam. Bij Mechelen was hij wekelijks uitblinker, maar zijn periode bij Ajax liep uit op een teleurstelling. Mede door zwaar blessureleed kon hij zijn niveau nooit aantikken. Uiteindelijk kwam hij tot acht officiële optredens namens Jong Ajax en mocht hij nooit officieel debuteren voor het eerste elftal.

Debuteren voor Jong Ajax lukte hem ook pas ruim een jaar nadat hij over werd genomen en in de winterstop van het seizoen 2019/20 werd hij voor anderhalf seizoen verhuurd aan FC Thun uit Zwitserland. Na een half jaar kwam Bandé echter alweer terug naar Amsterdam. Vervolgens werd hij uitgeleend aan NK Istra 1961 uit Kroatië, waar hij wel wat langer bleef voetballen. Deze zomer keerde hij terug en werd snel duidelijk dat ook Alfred Schreuder, de nieuwe trainer, geen beroep op hem zou doen.

Bij Amiens kan Bandé zich weer in de kijker spelen. De Franse club komt uit in de Ligue 2 en staat na vier wedstrijden op de tweede plaats met negen punten. Als Amiens die plek aan het einde van de rit nog steeds bezet houdt, promoveert het naar de Ligue 1. Het krijgt wel concurrentie van ploegen als SM Caen, Girondins de Bordeaux, FC Metz en Dijon. Die spelen ook op het tweede niveau.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi. Nu Klaiber, Pierie en Magallan nog. Hopelijk worden er nog minimaal 2 van deze 3 verkocht.

25 augustus 2022 om 15:30

Overmars heeft tussen de successen door toch ook wel veel rommel binnen gehaald eigenlijk haha. Hopelijk komt Ajax er idd nog vanaf.

25 augustus 2022 om 15:50

Dat zul je altijd hebben. Als 60% van je aankopen het goed doen, heb je het goed gedaan.

Daarnaast, deze jongen had ook gewoon veel pech. De Ligue 2 is een prima competitie om je carrière een reset te geven.

25 augustus 2022 om 15:56

Een grote blessure kan je natuurlijk nooit voorspellen. Ik zeg, en ik denk ook niet dat die ooit het niveau had gehaald voor basisspeler te worden. Maar wellicht had je wel quitte gespeeld als die gewoon zijn invalbeurten had gemaakt en geen langdurige blessure had opgelopen.

25 augustus 2022 om 16:07

Hij had het vaker fout dan goed denk ik. Wees maar blij dat hij weg is.

25 augustus 2022 om 16:34

@IkWeetAlles11 je ‘denk ik’ spreekt boekdelen. In de negen jaar dat Overmars actief was bij Ajax heeft de club een waanzinnige transformatie ondergaan, in positieve zin. De club is in alle opzichten gegroeid, niet uitsluitend maar zeker voor een belangrijk deel dankzij het slimme handelen van Overmars. Onder de streep is glashelder dat de club zowel financieel als sportief op een veel een veel hoger niveau terecht is gekomen. Dus dan heb je het ontzettend goed gedaan. Of het exacte aantal spelers dat hij aantrok wat je als geslaagd kunt beoordelen hoger of lager is dan het aantal dat flopte weet ik niet. Ik weet wel dat hij in zijn rol als TD bij de wereldtop hoorde gedurende zijn periode bij Ajax. Het lijkt of Huntelaar ook geschikt is voor de rol en met Hamstra verricht hij knap werk, maar ik ben zeker niet blij dat Overmars weg is. Ik vind dat hij fantastisch werk heeft geleverd en hoop van harte dat hij ooit terugkomt bij Ajax.

25 augustus 2022 om 15:33

Vooral Pierie hoop ik, echt een aanfluiting om hem in Jong-Ajax te zien spelen, zelfs daar komt hij zwaar te kort.

25 augustus 2022 om 15:33

Klaiber of Magallan zou ik best als huuroptie in Groningen zien. Maar dat wil Ajax vast niet. Pierie... Hoe die ooit in Amsterdam is beland...

25 augustus 2022 om 15:39

Als je het salaris betaald, dan komen ze er per omgaande aan.

25 augustus 2022 om 15:41

Te opportunistisch, ze dachten al vroeg een nieuwe De Ligt gespot te hebben.

25 augustus 2022 om 15:54

Ik ga er niet over, maar Te Wierik win je de oorlog zeker niet mee

25 augustus 2022 om 16:15

Van mij mag Klaiber dan nog wel blijven van die 3. Kan je eventueel in de Eredivisie nog wel eens gebruiken alhoewel ik ook wel benieuwd ben naar die nieuwe rechtsback.

25 augustus 2022 om 16:18

Met Pierie heb je anders nog een aardige extra keeper in je selectie!

25 augustus 2022 om 16:18

Klaiber mag van mij gewoon blijven hoor. Het is misschien niet de aanvallende back die wij doorgaans bij Ajax willen zien, maar het is geen prutser. Het is niet alsof Rensch zoveel beter is.

Wat een aanfluiting is dit samen met nog hand vol van die niks spelers ajax onwaardig

25 augustus 2022 om 15:31

In het begin was er ook twijfel bij Martinez en Alvarez. Niet al je verkopen kunnen raak zijn, maar onder aan de streep zijn er meer goed dan slecht. En met de winst van de goede verkopen kan je ook risico's lopen.

25 augustus 2022 om 16:49

De eerste club die geen verkeerde aankopen doet moet nog opgericht worden. Bovendien had deze jongen pech met een blessure.

Naar verluidt betaalt Amiens geen transfersom. maar is er wel een flink doorverkooppercentage (30%) afgesproken dus mocht hij het daar goed doen (wat ik niet uitsluit) en een transfer van 5-6 miljoen maken kan Ajax toch 1,5 miljoen tegemoet zien. Wat mij betreft een goede oplossing en je bent van een flink salaris verlost aangezien hij 8 ton per jaar verdiende.

25 augustus 2022 om 16:01

Precies dit! Kunnen we in de toekomst alsnog van zijn herrijzing meegenieten, mocht hij een succes worden daar. Gewoon een goede stap voor hem (om zijn carriere weer op te pakken) en voor de club (streep door salaris). Hand schudden en doorgaan!

25 augustus 2022 om 23:08

8 ton per jaar? Je hoeft tegenwoordig als talent echt maar 1 a twee seizoenen goed te draaien bij een nietszeggende club om vervolgens toch al redelijk binnen te lopen.

Ajax kennende zullen ze er 10 miljoen voor gekregen hebben😉

25 augustus 2022 om 15:39

Dat lijkt mij sterk aangezien de recordaankoop van Amiens Serhou Guirassy is die 4 jaar geleden voor 6 miljoen van 1.FC Koln was gekocht. De laatste jaren wordt er maximaal 2 miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers aangezien de financiele situatie onder Bernard Joannin verslechterd is

25 augustus 2022 om 16:50

Sjezus wat weten sommige mensen toch veel van dit soort dingen. Ik kijk graag voetbal maar weet niks van Amiens. Of heb je het allemaal opgezocht?

Helaas nooit wat geworden doordat hij in zijn eerste wedstrijd bij Ajax direct zwaar geblesseerd raakte, en daardoor dus uiteindelijk een miskoop geworden. Heb je helaas ook weleens ertussen zitten en dit was gewoon ongelukkig.

Hoop dat Ajax in de aankomende dagen alleen dan nog spelers als Klaiber, Pierie en Magallán kan laten vertrekken. Bespaar je waarschijnlijk ook wel een aardig bedrag mee aan spelers die toch geen rol van betekenis voor Ajax zullen spelen.

Nu dat Bandé weg is, kunnen we misschien een waardige vervanger binnenhalen. Ziyech?

Mooi nieuws, hopelijk zijn we zijn salaris volledig kwijt. Heb hem in 4 jaar tijd 1 keertje zien spelen in Ajax 1 en ik vond hem nog best aardig. Snelheid wel compleet verdwenen. Hopelijk leeft ie weer op in Frankrijk. Nu nog Pierie, Klaiber, Magallan en wellicht Klaassen nog verkopen en er is nog meer ruimte voor Ziyech.

25 augustus 2022 om 17:08

Klaassen? Die moet je niet verkopen. Is een ideale speler om in te brengen omdat hij vaak op goede plek staat om te scoren. Mocht Zyech komen dan zou ik afscheid gaan nemen van Berghuis omdat ik niet weet op welke positie die dan zou moeten spelen en hij te duur is voor de bank. Over Pierie, Klaiber en Magallan ben ik het uiteraard wel met je eens. Klaiber verkopen en van die andere 2 proberen met wederzijds goedvinden het contrac te ontbinden.

25 augustus 2022 om 17:19

Komende zomer is een ideaal moment om zowel Klaassen en Berghuis te lozen. Maar als er een bod van 10 miljoen komt dan zou ik hem meteen laten gaan. Al is hij als pinchhitter nog wel redelijk ja. Klaiber wil volgens mij heel graag naar Utrecht, maar ze zullen moeten betalen.

25 augustus 2022 om 17:54

Ik heb Klaassen er ook graag bij. Maar Klaassen en Berghuis achter Tadic is er eigenlijk 1 te veel.

25 augustus 2022 om 20:29

Gewoon tadic weg doen. Dies klaar. Loopt in de weg

26 augustus 2022 om 13:44

Zie Berghuis maar eens te lozen. Die heeft een contract getekend voor 4 jaar a 4 miljoen per jaar. Die krijg je niet zomaar weg lijkt me.

Hopelijk heeft die nog een mooie carrière zonder blessures, heeft eigenlijk nooit de kans kunnen krijgen bij Ajax door die zware blessures en in de voorbereiding zag je wel dat hij flink heeft ingeleverd in explosiviteit hierdoor.

Dit is wel 1 van de vreemdst lopende transfers geweest van weet ik wel niet in hoeveel jaar, althans voor Ajax. Nooit officiële minuten in 1 gemaakt geloof ik en toch jaren bij Ajax gezeten. Ergens jammer dat ie nooit te bewonderen was in het shirt van Ajx.



Jammer dat MU hem niet wilde. dan had Ajax nog wat kunnen hebben verdiend
Het jaar dat hij werd gekocht was het jaar dat Ajax en {Psv elkaar gek maakten
Ajax kocht hem voor veel te veel geld (boskamp vond hem totaal niet passen en hij is Belgie kenner)
en Psv kocht toen ook voor veel te veel geld Romero

Dit jaar jagen de clubs elkaar weer op. Ik ben benieuwd wie we zien afvallen, als zijnde miskoop

25 augustus 2022 om 15:56

Hoever?🤣

Nu nog even Pierie, Malle Jan en Klaiber zien te lozen. De laatste uitverkoop dagen, voor elke prijs af te halen.

Ach ja geld verdampt wel eens in een groot bedrijf.

Ik zie Bandé een beetje als iets te veel plastic bestek inkopen voor je bedrijf om vervolgens binnen 2 weken over te gaan op kartonnen bestek.

"Zonde, maar we kunnen het leijen!!

Helaas kan een posterboy zijn voor de term miskoop. Ik heb hem echt niks goeds zien doen en verbaas me over zijn aankoop. Daramy zou hem kunnen opvolgen.

Geen kans gehad bij Ajax. Mede door die blessure in het eerste jaar. Daarna op huurbasis geen overtuiging. Gegokt en verloren. Zo gaat dat soms.

Tja, mag je dit een flop noemen? Heeft vooral pech gehad door een blessure en het vervolgens de betere concurrentie op z'n positie waardoor kansen ook uitbleven...

Wekelijks uitblinker bij Mechelen VZ? Als mijn geheugen goed is, speelde hij het seizoen voordat hij bij Ajax kwam, tussen augustus en november echt vreselijk goed bij Mechelen. Toen kocht Ajax hem voor het opvolgend seizoen en raakte hij geen pepernoot meer. Mechelen supporters waren zelfs opgelucht dat hij in juni vertrok naar Ajax, want er kwam niets meer uit. Bij Ajax een zeer stroeve start gehad, was erbij dat hij in het Olympisch Stadion zijn been brak. Sindsdien is Ajax doorgegaan en hij helaas achtergebleven. Wens hem alle geluk met zijn carrière, maar een wekelijkse uitblinker bij Mechelen was het na november toentertijd niet meer.

25 augustus 2022 om 16:18

Ik weet nog dat ik highlights van deze jongen ging opzoeken toen hij was gekocht. Viel allemaal ontzettend tegen, nauwelijks succesvolle dribbels, en wanneer ze wel lukken kwam de opvolgende pass niet aan. Verbaast me niks dat het niets is geworden. Hopelijk kan hij in Frankrijk weer een beetje opleven.

25 augustus 2022 om 16:30

Tweede seizoenshelft was inderdaad een stuk minder. Ze degradeerden ook met een reden natuurlijk.

25 augustus 2022 om 17:37

Ohja ze degradeerde ze inderdaad! Helemaal vergeten

Is natuurlijk totaal niet geslaagd, maar dat is ook wel lastig als iemand in de eerste oefenwedstrijd je been breekt door een belachelijke tackle in te zetten. Gun deze jongen absoluut het beste.

Super zonde. Bandé leek echt potentie te hebben. We zullen helaas nooit weten of het slecht scoutingswerk was, of dat die blessure zijn carrière heeft verpest. Alle succes in de toekomst Hassane!!!

“Een flop”.. ik vind dat toch voor spelers zoals maggalan, klaiber enz. Maar deze jongen had 1 heel sterk wapen, scheurde en brak volgens mij alles af wat je af kan scheuren en het was de vraag of die ooit nog zou kunnen voetballen. “En pechvogel” zou toch een stuk betere verwoording zijn in dezen.

Bande stond helemaal niet bekend als groot talent. In België snapten ze ook niets van de transfer naar Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren