‘Ik herken in de situatie van De Ligt mijn eerste maanden bij Real Madrid’

Dinsdag, 10 december 2019 om 11:49Chris Meijer

Matthijs de Ligt verruilde Ajax afgelopen zomer voor een dienstverband bij Juventus. De eerste maanden in Italië verliepen voor de twintigjarige verdediger niet geheel vlekkeloos en hij was de afgelopen tijd enkele keren mikpunt van kritiek. Fabio Cannavaro zegt in gesprek met Il Mattino de situatie van De Ligt bij Juventus te herkennen uit zijn eigen carrière.

“Ik herken in de situatie van De Ligt mijn eerste maanden bij Real Madrid. Daar arriveerde ik nadat ik met Italië het WK had gewonnen. Ik kreeg een hele reeks waarschuwingen, want alles ging verkeerd. Op gegeven moment begreep ik LaLiga en begon alles te lopen”, geeft Cannavaro te kennen. Juventus verloor vorige week de koppositie in de Serie A aan Internazionale en verzuimde de eerste plek op de ranglijst afgelopen weekeinde terug te pakken, door een 3-1 nederlaag op bezoek bij Lazio.

“Juventus lijkt een stuk menselijker te zijn geworden, terwijl Internazionale de potentie van zijn spelers maximaal benut”, analyseert de oud-verdediger van onder meer Napoli, Internazionale, Juventus, Real Madrid en het Italiaanse nationale team het verloop van het Serie A-seizoen tot dusver. De geboren Napolitaan gaat tevens in op de situatie bij Napoli, waar trainer Carlo Ancelotti op het punt zou staan om te vertrekken wegens onenigheid met president Aurelio De Laurentiis.

“Het is een moeilijk moment, helaas is er een moeilijke situatie ontstaan. Het lijkt een oneindige ketting van fouten, waar iemand vroeg of laat een einde aan moet maken. In mijn ogen moet de president een stap terug doen, gezond verstand moet terugkeren”, aldus Cannavaro, wiens goede vriend Gennaro Gattuso wordt genoemd als mogelijke opvolger voor Ancelotti. “Ik weet hoe hij werkt, ik waardeer hem enorm. Bij Milan heeft hij geweldig werk geleverd en zag je zijn hand, ondanks dat het niet gewaardeerd werd. Hij beschermt zijn spelers en neemt zelf verantwoordelijkheid.”


Poll

Wordt Juventus kampioen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Het probleem is dat de Ligt en Frenkie niet zo goed zijn als wat men denkt. Ik vind het haast zielig voor Wijnaldum en De Vrij. Spelers die a veel langer in de top spelen maar veel minder waardering krijgen.

10 december 2019 om 12:06

Frenkie?? Jij kijkt duidelijk geen barca.

10 december 2019 om 12:11

Vaak genoeg en ik vind persoonlijk zelfs Arthur beter. Ieder zo zijn smaak.

10 december 2019 om 12:34

Sorry hoor maar frenkie is beter dan Arthur, ik vind Arthur te licht voor barca en hij lijdt vaak balverlies ook

10 december 2019 om 12:37

Tja ik kijk ook de samenvattingen maar daarover ga ik geen conclusies trekken. Blijkbaar ben je bevooroordeeld. Nb Heb je de beelden tegen Real Mallorca gezien, blijkbaar niet want je keek naar andere samenvattingen.

10 december 2019 om 12:08

ik vind Frenkie wel goed spelen bij Barca hoor. De Ligt speelt idd al een half jaar dramatisch slecht bij Juve en in Oranje maar we hebben hem ook bij Ajax gezien in de CL dus ik heb er wel hoop in dat het nog goed komt. dat De Vrij dit seizoen veel beter speelt ben ik wel volledig met je eens

10 december 2019 om 12:12

Persoonlijk vind ik Wijnaldum veel effectiever en nuttiger. Ik zal ook eerder Wijnaldum bij Oranje op het wedstrijdformulier opstellen dan Frenkie.

10 december 2019 om 12:15

@elphenomeno ik zou ze Frenkie en Wijnaldum beiden opstellen met bv een Ihatarren of Vd Beek ervoor als nummer 10

10 december 2019 om 12:18

Dat sowieso. Ging mij om wie zal je eerder omisbaar vinden en dan komt Gini bij mij gewoom na Van Dijk. Depay is een goeie nr 3.

10 december 2019 om 12:20

De ligt speelt dramatisch slecht...? Jij kijkt de wedstrijden niet eens en op basis van mediaberichten roep je wat. De ligt heeft pech gehad met een reeks handsballen waardoor hij veel negatieve publiciteit heeft gevangen. Daarnaast heeft hij inderdaad enkele foutjes gemaakt die mede door zijn transfersom logischerwijs worden uitvergroot. Echter speelt hij buiten die kleine foutjes enhandsballen om helemaal niet slecht. Tegen Lazio maakt hij een fout bij de goal van savic, maar tot die tijd speelde hij echt een goede pot. Uiteindelijk is het de fout waar alleen naar wordt gekeken. Sarri heeft zelf ook al aangegeven dat hij tevreden is met de ligt en zijn cijfers zijn ook beter dan bonucci. Juventus heeft Demiral en Rugani achter de rug, nee geen toppers, maar als hij zo dramatisch slecht speelt laat je hem ook niet staan voor die jongens.

10 december 2019 om 12:34

@denkffna mooi dat jij voor mij even bepaald dat ik nooit naar Juventus kijk maar ik ben juist iemand die dat soort wedstrijden kijkt. dat heeft voor mij de voorkeur boven pakweg een Heracles tegen FC Groningen. die foutjes worden niet uitvergroot want ze zijn steeds terug te zien op het scorebord alleen voor sommige mensen is het moeilijk om objectief te oordelen. als pakweg een Macguire deze fouten maakt die De Ligt dit seizoen wekelijks maakt is het gelijk een miskoop maar als De Ligt die fouten maakt ligt het aan zijn teamgenoten. dat Sarri zijn eigen spelers niet gaat neerhalen snap ik wel want dat is zijn coach. Advocaat vind de spelers van Feyenoord ook geweldig zei hij afgelopen zondag maar hoe serieus moet je zo een uitspraak nemen van de trainer?

10 december 2019 om 12:51

Gini is in mijn nederige opinie pas echt lekker gaan voetballen in oranje nadat ze het middenveld "voor elkaar" hadden met frenkie erbij. Letterlijk vanaf de eerste pot waarin Frenkie stond opgesteld, speelde Gini heerlijk omdat hij continu gevonden werd door Frenkie

10 december 2019 om 12:56

Jij vind Gini effectiever, nuttiger en onmisbaarder voor oranje dan Frenkie, vandaar dat Nederland pas is gaan draaien sinds het debuut van Frenkie? Man man man

10 december 2019 om 13:54

Ik bepaal niet dat jij nooit naar juventus kijkt, maar als je zegt dat hij dramatisch slecht speel kijk je of de wedstrijden niet of je snapt er niet veel van. Zoals ik aangeef worden zijn fouten uitvergroot en dat is door zijn transfersom volledig logisch. Als je de foutjes weglaat speelt hij gewoon prima. Het is niet voor niks dat de media en spelers zelf lovend over hem zijn in de wedstrijden waar hij die foutjes niet maakt. Foutjes zitten er echter in en die moeten eruit wil hij stabiel zijn. Het niveau wat hij naast de foutjes haalt is echter gewoon prima.

10 december 2019 om 14:09

@denkffna elke verdediger ter wereld speelt uitstekend als je de fouten weg laat dus dat vind ik echt een non argument. de bedoeling van een verdediger is om goals te voorkomen, niet om ze in te leiden

10 december 2019 om 14:18

Als er iemand onmisbaar is bij Oranje is het Frenkie, die jongen is de slimste speler en snelste denker op het middenveld en zorgt er voorl dat het spel soepel verloopt. Hij is de spelbepaler en daardoor cruciaal in balbezit, daarnaast is hij tactisch uitstekend en heeft hij een dusdanig atletisch vermogen dat hij verdedigend ook van een hoger niveau is dan de rest van het middenveld. Sinds Frenkie speelt kan Oranje zich structureel met de absolute top, en dat is alleen maar aan hem te denken en niemand anders.

10 december 2019 om 14:24

@n_tesla volgens mij vergeet je alleen Depay, Wijnaldum en Van Dijk te noemen die net zo belangrijk zijn als Frenkie voor dit Oranje. wie had de goals moeten maken zonder Depay en Wijnaldum?

10 december 2019 om 14:32

Ze zijn beslissend, van Dijk met zijn leiderschap en verdedigende capaciteiten en de rest die je noemt met hun drive en inderdaad goals. Als 1 van hun wegvalt wordt Nederland minder, maar als Frenkie wegvalt heb je je spelmaker, de voetballende leider, niet. Dat is, zeker in topwedstrijden, cruciaal. Met opportunitisch spel kan je dan alsnog wel winnen, maar de kans dat je wint is aanzienlijker kleiner als Frenkie niet speelt dan als 1 van de 3 die jij opnoemt niet speelt. De Vrij-de Ligt is niet veel minder dan van Dijk-de Ligt, v/d Beek kan Wijnaldum uitstekend opvangen, een vervanger van Depay zal voor het grootste rlelatieve verlies in kwaliteit zorge. Echter voor Frenkie hebben we niemand als vervanger die net zo'n baas over het spel is als hij, Propper is een prima voetballer maar in alles een klasse minder en langzamer dan Frenkie

10 december 2019 om 14:36

@japie_krekel, met alle respect. Dat is toch complete onzin. Als een verdediger een dramatische pot speelt maar geen fout maakt waar een doelpunt uitkomt zeg je toch ook niet dat hij uitstekend heeft gespeeld. De ligt speelt prima en heeft volgens mij 3 cruciale fouten gemaakt. Die handsballen zijn pure pech. Hij heeft genoeg verdedigende ingrepen gemaakt die echt doelpunten voorkwamen, daar hoor ik je geen 1x over. Ik ben het met je eens dat hij die fouten als absolute topverdediger niet moet maken, maar de media blaast de fouten zo erg op dat het veel erger lijkt dan dat het is.

10 december 2019 om 15:02

@denkffna dat ben ik niet met je eens. waarom vinden we de absolute topverdedigers zo goed? omdat die zelden een cruciale fout maken. laatst had De Ligt 1 hele goede tackle waar we vervolgens meteen 20 topics over kregen, wat bij geen enkele andere verdediger gebeurd dus dat hij alleen negatief belicht word vind ik onzin. waarom mogen we het dan ook niet benoemen als hij gewoon cruciale fouten staat te maken? als jij vind dat hij dit seizoen goed speelt dan is dat je goedrecht maar ik vind hem echt alles behalve goed spelen en een paar van die handsballen vond ik ook gewoon zijn fout. ik heb spelers beter zien verdedigen als De Ligt dit seizoen bij Juve en die hadden niet zijn gigantische prijskaartje

10 december 2019 om 15:37

@Japie, volgens mij kan de Ligt er niks aan doen dat hij 80 miljoen heeft gekost, het is zijn 1ste buitenlandse avontuur als 20 jarige, laat hem eerst eens een jaar wennen, speelt die volgend seizoen nog steeds slecht dan kan je het wel een miskoop gaan noemen maar met 20 jaar ben je vooral in Italië nog gewoon een talent en geen absolute topverdediger

10 december 2019 om 16:16

@kokkieafca03241 dat is weer een ander verhaal maar mijn punt was dat er steeds mensen zijn die willen volhouden dat hij goed speelt dit seizoen en dat de media die fouten van hem verzint en daar was ik het niet mee eens

10 december 2019 om 12:09

Toch lachwekkend je hetze tegen Mathijs en Frenkie, laatst gaf de De Vrij een strafschop weg in de CL maar daar hoor je dan weer niemand over. Ook Wijnaldum wisselt genoeg goede wedstrijden af met mindere.

10 december 2019 om 12:11

@deanalist9 natuurlijk is dat wel benoemd maar er is wel een verschil tussen of je incidenteel fouten maakt als verdediger of dat je structureel fouten maakt als verdediger. De Ligt is in potentie natuurlijk een geweldige verdediger wat we vorig jaar in de CL hebben kunnen zien, maar dit seizoen is hij niet in goede doen

10 december 2019 om 12:18

Natuurlijk werd dat niet benoemd over de Vrij. Dat zou wat zijn, stilte als hij het goed doet en dan wel met pek gooien als een incidentieel een foutje maakt. Over de Ligt wordt door jan en alleman een lofzang de wereld ingebracht, als hij het dan slecht doet zullen veel mensen daar ook op reageren. Veel aandacht gaat met hoge pieken en diepe dalen

10 december 2019 om 12:22

Mag ook gezegd worden dat Inter met een 3 mans verdediging speelt met dus meer defensieve zekerheid met absolute toppers als Skriniar en Godin

10 december 2019 om 12:48

Want Bonucci en Alex Sandro zijn natuurlijk koekenbakkers achterin. Die ben je liever kwijt dan rijk, snap ik!

10 december 2019 om 12:58

die 3 mansverdediging krijgt juist de defensieve zekerheid door de Vrij. je doet nu voorkomen alsof Godin en Skriniar er allebei in moeten staan om De Vrij te ondersteunen. Dit jaar is de Vrij erg goed en aanvallend ook erg belangrijk met directe inspeelpasses. Zo heeft hij al 3 assists. Godin is bovendien erg op zijn retour. Een gemiddelde vrachtwagen heeft een kleinere draaicirkel

10 december 2019 om 12:09

Sorry hoor maar wat praat je nou? De Ligt en Frenkie zijn gewoon 2 toppers in wording waar Wijnaldum en de Vrij op hun hoogtepunt in hun carrière zitten en Wijnaldum niet eens altijd in de basis staat. De Vrij doet het goed in Italië maar dat heeft ook vrij lang geduurt. Daarnaast werd De Ligt vorig jaar als de op één na beste verdediger ter wereld gezien en omdat hij nou op z’n 20e bij een van de grootste clubs ter wereld een beetje tijd nodig heeft om te wennen is hij helemaal niet zo goed meer ? En over Frenkie ga ik niet eens zoveel zeggen want die speelt wekelijks geweldig en daar zeggen ze in Spanje over dat het de beste aankoop in tijden is dus jou moeten we iig niet meer serieus nemen.

10 december 2019 om 12:13

@maas12 lang geduurd? De Vrij deed het eigenlijk vrij snel al heel goed bij Lazio en was naast Robben de beste speler bij Oranje op het Wk2014. dat is echt niet een of andere koekenbakker

10 december 2019 om 12:14

''de Vrij doet het goed in Italië maar dat heeft ook vrij lang geduurt.'' Daar wil ik je wel corrigeren, want de Vrij is vanaf het moment dat hij bij Lazio zat al uitstekend bezig. Maar eens met je (en oneens dus met Phenomeno) wat betreft de Ligt en Frenkie. De Ligt doet het naar omstandigheden gewoon erg goed en Frenkie is een absolute rasvoetballer die het vanaf binnenkomst al geweldig doet.

10 december 2019 om 12:20

Wijnaldum staat alleen niet in de basis als hij rust krijgt of geblesseerd is..de Vrij doet het al jaren goed in Italie. Is alleen 1 seizoen lang geblesseerd geweest. Daarnaast was de Vrij benoemd tot beste verdediger van het WK in 2014. Toen was hij 22.

10 december 2019 om 12:38

De Vrij doet het goed, maar hoeveel van die mensen die dat roepen zitten elk weekend Juve en Inter te kijken dan? Ik durf te wedden dat vrij weinig Feyenoorders die de Vrij aan het lobbyen zijn hem wekelijks 90 minuten zien spelen.

10 december 2019 om 12:42

Havertz heeft trouwens 2 goals en 1 assist in 11 wedstrijden, poeh poeh als je dat achter elkaar zet heb je inderdaad dubbele cijfers.

10 december 2019 om 12:44

Misschien ook even de cijfers van vorig jaar bekijken. Hij speelt in een andere rol dit seizoen. Maar jij kijkt sowieso geen Leverkusen.

10 december 2019 om 12:47

@shorty - Wat wil je precies zeggen? Mogen we/mag ik niet weerleggen dat de Vrij het al langer gewoon erg goed doet in Italië, dan dat het ''lang geduurd heeft''? Het is niet eens een ''lobby''.. Snap die hele ophef ook niet. We hebben simpelweg twee geweldige verdedigers lopen in de Serie A en da's prachtig.

10 december 2019 om 12:52

MGMV jij mag van mij doen wat je wilt, ik probeer alleen Elphenomeno zijn ridiculiteit duidelijk te maken, of op zijn minst de subjectiviteit in het hele de Vrij de Ligt debat. Maar je gaat mij niet wijsmaken dat jij, Japie en Elphenomeno Inter elke week 90 minuten bekijkt, dus hoe goed is het referentiekader dan om de vrij boven de ligt te zetten? Ik zie de Ligt dit jaar ook geen 90 minutennhoor, dus kan zelf ook niet oordelen, maar daarom laat ik het ook liever aan Koeman ipv op voetbalzone op een heel irritante manier mn mening erdoor te willen drukken.

10 december 2019 om 12:53

Haha ElPhenomeno die cijfers van vorig jaar zijn van Havertz toch aardig vergelijkbaar met vd beek. Maar goed blijkbaar besef jij je niet eens dat het heel raar is om assists en goals als maatstaf te nemen om Verdedigers en cvms niet als toppers te zien. De argumenten worden steeds sterker. Probeer het anders nog een keer

10 december 2019 om 12:54

Je kan er zelf niet over oordelen en vervolgens mij verwijten dat ik te weinig kijk. Lol de Serie A kijk ik na de Bundesliga gewoon het vaakst. Maar fijn dat jij kan weten zonder onderzoek te zijn. Bijzonder!

10 december 2019 om 12:55

@shorty. Ik vind dat je De Vrij hier wel tekort doet. De afgelopen maanden écht de beste verdediger van de Serie A. De laatste wedstrijden niet meer zo fenomenaal als de eerste maanden van het seizoen, maar toen tikte hij echt een ongekend hoog niveau aan. De Ligt behoort dit seizoen denk ik niet eens tot de 10 beste verdedigers van de competitie. Helemaal geen schande natuurlijk, die moest ( en nog steeds wel eigenlijk) ontzettend wennen aan zijn nieuwe omgeving. De Ligt komt er wel, en gaat één van de beste verdedigers (zo niet de beste) ter wereld worden.

10 december 2019 om 12:56

Van Donny in een mindere competitie he. Anders kunnen we Haaland ook beter gaan vinden dan Cristiano. Jij mag Frenkie beter vinden , ik heb liever Havertz. Net zoals ook niet elke trainer dezelfde spelers opstelt. Ieder zijn ding , maak je niet zo druk joh.

10 december 2019 om 12:57

Ja el Phenomeno jij ziet de Vrij wekelijks 90 minuten, daag! @Marco, ik vind de vrij een geweldige verdediger, maar dat vind ik de Ligt ook

10 december 2019 om 12:59

@shorty1991 niet elke week maar wel met regelmaat. sowieso onzin om te stellen dat je alleen nog kan bepalen of een speler goed of niet goed speelt als je ze niet een heel jaar lang twee keer week 90 minuten live gaat volgen. Haaland schopt er geloof ik 6 in in de CL poule maar die mogen we ook niet goed vinden dan omdat we niet wekelijks Red Bull Salzburg 90 minuten live volgen

10 december 2019 om 13:04

Ik vind De Ligt ook het grootste verdedigende talent die ik sinds jaren heb gezien. Echter zie je wel dat hij het moeilijk heeft nu hij elke week 1 á 2 topprestaties moet leveren. Dat is toch anders dan bij Ajax afgelopen seizoen. Waar je 6 (ik bagatelliseer, het zullen er iets meer zijn geweest) topprestaties moet leveren in de Champions League en in de Eredivisie tegen spelers van het niveau Fortuna op 60% kunt afdoen. Je ziet dat hij het daar gewoon lastig mee heeft.

10 december 2019 om 13:05

Niet elke week dan misschien, maar wel met regelmaat. Je voorbeeld mbt haaland vind ik toch wel anders, want verdedigers hebben vaak minder opvallende acties die ze belangrijk maken en die zijj vaak niet uit een samenvatting te halen.

10 december 2019 om 13:07

@shorty - ''maar je gaat mij niet wijsmaken dat jij, Japie en Elphenomeno Inter elke week 90 minuten bekijkt, dus hoe goed is het referentiekader dan om de vrij boven de ligt te zetten?'' - Haha, wat is dit? Ik (of Japie, of Phenonemo zelfs voor zover ik zie in dit draadje) heb het niet eens over een basisplaats in Oranje of de keuze van Koeman of wat ook. Ik heb het enkel over de waardering die de Vrij niet of minder krijgt, terwijl hij al jarenlang uitstekend bezig is. Dat wil ik ook alleen tegen Maas vertellen en dat durf ik ook te zeggen, omdat ik de Vrij simpelweg al die tijd gewoon volg. Volgens mij zie je dingen die er niet staan (bij mij in elk geval).

10 december 2019 om 13:12

@shorty1991 ik zie Juventus wel met regelmaat spelen en De Ligt maakt echt teveel fouten op cruciale momenten. gezien zijn talent zal dat echt wel goed komen maar mensen die willen zeggen dat De Ligt dit seizoen goed presteert kan ik echt niet serieus nemen. het is ook echt niet zo dat zijn fouten onder een vergrootglas liggen want hij is iedere keer betrokken bij directe tegengoals. eerst tegen Portugal en Engeland in Oranje en nu ook heel vaak bij Juventus

10 december 2019 om 13:15

Ik heb jou nergens persoonlijk op willen aanspreken MGMV, mijn discussie was met Elphenomeno waarin ik in een argument generaliseer waar jij op inhaakt. Excuus dan daarvoor en voel je dan maar niet aangepsroken op de delen die voor jou niet van toepassing zijn. Dat de Vrij gewoon een goede verdediger vind, daar ben ik het ook mee eens, maar je ziet zelf toch ook dat ElPhenomeno wel degelijk de Vrij afzet tegen de Ligt en daar reageer ik ik principe op.

10 december 2019 om 13:18

Klopt Japie de Ligt maakt wel veel fouten, maar over de Vrij had vorig jaar niemand het omdat de Ligt toen wel goed was. Nu zijn er ineens mensen die doen of de aligt een totale koekenbakker is en dat vecht ik aan. Ik vind het zelf ook prima als de Vrij een kans krijgt in Oranje, maar net zoals jouw hetze tegen veltman me af en toe teveel wordt, zo is dat ook met deze hetze tegen de Ligt.bdat de Vrij de betere keuze kan zijn, is prima verder hoor.

10 december 2019 om 13:21

@shorty - Geen probleem. Wellicht volgende keer de namen erbij zetten, want ik viel ook onder ''feyenoorders die hem lobbyen'', en ik lobby hem nergens voor

10 december 2019 om 13:25

Mgmv, dat is inderdaad mijn fout. Zulke generalisaties glippen er nogal eens door in zulke discussie.

10 december 2019 om 13:34

@shorty1991 maar mensen vinden alles een hetze tegenwoordig. als Sven Van Beek vroeger weer eens een eigen goal maakte ging iedereen ook los maar als je Veltman bekritiseerd als hij weer eens onnodig de zoveelste tegengoal inleid is het opeens een hetze. als een speler geen cruciale fouten maakt zullen mensen niet eens kritiek kunnen hebben op zo een speler, al zouden ze willen

10 december 2019 om 13:42

Nou als mensen Veltman erger bekritiseren dan van Beek en omgekeerd, dan neigt zoiets toch wel naar hetze of op zn minst subjectiviteit.

10 december 2019 om 14:15

@shorty1991 mensen bekritiseren fouten die gemaakt worden wat terecht is en Veltman maakt ondanks dat hij beter is als Van Beek gewoon heel veel cruciale fouten

10 december 2019 om 15:02

Je kunt fouten wel bekritiseren, maar zolang je dat selectief verschillend doet per persoon, vind ik dat wel naar een hetze neigen. Ik beweer nergens dat kritiek niet terecht is, maar kritiek wordt vaak niet eerlijk verdeeld. Als je bijvoorbeeld kijkt naar wat voor kritiek Blind lange tijd te verduren kreeg, of Manolev op een gegeven moment, dan kan die kritiek wel deels terecht zijn, maar die wordt dan buitenproportioneel op bepaalde personen.

10 december 2019 om 15:08

@shorty1991 die spelers maken in zo een geval structureel fouten en dan is het logisch dat er structurele kritiek is omdat er altijd gereageerd word op fouten, van wat voor speler dan ook. als er dan een speler is die vaak fouten maakt dan zal die ook automatisch dus vaak met kritiek te maken hebben. nu hoor je toch ook niemand meer over Blind bij Ajax omdat hij daar geweldig speelt als centrum verdediger en amper fouten maakt. als back in Oranje rijgt hij echter wel de fouten aan een en daar is dan weer wel kritiek op. daaruit kan je al opmaken dat de kritiek prestatiegebonden is en niet persoonsgebonden

10 december 2019 om 16:32

@shorty Gekke aanname dat alleen feyenoorders Lobbyen voor de vrij. Er zijn ook zat mensen die niet voor feyenoord zijn die inzien dat De vrij op dit moment een beter seizoen draait dan de Ligt. Logisch gevolg zou zijn dat de Vrij dan zou spelen bij Oranje. Daarvoor hoef je geen Feyenoorder voor te zijn om dat te zien

10 december 2019 om 17:11

Glory zoals je in mijn reactie kunt lezen is het geen aanname, maar een conclusie die ik op basis van dit forum trek. Dat dat een verkeerde conclusie kan zijn, dat zou best kunnen. Ik heb nergens willen beweren dat alleen Feyenoorders voor de Vrij lobbyen, maar wel met name. Discussies over spelers van de top 3 bij Oranje worden vrij vaak doordrenkt met clubemoties, althans dat is de beleving die ik erbij heb. Het is meer dat ik het gevoel heb dat bepaalde figuren wachten/hopen op een fout van bepaalde spelers zodat ze weer los kunnen gaan. Ik kan me zo voorstellen dat Japie vlugger is met een compliment naar van Beek ipv Veltman, of ElPhenomeno met een compliment richting de Vrij dan de Ligt. Ik wil best beamen dat de Vrij momenteel onderbelicht is door bepaalde media en mensen, maar alsof een de Vrij fan vooraan zal staan om de Ligt op de schouder te kloppen zodra hij het goed doet.. Types als ElPhenomeno hebben best een punt, maar het lijkt wel of ze alle positiviteit in hun eentje willen compenseren en dan komt er ook gewoon veel kul uit. Het is toch ook vrij sneu om de Jong, die in heel Spanje en Europa gewaardeerd wordt, te betrekken in een betoog samen met de Ligt? Dna ben je gewoon enorm aan het zoeken en heb je om andere redenen en afkeur jegens een speler. Dat is allemaal prima, clubemoties zijn ook mij niet vreemd, maar dan kun je daar beter voor uitkomen ipv onzin uit gaan kramen. Goed dit is het laatste wat ik erover te melden heb, ik ga me lekker voorbereiden op onze belangrijke pot van vanavond. Fijne avond allen

10 december 2019 om 12:10

Wijnaldum en de Vrij speelden echter niet op 22 en 20jarige leeftijd in de top. De "waardering", eerder aandacht, die de Jong en de Ligt krijgen komt vooral door hun jonge leeftijd waarmee ze in de top spelen. Wat ook redelijk bijzonder en daarom logisch is.

10 december 2019 om 12:16

Ken ook genoeg mensen die op jonge leeftijd pieken en daarna snel bergafwaarts ging. Michael owen als topvoorbeeld. Bij een Van Dijk is het dan weer het tegenovergestelde.

10 december 2019 om 13:16

"ken ook genoeg mensen" om vervolgens een naam te noemen die al 20 jaar niet meer voetbalt. Je hetze tegen De Ligt en Frenkie is in mijn ogen gewoon een beetje triest. Frenkie speelt bijna elke wedstrijd de ballen van het dak (en dat wordt in de internationale pers bevestigt) en De Ligt presteert prima (goede en minder goede westrijden). Je wil vervolgens een discussie "nee jij bent beter" van maken door Wijnaldum en De Vrij erbij te halen die ook helemaal niet in deze tekst vernoemd staan. Het zijn in mijn ogen alle 4 topvoetballers.

10 december 2019 om 14:01

Het zijn prima spelers, maar worden ietwat geromaniseerd.

10 december 2019 om 14:25

@4ever4ajax hij had ook Pogba kunnen noemen

10 december 2019 om 16:28

@japie_krekel: Wat mij betreft hoort Pogba niet in zijn lijstje. In het Franse elftal rendeert hij wel en denk dat hij in een ander team dan United ook weer rendeert. Het is ook niet zo dat Pogba alleen maar slecht speelt toch?

10 december 2019 om 12:12

Ik zie veel domme opmerkingen hier op voetbalzone, maar deze?!?

Frenkie speelt super goed bij Barça, heeft misschien max. 3 wedstrijden minder gespeeld én speelde het meest van alle selectiespelers van Barça.

Dat De Vrij op gegeven moment een voorkeur boven De Ligt krijgt, is te begrijpen. De Ligt is ook pas 20. Hij zal uiteindelijk wel sterker terugkomen en weer "de man" achterin worden net als bij Ajax. En de Vrij is erg constant tegenwoordig.

10 december 2019 om 12:15

Ken ook genoeg mensen van 20 die al absolute top zijn kijk maar eens naar Mbappe. En Frenkie is zelfs al een stuk ouder. Dus omdat ze jong zijn mogen ze niet bekritiseerd worden?

10 december 2019 om 12:20

Tuurlijk mogen ze bekritiseerd worden, maar deze 2 zijn veel jonger dan Gini en De Vrij. De 2 oudajacieden hebben zo veel meer potentie. En frenkie is ook nog maar 22. Die wordt alleen maar beter hoor. Gini en Stefan waren niet zo op hun leeftijd, zoals hierboven gezegd.

10 december 2019 om 12:21

Je kent er genoeg ? Noem er nog 1 naast mbappe dan ?

10 december 2019 om 12:25

Nou als we Frenkie en de Ligt als top bestempelen dan mogen Rodrygo, Arthur, Werner, Havertz, Komate, Upemecano, Felix enzo kan ik nog wel even doorgaan. Maar daar is de hype gelukkig wat minder.

10 december 2019 om 12:29

Daar is de hype terecht minder omdat het nou eenmaal mindere spelers zijn. Frenkie bewijst zich op absoluut topniveau bij een van de twee grootste clubs ter wereld. Iemand als Havertz laat het zien bij een subtopper in de Bundesliga. Arthur is niet eens zeker van een basisplaats terwijl Frenkie nog geen wedstrijd heeft gemist. Je moet wel een erg grote plaat voor je hoofd hebben wil je niet ziet dat Frenkie gewoon bij de beste middenvelders ter wereld hoort op dit moment samen met Kante, Kroos en de Bruyne.

10 december 2019 om 12:34

Misschien is de hype wat minder omdat je op een Nederlandse voetbalsite zit?!!!!

10 december 2019 om 12:34

Havertz een hype? Gozer haalt dubbele cijfers in de Bundesliga en des te knapper dat bij een subtopper gebeurd. Zal ook Havertz als topclub zijnde ook 10x liever hebben dan Frenkie.

10 december 2019 om 12:36

Werner, Havertz, Konate, Upamecano spelen (nog) niet bij Europese topclubs. Arthur en Felix zijn ook hele grote talenten. Eigenlijk dat hele rijtje wel en die worden in hun landen ook echt wel op dezelfde manier bestempeld. Verder ogen jouw argumenten meer als een hetze tegen die twee dan een goed onderbouwd betoog met argumenten waarom je ze niet zulke grote talenten vind.

10 december 2019 om 12:40

Van de Beek haalt dubbele cijfers bij de europese top, maakt hem dat in potentie ook even goed als de Ligt of de Jong? Man gozer denk nu af en toe eens na als je argumentatie neerkwakt, dan hoeft men niet steeds zo simpel je redenatie te ontkrachten.

10 december 2019 om 12:43

Dus je moet bij een Europese topclub spelen? Volgens mij ligt Leipzig op titelkoers en zitten ze al bij de laatste 16 van dr CL. Wat een kul argument. Dus Ansi Fati beter dan Werner omdat die bij een absolute topclub speelt? Wat een nonsens.

10 december 2019 om 12:45

Ja en Donny beslist bijna elke uitwedstrijd voor Ajax in de CL maar wordt weer als matig bestempeld. Het wordt me steeds duidelijker wat de agenda van sommige mensen hier is, alles wat Nederlands talent is maar zo gauw mogelijk omlaag praten om lekker de discussie te voeren. Overal in het buitenland worden onze talenten zeer hoog erkend maar hier in NL proberen sommigen echt alles onderuit te praten. Triest !

10 december 2019 om 12:47

Je kunt zelf met bundesliga als argument, dan zeg ik dat Donny bij de top speelt en dan telt het niet meer. Ga je jezelf nog meer belachelijk maken, of heb je er nou genoeg van?

10 december 2019 om 12:49

Ik vind Donny echt een geweldenaar hoor. Krijgt in mijn optiek juist te weinig waardering en Frenkie teveel. Maar zo ieder zijn eigen smaak.

10 december 2019 om 13:05

Haha neem je jezelf überhaupt nog wel serieus? Je vergelijkt Frenkie met een Rodrygo, want die heeft al anderhalf seizoen op topniveau erop zitten, was al cruciaal in de k-o fase van de CL, heeft eigenhandig zijn nationale team naar een hoger niveau gebracht. Vervolgens noem je Felix en vervolg je met daar is de hype gelukkig wat minder, vandaar dat hij naar een paar goede wedstrijden voor 120’m verkocht werd aan atletico natuurlijk?

10 december 2019 om 13:27

@elphenomeno dus jij hebt ook liever havertz dan xavi of iniesta. Die zijn nooit (zelden) in de buurt gekomen van dubbele cijfers.geen goals, geen assists

10 december 2019 om 14:02

Ja logisch aangezien Xavi en Iniesta te oud zijn.

10 december 2019 om 12:31

De Ligt heeft het duidelijk (nog) moeilijk bij Juventus, maar waren andere verdedigers op die leeftijd? Toen stond Virgil van Dijk nog min of meer onopvallend bij FC Groningen te spelen. Het talent is onmiskenbaar. Het gaat nu behoorlijk slecht. Deels zal komen omdat hij beter uit de verf komt bij andere soort ploegen en deels omdat hij moet wennen. Dat je De Jong noemt is nogal lachwekkend. De speler met de meeste wedstrijden in de benen van Barcelona en hij ontwikkelt zich ook duidelijk naarmate het seizoen vordert. Wijnaldum (29) en De Vrij (27) zitten al min of meer op hun plafond, De Ligt (20) en De Jong (22) beginnen eigenlijk net. Die vergelijking slaat dus werkelijk kant noch wal. Bovendien was het nog niet zolang geleden dat beide spelers werkelijk niets lieten zien in Oranje.

Ach wat weet hij nou.. heeft maar 1 ballon d’or die man.. Vertrouw ik toch meer op t inzicht van mannen als El Phenomeno hierboven die wel gewoon ziet dat De Ligt (en Frenkie blijkbaar ook) niet zo goed is als men denkt ..

10 december 2019 om 12:06

Een van de meest lachwekkende ballon d’or verkiezingen ooit. Helemaal als je beseft dat “echte” verdedigers als Maldini en Nesta nooit die prijs wonnen.

10 december 2019 om 12:17

Ga je hier nu beweren dat Cannavaro geen geweldige verdediger was ? Of dat hij de Ballon Dór niet verdiende ? Het moet niet gekker worden hier...

10 december 2019 om 12:17

Maar Elphenomeno, hij heeft hem wel gewonnen. Maar waar het om gaat bij Kamiel is dat hij zijn woorden wat serieuzer neemt dan de jouwe. Frenkie en De Ligt zijn grote talenten, Frenkie speelt veel en goed bij Barça en De Ligt doet het met iets meer vallen en opstaan. Maar hij gaat er komen. Alleen vind jij het sneu voor twee spelers die prima gewaardeerd worden, enkel niet zulke talenten waren (En aandacht genereerden) als Frenkie en De Ligt. Misschien door de tijd, kwaliteit, karakter, maakt niet uit. Maar dat De Ligt en De Jong heel goed zijn, staat buiten kijf. Check de Ballon D'Or lijst van afgelopen jaar maar eens erbij. Daar staan de twee anderen niet op. Of jij t nou terecht vindt of niet. Maar het betekent wel dat deze twee goed zijn.

10 december 2019 om 12:19

De Goudem bal neem ik sowieso niet meer serieus. Als je Lewandowski zo laag zet en Mahrez eem top 10 klassering geeft is dat gewoon lachwekkend.

10 december 2019 om 12:20

Was zekers een topper, maar niet de beste Italiaanse verdediger van zijn generatie.

10 december 2019 om 12:20

Insinueer je nu werkelijk dat Cannavaro geen "echte" verdediger was? Toen Cannavaro de Ballon d'or won, was hij de beste verdediger ter wereld. Beter dan Nesta (minder jaar) en Maldini (bijna 40 toen). Dat die andere heren nooit een Ballon d'or wonnen, doet totaal niet ter zake. Er is altijd gezeur dat verdedigers nooit de Ballon d'or winnen, maar als Cannavaro dan zo'n bal oppikt, is het weer niet goed...

10 december 2019 om 12:22

In mijn optiek onbegrijpelijk dat je zoiets zegt. De Fabio Cannavaro van 2006 was pure kunst voor liefhebbers voor verdedigers. De kale Napolitaan met de aanvoerdersband is voor mij de beste verdediger die ik op een eindtoernooi heb zien ballen. Geweldig hoe hij met zijn lengte (klein tov Nesta/ Maldini) zijn kopduels wist te winnen met zijn geweldige timing. Een muur was het! Ik word opnieuw enthousiast als ik weer aan zijn defensieve acties denk tegen bijvoorbeeld Australië en Duitsland. Cannavaro was meer dan de terechte winnaar! Geen enkel betoog kan mij daarin overtuigen, haha.

10 december 2019 om 12:23

Zidane verdiende hem wel meer vind ik maar goed, Cannavaro had het WK dat jaar gewonnen met Italie als captain en mede om die reden de Ballon d'or gewonnen. Zeker gezien het feit dat de titel van Juventus van 2006 later is afgenomen kan je je afvragen of het helemaal terecht was dat hij hem won dus zo gek is het niet wat Elphenomeno zegt betreft de Ballon D'or van 2006. Beetje vergelijkbaar met Modric vorig jaar. Het is pas het eerste jaar van De Ligt en hij is sneller gebracht dan verwacht vanwege de blessure van Chiellini. Eind volgend seizoen vind ik het eerlijker om hem echt te beoordelen. Nu is het te vroeg. Ander land, taal, competitie, niveau en compleet andere speelstijl. Logisch dat hij het soms moeilijk heeft. Grote veranderingen op zo'n jonge leeftijd en het gigantische salaris zorgt ook voor extra ogen en druk op De Ligt.

10 december 2019 om 12:29

ElPhenomeno Houd toch alsjeblieft op zeg! Cannavaro was een dijk van een verdediger. Een van de beste verdedigers allertijden. Dat je hem geen "echte" verdediger vindt verbaast me echt. Misschien is het gewoon beter om de eer aan jezelf te houden en niet meer te reageren. Met alle respect maar je maakt er echt een zooitje van.

10 december 2019 om 12:29

Zidane en ook Ronaldinho waren een logischer keuze geweest.

10 december 2019 om 12:33

Bij Cannavaro is er heel veel hype ontstaan met die gouden bal winst. Ik vind het in vergelijking met Maldini, Nesta en Baresi gewoon verdedigend de minste. Me reactie met geen echte is misschien wat overdreven, maar een moordenaar als Maldini was Cannavaro simpelweg niet.

10 december 2019 om 12:37

Blijkbaar is alles waar jij het niet mee eens bent een hype, maar persoonlijk word ik ook wel gek van de De Vrij hype die men het laatste half jaar vanuit Rotterdam aan het voeren is. God wat hebben ze er allemaal lang op moeten wachten, maar nu kunnen ze eindelijk ex Ajacied de Ligt met de grond gelijkmaken. Misschien als zoveel mensen je voor gek verklaren, dat je dan even bij jezelf te rade zou kunnen gaan of dat wat je zegt allemaal niet een beetje te onzinnig is. Nee sommige mensen willen liever choqueren en reacties uitlokken. Jij kijkt zeker ook elke week trouw VI?

10 december 2019 om 12:38

Grappig dat je Maldini vergelijkt met een moordenaar. Een van de meest sierlijke en positioneel beste verdedigers ooit gezien. Oh, en Baresi was meer een Koeman of Danny Blind. By far niet de beste verdedigers, maar vooral heel goed met de bal en positioneel heel sterk in combinatie met een echte verdediger. En goed in coaching. Maar Cannavaro was echt een betere verdediger imo dan Baresi, meer een echte verdediger.

10 december 2019 om 12:41

Ik moet Elphenomeno hier toch (enigszins) verdedigen. Cannavaro speelde een geweldig WK, en had een goed seizoen achter de rug bij Juventus. Wat mij betreft was hij ook de terechte winnaar van de Gouden Bal op basis van zijn prestaties op dat WK. Over zijn gehele carriã¨re genomen delft hij natuurlijk wel het onderspit als je hem vergelijkt met een Nesta, Maldini of Baresi. Die drie zijn, wat mij betreft, samen met Beckenbauer en Facchetti de beste verdedigers die er ooit hebben rondgelopen. Al is dat natuurlijk ook weer persoonlijke voorkeur.

10 december 2019 om 12:46

De spelers zijn niet van mij hoor, maar het is wel frappant dat vooral feyenorderrs de Ligt te slecht vinden en de Vrij erin willen. Jij bent zon figuur die de Vrij in 4 jaar misschien 15 minuten hebt zien spelen en dan wacht op een momentje waarin je een hetze kunt ontkenenen tegen een speler van een club waar je een afkeer tegen hebt. Ik vind het prima hoor, maar veel mensen doen nog enigszins moeite om steekhoudende argumentatie neer te typen, terwijl het bij jou een en al blabla is dat vooral voortkomt uit persoonlijke afkeer. Helemaal prima hoor, het is jouw simpelheid en jij zult ermee moeten dealen. Fijne dag

10 december 2019 om 12:50

Shorty

Vind jij het enthousiasme rond de Vrij een hype? Ik vind dat die jongen wel wat krediet verdient. Hij speelt tenslotte zeer goed. Of je hem dan met de Ligt moet vergelijken is een tweede.

10 december 2019 om 12:52

Ik kijk zo enorm veel voetbal dat het voor mij een soort van obsessie is. Ik heb Inter dit seizoen gezien in beide confrontaties tegen Dortmund , afgelopen vrijdag tegen Roma, in de topper tegen Juve , in de Milanese derby en tegen Lecce en Lazio thuis. Juve heb ik (helaas) nog vaker gezien dus heb wel een aardig beeld over de Italiaanse grootmachten momenteel. Maar jammer als je een andere meninf hebt mensen je meteen een hater noemen. Wat zal jij moeilijk in het leven staan.

10 december 2019 om 12:52

Zidane had na zijn belachelijke kopstoot, die zijn land de wk titel kostte, absoluut nul komma nul aanspraak op de ballon d'or.

10 december 2019 om 12:55

Andonis, ik zou het eerlijk gezegd niet weten, zie ze beide te weinig spelen. Wle weet ik dat vorig jaar niemand het over de Vrij had en nu de Ligt wat blundert ineens een heleboel. Dat bedoelde ik meer met hype, of die hype terecht of onterecht is oordeel ik verder niet over.

10 december 2019 om 12:58

Ik heb geen idee waarom je 'Rotterdam' erbij betrekt. De hype van de Vrij is geen hype, en zowel komt het niet uit Rotterdam. De mensen daar vinden hem de beste verdediger. Inter staat eerste. De Ligt heeft veel fouten gemaakt maar speelt lang niet zo slecht als bijvoorbeel elPhenomeno wil laten blijken. Beetje nutteloos om kritiek op de Ligt; dat over het algemeen erg redelijk is geweest, op Rotterdam en de Vrij te schuiven. De Vrij is op Dit moment beter en dat is geen schande, is een verdomd goede verdediger. Het duurde even en de Mathijs haalt hem wel weer in. Mathijs heeft toch ook een heleboel lopen blunderen? Spelen allebei op dezelfde positie bij het NL-elftal? Elphenomene is niet objectief maar jij compenseert een beetje de andere kant op.

10 december 2019 om 13:04

Powned, dat komt omdat ik vooral op deze sites mensen met een Feyenoord logo de Vrij naar voren zie schuiven. Rondom een wedstrijd van Oranje zie ik weinig Twentenaren en AZers die steen en been klagen dat de Ligt erin staat ten faveure van de Vrij, maar dat kan net zo goed mijn selectieve blik zijn. Ik vind de Vrij persoonlijk ook goed, maar ik zie ze net als velen gewoon te weinig om maandenlang achtereen een hetze te voeren tegen een individu. Dat mensen liever de Vrij zien is prima, maar bij types als elphenomeno neemtnde hetze wel enge vormen aan naar mijn mening.

10 december 2019 om 13:31

@elphnomeno arno vermeulen kijkt ook extreem veel voetbal, maar dat wil niet zeggen dat hij er iets nuttigs over te vertellen heeft

10 december 2019 om 13:39

@nederland79 ik vind Arno Vermeulen ook echt een dramatisch slechte analist maar mensen hier doen vaak of alleen de mensen die iets positiefs schrijven over hun favoriete voetballers er verstand van hebben. als er mensen terecht kritisch zijn op de prestaties van een bepaalde speler dan hebben ze er opeens geen verstand meer van

Cannavaro was 33 toen hij naar Real Madrid ging en was qua status één van de meest prominente spelers op de voetbalden. Dat iemand als hij aangeeft dat hij zich moest aanpassen en dat even duurde, terwijl de Spaanse en Italiaanse cultuur veel nauwer is dan de Italiaanse en Nederlandse geeft voldoende aan hoe indrukwekkend de Ligt het doet ondanks dat er een handvol bekrompen zielen het spreekwoord "van een mug een olifant maken" tot ware kunst heeft verheven en die als schreeuwers helaas disproportioneel veel aandacht krijgen. Het zal ze goed doen, die indolente pissebedden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Udinese7-1
11.Empoli6-3
12.Juventus5-1
13.Sampdoria5-2
14.Sassuolo4-2
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
W. SzczęsnyKeeper50
L. BonucciVerdediger50
D. KulusevskiMiddenvelder50
M. LocatelliMiddenvelder50
MorataAanvaller52
A. RabiotMiddenvelder40
F. BernardeschiAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

161 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 4 1 0 0
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Media vellen wisselend oordeel over De Ligt: ‘Hij lijkt niet op zijn gemak'

Matthijs de Ligt bezorgde Juventus woensdagavond met het winnende doelpunt een zwaarbevochten 2-3 overwinning op Spezia. Door zijn doelpunt kan de 22-jarige centrumverdediger in de Italiaanse media op lovende commentaren rekenen....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren