Manchester United lijkt einde te maken aan titelaspiraties Manchester City

Zaterdag, 7 december 2019 om

Manchester City lijkt definitief afgehaakt te zijn in de Engelse titelrace. De regerend landskampioen verloor zaterdagavond namelijk op eigen veld met 1-2 van stadsgenoot Manchester United, waardoor de achterstand op koploper Liverpool na zestien competitiewedstrijden is opgelopen tot liefst veertien punten. United is door de knappe zege opgeklommen naar een vijfde plaats in de Premier League, met 24 punten uit 16 duels.

City wist slechts twee van zijn laatste zes wedstrijden in alle competities te winnen, maar de ploeg van Guardiola oogde dit seizoen nog niet zo kwetsbaar als vanavond in de eerste helft. United kwam tot een groot aantal kansen en had al na binnen twee minuten op voorsprong kunnen komen. Daniel James werd in het strafschopgebied vrijgespeeld door Fred en schoot vervolgens op de vuisten van Ederson Moraes. City leek daarna iets meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar sneed zichzelf halverwege de eerste helft lelijk in de vingers.

Bernardo Silva vergreep zich in het strafschopgebied van City aan Marcus Rashford, waarna laatstgenoemde de strafschop die volgde zelf op overtuigende wijze benutte: 0-1. Rashford was in de eerste helft voortdurend een plaag voor de verdediging van City. Hij was kort na zijn openingstreffer dicht bij de 0-2, maar de lat bracht redding voor de thuisploeg. Na een halfuur spelen moest City alsnog de 0-2 incasseren: Anthony Martial werd onvoldoende gehinderd door Angeliño en vond uiteindelijk met een laag schot de korte hoek.

City slaagde er vervolgens niet in nog voor rust een aansluitingstreffer op het scorebord te brengen, mede doordat een vermeende handsbal in het strafschopgebied van United onbestraft werd gelaten door de arbitrage. Na de onderbreking beperkte United zich vooral tot verdedigen en had City beduidend meer grip op het aanvalsspel van de bezoekers. Rodri was na ruim een uur dicht bij de 1-2, maar David de Gea redde United met een knappe dubbele save.

United leek daarna af te stevenen op een eenvoudige overwinning, maar in de absolute slotfase werd het toch nog even billenknijpen voor de formatie van manager Ole Gunnar Solskjaer. Nicolás Otamendi kopte in de 85ste minuut namelijk de 1-2 tegen de touwen uit een hoekschop van invaller Riyad Mahrez, waarna City nog even had voor een gelijkmaker. Vrijwel onmiddellijk na de goal van Otamendi kreeg Mahrez dé kans op de 2-2, maar De Gea redde met de voeten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

133 reacties (laatste reactie door silvacity)

Met zo'n zwakke defensie als deze, kun je echt onmogelijk van Guardiola eisen dat hij de CL moet winnen met City. En ja, hij heeft veel geld in de verdediging geinvesteerd, maar men moet ook niet vergeten dat Kompany deze zomer is vertrokken en Laporte enige tijd geblesseerd is. En dan zwijg ik nog om het feit dat Mendy ook nog eens een man van glas blijkt te zijn, wat niemand kon voorspellen toen ze Mendy hebben gekocht in 2017. Vooral Laporte en Mendy zijn onmisbare schakels achterin bij City. Man City heeft achteraf misschien een fout gemaakt door geen CV te kopen, maar buiten De Ligt, waren er niet of nauwelijks CV's beschikbaar die dit City echt beter en stabieler zou maken. Het is gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden dat er nu een zwakke defensie staat. Het is jammer dat het zo loopt en de samenloop van omstandigheden niet de kant van City en Guardiola op vallen. Van Rodri ben ik overigens niet helemaal overtuigt. Hij komt erg onzeker en traag over. Ook speelt hij te veel tikke breed en weinig vooruit. Ik betwijfel daarom of Rodri wel de perfecte CVM voor Man City is. Frenkie de Jong zou die positie bijvoorbeeld veel beter hebben ingevuld. Frenkie de Jong heeft veel meer handelingssnelheid, versnelt het spel meer, kan veel beter onder de druk uit voetballen en durft veel meer en preciezer vooruit te spelen i.p.v. tikkie breed bij Rodri... Dit zijn cruciale aspecten voor een CVM die Rodri veel minder heeft. Het is eeuwig zonde dat Man City, Frenkie de Jong is misgelopen. Met Frenkie de Jong zou het spel veel beter en soepeler verlopen dan met Rodri. Als je 70 miljoen euro betaalt voor Rodri, is 75 miljoen voor Frenkie een spotprijs. Jammer dat Txiki Begiristain en Guardiola hebben lopen slapen rond november/december 2018. Dan was de kans om Frenkie de Jong te strikken en ik denk dat Frenkie de Jong toen sowieso oren had naar een transfer naar Man City. Vooral vanwege Guardiola en z'n speelstijl. Die passen perfect bij Frenkie.

7 december 2019 om 20:25

Hahah komop zeg al die smoesjes , schandalig dat City nu al 14 punten achterstaat. United toont de laatste wedstrijden wel strijd met een paar aankopen erbij komen ze weer in de top. Gun Liverpool het kampioenschap.

7 december 2019 om 20:44

Waan van de dag weer. Twee weken terug was het aankoopbeleid van United dramatisch en moesten ze uitkijken dat ze niet degradeerde. Opportunisme ten top om nu ineens te zeggen dat United aan de top komt.

7 december 2019 om 20:45

Dat van frenkie is natuurlijk gelul, want dat is geen excuus, maar het is natuurlijk wel waar dat het wel een stuk minder wordt wanneer laporte geblesseerd is. Als bij liverpool van dijk wegvalt wordt het ook allemaal wat minder achterin.

7 december 2019 om 20:54

@JamesRodriguez 14 punten is natuurlijk te veel. Moet ik wel bij zeggen dat Liverpool echt weergaloos speelt. Soms ook door de oog van de naald waar City minder geconcentreerd en gefocushed is. Ondanks dat had City meer punten kunnen en moeten hebben in de conpetitie. Ze spelen nog steeds heerlijk voetbal. Maar zonder scherpte voorin en achterin speel je 2-2 i.p.v. 3-1. Het spel van City kan je niet op 80% spelen.

8 december 2019 om 09:59

Complete onzin wat jij nu uitkraamt. Weet je wat zorgwekkend voor City momenteel is? Dat zij in een eerste helft zo overlopen worden door een jong elftal met zo veel potentieel. Er lopen geen oude routiniers bij United tussen op de Gea na. Dit gaat in de aankomende maanden/jaren alleen maar groeien met nog een aantal jonge, gerichte aankopen en de huidige visie er bij.

7 december 2019 om 20:29

Je blijft je betoog over Frenkie maar herhalen he 😂 en je moet niet doen alsof Rodri niet goed genoeg is voor man city, die man is een geweldige controleur. Pep had maar 1 of 2 backs minder moeten kopen en dat moeten investeren in zijn centrale verdediging. Eigen schuld, dikke bult. Weer geen cl 👌

7 december 2019 om 21:07

" Pep had maar 1 of 2 backs minder moeten kopen en dat moeten investeren in zijn centrale verdediging." Weet je wie er allemaal zijn vertrokken bij City toen Pep kwam? De backs: Sagna, Clichy, Kolarov en Zabaleta waren allemaal vertrokken toen Guardiola kwam. Die backs moesten allemaal vervangen worden en iedereen wist dat, waardoor de prijs, toen City kwam aankloppen, meteen verdrievoudigd werd. Zoiets zijn gewoon samenloop van omstandigheden die ongelukkig valen voor City. Dit kun je Pep niet kwalijk nemen.

7 december 2019 om 22:50

@zermatt_person - Wanneer heeft City nou ooit echt de hoofdprijs voor een speler betaald? Buiten wellicht Walker hebben ze de meeste spelers voor relatief weinig gekocht ten opzichte van hun kwaliteiten. Verder zit Guardiola inmiddels in zijn derde seizoen waardoor die "samenloop van omstandigheden" allang geen excuus meer zijn. Dat maakt het uitgavepatroon van City eigenlijk nog duizelingwekkender. Het valt me sowieso op dat je City en Guardiola enkel in bescherming neemt en verder totaal niet kritisch bent over club of coach in het algemeen. Enkel af en toe op een speler of op momenten in een wedstrijd.

7 december 2019 om 20:29

Waarom past guardiola dan niet de tactiek aan? Als het zo dramatisch is moet je als trainer ingrijpen toch?

7 december 2019 om 20:30

Als je zo een zwakke defensie hebt dan moet je niet op deze manier voetballen. De eerste 30 minuten was gewoon tactisch geblunder van de bovenste plank en dat dankzij Guardiola. Veel te hoog druk zetten terwijl iedereen weet waar de kwaliteit van United ligt. Dan moet je als coach daarop anticiperen.

7 december 2019 om 20:42

Guardiola heeft vaak genoeg defensief gespeeld, zoals Tottenham uit in CL, maar dat werkte toen ook niet. Toen was City aanvallend onmachtig en vergaten ze de tegenstander pijn te doen.

7 december 2019 om 20:51

Als top trainer hoor je verschillende systemen te kunnen spelen en balans te vinden in het spel , zeker als je zo een selectie als City in handen hebt moet dit mogelijk zijn . Blijkbaar krijgt Guardiola dit niet voor elkaar.

7 december 2019 om 20:56

@fcdc1 We weten allemaal dat Guardiola nooit van basis voetbalprincipes zal veranderen. De tactiek is elke wedstrijd in details verschillend, maar qua filosofie hetzelfde. City is daarmee erg succesvol geweest in Engeland en kunnen dat in het vervolg weer zijn.

7 december 2019 om 20:58

Weet je hoe dat komt? Omdat de het team van Guardiola steeds de bovenliggende partij is. Als Ajax tegen Fortuna zou spelen, zou Ajax ook de bovenliggende partij zijn. Man Utd heeft City bewust laten voetballen. Dan kun je wel een defensieve tactiek hanteren, maar dan moet de situatie er wel naar gevraagd worden en dus de tegenstander beter zijn dan City.

7 december 2019 om 21:14

Natuurlijk laat United , City voetballen. Hoe meer City komt hoe meer United de ruimte krijgt voor de omschakeling. Wat ik al zei de eerste 30 minuten sneden Rashford , Martial en Lingard als een warm mes door de boter, daar hoor je als toptrainer op te anticiperen en balans te vinden. Je weet van te voren dat United voetballend niet heel sterk is en over een minder sterke selectie beschikt. Guardiola is er met ogen open ingetrapt.

7 december 2019 om 21:37

@fcdc1 Ik denk dat City tijd nodig heeft om de defensie naar het niveau wereldtop te brengen. Angelino was de hoofdrolspeler achterin. Hij komt verdedigend gewoon zwaar te kort op dit niveau. Laporte-Stones met Walker erbij stond aardig goed. Ik weet niet waarom Mendy vandaag niet speelde. Ik vind hem zoveel beter. Fernandinho is ook relatief nieuw als centraal partner. Wil je zoals City voetballen dan moet alles achterin kloppen.

7 december 2019 om 21:46

Angelino was inderdaad dramatisch , je kan je ook afvragen als je als back verdedigend zo zwak bent je wel direct zo hoog moet staan. Ook had er vandaag een controlerende middenvelder bij moeten staan, die de rest verdediging ondersteunt. Maar zoals je zelf zegt wijkt Guardiola nauwelijks af van zijn basis voetbalprincipes. Daarom heb ik twijfels over hem en verwacht ik niet dat de defensie wereldtop word

7 december 2019 om 22:58

@zermatt_person - En thuis kreeg je de deksel op de neus van jawel hoor, de enorm kwetsbare verdediging die weer eens te hoog stond waardoor Tottenham constant gevaarlijk was in de counter.

8 december 2019 om 05:24

@fcdc1Rodri is die controlerende middenvelder. Ik heb niet specifiek op zijn positio ering gelet bij de counter goals. Uiteraard hadden de counters beter aangepakt moeten worden. Dat deed City in het verleden juist uitstekend met Fernandinho op het middenveld.

7 december 2019 om 20:30

Daar zijn totaal geen excuses voor. Guardiola blijft vasthouden aan een vooruitgeschoven verdediging en als je dan niet de allerbeste verdedigers hebt, is dat gewoon vragen om problemen. Je kunt nooit eisen dat je de Champions League wint, maar als je zo'n astronomisch dure selectie hebt, verwachten mensen dat logischerwijs. Verder kun je een compleet betoog schrijven over misgelopen spelers en potentiele aankopen, maar daar ligt het probleem helemaal niet. Ze hebben een uiterst brede selectie. Het is tactisch niet verantwoord om zo diep te spelen met zo'n verdediging. Dat mag je Guardiola aanrekenen.

7 december 2019 om 20:31

Vind dat je de CL wel kunt verwachten als bestuur zijnde als je er jaarlijks zoveel geld in pompt. Je kunt je ook afvragen op Pep de man is om dat te realiseren, want buiten Barca is het hem niet gelukt om zelfs de finale te halen met topclubs en een topbudget.

7 december 2019 om 20:36

Alsof andere topclubs niet zoveel uitgeven?? Man City is niet de enige club in Engeland en Europa dat zo'n hoog transferbudget heeft en veel heeft uitgegeven. Je kunt het wel in een breder perspectief bekijken en niet doen als andere topclubs in Europa een lowbudget hebben.

7 december 2019 om 20:47

City heeft verre weg het hoogste budget en de beste selectie (samen met Liverpool). Dat eerste is al jarenlang zo. Dus dan mag je best wat verwachten. En nee, niet heel Europa geeft zo veel uit als city. Dat zijn maar 2 a 3 clubs.

7 december 2019 om 22:07

Zermatt, Aan je manier van schrijven merk ik dat je gewoon slim bent en je veel voetbal kijkt. Maar je moet je echt gaan verdiepen in de uitgaande en vooral inkomende transfers. Wie komt in de buurt van City? City heeft 600 miljoen!!!!! Meer uitgegeven als Liverpool afgelopen 10 jaar. Verkopen ook nooit iemand voor veel geld. Coutinho weet je natuurlijk wel maar zelfs complete miskoop als Benteke is amper met verlies verkocht. City is koopclub nummer 1 en Guardiola wil alleen voor de sterkste club per land werken. Als Klopp dinsdag uit de champions league vliegt maar wel de titel wint wordt het een heilige in UK. En dan kan Guardiola nooit hebben.

7 december 2019 om 22:31

Dat City voor te veel geld inkocht en slecht verkoopt, ligt niet zo zeer aan Guardiola, maar aan City. City verkoopt gewoon vrij slecht en is slecht in de onderhandelingen. Ook vanwege het imago dat de club heeft. City wordt gezien als een club met veel geld, waardoor clubs al snel de absolute hoofdprijs aan City vragen. City betaalt dus al sws meer voor spelers dan ze daadwerkelijk waard zijn. Klopp heeft verder sowieso al een hoger aanzien wereldwijd dan Guardiola. Dat heeft alles te maken met het feit dat Klopp een club traint wat veel meer sympathie heeft dan Guardiola. Wat ook meespeelt, is dat de prestaties van Klopp nieuw zijn voor de voetbalwereld, wat ook meer waardering krijgt in media dan prestaties van Pep. Pep Guardiola is een hogere boom dat meer wind vangt en daarom sneller als normaal gezien wordt als hij een prijzen pakt i.t.t. Klopp.

7 december 2019 om 20:39

Zermat ik ben het echt vaak met je eens en je hebt ook echt inhoudelijk een punt maar als er zo veel geld uitgegeven word , kan je je niet meer verschuilen achter "zwakke selectie" argumenten.

7 december 2019 om 20:47

Man City is niet de enige club dat veel geld heeft uitgeven. PSG, Barcelona, Real Madrid, Juventus, noem ze maar op, doen er allemaal aan mee.

7 december 2019 om 20:57

Maar in wat versterkt dit je argumentatie? Ik snap het punt niet helemaal?

7 december 2019 om 20:57

Wat hebben die clubs die je hier noemt met zijn comment te maken? Daarnaast hebben barca en real wel aantal champions leauge finales gewonnen. City blijft uitgeven alsof het water is maar het valt tot nu toe vies tegen.

7 december 2019 om 21:09

Barcelona heeft ook pas in 2015 voor het laatst gewonnen. PSG zelfs nooit verder dan kwartfinale gekomen. Valt dus best mee dat het vies tegenvalt bij City. Man City is ook pas sinds 2012 aan de top van Engeland en Europa.

7 december 2019 om 21:23

Maar ik val je niet aan he , ik vind city een zeer fris elftal hebben, alleen is er wel veel geld uitgegeven en lijken ze nu niet thuis te geven. Dat kan maar het excuus "materiaal" is gewoon niet te accepteren voor zulke clubs

7 december 2019 om 21:33

@Foubi Ik weet niet wat jij ervan maakt, maar ik heb er zelf van genoten als goede wijn Heerlijk voetbal, records verbroken, fantastisch. De CL blijft, vanuit mijn perspectief, een beetje een vieze bijsmaak. Kon het beter? Obviously yes. Ze hadden tegen Monaco en Spurs zeker door kunnen gaan. Maar als ik ze dan weer zo zenuwachtig aan de wedstrijden zie beginnen. Dat was onder Mancini zo, onder Pellegrini zo en onder Pep zo in de CL. Dit gaat verder dan alleen de coach. Real vergelijken met City is een beetje appels en peren. Real was een team dat boven zichzelf kon uitstijgen of op ervaring doorgingen. Maar in de competitie waren ze niet altijd even consistent! Daar blinkt Man City weeer in uit.

7 december 2019 om 20:40

Nou dat denk ik niet, anders was Frenkie wel naar City gegaan. Maar die jongen hecht meer waarde aan een historisch rijke voetbalclub, geef hem groot gelijk. Wel geinig om te zien dat je nu ineens Rodri keihard basht maar toen het nieuws naar buiten kwam dat City hem binnen had gehaald je vol trots aangaf dat het een top aankoop was, perfecte schakel en missing player. City was nergens te bekennen heel de wedstrijd alleen de laatste 20 mins hooguit. Mooi dat ze nu al 14 punten achterstaan! Wie had dat gedacht met zo'n miljoenen selectie

7 december 2019 om 21:27

@Rockett Ik heb genoten van een heerlijke open eerste helft en een intensief schaakspel in de tweede helft. Naast een geweldig verdedigend United vond ik het geweldig om te zien hoe City elke keer elkaar weer kon bereiken in een hoog tempo en waarin de ruimtes klein waren. Deze wedstrijd had beide kanten op kunnen gaan. Om te zeggen dat City nergens te bekennen was is bullshit.

7 december 2019 om 20:53

Je kunt als trainer ook denken , mijn verdediging is niet zo goed, laat ik eens wat minder hoog verdedigen zodat de verdedigers niet zoveel ruimte in de rug hebben en ik het ze wat makkelijker maak.

7 december 2019 om 21:10

Dan krijg je weer gaten op het middenveld als je dat doet. Zo simpel is het allemaal niet om defensief voetbal te spelen. Kijk maar eens naar Arsenal. Zij hanteren ook een defensieve stijl. Zijn zij beter gaan verdedigen?? Nee!

7 december 2019 om 21:25

Gaat natuurlijk niet gebeuren, aangezien de manier van spelen voor Pep belangrijker is. Maar even los daarvan zal City zich vast wel weer gaan pakken achterin. 3-5-2 zou nog een optie zijn als iedereen fit is. Dit heeft Pep ook geprobeerd met City in het verleden.

7 december 2019 om 20:56

Ohh ohh, die smoesjes komen al gauw hey! Onzin natuurlijk, als je zoveel geld hebt geïnvesteerd dan hooor je het gewoon te winnen. Vorig seizoen was de defensie gewoon goed. Hij kreeg iedereen die hij wilde hebben.

7 december 2019 om 21:12

"Onzin natuurlijk, als je zoveel geld hebt geïnvesteerd dan hooor je het gewoon te winnen." Man City heeft al 7 prijzen gepakt onder Guardiola. Die winnen dus ook gewoon hoor. Alleen de CL ontbreekt nog.

7 december 2019 om 22:53

Maar van die 7 prijzen zijn er eigenlijk maar 2 echt relevant, namelijk 2 keer de Premier League. In Engeland speel je om zoveel prijzen dat een club als City altijd wel 1 of 2 prijzen per seizoen pakt.

8 december 2019 om 01:42

@Zermattt_person haha mag ook wel dat Pep wat prijzen pakt. Sinds zijn komst heeft hij 780 miljoen!! uit gegeven aan directe versterkingen voor het 1e elftal en dat terwijl spelers als Fernandinho, Aguerro, Sterling en de Bruyne er waren voor zijn komst. En toch in die tijd dat hij er zit 780 miljoen aan directe versterkingen. Je kan met smoesjes komen over de verdediging of naar andere clubs wijzen maar dat helpt niet. 4!! basisspelers waren er al en toch 780 miljoen.! Daarnaast heeft Man City ook onwijs veel geld gepompt in de jeugd. Overal vandaan gratis beste talenten weggehaald. Waarom krijgen deze jongens geen kans? Zo een CV Garcia, waarom niet hem gewoon opstellen ipv Fernandinho als CV. Foden krijgt geen kans. Schandalig gewoon!! 780 miljoen heeft Pep geinvesteerd en had al 4 topspelers. Hele reeks toptalenten gehaald, krijgen geen kans. Leuk dar Pep paar prijzen gepakt heeft, maar hij is absoluut geen topcoach

8 december 2019 om 07:08

@MrKirillinEr staat dan ook een team dat 2x het aantal punten record en andere records van de Premier League heeft verbroken. Na succes komt er altijd een dip in concentratie. Dat is altijd al zo geweest. Ik heb veel vertrouwen in het elftal en de coach. Die komen er volgend jaar echt wel weer bovenop. Qua kwaliteit staat er denk ik een vergelijkbaar team met Liverpool, Barcelona en Real Madrid. Dit team kan fantastisch voetballen en dat hebben we vandaag ook bij vlagen gezien. Ik heb erg genoten vandaag. De verdediging op orde krijgen is de grootste uitdaging van dit moment. Met Laporte er weer bij zie ik dat wel goed komen. Wat je zegt over Garcia vind ik kritiek op kritiek te geven. Ik heb die jongen zien spelen. Leuk talentje, lekker eerst laten rijpen, wat bijna niet kan als je voor de PL titel speelt. Fernandinho heeft veel goede wedstrijden achterin gespeeld. Het zou achterlijk zijn om Garcia voor de leeuwen te gooien. Dat kan je wellicht in een underdog positie nog veroorloven bij een club met minder ambitie. De trainers van tegenstanders van City praten altijd over hoe geweldig City kan voetballen. Het is een complexe en hele uitdagende manier van voetbal die Guardiola zijn ploegen uitstekend laat uitvoeren. Dat is de reden waarom hij een topcoach. Liverpool is momenteel efficienter en gretiger dan City. Good for them. Die jongens spelen een fantadtisch seizoen.

7 december 2019 om 23:17

Frenkie heeft, logischerwijs, voor Barcelona gekozen. Is geen schande. Ik heb niets tegen City, maar in vergelijking tot Barcelona stelt het nog niet zoveel voor. Accepteer zijn keuze nou eens, en maak jezelf nou niet wijs dat je dat iemand van City kwalijk kunt nemen. Daarnaast denk ik dat je het verkeerd ziet omtrent Rodri. Dat is een hele goede cvm, die veel vaker vooruit speelt dan breed, fysiek sterk is, verdedigend veel werk opknapt, en ook nog scorend vermogen heeft. Geef die jongen wat tijd en hij zal zijn bijdrage leveren. Het is niet op die positie waar het fout gaat voor City.

8 december 2019 om 05:57

@Andonis Ik denk dat hij bij City een prima alternatief zou hebben gehad. Hij zou op een voor City zeer belangrijke positie terecht zijn gekomen. En een type voetbal spelen dat op zijn beuk staat geschreven. De Premier League is ook een interessante competitie. Maar goed. Barcelona is ook een goede keuze.

8 december 2019 om 06:03

Dat weerspreek ik ook helemaal niet, maar heeft het weinig zin daar telkens op terug te komen. Daarnaast is het heel begrijpelijk dat hij Barcelona boven City kiest. Ondanks dat de Premier League een interessante competitie is en er nog tal van redenen zullen zijn om voor City te kiezen. Zermatt Doet het voorkomen of het aan City heeft gelegen dat De Jong voor Barcelona heeft gekozen. Dat lijkt mij niet het geval.

8 december 2019 om 08:46

Hoe kun je het steeds blijven wijten aan inkopen? Guardiola was gisteren gewoon zwak op de counter en had niet genoeg zekerheid ingebouwd achterin, spelers zaten er niet kort op en ik zou even de analyse van motd bekijken. Geen smoesjes meer

Bedankt United. City op 14 punten in december. Wat een verdediging vandaag, voor mij Wan Bissaka en MacTomm de uitblinkers van de wedstrijd, geweldig gespeeld.

7 december 2019 om 20:30

Heerlijk zeg! Een ongekend grote voorsprong voor Liverpool, die je (even afkloppen) natuurlijk nooit of te nimmer nog mag weggeven. Hoe veel minder ze ook zijn tegenwoordig, United mag je nooit afschrijven, haha. En ja eens; die twee waren uitstekend.

7 december 2019 om 20:58

Haha ik denk da je united voor dit seizoen wel degelijk moet afschrijven. Ze kunnen het nog gaan verpesten voor andere clubs natuurlijk die titelaspiraties hebben.

7 december 2019 om 23:40

Haha, ik bedoel ook meer dat United altijd United blijft. Je moet ze, ook tegenwoordig, voor dit soort potjes (toppers) nooit afschrijven.

7 december 2019 om 20:34

Als je dit jaar geen kampioen gaat worden, wordt je het nooit meer. Deze voorsprong mogen ze gewoon niet meer weggeven. Verder gun ik het Liverpool ook van harte.

7 december 2019 om 20:38

Ik pas wel op, vorig seizoen rond de kerst was er ook een stevige voorsprong. En wat te denken van het slippertje van Gerrard. Ik ga niet meer te vroeg juichen, maar dit geeft wel hoop!

8 december 2019 om 08:49

Leuke uitspraken, maar je weet hoeveel speelronden er nog zijn hè? Niet op de zaken vooruit lopen...

8 december 2019 om 08:50

Nou zeg dat wel en paar dagen terug zag men het niet zitten voor United met mctominay.... Ik maar roepen, geef hem een paar jaar en het is hun aanvoerder op het middenveld

8 december 2019 om 10:37

Deze pot was makkelijk voor Utd. Lekker achterover hangen, dan kan zelfs Maguire uitblinken. Volgende week kunnen ze zomaar weer verliezen als ze zelf het spel moeten gaan maken.

Wat doet die Aad de Z**d nog bij Ziggo? Hele tijd met dat gezever van; let maar op, kijk maar en al die andere achterlijke voorspellingen. Wordt er schijtziek van. Deze man maakt zo'n heerlijke pot voetbal zo veel minder leuk. Echt belachelijk dat Ziggo hem maar wedstrijden blijft geven. Kan me voorstellen dat het voor John van Vliet ook een stuk minder leuk is zo. On: fantastisch potje gezien natuurlijk. De strijd van united verdient de nodige complimenten. McTominay en Wan-Bissaka echt uitmuntend gespeeld.

7 december 2019 om 20:26

100% met je eens. Aad moet lekker filmpjes op Twitter blijven maken en ons niet meer lastigvallen met zijn irritante gelul.

7 december 2019 om 20:43

Maar die John wist niet eens zeker of AZ was geplaatst voor volgende ronde. Dat vind ik dan weer armoede

7 december 2019 om 20:35

Ik ben overgegaan naar leverkusen tegen Schalke , wat een vreselijk commentaar van de Mos ik kijk de samenvatting wel bij match of the day pff

8 december 2019 om 08:52

Engelsen verslaan de wedstrijd, Nederlanders lopen te lullen over de zus van Ronaldo en noemen spelers die al weken goed presteren ineens zwakke spelers op basis van wat ze dan zien. Om te huilen.

7 december 2019 om 21:55

Het ergste is dat het allemaal zó overduidelijk is dat het 99% zeker zal gebeuren, en als het dan gebeurt zichzelf op de borst kloppen dat hij weer eens gelijk had.

8 december 2019 om 15:00

Dan druk je op info daarna soundtrack, die wissel je van nederlands naar ina dan heb je engels commentaar, zo moeilijk is het niet als je het allemaal zo erg vindt.

Leuke pot! Niet goed, maar zeker boeiend. Veel intensiteit en af en toe goed voetbal, maar vol met strijd. Mooi voor Liverpool, niet zo mooi voor de spanning in de competitie. Donderdag United-AZ, ben benieuwd .

Topwedstrijden zijn wel weggelegd voor dit United. Het spel maken kunnen ze niet, maar de counters zijn enorm goed. Grote verrassing en het lijkt erop dat we dit jaar een vroege kampioen gaan krijgen.

8 december 2019 om 08:53

Motivatie is het probleem bij United en bij toppers is dat zichtbaar wel aanwezig.

We moeten niet meer over City praten als titel kandidaat, Leicester mag deze titel alleen nog dragen samen met de nummer 1.

7 december 2019 om 20:29

Dan spreek je nog steeds over City als kandidaat. Leicester city

We maken het wel elke keer weer spannend, mede door eigen toe doen. Tweede helft was City goed druk aan het zetten en liepen we te ver terug. Het had na de eerste helft 4-0 a 5-0 kunnen zijn, minstens 3 was wel nodig eigenlijk, City heeft grote kansen gemist. Maar wat een fijne overwinning!

7 december 2019 om 21:22

Welke kansen??? Heb alleen gezien dat ze meer balbezit hadden. Maar niet echt kansen creëerden

8 december 2019 om 06:17

@ZlatanUnited Kijk de herhaling terug. Meerdere grote kansen die er in hadden genoeten. Jesus in de eerste helft. Die kopbal moet minstens op doel. Sterling had echt een mega kans, maar hij rende te lang door. Rodri, Mahrez met een super grote kans (voetje De Gea). Nog een kopbal vanuit een corner naast gekopt. En uiteraard schoten van De Bruyne en David Silva die ook raak hadden kunnen gaan. Als je tegen dit United speelt moet je alle kansen benutten. Deze wedstrijd haf beide kanten op kunnen gaan. Maar United had er ook meer kunnen maken.

8 december 2019 om 11:04

Die grote kansen die je opnoemt kwamen na de 1-2 pas in blessure tijd. Schoten van afstand zijn mogelijkheden. Dat zijn geen kansen. Dat iemand te ver doorloopt. Mag je geen kans noemen. Daarvoor moet je eerst op doel schieten. Daarbij is verdedigen ook een kwaliteit. Daarbij waren de kansen van United, over de gehele wedstrijd groter. Denk dat City blij mocht zijn dat het met rust niet 3-0 of 4-0 stond

8 december 2019 om 19:31

Ook voor de 1-2 waren en genoeg kansen. Uiteraard had United ook enorme kansen in het begin en later nog. In 2017 was het City dat het niet afmaakte waardoor het nog 3-2 werd. Dat had gisteren ook kunnen gebeuren. Of een 2-2. Even los van of het verdient zou zijn he.

Heerlijke wedstrijd. 1e helft was zeker voor united de tweede was voor city. Heerlijk om in Etihad te winnen, terwijl dit zogezegd de slechtste united is in jaren.

Misschien is het dan slim om het eerst verdedigend wat beter op orde te krijgen, want wat is City ontzettend kwetsbaar als het de bal verliest. Met zo'n peperdure selectie moet je dat toch wel kunnen voorkomen, maar Guardiola houdt dan te krampachtig vast aan z'n visie met een vooruitgeschoven verdediging en veel ruimte achter de laatste linie. Telkens weer gaat het daar mis en dat mag je Guardiola wel aanrekenen.

7 december 2019 om 20:44

Beide doelpunten vandaag hadden niets te maken met die hoge linie. Te belachelijk voor woorden hoe Martial eeuwen de tijd kreeg om te tikken met James en daarna uit te halen.

Wat een wedstrijd!! Eerste helft speelde united geweldig. Wan-bissaka. Wat een beest. Soutghate heeft het maar moeilijk met AWB en TAA. Fred en mctominay hebben heerlijk staan ballen. Wat een techniek heeft die Fred. Martial rashford en James zijn levensgevaarlijk in de omschakeling. Dit jaar is de definitieve doorbraak van rashford. Hij is zo goed en belangrijk. Hij geniet van het spel en had eigenlijk een hattrick moeten maken. Ole’s tactiek is duidelijk alleen hij moet wat minder laf wisselen en spelen in de 2e helft. United was slordig in de 2e helft. Ederson en de Gea hebben toch een paar bizarre ballen eruit gehouden. Overigens nog een negatieve noot naar de city fans: niet zo triest met aanstekers gooien als je een keer verliest van je rivaal. Wat een onsportiviteit.

7 december 2019 om 20:32

Prachtig om te zien hoe die Fred weer opgeleefd is. Bij Shakhtar was het zo'n weergaloze voetballer en eindelijk komt het er weer behoorlijk uit. Prachtige overwinning voor je cluppie!

Heerlijk resultaat, dikverdiend. Had er voor de wedstrijd tegen Spurs een hard hoofd in dat dit een goede periode zou worden, maar tot nu toe zeker niks te klagen.

Geen haat naar city echt niet maar lekker man Liverpool gaat eindelijk die titel pakken daar

7 december 2019 om 21:01

Geweldig, ik gun het Liverpool enorm en dan ook nog onze boys Virgil en Gini die daar grote meneren zijn geworden. Nederlanders drukken altijd weer hun stempel op de premier league!

Terechte overwinning. United begon weer sterkt. Creëerde wat aardige kansen. Daar waar City, over heel de wedstrijd gezien, niet veel, tot weinig kansen creëerde. United kwam verdiend op voorsprong. Terecht gegeven pingel. En een goede combo vooraf, de 0-2 van Martial. City had het balbezit. Maar creëerde geen kansen. Daar waar United ook erg goed verdedigde. En dat hoort ook bij voetbal. Gestreden tot einde. Daar waar Lindgard nog een kans had in de tweede helft. Zo’n kans die City nooit kreeg. Heerlijk weekje voor United. Nu deze lijn doorzetten. En de top 4 onder druk zetten. Ook eens gaan winnen tegen de kleintjes. Want eerlijk is eerlijk. OGS doet het erg goed in de top wedstrijden qua resultaat...

Wat een geweldige wedstrijd van Manu. Absolute uitblinker:wan Bissaka. Daarnaast is Rashford zo belangrijk geworden, hij maakt echt zijn naam waar. Rashford, Maguire, Fred, Mctominay waren ook echt goed. Angelino was helaas wel de slechtste van het veld. Maarja, hopelijk komt hij snel terug naar de eredivisie.

Waarom wordt er eigenlijk geen houdbaarheidsdatum op Guardiola geplakt? Dit wordt al de 3e x dat hij in mineur zal eindigen. Want je er donder op zeggen dat hij komende zomer weg is.Zodra zijn team niet meer veruit het sterkst is, valt zijn beperkt tactisch vermogen op.Hij kan vol op de aanval met het veruit sterkste team. Daarom presteert hij al eeuwen niks meer in de cl.Maar goed, juve of pag mogen zich komende zomer opmaken voor de komst van de revolutionair... Of zelfs Barca, want dat Real is ook 3x niks...

7 december 2019 om 21:06

Dat vind ik echt te makkelijk hoor, als je Guardiola al geen topcoach vindt. Ik zou hem Oranje wel willen zien doen na Koeman. Hij houdt van ons voetbal, we hebben wereldtoppers en er staat een banket aan talent (bijna) klaar. Ik denk dat hij wel een man is die met onze selectie iets moois neer kan zetten.

7 december 2019 om 21:17

We hebben met z'n allen Bosz staan bekritiseren voor dezelfde fout die Guardiola keer op keer maakt, dus ik zou niet weten waarom we Guardiola daar niet op af zouden moeten rekenen. Ze hoog spelen met een kwetsbare verdediging is naief en tactisch niet verantwoord. In Oranje zou hij werken met een top-centrum. Niet vergelijkbaar dus.

7 december 2019 om 21:15

Hoe kom je hierbij man? Het management weet wat ze aan Pep hebben en andersom. City zal een top 3 positie hebben. Liverpool waarschijnlijk kampioen. En wat gaat de titel sinds 30 jaar met dat team doen? Klopp vertrekt wellicht. Ik zie volgend seizoen weer kansen om weer tot het einde mee te doen. Scoreboard voetbalvolgers zullen zeggen dat het Pep effect is uitgewerkt. Als je de wedstrijden kijkt dan zie je dat City nog steeds fantastisch kan voetballen.

7 december 2019 om 21:19

Dat mag ook wel als je zo'n astronomisch dure selectie hebt. Natuurlijk spelen ze erg mooi voetbal, maar er gaan ook vooral dingen mis achterin en vooral omdat Guardiola tactische fouten maakt. Zo hoog spelen met een verdediging die daar de kwaliteiten niet voor heeft is naief. Ik denk dus niet dat het effect is uitgewerkt, maar dat Guardiola ook niet schoon is van tactische blunders.

7 december 2019 om 23:25

Ik vind dat een beetje te makkelijk geredeneerd. Vanuit een gesloten verdediging voetballen wanneer dat je kwaliteit niet is, en de meeste verdedigers geblesseerd zijn waardoor je daar telkens met een wisselende opstelling speelt wil helemaal niet zeggen dat je dat zoveel beter zal doen.

8 december 2019 om 05:36

@Sirius City heeft de afgelopen jaren altijd met een hoge verdediging gespeeld en is daar succesvol mee geweest. Uiteraard is het risicovol vol, maar dat betekent niet dat het per definitie tactisch dom is. Counters kan je met een hoge lijn uiteraard ook uitverdedigen. Maar daarvoor moet je aggressiever verdedigen. En wellicht was de tactisch niet goed afgestemd op de manier hoe United countert. Ik heb Angelino alleen maar duels zien verliezen of naar achter zien lopen. Pep gelooft in zijn selectie en we kunnen ook gedeeltelijk zeggen dat een aantal spelers op momenten hebben gefaald. Kijk het is nu achteraf heel makkelijk praten. Nu gaat het minder en komen alle zeikers tevoorschijn. De afgelopen jaren heb ik City vooral ook sterk zien verdedigen tegen counters. Hij kan het tactisch wel. Tactische videos laten zien dat City did de afgelopen 2 jaar heel goed deed. De verdediging heeft tijd nodig. Laten we niet vergeten dat Fernandinho rn Angelino er pas nrt spelen. Je zou kunnen zeggen was het niet naief om met Angelino te starten. Ik had daar liever Mendy gezien.

Als City fan heb ik genoten vandaag. Dit was reclame voor het moderne voetbal. Uiterst effectieve counters van United in een zeer open gevecht in de eerste helft. In de tweede helft zagen we steeds meer van de positionele en technische kwaliteiten van een indrukwekkend Manchester City. Men stuitte echter keer op keer op een rode muur dat weergaloos speelde vandaag. Beste wedstrijd dat ik van United heb gezien dit seizoen. En uiteindelijk had deze wedstrijden heel anders kunnen zijn afgelopen voor beide teams. Voor City is het een kwestie van de juiste scherpte te hervinden, zeker achterin. De kwaliteit en het Guardiola voetbal zijn er. Het is niet efficient genoeg dit jaar.

7 december 2019 om 23:02

Mooie reactie, geen spelt tussen te krijgen. Het had uiteindelijk ook 5-6 kunnen zijn. Het verschil in voetballende kwaliteiten was duidelijk alleen bij United klopt de basis nu. Dan maakt het niet heel veel uit of je Shaw of Young hebt staan.!Lingard of Mata etc. City ook wel te passief om deze pot te winnen, duurde in mijn ogen te lang voordat ze echt voluit durfde te gaan.

8 december 2019 om 05:39

City heeft wat meer moeite achterin en ook om aanvallen om te zetten in kansen. Dat is met hun spel ook zeer lastig tegen een hechte verdediging. Met mist ook net die concentratie en die versnelling die er eerst wel was. Maar de verdediging van United hielp natuurlijk ook niet mee! Wauw. Op deze manier zou je in de CL tegen iedereen kans maken.

Guardiola is klaar. Kampioen wordt hij niet, CL pakt hij ook niet, Klopp is hem in twee jaar voorbijgestreefd en dat ondanks het feit dat hij een machtig land achter zijn club heeft staan. Zijn periode bij City is een mislukkeling gebleken.

7 december 2019 om 22:36

Hoezo een mislukking? Guardiola heeft liefst 7 prijzen gepakt in z'n periode bij City. Vorig jaar nog als 1ste coach ooit de nationale treble gewonnen. Dan lunje niet spreken van mislukking. Hoe weet je verder 100 procent zeker dan Guardiola niet de CL wint? Heb je een glazenbol?

7 december 2019 om 22:44

City heeft een miljard uitgegeven in 10 jaar. Gek hè, dat je dan een paar prijzen pakt.

7 december 2019 om 22:58

Maar dan is de periode alsnog geen mislukking

8 december 2019 om 14:14

Omdat hij naar City is gekomen om ze dominant in eigen land en in Europa te maken. In eigen land duurde zijn tijdperk 2 seizoenen en nu neemt Liverpool het over. In Europa is hij in drie seizoenen nooit zo ver gekomen als Pellegrini. Gaat dit seizoen ook niet gebeuren. Heb je geen glazen bol voor nodig. Daarom: mislukkeling. Niet geleverd wat er van hem werd verwacht.

8 december 2019 om 15:35

@theroscoe Dit verzin je zelf. Het management heeft zich uitgesproken over de doelstellingen. Dominant zijn in eigen land en in Europa is daarbij niet genoemd. Doe eerst je huiswerk voordat je uitspraken gaat doen. Dit voegt niets toe aan de discussie en voed alleen maar provocatie.in de publieke interviews met de chairman is er destijds aangegeven dat Pep Guardiola is aangesteld om het voetbal dat gespeeld wordt naar een hoger niveau te brengen. Daarmee wordt er benadrukt op aanvallend voetbal en een eigen spel identiteit te creã«ren. Daarnaast had men voor ogen om met alle landelijk en internationale prijzen mee te strijden. In de Champions League was de kwartfinale het eindstation. En men gaf toe dat dat beter kan. Nationaal zijn ze zeer succesvol geweest met 2 landtitels, 2 league cups en 1 FA cup en nog wat Community Shields. Daarnaast hebben ze grote records verbroken en een indrukwekkende reeks gehad van 2 seizoenen. Er werd gesproken over een enorm succesvol seizoen door het management.

7 december 2019 om 23:27

Twee keer op rij kampioen worden en dan als een mislukking bestempeld worden. Klinkt toch wel een beetje raar, niet?

8 december 2019 om 14:15

Nee. Want hij moet drie keer kampioen worden en vooral de CL pakken.

8 december 2019 om 15:39

@theroscoe"hij moet drie keer kampioen worden en vooral de CL pakken"hoe kom je op dit soort uitspraken? Van wie moet hij dat? Ik vermoed dat mensen hier iets hebben tegen Guardiola en/of Manchester City om dit soort uitspraken te doen. Het is nergens op gebaseerd.

8 december 2019 om 05:49

Heerlijk opstaan dit! Dit is toch verschrikkelijk hilarisch om te lezen. Hij wordt geen kampioen. Een geweldenaar van een coach doet het dit jaar beter. Laten we vergeten wat er hiervoor is gebeurt. Conclusie: zijn volledige periode bij City was een mislukking. Vanwege geld? Transfers worden overigens betaald o.b.v. het eigen vermogen van de club. City staat 5e qua omzet van de wereld. Toen Pep bii City kwam had City de oudste selectie van de Champions League. Er liepen 7/8 spelers weg. Inflatie, een City dat per se bepaalde spelers wilde hebben. Sure er staat een topselectie met spelers die zijn spel kunnen spelen. Liverpool, Barcelona en Real Madrid hebben een zeer vergelijkbare basiselftal. Wat verwacht je? Dat ze elk jaar 100 punten halen? Kick je erop als het even minder gaat met een concurrent? Dit is gewoon provoceren dat je doet beredeneerd vanuit een achterlijk perspectief.

8 december 2019 om 14:21

Ik verwacht inderdaad dat ze elk seizoen de beste zijn. Ik verwacht dat ze in de CL niet telkens worden uitgeschakeld door minderwaardige ploegen uit eigen land. Ik verwacht geen excuses wanneer dit niet gebeurt. Want dat is precies waar Guardiola voor gehaald is. En niet voor een scenario waar Liverpool notabene eerder de prijzen pakt waar City voor gaat. Als je mij dat had gezegd toen Guardiola werd aangesteld, dan had ik me kapot gelachen. Je bent de beste trainer van de wereld. Daar hoort een bepaald verwachtingspatroon bij. Ongeacht wat voor onzin je verzint om goed te praten dat je nu, wat, 15 punten achterstaat op Liverpool en Europees onder Guardiola achteruit bent gegaan ipv vooruit. Oh en ik kick er niet echt op dat het nu slecht gaat. Want ik misgun het City juist niet. Ik gun ze het kampioenschap en de CL. Dus kun je dat soort domme aannames achterwege laten? Overigens, als je dit provoceren vind, dan moet je je telefoon uitzetten en in een donkere hoekje je gaan verstoppen, want anders ga je nog een hoop onplezante dingen lezen over City/pep waar jij niet mee om kan gaan.

8 december 2019 om 16:05

@theroscoe Laat ik ermee beginnen dat ik niet alleen positief ben over City en de coach. Dit seizoen lijkt de concentratie, scherpte en de hongerigheid om te winnen wat te zijn ingezakt. 14 punten achter op Liverpool in december is niet oke. Maar laten we niet vergeten hoe lastig het is om altijd weer het maximale eruit te slepen elke wedstrijd. De Premier League winnen kost mentaal en fysiek heel erg veel energie. De concurrentie is nog nooit zo heftig geweest met een weergaloos Liverpool. Zoals je zelf ook weet is het moeilijker om het topniveau vast te houden dan om der te komen. Maar goed.. de conclusies die op dit forum worden getrokken gaan wat mij betreft te ver tot in het extreme. Er is geen nuance. Er worden nergens de diepte in gegaan. Ik zie vooral veel bashen zonder kennis. Ik hoop dat jij daarop een uitzondering kan zijn. ik verwacht niet dat ze elk jaar landskampioen worden. Het management verwachte dit ook niet toen Guardiola werd aangesteld. Zie mijn reactie hierboven. Ik lees dat je claimed dat Guardiola is gehaald om Engeland en Europa te domineren. Deze informatie is niet gegrond en daarnaast foutief als ik naar de beleidsbepalers van Man City luister. Om kampioen te worden heb je overigens meer nodig dan alleen kwaliteit, zoals eerder al aangegeven. Het erop kicken dat het slecht gaat is een vraag naar jou. Ik zal niet claimen dat jij dat gelooft, aangezien dat nergens op zou slaan. Om je er een beeld bij te geven hoe ik in het leven sta. Ik erger me niet aan je reactie. Ik ben de laatste die zich geprovoceerd voelt. Ik vind wel dat jouw uitspraak extreem is en provocerende leden op VZ in het zadel helpt. ik heb me overigens meermaals uitgelaten de Europese prestaties van City. Ik ben zeer kritisch op vooral de mentale houding van het team in de Champions League. Elke keer als het ergens over gaat komen de mannen met knikkende knieã«n het veld op en durven ze amper een bal in te spelen. Ze spelen hun eigen spel niet. En dat heb je zelf ook vast wel gezien. Tegen Monaco, Liverpool en Spurs begonnen ze pas te voetballen toen het eigenlijk al veel te laat was. Maar dit is al vanaf Mancini gaande. Een mentale obstakel waarvan ik had gehoopt dat Guardiola een oplossing zou vinden. Ik blijf wel vertrouwen in deze ploeg en coach en, als ze hun eigen spel wel met overtuiging weten te spelen, dan kunnen ze van iedereen winnen. Misschien kan, doordat ze toch al uitgeschakeld zijn, dit keer de focus op de Champions League worden gelegd.

8 december 2019 om 06:00

25 Mei 2006. Sir Alex Ferguson is klaar. Hij is al 3 jaar lang geen kampioen geworden en is voorbij gestreeft door The Invincibles en Chelsea van Mourinho. En dat allemaal ondanks dat ze de grootste club van Engeland zijn en jaren lang hebben gedomineerd. Zijn periode is een mislukking gebleken... En de 3 jaar die daarop volgden.. ooh wacht. 3x landskampioen en 1x de Champions League. Goed verhaal man. Moet je vaker schrijven dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6739
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Rodri HernándezMiddenvelder222
R. SterlingAanvaller2211
İ. GündoğanMiddenvelder212
Bernardo SilvaMiddenvelder205
FernandinhoMiddenvelder200
Gabriel JesusAanvaller209
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

172 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 24 0 2 0
2018/2019 Manchester United 38 0 1 0
2017/2018 Manchester United 37 0 0 0
2016/2017 Manchester United 35 0 2 0
2015/2016 Manchester United 34 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren