Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona wil keepersgilde uitbreiden met transfervrije David de Gea’

Laatste update:

FC Barcelona bekijkt de mogelijkheid om zich te versterken met David de Gea, zo meldt onder meer Mundo Deportivo. De 33-jarige doelman is sinds afgelopen zomer transfervrij en wordt gezien als goedkope optie om het keepersgilde op sterkte te houden.

In juli vorig jaar maakte De Gea bekend na twaalf jaar te zullen vertrekken bij Manchester United. De Spaanse goalie beschikte over een aflopend contract en liep om die reden gratis de deur uit op Old Trafford.

De Gea en United waren voortdurend in gesprek over een verlenging van het contract, maar een akkoord werd niet bereikt. Waar United in de persoon van André Onana een nieuwe doelman vond, wacht De Gea nog altijd op een nieuwe club.

De 45-voudig Spaans international wekte interesse van clubs uit Engeland en Saudi-Arabië en heeft er nu ook een optie bij in zijn geboorteland. Verschillende media suggereren dat Barcelona een goede kans maakt op de handtekening van De Gea.

De Gea, die dus clubloos is, geldt als kostenefficiënte oplossing voor Barcelona. De Catalanen zitten krap bij kas en kunnen op die manier toch de nodige ervaring aan de selectie toevoegen. Het is niet bekend wat De Gea opstrijkt aan salaris.

Mocht de deal beklonken worden, dan gaat De Gea als back-up gelden van eerste keus Marc-André Ter Stegen. Iñaki Peña, die dit seizoen door een blessure bij zijn Duitse collega al zeventien keer in actie kwam voor Barcelona, geldt op dit moment als tweede keus.

De Gea is een geboren Madrileen en begon zijn loopbaan bij Atlético Madrid, dat in de zomer van 2011 zo'n 25 miljoen euro ving voor zijn diensten van Manchester United.

Bij the Mancunians beleefde De Gea grote successen als opvolger van Edwin van der Sar. Hij won onder meer de landstitel, de Europa League en de FA Cup. Twaalf seizoenen lang was hij de eerste keus onder de lat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond De Gea de laatste jaren weinig indruk maken, maar om heel eerlijk te zijn had ik echt niet verwacht dat hij tot februari geen club zou hebben. Waarom heeft Roma hem geen contract aangeboden? Waarom is er vanuit Spanje nauwelijks interesse geweest? Je gaat bijna denken dat er om een bizar salaris gevraagd wordt.

28 februari 2024 om 08:45

waarom heeft PSV geen contact gezocht met 'm...

28 februari 2024 om 08:57

Benitez doet het toch prima? Om eerlijk te zijn vind ik hem een betere keeper dan De Gea.

28 februari 2024 om 09:01

Nou heren, wel heel vroeg voor dit hoor. De Gea naar PSV.

28 februari 2024 om 09:02

Beter dan De Gea??

28 februari 2024 om 09:13

Benitez beter dan de Gea, nou, goedemorgen. We zitten al vroeg aan de whiskey, op woensdag.

28 februari 2024 om 10:05

Benitez heeft tenminste een club

28 februari 2024 om 10:10

Ja, een provinciaal clubje uit het deel van Nederland waar je liever niet komt

28 februari 2024 om 10:11

@bongiorno, van de De Gea van 2015 tot 2018 is weinig meer over. Er staat een keeper die niet mee kan voetballen, geregeld over een bal heen duikt en verder weinig imposant in dat doel stond te staan.

Geef mij maar een bruin rummetje!

28 februari 2024 om 10:18

Benitez is voetballend ook niet al te best en die is afgelopen wedstrijd ook gewoon over een balletje gedoken…

28 februari 2024 om 10:29

Bijzonder dat de Gea dan in 2023 nog de meeste clean sheets in de premier league had. 17 van de 38 wedstrijden zonder tegen goal. In een slecht United. Nee die kan er vast niks van!!

28 februari 2024 om 10:37

@Lierse
Gaan we nou de lamme met de blinde vergelijken?
De Gea is een blunderkoning, Benitez is ook helemaal geen goeie keeper. Ik schat Wellenreuther zelfs hoger in.

28 februari 2024 om 11:04

Je leest hier echt de gekste dingen. Matige subtoppers vergelijken met een doelman die een tijdlang de beste ter wereld was samen met Neuer. Nu is hij niet meer die doelman natuurlijk, maar zoals aangegeven wordt had hij vorig jaar gewoon nog de meeste clean sheets van de PL.

28 februari 2024 om 11:49

Lierse trap hier nou niet in.. rambokolombo slaat louter onzin uit. Moet haast wel een troll zijn. Gister noemde hij Aguero nog overhyped omdat hij nooit op grote momenten er stond. (Aguerrooooooo 90+4 was hij even vergeten) hij heeft ook gezegd dat Frenkie met zijn dribbels voorin moet spelen.. tja.. en nu vergelijkt hij de Gea met Wellenreuther en Benitez.

28 februari 2024 om 08:46

Ja veel te hoog in de boom gezeten, komt ook door zijn laatste contracten mijn manU, die waren buiten alle proporties.

28 februari 2024 om 08:51

In Engeland betalen ze al veel te veel voor spelers, en Man Utd doet daar vaak nog een extra schepje bovenop. Veel buitenlandse clubs kunnen dat niet en de clubs die het wel kunnen betalen, zitten niet op de kwaliteiten van De Gea te wachten

28 februari 2024 om 08:59

Het lijkt mij dat De Gea dat ook wel begrijpt en dan zijn eisen aanpast aan wat men kan betalen.. Daar heb je zaakwaarnemers voor toch?

28 februari 2024 om 09:52

Geen idee hoe belangrijk De Gea zijn salarisstrookje vindt

28 februari 2024 om 12:16

Op een gegeven moment wil je toch wel iets verdienen dan helemaal niks? Ik bedoel seizoen is in laatste fase en hij heeft nog steeds geen club. Dat je in het begin extreem bedrag vraag snap ik, maar na winterstop zou je toch wel in club stappen welke je wilt.

28 februari 2024 om 08:53

Het is geen FM he, misschien heeft hij om wat voor reden dan ook gewoon helemaal geen haast, neemt hij even een sabbatical. Misschien heeft hij z'n handen vol aan z'n vrouw en kinderen, misschien is hij depressief, misschien zit hij aan de drank. Weet jij veel.

28 februari 2024 om 09:01

T0mt0m18 leuk giswerk. Je vergeet alleen dat in het voetbal weinig geheim blijft. Als een van jou gokjes enige kern van waarheid had was dat al lang genoemd. Ik gok er dan ook op dat het financiële/sportieve plaatje niet paste. Denk dat ik daarmee meer kans maak dan jij met al jou gokjes bij elkaar.

28 februari 2024 om 16:56

En dat kan je dan weer counteren door te zeggen dat er nergens geruchten naar buiten gekomen zijn over onderhandelingen van De Gea met club X, Y en Z dus misschien is er wel niet eens ergens een eisenpakket neergelegd.

Bizar dat zo'n goede keeper nog steeds transfervrij is. Evenals zo'n Lingard (ondanks alle memes etc) zo lang transfervrij was.

Aardig goede spelers, maar ze zullen zich vast te veel geld vragen gok ik zo.

Denk niet dat de Gea reservedoelman bij Barca wil worden, lijkt mij. Tenzij ze goed betalen, dan zie ik het hem nog wel doen. Lekker in Barcelona wonen & beetje geld verdienen is beter dan helemaal niks verdienen hé.

Die Inaki Pena moet dan toch ook per direct weg willen hé. 24 jaar en nog steeds geen enkele zicht op 1e e keeper te worden (met een Ter Stegen) en dan halen ze nog even de Gea... Nee, die zal dan wel snel weg zijn gok ik zo.

28 februari 2024 om 09:00

Goede keeper? Ik denk dat dat juist het probleem is. Is veel te duur tov de kwaliteiten die hij met zich meebrengt.

28 februari 2024 om 09:16

Ik weet niet wat hij zich tegenwoordig nog vraagt. Misschien beseft hij ook wel dat hij zijn Utd salaris nergens meer gaat krijgen hé.

Verder is De Gea gewoon een goede keeper. Daar hoeft geen vraagteken achter. Op de doellijn is hij wat mij betreft gewoon een topper. Voetballend is het zeer karig, maar daar hoef je ene doelman niet voor te halen...

Vind hem op de lijn oprecht beter dan een André Onana die United nu gehaald heeft hoor... Die schijnt dan voetballend beter te zijn, maar zie je er dit seizoen ook niet echt aan af.

28 februari 2024 om 09:49

Ja De Gea is gewoon een goede keeper. Heeft afgelopen seizoen de gouden handschoen gewonnen voor meeste clean sheets in de PL. Durf ook wel te stellen dat United met hem nog in doel het beter af had gedaan dit seizoen.

28 februari 2024 om 10:38

Klopt, De Gea is een prima keeper. Of United mét hem nu meer punten zou hebben, geen idee. Het is wel jammer dat ze 45 mil. voor Onana hebben betaald terwijl De Gea er nog was. Zonde!

Verbaast mij ook dat hij nog steeds geen club heeft, zal wel een salaris dingetje zijn. Maar goed, zoals eerder gemeld blijft dat natuurlijk gissen.

Hij hoeft echter niet op een houtje te bijten denk ik, geld genoeg.

28 februari 2024 om 13:34

Bati-united dat klopt vanwege zijn salaris dat had ik enige tijd geleden ergens op internet gelezen. In vergelijking met yassine bounou vind ik yassine bounou beter en wat betreft salaris verdiende hij veel minder dan De Gea. Bounou verdiende bij sevilla ondanks dat hij twee keer de europa league won op jaarbasis 1.000.000 en ongeveer 90.000 euro op maand basis had ik toen gelezen op internet. Enige obstakel voor clubs was de transferbedrag 20.000.000 euro maar voor Real Madrid was dat geen probleem. Enige probleem voor Real Madrid was dat hij dan niet aan de Afrika cup mocht meedoen omdat hij dan de Copa del rey en belangrijke competitiewedstrijden zou missen dus vandaar dat hij daar niet op inging en naar het Midden-Oosten verkaste.had hem nog liever in Europa zien spelen. Hij doet het goed daar

28 februari 2024 om 12:36

Pena is wel een mooie kerel, wil er echt veel aan doen om te slagen bij Barca.
Echter komt die dit seizoen toch wel gewoon tekort.
Het is ook heel lastig met zo'n gammele defensie voor zich, maar hij maakt het ook zeker niet beter nog.

Ik hoop stiekem dat Barca De Gea alleen wil hebben (als dit uberhaupt waar is) om Pena te kunnen verhuren voor een jaar, en daarna te kijken wat het beste is. 24 is nog relatief jong voor een keeper, en een jaar basisspeler bij een club in de middenmoot of onderkant van La Liga zal hem goed doen. Dat niveau kan die ook prima aan wat mij betreft.
De wedstrijden bij Barca was die gewoon prima, maar geen keeper die het verschil maakt. Voor een niet-topclub prima dus, en voor Barca zal die nog net dat extra stapje moeten zetten.

Dan kan Astralaga zich volgend seizoen beter laten verhuren.

Galatasaray sla je slag, Muslera laten stoppen en een functie aanbieden en DDG als vervanger aantrekken.

28 februari 2024 om 11:12

Het is wel typisch een aankoop voor een Turkse club. Een speler die al bijna met pensioen mag voor veel te veel salaris nog even laten ballen.

28 februari 2024 om 16:33

Wat een superdomme reactie. Van der Sar was 34 toen hij naar United ging.

Dat ze dit niet meteen bij de blessure van Ter Stegen gedaan hebben is opmerkelijk. Wat moet De Gea precies aan salaris krijgen?

28 februari 2024 om 11:30



@rm1335

Bwa ergens is dat niet opmerkelijk. Bij Barã§a proberen ze toch eerst altijd in de interne keuken te kijken (zeker in deze financieel moeilijke tijden). Ze hebben de kans aan Inaki Peã±a gegeven, ergens heeft hij het best oké gedaan maar aan de andere kant heeft de verdediging nooit zo hard staan schutteren als wanneer hij in doel stond.

Ik zie een jonge Victor Valdes in Peã±a. Die stond ook te schutteren als jonge knaap en werd uiteindelijk wel een vrij goede keeper eens hij ouder werd.

Ik snap wel dat De Gea als een optie gezien wordt, zeker als Barã§a geld nodig heeft en Ter Stegen een aanbod heeft van S-A.

28 februari 2024 om 12:45

@rm1335 zoals Fcbinsider mooi aangeeft, hadden ze denk iets hogere verwachtingen van Pena dan hij tot nu toe heeft laten zien.
Ook niet heel raar, want talent heeft Pena echt wel. Hij komt alleen (nu nog) tekort om het verschil te maken bij een club als Barcelona. Zeker nu de defensie zo wankel is dit seizoen (en je kunt niet uitsluiten dat de houding van Pena daar ook invloed op heeft).
Terwijl die bij pak m beet Las Palmas volgens mij prima als 1e keeper door het leven kan.

Als dit gerucht klopt gaat Barca nu voor De Gea, om een beter backup keeper te vinden (of heel misschien om Ter Stegen te vervangen als die voor 100 miljoen naar SA gaat ofzo?).
Dan kun je Pena mooi een seizoen verhuren, en hopelijk maakt die daarna de stap om op termijn 1e keeper van Barca te worden.

Dit lijkt me een vrij nutteloze transfer op zich. Pena is ver van een topper maar is ook de backup. MATS speelt hij er niet uit. Als je het geld voor zijn salaris over hebt waarom niet maar is hij echt nodig nu? Tenzij men eraan denkt MATS te verkopen en zo wat inkomsten te genereren op de transfermarkt.

Wat betreft De Gea, gezien de uitstekende prestaties van Lunin dit seizoen zag ik De Gea komende zomer graag naar Madrid komen indien hij een redelijk salaris wil. Dan kan Madrid Lunin 2 jaar uitlenen zodat hij elders de eerste keus is.

28 februari 2024 om 16:17

De Gea heeft geen club, zo hoog kan hij inmiddels niet meer in de boom zitten qua salaris. Bovendien, als Ter Stegen verkocht wordt, bespaar je ook een enorm salaris, laat staan als Lewandowski en Frenkie ook vertrekken.

28 februari 2024 om 16:37

als Ter Stegen verkocht wordt, bespaar je ook een enorm salaris, laat staan als Lewandowski en Frenkie ook vertrekken.

Allemaal irrelevant.

Ik geef zelf aan dat het enkel logisch lijkt als ze Ter Stegen zouden willen verkopen om geld te genereren en De Gea dan een goedkope vervanger is.

Als ze andere jongens verkopen komt er geld vrij maar dan blijft mijn punt hetzelfde: is een backup doelman dan echt de prioriteit? Lijkt me duidelijk van niet.

Wat is Barça bagger geworden.
Alles wat gratis en verouderd materiaal is willen ze binnen halen.
En uit hun contract zijn.

Ze kunnen niet meer concurrentie meer aangaan met grotere clubs, door hun financiële grove
wandbeleid.

Ga voor de toekomst. Het jeugd la masita

28 februari 2024 om 19:11

Zonder spelers als Frenkie, Araujo, Christensen, Ter Stegen, Gundogan en Lewandowski, hadden ze dan de CL groep overleefd of nu top 4 gestaan?

En in een Barcelona dat geen CL speelt, hoeveel van die goede La Masia talenten blijven dan in Barca rondhangen, ipv een stap naar een CL club te maken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren