Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Gea lijkt weer aan de slag te gaan: ‘Doelman voert positieve gesprekken’

Laatste update:

David de Gea voert positieve gesprekken met Real Betis over een terugkeer in LaLiga, zo melden diverse Spaanse media. De 33-jarige doelman, die na afloop van zijn contract bij Manchester United nog altijd zonder club zit, kan tot het einde van dit seizoen tekenen in Estadio Benito Villamarín. Daardoor zou De Gea na 12,5 jaar terugkeren op het hoogste niveau in zijn geboorteland.

Betis hoopt met De Gea eenzelfde traject aan te gaan als met Isco, die hij kent van het Spaanse elftal. De routinier tekende afgelopen zomer tot medio 2024 bij de groenwitte club uit Sevilla, waarbij voor beide partijen een langer verblijf tot de mogelijkheden behoort.

Ook met De Gea wil Betis aankijken of de samenwerking bevalt, waarna een langer dienstverband in de lijn der verwachting zit. Volgens onder meer het lokale Estadio Deportivo zijn de eerste gesprekken tussen de sluitpost en de clubleiding van Betis positief. De Gea wil graag weer aan de bak, aangezien hij al vijf maanden zonder club zit.

Bij Betis kan De Gea, 45-voudig international van la Roja, na een lange periode terugkeren in zijn thuisland. Tussen 2009 en 2011 stond de keeper onder de lat bij Atlético Madrid. In totaal keepte De Gea 84 officiële duels voor de Spaanse grootmacht, waarin hij zijn doel 23 keer wist schoon te houden.

Vervolgens vielen zijn prestaties op in het buitenland. United betaalde in de zomer van 2011 zo’n 25 miljoen euro om De Gea los te weken bij Atlético. Uiteindelijk keepte de doelman maar liefst twaalf seizoenen in dienst van de Engelse grootmacht. Een emotioneel dienstverband met vele pieken en dalen.

Pijnlijk afscheid
De Gea’s teller eindigde afgelopen zomer op 545 duels in dienst van United, waarin hij 190 keer de nul hield. Als Red Devil wist De Gea beslag te leggen op de Premier League (1x), Europa League (1x), FA Cup (1x), League Cup (2x) en de Engelse Supercup (3x). Via social media liet De Gea meermaals blijken gekrenkt te zijn door zijn vertrek uit Manchester.

De Gea wil zich nog één keer bewijzen en lijkt dat dus te gaan doen in Spanje. Een gebrek aan vertrouwen van manager Erik ten Hag speelde een grote rol in het besluit van de goalie om United te verlaten. De Gea had wel kunnen blijven op Old Trafford, maar moest dan akkoord gaan met een verbintenis tegen lagere voorwaarden.

Is David de Gea te goed voor Real Betis?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel merkwaardig dat er geen betere clubs kwamen. Het is niet zo dat De Gea de laatste seizoenen zijn allerbeste seizoenen keepte, maar hij was nog steeds goed genoeg voor de top van de Premier League. Als Betis hem aan kan trekken, zal het vast niet aan het financiele plaatje gelegen hebben.

10 november 2023 om 10:21

Ik denk dat het ook aan zijn salariseisen heeft gelegen. Hij was het salaris van United gewend haha. Gaat toch eieren voor zijn geld kiezen in Spanje. Anders kan ie meteen zijn handschoenen opbergen.

10 november 2023 om 11:25

Zoals Morobjago terecht opmerkt, zijn salaris is echt een groot probleem. Manchester United betaalde hem tegen de 20 miljoen Britse ponden per jaar. Dat is dus meer dan 20 miljoen euro aan salaris.

Er zijn geen clubs die dergelijke salarissen willen betalen voor een keeper. Nu kan hij een half jaar tegen een fractie van dat bedrag spelen om dan te kijken of iemend komende zomer alsnog bereid is een mega salaris te betalen.

10 november 2023 om 11:57

Welke topclub zit zonder keeper dan? Betis is een prachtige, sfeervolle club met een aantal leuke spelers

10 november 2023 om 13:46

Toch ook wel merkwaardig dat ondanks dat zij lang het Europees voetbal hebben gedomineerd. Spaanse clubs toch een beetje onderschat worden. Betis speelt al jaren steevast in de top zes van Spanje. Doen echt niet onder voor clubs als Newcastle, alleen krijgen totaal niet die erkenning. Geldt overigens voor wel meer Spaanse clubs..

10 november 2023 om 14:32

Nou ja, Betis speelde niet zo lang geleden nog in de Segunda Division, dus het duurt dan wel even voordat je dan weer een beetje status krijgt.

Ja het is makkelijk praten, maar achteraf gezien had Man United nooit De Gea moeten vervangen voor Onana. Die staat echt schrikbarend slecht te keepen. Houdt nauwelijks een bal tegen, werkelijk elke schot op doel is tegenwoordig bij United 50/50.

Ja De Gea kan niet meevoetballen, maar hij kon tenminste wel ballen tegenhouden. Volgens mij heef Onana ondertussen al meer doelpunten tegen gekregen dan De Gea in een heel seizoen.


10 november 2023 om 11:23

Ik vond alle kritiek op De Gea überhaupt al onnodig. Hij had af en toe een foutje ja, maar overall vond ik hem gewoon goed genoeg. Hoe vaak hij United niet op de been gehouden heeft.

Daarnaast: de manier waarop United hem heeft laten gaan was vrij triest. Zo'n clubman zo makkelijk laten gaan.

10 november 2023 om 11:43

Niet mee eens, met Onana heb je een keeper die weer beter kan worden de aankomende jaren. Het niveauverschil tussen beide is niet heel groot(laatste 2 jaar de gea t.o.v. Onana nu), ik kan me voorstellen dat je op basis van de vorm van Onana zegt dat de Gea wellicht beter was het afgelopen seizoen. Ik heb echter wel vertrouwen in Onana (een van de weinige bij united) dat hij zijn vorm herpakt en laat zien dat het een keeper is van topniveau. Daarnaast kan hij ook veel beter mee voetballen.

Tevens was het bizarre salaris wat De Gea verdiende al lang niet meer gerechtvaardigd. Heel logisch dat hij dan weg moet.

10 november 2023 om 11:54

Hij had al een lager salarisvoorstel geaccepteerd waarna United deze later alsnog introk. Niet heel netjes van ze. Daarnaast heeft hij zijn hoge salaris ook echt verdiend. Die man was seizoenen lang de beste speler van United die ze echt op de been hield.

11 november 2023 om 09:21

Niveau verschil niet zo groot? Kijk je wel naar de wedstrijden? Dat de Gea zoveel fouten gemaakt zou hebben is een eigen leven gaan leiden, maar gewoon niet waar. Het was een puntenpakker, Onana pakt alleen ballen die recht op hem afkomen. De Gea maakte onmogelijke reddingen, dat heb ik Onana nog niet zien doen. Wel al meer blunders dan de Gea in de afgelopen twee jaar…
En voetballend laat hij ook al niet zien beter te zijn.

Heeft echt geweldige reflexen, dit zou een hele grote versterking zijn voor Betis!

Prachtig team dan wel bij betis. Want bravo is toch wel aan vervanging toe.

Veel betere keeper dan Onana natuurlijk, domme zet van United om hem zo makkelijk te laten gaan.

10 november 2023 om 11:26

Makkelijk? Als Mancehster United hem niet langer tegen de 20 mijoen Britse ponden per jaar wil betalen maar hij wil;d at wel hebben, is er dan sprake van makkelijk laten gaan?

10 november 2023 om 11:36

Hij was al akkoord gegaan met salaris vermindering

10 november 2023 om 13:02

En met welk jaarsalaris wilde hij dan wel akkoord willen gaan?

11 november 2023 om 09:23

Maakt dat uit? Er was hem een bod gedaan en daar was hij akkoord mee… Dat hebben ze toen toch weer ingetrokken. Dus dit heeft niks te maken met wat de Gea wilde, maar alles met hoe de club hem behandelde…

ik vind dat er weinig slechts valt te zeggen over de gea.
is een prima keeper voor wat hij kan. is pas 32 oud en heeft zo ver ik weet nooit echt grote blessures, gewoon betrouwbaar op dat gebied.
sinds hij een groot verdiener was bij man utd, kan ik me voorstellen dat het voor hem lastig was om zo'n enorme stap omlaag te doen qua salaris, terwijl zijn kwaliteiten min of meer hetzelfde zijn gebleven. hoop dat hij lekker weer kan spelen

Wat baas, kan voor geld naar SA, maar blijft liever in een serieuze competitie! Succes mits dit doorgaat!

10 november 2023 om 14:52

Kon hij werkelijk naar S-A? Ik had juist begrepen dat hij daarop wachtte, maar er geen aanbieding kwam.

10 november 2023 om 16:36

Wou het liefst terug naar Spanje. Zijn vrouw & kinderen wonen namelijk in Spanje. Dus dan is hij iig van dat gezeik af!

Je kan toch wel bij een betere club spelen ? Ik zie hem echt nog wel uitblinken wekelijks in een top competitie met een topclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren