Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Gea maakt mogelijk ‘shock move’: ‘Spanjaard kan terugkeren in Premier League’

Laatste update:

Newcastle United overweegt David de Gea terug te halen naar de Premier League als de blessure van Nick Pope ernstig is, zo meldt de Daily Mail, dat de mogelijke transfer bestempelt als shock move. De 33-jarige Spaanse sluitpost zit al maanden zonder club nadat zijn contract bij Manchester United niet werd verlengd.

Pope, vaste waarde onder de lat bij the Magpies, raakte dit weekend ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn schouder in het thuisduel met United (1-0). De kans is groot dat de Engelsman een operatie moet ondergaan en er daarna ruim vier maanden uitligt, zo klinkt het.

De goalie had gedurende zijn periode bij Burnley ook al meermaals last van een soortgelijke schouderblessure. Pope lag er daardoor eerder al eens vijf maanden uit. Als het herstel van de international van Engeland weer zo veel tijd in beslag neemt, dan gaat Newcastle een vervanger halen en De Gea staat (hoog) op het verlanglijstje.

Mocht de ploeg van Eddie Howe voor De Gea gaan, dan moet de Spanjaard wel genoegen nemen met een lager salaris dan hij bij the Red Devils opstreek. De keeper kreeg in zijn laatste jaren op Old Trafford wekelijks ruim 450.000 euro bijgestort. Daar gaat Newcastle niet aan beginnen. Het is aannemelijk dat De Gea met dat vereiste akkoord gaat, daar hij sinds de zomer helemaal geen salaris meer krijgt, zo klinkt het.

De geruchten over de toekomst van De Gea blijven daardoor maar gaan sinds hij deze zomer afscheid nam van United. Begin november kwamen er nog berichten naar buiten dat de doelman ‘positieve’ gesprekken voerde met Real Betis over een terugkeer in LaLiga. Daar lijkt niks van te komen, daar het sindsdien stil is gebleven wat betreft de Spaanse club en De Gea.

Tussen 2009 en 2011 stond de keeper onder de lat bij Atlético Madrid. In totaal keepte De Gea 84 officiële duels voor de Spaanse grootmacht, waarin hij zijn doel 23 keer wist schoon te houden. Vervolgens vielen zijn prestaties op in het buitenland.

United betaalde in de zomer van 2011 zo’n 25 miljoen euro om De Gea los te weken bij Atlético. Uiteindelijk keepte de doelman maar liefst twaalf seizoenen in dienst van de Engelse grootmacht. Een emotioneel dienstverband met vele pieken en dalen.

De Gea’s teller eindigde afgelopen zomer op 545 duels in dienst van United, waarin hij 190 keer de nul hield. Als Red Devil wist De Gea beslag te leggen op de Premier League (1x), Europa League (1x), FA Cup (1x), League Cup (2x) en de Engelse Super Cup (3x). Via social media liet De Gea meermaals blijken gekrenkt te zijn door zijn vertrek uit Manchester.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk sta ik er nog steeds van te kijken dat deze jongen nog nergens onder contract staat. Heeft bij Man United toch vaak wereldpartijen gespeeld, ook al wisselde hij dat wel af met enkele flaters, maar toch vaak genoeg de beste man van het veld geweest. Nu hebben veel topclubs ook een aardige keeper onder de lat staan, maar hij is toch nog wel van dusdanig niveau dat er wel een suptobclub in Spanje of elders nummer 1 kan zijn.

4 december 2023 om 13:25

Zou kunnen dat het met het salaris te maken heeft. Want wat je zegt, bij veel clubs zou hij niet misstaan onder de lat.

4 december 2023 om 13:25

Gewoon een vrij zwakke keeper de afgelopen seizoenen. De tijd dat deze man geweldig was is al lang voorbij.

4 december 2023 om 14:04

Mevrouw de Gea wil blijkbaar niet naar Saoedi-Arabië. Als je dan hoge salariseisen hebt dan wordt het moeilijk.

4 december 2023 om 14:38

Geef der eens ongelijk.
Heel veel geld kan niet op tegen in vrijheid leven.

Zou toch mooi zijn als hij zich de ballen uit de broek keept daar en even een paar maanden speler van de maand wordt! Zo zonde dat Onana nu het doel van man utd verdedigt, de brokkenpiloot.

4 december 2023 om 13:25

Dat blijkt nu met Onana helaas ja. Maar vooraf was dit gewoon een logische transfer. Onana had er met Inter een heel sterk jaar op zitten, en heeft met Ajax in het verleden bewezen een betrouwbare puntenpakker te zijn. Maar ik denk dat hij in de eerste 4 maanden van dit seizoen net zoveel blunders heeft gemaakt als in zijn hele carriere..

4 december 2023 om 13:30

Daar heeft United wel een handje van, bewezen toppers halen die er vervolgens in het rode shirt ineens uit zien alsof ze nog nooit op voetbal hebben gezeten, zoals Sancho, Varane en Onana.

4 december 2023 om 13:57

Onana begon zowel bij Ajax als bij Inter volgens mij ook niet al te sterk hoor, lijkt me bij hem meer ermee te maken te hebben dat hij een gewenningsperiode nodig heeft ofzo. Denk dat ie volgend jaar er wel weer staat

4 december 2023 om 14:05

@inkemontana Onana begon bij Jong Ajax niet sterk nee maar bij Ajax 1 wel hoor. Er waren wat twijfels toen ze hem in de goal plaatste, maar die was binnen no time de onbetwiste nummer 1. Bij Inter begon hij met invalbeurten omdat Handanovic daar in het begin nog gezien werd als de nr 1. En inderdaad begon Onana daar niet heel geweldig, maar toch een stuk beter dan nu bij United.

4 december 2023 om 14:47

En het einde bij Ajax? Pasveer werd boven hem verkozen en toen hij er wel in kwam, stond hij ook vaak te schutteren. Goede keeper maar totaal niet betrouwbaar

4 december 2023 om 15:29

Ik zie weinig verschil tussen de Varane van Man U en de Varane van Real Madrid. Er is een reden waarom ze hem makkelijk wegdeden.

4 december 2023 om 18:41

Ik vond er niks logisch aan. Je hebt 1 van de beste keepers ter wereld en dan haal je iemand die nog niet eens een heel seizoen achter elkaar gepresteerd heeft. Hij eindigde aardig met Inter, maar begon natuurlijk ook daar gewoon slecht.
Bij ajax ook regelmatig in de fout.

4 december 2023 om 19:30

Slecht beginnen is een overdrijving. Gewoon normaal.

4 december 2023 om 13:37

Ik zal je eens een geheim verklappen. Als je de statistieken van Onana en De Gea van vorig seizoen erbij pakt, heeft Onana een hogere save percentage, namelijk 79% tegenover 71%. Daarnaast heeft De Gea in 38 wedstrijen 142 schoten ontvangen en Onana in 14 wedstrijden nu al de helft 70 schoten. Zo slecht doet hij het dus niet ten opzichte van De Gea.

Ik denk dat het nog te vroeg is om te oordelen.

4 december 2023 om 13:53

Recent nog een statistiek voorbij zien komen van expected goals tegen en dan het werkelijke aantal tegendoelpunten.

Stond Onana gewoon op 2 in de premier league.

4 december 2023 om 14:04

Ik denk meer dat zijn reputatie komt door opvallende blunders in beslissende momenten.

4 december 2023 om 14:39

Publiek geheim want dat kan iedereen gewoon zien en opzoeken. Het jammere is dat de mensen die daarmee komen om hem te verdedigen niet de eye-test erin meenemen want dan kan je gewoon zien dat hij teveel blunders maakt. Wat overigens ook in stats uit te drukken is, maar dat is minder noodzakelijk.

4 december 2023 om 14:56

Het is dubbel vind ik. Je moet ze naast elkaar leggen. Iedereen ziet dat Onana dit seizoen teveel blunders begaan heeft, echter kan je ook zeggen dat hij genoeg moeilijke ballen gestopt heeft.

Echter blijven die blunders natuurlijk veel harder hangen dan de goede safes die hij maakt.

4 december 2023 om 15:31

Ik begrijp zulke statistieken wel, maar zijn blunders hebben United nu ook al een aantal keer punten gekost. Galatasaray uit, Galatasaray thuis en volgens mij in Kopenhagen uit ook. Dat sentiment blijft hangen en gaat (zeker in Engeland) een eigen leven leiden.
Een keeper heeft gewoon 0 foutmarge, dan kun je qua statistieken goed zijn, maar dit kost ze wel de kwalificatie voor de 8e finale in de Champions League

4 december 2023 om 15:48

Klopt. Kritiek is dan ook volledig terecht. Echter moet je de nuance behouden. Hij heeft een paar onvergeeflijke blunders gemaakt (trouwens lang niet de enige reden dat Man U er uit ligt, zo heeft hij ook een penalty gestopt die dan weer net vitaal was), maar dat deed De Gea begin vorig seizoen ook.

4 december 2023 om 18:44

Leuk en aardig, maar een echte wereldredding zit er nog niet bij. En wel een hele boel reddingen waar hij de bal niet naar de zijkant duwt, maar weer lekker in de gevarenzone neerlegt. Daarbij op tellen dat hij nu al net zoveel blunders heeft gemaakt als de Gea in de afgelopen drie jaar, dan heeft ie nog heel wat goed te maken.

4 december 2023 om 19:13

@panfc, volgens mij klopt het niet helemaal wat je zegt. Vorig seizoen heeft De Gea al 4 blunders veroorzaakt. In zijn eerste jaar heeft hij er persoonlijk voor gezorgd dat United met Ferguson de laatste 16 niet haalde. Net als Onana dit seizoen. Zo goed was De Gea niet jongens. Het is nooit een topkeeper geweest. Altijd wel van die rare fratsen en ineens magistrale reddingen.

4 december 2023 om 19:31

4 blunders? 2 kom ik hooguit op. Onana sowieso al 6. Ik weet niet waar je het over hebt wat betreft de laatste 16 in de Gea’s eerste jaar, dat was sowieso al even geleden of niet?
De Gea was toch echt zo goed. Die heeft meer onmogelijke reddingen gemaakt in de afgelopen 10 jaar dan wie dan ook. Dat hij jaarlijks dan 1 keer gemiddeld de fout in gaat neem ik dan graag op de koop toe.

4 december 2023 om 21:14

2011/2012 groepsronde CL tegen Benfica met Ferguson. Zijn eerste jaar zorgde hij ervoor dat ze niet doorgingen. Zoek maar op. Vorig jaar tegen Sevilla, Brentford, Everton (door zijn benen), West Ham United. Welke 6 van Onana? Onana zit dit seizoen op 4. Hij was goed maar begon ook slecht net zoals Onana.

Op zich geen gekke strategie, jezelf beschikbaar houden en wachten tot er een keeper bij een topclub uitvalt.

4 december 2023 om 15:20

Newcastle topclub? Ik vind van niet subtop eerder

4 december 2023 om 18:11

Financieel zeker een topclub.

Tsja, ideale optie. Pope is geen voetballende keeper. De Gea is geen voetballende keeper.

Qua keepen ga je er waarschijnlijk ook nog wel op vooruit met De Gea. Zal wel een dure (qua salaris) kracht zijn, maar goed.

Andere optie is Ramsdale, maar die kunnen ze (zeker in de winter) denk ik niet betalen. Daar wilt Arsenal ook 30+ miljoen voor, mocht die weggaan. Engeland International, Homegrown, normaal eerste keeper.

4 december 2023 om 14:41

Newcastle mag komen praten voor Ramsdale vanaf 50mio.

Lees net dat Eddie ook op de lijst staat om te verpatsen om geld vrij te maken, ook gewoon extreem hoog voor in de boom gaan zitten.

4 december 2023 om 16:39

50 miljoen voor een reservekeeper die, de laatste pot die hij keepte, niet uitblonk (in tegendeel, hij leek erg wankel) ga je nooit krijgen.

Ik denk dat hij in de winter echt niet verpatst gaat worden (ramsdale). Arteta wil twee goede keepers en heeft die nu. Ramsdale verliest wel waarde nu, maar dat is maar zo. Hij is talentvol, Engels en Homegrown, dus die heeft volgend jaar ook nog wel een 30+ miljoen waarde hoor... Zeker in Engeland...

Newcastle zal, als ze zich melden, wel willen huren met optie, maar dan zou je er al een verplichte optie van moeten maken. Want wij moeten ook nog een keer tegen Brentford. Zie dat liever niet met Karl Hein op doel hahaha

Waar heb jij dat van Eddie gelezen? Ik kan het mij niet voorstellen. Hij is altijd zo te spreken en blij met Eddie als sub... Krijgt ook nog best wat minuten....

Ik zelf hoop ook op een flinke upgrade voorin. Een spits waardoor Jesus ook eens op de zijkant kan spelen eventueel en Saka rust kan pakken... Watkins, Toney, Osimhen, Ferguson. Mooie opties, mara allen extreem duur helaas...

4 december 2023 om 16:42

Mijn gedroomde aankoop is Ferguson, daarna is het moeilijk kiezen tussen Toney en Osimhen. Toney weet je wat ie kan in de PL en zou denk ik een sensatie worden bij ons, bij Osimhen is het afwachten of hij het ook in de PL kan doen maar ik denk van wel. Watkins ook zeker een goede maar staat van die 4 op de laatste plek.

Van Eddie lees ik op een fanpage, dus weet niet of dat echt waar is, maar als het betekent dat we deze winter een echte spits erbij krijgen klaag ik er niet over.

5 december 2023 om 10:00

Hmm, ik kan niet echt kiezen qua ''opties'' hoor. Zijn voldoende ''opties'', maar allemaal relatief duur wel.

Ivan Toney heeft laten zien wat hij kan. Ik volg hem en weet wel dat hij er ''fit uitziet'', maar hij is absoluut niet wedstrijdfit. Hoeveel heb je daar nu aan? Tevens gaan Mbeumo en Wissa bij Brentford weg naar de Afcon, dus ik zie Toney niet snel ook nog vertrekken in de winter, tenzij het 60 a 70 miljoen is (dat is echt te veel).

Watkins is een ideale spits. Engels. Doet het al jaren goed in de BPL, kan meespelen, counteren en afronden. En ook nog aardig snel en sterk.

Osimhen spreekt voor zich. Is alleen kneiter duur en daarnaast ook erg blessuregevoelig. Nu al. Laat staan in de BPL. Kijk al die ''hamstring'' / spier blessures van hem maar eens na.

Ferguson is een enorm talent. Scoort al regelmatig, maar vind hem door het rotatiesysteem van Brighton (wat ik ook niet snap) ook nog moeilijk in te schatten / te beoordelen.

Goede, sterke spits. Maar hij heeft ook potten dat hij volledig onzichtbaar is.

Jonathan David van Lille vind ik overigens ook een fijne optie hoor. Snelle spits, klein gebouwd maar relatief sterk. Kan combineren, afronden en is ook enorm snel.

En ik zag zelfs Rafael Leao als optie langskomen. Ook enorm duur en is vooral een LW. Maar kan ook als SP spelen. Maar is misschien niet direct de ''killer'' die wij nodig hebben / echte n9..

4 december 2023 om 14:43

Normaal eerste keeper, maar nu niet 😁

4 december 2023 om 16:36

Nee. Nu niet nee. Maar vorig jaar was hij een sleutelspeler bij Arsenal. En gewoon uitstekend. Dat Arteta een andere optie kiest nu, zegt niet zozeer iets over Ramsdale hoor. Zegt misschien wel meer over Raya.

Die is voetballend gewoon meer wat Arteta zoekt dan Ramsdale, that's it...

Was ook voldoende animo om Ramsdale eerste keeper te maken bij Engeland i.p.v. Pickford (vorig seizoen).

Ik twijfel of dit gaat gebeuren. Dubravka is geen verkeerde keeper, die deed het voordat Pope kwam zeker niet onaardig. En ze hebben ook Karius nog achter de hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren