FOX Sports houdt Marco van Basten van tv wegens ‘Sieg Heil’

Maandag, 25 november 2019 om 17:21Robin Bruggeman • Laatste update: 17:38

Marco van Basten zal de komende week niet op tv te zien zijn als gevolg van de opmerking die hij afgelopen weekend maakte tijdens een interview in het Duits van Hans Kraay jr. met Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth. De oud-spits riep toen in de studio duidelijk hoorbaar ‘Sieg Heil’, een leus die in het verleden werd gebezigd in nazi-Duitsland.

FOX Sports laat maandagmiddag in een verklaring weten aankomende week af te zien van de diensten van Van Basten. “Marco van Basten heeft afgelopen zaterdag een fout gemaakt in het programma De Eretribune. Met een verkeerde grap op een verkeerd moment schoot hij deze avond mis”, valt in de verklaring te lezen.

“Wat er is gebeurd was dom en ongepast en FOX Sports neemt afstand van hetgeen zaterdagavond in de uitzending door Marco van Basten is gezegd. Van Basten heeft niemand opzettelijk willen kwetsen, heeft zijn excuses gemaakt en accepteert de consequenties. FOX Sports staat achter de samenwerking met Marco van Basten en verwelkomt hem volgende week zaterdag 7 december weer terug aan tafel van De Eretribune”, laat men verder weten.

De gage die Van Basten normaal gesproken aankomende week had ontvangen, wordt door FOX aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) geschonken, zo voegt de zender toe. Het geld zal worden ingezet ‘ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog’.


Poll

De juiste beslissing van FOX Sports?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Een schande dat van Basten voor een week is geschorst voor een domme grap. Ik vind dat van Basten 1 van de beste analisten van FOX Sports is en het is zonde dat hij nu een week lang niet dat werk kan doen. Ik had alleen een boete een logischer straf gevonden.

25 november 2019 om 17:31

Inderdaad. Het was gewoon een slechte grap op een verkeerd moment. Maar heel Nederland is meteen weer op de teentjes getrapt. Wat mij betreft had Fox hier niets mee hoeven doen.

25 november 2019 om 17:38

Heel Nederland?je bedoelt dat kleine (***) percentage die schreeuwen en iedereen weer z'n kop naar laat hangen?het is echt té triest voor woorden hoe het in Nederland (en wereldwijd) aan toe gaat. Mens, neem jezelf en alles en iedereen niet zo serieus.en dan ondertussen elke vrijdag met een kop van FOX op tonele verschijnen bij Veronica Inside? Ironic.

25 november 2019 om 17:53

Afca3starinderdaad. Complete onzin om hem te schorsen. Puur voor de vorm. Zie het in de context waarin hij dit zei. Hij heeft zijn excuus aangeboden. Klaar en niet meer over zeuren

25 november 2019 om 17:32

Ik denk dat ze het ook doen om het even uit de wind te houden ofzo, over een week is het allemaal weer gaan liggen. Verder volkomen met je eens.

25 november 2019 om 17:33

Zo ben jij. Als een willekeurige kaalhoofd of buitenlander het had gezegd , dan was de wereld te klein. Zo ben jij ook.

25 november 2019 om 17:39

Aannames, aannames, aannames. Ik kan me weer niet voorstellen als iemand anders het had gezegd, er dan wel gedoe was. Onnodig provocerend dit. Gewoon een slechte grap die nergens op sloeg. In geen enkel opzicht bewust kwetsend. Niemand die erom maalt. Of nu Arne Slot (kaalhoofd), Hicham Faik (buitenlandse achtergrond) of San Marco het zegt

25 november 2019 om 17:43

Je mist zijn punt Lanjouwer. Dat is dat wij Nederlanders standaard racisten zijn en discrimineren als de pest. Alles over 1 kam en wijzen wijzen, je kent het wel.

25 november 2019 om 17:33

Een boete heb je hem niet mee denk ik. Al vind ik deze straf ook totaal onnodig, vooral ook omdat hij direct uit zichzelf zijn excuses aanbood.

25 november 2019 om 17:49

Zo kun je alles relativeren. Mag je dan ook voortaan mensen uitschelden als je direct daarna sorry zegt?

25 november 2019 om 18:39

Mischien gaat het daar wel mis. Mensen die grapjes verwarren met uitschelden. Hier zat volgens mij niet de opzet bij om Frank te beledigen. Daarbij maakt het voor mij een groot verschil of iemand het zegt van zijn generatie of iemand van deze tijd, aangezien de rivaliteit vroeger vele malen groter was. (iets met fietsen, WK finale, halve finale Ek88 waarin Marco zelf meedeed en het Wk90 met onze grote vriend Rijkaard)

25 november 2019 om 17:45

Ik vind het een schande dat jij het een schande vindt. FOX Sports kan dit niet zomaar laten lopen. Als er niet ingegrepen zou worden dan roept binnen de korte keren de helft van de jeugd sieg heil omdat hun grote held dat ook doet.

25 november 2019 om 19:38

Er zijn er genoeg die dat roepen. Waarom doen ze dat? omdat het choqueert en dus stoer is tegenover je vriendjes. Of denk jij dat iedereen dat roept omdat het kleine Hitlertjes zijn die zo zijn geworden door gasten als Marco van Basten die ook bij wijze van een (slecht) grapje een keer Sieg Heil roept?

25 november 2019 om 17:48

Een schande dat hij niet ontslagen wordt ja.

25 november 2019 om 17:50

Van Basten moet ook beseffen dat hij een publiek figuur is en alles hij zegt onder een vergrootglas ligt. Ik kan me goed voorstellen dat die wordt geschorst voor zijn misplaatste grap, ook een boete was wat mij betreft prima geweest. Fox moest hoe dan ook optreden.

25 november 2019 om 18:20

Ach iedereen doet naar. Ik wordt iig misselijk van die cliché voorgesproken uitspraken zonder enig echte idee of eigen mening. Dit is Fox op zijn slechtst door impact verlagend proberen te werken. Ik zie het al helemaal voor me, crisisteam 1 zit op verdieping 2 en de warroom op verdieping 3. Alle communicatie specialisten moeten dit weekend doorwerken om deze crisis “The Big M” onder controle te krijgen. De conference calls zijner elke 15 min om updates te geven. Ja goed bezig allemaal.

25 november 2019 om 18:20

Het is inderdaad maar een mop, maar dan moet dat nog niet op tv in de publieke ruimte gezegd worden. Hij wist natuurlijk niet dat heel Nederland hem kon horen, maar dan nog. Dit lijkt me gewoon een goede sanctie, niet zwaar maar het zendt wel een signaal uit. Zo een dingen horen niet op tv en Van Basten zal wel twee keer nadenken voordat hij een aangebrande mop maakt in een tv-studio. Ik zeg trouwens totaal niet dat Marco een racist is of dergelijke, alleen dat sommige dingen beter onder de vrienden aan de keukentafel blijven.

25 november 2019 om 18:34

Vooral zijn opmerking is een schande. Als een van halst of kraaij hem hadden gemaakt waren veel meer mensen hierover gevallen, maar omdat hij een oud top speler en oud Ajax speler is geweest valt het allemaal wil mee.

25 november 2019 om 19:25

Iedereen die hier de mening van Dirk deelt, deelt die echt niet omdat Marco in een verleden ooit bij Ajax speelde hoor, wat is dat voor achterlijke redenering? Het lijkt me niet dat er meer of minder mensen over gevallen waren als Van Halst of Kraaij jr. dit gezegd hadden. De mensen die het ab-so-luut niet vinden kunnen, die vinden dat nu evengoed. En de mensen die het een a-tactische misplaatste grap vinden, maar verder er niet al te veel waarde aan hechten, die hadden datzelfde gevonden als Kraaij, Van Halst of eender wie deze 'grap' had gemaakt.

25 november 2019 om 21:31

Een schandelijke reactie om het op een Ajacied zijnde te gooien. Dit heeft puur ermee te maken dat Nederland te klein is geworden en niemand meer iets kan zeggen. Was het een smakeloze grap, jazeker. Maar het is onzinnig om mensen daarvoor te schorsen. Hij bood direct zijn excuses aan. Wat is de volgende stap? Dat cabaretiers ook niets meer mogen zeggen?

Lijkt mij een prima oplossing. Het was een domme opmerking en daarvoor is hij terecht op de vingers getikt. Ontslag was echter wel een stap te ver.

25 november 2019 om 18:39

Het feit dat hij die opmerking maakt geeft wel aan welk sfeertje er in de Fox studio hangt. Zonder de uitgezonden geluidsopname had men hier in de studio waarschijnlijk hartelijk om gelachen. Hypocriet dus dat Fox intern niet verder kijkt dan alleen de man die de (fout getimede) opmerking maakt.

Tja wat maakt dat weekje nou uit? Typische een straf die wordt gegeven door de politieke-correctheid wat steeds meer voeten aan de grond krijgt hier, waar de mensen van FOX mee moeten dealen. Naar alle waarschijnlijkheid vinden de mensen die er overgaan, de verontwaardigheid ook maar overdreven, dus komen zij met een net-niet straf. Leuk voor de bühne, maar uiteindelijk slaat het nergens op.

prima oplossing! Van Basten blijft gewoon actief als analist en die malloten in het stadion kunnen nu niet gaan zeggen waarom worden wij wel geschorst voor racistische leuzen en Marco Van Basten niet?

25 november 2019 om 18:35

Er zit wel een verschil tussen een paar jaar stadion verbood of 1 week niet op tv.

Fox heeft nou eenmaal te maken met andere belangen, dus moeten zij ook een daad stellen, achja… prima lijkt me zo. Vind overigens wel dat we allemaal erg lange tenen gekregen hebben... Op het moment dat we Allo Allo aan het kijken zijn is het allemaal reuze grappig en nu struikelen we er massaal over pfff

25 november 2019 om 17:41

@ajaxwestham ja maar dan kan je nu ook gaan stellen dat die gasten in de stadions lekker allemaal Hamas Hamas mogen roepen omdat we ook naar Allo Allo kijken waarin we de nazi's die erom bekend stonden Joden te liquideren allemaal heel grappig vinden in deze TV serie. Fox heeft het imo prima opgelost zo. even 1 weekje van de buis zodat de kritiek weer een beetje overwaait en daarna schuift Van Basten weer gewoon aan als analist

25 november 2019 om 18:01

@japie,eens, dat is ook een discussiepunt wat gevoerd kan worden. Ik denk dat er een verschil is tussen iets wat huidig is of recent gebeurd, ten opzichte van iets wat zich 80 jaar geleden afspeelde. Humor, sarcasme zijn het kraakbeen om dingen te relativeren en te behappen, ik heb er ook helemaal niks mee dat joden zich nog steeds beroepen op huilgedrag voor iets wat zolang geleden is gebeurd en waarvan er amper meer mensen bestaan die het bewust hebben meegemaakt en die in die zin recht van spreken hebben. Begrijp met niet verkeerd, de oorlog was afschuwelijk en erbij stilstaan is van groot belang, maar je gekwetst voelen door de tweede wereldoorlog is niet meer zo realistisch. Wel wordt dat een punt als je merkt dat de joden nog steeds mikpunt zijn van dingen die momenteel spelen (israel vs Palestijnen ook al kun je stellen dat de Israëliërs dat zelf in stand houden.. wat overigens een andere discussie is) maar dat maakt het dus huidig en daarmee meer kwetsend.

25 november 2019 om 18:23

Nou dit is dus ook weer bijna uit de wereld alleen nog even wachten op valentijntje wat die komt ook nog wel vanavond hoor want ook die moet zijn plasje er nog even over doen , en denk maar dat hij nog even aanstipt dat v Basten ook in zijn jeugd nog dingen heeft gedaan die niet door de beugel kunnen ,

Ben ik even blij dat er geen opnames in de kleedkamer zijn gemaakt na de halve finale EK’ 88. Zouden we mooi de finale van het EK hebben gemist.....

Toen ik Hans Kraay zijn steenkool-Duits hoorde bezigen, met de harde intonatie en overdreven articulatie, kreeg ik ook een bepaalde instinctieve associatie met het dubieuze verleden. Hoe dat ‘ab und zu’ en ‘jawohl’ zijn mond verliet met de kracht van een demagoog, was lachwekkend om te horen. Als tweede na-oorlogse generatiegenoot van van Basten, schoot soortgelijk terminologie ook door mijn gedachte bij het horen van Hans z’n Duits. Natuurlijk is het not-done om het tegenwoordig hardop uit te spreken en zeker niet als je publiekelijk in een studio zit, maar enig inlevingsvermogen kon ik wel opbrengen als generatiegenoot van van Basten. Onze generatie is opgegroeid met anti-Duitsland-gevoelens. Marco is en blijft een man met het hart op de tong, dat heeft hem al vaker in de weg gezeten, met de Ziyech-kwestie, in zijn tijd bij AZ en Ajax-pannenkoek-periode kwamen er ook tamelijk ongecontroleerde, ondoordachte woorden uit zijn mond. Is ook wel een beetje de aard van het beesie. Ook ik vind de opmerking, al dan niet bedoeld, wat ongepast in dit weekend, waarin er een statement werd gemaakt tegen racisme, maar laten we het niet nog groter maken dan het al is gemaakt. Van Basten is natuurlijk geen racist of heeft enerlei sympathie voor rechts-extremisch gedachtengoed. Hem even van de buis halen lijkt mij een prima ingreep, Het was slechte grap van hem op het verkeerde moment, in de verkeerde setting. Dom en niet meer doen. De tijden zijn veranderd en met de Duitse buren leven we weer in goede harmonie.

25 november 2019 om 17:57

Maar de generatie waar jij, Marco en ik deel van uitmaken weet ook heel goed wat de mensen zoals onze opa's en oma's, in WO II hebben meegemaakt en dat er gewoon geprobeerd is om een heel volk uit te moorden. Dat zijn toch zaken waar je toch echt bij stil moet staan denk ik. Maar goed, ook dat hoort er dan bij denk ik, dat je het oneens kunt zijn met elkaar.

25 november 2019 om 18:24

Ik wil de slechte grap en de ongepastheid daarvan ook niet goed praten of bagataliseren, maar een beetje begrip voor de onhandigheid van van Basten kan ik gematigd wel opbrengen. We zijn opgegroeid met ’mag ik mijn fiets terug’, John Cleese zijn imitatie, ‘Allo, allo’ en oorlogsfilms en Amerikaanse films, enzovoort, waar de Duitsers altijd de bad guys en karikaturen van zichzelf waren. Onze ouders verzekerde ons dat de ‘Moffen en Jappen’ onbetrouwbaar waren. Gelukkig is dat vooroordeel inmiddels door de tijd ingehaald, maar zitten sommige van die clichés nog altijd in ons hoofd genageld. Dat het soms ongecontroleerd het hoofd verlaat, dat zal altijd wel blijven voorkomen, zolang onze generatie nog leeft. Maar dat sluit natuurlijk niet uit, dat er bij stil wordt gestaan, dat er verschrikkelijke zaken zijn gepasseerd in de oorlogstijd. Mensen blijven mensen, met alle onvolmaaktheden die er zijn, zoals die slip of the tongue van van Basten exemplarisch is. Ik ben het dan verder ook niet uitgesproken met je oneens volgens mij, maar probeer het daarnaast ook vanuit een ander, verzachtend perspectief te bekijken.

25 november 2019 om 18:14

Ik snap zeker wat je bedoelt en kan er wel begrip voor hebben maar dat spreekt dit echt niet goed. Zo zullen er nog wel generaties zijn waar het normaal is om een aantal termen te gebruiken die echt niet door de beugel kunnen over zwarte mensen, maar daarom mogen ze die nog niet uiten op de televisie. Van Basten moet zeker niet zwaar gestraft worden en hij is zeker geen racist, maar zo een dingen zeg je niet op tv, punt uit. Welke drogredenen er ook bedacht worden om dit goed te spreken.

25 november 2019 om 18:36

Ik noem het zeker niet als drogredenen en schreef al dat het ongepast was. Maar als je alles op een rijtje zet, dan kun je toch ook wel concluderen, dat het niet allemaal zo zwart-wit is als hoe het soms wordt neergezet. Van een beetje begrip voor de situatie, zoals die zich voordeed met the slip of the tongue, is nog nooit iemand overleden. Ik vraag me ook af wie er door deze slechte grap echt beledigd is. Dat is mij nog steeds niet helemaal duidelijk.

25 november 2019 om 18:54

Ik geef je volledig gelijk, op zich stelt het niet al teveel voor. Daarom lijkt deze week radiostilte me gewoon een goede zet. Persoonlijk zou ik me als Duitser me niet beledigd voelen, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. En gewoon daarom lijkt het me dat dit niet moet tijdens een tv show (in een comedy-show is bijvoorbeeld compleet anders).

Weet je, ik vind deze straf te mild. Als disclaimer zeg ik er voor de zekerheid maar bij dat het niets te maken heeft met Marco zelf of zijn ajax verleden oid. En ja lieve mensen, als een PSV-er dit een keer doet denk ik er exact hetzelfde over. Waar het mij om gaat is het oprekken van de grens.als we nu gaan goedpraten dat deze opmerking wordt gemaakt (en dat is hier op VZ al heel veel gedaan), waar ligt dan de grens? Als we zo doorgaan, zijn dan over een jaartje of wat de scheldkanonnades zoals laatst bij Den Bosch wel Ok? Tuurlijk, van Basten maakte een foute grap en de groep Den Bosch supporters waren opgefokt, maar toch.... Ook bij mijn eigen club hoor, als daar "en wie niet springt die is een Jood" wordt gezongen ben ik een van die mensen die blijft zitten of staan. Ik hou niet van dit soort dingen.discriminatie, fascisme, racisme, haat, volgens mij kun je daar niet genoeg tegen zijn. Ook als het een zwakke poging tot humor is.

25 november 2019 om 19:56

Wat voor straf had jij acceptabel gevonden? Niet provocerend of spottend bedoelt, maar gewoon een oprechte vraag. We hebben het allemaal kunnen horen en het was zeer ongepast en heel dom. We zien dat die opmerking heel veel los heeft gemaakt en discussie heeft opgeleverd. Er is snel afstand van genomen ook door van Basten zelf. Wat zie jij dan in dit geval als logische stap? Ik vind zelf ontslag wat zwaar voor deze opmerking, want ik vind ook niet dat we het groter moeten maken dan het is een zeer ongepaste, smakeloze domme poging tot humor met het idee dat alleen mensen in de studio het zouden horen. Zou jij hem tot en met de winterstop van de buis halen? Of is dat dan ook nog te mild?

25 november 2019 om 22:57

Goede vraag Master D. Misschien heb je de oplossing zelf al gegeven: tot de winterstop. Wat ik goed vindt aan je voorstel is dat het nog steeds een redelijk milde straf is (maar wel serieus te nemen) en als Marco die heeft uitgezeten kan ie gewoon weer aan het werk. M.a.w. hij krijgt een nieuwe kans en dat spreekt mij ook wel aan. En dan ben ik ook benieuwd naar jouw mening. Wat zou volgens jou een passende strafmaat zijn? btw: dank voor je vriendelijke manier van reageren.

Wat een net-niks maatregel zeg. Wat wil je hiermee duidelijk maken en wie wordt hier nu blij of beter van?

De enigste juiste beslissing. Van mij mogen ze daar nog een paar extra weken aan vast plakken. Volledig smakeloos en gênant dit van Van Basten.

Zoals een scheidsrechter ook een weekje geen wedstrijden fluit als hij een grote fout maakt, hier bij van Basten ook. Kan de straf best billijken. Fox moet iets doen en ontslag zou in mijn opinie te ver gaan. Dit is een prima tussenvorm.

Nou, Jan Joost had ook wel even aangesproken mogen worden (en misschien is dat ook gebeurd), maar over het volgende heb ik NIKS gelezen..., want toen Ciss een trap na gaf in de wedstrijd tegen PEC en de VAR de scheids sommeerde om te kijken omdat het niet volledig was waargenomen, was de opmerking tijdens eretribune 'maar de VAR is blank' en Ciss kreeg ook daadwerkelijk rood .. Bruggink probeerde hem nog lachend te corrigeren, maar sorry ik vind dat ze af en toe een wat merkwaardige vorm van humor hebben... Doe dat nou niet in de week dat in het teken van racisme en houd je een beetje op de vlakte.... Zo onnodig provocerend. Wat betreft van Basten, begrijp ik wel dat men een daad wil stellen.. Het is goed dat dergelijke publieke personen met de beentjes op de grond worden gezet, want je kunt nu eenmaal niet alles zeggen op TV... Moeilijk te zeggen of de straf vorm voldoende is.. Maar nu is het klaar.

25 november 2019 om 21:42

De scheidsrechter heet ook Blank. Dit is juist ook wat er mis is in de huidige maatschappij. Alles wat men zegt, er is altijd wel iemand die zich gekwetst voelt. Een grap kan smakeloos zijn en ongepast (dat vond ik de grap van Van Basten ook), maar er zat geen enkele kwade intentie bij Van Basten anders dan een grappige opmerking maken. En dat zeg ik met mijn Joodse roots. Als we zo doorgaan kan je niets meer zeggen in dit land, we zijn hard bezig iedereen monddood te maken. Mensen die de opmerking vergelijken met de oerwoudgeluiden van de tribune bij Den Bosch begrijp ik al allerminst. Dat was opzettelijk iemand discrimineren, dat was met Van Basten echt niet zijn bedoeling.

25 november 2019 om 21:55

@Gerben, begrijp je niet waarom er werd gelachen? De scheidsrechter heette Blank. Doordat dat even voor verwarring zorgde, werd er gelachen. Wat was daar mis mee? Ik moest er thuis ook om lachen.

Voorspelbare actie van FOX natuurlijk, die zijn doodsbang voor negatieve publiciteit door het geroep van politici, organisaties en anderen die hun duit in het zakje willen doen om van Basten keihard aan te pakken. In de context van het interview van Hans Kraaij jr. was de grap eigenlijk steengoed maar alle moraalridders vergeten de hele context en dan blijft er alleen maar Sieg Heil over en ben je ineens de rascist, het is een beetje het zelfde als je aan een buitenlandse toerist een nederlandse mop moet gaan uitleggen, dat is niet grappig. Ach nu zijn alle moraalridders weer blij want ze hebben een karaktermoord kunnen plegen op iemand die iets vreselijks racistisch en fascistisch deed en om het standpunt kracht bij te zetten worden er zelfs uitspraken van van Basten bijgehaald die hij 25 jaar geleden zou hebben gedaan en die niets met deze grap te maken hebben. Al die deugers met hun wijzende vinger zouden zich moeten afvragen wat meer naar fascisme neigt, een foute grap maken of het verbieden van een foute grap?

25 november 2019 om 19:37

Maar kun jij uitleggen waarom het roepen van een hitler groet steen goed is ? Ik kan me voorstellen dat het grappig is om een grap te maken over het Duits van Hansie, maar om als oud speler van de club die zich (of in ieder geval de supporters) associëren met de joden de groet van hun grootste tegenstander als grap gaat roepen vind ik niet alleen vreemd maar ik snap totaal de grap niet.

25 november 2019 om 19:47

@janssenmisschien dat je het niet hebt gelezen of over het hoofd hebt gelezen maar het gaat om de context en dat is het steenkolenduits van Hans Kraaij wat net lijkt op een Duitse soldaat uit Allo Allo maar goed nu ben ik de grap aan het uitleggen en zoals ik al aangaf werkt dat niet.

25 november 2019 om 19:51

Ik vind en vind de grap niet steengoed maar hoe gek het ook klinkt zoals Kraaij zijn Duits gebruikte verwachte je bijna deze groet en denk dat MvB dat had en liet ontvallen. Ik lag wel in een deuk om zijn Duits en kreeg flashbacks van Fowlty Towers met een scène die nog grover was en toen gewoon kon.

25 november 2019 om 20:04

@thamike ben wel benieuwd waarom die scene van Fawlty Towers toen nog gewoon kon en waarom dat nu niet zou kunnen, wat is het grote verschil ineens?

25 november 2019 om 21:22

Die scène zou nu heel veel negatieve aandacht krijgen en er zouden veel groeperingen aanklachten indienen vermoed ik. Tuurlijk is dat komedie vanuit een Britse serie maar dienstknecht de laatste jaren veelal aangepakt. Maar Koeman die zijn Duitse shirt gebruikt om zijn reet af te vegen had persona non grada geweest in deze tijd. Of denk jij dat er niet veel veranderd is?

25 november 2019 om 21:29

@Thamike Ik zeg niet dat er niet veel is veranderd ik vraag me alleen af wat het grote verschil is ineens met pak hem beet 5 jaar geleden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle26-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. VloetMiddenvelder2410
D. BurgzorgAanvaller225
A. SzőkeAanvaller171
J. BlaswichKeeper160
A. KutucuAanvaller70
M. BrouwerKeeper70
K. BuckerKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

Nederland
224 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2014-2015 AZ
2014-2014 AZ
2012-2014 sc Heerenveen
2008-2009 Ajax
2004-2008 Nederland
Laatste voetbalnieuws

Van Basten wijst op viertal van Ajax: ‘Dat zijn niet de beste voetballers’

Marco van Basten is na de wedstrijd tussen PSV en Ajax (1-1) hard voor Devyne Rensch, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch en Edson Álvarez. De oud-international noemde het viertal in het programma...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren