Ajax vreest na uitvallen Noussair Mazraoui bij overwinning Marokko

Dinsdag, 19 november 2019 om 15:35Yanick Vos • Laatste update: 15:51

Noussair Mazraoui is dinsdag geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Burundi. De Ajax-verdediger annex middenvelder kwam na een luchtduel niet goed neer en verliet het veld na een klein uur spelen. De rechtsback, die tegen Burundi vanaf het middenveld speelde, greep meerdere keren naar zijn knie en werd uiteindelijk vervangen door Nabil Dirar.

De wedstrijd tegen Burundi was er een van uitersten voor Mazraoui. Na 26 minuten spelen tekende de Ajacied voor zijn eerste doelpunt in het shirt van Marokko. Burundi-doelman Jonathan Nahimana kreeg een vrije trap niet onder controle, waarna Mazraoui er als de kippen bij was om de 0-1 te maken. Het duel zat er echter na 57 minuten spelen al voor hem of nadat hij verkeerd terecht kwam na een luchtduel. Mazraoui had een pijnlijke knie, maar kon op eigen kracht van het veld.

De blessure van Mazraoui komt op een ongelukkig moment. Hij was onlangs teruggekeerd in de basis bij Ajax en speelde tegen Chelsea een uitstekende wedstrijd. In dat Champions League-duel pakten Daley Blind en Joël Veltman een rode kaart, waardoor zijn geschorst zijn tegen Lille OSC. Mogelijk moet nu ook Mazraoui dat duel aan zich voorbij laten gaan, al is de ernst van zijn kwetsuur nog volstrekt onduidelijk.

Marokko won de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup met 0-3. Mazraoui opende de score tegen Burundi, waarna Youssef En Nesyri nog voor rust voor de 0-2 zorgde. Laat in de tweede helft bepaalde Borussia Dortmund-verdediger Achraf Hakimi de eindstand. Hakim Ziyech stond in de basis en werd met nog tien minuten op de klok vervangen door Selim Amallah.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door lekiam)

Hoop dat het meevalt, nu in vorm zeker een aderlating voor Ajax. Hoe gaat Ajax tegen Lille spelen met alle afwezigen achterin?

19 november 2019 om 15:46

Dest, Martinez Alvarez en Nico

19 november 2019 om 17:02

Dest, Schuurs, Alvarez en Nico zodat je Martinez, Vd Beek, Ziyech, Tadic en Promes op hun gebruikelijke posities kan houden. Althans, dat denk ik.

19 november 2019 om 17:11

volledig eens met je Martinez speelt goed op het middenveld, waarom daar wijzigen.schuurs Alvarez centraal is de meest logische optie.

19 november 2019 om 22:51

Precies Steeck en daarnaast zou ik Martinez nooit centraal zetten tegen zo een fysiek sterke tegenstander.

19 november 2019 om 15:46

Ik denk martinez en alvarez achterin, en het middenveld zou ik echt niet weten

19 november 2019 om 15:47

Labyad van de Beek en Ziyech

19 november 2019 om 15:48

Denk Martinez - Schuurs en dan Alvarez naar het middenveld, of desnoods Alvarez - Schuurs en Martinez op het middenveld

19 november 2019 om 16:06

Ajaxrkc, grapje zeker? Jij wilt met 3 nummer 10s spelen?

19 november 2019 om 16:20

Denk dat Marin zijn kans krijgt. Viel goed in laatste tijd.

19 november 2019 om 15:47

Ik denk Alvarez en Martinez CV en Maz op rechts en Nico links en Marin ervoor. Of toch Schuurs en Alvarez met Martinez er voor. En dan Marin op de bank. Denk dat het vooral belangrijk is hoeveel vertrouwen EtH in Marin heeft. Komt echt op een sleutelpositie dan. Edit: En als Maz geblesseerd is natuurlijk Dest. oh, en misschien posteert ie Maz wel op CVM bedenk ik me ineens (mits fit natuurlijk) voor Alvarez/martinez)

19 november 2019 om 15:48

Ik denk Dest - Schuurs - Alvarez- Tagliafico. Zou Martinez persoonlijk graag op het middenveld houden in ieder geval (met Donny en Ziyech). Hopen dat Nous snel weer fit is inderdaad, begon net weer steeds beter op z'n niveau te komen, tegen Chelsea was hij echt beest!

19 november 2019 om 15:55

Dat is vooralsnog gissen natuurlijk, maar met Nico en Dest veranderd eigenlijk nog steeds alleen het centrum aangezien ik Dest nog gewoon als basisspeler zie. Als centrum opties heb je dan Schuurs, Martinez, Alvarez en zal je de bank moeten aanvullen met jeugd. Ik ben meer benieuwd wat het met het middenveld doet eigenlijk. Ik vermoed dat daar een beroep gedaan word op Marin en/of Gravenberch.

19 november 2019 om 16:00

Nou heel simpel Nico, martinez, alvarez, Dest. Als ten hag niet weer een rare actie in huis heeft. Zal me ook niets verbazen als hij schuurs in plaats van alvarez gebruikt

19 november 2019 om 16:21

Ik denk achterin met Dest-Alvarez-Martinez-Nico

Onana
Dest
Alvarez
Martinez
Nico
vd Beek
Ziyech
Gravenberch
Labyad
Tadic
Promes
19 november 2019 om 16:28

Wel erg aanvallend.. Twee middenvelders, een aanvallende back en een buitenspeler.. Ik denk dat Schuurs er sowieso in staat als ook Mazraoui niet beschikbaar is.

19 november 2019 om 16:49

Jouw opstelling lijkt mij niet dat die gaat gebeuren, Lekiam. Gravenberch heeft nog amper gespeeld en zal dus niet zomaar voor de leeuwen gegooid worden. Ik denk ook niet dat Ten Hag het middenveld gaat aanpassen nu die zo ongelovelijk lekker loopt. Ik gok op Schuurs en Alvarez centraal achterin.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Alvarez
Tagliafico
Van de Beek
Ziyech
Martinez
Promes
Tadic
Labyad
20 november 2019 om 08:40

Mazraoui inderdaad mits fit. Die is op het moment echt in vorm.

Neres out, nous ook.. Moet niet veel meer worden.. Belangrijke weken voor de boeg. Blijf heel jongens.

Oef, dat zou lullig zijn. Begon eindelijk weer een beetje in vorm te komen. Gelukkig hebben we met Dest wel een goede vervanger klaarstaan.

Aderlating voor Ajax, Mazraoui was echt geweldig tegen Chelsea. Defensief solide en aanvallend ook van waarde, was een van de uitblinkers bij Ajax samen met Onana & Ziyech. Dat niveau heb ik Dest nog niet zien halen, dus het zal tegen Lille inclusief de schorsingen nog meer van Onana afhangen.

Ik ben geen arts of helderziende, maar het feit dat Mazraoui zelf lopend het veld af kwam lijkt m.i. te wijzen op een lichte kwetsuur. Het zou ook wel heel slecht voor Ajax uit komen als Mazraoui net in de wedstrijd tegen Lille niet mee kan spelen. Ajax is in deze wedstrijd al voldoende gekortwiekt dankzij een blinde Italiaanse scheidsrechter.

19 november 2019 om 16:23

Mwah. Toen ik mijn voorste kruisband afscheurde voelde ik ook geen pijn en kon ik lopen alleen de aanwezige fysio zei meteen niet doen. Ook bij het NBA zag je Klay Thompson na het afscheuren van zijn kruisbanden nog 2 free-throws nemen om vervolgens het veld af te lopen.

19 november 2019 om 16:58

Ik heb zelf afgelopen seizoen mijn enkelbanden goed opgerekt (ws licht scheurtje, dat was twijfel). Ik heb zelfs de eerste helft uit kunnen voetballen zonder al te veel pijn, dat komt ook omdat de spieren dan warm zijn en meer kunnen hebben.de echte last komt dan pas later, wanneer je wat afkoelt (bij mij in de rust), maar mocht/ kon toch een tijd lang niet voetballen vanwege dat kwetsuur. Was het maar zo dat het lichte blessures zijn als iemand zelf van het veld kan lopen. Wat dacht je van Tete die niet meer aan kon zetten na zijn bovenbeenblessure, maar wel zelf lopend het veld af kon. Heeft toch (zeker) een aantal weken aan de kant gezeten toen.on: Ik hoop wel dat het mee valt, in Europa moeten de Nl' se ploegen gewoon winnen en overwinteren, dat zou het beste/ mooiste zijn en denk dat met Mazraoui de kans groter is dan met Dest, omdat ik Mazraoui verdedigend sterker vind dan Dest.

zijn vorm was groeiende, hoewel ik vertrouwen heb in Dest is het een aderlating.ik hoop op Schuurs en Alvarez in het centrum zodat er niet te veel veranderd hoeft te worden. In de opbouw kun je Martinez altijd extra laten zakken om een linksbenige de opbouw te laten doen. Benieuwd welke jeugdspeler als back up meegaat. Pierie natuurlijk sowieso maar Timber als back ofzo?castillio? Een extra back zal wel mee moeten maar allen hebben zeker talent.

Erg jammer, Mazraoui - Ziyech is een betere combi dan wanneer Dest daar staat. Vind Mazraoui toch ook veel beter alleen z'n slaapmomentjes moeten eruit dit seizoen dan zal hij echt kunnen groeien.

En dan speel je tegen Burundi op zo’n knollenveld....goede keuze v Mo I. om voor Oranje te kiezen.

19 november 2019 om 15:52

Slecht landen na een luchtduel heeft niks met een knollenveld te maken (in dit geval). Sowieso hou je er een beetje aparte redenatie op na vind ik, je speelt voor het land waar je hart (het meest) ligt, niet voor het land met de beste velden..

19 november 2019 om 16:00

@sander91 Ik denk wel dat vooral Ziyech zich soms afvraagt waarom hij voor Marokko gekozen heeft als hij die bar slechte velden en lege stadions in Afrika ziet. Voetballen tegen spelers die levensgevaarlijk inkomen met gestrekte benen. Als Ziyech on zich heen kijkt waar hij de bal kwijt kan, ziet hij aantal uitgebluste spelers uit de MO competitie. Ipv spelen als rechtsbuiten bij Oranje met spelers als fdj, Mohammed Ihattaren, Depay, Promes en beste CV duo ter wereld.

19 november 2019 om 16:02

En daarnaast vraag ik me af hoe hij communiceert aangezien hij de taal niet spreekt. Het blijft een vreemde keuze die hij impulsief heeft genomen om een middelvinger naar Nederland te maken..

19 november 2019 om 16:05

Ik heb de situatie niet gezien, maar op een slecht veld (met allemaal kuilen en hobbels) zorgt er inderdaad voor dat je eerder geblesseerd kan raken na een luchtduel. Geen flauw idee of dat hier ook het geval is hoor, maar het is normaal gesproken wel een factor.

19 november 2019 om 16:09

Wat bedoel je met ''de taal''? Berbers, Darija, Arabisch of toch wellicht Frans? Marokko is een mengeling net als het nationale team. Aangezien de meeste voetballers uit Europa komen, kunnen ze wellicht ook niet al deze talen. Ziyesj praat ook geen een van deze talen op een goed niveau.

19 november 2019 om 16:11

@Sanderk91 ten eerste zeg ik helemaal niet dat die blessure komt door dat veld maar reageerde op de foto. Ten tweede slaat JOUW redenatie juist helemaal nergens is aangezien deze is gebaseerd op foute aanname.

19 november 2019 om 16:24

@ Tilburg, denk dat ze engels praten net zoals bij Ajax. Denk niet dat Martinez, Alvarez, Nico, Neres en Onana Nederlands praten.

19 november 2019 om 16:37

Denk het niet Krillin. Ziyech heeft, in tegenstelling tot 99% van het Nederland elftal, al twee internationale toernooien mogen meemaken met Marokko.

19 november 2019 om 16:44

Zou Onana geen Nederlands kunnen na 5 jaar in Nederland? Hij kan namelijk wel Spaans.

19 november 2019 om 16:55

Ik denk dat die met een goed gevoel terugkrijgt naar die wedstrijden tegen Iran of die wedstrijden in die Afrika cup waarin hij zo’n doorslaggevende rol speelde... Ik denk dat de internationale kijkcijfers wel aangeven hoe ieder toernooi in de rest van de wereld leeft... Dat die daarom een toernooi in Afrika extra heeft gespeeld tov NL hem niet zoveel zal interesseren en andersom ook niet. Maar denk ook niet dat men het zo flauw kan verwoorden dat hij of mazraoui hiermee een middelvinger naar NL opsteken en dat dat de enige reden zou zijn om voor Marokko te kiezen...

19 november 2019 om 16:20

@richardpraha zo liep hij zijn blessure niet op en ik vind dat niet echt een argument. als bv zo een Noord Ier kortsluiting krijgt kan hij pakweg een Vd Beek ook door midden trappen. dat soort dingen weet je niet vantevoren

19 november 2019 om 16:28

@Japie-Krekel en waar precies zeg ik dat die blessure kwam door dat veld? Ik reageerde op de foto waaruit blijkt dat het een of ander achteraf veldje is..je opmerking slaat dus helemaal nergens op.

Vervelend, hopen dat hij in ieder geval volgende week tegen Lille erbij is. Ik zou hoe dan ook je middenveld en aanval zoveel mogelijk intact houden, dus gewoon Schuurs en Alvarez centraal zodat Martinez op het middenveld kan blijven.

19 november 2019 om 16:26

Aanval is ook al lastig zonder de geblesseerde Neres. Je mist gewoon 4 basis spelers tegen Llille dus je ontkomt er niet aan om je elftal om te gooien.

19 november 2019 om 18:29

Promes-hunter-tadic en dan na een uurtje traore erin voor Huntelaar.Edit: gewoon traore basis en Huntelaar kan er altijd nog in

Klopt niet VZ, Mazraoui speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd gewoon als rechtsback omdat Hakimi doorschoof naar rechtsbuiten

Is Blind geschorst dan?

19 november 2019 om 16:22

Kreeg toch zijn tweede gele kaart in diezelfde aanval waar Veltman eveneens rood kreeg..

19 november 2019 om 16:27

Heb je gemist dat Blind en Veltman rood kregen op Stamford Bridge? Ik meen dat daar toch de nodige artikelen, praatprogramma's en nabeschouwingen aan gewijd waren hahah!

19 november 2019 om 16:32

De enige Nederlander met voetbal interesse die dit niet heeft meegekregen denk ik.

19 november 2019 om 16:57

Ow juist! Ik ben geen Nederlander hoor, woon in België maar geboren in Duitsland. Ik zat toen ff te zappen tussen 2 wedstrijden maar vergat het even dat het Blind was die ook een rode kreeg( wist wel van de 2 rode), bedankt mannen! ETH regelt wel iets zodat Ajax doorstoot! Heel veel sympathie voor Ajax

Waar vrezen ze voor dan? Die Dest is toch een prima vervanger? Speelde regelmatig in de basis bij Ajax en deed dat naar mijn idee prima...

Klopt helemaal niets van. Hij werd gewisseld op eigen verzoek, omdat hij geen risico wilde nemen.

Eigenlijk kunnen ze Mazraoui nu niet missen. Maar als dat zou gebeuren tegen Lille dan nòg niet bang zijn om een aanvallend team op te stellen, met Martinez op het middenveld. Het slotduel tegen Valencia blijft toch de sleutelwedstrijd, die moet gewonnen worden. Misschien is een gelijkspel al genoeg ? Hel belangrijk is daarom dat er tegen Lille geen fatale kaarten (onana b.v.) worden opgelopen !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
394 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

169 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren