Daley Blind reageert: ‘Die reputatie heeft hij er zelf naar gemaakt’

Zondag, 6 oktober 2019 om

Daley Blind maakte zondagmiddag de negentig minuten vol tijdens de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag en de verdediger kreeg in het Cars Jeans Stadion regelmatig te maken met Michiel Kramer. De spits van de Hagenaars claimt na afloop van de wedstrijd dat Blind ‘hem een rode kaart aan probeerde te naaien’ na een duel waarbij de Ajacied in het gezicht werd geraakt. Blind toont zich na afloop van de wedstrijd echter niet onder de indruk van deze woorden.

“Hij loopt zichzelf constant te verdedigen dat als een ander het doet, hij dan zwaarder gestraft wordt. Die reputatie heeft hij er zelf naar gemaakt”, begint Blind bij FOX Sports. “Hij houdt zijn ellebogen hoog, hij duwt in je rug, hij loopt door op André Onana. Dat lijkt me geen slimme actie en duidelijk een gele kaart. Daarmee loopt hij het risico op een volgende.”

‘Daley Blind probeerde me wel een rode kaart aan te naaien’

Lees hier de uitspraken van Michiel Kramer.Lees artikel

Ajax won het treffen in Den Haag uiteindelijk met 0-2 na doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en David Neres. De Amsterdammers lieten na de openingstreffer van Huntelaar in de tiende minuut echter na om voor rust verder uit te lopen en ook in de tweede helft duurde het lang voordat de beslissende tweede goal viel.

Blind vindt echter niet dat zijn aanvallende ploeggenoten hier extra op aangesproken moeten worden: “Dat weten ze zelf ook wel. Het is in ieder geval belangrijk dat we die kansen creëren en ze weten zelf ook dondersgoed dat ze die erin moeten schieten. Dat stempel hoeven we er niet op te drukken. Het is dan belangrijk dat we die lijn doortrekken en die kansen ook in de tweede helft creëren, maar dat lieten we na”, is hij kritisch op het vertoonde spel na rust.


Poll

Ben jij het eens met Daley Blind?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

ik heb het moment niet gezien maar Blind staat niet bekend om zijn schwalbes en Kramer wel een beetje om zijn soms onnodige overtredingen. ze zijn nooit echt heel smerig ofzo maar het kan wel irritatie opwekken bij de tegenstander

6 oktober 2019 om 16:15

Imo was het wel een domme overtreding, maar denk niet dat er veel mensen serieus aan de tweede gele kaart dachten.

6 oktober 2019 om 16:24

Was een luchtduel. arm van Kramer kwam gewoon tegen Blind zijn gezicht aan. Geen gele kaart en deze probeerde Blind ook helemaal niet aan te naaien. Zoiets voel je natuurlijk gewoon even zeker met deze kou.

6 oktober 2019 om 16:26

Er was niks aan de hand, maar Blind staat hier toch helemaal niet om bekend?

6 oktober 2019 om 16:34

Kramer heeft toch best veel smerige overtredingen gemaakt?

6 oktober 2019 om 16:44

@aadmaat bij smerig denk ik eerder aan overtredingen waarmee je iemand echt wil blesseren en dat vind ik bij hem wel mee vallen maar hij maakt wel vaak irritante en onnodige overtredingen

6 oktober 2019 om 17:34

Nooit smerige overtredingen? rtlnieuws.nl, 16 april 2018: “Kramer kreeg de rode kaart in de door zijn ploeg met 7-0 verloren uitwedstrijd tegen Vitesse van zaterdag. Kramer schopte verdediger Alexander Büttner met een schoen in het gezicht.” 2 mei 2018: “De aanklager betaald voetbal van de KNVB schorst de spits van Sparta Rotterdam voor zeven wedstrijden.” Zoiets dergelijks flikte hij ook al bij de liggende Onana, toen hij opzettelijk doorliep op de keeper terwijl de bal allang weg was en nog even een tik met schoen tegen het hoofd gaf. Zo zijn er nog veel meer onverkwikkelijke gevallen met Kramer in de hoofdrol te vinden. Maar ja, jij vindt het meevallen....

6 oktober 2019 om 22:22

De overtreding op Buttner was verschrikkelijk, daar is hij okm fors voor gestraft en terecht. De vermeende overtreding op Onana was een hele lichte en voor onschuldige botsing, hij is daar ook niet voor niets voor vrijgesproken destijds. "Zo zijn er nog veel meer onverkwikkelijke gevallen met Kramer in de hoofdrol te vinden." Als er zoveel zijn, waarom noem je ze dan niet op? Moet dan toch een koud kunstje zijn. Ik kan me zelf nog een incident met Cillessen voor de geest halen (jaren geleden was dat, Kramer speelde nog bij Ado en is inmiddels 5 clubs verder), maar veel verder kom ik niet. Kortom: Kramer wordt afgeschilderd als recidivist, maar in werkelijkheid valt het dus allemaal inderdaad wel mee zoals Japie zegt. In al die jaren 2 overtredingen die echt niet door de beugel konden.

6 oktober 2019 om 16:47

Niet gezien en toch inhoudelijk reageren?

6 oktober 2019 om 17:15

Japie_Krekel kijkt als gebruikelijk vanavond weer de Studio Sport samenvattingen en komt dan ongetwijfeld weer met zijn uitgebreide inhoudelijke mening. Dat weerhoudt hem er echter niet van, om nu al zijn ongezouten mening op basis van zijn opborrelende onderbuik te geven. On: Blind heeft gelijk, Kramer raakte Blind met zijn arm in zijn gezicht. Hij deelt uit met al zijn ledematen maar kan niet incasseren die Kramer. Hij zou zijn hand in eens eigen boezem moeten steken.

6 oktober 2019 om 17:30

@buitenspel nou, grote vriend, dan moet je wat beter mijn reactie lezen, want dan had ik ondanks dat ik het niet gezien heb het toch helemaal bij het juiste eind aangezien ik net in mijn reactie precies hetzelfde zei als dat jij nu doet. knap he? wetende dat Blind geen speler is die zich vaak aanstelt en wetende dat Kramer een speler is die zich nog wel eens wil laten gaan

6 oktober 2019 om 17:32

@coenkuipers waar reageer ik inhoudelijk op deze situatie in de wedstrijd dan? ik geef alleen aan dat Blind een sportieve speler is en dat Kramer vaak een onsportieve speler is dus dat ik verwacht dat Blind niet veel verkeerd heeft gedaan. volgens mij klopt dat ook gewoon als je de laatste jaren een beetje het voetbal hebt gevolgd

6 oktober 2019 om 17:41

@Japie_Krekel, laat dat ‘grote vriend’ a.u.b. maar weg. Voor de bedenkelijke eer bedank ik je hartelijk. Verschil is, dat ik de wedstrijd wél heb gezien en oordeel op feiten en jij niet meer doet, dat aannames doen op basis van iets wat je niet gezien hebt. Gebeurt wel vaker. Maar blijf vooral je mening geven als je zoals zovaak het meest op je onderbuik vertrouwt.

6 oktober 2019 om 19:18

Japie zegt niets over het moment, want hij geeft aan het moment niet te hebben gezien. Ik ben het echter niet hem.eens dat kramer er niet om bekend staat. Hij staat juist bekend om zijn smerige acties.

6 oktober 2019 om 18:05

Kramer heeft Cillessen een keer in het gezicht geelleboogd toen het spel stil lag. Hij maakte erbij speciaal een kleine omweg, het was dus met voorbedachte rade. Nog laf ook, want Cillessen had niets in de gaten. Het staat me bij dat de scheidsrechter het liet begaan. En die Ajacieden hun stembanden maar trainen, de onrecht! Het is verschrikkelijk! Ik heb te doen met Kramer. Altijd maar gezocht worden om niets, het gaat je niet in de koude kleren zitten.

Die engerd lekker laten praten daley. Voortreffelijke pot weer, voetballend zo sterk

6 oktober 2019 om 19:34

Dan waas hij de enige want Ajax was na rust dramatisch. Als ik de worden van blind lees twijfel ik of hij het over Kramer of over Veltman heeft. Los daarvan is het wel erg dat blind het nodig vindt om een speler van ADO een kaart aan tree naaien.

6 oktober 2019 om 20:07

Als je niks gezien hebt (anders zou je toegeven dat Blind geweldig was), slaat het nergens op om zomaar een beetje uit frustratie te reageren. Kramer heeft zich veel meer laten kennen dan Blind. En niet alleen in dit ene duel

Kramer kan nog zo'n griezel zijn, Blind probeert hem natuurlijk wel een kaart aan tenaaien. Wees dan een vent en geef het toe.

6 oktober 2019 om 16:27

Ja natuurlijk zal jij Daley de schuld geven. Dit was echt niet het geval. Blind deed totaal niet aan naaien, maar dat zal jij niet willen zien

6 oktober 2019 om 16:32

Iedereen in het voetbal doet aan naaien. Kijk ff een wedstrijd van het wk rugby. Die merken zon tikje als ditniet eens. Voetbal is op dat gebied echt een zielige sport. Kramer is een enge griezel hoor, maar 99% van de voetballers stelt zich aan.

6 oktober 2019 om 16:40

Blind en Vd Beek stonden toch opvallend vaak naar de scheids te schreeuwen bij de lichtste aanrakingen, dat vind ik weldegelijk ‘een kaart willen aannaaien’. Verder geen probleem want dat is inherent aan het voetbal tegenwoordig, maar laten we dat zeker niet ontkennen

6 oktober 2019 om 16:46

Daley vroeg niet om een kaart en Kramer raakt hem ook gewoon. Ik zou er ook geen geel voor geven maar doet Blind niets fout hier. Gewoon een ongelukkige botsing waar je normaal gesproken niet op terug komt na een wedstrijd. Kramer stelde zich voor de camera aan.

6 oktober 2019 om 18:23

Zo heeft er dus ook uitgezien vanaf de tribune.. de grootste comediant is ten hag. Dat blind en vd beek kan nog begrijpen is gewoon de tegenstander benadelen om er zelf voordeel uit te halen. Maar die ten hag. Ik zit direct achter de bank van de tegen partij.. die man is helemaal hyper en zit maar te schreeuwen en te tieren tegen zijn spelers.. elke keer naar de vierde man om alles.. zelfs zn eigen spelers kijken van pik..Ik hoor je niet in het veld en ga de een bakkie voor jezelf halen... Ajax was matig maar kwam echt never in de problemen. Blind was de beste maar het zou hem sieren als ie gewoon net iets eerlijker was hierin. Hij kan toch gewoon zeggen.. ja we probeerde kramer net dat laatste zetje te geven zodat ie zijn tweede pakt, want we weten allemaal wat voor heet hoofd het is.

6 oktober 2019 om 19:19

Daarom hebben ze bij american football bescherming en hebben rugby spelers geen echte tanden meer. Het is maar wat je wil.

6 oktober 2019 om 19:36

Bij rugby is er wel respect voor elkaar en zeker voor de scheids. Dit in tegenstelling tot de meeste voetballers. Harde duels maar wel beslissingen accepteren.

6 oktober 2019 om 20:07

Rugby is toch die sport met die mannen met die geschoren beentjes? Jughh

6 oktober 2019 om 16:43

Er moet er eens iemand opstaan die deze etterbak eens aanpakt!

6 oktober 2019 om 16:47

Van mij heeft hij een broodje kroket verdiend😊

6 oktober 2019 om 20:08

Kramer maakte bewust een overtreding. Of het een kaart is laat ik in het midden. Kramer had daarvoor al een hele discussie met Blind en wilde weer even uitdelen.

Helemaal gelijk Daley! Kramer maakt altijd smerige overtredingen tegen Ajax dus heeft hij het er inderdaad helemaal zelf naar gemaakt.

6 oktober 2019 om 17:09

Niet alleen tegen Ajax.

Daley had Kramer in de broekzak, dat is het antwoord op Kramer. 90 minuten lang in de broekzak van onze man lopen, heerlijk!

Ik snap sowieso niet wat Kramer in het betaalde voetbal doet. Ik heb spitsen het niet zien halen die meer kwaliteit in hun linkerteen hadden. Je hebt luie spitsen zoals Romario die scoren en je hebt Kramer die lui is en geen bal raakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

341 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 september
Manchester United wil een ultiem van circa honderd miljoen euro neerleggen bij Borussia Dortmund voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren