Bayern hekelt oneerlijke strijd: ‘We strijden tegen staten, tegen miljardairs’

Dinsdag, 9 juli 2019 om

Bayern München ondervindt oneerlijke concurrentie in het internationale voetbal, zo oordeelt Niko Kovac dinsdag op een persconferentie van der Rekordmeister. Kovac verwijst met zijn kritiek naar Manchester City en Paris Saint-Germain, waar schatrijke eigenaren de regie voeren. De trainer van Bayern sprak ook over eventuele aankopen en gaf zijn mening over Mats Hummels, die de Duitse kampioen onlangs inruilde voor Borussia Dortmund. De rivaal legde 38 miljoen euro neer voor de dertigjarige verdediger.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door sander79)

Ach het gaat over het algemeen niet meer wie het beste beleid voert of de beste opleiding heeft maar alles draait om geld je koopt gewoon de beste talenten weg en als 1 het er redt heb je je investering er weer uit...

9 juli 2019 om 19:52

Hij heeft wel iets van gelijk. Maar zoals het nu is, is het eenmaal. Je zult met de andere clubs en de UEFA om tafel moeten en de ffp regels goed moeten gaan hanteren. Of weer naar max 5 buitenlanders en 3 non eu spelers moeten gaan. Anders zie ik het allemaal alleen nog maar gekker worden.

9 juli 2019 om 20:10

Ik ben voor de max 5 buitenlanders en 3 non eu spelers. Weet wel dat de Premier League daar nooit mee akkoord zal gaan, omdat het niveau dan ineens enorm keldert daar.

9 juli 2019 om 20:21

@4everajax Leuk idee, maar gaat never nooit gebeuren zolang de eu bestaat. Vrij verkeer van mensen en goederen. Landen binnen de eu kunnen voetballers met eu paspoort niet weigeren of wetgeving erop aanpassen is in strijd met. 1 speler die rechtzaak maakt en klaar is de landelijke wet. Buiten eu zijn al aan allerlei eisen verbonden door veel landelijke voetbalbonden.

9 juli 2019 om 20:31

Keerzijde van zo een oplossing zou ook goed kunnen uitpakken. De clubs worden dan gedwongen meer in eigen jeugd te investeren, wat het voetbal mondiaal ten goede komt in mijn ogen. Maar inderdaad het niveau van de PL gaat in 1e instantie achteruit.

9 juli 2019 om 20:43

Zo werkt dat niet he, het totaal aantal voetballers blijft dan gelijk Wij leiden spelers voor het buitenland op, het buitenland leidt spelers voor ons op, netto komt er echt geen grotere vraag naar voetballers dus ook geen noodzaak meer om in jeugd te investeren, zeker als je niet meer hoeft te concurreren met buitenlandse jeugdopleidingen.

Kijk maar naar landen als Turkije en Rusland waar ze jarenlang buitenlanderquota hebben gehad, bruisende jeugdopleidingen daar.

9 juli 2019 om 22:06

Zoiets zou mooi zijn, maar niet realistisch. Daarnaast krijg je dan het probleem dat spelers van eigen bodem ziekelijk duur en enorm overbetaald worden.

10 juli 2019 om 10:19

@4ever4ajax

Het probleem is niet de PL, het probleem is de Europese wetgeving. Vrij verkeer van diensten en mensen.

10 juli 2019 om 12:30

Je kan wel opleggen dat er maar een max aantal in de basis mogen staan.
Dat is niet in strijd met wetgeving. Daar gaat het alleen om het in dienst nemen van.

9 juli 2019 om 19:53

Hij heeft wel iets van gelijk. Maar zoals het nu is, is het eenmaal. Je zult met de andere clubs en de UEFA om tafel moeten en de ffp regels goed moeten gaan hanteren. Of weer naar max 5 buitenlanders en 3 non eu spelers moeten gaan. Anders zie ik het allemaal alleen nog maar gekker worden.

9 juli 2019 om 19:59

Dat laatste gaat dus niet in de EU denk... Alle EU-burgers zijn gelijk in ieder geval, dus regels als maximaal een x aantal buitenlanders kan niet. Hoogstens een maximaal aantal speler van buiten de EU, maar ook dat zie ik niet gebeuren.

9 juli 2019 om 20:45

Die zijn er al, in Frankrijk (max 5) en Spanje (max 3) heb je al maxima aan EU spelers. Daar wordt eenvoudig omheen gewerkt door buitenlanders heel rap paspoorten te geven.

9 juli 2019 om 19:57

Helemaal mee eens.. Kijk naar Barcelona. Ze kopen voor een godsvermogen spelers die niet (optimaal) renderen. Coutinho, Dembélé, Paco, Vidal (Spanjaard), Malcolm, André Gomes, Vermaelen, Mathieu en nog meer. Toch loopt het daar nog als een trein qua financiën en kopen ze gewoon nog even Griezmann of Neymar erbij alsof het niks is.... Het is krankzinnig. PSG en City lijken nu wel normaler te gaan doen. Hetzelfde zag en zie je bij Chelsea. Maar toch, geld regeert.

9 juli 2019 om 20:11

Er zullen altijd wel grotere vissen zijn, die jouw vijver leegvissen... dit is voor Ajax, Bayern, PSG, Chelsea en eender welke ander voetbalploeg de enige waarheid... er zijn altijd ploegen die meer bieden, maar uiteindelijk komt het er voor iedere speler op aan, wat vind ik het belangrijkste: speeltijd (Sancho bij Dortmund) een goed leven (Hamsik in Napoli) geld (Neymar bij PSG) of je jeugdliefde (Del Piero bij juve) natuurlijk komen al deze factoren samen in vele beslissingen maar om als trainer hierover te klagen (zeker als trainer van Bayern die zelf ook concurrenten leegkoopt) vind ik zwak.


Dat PSG en City nu normaler aankopen vind ik ook niet helemaal waar, ze zijn iets rustiger geworden maar normaler is het nog lang niet, vandaag nog komt het nieuws dat Man City twee (?!) keepers ergens gaat stallen of een contract verlengd. Die hebben al zo ontiegelijk veel spelers overal rondhuppelen dat ze volgens mij een stuk of zes teams kunnen opstellen (beetje overdreven). Maar afgelopen jaren zit er precies wel een idee achter hun aankopen.


En dat Chelsea nu even niks koopt heeft eerder met een transferban te maken dan met beleid. Afgelopen jaren hebben zowel D. Costa, O. Giroud, G. Higuain en M. Batshuayi daar rond gelopen... lijkt niet echt een beleid achter te zitten.

9 juli 2019 om 20:12

@detoekomst: Maar dan doet Barcelona (en Real en Bayern) het nog met eigen middelen (zonder schulden) en zonder suikeroom. Dat vind ik razend knap van deze 3. Engelse clubs en een PSG (maar ook Italiaanse clubs) kunnen dat alleen omdat er een suikeroom aan het roer staat die vroeger alles bij lapte en nu met de FFP een irreëel sponsorcontract opstelt (waardoor met een omweg alsnog veel geld de club wordt ingepompt).

9 juli 2019 om 20:19

Volgens mij hebben de Spaanse topclubs gewoon heel veel schuld? En persoonlijk ben ik trouwens niet tegen het maken van schulden, zolang je maar zorgt dat je de aflossingen kan betalen. Dan vind ik het eerder oneerlijk dat Nederlandse clubs geen schulden mogen maken.

9 juli 2019 om 20:24

Dat Spaanse topclubs dikke schulden hebben is al van een hele tijd geleden. Spaanse topclubs hebben nu volgens mij vrijwel geen schuld meer. In 2020 moeten ze schuldenvrij zijn en ik dacht dat ze daar al een heel eind mee op weg waren.

9 juli 2019 om 21:03

@detoekomst: Ik ben ook niet tegen schulden, zolang het maar in proportie is. De meeste Engelse clubs hebben én een suikeroom én flinke schulden (die wel betaald kunnen worden).

Barca en Real hebben (nagenoeg) geen schulden meer, al een paar jaar en dat is gewoon een knappe prestatie. Wat ze verder met het geld doen in een 2e (vooral Barca nu).

9 juli 2019 om 22:04

@Mexicano Er hoeven niet altijd grotere vissen te zijn hoor, als je Barca of Real ben, dan ben je gewoon de grootste vis. Die hoor je dan ook niet klagen. Kovac heeft gewoon een punt, en dat punt hoor je wel vaker.

9 juli 2019 om 23:06

@Hoogundeconcen, ben ik niet mee eens, Neymar vertrokken, Mbappe niet kunnen aantrekken, Hazard na x aantal jaren pas gekomen, del piero, hamsik, voor al deze spelers was er een andere drijfveer op dat moment (geld, loyaliteit, ...) dus misschien wel de grootste vis maar dan moet je als club een ander verhaal aan bieden. En barca en real klagen ook steen en been over PSG, Man City, iedereen klaagt en het is nooit hun eigen fout, maar id spiegel kijken ho maar

Oneerlijk? Bayern kan veel meer uitgeven dan ze nu doen, Bayern moet weer eens wat groter gaan denken, het is Bayern Munchen, een veel grotere club dan PSG of City die allesbehalve afhankelijk zijn van externe hulp, als Bayern wilt kunnen ze veel meer doen op de markt van vandaag.

9 juli 2019 om 20:01

Bayern is volgens mij geen club die jaarlijks honderden miljoenen kan betalen aan transfersommen... Juventus ook niet, maar die kiest heel bewust voor spelers waar zij wel heel ver voor willen gaan.

9 juli 2019 om 22:29

Dat kan Bayern wel maar dan met leningen. Bayern financieert momenteel alle transfers uit eigen zak.

10 juli 2019 om 11:05

Vergis je niet! Bayern heeft een grote begroting dan Manchester City. Man City kan dat ook niet meer jaarlijks doen door de FFP. In de beginjaren na de overname maakte men verlies. Toen Guardiola werd aangesteld werd er dik geinvesteerd. Maar men heeft aangegeven dat dit niet elk jaar kan.

Ik ruik de hypocrisie door mijn telefoon al bij de titel. Geen woord over financial FairPlay uit München toen Bayern met groots vertoon besloot de Bundesliga leeg te kopen.

9 juli 2019 om 20:04

Wat heeft dat precies met financial FairPlay te maken?

9 juli 2019 om 20:08

Inderdaad, je kan het niet chique vinden, maar het heeft niets met de FFP te maken.

9 juli 2019 om 22:58

“Doelstellingen Financial Fair Play

Het concept werd breed gedragen en heeft de volgende doelstellingen:

• Introduceren van meer discipline en rationaliteit in de financiën van het clubvoetbal;
• De druk verminderen op de salarissen en transfersommen van spelers;
• Clubs aanmoedigen om te concurreren op inkomsten;
• Aanmoedigen van lange termijn investeringen in de jeugdafdeling;
• Beschermen van de levensvatbaarheid van het Europese clubvoetbal op lange termijn;
• Ervoor zorgen dat clubs tijdig aan hun verplichtingen voldoen.

Lijkt mij dat het beleid in betreffende periode van Bayern München niet heel veel raakvlakken heeft met de bovengenoemde punten?

9 juli 2019 om 20:11

Dat deden ze toch gewoon met eigen verdiend geld? Niet via externe geldschieters of dergelijk.

9 juli 2019 om 22:29

Het is wat je aandeelhouders Audi, Allianz, Adidas en T-Mobile wil noemen, maar ik zou ze toch wel externe geldschieters willen noemen.

De inkomsten van Bayern komen allang niet meer uit de verkoop van kaartjes aan goudeerlijke supporters, daar wordt door externe multinationals ook honderden miljoenen ingepompt.

10 juli 2019 om 11:08

Voetbalclubs zijn altijd al groot geworden door externe beinvloedingen en sponsoren. Het verschil is dat het nu extremere vormen heeft aangenomen.

9 juli 2019 om 20:33

Totaal niet vergelijkbaar.

9 juli 2019 om 22:54

Mwah. Uiteindelijk heeft Bayern München kunnen profiteren van het feit dat zij een hoger budget hadden dan andere clubs in Duitsland. Nu is het dat andere clubs meer te besteden hebben dan Bayern. Tja... sobeit! Maar dat is dan toch wel aardig met elkaar te vergelijken?

10 juli 2019 om 09:52

Tot op zekere hoogte wel ja. En tuurlijk, ik vind het ook wel grappig om superrijke clubs te horen klagen over mega turbo super super rijke clubs, maar Bayern is wel op dat niveau gekomen door jarenlang goed beleid te voeren en successen te behalen en niet door gekocht te worden door een oliesjeik / staat.

9 juli 2019 om 21:25

Bayern heeft tenminste hun vermogen op een normale manier gekregen, dat kan je niet zeggen van clubs als PSG, Man City en Chelsea

9 juli 2019 om 22:16

Volgens mij is Bayern een gezonde club en is dat altijd geweest. Presteert al decennia lang en heeft daarom zoveel geld.

En waarom mag een club bij de concurrentie geen bod doen op een goede speler? Uiteindelijk draait het voor zowel een club als spelers om de prijzen. Prijzen tonen het succes van een club en speler. Dat sentimentele gezever altijd over leeg kopen van concurrentie. Nee lekker de toppers naar een andere competitie laten gaan omdat de tere zieltjes dat niet FairPlay vinden? Dat was dus goed geweest ? Dacht het niet.

9 juli 2019 om 22:51

Misschien de woordkeuze daar gelaten vind ik het gewoon raar wanneer een club die zelf heeft geprofiteerd van rijker zijn dan andere, nu gaat zeiken over het feit andere clubs meer te besteden hebben.

10 juli 2019 om 02:38

Dat krijg je als Bayern meer voor Duits of Poolse speler gaat.
Die halen ze vooral op in eigen land. Het is nou niet dat dit slecht
uit kwam voor BvB uiteindelijk.

Waar de grootste clubs jaarlijks voor meerdere spelers €50 miljoen trekken en er zelfs ver overgaan. Blijft Bayern "normale" bedragen betalen. Dat veelal dus terug komt in eigen competitie.

Met Dembele en Sané is Bayern een topploeg, Kimmich , Suele , Gnabry zijn groeibriljantes. Neuer is nig steeds wereldtop en Lewandowski 1 vd beste 5 spitsen.

9 juli 2019 om 20:20

Denk niet dat Bayern München Dembélé en Sane gaat halen. Zal denk hoogstens 1 van de 2 zijn, maar ik zie Bayern ook zomaar voor andere spelers kiezen.

9 juli 2019 om 21:52

Kimmich word dit seizoen alweer 25 om die nou een groeibriljant te noemen gaat me wat te ver. Voor de rest ben ik t wel met je eens.

Daarom vind ik het zo knap dat clubs als Real, Barca en Bayern het zonder suikeroom uit het Midden-Oosten, Rusland of Amerika doet. En alle 3 de clubs zijn nagenoeg schuldenvrij. Dat geeft alleen maar aan dat succes niet altijd te koop is. Wat mij betreft wordt de FFP gisteren nog verzwaard en neemt de Uefa elk sponsorcontract ook echt goed door (dan heb ik het niet over externe sponsoren, maar sponsoring door de bedrijven van de eigenaar, wat in feite alsnog doneren is).

9 juli 2019 om 20:27

Schuldenvrij? Barca en real? Verre van

9 juli 2019 om 20:47

Tien jaar geleden nog, maar daar is bijna niks meer van over inmiddels, na al die mega winstjaren. Al is Barcelona weer net begonnen.

9 juli 2019 om 21:00

@younesmarchouh: Grapjas, zoek de jaarcijfers maar op en reageer dan opnieuw. Zal je zien dat ik gewoon helemaal gelijk heb.

9 juli 2019 om 20:52

Barcelona is een grap geworden. Hun winsten zijn mooi verbloemd danzij dure spelersverkopen. Een slecht voorbeeld zou ik zeggen met salariskosten dat 70% van de totale omzet vertegenwoordigt.

9 juli 2019 om 22:22

Die clubs die noemt hebben een fanbase over de gehele wereld daar kan PSG en City niet aan tippen. Real Ajax Bayern Barca, Liverpool, Man united, juve en AC Milan hebben een ziel, hebben glorie en hebben een verleden, clubs met wereldwijde status. Iets dat City en PSG niet hebben.

10 juli 2019 om 11:15

En hoe denk je dat Real Madrid en Barcelona groot en rijk zijn geworden? Daar komt meer bij kijken dan alleen kaartverkoop. Externe factoren hebben bijna altijd een cruciale rol gespeeld bij de opkomst van een topclub.

Welkom in de wereld van onze Eredivisie, qua gevoel.

Er wordt ook elk jaar weer 200-plus miljoen door hun aandeelhouders Audi, T-Mobile, Allianz, Adidas in Bayern Munchen gepompt (en ja, ook Qatar Airways), bedragen waar andere clubs in Duitsland alleen van kunnen dromen. Zo werkt het nou eenmaal...en of je nou betaald wordt door een olieboer of een dieselsjoemelaar, je kan daar moeilijk de morele held uit gaan hangen dan.

Dit wil toch al wat zeggen over het voetbal dat een Bayern München hier alniet tegen op kan .dit is toch niet leuk meer dat er zoveel geld in omgaat
Waneer worden we een keer wakker ,en dat veel landen hier in protest gaan ,dat we dit niet vol houden
De zuidelijke landen met de meeste schuld lopen over de westelijke voetbalclubs heen
Nog 5 jaar dan is het voor Nederland ook over . Met de eredivisie.

9 juli 2019 om 22:25

Toch werd Bayern in de Champions League dit seizoen niet uitgeschakeld door een rijke olieclub vol supersterren, maar door een Liverpool waar je met de voetballende kwaliteiten van Bayern gewoon twee keer zonder problemen moet kunnen winnen.

Dan moet je als Bayern gewoon in een hoekje gaan zitten, en een jaartje je mond houden

10 juli 2019 om 02:45

Uhhhm, denk dat bijna iedereen Liverpool bij de 5 mogelijke winnaars van de CL had staan. Naar mate het seizoen verder liep zelfs in de top 3. Daarnaast hebben bijna alle Engelse clubs meer geld uit te geven dan Bayern. Vooral een clubs als Liverpool.

Bayern is oud, er moet verjongt worden.
Geliever zo als vroegen, met Duitse jongens. Kroos terug, Sané er bij. is al een mooie start. Trapp misschien als opvolger in de goal.

Ik word gewoon kotsmisselijk van dat gejank elke keer uit Munchen. Ze kopen elke club die ook maar een beetje tegenstand lijkt te bieden in Duitsland leeg om vooral maar te voorkomen dat een keer een andere club dan zij kampioen van het land word. En dan gaan liggen janken dat er internationaal een paar clubs nog een beetje meer geld hebben dan zij ?
Wat een kotsclub is het toch ook.

9 juli 2019 om 23:02

Vergeet je hier ff te melden dat ze iedere club in Duitsland die dreigt failliet te gaan helpen? Ik heb verder niks met Bayern. Maar die zijn door goed beleid zo groot geworden, en hebben ook nog eens de nodige clubs geholpen ( waaronder zelfs Dortmund)

10 juli 2019 om 01:23

@ mestreech2

Serieus ?' Dat hoor ik voor het eerst, nu kan het natuurlijk zo zijn dat ze doen om het niveau van de competitie te redden, maar ze hoeven het natuurlijk niet te doen. Dus ik ga er maar vanuit dat dit is op basis van welgemeende solidariteit, want uiteindelijk hebben alle clubs in een competitie elkaar nodig,

De laatste waar ik medelijden mee heb is wel Bayern München. Ze stonden aan de basis van de Champions League waarbij de grote clubs uit de grote landen bijna gegarandeerd waren van gigantische inkomsten. Zo probeerde dit soort clubs hun eigen competitie en het Europees voetbal te domineren. Ze hebben er zelf voor gezorgd dat geld het voetbal is gaan domineren. Gelukkig zijn er PSG en Manchester City anders hadden we nooit meer andere clubs prijzen zien winnen dan Real Madrid, Manchester United en Bayern München.

9 juli 2019 om 22:26

Het ironische is, ze zijn de afgelopen jaren in de CL uitgeschakeld door Liverpool, Real Madrid, Real Madrid, Atletico, Barcelona - oftewel, het probleem van Bayern is niet eens de olieclubs!

10 juli 2019 om 02:59

Door Bayern zijn er meer clubs die in de CL spelen voor Duitsland.
Bayern helpt Duitse clubs in financiële nood.
Veel van het besteden transfergeld komt terug in eigen competitie.
En wat is hun voordeel waar ze alle haat op krijgen? De 30 miljoen die de Bundesliga winnaar krijgt. De nummer 2 krijgt 2 miljoen minder dan de nummer 1. De nummer 18 krijgt nog steeds 13 miljoen. Alleen TV gelden krijgen ze meer, maar dat wordt ook gebaseerd op kijkers etc.

@hangover96
Nog steeds de clubs die allemaal veel grotere bedragen betalen dan Bayern. Al deze clubs betalen meerdere malen €50 miljoen +.

Ja landenteams zijn ook niet eerlijk.

Sterker nog. De hele wereld is niet eerlijk.
En weet je wat, dat gaat Bayern Munchen niet veranderen.

Nu weten ze zelf ook eens hoe het voelt als je beste spelers vertrekken. Hebben zelf jarenlang de clubs in Duitsland leeggeroofd om de overige clubs in Duitsland zwakker te maken. Zijn niet voor niets de meest gehate club in Duitsland

10 juli 2019 om 11:44

Volgens mij is dat RB Leipzig, maar Bayern staat er bij de meeste Duitse fans ook niet lekker op. En terecht hoor, elke week zie ik wel weer een hypocriete Calimero uitspraak namens iemand van Bayern die zeurt over het (nog) grotere geld, om moe van te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

1478 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
Laatste voetbalnieuws

Robben gaf toestemming na telefoontje ‘Brazzo’: ‘In het belang van Bayern’

Arjen Robben beschouwt Josep Guardiola als de beste trainer waar hij ooit mee heeft samengewerkt, zo tekende Goal op uit de mond van de oud-speler van Bayern München, die maandagavond aanwezig...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Schalke 04 lijkt de beste papieren te hebben om Juan Miranda op tijdelijke basis over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren