‘Real Madrid betaalt 168 miljoen euro of meer voor eenjarig contract’

Zaterdag, 8 juni 2019 om

Real Madrid maakte na maanden van geruchten vrijdagavond eindelijk de komst van Eden Hazard wereldkundig. De Koninklijke betaalt Chelsea volgens eerdere berichten minstens 100 miljoen euro voor de komst van de Belgische aanvaller, een som die door middel van allerhande bonussen nog verder op kan lopen tot maximaal 145 miljoen euro. Volgens de BBC zijn deze schattingen echter aan de lage kant en betaalt Real Madrid nog veel meer voor zijn nieuwe galáctico.

De doorgaans goed ingevoerde Britse publieke omroep rept zaterdag namelijk van een transfersom die de 150 miljoen pond kan overstijgen. Omgerekend zou dat betekenen dat de Spaanse grootmacht 168 miljoen euro of meer betaalt voor Hazard, die vanwege zijn nog een jaar doorlopende contract in Londen deze zomer eigenlijk verkocht moest worden. Hoe dit bedrag precies is opgebouwd wordt door de BBC niet uit de doeken gedaan, maar aannemelijk is dat hier ook met een bonusconstructie wordt gewerkt.

Als Real Madrid inderdaad 168 miljoen euro of meer overmaakt voor Hazard, komen de transferuitgaven voor deze zomer al ruim boven de 300 miljoen euro uit. De Madrilenen verzekerden zich afgelopen week voor 60 miljoen euro van de komst van Luka Jovic, terwijl er eerder al transfersommen van respectievelijk 50 en 45 miljoen euro werden neergelegd voor Éder Militão en Rodrygo.

Daar blijft het waarschijnlijk niet bij, want Real zou ook dicht bij de komst van Ferland Mendy zijn. De linksback van Olympique Lyon is inmiddels al medisch gekeurd en komt voor een bedrag van naar verluidt 55 miljoen euro naar het Santiago Bernabéu. De Spanjaarden zouden verder nog in de markt zijn voor Paul Pogba en/of Christian Eriksen, terwijl ook Kylian Mbappé in verband wordt gebracht met een verhuizing naar Madrid.


Poll

Zou jij een transfersom van 168 miljoen euro of meer te veel vinden voor Eden Hazard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door kelsb01)

Dit zou echt belachelijk zijn. Hazard heeft een eenjarig contract en wil weg. Daar kun je nooit zo'n bedrag voor neerleggen.

8 juni 2019 om 08:50

Het laat goed zien hoe gestoord de markt geworden is.

8 juni 2019 om 08:56

Geeft niet. Zij hebben ooit de markt kapot gemaakt... Figo, Zidane, Ronaldo en Bale. Dus ze mogen best wel wat meer betalen...

8 juni 2019 om 09:09

Hoezo wij, transferprijzen hebben zich altijd ontwikkelt. In 7de jaren 70 was de duurste transfer allertijden 1,2 miljoen, in de jaren 90 was dit 5 miljoen. In 2000 was dit 40 miljoen. Zelf hebben we nooit meer dan 100 miljoen voor een speler betaald. Maar toch is het onze schuld dat... niet ook de schuld van de andere ploegen (hoeveel hebben psg en barca voor 1 speler uitgegeven) of het feit dat dit gewoon een natuurlijk proces is dat ontstaat omdat vodtbal steeds populairder wordt.

8 juni 2019 om 09:19

Altijd als er paniek is in Madrid! Maar allemaal voor niks dames en heren, al geven ze 500 miljoen uit, barca heeft Frenkieeee ik krijg nu al watertanden van volgend seizoen

8 juni 2019 om 09:31

Jaren 80 17miljoen voor 1 speler, maar daar gaat het allemaal niet meer om voetbal gaat stuk.en is Zidane nu zo een geweldige trainer? 300 miljoen nu al en de carrousel moet nog beginnen als Zidane zo geweldig is heeft hij dat de laatste maanden goed laten zien!!

8 juni 2019 om 09:35

In de jaren 80 was ruud gullit de duurste transfer met 8 miljoen. Waarom gaat voetbal stuk?

8 juni 2019 om 09:43

La Decima;

Dan weet jij niks over transfers van Real Madrid.

Toen zij Figo kochten koste een top speler gemiddeld 30 miljoen euro. Real betaalde 60.
Toen betaalden zij 77 voor Zidane.
Toen 94 voor Ronaldo..
Toen 101-120 voor Bale...
Real Madrid was toen die tijd de enige club die zo veel betaalde...

Daarna begon iedereen zo veel te vragen.

Dus het begon ooit bij Real Madrid ja.

8 juni 2019 om 09:50

Het bedrag van Figo was maar 4 miljoen meer dan het record dat betaald werd in 2000 voor Crespo (57 miljoen). Jaar daarvoor werd er nog 45 betaald voor Vieira. Denk je dat Real voor de lol zulke bedragen betaald? Omdat ze het leuk vinden? Blijkbaar konden we niet anders. Zullen we eens kijken naar het recente verleden. Real betaalde 100 voor bale, echter waarom zou barca dan ook niet in dit rijtje passen, betaalde 150 voor coutinho (50% meer dan voor Bale) of PSG, die meer dan 2x zoveel betaalde dan voor Bale. Misschien heeft dit bij jou te maken met je clubvoorkeuren en afkeuren...

8 juni 2019 om 09:53

De enige waar ze echt veel te veel voor betaald hebben is Bale. Figo, Zidane waren echt absolute toppers. In hindsight kun je zeggen dat C. Ronaldo dit dubbel en dwars waard was. Bale absoluut niet. Bijvoorbeeld Barcelona geeft over de honderd miljoen uit aan Dembele, Coutinho etc.. In topic: dit is wel erg slecht onderhandeld van Real Madrid. Met bonussen over de 150..

8 juni 2019 om 09:56

Laat hem maar La Decima. Danny laat weer zn Barca voorkeur zien.

8 juni 2019 om 09:57

Helemaal met je eens Che. Ik had ook liever anders gezien met deze transfer. Echter ben ik blij dat we onze nieuwe Galactico hebben!

@CristiJarno jammer dat clubvoorkeur dit zou doen.

8 juni 2019 om 10:14

Gaat niet om wel of niet waard zijn. Gaat om wie betaalde altijd veel.. En dat is Real Madrid... Daarna vraagt iedereen zo veel...omdat real Madrid zo veel betaalde Dacht je dat Liverpool voor coutinho 30 miljoen ging vragen terwijl Real 120 voor bale heeft betaald? Dachten jullie dat Mbapee voor 20 miljoen naar Real gaat terwijl PSG 220 voor Neymar betaald. Nee heeft niets te maken met club voorkeur maar met de waarheid. Noem jullie maar 1 club die in dezelfde jaar van Figo, Zidane, Ronaldo en Bale meer hebben betaald... Nee wanneer de waarheid pijn doet dan is Danny blind door clubvoorkeur. Leuk geprobeerd maar niet heus.

8 juni 2019 om 10:23

"Noem jullie maar 1 club die in dezelfde jaar van Figo, Zidane, Ronaldo en Bale meer hebben betaald.." dat is een drogreden, het zijn recordtransfers. Bij andere ploegen is het okay, maar bij real niet. Ik ben niet degene die blind is. Ik weet dat Real veel heeft betaald voor sommige spelers, soms te veel, maar om ze als schuldige aan te wijzen. Eerst waren het de Engelsem, toen zoals Floyd zegt de italianen en nu zijn het met name de spaamse clubs. Tramsfersommen zullen blijven stijgen im correlatie met de populariteit van de sport. Waarom zou barca figo laten gaan naar hun aartsrivaal voor 10 miljoen als ze zagen dat crespo verkocht werd voor 57, nogmaals, drogreden.

8 juni 2019 om 10:30

Danny heeft hier duidelijk een goed punt boys. De term galatico is er zelfs voor bedacht. Real was de grote club die grote spelers overal weghaalde als ze dat wilde. Puur om te laten zien hoe groot Real is. Dus ja ze vinden het leuk om veel te betalen. Dat heeft de markt opgeblazen en dat heeft niks te maken met mijn voorkeuren. Maar over Hazard. Kijk het is veel geld voor 1 jaar contract. Maar Sir Alex zei altijd we kopen niet zomaar, but if you really want or need the kid, we pay!

8 juni 2019 om 11:06

Danny/ Grappig dat je Real Madrid noemt die de markt kapot heeft gemaakt, maar al die tranfers die jij opnoemt komen niet in de buurt van Coutinho (160) en Dembele (160), maar gek genoeg hoor je daar niemand over. Toen Real Madrid het voorheen deed was het een groot probleem en schreeuwde iedereen moord en brand, nu doen andere clubs het zoals psg en barcelona en dan is het allemaal maar normaal.

8 juni 2019 om 11:22

Precies inside real. Zoals jezelf al zegt nu doen andere clubs het. In navolging op het verpesten van de markt door Real en haar Galaticos. Ieder jaar zouden ze er minimaal 1 ergens weg halen. Die transfers van Coutinho en in mindere mate Dembele zijn ook belachelijk inderdaad. Maar in een periode ver na waar we het nu over hebben in een op hol geslagen markt.

8 juni 2019 om 18:29

@InsideRMadrid

Dat kwam omdat Barcelona naief genoeg was om te geloven dat Neymar never nooit zal vertrekken bij Barcelona met zo n transferclausule. Toen dat bedrag eenmaal op de tafel was gelegd door PSG, wist iedereen op de wereld dat Barcelona flink wat geld had om te spenderen en omdat ze geen adequate vervanger voor de Braziliaan had gehaald. Daarom konden clubs flinke bedragen vragen, want Coutinho en Dembele hadden nog een langdurig contract. Dus tja, dat is de marktwerking.

8 juni 2019 om 08:56

Benzema Ze hebben Hazard nodig dus ze moesten wel, volgend seizoen is hij vrij, wat denk je dat er dan gebeurt? Dan komt Real in een ongekende oorlog met PSG, City, Barcelona etc etc om de handtekening van Hazard, en dat zijn allen clubs die belachelijke salarissen durven uitdelen, neen, Real moest dit doen en Hazard gaat ze veel plezier geven.

8 juni 2019 om 09:15

Ongekende oorlog? Is Real Madrid niet zijn droomclub? Dus het zou niet uitmaken als City, PSG en Barcelona komen.

8 juni 2019 om 10:58

Zijn jullie goed bevriend met Hazard dat jullie dit allemaal weten? Elke speler vind de ploeg waar deze heengaat geweldig.

8 juni 2019 om 11:08

Buli, waarom zou Real Madrid nog een jaar willen wachten?? Heb je dit seizoen Real Madrid wel gevolgd? Er moesten echt versterkingen komen, dit was het slechtste seizoen in 20 jaar tijd

8 juni 2019 om 09:36

@benzema

"dit zou echt belachelijk zijn. Hazard heeft een eenjarig contract en wil weg. Daar kun je nooit zo'n bedrag voor neerleggen".

Voor de kwaliteiten van de speler maakt het natuurlijk niet uit of zijn contract nog 1 of 3 jaar doorloopt. En kennelijk vind Real Hazard een dergelijke investering waard. Real kan natuurlijk ook wachten tot hij transfervrij is, maar dan krijgt de club ongetwijfeld te maken met grote concurrentie en loopt daarmee de kans het transferdoelwit mis te lopen. Voor een speler van het kaliber Hazard die transfervrij is, moet doorgaans een megasalaris en een fors handgeld op tafel gelegd worden. Het is maar de vraag of en hoeveel goedkoper Real dan uit geweest zou zijn en of het verschil het risico om het target mis te lopen, waard is. Kennelijk heeft Real die afweging gemaakt en is tot de conclusie gekomen dat het beter is om de knip te trekken.

8 juni 2019 om 11:07

Bij Bale werd ook meer betaald dan Real Madrid had gecommuniceerd, ik verwacht echter geen grootschalig onderzoek, dat is doorgaans alleen weggelegd bij spelers van concurrentie van de 'koninklijke'.

8 juni 2019 om 11:51

Hazard wordt grootste miskoop ooit van Real. De beste jongen is best goed maaaar totaal niet van t niveau waarmee Real ook maar iets beter wordt.

8 juni 2019 om 15:58

United betaalt 80 miljoen voor een dikke Lukaku die er weinig van kan. Dat is veel erger dan dit bedrag wat marktconform is voor zijn salaris.

Goed onderhandeld van Chelsea. Alles eruit gehaald.

Kansloos dat er zoveel betaald wordt voor een speler met 1-jaar contract waarvan al tijden bekend is dat hij alleen naar Real wil. Volgend seizoen was hij gratis op te halen en waren er simpelweg geen kapers op de kust geweest, omdat hij dan nog steeds alleen naar Real zou willen. Wellicht had hij dan meer salaris gehad, maar dan had je hem voor 5 jaar ook 80 miljoen kunnen bieden en was je alsnog goedkoper uit dan nu met transfersom èn salaris. Ik snap dat ze niet wilden wachten, maar dat ze minimaal 100m betalen is echt slecht beleid. Flatertje dit.

8 juni 2019 om 08:57

Nou als Barcelona hem wou...dan was Real Madrid kansloos. Barcelona die zo stom is om Coutinho te halen ipv Hazard.

8 juni 2019 om 08:59

Danny Onzin, Hazard zou altijd Real boven Barcelona verkiezen, Real is zijn club.

8 juni 2019 om 09:41

Doe je Barca-bril af. Hazard wilde altijd maar naar één club en die speelt in het wit.

8 juni 2019 om 10:05

Real is Hazard’s favoriete club. Die zou nooit maar dan ook nooit voor Barcelona gekozen hebben.

10 juni 2019 om 19:28

Er is echt niemand die zo veel nonsense uitkraait wanneer het over Real Madrid gaat.. Om te zien dat de haat heel erg diep zit bij jou en het feit dat je niet objectief dingen kan bekijken.. Real is altijd al zn droomclub geweest dat is alom bekend.. En om te zeggen dat Real de markt kapot gemaakt heeft is je reinste onzin.. De enige speler waarvoor Real veel te veel betaald heeft is Bale (gebleken).. Echter was hij verkozen tot de beste speler van de PL en is het altijd lastig onderhandelen met Spurs.. Real heeft nooit een transfersom gemeld dus alles wat er in de media gemeld wordt is pure specucaltie.. Buffon werd veel eerder bv voor 57M van Parma gehaald maar daar hoor je nooit iemand over.. Het record voor een doelman is pas vorig jaar weer verbroken.. Als er een club is die de markt kapot heeft gemaakt is het PSG wel met 220m voor Neymar..

8 juni 2019 om 09:50

Samcro

"kansloos dat er zoveel betaald wordt voor een speler met 1-jaar contract waarvan al tijden bekend is dat hij alleen naar Real wil. Volgend seizoen was hij gratis op te halen en waren er simpelweg geen kapers op de kust geweest, omdat hij dan nog steeds alleen naar Real zou willen".

Uitermate naieve reactie. Het verhaal dat een speler maar naar 1 club zou willen, is al zo vaak gelogenstraft als er een zak geld op tafel kwam, dat het uitermate naief zou zijn om daar blind op te varen. Justin Kluivert en zijn entourage hebben de onderhandelaars en supporters van Ajax een jaar lang aan het lijntje en voor de gek gehouden door net te doen alsof hij de intentie had om bij te tekenen, terwijl van het begin aan duidelijk was dat die intentie er totaal niet was. Voor Kenny Tete geldt exact hetzelfde verhaal en ze hadden, niet geheel toevallig, dezelfde zaakwaarnemer. Of een speler nu een 1 of meerjarencontract heeft, maakt voor een geinteressseerde koper natuurlijk helemaal niet uit. Voor hem is het alleen maar van belang hoe graag hij hem wil hebben en welke investering hij hem waard vindt. En of het de gok waard is om te wachten tot hij transfervrij is. En zelfs als hij transfervrij is, zal hij niet gratis zijn omdat speler en zaakwaarnemer die transfervrije status natuurlijk willen verzilveren en een fors handgeld en commissie zullen eisen in ruil voor hun handtekening en het is maar de vraag of en hoeveel goedkoper Real dan uit zal zijn. En of dat verschil de moeite waard is om het risico te lopen dat hij uiteindelijk voor een andere club kiest.

8 juni 2019 om 10:02

Naïef? Hazard heeft dit nota bene zelf meerdere keren bevestigd. Bij een transfervrije status zou hij alsnog voor Real kiezen, wellicht met een hoger salaris en handgeld idd, maar mijn punt blijft dan nog steeds staan. Het is overbetalen van Real. Wat je met die spelertjes van Ajax wilt zeggen is me niet duidelijk.

8 juni 2019 om 10:29

Samcro, ik ben het met je eens, maar waarom zo denigrerend doen over Tete en Kluivert door ze ‘spelertjes’ te noemen? Niets voor jou, ouwe reus.

8 juni 2019 om 11:11

Dat zal autocorrect geweest zijn, zie het nu pas staan.

8 juni 2019 om 11:14

@samcro

"hazard heeft dit nota bene zelf meerdere keren bevestigd.".

En wat is dat volgens jou waard zolang er niets op papier is vastgelegd? Richairlison had zelfs al een mondelinge overeenkomst met Ajax toen hij op zijn woord terug kwam en een contract tekende dat hem meer opleverde. In de normale mensenwereld is een woord al lang niet meer een woord en voor de voetbalwereld geldt dat zelfs in het kwadraat. Helemaal als het om geld gaat. Er maar voetstoots van uitgaan dat mensen zich aan hun woord houden, zelfs als ze daar slechter van worden, is niet eens gewoon naief, maar zelfs kinderlijk naief.

9 juni 2019 om 09:38

Lekker vol blijven houden Vraag het een willekeurig Belgisch lid hier op vz en ze zullen allemaal bevestigen dat Hazard al jaren droomt van Real. Dus in dit geval gaat dat hele verhaal over een woord is geen woord niet op. Real betaalt hier simpelweg veel teveel.

8 juni 2019 om 10:16

Een flater was het vertrek van Ronaldo zonder daar enige (serieuze) vervanging voor te halen. Op dit moment kan Florentino zich simpelweg geen herhaling van afgelopen seizoen veroorloven en moet hij gewoon een topper binnenhalen. Van die paar miljoentjes extra zal hij heus niet wakker liggen, de drie Cl's hebben genoeg geld in het laatje gebracht, om maar te zwijgen van de opgevulde kas door de weinige transfers in de laatste paar jaren.

Stel je voor wat een team kan Real opstellen na deze zomer. 4-3-3 met op doel Courtois, achteraan Carvajal, Ramos, Varane, Mendy Middenveld met Modric, Pogba (?) en Kroos, aanval met Hazard, Jovic en Mbappe (?) heerlijk. Dan heb je nog zat goede spelers op de bank. Real moest deze zomer wel zwaar investeren.

8 juni 2019 om 09:03

Ik denk eerlijk gezegd dat Mbappe nog wel een lastige gaat worden. Moet minimaal 300 miljoen kosten die knaap.

8 juni 2019 om 09:15

Pogba ook minimaal 130/150

8 juni 2019 om 12:03

Real wilt James/Bale in de deal met Pogba betrekken waardoor het minder wordt dan 100 miljoen.

8 juni 2019 om 09:14

Hoe wilt real dan nog 450 miljoen betalen? United en psg willen echt heen verlies maken

8 juni 2019 om 12:03

Mbappe is deze transferperiode onhaalbaar, tenzij Real voor 300 miljoen weet te verkopen.

Mensen schijnen te denken dat Real dit geld meer gaat missen dan wanneer ze Hazard kochten met nog 4 jaar contract, wachten tot volgend seizoen was door de omstandigheden, huidige staat van Real, de leeftijd van Eden en de concurrentie voor een transfervrije Eden geen optie.

8 juni 2019 om 09:13

Haha precies. Dat contract boeit even niet. Je haalt Hazard binnen die broodnodig is voor 100 miljoen. Welke wereldtopper kan je vandaag de dag daarvoor krijgen? Niemand. Ohja Ronaldo hehe.

8 juni 2019 om 10:18

*168 miljoen. Daar heb je al bijna twee Ronaldo's voor

8 juni 2019 om 13:04

100 mil *168 mil, mits de bonussen worden geactiveerd

Ik snap sommigen niet. 1 jarig dit dat, je haalt wel een gigant binnen he. En Real heeft dat broodnodig, die kunnen niet nog een jaar wachten. Dus als je dat contract even aan de kant schuift en denkt Real haalt hem voor 100 mil binnen dan is dat gewoon prima. Ja in verhouding is het teveel, maar zoals ik al zei Hazard is wereldtop en Real moet wel. Want vertel mij, welk wereldtopper haal je tegenwoordig voor 100 miljoen? Welke? Echt het lijkt meer alsof sommige eerder jaloers zijn dan dat ze begripvol naar deze transfer kijken. Hazard gewoon naar Real, dat is een weergaloze transfer dat me doet terugdenken aan de komst van Ronaldo. En ja Hazard is de jongste niet meer maar die kan nog makkelijk 5 jaar vlammen.

8 juni 2019 om 09:43

Mee eens. Pulisic is ook aangetrokken voor 60mil met een 1-jarig contract.

8 juni 2019 om 18:46

Frenkie, is maar 75 miljoen waard..dat was een leuke speler geeweest. Voor de rest heb je Sané, mijn inzien een betere optie dan Hazard. En het blijkt dat Hazard een stuk meer gaat kosten, rond 150 miljoen. En dat hij vijf jaar mee kan snap ik niet helemaal, hij is dan 33 jaar. Hij moet het hebben van zijn snelheid, diens versnelling. Ik ga ervanuit dat hij ongeveer 3 jaar echt mee kan en twee jaar in slecht vorm gaat verkeren. Hij is een flankspeler, dus verwacht niet veel van een 32 of 33-jarige...

9 juni 2019 om 02:42

Juist zulke spelers Hazard kunnen langer mee, het is de dribbel dat er in zal blijven. Zie Ribery was op 33 jarige leeftijd nog top en nu op 35 jarige leeftijd liet hij nog steeds zijn tegenstanders schrikken. Dus je argument gaat niet op.

9 juni 2019 om 15:56

Valt mee ik ben zelf Bayern-fan. zowel Robben als Ribery zijn achteruit gegaan en kregen geen vanzelfsprekende basisplek meer afgelopen jaren. Het is echt mazzel gebleken dat Ribery en Robben nog mee konden, alhoewel ik dat eveneens wijt aan het feit dat Bayern het vertikte om goede stand ins te halen. Bayern is een andere club dan Real. Real zal gelijk andere spelers kopen als het wat minder gaat. Bayern houdt heel lang vast aan eenzelfde selectie zonder grote uitgaven. Real niet, die gaan nu weer van alles kopen. Jouw argument gaat niet op mijn inzien nu je Bayern vergelijkt met Real. Bayern is uitzonderlijk in doorselecteren en heeft ook met Robben en Ribery net te lang gewacht. Hierdoor zijn we ook wat finales mijn inzien misgelopen. Het zou me niks verbazen als Hazard afhaakt na 3 seizoenen. En daarnaast heeft Hazard vrij weinig bewezen itt Ribery en Robben die een Champions League op hun conto hebben staan en tig andere titels. Hazard is hoe dan ook te laat gehaald, pas op je 28ste en dan zo’n groot bedrag betalen. Naja, hopelijk kunnen jullie er een seizoen of twee van genieten.

Heb het al eerder gezegd, de voetbalwereld is helemaal Kapot. Deze bedragen gaan helemaal nergens meer over. Geld moet ergens vandaan komen. En "wij" maar torenhoge bedragen voor toegangskaartjes en voetbalshirtjes/voetbalschoenen betalen. Uiteindelijk werken we er zelf aan mee.

8 juni 2019 om 09:30

Meeste geld komt van de reclames en sponsoren. Voetbal heeft altijd al gehad dat hoe populairder het wordt hoe meer geld er in om gaat.

Als dit manchester city was geweest dan had iedereen lopen zeiken dat het belachelijk was dat ze zo veel geld uitgeven. En dat het een koop club is

8 juni 2019 om 12:19

Maar dat zijn ze toch ook? Real geeft een keer een groot bedrag uit en uit die reacties hier lijkt het alsof Real dit jaarlijks doet. Vind het maar belachelijk on elke keer weer te zeuren over die bedragen, ja ze zijn hoog en teveel maar wat doe je eraan? Stoppen met kijken en een andere sport volgen? Nee natuurlijk niet. Totdat de FIFA of UEFA ingrijpt kunnen wij er niks aan doen en zullen we het maar moeten slikken, verder gaat het ook van de bank van de clubs af dus ze moeten het allemaal zelf weten.

8 juni 2019 om 13:05

Dat doet iedereen toch al? Of heb je de comments hierboven niet gelezen?

Als dit manchester city was geweest dan had iedereen lopen zeiken dat het belachelijk was dat ze zo veel geld uitgeven.

Het is natuurlijk belachelijk veel geld voor een speler met een 1 jarig contract, maar we konden niet anders. Nog een jaar wachten en geen waardige vervanger voor CR7 op links hebben zou echt dramatisch zijn. Hadden ze gewacht tot volgend seizoen, dan hadden ze in een war terecht gekomen met andere topclubs. Nu is Eden’s favoriete club Real, maar wat als hij wel van gedachte had veranderd? Daar sta je dan als Real zijnde. Nee, goede keuze gemaakt om gewoon nu maar te betalen. De hele markt is compleet doorgedraaid en er is geen 1 topper meer te halen voor minder dan €80.000.000. Hazard kan zeker nog 5 jaar schitteren. Ik ben er heel blij mee en kan niet wachten om hem in het wit te zien schitteren.

Volgens mij was het goedkoper geweest en beter voor alle partijen als Hazard zijn eigen contract met eigen geld had afgekocht. Denk dat het nu financieel moeilijk wordt om Mbappe binnen te halen

8 juni 2019 om 10:08

@leicester

"volgens mij was het goedkoper geweest en beter voor alle partijen als Hazard zijn eigen contract met eigen geld had afgekocht. Denk dat het nu financieel moeilijk wordt om Mbappe binnen te halen".

Dat had niets uitgemaakt omdat dan hetzelfde bedrag op tafel had moeten komen. Om zijn contract af te kunnen kopen, is ook toestemming en handtekening van zijn club nodig. PSG heeft een eigenaar die zoveel geld tot zijn beschikking heeft, dat hij daarmee de hele Primera Division zou kunnen opkopen. Die eigenaar heeft al onvoorstelbaar veel geld in de club gepompt, alleen de aankopen van Mbappe en Neymaar gaan al ruim over de half miljard dollar heen. Dat heeft hij natuurlijk niet voor niets gedaan, maar omdat hij van PSG de beste club ter wereld wil maken. En als je dat wil ga je natuurlijk niet je beste speler verkopen terwijl je het geld niet nodig hebt. Er is dan ook geen enkele kans dat PSG Mbappe aan Real gaat verkopen zolang hij daar nog onder contract staat, de kans is veel groter dat hij zijn contract gaat verlengen omdat de club hem een niet te weigeren salaris aanbiedt. Bovendien zal Real zich aan dezelfde FFP regels dienen te houden als PSG en kan het zich met al die peperdure spelers die al onder contract staan en betaald moeten worden derhalve niet veroorloven om het geld op tafel te leggen dat nodig is om Mbappe te kunnen contracteren. Al helemaal niet na de uitgaven die al gedaan zijn en (inclusief de aankoop van Hazard) de 300 miljoen inmiddels al hebben overschreden. Dat is een onvoorstelbaar bedrag op een begroting van 750 miljoen en je kunt je dan ook afvragen of de club met dergelijke uitgaven het onheil niet opnieuw over zich afroept. Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat de club door de geldkraan wijd open te zetten aan de rand van de afgrond terecht was gekomen en technisch failliet was. De club had alle geluk van de wereld dat geen van de schuldeisers de moed had om de stekker er definitief uit te trekken omdat niemand het op zijn geweten wilde hebben dat een instituut als Real ten onder zou gaan. En dat de stad Madrid de club uiteindelijk van de ondergang gered heeft door voor een miljard het trainingscomplex over te nemen. Uiteindelijk is gebleken dat de banken die Real geld schuldig waren, met Europees geld zijn overeind gehouden en dat heeft zoveel commotie opgeleverd dat de kans niet heel groot is dat de club op die manier een tweede doodsstrijd ook zou overleven.

Kortom; Voetbal is kei ziek gemaak door egoisme en hebberigheid ?

Paniekpolitiek bij Real ingegeven door de slechte resultaten in de competitie en Cl
Nog een verdediger en een grote aankoop zoals Eriksen en ze gaan over een half miljard.
Wanneer Mbappe gehaald wordt,zal Barca wel Neymar halen,die kunnen dan natuurlijk in het transfergeweld niet achterblijven.
Alleen wat moeten ze dan neerleggen voor Mbappe?!?!

8 juni 2019 om 11:08

Paniek? Real had al twee jaar geleden moeten doorselecteren. Dat het dit jaar waardeloos was, was ik niet eens verbaast over. Je verkoopt Cristiano Ronaldo, en je haalt er niemand voor terug. Als Vazquez dan je basisspeler is met alle respect, dan vraag je er ook om. Eigen schuld dikke bult dus. En nu beseft Perez pas dat er wel degelijk wat moet veranderen. Militao, Jovic, en Hazard zijn nog maar het begin.

8 juni 2019 om 12:59

Hazard lijkt me niet een paniek aankoop toch?
het bedrag is misschien wat aan de hoge kant, maar zo veel spelers van dat niveau die je kan halen zijn er niet in de huidige markt.

ik meen dat PSG 190 miljoen betaalde voor Mbappe, voor minder zal hij niet weg mogen, waarschijnlijk moet je naar neymar achtige bedragen...

9 juni 2019 om 10:05

Dat bedoel ik ook,slecht verwoord wss van mij.
Hazard is zeker een topaankoop,alleen we krijgen nu een stortvloed aan aankopen bij Real te zien en dat vind ik vreemd,omdat ze verleden transferperiodes niets noemenswaardigs hebben gekocht.5 of 6 nieuwelimgen in je basisteam laten instromen gaat ook niet op 1 week geregeld zijn.dat Hazard zn ding doet zal zo zijn,maar een Militao naast Ramos plaatsen zal toch een aanpassingsperiode vragen.
Wat dat betreft vind ik ze te laat met doorselecteren,een Modric had al lang vervangen moeten zijn,daar moet je toch op inspelen als hij 34 al is.

Alles wat je zegt zal door een ander overtroffen willen worden, iedereen wil het laatste woord hebben, en van achter een laptop enz is het dan zo veilig en makkelijk door te drammen, pfff zelfs goed onderbouwde argumenten worden niet geaccepteerd, alles is te googelen , waarom niet eerst huiswerk maken? Scheelt een hoop.

Foto van Zizou hierboven, past ook erg goed bij dit artikel. Nee maar, meer dan 160 miljoen voor Hazard met een 1 jarige contract? Tjezus, dat is toch wel een monsterlijke bedrag voor Hazard. Holy moly. Maar het zal wel met hier en daar bonus te maken hebben. Kan me niet voorstellen dat dit bedrag in 1 keer overgemaakt wordt. Maar goed, Hazard is binnen en daar ben ik ongelooflijk blij mee. Nu wordt het tijd om spelers te gaan verkopen. Weg met Vazquez en Bale's van deze wereld. Benieuwd wat er met Kovacic en James gaat gebeuren. Nog een hoop werk dus. ❤👑

Het is dat dit de markt is, maar eigenlijk zou er nooit geld voor een speler betaald mogen worden. Dit is 'mensenhandel'. Maar zo werkt het nu eenmaal in het voetbal. Maar dan nog is het een veel te hoog bedrag. Voor mij zijn er maar 2 spelers (en een 3de in wording, Mbappe) meer dan 100milj waard. Dat is Ronaldo en Messi. De rest zit er toch een pak onder hoor. Maar nogmaals, en dit is grotendeels te danken aan de Engelse clubs en Psg, die buitensporige transfermarkt is nu eenmaal een deel van het voetbal geworden.

Ach wat maakt jet real uit. Dat gooit er even een half miljard tegen aan deze zomer. Succes kun je kopen tegenwoordig , helaas.

Wat is er nog over van de Ffp? De uitgaven die de clubs doen, staan toch niet in verhouding tot de inkomsten? Ik lees nl. alleen over de aankopen, maar niets over de verkopen.
Chelsea kan i.i.g. weinig met het geld, zolang de ban op aankopen blijft bestaan. Maar iets in me zegt dat dát net voor het verstrijken van de transferwindow wordt opgeheven.

8 juni 2019 om 12:54

Dat hangt wel een beetje van de club af.

FFP is er vooral om te voorkomen dat clubs geld uit kunnen geven wat ze eigenlijk niet hebben of via schijnconstructies geld binnen halen (denk aan bizarre sponsor contracten). Het zegt niets over extra geld wat binnen komt doordat ze meer verdienen aan TV gelden of omdat ze een grote aanhang hebben.

Real Madrid is gewoon heel groot, had zonder spelers verkopen al een omzet van 750 miljoen en maakte 30 miljoen winst (en maakt al jaren winst), heeft 190 miljoen cash op de bank staan en heeft geen schulden. Dit was over het vorige seizoen, er zal dit jaar dus nog 100 mln bij komen voor Ronaldo + wat ze dit jaar aan winst maakten. Door alle bonussen in transfer fees en contracten maakt Real op korte termijn zelfs meer winst als ze de CL niet winnen (vorig seizoen had het winnen van prijzen een netto efect van -30mln). In het geval van Real geven ze dus op dit moment geld uit wat ze gewoon hebben en kunnen we dus nog best een paar grote transfers verwachten uit die hoek.

Begrijp eigenlijk het probleem niet... 100€ miljoen is een peulschil als je bekijkt hoeveel real gaat verdienen aan merchandise... hazard is de eerste galatico in 5jaar waar de sups zatten op de wachten en wees maar zeker dat zijn truitje tegen de miljoen keer word verkocht en misschien niet in Europa maar in Azië zal het vlot over de toonbanken gaan.. dus als bedrijf heeft real een gouden zet gedaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4241 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller1411
L. JovićAanvaller91
T. CourtoisKeeper120
CarvajalVerdediger121
G. BaleAanvaller82
E. HazardAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

762 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 8 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Paul Pogba wil transfer doordrukken en hoopt op deal voor 12 juni’

Paul Pogba heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Manchester United, zo schrijft L’Équipe. De Franse middenvelder hoopt nog altijd te vertrekken naar Real Madrid en is vastbesloten om die...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren