‘Maher stelt clubleiding van AZ teleur met mededeling over toekomst’

Woensdag, 22 mei 2019 om

Adam Maher gaat zijn aflopende contract bij AZ niet verlengen, zo weet het Algemeen Dagblad woensdagmiddag te melden. De 25-jarige middenvelder heeft volgens het dagblad aan de club laten weten dat hij komende zomer transfervrij op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Dit besluit zorgt bij de clubleiding van AZ voor de nodige teleurstelling.

AZ zou de laatste tijd juist het gevoel hebben gehad dat er een goede kans was dat Maher zou kiezen voor een langer verblijf. De middenvelder keerde aan het begin van dit seizoen terug in Alkmaar, waar hij goed was voor 2 doelpunten en 5 assists in totaal 29 officiële wedstrijden. Met zijn sterke spel zou Maher zich in de kijker hebben gespeeld, want zijn naam werd reeds gelinkt aan Feyenoord en een stap naar het buitenland.

De toekomst van de vijfvoudig international ligt dus in ieder geval niet bij AZ. Maher werd opgeleid in Alkmaar, waarna PSV in 2013 vijf miljoen euro neertelde. Een doorslaand succes werd zijn dienstverband in Eindhoven niet en na een huurperiode bij het Turkse Osmanlispor vertrok hij in januari 2018 definitief naar FC Twente. Met de Tukkers degradeerde Maher uit de Eredivisie, waarna hij terugkeerde bij AZ.


Poll

Snap jij deze keuze van Adam Maher?


Gerelateerd

136 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Die zal wel naar Feyenoord gaan. Kan ik me wel voorstellen, je wilt toch profiteren van die transfervrije status en Feyenoord is gewoon een grotere club

22 mei 2019 om 14:23

Ik kan het me niet voorstellen maar je weer het nooit. Ik persoonlijk zie daar geen verbetering in positie van in. In Alkmaar is hij gewaardeerd en kind van de club, bij Feyenoord toch vaak een wespennest. Maar hij is transfervrij en kan kiezen uit leuke clubs heb ik het vermoeden. Ik zie hem zo de zandbak of China in gaan.

22 mei 2019 om 17:54

Snap niet dat iedereen vergeet dat je bij Feyenoord toch echt wel wat meer geld kunt verdienen dan bij AZ. Natuurlijk in de zandbak meer, maar bij Feyenoord hoeft hij niet te verhuizen

22 mei 2019 om 14:25

Ik snap dit echt niet. Az is gewoon een betere ploeg dus dit is meer een stap opzij op zn best

22 mei 2019 om 14:30

'Gewoon' een betere ploeg die toch lager eindigde (waar Feyenoord zelfs echt een groter gat had moeten slaan) en iedere keer in onderlinge duels het onderspit delft.

22 mei 2019 om 14:32

Op basis van wat is AZ precies een betere ploeg. Ze zijn onder Feyenoord geëindigd en in de onderlinge duels waren ze ook minder.

22 mei 2019 om 15:05

Az is te wisselvallig kijk naar individuele kwaliteit en zeg me serieus dat je feyenoord een beter team vindt. De enige fey speler die er bij az in zou staan is Berghuis. Feyenoord Kan zich alleen opladen voor een paar potjes thuis waaronder ajax en psv en ze gaan standaard onderuit tegen teams als Fortuna of Ado. Plus heeft AZ betere talenten waaronder Stengs, Wijndal, Boadu dus ja ik vind AZ een beter team

22 mei 2019 om 15:07

AZ is onder Feyenoord geã«indigd. Feyenoord is dus gewoon beter. Het probleem van AZ is al jaren dat het op papier allemaal leuk klinkt, maar dat het als puntje bij paaltje komt nooit echt uit de verf komt.

Los daarvan is Feyenoord in alles veel groter dan AZ, maar dat weet je zelf ook vast wel.

22 mei 2019 om 15:29

Feyenoord is groter. Maar AZ & Feyenoord zijn even goed. AZ wisselvallig? Feyenoord ook. Feyenoord had een groter gat moeten maken? Slaat nergens op. De top is nu Ajax & PSV. Daaronder Feyenoord & AZ tezamen. Feyenoord is niet vele male beter

22 mei 2019 om 15:31

@gdoncaballito

Ik keek zojuist naar individuele kwaliteit en ik vind Feyenoord serieus een beter team.

@nr11

Feyenoord is niet vele malen beter, maar wel beter. En dat AZ ook nog maar enigszins in de buurt kwam van Feyenoord (en er overheen ging) dit seizoen, vind ik vol-le-dig te wijten aan eigen falen.

Maargoed, dit wordt een welles/nietes spelletje uit supportersoogpunt. Vanuit mijn perspectief snap ik een stap van AZ naar Feyenoord gewoon goed, omdat we – los van niveau – in alles groter zijn.

22 mei 2019 om 15:39

Zet je bril af. Op dit moment is Feyenoord gewoon niet beter. AZ kwam in de buurt bij Feyenoord door hun falen? Wat denk je van 'AZ passeerde Feyenoord niet door hun falen?'. Zie je hoe slecht die beredenering is? Ik sluit me aan wat @multatuli zegt

22 mei 2019 om 15:46

Al dat speculeren is toch zinloos? Feyenoord was afgelopen seizoen iets beter dan AZ, punt. Wat andere feiten:

Feyenoord heeft veel meer fans.
Feyenoord heeft veel meer aanzien.
Feyenoord heeft een veel groter Stadion.
Feyenoord heeft veel meer historie.

In Alkmaar hebben ze lekkerdere koek en kaas.

Dat zijn de feiten.

22 mei 2019 om 15:46

Nee dat is niet zo. Het zegt genoeg dat iedereen rond AZ uitermate tevreden is over afgelopen seizoen en dat er bij Feyenoord voornamelijk onvrede heerst over de prestaties, dat terwijl Feyenoord 3e is geworden en AZ 4e. Dan kijken we nog niet eens naar de achterban en historie van beide clubs.

22 mei 2019 om 15:46

@ Mgmv

Volledig eigen falen...…. precies. Dat kenmerkt of een team goed is of niet. Dat gebruiken om aan te geven dat het deze ene keer betrof is natuurlijk onzin. Op een moment dat een team faalt, is dat tekenend voor dat team qua kwaliteit.

22 mei 2019 om 15:58

Feyenoorders hebben ook vaker een grote mond. Az of Feyenoord buiten de supportersschare maakt niet veel uit. Zullen beide buiten de top 2 gaan vallen de komende jaren.

22 mei 2019 om 16:08

Hahaha, er is niemand bij AZ tevreden over hoe de vierde plek is gehaald. AZ had makkelijk derde kunnen worden, maar door tactische blunders zijn ze de derde plek kwijt geraakt. Denk maar niet dat ze het bij AZ allemaal wel best vinden die vierde plaats. We willen bij de top 4 horen, maar we willen niet elk seizoen eindigen als vierde. Bovendien, voor Feyenoord is derde ook het hoogst mogelijk op dit moment.

22 mei 2019 om 16:37

@gdoncaballito en de anderen

Kom op mensen, laten we even normaal doen met z'n allen. Feyenoord heeft een groter stadion, grotere fanbase, grotere prijzenkast, ligt in een veel grotere stad, een begroting die 2 tot 3 maal zo hoog is dan die van AZ en heeft natuurlijk een veel grotere historie dan AZ. Dat het gros van de vz lezers die historie alleen maar kent door het lezen van geschiedenisboeken en het stadion bijna uit elkaar valt van ellende, doet niet ter zake.
De afgelopen 10 seizoenen is Feyenoord maar liefst 6 maal boven AZ geëindigd en hebben ze 77 punten meer gehaald wat neerkomt op 7,7 punten per seizoen. In de afgelopen 20 seizoenen hebben ze maar liefst evenveel landstitels gehaald als AZ en FC Twente tezamen. . Kanonne, wat is Feyenoord toch goed.

Het is toch werkelijk ongelooflijk dat je met een begroting die 2 tot 3 maal zo hoog is dan Die van het nietige provincieclubje AZ uit het nietige kaasstadje slechts 6 van de 10 keer hoger is geëindigd en je dan toch nog een topclub durft te noemen. Ik zou het niet kunnen zeggen zonder met het schaamrood op mijn kaken te komen maar dat ligt vast aan mij.

22 mei 2019 om 17:04

Feyenoord heeft dan ook iets meer reden om een grote mond te hebben dan AZ.

22 mei 2019 om 18:05

@kaassie: leuk, die tijdspanne zelf selecteren om je punt kracht bij te zetten. Zullen we de hele historie er dan maar eens bij pakken? Dat Feyenoord 41x van de 52x boven AZ eindigt? Of mag ik op deze manier niet mijn punt maken?

22 mei 2019 om 18:55

@ijsmuts, Niemand ontkent toch ook dat Feyenoord een vele malen grotere club is dan AZ historisch gezien? De laatste 10 jaar lijkt mij een logische tijdspanne. Voldoende om te vergelijken en niet tientallen jaren oude resultaten wat totaal niet meer relevant is voor een goede vergelijking.

22 mei 2019 om 19:20

In die tijdspanne zitten toevalligerwijs dan weer de 'bijna-faillietjaren' 2010 en 2011 van Feyenoord. Toen eindigde AZ hoger. Daarna is er weer normaal beleid gevoerd en eindigt Feyenoord 6 vd 8x boven Az.
Ik bedoel er maar mee te zeggen; wie bepaalt dat 1, 5, 8 of 10 jaar een logische tijdspanne is?

22 mei 2019 om 22:34

Ik denk dat het sowieso onzin is om naar het verleden te kijken. Maar bijna failliet jaren van Feyenoord? Dat geldt ook voor AZ hoor met het DSB debacle. Die waren ook bijna failliet.

23 mei 2019 om 01:02

Ijsmuts,

Je mag van mij op alle mogelijke manieren zoveel punten maken als je wil. Ik vraag me echter af wat de prestaties van 30, 40 of 50 jaar geleden te maken hebben met de huidige verhoudingen. Ik heb het over de laatste 10 en 20 jaar, dat lijkt me nog heel ruim en dan kan je volgens mij niets anders dan toegeven dat het verschil tussen de machtige topclub en het nietige provinciale AZ toch minimaal is als je daar het budget tegen overzet.

Volgens jou haal ik toevalligerwijs de bijna failliet jaren van Feyenoord erbij maar ten eerste is dat een teken van het verval van Feyenoord en ten tweede vergeet je voor het gemak dat AZ ook bijna om zeep is geholpen door het DSB drama.

Maar ik heb er verder geen problemen mee dat jij 10 jaar geen logische tijdspanne vindt. Noem mij maar een andere tijdspanne en dan gaan we weer vergelijken. Zullen we 15 jaar doen of liever de door jouw genoemde 8 jaar? In dat geval heeft Feyenoord maar liefst 1 landstitel gehaald want de beker en JC schaal nemen we niet mee want dat zijn toch troostprijsjes of zijn het, Nu Feyenoord ze gewonnen heeft ineens wel echte prijzen?

Voor de rest zal het echt aan mijn billen oxideren, je zal mij er niet op betrappen dat ik beweer dat AZ beter is of dat AZ een topclub is. Het gaat mij er meer om dat een aantal Feyenoord supporters wel eens een toontje lager mogen zingen en met wat meer respect mogen hebben voor een andere club. Feyenoord schiet eenmalig uit zijn slof door Ajax met 6-2 te vernederen en het wordt gevierd alsof ze de CL hebben gewonnen. Echter heeft Willem 2 vorig jaar ook gewonnen van PSV met 5-0 maar die blijven met beide benen op de grond staan.

23 mei 2019 om 10:58

Dat jij sarcastisch beschrijft dat Feyenoord een machtige topclub is en AZ een nietig provincieclubje zegt meer over jouw insteek dan de mijne. Ik heb AZ nergens naar beneden gepraat en dat zie je mij ook niet doen.
OP basis van de 'mening' van enkele andere Feyenoorders ben jij blijkbaar geneigd een tegengeluid te laten horen. Prima, dat is je goed recht en moet je vooral ook doen. Dat ik vraagtekens zet bij jouw argumentatie wil niet zeggen dat ik het eens ben met de mensen waar jij op reageert.
Als jij aanhaalt dat Feyenoord in 10 jaar maar 6x boven az eindigt, dan mag ik toch ook aandragen dat Feyenoord in de laatste 8 jaar 6x boven az eindigt?

22 mei 2019 om 14:47

Ja maar bij PSV heeft hij het ook niet gered dus ik betwijfel of hij het bij Feyenoord wel gaat redden

Mooi op Clasie z'n plek neerzetten. Over een jaartje of 2 kan El Bouchataoui die plek overnemen.

22 mei 2019 om 15:21

Ik denk er precies hetzelfde over, maar dan op de plek van Schone. Doet ongeveer hetzelfde bij AZ, aanvallend laat hij net zo veel zien, verdedigend laat hij zelfs meer zien. Bent alleen die vrije trap kwijt.

Die is al rond met Feyenoord zegt mijn gevoel.

vrees dat die bij Feyenoord gaat tekenen. Hoef hem niet te zien. Te weinig body en geen ontwikkeling. Kan Feyenoord niet gewoon kokcu de kans geven met een ervaren backup

22 mei 2019 om 13:23

Komt niet voor Kökcu z'n plek. Komt voor 1 van de 2 controlerende plekken. Daar heeft hij bij AZ aardig goed gespeeld.

22 mei 2019 om 13:34

Ik volg AZ totaal niet dus weet niet precies hoe hij speelde. Maar hier lees ik vaak dat Maher het bij PSV niet haalde omdat ze niet met een echte 10 speelde(dat zou zijn positie moeten zijn) en nu lees ik bij jou dat hij juist controlerend speelde bij AZ?

22 mei 2019 om 13:40

Klopt. Hij is bij AZ heel goed ontwikkeld in die rol. Pakt veel balletjes af. Is fysiek aardig sterk geworden. Kan nog steeds onwijs goed voetballen en het spelletje verdelen vanuit die positie.

22 mei 2019 om 13:30

Dan heb je het afgelopen jaar geen AZ gezien vermoed ik. Fysiek is hij veel sterker geworden en verdedigend staat hij prima zijn mannetje. Ik denk dat hij als opvolger van Clasie als spelverdeler zou komen als hij naar Feyenoord gaat. In die rol was hij briljant dit seizoen.

22 mei 2019 om 13:34

Doodzonde dit voor ons. Bij ons was hij inderdaad briljant. Dit gaat 100 procent zeker om geld. Huiberts had hem wat mij betreft wel iets meer salaris mogen geven.

Van zijn kant snap ik de stap niet. Feyenoord is nou niet bepaald veel beter. Geld dus.

22 mei 2019 om 13:45

Feyenoord is niet veel beter, maar wel een veel grotere club. Als jong talent kun je jezelf beter ontwikkelen bij AZ. Maar op de leeftijd van Maher snap ik wel dat je liever in een volle kuip speelt om de week. Als het om geld ging, zou hij met zijn transfervrij status wel weer naar het buitenland gaan.

22 mei 2019 om 13:57

@azarsenal Je doet hem tekort. Hij is 25. Dit is zijn laatste kans om het te maken bij een grote club. Natuurlijk, wat betreft prijzen is Feyenoord niet heel veel groter dan AZ (hoewel toch nog wel een beetje denk ik), maar wat betreft druk én exposure wel. Hoe goed hij ook was dit seizoen bij AZ, het blijft toch de vraag of hij dat kan herhalen bij een club als Feyenoord. Andersom zou dat veel minder de vraag zijn. Het gaat dus niet alleen om geld (hoewel ook, vooral omdat je bij Feyenoord, als je goed speelt, meer kans hebt op Oranje, of een goede buitenlandse transfer), maar ook en ik denk vooral om de uitdaging. Hoeveel rek zit er nog in Mahers carrière? Zowel wat betreft hoe hoog hij kan spelen als hoe goed hij kan worden. Iedere sportman stelt die vraag, en dit is Mahers laatste kans om te bewijzen dat hij beter is en kan dan de top van de subtop in Nederland. Een stap naar de derde van de Grote Drie is qua sportieve uitdaging toch een stap omhoog. En als hij daar slaagt, kan hij over een jaar of twee een volgende mooie stap maken.

22 mei 2019 om 13:57

Feyenoord is in alles groter dan AZ en eindigt ook altijd boven AZ. Feyenoord heeft een rampjaar gehad en AZ een topseizoen en dan nog eindigd Feyenoord boven AZ. Natuurlijk wil Maher daar heen. Persoonlijk denk dat hij Feyenoord niet beter maakt. Maar gratis kan het wel voor de breedte.

22 mei 2019 om 14:16

@AZrsenal: Feyenoord niet veel beter? Dat moet je echt blijven volhouden, ondanks het feit dat Feyenoord de laatste 5 seizoenen niet meer van AZ heeft verloren, zowel uit en thuis en daarnaast 5 prijzen heeft gewonnen de afgelopen 5 seizoenen...koekoek!

22 mei 2019 om 14:18

‘Wat betreft prijzen is Feyenoord niet veel groter dan AZ’.. Wat een uitspraak weer. Met alle respect voor AZ, maar AZ komt by far nog niet in de buurt van Feyenoord. Niet qua prijzen, niet qua status, niet qua stadion, achterban, etc.. AZ is in alles een stapje minder, ook al zien de fans hier heel graag dat dat niet zo is. Zoals gezegd: een topjaar van AZ is nog steeds niet genoeg om boven Feyenoord te eindigen, terwijl zijn een drama seizoen kende. Overigens is Maher van harte welkom, want slechter dan Clasie zal hij absoluut niet zijn. Een voetballend blok met Maher en Ayoub, daarvoor Kokcu en dan heb je nog Burger en Toornstra voor de roulatie. Eventueel kan je Fer daar nog aan toevoegen; die brengt dan power wanneer het nodig is en dan is je middenveld behoorlijk in balans.

22 mei 2019 om 14:21

@moridin,

Wat een onzin. Vorig jaar eindigde AZ nog boven Feyenoord. En AZ heeft dit jaar een topseizoen? Qua eindstand is het wel oké, maar in mijn ogen alles behalve een topseizoen.

22 mei 2019 om 14:24

@moridin, "feyenoord is in alles groter dan AZ en eindigt ook altijd boven Az." Net als in 2014-15 en 2017-18 zeker? Dit seizoen was het weer gebeurd als AZ het niet opeens volledig weggegeven zou hebben in een paar weken. Bovendien lijkt het alsof veel Feyenoord fans denken mee te strijden voor de top, terwijl de werkelijkheid is dat Feyenoord met AZ strijdt om plek 3. Dus nee, zo groot is dat verschil niet (op achterban na).

22 mei 2019 om 14:37

@azchelsea

wat een uitspraak. 'als AZ het niet had weggegeven' Als feyenoord ook gewoon gewonnen had van Excelsior en Fortuna etc en het daar niet hadden weggegeven hadden ze nog verder van AZ gestaan.
verder is staat de nummer 5 dichter bij AZ dan Az bij Feyenoord staat.

Feyenoord heeft sinds 2016 niet meer van AZ verloren en de afgelopen 5 seizoen is de balans als volgt.

9 winst voor Feyenoord, 1x winst voor AZ en 2x gelijkspel. Doelsaldo: 35-14 in het voordeel van Feyenoord.

Az is een kleinere club dan Feyenoord. Kleinere achterban, kleiner en minder imponerend stadion, minder historie, minder aanzien en minder groeipotentie. logisch ook want AZ is een provincieclub en geen traditionele top 3. Laatste 5 jaar heeft Feyenoord 5 prijzen gewonnen (niet allemaal even belangrijk) en AZ precies nul.

'veel Feyenoorders denken mee te strijden voor de top'. Er zullen vast Feyenoorders zijn met deze gedachte maar de realistische Feyenoorders geven direct toe dat PSV en Ajax een stuk verder zijn. Feyenoord is best of the rest. Te groot voor het servet (eredivisie plek 4 tm 18) en te klein voor het tafellaken (plek 1 en 2).

22 mei 2019 om 15:20

Haha, Feyenoord is een veel grotere club dan AZ. Natuurlijk is dit wel een stap vooruit.

22 mei 2019 om 15:32

Amsterdamse arrogantie heet dit. Oh nee. Feyenoord ligt in Rotterdam. AZ & Feijenoord zijn van gelijk niveau. Alleen is Feyenoord groter

22 mei 2019 om 13:31

Te weinig body zegt 'ie, haha! Maher is bij AZ aan het beulen geweest, hij heeft zich ontwikkeld tot een echte ballenafpakker. Duidelijk niet gekeken naar hem dit seizoen, body genoeg. Jullie mogen blij zijn met zo'n speler. Kan echt wel een niveau hoger aan.

22 mei 2019 om 14:39

inderdaad niet veel gezien en weinig van gehoord. Ging er vanuit dat weinig gehoor in het geval van Maher niet positief is. Als jullie Azers anders beweren, geloof ik jullie graag en laat ik mij verrassen

22 mei 2019 om 15:10

Bij AZ was er dan ook niet echt sprake van druk. Bij Feyenoord is dat er altijd en ik betwijfel ten zeerste of Maher dat wel aankan. Voetbaltechnisch altijd wel een goede speler geweest, maar mentaal een zeer frigide speler die zich niet aan kan passen aan verschillende omstandigheden.

22 mei 2019 om 16:01

Bij Feyenoord druk? Wat dan? Het legioen? Historie? De nieuwe coach geeft zelf al aan dat je realistisch moet zijn. Kampioensdruk hebben ze al jaren niet meer. Die van een paar jaar terug was ook een incident. Gewoon een subtopper net als AZ, waar bij AZ nog redelijk gevoetbald wordt.

22 mei 2019 om 18:18

Natuurlijk is er bij Feyenoord wel druk. Heb je dit seizoen de kritiek en de 'chaos' niet meegekregen? Feyenoord is gewoon een grote club en daar doen resultaten niet veel aan af.

Als AZ vierde wordt, hebben ze een prima seizoen gedraaid en zelfs een vijfde plaats is in principe prima daar. Gebeurt dat bij Feyenoord, is er direct sprake van een flinke crisis. Dit seizoen was die er zelfs al aardig bij een derde notering.

22 mei 2019 om 19:59

"mentaal een zeer frigide speler die zich niet aan kan passen aan verschillende omstandigheden."

Waar blijkt dat allemaal uit dan? Dat hij het bij PSV niet heeft gered? Dat is toch maar één omstandigheid.. Dat hij bij een Twente wat al niks meer voorstelde niet uit de verf kwam vind ik ook niet zo heel erg gek. Dat had bij meer spelers gebeurd.

Bij Feyenoord is er inderdaad meer druk waar maar weinig spelers mee om kunnen gaan, mee eens. Misschien juist wel meer een reden om bij AZ te blijven, want de druk die daar hangt is totaal niet realistisch. Zeker gezien dat Feyenoord niet eens zoveel beter is.

22 mei 2019 om 13:39

Zoals Angelo hierboven ook al zegt komt hij juist niet voor de 10 positie. Hij is bij AZ juist echt omgeturnd tot een 6/8 die de ballen op komt halen en weer verdeelt als een tussenstation. Las onlangs ook wel een mooi verhaal over ‘m op VI Pro (ook nadat de geruchten over Feyenoord begonnen). Dit jaar (2019) verstuurde hij ook de meeste passes van iedereen in de Eredivisie en bovendien was hij bij AZ juist degene met constant de meeste onderscheppingen. Dat soort statistieken hoeven allemaal niet zoveel te zeggen, maar het tekent wel z’n switch naar zijn nieuwe plek. En het bevestigde ook wat ik zelf van ‘m gezien heb. Raakte echt onder de indruk.

Zou z’n komst persoonlijk prima toejuichen. Blijft een rasvoetballer en mentaal lijkt hij alles (eindelijk) op een rijtje te hebben.

22 mei 2019 om 13:43

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden haha. Hij is ook nog gratis, wat ook heerlijk is.

22 mei 2019 om 14:02

Jaa, zeker transfervrij is dit een mooie (buiten)kans. Krijg ook een beetje een el Ahmadi gevoel bij ‘m, die ook ineens de ‘switch’ (acceptatie van positie, etc.) te pakken had na diverse omzwervingen. En nu wordt Maher ook nog eens veel meer een balafpakker, die voetballend nog beter onderlegd is.

Maar goed, voorlopig zijn het geruchten en heeft hij alle keus.

22 mei 2019 om 14:41

we gaan het zien dan! Ik ben in ieder geval wat terughoudend eerst

22 mei 2019 om 14:57

Ja, enige terughoudendheid is natuurlijk op z’n plaats na diverse aankopen die we de laatste jaren gedaan hebben en uiteindelijk door wat voor omstandigheden dan ook (nog) niet hebben gebracht wat verwacht werd. En ook zeker bij een Maher die na z’n terugkeer bij AZ pas weer echt goed heeft gevoetbald.

Als Feyenoorder zelf ben ik op zich wel content als hij bij Feyenoord tekent, kan echt wel voetballen namelijk. Vanuit Maher zelf snap ik het niet direct. Heeft dit seizoen op het oude nest eindelijk weer een degelijk jaar achter de rug en kiest nu alweer voor iets anders, ik zou in zijn schoenen denk ik proberen bij AZ deze lijn vast te houden en na nog een goed jaar te kijken of er meer interesse ontstaat. Bovendien is op dit moment de stap naar Feyenoord van AZ niet eens een grote sportieve verbetering, helaas. AZ heeft de zaakjes qua technisch kader etc haast nog beter voor elkaar denk ik.

22 mei 2019 om 14:10

Op dit moment lijkt het AZ idd beter op poten te staan, maar je moet je niet blindstaren op een seizoen. AZ heeft een topseizoen gedraaid en Feyenoord een van de meest dramatische in jaren. En dan nog steeds eindigd Feyenoord vrij eenvoudig boven AZ. Sportief is Feyenoord nog steeds een flinke stap vooruit. Het was een slecht jaar, maar we moeten niet gaan doorslaan in negativisme rond Feyenoord. Volgend jaar in iedere linie een goede speler erbij en alles ziet er zomaar weer heel anders uit.

22 mei 2019 om 14:31

AZ heeft helemaal geen topseizoen gedraaid, gewoon een goed seizoen. Feyenoord daarentegen moet gewoon accepteren dat ze niet veel meer kunnen halen dan een 3e plek.

22 mei 2019 om 14:57

Zeker, maar dat zijn twee losse dingen. Dat Feyenoord in princiepe derde wordt achter Ajax en Psv geloven de meeste Feyenoorders volgens mij wel. Maar dat AZ vergelijkbaar is met Feyenoord is natuurlijk onzin.

22 mei 2019 om 15:31

Ja vandaar dat AZ en Feyenoord de meeste seizoenen onderling strijden voor plek 3 en 4...

kleutergedrag met: "mijn clubje is lekker beter"...
Als iedereen daar nou is mee zou ophouden zou het een stuk leuker kunnen worden op dit forum.

22 mei 2019 om 16:55

Ik heb wel eens wat gelezen over AZ en Feyenoord(jeugdopleiding, technisch beleid etc.), en daarin lijkt AZ echt veel verder te zijn. Er zit daar een veel duidelijker en eenduidig beleid achter het uithangbord, het eerste elftal. Als je je bedenkt dat ze nog niet zo lang geleden met het debacle rondom Scheringa bijna kopje onder gingen, is die ontwikkeling helemaal goed. Als ze op dit tempo progressie blijven boeken (qua doorstromende talenten vanuit de jeugd ook bijvoorbeeld) moet Feyenoord oppassen dat ze niet binnen no-time voorbij gestreefd wordt hoor. Feyenoord heeft veel te lang geteerd op het 'netwerk' van Van Geel, wat natuurlijk ook positieve zaken heeft opgeleverd, waardoor er te weinig lijn in en doorstroming vanuit de jeugd is (oa geen Jong Feyenoord in de KKD is schrijnend). Hierdoor ontwikkelt de club zich nauwelijks constructief op dit gebied. Ik kom ongetwijfeld enorm pessimistisch over maar dat ben ik ook. Als Feyenoord niet oppast hebben ze straks alleen op statuur en achterban nog een duidelijke voorsprong op AZ en worden ze sportief ingehaald. Gelukkig is de voetballerij zo opportunistisch als het maar kan, dus wellicht halen ze een goede TD (wellicht eens een belletje naar Alkmaar doen) die vervolgens een goed constructief technisch beleid uitzet en de scouting verbeterd, dan kan het zo weer een stuk beter staan allemaal. En ik hoop ook dat Feyenoord nog één of andere truc kan uithalen waardoor het een team of satteliet-ploeg in de KKD kan krijgen, dat is voor de jeugdspelers wel echt belangrijk.

22 mei 2019 om 18:09

Natuurlijk heeft az een hoop zaken beter op orde, maar financieel zullen ze zich niet snel met Feyenoord gaan meten. Op een termijn van 5 jaar zie ik az zeker een paar keer boven Feyenoord eindigen, maar op langere termijn moet Feyenoord met een beetje beleid een stuk sterker zijn. (5 jaar geleden dachten we dat Feyenoord de beste opleiding had en inmiddels is het ruk —> dat kan in nog eens 5 jaar weer helemaal op orde zijn)

Ben benieuwd. Vooralsnog waren zijn dienstverbanden bij clubs buiten AZ geen onverdeeld succes. Betwijfel ook of anders zal zijn wanneer hij bij Feyenoord tekent.

Een pure voorspelling en aanname van mijn kant: maar Maher gaat gigantisch de mist in bij Feyenoord denk ik. Vind het mentaal niet een van de sterksten en is niet in staat om bij een negatieve sfeer de boel om te draaien, blijkt uit zijn Twente tijd. Gaat de druk bij Feyenoord en diens fanatieke aanhang niet aankunnen net als dat hij het bij een kleinere club als Twente met fanatieke aanhang niet aankon.

22 mei 2019 om 13:30

Loyaliteit is echt niet meer van deze tijd. Heel zuur dit. Echt een dood steek na de supporters en club die je met open armen hebben ontvangen. Je hoeft van mij nooit meer aan te kloppen. Ik denk dat ik niet de enige AZ supporter ben hier, die er zo over denkt. Gaat me wat te ver om te zeggen, hoop dat je bij je volgende club weer flopt. Maar neig er sterk naar.

22 mei 2019 om 13:39

Ik begon mij al af te vragen waarom niemand het over loyaliteit heeft. Hoop inderdaad dat hij faalt.

22 mei 2019 om 13:55

Snap ik, AZ nam hem als gebroken vogeltje weer op in de club, wat ik al heel wat vond als AZ zijnde want bij Twente vond ik het he-le-maal niets, mak en karakterloos. Gelukkig krabbelt hij op en peert hij m weer naar een andere club. Die had ik ook niets meer gegund als AZ supporter.

22 mei 2019 om 14:59

Ik verbaas me zelfs dat er niet meer zijn die zo denken. Hij kon bij PSV niet aanhaken, hij maakte naar verluid nauwelijks indruk bij z'n verhuur aan Osmanlispor, bij FC Twente (op dat moment een degradatiekandidaat) kon hij ook geen potten breken en bij AZ heeft hij weer enigszins wat laten zien.

AZ heeft hem wederom de kans gegeven en nu vertrekt hij na een jaar alweer transfervrij. Als supporter kan ik me dan goed voorstellen dat je gefrustreerd raakt. Bovendien zie ik hem niet slagen bij clubs als Feyenoord. Alles rondom Maher wijst erop dat hij dan gewoon weer in verval raakt.

22 mei 2019 om 15:09

Hoezo een doodsteek. Hij is transfervrij gekomen, en gaat nu weer transfervrij. AZ heeft dus zonder transfersom een jaar van zijn diensten gebruik kunnen maken. Andersom worden de contracten van Velthuizen en van Van Rhijn niet verlengd. Moeten die dan boos zijn op AZ?

22 mei 2019 om 15:39

Omdat hij kind van de club is. Na AZ nergens gepresteerd en op het oude vertrouwde nest zijn klasse weer kunnen tonen. Vergelijking met van Rhijn en Velthuizen wat jij aangeeft, serieus? Maar dat je dan aanhaalt, laat me al lachen en kan ik niet eens serieus nemen. Van Rhijn werd als backup gehaald, en heeft werkelijk niks maar ook niks goed gedaan. Velthuizen wist dat het om jaar ging, aangezien de keeper van Jong AZ, geblesseerd raakte. Dus was er een 3e keeper nodig. Voortaan eerst even nadenken voor dat je zinloos reageert!

22 mei 2019 om 15:52

Ze halen 3 spelers voor nop naar AZ toe, waarvan ze er twee laten gaan. Aan de derde hopen ze nog wat te verdienen. Gaat niet door en dan zijn ze teleur gesteld. Zo werkt dat in het voetbal. AZ heeft goedkoop gegokt, een jaar kunnen profiteren van Maher, maar nu kiest hij voor andere carriere. Moet hij dan 3 jarig contract tekenen om AZ tevreden te stellen? Ze geven de flop toch ook geen contract omdat ze het zo zielig vinden dat ze nu weer zonder zitten? Ze moeten niet zo piepen in Alkmaar.

22 mei 2019 om 16:10

Jij begrijpt er echt weinig van. Hij bleek dit jaar een ontbrekende schakel in het team en was misschien wel de belangrijkste speler dit seizoen. Hier wilde ze verder op bouwen. Het gaat hier echt niet om zodat ze wellicht volgend jaar wel kunnen cashen. Zoals gezegd van Rhijn was back up en niet van het desbetreffende niveau te zijn. Daarnaast hebben ze hem al 2 x in genade een contract aangeboden. Nogmaals Velthuizen wist dat hij een nood oplossing was voor 1 jaar. Dus je reactie raakt kant noch wal. Je bent de discussie niet eens waard

22 mei 2019 om 16:03

Tjonge...bij ons kwam die ook in een team terecht zeg tjonge daar was geen eer meer aan te behalen. Constant in een 5/3/2 opstelling waar hij helemaal niet tot zijn recht kwam. Zelfs bij ons kon je zien dat het gewoon een goede speler is.

22 mei 2019 om 16:55

fct1981

tjonge ik mag toch zeker mijn eigen mening wel hebben? Ik vond het brandhout, ongeacht het team waar hij in kwam. Voor een jongen met zijn toegeschreven kwaliteiten en talenten die hij zeker heeft, had ik er veel meer van verwacht. Als het als team niet lukt had hij op zijn minst individueel best iets kunnen laten zien. Maar nee, hij deelde in de malaise en liep er als een treurig hertje bij. Mijn mening.

22 mei 2019 om 18:23

Dan wil ik wel eens weten wat je buiten de wedstrijd tegen Cambuur van Maher hebt gezien. Hij was namelijk net zo slecht als de rest en liep geen meter te veel.

Graziano Pelle bakte er bij AZ niet veel van en leefde in Rotterdam helemaal op.....

22 mei 2019 om 13:37

Wat een reactie... Alsof Maher er niks van bakte bij AZ dit seizoen..

22 mei 2019 om 14:10

Denk dat @birotor meer doelt op dat hij bij PSV niet is geslaagd, dat het bij Feyenoord wel zou kunnen.

Vind dat Maher afgelopen seizoen zich sterk heeft ontwikkeld tot een allround middenvelder. Hij was altijd sterk aan de bal maar nu is hij ook verdedigend sterk. Dat zag je ook terug in de statistieken. Ik zou het daarom een hele goede aanwinst vinden bij Feyenoord. 1 a 2 klasses beter dan Clasie, tevens jonger. Voor Kokcu zou het ook goed zijn als hij komt, een voetballende speler op het middenveld ivm een speler die alleen maar breedte passes geeft of tikkies terug (. Clasie) of een lopende speler zoals Vilhena.

22 mei 2019 om 15:02

Alles wijst erop dat Maher bij Feyenoord weer keihard door de mand valt. Mentaal is hij al bijzonder matig gebleken en bij Feyenoord is het momenteel ook niet heel lekker binnenkomen. Alles wat er momenteel mis is bij Feyenoord, zijn nou net de aspecten die Maher als voetballer absoluut niet beheerst.

22 mei 2019 om 15:45

Ben ik het niet mee eens want bij AZ heeft Maher opnieuw stappen gezet. Waar Maher eerst een sierlijke voetballer was met 0 fysiek. Is hij nu een allround middenvelder. Op '10' had hij het moeilijk gekregen maar op '6' heeft hij vrijwel geen concurrentie. Ayoub, Kokcu, Toornstra, Tapia, El Bouchataoui, Burger. Zijn allemaal geen verdedigende middenvelder.

Ik heb het vermoeden dat hij juist een zeer belangrijke schakel bij Feyenoord gaat worden. Stam wil namelijk ook aanvallend voetbal spelen met goed positiespel, waardoor het spel van Maher beter tot zijn recht komt.

22 mei 2019 om 18:26

Ik heb het niet over zijn voetballende kwaliteiten, maar over zijn mentale weerstand (oftewel een gebrek daaraan). In een seizoen bij Feyenoord als deze is Maher echt niet de speler die niet meedeelt in de malaise. Bij Feyenoord beland je dan al snel op de bank.

Ik geloof nog steeds in het talent van Adam Maher en ik geloof ook in de nieuwe draai die hij aan zijn voetballerschap heeft gegeven, in een nieuwe positie. Ik zie hem graag naar Feyenoord komen.

Ik baal er echt enorm van als hij daadwerkelijk naar Feyenoord gaat en begrijp het eerlijk gezegd ook niet echt. Je krijgt na zo’n geflopte periode de kans en het vertrouwen (wat op basis van de prestaties in de jaren ervoor niet verdiend was) om bij je jeugdclub aan de slag te gaan, je bent de absolute lieveling van de supporters, je bent in vertrouwde omgeving en wordt gewaardeerd (wat hij zelf belangrijk vond), je hebt de rol waarin je het beste uit de voeten komt en bent 100% zeker van de basis en alsnog wil je zo’n minimale stap vooruit maken waarin weer alle druk en onzekerheid komt. Bovendien betaalt Feyenoord ook niet veel meer salaris dan AZ met het nieuwe aanbod zou doen denk ik en begin je weer bij 0 bij de supporters. Als hij een jaar zou blijven en de lijn zou doortrekken zou hij ook een stap vooruit kunnen doen die daadwerkelijk noemenswaardig is. Ik had wel iets meer loyaliteit verwacht van hem nadat AZ toch wel een soort van zijn carrière heeft gered.

22 mei 2019 om 14:33

Helemaal met je eens. Het is echt ontzettend balen, maar ik heb ook het idee dat er veel te lang gewacht is met een nieuw contractvoorstel door Huiberts.

Vanuit het perspectief van Maher vindt ik het ook onbegrijpelijk. Speelt na jaren weer goed en krijgt het vertrouwen en dan vertrek je naar Feyenoord. Qua club een stap vooruit, maar voor de rest vertrek je naar een club waar het bestuurlijk een chaos is en waar je lang niet zo gewaardeerd bent als nu bij AZ.

Getuigd ook van weinig loyaliteit naar AZ toe om bij het eerste aanbod te vertrekken. en dan ook nog eens naar de grootste concurrent op dit moment.

22 mei 2019 om 15:23

Feyenoord is een veel grotere club dan AZ. Hoe eerder je je dit realiseert en dit feit accepteert, des te sneller zul je begrijpen waarom spelers als Maher, Haps, Larsson en andere spelers de stap willen zetten van clubs als Heerenveen en AZ naar Feyenoord.

22 mei 2019 om 15:38

@inkognitow,

Feyenoord is veel groter dan AZ op het gebied van historie en achterban inderdaad. voor de rest kan ik niks opnoemen waarin ze groter zijn. sterker nog als Feyenoord zo blijft aanmodderen zoals ze nu doen streeft AZ ze over een x aantal jaar voorbij. Daar wordt namelijk wel een fatsoenlijk beleid met een visie gevoerd en is er wel een selectie die waarde vertegenwoordigd.

En begrijp me niet verkeerd. Ik vind Feyenoord een prachtige club en ik hoop van harte dat ze de aansluiting weten te vinden met de top 2, maar ik zie het niet gebeuren en zolang ze blijven vissen in de vijver Maher, Fer, Janmaat zullen ze ook nooit een steek verder komen, want deze jongens gaan ook geen miljoenen opleveren in de toekomst. sterker nog je schrijft er alleen maar op af.

22 mei 2019 om 15:54

Ik hoor al jaren dat AZ Feyenoord voorbij is of gaat. Ik merk er allemaal vrij weinig van. Feyenoord had dit seizoen een ramp seizoen maar op 1 of andere manier zijn we toch boven AZ geeindigd terwijl jullie volgens mij een goed seizoen hebben gespeeld.

En ervaring is nodig, zoals dat AZ Vlaar heeft terug gehaald. Feyenoord moet leunen op de jeugd en zij komen eraan. Feyenoord moet niet denken dat Janmaat nog geld zal opleveren. Dat doen ze ongetwijfeld ook niet. Maar Janmaat zorgt er wel voor dat talenten aan zijn niveau kunnen optrekken. Dat hij in de media wordt afgebrand na een slechte uitslag ipv de talenten.

De talenten moeten namelijk voor veel geld worden verkocht en als ik een Kokcu of een Summerville zie spelen dan heb ik daar veel vertrouwen in.

22 mei 2019 om 16:16

Sinds de winterstop toen er eindelijk een goede verdediging stond ging het goed. Daarvoor leek het seizoen eerder op een drama uit te lopen. Een topseizoen hoeft het daarom niet genoemd te worden. Verder hoor je geen az’ers zeggen dat AZ Feyenoord voorbij is, maar ik acht het niet onrealistisch als in de komende 5 jaar az 2/3 keer boven Feyenoord eindigt. Zeker als op Maher na de selectie intact gehouden kan worden. Az is gewoon stabieler op het moment en Feyenoord moddert bestuurlijk maar wat aan sinds het kampioenschap.

22 mei 2019 om 16:29

@rbn_,

Op basis van wat heeft AZ een goed seizoen dan? Ik vind het allemaal niet zo bijzonder goed hoor. vorig jaar was voor AZ een goed seizoen.

Ik denk zeker niet dat AZ Feyenoord voorbij is gestreefd hoor, maar het gat wordt absoluut wel kleiner en dat komt, omdat Feyenoord voor mijn gevoel een beetje stil staat. (geen goede transfers, bestuurlijke onkunde, Feyenoord city ellende, weinig doorgebroken talenten). Daarentegen zie ik bij AZ wel groei (flinke bedragen voor transfers, continu nieuwe talenten in het eerste, Stadion in eigen beheer, kerngezond)

Ervaring is absoluut nodig, alleen bij Feyenoord lopen er toch al genoeg spelers met ervaring rond?

Zou mooi zijn als er een paar jongens definitief een basisplaats kunnen veroveren bij Feyenoord.

22 mei 2019 om 15:38

Maher is typisch een mannetje die zichzelf voortdurend overschat

Vanaf niets is hij weer bij AZ boven komen drijven en nu keert hij ze de rug toe

Deze jongen zou AZ op de knieën moeten bedanken voor de nieuwe kans, maar dat doet hij niet

Ik voorspel dat hij het bij Feyenoord veel moeilijker krijgt, en weer onder de druk bezwijkt, want knokken komt niet in zijn woordenboek voor, die wil lekker frivool voetballen

En dan kon bij AZ, bij Feyenoord pikt men dat niet

Die kun je na een jaar Feyenoord weer in de prullenbak terugvinden

Zijn keus....

22 mei 2019 om 17:29

IK moet een beetje lachen om de "mijn club is beter"-discussies in dit topic, maar ik onderschrijf jouw punt. Je zou wat loyaliteit mogen verwachten en dat zit er blijkbaar niet in. Jammer.

Een middenveld met Maher, Kökcu en dan Tapia of Fer of Schouten. Hiermee ga je het probleem wat je tegen de kleintjes had wel grotendeels oplossen. Het tekort aan creativiteit om door die bussen te voetballen.

22 mei 2019 om 14:14

Schouten, Kokcu en Maher zou een mooi middenveld zijn. Minder van het fysieke, maar des te meer voetballend vernuft. Ik denk dat dat Feyenoord goed zou komen. Voorin Janssen halen en hopen dat je Berghuis, Vilhena en Jorgensen kunt verkopen zodat je nog een extra vleugelaanvaller kunt halen en die kneuzenclub achterin kunt verversen.

22 mei 2019 om 14:46

Bijna helemaal eens. Heb liever Jorgensen dan Janssen. En Janssen zal wrs gewoon de transfersom van Jorgensen kosten. Not worth it.

22 mei 2019 om 15:56

Met Jaap Stam als trainer? Die gaat alleen voor fysiek!
Die zette ene Frenkie bij Jong Ajax ook op de bank, want Clement was fysiek toch echt beter...

Ik hoop dat Maher, als hij naar Feijenoord gaat, niet de ontwikkeling van Kokcu in de weg staan. Persoonlijk zou ik, als ik in de schoenen van Maher zou staan, nog een vol jaar bij AZ blijven. Als hij straks weer op de bank terecht komt, is er no way back

22 mei 2019 om 15:05

Maar dan komt de vraag: Wat ga je doen aan het mentale aspect? Als er al iets is waar Maher absoluut niet tegen kan, is het druk. Bij AZ was dat er niet, maar bij Feyenoord natuurlijk wel. Ayoub haalt het vooralsnog niet en die speelde in z'n laatste seizoen bij Utrecht vele malen beter dan Maher bij AZ het afgelopen seizoen.

Zwak van maher, de club die je weer heeft laten opbloeien achterlaten zodra t weer wat beter gaat..

22 mei 2019 om 14:11

Hoezo zwak? Was het ook zwak dat AZ het maar een jaartje aandurfde?

22 mei 2019 om 15:07

Het is natuurlijk wel logisch dat supporters in het algemeen gefrustreerd raken in dit soort gevallen.

22 mei 2019 om 15:55

Nee dat is logisch aangezien die niks presteerde bij jullie, ik vind dit ondankbaar en zwak overkomen, mag toch?

22 mei 2019 om 16:02

Ja niemand in de wereld gaf hem een contract terwijl hij transfervrij was. AZ gaf hem een contract zonder te weten of het iets kon worden want had al 4 jaarniks gepresteerd. Dat is je nek uitsteken, had hij doorgegaan zoals de voorgaande 4 seizoenen dan had hij op de tribune gezeten en had AZ wel salaris betaald. Kortom; AZ wordt belazerd door deze jongen, hij had open kaart moeten spelen ipv zeggen; komt wel goed, dit is mijn club etc.

Dan hadden de supporters en de clubleiding er in ieder geval meer vrede mee.

22 mei 2019 om 14:28

Dat is niet zwak. Als hij tegen viel, dan had AZ hem ook laten vallen als een baksteen. Zo werkt het in het voetbal.

22 mei 2019 om 16:02

Wel zijn salaris betaald terwijl hij dan niks gepresteerd had....

22 mei 2019 om 16:19

Ja, dus? Dat doet AZ bij Johnson toch ook? Stel je aan zeg, met je ondankbaarheid. Gewoon contractuele verplichtingen over en weer. Maher en AZ hebben toch beide geleverd wat is afgesproken tijdens de termijn die is afgesproken?

22 mei 2019 om 15:42

Helemaal mee eens

Die jongen heeft echt een mentaliteitsprobleem en overschat zichzelf elke keer weer

Een keer kan, tweede kans wordt gegeven, en hij maakt die fout weer

Adam, luister naar Cruijff:

"als ik die fout ga maken, dan maak ik hem niet"

Sterkte jongen....

22 mei 2019 om 16:23

Supporterssentiment dit. Als hij voor vier jaar had getekend, had je hem tot clubheld uitgeroepen. Met de mentaliteit van Maher is helemaal niets mis. Bij PSV loopt er geen mens rond die vond dat Maher er met de pet naar gooide of zich misdroeg toen hij zijn jaren in de schaduw daar doorbracht. En ook Cocu was lovend over zijn professionele instelling.

Maher had gewoon de pech zoals eerder Vayrinen en nu Gutierrez ook ondervonden: uitstekende voetballers, maar in het systeem van de trainer geen plaats kunnen vinden. Had Maher in het systeem van Van Bommel, als echt nummer tien, gespeeld, dan was de kans op succes veel groter geweest. Maar als linkshalf onder Cocu werd fysiek en verdedigend gewoon teveel van hem gevraagd.

Als Feyenoordfan zou ik de komst van Maher wel zien zitten, maar als ik dat even uitschakel heb ik voornamelijk onbegrip voor Maher. Na enkele totaal mislukte avonturen durfde zijn oude jeugdliefde het aan om weer hem in zee te gaan, en nu wordt dat vertrouwen terugbetaald door transfervrij te vertrekken. Ik had het passend gevonden als hij zou hebben bijgetekend met een schappelijke clausule, zodat AZ er tenminste een beetje aan over hadden gehouden, al is het maar een miljoen. Maar goed, hoe lager de transfersom voor zijn volgende club, hoe hoger de tekenpremie die Maher en zaakwaarnemer kunnen vragen.

22 mei 2019 om 14:12

Precies dit. Was chic geweest om zo'n clausule op te nemen en winst voor beide partijen.

22 mei 2019 om 14:26

Daarom denk ik dat hij naar China ofzo gaat, puur zakken vullen. Beetje fatsoen had je getekend met een clausule.

22 mei 2019 om 15:52

In China betalen ze ook echt niet grof voor een speler die nooit iets gepresteerd heeft

Ze zijn ook niet helemaal gek daar

Maher? Wie?

Ja, een of andere belofte uit Nederland die het nooit heeft gemaakt

Wat kost die?

Nee, laat maar

El Boucha - Kokcü - Maher met daarachter Burger en Toornstra klinkt niet verkeerd. Eventueel kan Fer komen, maar dan moeten wel Ayoub en Tapia vertrekken. Zou als ik AZ was direct overschakelen op Ayoub of Tapia.

Ik weet niet in wie ik meer teleurgesteld ben, Maher of Huiberts. Maher laat ons voor de tweede keer na een jaar alweer stikken, terwijl Huiberts het vertikte om eerder in gesprek te gaan. Enige wat ik hoop is dat de beste man niet naar Feyenoord vertrekt, anders wordt hem dat door het publiek niet in dank afgenomen. Wat een teleurstelling dit.

Die gaat dan waarschijnlijk naar Feyenoord. Domme keuze vind ik het want ik denk dat az over een paar jaar feyenoord voorbij gaat

22 mei 2019 om 15:26

Haha, dat horen ze in Rotterdam al jaren. Als we mensen als jou hadden moeten geloven, waren Vitesse, AZ, Heerenveen en Twente Feyenoord nu al lang en breed voorbij. Lachwekkend.

22 mei 2019 om 15:45

Dat wordt een faliekante mislukking bij Feyenoord

Dit joch is geen knokker, heeft 0.0 mentaliteit en past totaal niet bij Feyenoord

Maher voetbalt voor Maher, niet voor een club

Dat hij AZ laat zakken bevestigt dat des te meer

Mischien met vd brom mee na Utrecht???

22 mei 2019 om 14:41

Wat denk je nou zelf? 😂

22 mei 2019 om 15:22

hij schijnt gisteren in de galgenwaard gespot te zijn met john vd Brom samen, dus heel raar is het niet van Davviejfcu om dat te denken

22 mei 2019 om 16:19

Geef mij 1 goede reden om van AZ een stap terug naar Utrecht te gaan.

Wat zou ‘t een geweldig zijn als hij richting Feyenoord komt. Fer, Elia en Janmaat er bij en je hebt echt wat staan!

Als deze berichtgeving klopt, heb ik toch een zure smaak in de mond. Hij mag AZ op z'n blote knieën bedanken dat ze zoveel vertrouwen in hem hebben getoond na zijn geflopte periodes bij PSV en Twente. Ik zou het sjiek van hem hebben gevonden als hij nog een jaartje of twee extra blijft om het Europese avontuur aan te gaan. Hij heeft zich dit jaar bij AZ toch welk ontwikkeld als de sterkhouder op het
middenveld. In zijn luwte kan dan een nieuwe jongen opkomen.

Helaas is een gevoel voor loyaliteit ver bij Maher te zoeken (mocht dit bericht kloppen). Het is volledig zijn eigen keuze natuurlijk. Maar hij moet niet raar gaan opkijken als men in Alkmaar hem komend seizoen een hele match gaat uitfluiten...

Iedereen praat hem hier de kant van Rotterdam op. Maar het is al ik weet niet hoe lang een publiek geheim dat Maher al lang en breed zijn ja woord had gegeven aan v/d Brom om richting Utrecht mee te gaan. Totaal onbegrijpelijk natuurlijk maar er zal hem wel een zak centen extra beloofd zijn door van Seumeren o.i.d.

22 mei 2019 om 15:37

Nou ik zou het nog snappen ook, meer dan Feyenoord. Ik vind Utrecht alleen geen club met een duidelijke visie. Het is zeker een stap lager dan AZ maar wellicht is v/d Brom veel geld en middelen beloofd.

22 mei 2019 om 16:34

@ Geniale

Wellicht komt dat doordat je je er niet heel erg in verdiept hebt? Utrecht is wel degelijk een club met een duidelijke visie. Hoe zij structureel willen meedingen om Europees voetbal staat dan ook gewoon in stukken van de club. Het beleid van Utrecht is ontwikkeld door ten Hag/van Schaik en overgenomen door Zuidam. Bij Utrecht ligt de focus al jaren op talentontwikkeling, doorstroming van jeugdspelers en het aantrekken van spelers met een krasje of spelers die op andere wijze zijn aangemerkt als buitenkansje, zoals transfervrije spelers of spelers die elders weg mogen voor niet te veel. Kijk maar naar de transfers van Haller, Labyad, Ould-Chikh, Bahebeck, Bergström, Gustafson, van Overeem, de gehuurde Letschert, Bazoer, Tannane en Kramer etc. Maher zou wat dat betreft in dat rijtje passen, al heeft hij waarschijnlijk ook 'betere' opties. Anderzijds heeft hij heel veel te danken aan van den Brom dus onlogisch zou Utrecht niet zijn.

De buitenstaander die naar het FC Utrecht van dit seizoen kijkt denkt dat Utrecht geen visie heeft omdat Advocaat iedere week iets anders doet qua opstelling en een Kramer verkiest boven Venema. Hij is echter een noodoplossing voor de ontslagen JP de Jong. Dat ten Hag midden in zijn 'proces' op de trein naar Amsterdam stapte daar kon Utrecht ook weinig aan doen. Met van den Brom komt er weer een trainer voor de lange termijn. Dick is voor de korte termijn aangesteld om resultaten te halen (play-offs).

22 mei 2019 om 15:42

Een publiek geheim? Dit lees ik hier voor het eerst. Zou ik echt helemaal niks van begrijpen.
Heb je iets van een bron?

22 mei 2019 om 16:03

staat op een forum van Utrecht fans volgens mij...

22 mei 2019 om 16:07

Bron: azfanpage, en utrecht webpagina's. Het is overigens v/d Brom zelf geweest die dit heeft verteld bij een bijeenkomst van een niet nader te noemen grote horeca leverancier uit Oostzaan.

Is hij pas 25 joh, voor mijn gevoel gaat hij al een heel voetballeven mee.

Ik snap echt niet als je nu van AZ naar Feyenoord gaat. Het is een grote bende in Rotterdam nu, terwijl AZ alles goed voor elkaar heeft en zomaar boven Feyenoord kan eindigen. financieel zeer stabiel, betere jeugd en het belangrijkste, duidelijke organisatiestructuur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

360 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AZ 25 1 5 0
2017/2018 Jong PSV 2 0 0 0
2017/2018 FC Twente 16 1 3 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
2016/2017 Osmanlispor 24 2 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
De vader van Neymar heeft een ontmoeting met de clubleiding van Juventus op het programma staan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren