PSV opgeschrikt: Lozano per brancard van het veld gedragen

Donderdag, 25 april 2019 om

PSV is donderdagavond in de uitwedstrijd tegen Willem II opgeschrikt door een ogenschijnlijk ernstige blessure van Hirving Lozano. De Mexicaanse sterspeler werd tien minuten voor tijd getackeld door Freek Heerkens, waarna hij een lelijke knieblessure leek op te lopen. Lozano moest na een lange blessurebehandeling uiteindelijk per brancard van het veld.

Lozano werd in de slotfase van de wedstrijd in de as van het veld gezocht door Érick Gutiérrez, waarna de buitenspeler werd geattaqueerd door Heerkens. Scheidsrechter Dennis Higler vond niet dat de verdediger van Willem II een overtreding beging, maar Lozano kwam lelijk ten val en leek daarbij op het eerste oog een vervelende knieblessure op te lopen.

De Mexicaan werd enkele minuten behandeld op het veld, alvorens de medische staf van PSV de ernst van de situatie doorhad. Lozano moest uiteindelijk per brancard van het veld gedragen worden; Gastón Pereiro kwam hem vervangen. Op dat moment stond de 0-3 eindstand overigens al op het scorebord door doelpunten van Donyell Malen, Michal Sadílek en Steven Bergwijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

136 reacties (laatste reactie door janh)

Gakpo speelt beter de tweede seizoenshelft maar toch zonde voor PSV als ie er uit ligt.

25 april 2019 om 22:50

Fout in de tekst: Cody Gakpo kwam hem vervangen? Pereiro verving Lozano, Gakpo stond er al in voor Bergwijn..

25 april 2019 om 23:09

Hij zegt echter niks over vervangen van Gakpo door de blessure van Lozano ..

Dit was niet eens een overtreding volgens de scheids?

25 april 2019 om 22:39

Inderdaad. En dat alleen maar om likes te scoren en reacties uit te lokken, waardeloos...

Gelukkig voor PSV heeft hij 17 dagen om te herstellen. Hoop zelf dat hij pas na de twee laatste wedstrijden fit is

25 april 2019 om 22:28

Ik ben bang dat het zijn kruisbanden aangaat. Die herstellen niet zo rap, vrees ik.

25 april 2019 om 22:36

Laten we het even afwachten. Zo ver leek z'n knie ook niet door te buigen. Misschien valt het mee.

25 april 2019 om 23:14

Als het zijn knie is, dan is het waarschijnlijk einde seizoen. Zelf een klein scheurtje in een band kost je zo meer dan een maand.

26 april 2019 om 00:30

Hopelijk geen breuk in zijn knie, want ik maak daar momenteel de gevolgen van mee. Een jaar lang revalideren. En spieren duurt ook maandenlang ja

26 april 2019 om 00:43

Een breuk in een gewricht moet je zeker niet hebben. Heb mijn elleboog een paar jaar geleden gebroken, maar het is nooit meer helemaal goed gekomen. Na de operatie was het hele gewricht stijf, is wel beter geworden met de tijd maar het voelt nooit meer hetzelfde als vroeger. Volledig strekken zit er ook nooit meer in.

Sterkte met je knie, hoop dat het beter voor je af loopt als mijn elleboog.

Zag er niet lekker uit, was een flinke beuk en je knie is niet gemaakt om die kant op te buigen. Hopen dat het meevalt voor hem, PSV en haar fans.

25 april 2019 om 23:15

Klopt, iets dergelijks kostte Veltman een jaar blessureleed. Als een knie verkeerd buigt, kan de schade aan de banden enorm zijn. laten we hopen voor Lozano dat het mee valt. Dit kan hem zijn transfer kosten komende zomer.

26 april 2019 om 01:42

Hopen dat het meevalt idd. In de eerste plaats voor hemzelf maar ook voor PSV en Ajax. Persoonlijk zie ik Ajax liever kampioen worden ten koste van een volledig PSV.

26 april 2019 om 05:55

Voor Ajax???? Luister wij Ajacieden hebben niks maar dan ook niks met Lozano te maken. Natuurlijk gun ik hem deze blesurre niet. Maar het is echt niet zo dat Ajax nu met hoofdpijn zit. Part of the business!! Trouwens Lozano is niet eens een Nederlander die belangrijk is in Oranje. Waarom moeten wij Ajacieden er dan trouwens meezitten?

26 april 2019 om 06:18

Volgens mij bedoelt hij omdat Ajax kampioen wil worden terwijl PSV op volle sterkte is. Maar niet mee eens want Ajax moet gewoon 2x winnen en is dan 100% kampioen op eigen kracht

Willem II supporters die dit aangaat moeten ze zich werkelijk kapot schamen. Gejuich als een zwaargeblesseerde speler het per brancard het veld af gaat. Minutenlang "lozano hoerenjong" zingen terwijl hij zwaar geblesseerd op het veld ligt.

25 april 2019 om 22:53

Ik kan mij herinneren dat ditzelfde gebeurde jegens Tyton, helaas destijds volgens mij vanuit de toen nog Amsterdam Arena. Wie het ook doet tegenover wie dan ook, dit kan echt niet.

25 april 2019 om 22:56

Ik begrijp niet helemaal wat Tyton en Ajax hiermee te maken hebben.

25 april 2019 om 23:02

Dit gebeurt overal en dat maakt het des te triester. Geen enkel greintje respect; schandalig. In De Kuip hoor je het ook, net als in Den Haag, Utrecht, etc. etc. Trieste mensen!

26 april 2019 om 01:10

Ik ga er vanuit dat Martin bedoeld dat er in Amsterdam ook van dat soort supporters zijn. Maar ik als Feyenoord fan hoor dat ook regelmatiger in de Kuip. Gewoon te triest voor woorden vind ik dat!!

26 april 2019 om 02:56

Je bedoelt Tyton thuis tegen Ajax (toen hij met zijn hoofd de dwarsligger van het doel kopte) dat uit het uitvak werd gezongen 'laat maar liggen hij is dood' .

25 april 2019 om 23:22

Idd zwaar ongepast maar doe nou niet of dit in eindhoven (of andere club) niet voor komt!

25 april 2019 om 23:48

Helemaal mee eens... wist niet wat ik hoorde!! vanavond mag heel Willem II zich schamen trouwens.

26 april 2019 om 01:12

Het is helemaal nog niet gezegt of deze blessure zwaar is, dat moet het onderzoek uitwijzen.

26 april 2019 om 05:59

Psvers doen precies hetzelfde als het bij de tegenstander zou gebeuren in Eindhoven. Dit heeft niks met Tilburg te maken. Zo zijn de supporters uit Nederland. Zelfs bij mijn club Ajax kan het voorkomen dat ze met zulke domme liedjes komen. Maar schuif het niet alleen op Willem ll, want het gebeurt overal in Nederland.

Vooropgesteld: Ik gun niemand een ernstige blessure, ook Lozano niet, maar door al dat geduik krijg je wel een keer een flinke tik die dan niet door de scheids bestraft wordt. Iets met reputatie..

25 april 2019 om 23:04

Een reputatie hebben wilt toch niet zeggen dat hij het dan ook ALTIJD maar doet, je hebt dan de schijn tegen maar dat is geen vrijbrief om op voorhand al te insinueren dat hij faket. Lozano duikt weleens maar men overdrijft het hier wel heeeel erg. Meestal wordt ie ook gewoon aangetikt of uit balans gebracht tsja zijn postuur is ook niet 1 van een MMA vechter of wel dan? Blind vanuit gaan dat ie duikt is gewoon fout.

25 april 2019 om 23:40

@Savano. Ik heb ook nergens gezegd dat de scheids er maar blind vanuit moet gaan dat er niks is. Maar door steeds maar te duikelen creëer je wel een bepaald imago en zal de scheids er iid geval ook niet zo snel meer vanuit gaan dat er wel wat aan de hand is. Overigens heb ik de wedstrijd niet gezien maar heeft de VAR hier niet naar gekeken? Of kan dat regeltechnisch weer niet?

26 april 2019 om 00:50

Vooropgesteld: het was geeneens een overtreding, dus waarom zou die Willem II speler een straf moeten krijgen?

Vraag me serieus af of dit een aderlating is of juist even een bevrijding van zijn ontzettend matige tweede seizoenshelft

Gakpo is veel beter 2e seizoenshelft. Zag er heel naar uit natuurlijk, ironisch dat er niet werd gefloten op iets dat wel degelijk een overtreding was.

25 april 2019 om 23:40

Kijk nog eens goed, speelt gewoon de bal hoor

25 april 2019 om 23:43

Heb je een herhaling voor mij?

26 april 2019 om 00:17

Speelt echt gwn de bal, sowieso voordat er lichamelijk contact is.

Zag er niet fraai uit. Volle gewicht van de tegenstander op de knie vanaf de buitenkant doet je doorgaans geen goed.

Natuurlijk wel terechte kritiek op hem laatste weken, maar een (naar het lijkt) zware blessure gun je niemand.

Was minimaal een donkergele kaart natuurlijk. Walgelijk dat er mensen zijn die een mogelijk zware blessure onder de noemer “karma” durven te scharen...

25 april 2019 om 23:15

Dit was zeker een overtreding. Zelfs een overtreding waarbij je grote kans hebt dat je je tegenstander een blessure aandoet. Dit was daarom een reden voor een rode kaart. Vreemd genoeg werd er niet eens gefloten. Oh...toch wel....door het publiek in Tilburg. Die wisten ook het beroep van Lozano zijn moeder.

Walgelijk!

25 april 2019 om 23:41

Ook nog eens goed kijken, Heerkens speelde wel degelijk de bal, was gewoon pech

25 april 2019 om 23:45

De bal is geen vrijbrief. Heeft iedereen vaak zat gezien over de velden. Achterlijke tackles dienen bestraft te worden

26 april 2019 om 00:06

Spijtig voor z’n knie, maar dit was verre van rood. Beetje pech en onkunde van de Willem 2 speler.

26 april 2019 om 00:20

Dit is zuiver voor de bal gaan, alleen Lozano zit er nou eenmaal tussen. Maar de bal wordt toch wel enige tijd eerder weg gespeeld dan dat er contact met Lozano is. Geel zou kunnen voor 'onbesuisd' inkomen. Maar in Engeland zie je dit 20x per wedstrijd, en al speel je dan eerst de man en daarna de bal is het nog steeds geen geel.

26 april 2019 om 03:01

Muller ging ook vol voor de bal maar raakte Tagi. Dat is toch geen vrijbrief?

26 april 2019 om 08:06

Als je de bal kunt spelen door alleen heel onbehouwen in te komen dan is er sprake van een overtreding ondanks dat je de bal speelt.

Lullig voor Lozano, maar shit happens. Hopen dat hij er goed uitkomt en zo snel mogelijk verkocht wordt. Overigens prachtige karma, het W2 publiek roept Lozano h*erenjong en vervolgens valt de 0-2. Ik gun PSV natuurlijk geen overwinning, maar dat groepje droeftoeters die zich zo uitlieten gun ik nog minder.

25 april 2019 om 22:43

Niet alleen het willem 2 publiek. Ik weet dat daar ook nogal wat supporters van een andere club zaten helaas.

25 april 2019 om 23:27

Laat me raden, een niet nader te noemen club waarvan de supporters zich de laatste maanden wel erg vaak negatief in het nieuws zijn gekomen?

Zag er niet goed uit en op een moment dat de wedstrijd allang gespeeld was. Hoe erg voor deze jongen. Sterkte.

Hopelijk valt de blessure van Lozano persoonlijk voor hem mee! maar wat ben ik en ik denk vele andere PSV supporters klaar met die gast zeg! Hij is alleen maar bezig met zuigen, vallen en is tijdens de wedstrijden totaal in zijn eigen wereld! Zelfs tegen W2 verdedigers die speelde met handrem erop, heeft hij echt niks kunnen creëeren! Snel verkopen deze zomer want brengt al maanden niet het gewenste gedrag en niveau!

Gakpo stond er al in, die kwam voor Bergwijn. Pereiro kwam voor Lozano. Desalniettemin heeft PSV prima opties ter vervanging. Zuur voor Lozano zelf. Kan hem best een transfer gaan kosten.

Weet niet wat ik hier van moet denken, ben helemaal niet weg van Lozano op dit moment want hij is compleet uit vorm en geen meerwaarde voor PSV maar ik gun deze jongen ook geen zware blessure, hopelijk valt het mee.

25 april 2019 om 23:01

Dit is klote voor Psv. Ik ben ook niet helemaal weg van Chucky de laatste tijd. Hij kan een fantastische voetballer zijn. Dit was wel echt een bizarre charge. Veel te lomp en de kans op ernstige schade was zeer groot, dit is gewoon rood als je het mij vraagt.
Ik hoopte eigenlijk dat PSV Lozano goed zou kunnen verkopen deze zomer, dat valt nu nog te bezien

26 april 2019 om 00:20

Klopt inderdaad, zag er niet best uit. Als hij niet verkocht kan worden dan heeft PSV wel een probleempje hoor, gaat Malen in de weg staan voor volgend seizoen ..

26 april 2019 om 00:07

Jij weet niet wat je ervan moet denken. Hij is niet in vorm, dus liever neemt hij plaats op de bank, maar een zware blessure is ook weer zoiets? En je bent PSV supporter? Maar bent gewoon niet heel sterk in het neerpennen van je gedachtenspinsels?

Heel naar voor hem, maar voor PSV maakt het eigenlijk weinig uit. In zijn huidige vorm is Lozano niet of nauwelijks beter dan Malen en Gakpo.

25 april 2019 om 23:00

Je meest waardevolle speler valt even uit. Niet heel erg inderdaad. Kost je alleen een miljoen of 50 komende zomer. Mocht de blessure een zo erg zijn als het lijkt.

25 april 2019 om 23:06

Lijkt me sterk dat Lozano nu nog 50 miljoen oplevert maar ik laat me graag verrassen.

26 april 2019 om 00:10

Dat leek me sowieso al sterk gezien zijn toch matige seizoen.

25 april 2019 om 23:02

Hier ga je te kort door de bocht. Dit is zwaar klote voor PSV zoals Arnout al zegt.
Ik hoopte dat PSV Chucky voor goed geld gaat verkopen deze zomer, nu weet ik het nog niet.

25 april 2019 om 23:16

Nou mocht het echt een erge blessure zijn aan zijn kruisbanden (ik heb het niet gezien) dan kan hij er maar zo 6 maanden uitliggen. Dan is het gewoon dag transfer en dag eerste seizoenhelft voor lozano. Mocht het een redelijke blessure zijn van een maandje of 2 á 3 zijn dan houden de geïntresseerde clubs ook eerder de hand op de knip mocht psv heel veel vragen. Kijk maar naar Veltman (zal vast niet zo erg zijn, maar ik heb het niet gezien).

26 april 2019 om 00:11

Dan is hij negen maanden verder en maar de vraag of hij ooit weer zijn niveau haalt.

Met 3-0 eraf gaan, geen kans creëren, dan nog bezig zijn met de tegenstander en als klap op de vuurpijl gaan vuilbekken als een speler (zwaar) geblesseerd op het veld ligt... Fijne supporters. Beter schaam je je voor 't vertoonde spel, want zo krijg je met dubbele cijfers klop in de bekerfinale!

Dit is wel een heel zuur moment voor zo'n blessure. Hij was net opweg naar een mooie transfer en dan krijg je zo'n lompe actie tegen je. Nu maar hopen dat het enigsinds meevalt en dat hij in ieder geval komend seizoen redelijk fit aan het seizoen kan beginnen. Wat waren de Willem II fans irritant trouwens. Doen ze dat altijd zo?

Een blessure gun je niemand maar na een seizoen van opzichtig duikelen anderen gele kaarten of rode kaarten aan naaien en penalties versieren. Heb ik niet veel medelijden met hem of Psv

25 april 2019 om 23:49

Welke rode of gele kaarten heeft hij aangenaaid dan die niet terecht waren?

26 april 2019 om 00:14

Vrijwel elke kaart in relatie tot een strafschop door hem versierd. Er zaten maar weinig echte pingels bij.

26 april 2019 om 00:21

Je bedoeld al die keren dat hij daadwerkelijk werd gevloerd, aangetikt, waar de verdediger of keeper naast of te laat zat? Tuurlijk kon hij een enkele keer langer op zijn benen staan maar kijk ook even naar spelers als Tadic. Die doen precies hetzelfde. Gekleurde bril af en je ziet de daadwerkelijke overtreding. Daar wordt voor gefloten.

Ik zie PSV niet slechter gaan spelen zonder hem hoor als ik eerlijk ben .. denk dat je met gakpo en malen goede en in potentie zelfs betere spelers achter de hand hebt

Ben ik de enige de het ook gewoon een waardeloze pass vind? Als die bal niet zo nonchalant gegeven wordt komt Lozano niet in zo een situatie.

Ik hoop echt dat het goed gaat met deze jongen

Een blessure gun ik hem niet, ook niet als Ajacied

Vervelend dat hij geblesseerd is. Einde seizoen en weg uit de eredivisie, zijn we in ieder geval van dat walgelijke gedrag af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

54 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Napoli 3 4 1 0
2019/2020 Napoli 26 4 3 0
2019/2020 PSV 1 0 0 0
2018/2019 PSV 30 17 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
Laatste voetbalnieuws

Sam Lammers redt de eer in zware nederlaag tegen AZ-opponent

Napoli heeft Atalanta een flink pak slaag gegeven in de Serie A. Het team van trainer Gennaro Gattuso was zaterdagmiddag met 4-1 te sterk voor de bezoekers, die sinds de 5-1...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren