‘Het is mooi dat spelers van Ajax na een gewonnen wedstrijd over ons praten’

Zondag, 21 april 2019 om

PSV maakte zondagmiddag geen fout in de titelrace en versloeg ADO Den Haag met 3-1. Ajax had een dag eerder op bezoek bij FC Groningen al met 0-1 gewonnen, waardoor beide ploegen nog altijd gezamenlijk aan kop gaan in de Eredivisie. Van Bommel liet voor de wedstrijd al weten dat hij niet naar de Amsterdammers had gekeken, maar begreep wel dat er over PSV gesproken werd na het treffen in Groningen.

“Het is mooi dat spelers van Ajax na een gewonnen wedstrijd over ons praten. Dat is alleen maar goed, want dat betekent dat ze niet honderd procent zeker zijn”, zegt Van Bommel in gesprek met FOX Sports. Luuk de Jong maakte tegen ADO zijn 27e competitietreffer van het seizoen en kan na afloop op de nodige lof van zijn trainer rekenen. “Als Luuk kopt, lijken dat wel schoten: zó hard en zó precies. Maar hij kan niet alleen goed koppen, hij kan de bal ook gericht bij iemand in de voeten leggen.”

“Dat heb ik zelden gezien bij een speler. Hij scoort ontzettend makkelijk, heeft nu een persoonlijk record met 27 goals en heeft ook nog heel veel kansen die er nét niet in gaan”, vervolgt de trainer van de Eindhovenaren. “Maar, dat is misschien nog wel het belangrijkst, hij is ook superintelligent. Hij weet waar hij moet lopen. Het ziet er misschien niet altijd mooi uit, maar hij is wel superfunctioneel. Met het hoofd is hij uitzonderlijk. Nee, hij mag hier niet weg.”

Ondanks dat het publiek nadrukkelijk om hem vroeg, bracht Van Bommel Érick Gutiérrez niet in het veld. “Als ik zo zou werken, kan ik elke speler wel inbrengen die toegezongen wordt. Ik probeer altijd het elftal beter te maken met wissels. Nu dus ook”, zo tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Van Bommel. “Het publiek stond achter ons. De supporters mogen van mij zingen wat ze willen. Als ze maar voor mijn spelers zingen en niet tegen ons."


Poll

Wie wordt kampioen?


Gerelateerd

111 reacties (laatste reactie door constant kante)

Wat had 'ie dan verwacht, dat Ajax het toch wel zeker weet en niet naar de uitslag van PSV zal kijken? Als Ajax wint telt er dat zelfde weekend nog één ding en dat is de uitslag van Psv, dus snap niet waarom Van Bommel dit als één of ander groot compliment beschouwt.

21 april 2019 om 21:38

En hij doet alsof hij nou ajax niet volgt. Man, wat een amateur. Geef gewoon toe dat je elke minuut weet wat er bij Ajax gebeurd. Dit is gewoon een beetje stoerdienerij en grootpraat.

21 april 2019 om 22:16

Wat doen we allemaal weer kleinzerig. Elke uitspraak van van Bommel zet de meeste van jullie op tilt, terwijl het nergens over gaat. Beetje rivaliteit, beetje uitdagen met een knipoog, maar hier is het kommer en kwel. Kwetsend, op de man en vooral heel veel napraten van elkaar. Ik snap gewoon niet wat de lol ervan is.
Ajax en PSV zijn echt wel met elkaar bezig, maar willen zich niet in de kaarten laten kijken. Logisch en dat er onderling ook wat speldenprikjes worden uitgedeeld moet juist humor zijn, maar hier op Voetbalzone is het een rode lap voor velen.

21 april 2019 om 22:19

Maar je moet toegeven het is een beetje rare uitspraak? Stel AZ was PSV in deze situatie dan hadden ze bij Ajax over AZ gehad

21 april 2019 om 22:26

Natuurlijk is het geen rare uitspraak, die van Bommel weet dondersgoed wat hij zegt. Je moet er alleen niet zo zwaar aan tillen.

21 april 2019 om 22:33

Leg mij dan eens uit wat hij met de uitspraak wil zeggen?

22 april 2019 om 00:52

Maverick: Je kent van Bommel toch? Gewoon een beetje provoceren en zuigen zoals hij als speler ook deed.

22 april 2019 om 08:56

Van bommel blijft maar doorgaan met deze onzin..als je hem hoort praten in de pers heeft hij een wereldelftal..al zijn spelers zijn zoooo goed! Snap best dat hij niemand af wil vallen in de pers maar er is ook de gulden tussenweg. Nu weer dat gezeik over ajax..gaat ten hag dit nu uitprinten en ophangen in de kleedkamer?? Kijk gewoon naar jezelf..

21 april 2019 om 21:39

Haha achjaa, Van Bommel is gwn een na-aper. Zoals met dat briefjes gebeuren.. Nu heeft hij Henk de Jong vorige week iets horen roepen over dat het een compliment was dat PSV de overwinning met tijdtrekken veilig wilde stellen.. Dus nu denkt Van Bommel, laat ik eens roepen dat het een compliment is.. Hij krijgt ze namelijk al maanden niet meer, dus gaat er zelf maar naar op zoek.

21 april 2019 om 21:44

Van Bommel is echt een grote laffe kwal. Heeft alleen maar een hoop spierballentaal, maar de prestaties laten zwaar te wense over. Hij mag de energie die hij in die bakerpraatjes steekt wel eens wat meer in z'n ploeg gaan steken.

22 april 2019 om 00:09

Wat doet is nou het probleem? Ajax drie punten, PSV drie punten, speelronde verder en door. Ongeacht de interviewtjes en de oneliners, de waarde daarvan kan toch pas bepaald worden aan het einde van de rit en de prijzen verdeeld worden. Maak je allemaal niet zo druk over een interviewtje joh

22 april 2019 om 13:19

5sterren

"van Bommel is echt een grote laffe kwal. Heeft alleen maar een hoop spierballentaal, maar de prestaties laten zwaar te wense over. "

Van Bommel heeft een behoorljik zwakke selectie evenveel punten halen halen als de van kwaliteit en klasse uitpuilende selectie van Ajax die voor heel erg veel geld bij elkaar gekocht is en die in Europa grootmachten als Real Madrid en Juventus uit wist te schakelen. En jij noemt dan dat de prestaties 'zwaar te wense.. overlaten'?? Misschien heb jij een wat aparte manier om 'prestaties' te meten, dat zou kunnen, maar ik houd het erop dat jij gewoon iets persoonlijks hebt tegen Van Bommel, getuige ook je eerste zinnetje.

Verkondig nou geen onzin, vind van Van Bommel wat je van hem wilt vinden, maar hij heeft het met zijn materiaal tegen dit geweldige Ajax gewoon uitstekend gedaan. Sterker nog, het heeft nauwelijks iets gescheeld (een discutabel pingelmomentje met Neres) of hij stond nog gewoon bovenaan met zijn selectietje. Nou, dat lijkt mij eerder gezegd een puike presttaie van een rookie trainer. Of jij hem nou mag of niet mag, ben nou eens eerlijk?

21 april 2019 om 21:47

Omdat ook v. Bommel een pesthekel heeft aan Ajax dus elk succes van deze club komt heel moeilijk zijn strot uit. Niet erg hoor, maar zeg het gewoon.

21 april 2019 om 21:57

Als ik die reacties hier zo lees krijg ik het gevoel dat het volledig wederzijds is

21 april 2019 om 22:01

Toen hij in zijn 2e periode als speler terug kwam bij PSV vond ik hem een stuk sympathieker dan nu.

21 april 2019 om 22:14

@ est-1913, het punt is dat hij heel het seizoen al in zijn doen en laten prikkelend doet. Dat blijkt niet alleen maar bij mij want de hele vaderlandse media reageert alles behalve positief. Elke Ajacied weet in deze fase van de compitie wat PSV doet en omgekeerd, en de coach even niet? Geloof het zelf?

21 april 2019 om 22:15

Ook toen al kreeg het gros van diezelfde tere zieltjes stuiptrekkingen zodra hij in beeld kwam. Wat dat betreft is weinig veranderd.

21 april 2019 om 22:29

True heb een hekel aan van Bommel als spelers maar ook als trainer. Dit laatste komt vooral door zijn gedrag langs de lijn. Deze uitspraken vind ik vooral kinderachtig. Want iedereen weet dat hij het op een of andere manier wel in de gaten heeft gehouden. Komop man volwassen vent van boven de 40.

21 april 2019 om 22:38

Ik heb helemaal geen hekel aan v. Bommel ik ken die man niet eens maar die man gedraagt zich kinderachtig als Ajax ten sprake komt.

21 april 2019 om 23:10

Ik vind jouw opmerking dat hij een pesthekel heeft aan Ajax minstens zo kinderachtig. maar die ironie is jou voorbij gegaan, vrees ik.

22 april 2019 om 01:05

Je komt zelf ook een beetje gefrustreerd over, Est.

22 april 2019 om 01:19

Ik ben geen coach maar hij moet doorgaan als een topcoach en dan verwacht ik volwassen uitspraken en geen koude grond psychologie dat je alleen nog bij de 6e klasse amateurs tegenkomt.

22 april 2019 om 01:50

De kwaliteit van de reacties onder topics als deze is al maanden frustrerend.

22 april 2019 om 02:30

Als er terechte kritiek komt dan komt ineens de kwaliteit van het forum ter sprake. Dat is nou jullie probleem, nooit in de spiegel kijken maar altijd heeft de boze buitenwereld het gedaan.

Hahaha mark van Bommel. Al die interviews van hem. Vind hem vrij betweterig overkomen. Ja Ajax is heel andere club. Je bent er voor of helemaal tegen. Vrijwel nooit tussenin

21 april 2019 om 21:41

Ieder zijn ding inderdaad. Ik vind de interviews van Ten Hag bijvoorbeeld tenenkrommend. Zo zijn er nog een legio trainers die maar wat raak kletsen. Dit is gewoon een psychologisch spelletje, dat gebeurt aan het einde van een titelrace.

21 april 2019 om 21:44

Dat gold ook voor elk woord van Schöne, pure psychologische spelletjes. Echter werd dat weer als arrogant beschouwd, toevallig omdat hij voor Ajax speelt. Exact de reden waarom ik me niet meer in dat soort discussies meng.

21 april 2019 om 22:18

Ik vind dat ook opmerkelijk: toen Schöne zei dat Ajax kampioen kon worden, was dat arrogant. Nu Dumfries dat zegt hoor en lees ik nergens iets over "arrogantie'.

21 april 2019 om 22:33

Haha het gebeurt beide kanten op, een aantal jaar geleden met Mertens en dit jaar met Dumfries, die zei dat Ajax pas echt bovenaan zou staan als de speelronde is afgelopen. Allemaal praatjes en ik vind alle reacties erop, ongeacht welke club, overtrokken. Elke speler van welke club dan ook moet hoop houden tot het echt onmogelijk is.

Pseudo-Psycholoog Mark weer met een mooi staaltje mentale oorlogsvoering. Het was overigens de journalist die erover begon tegen de Ligt, maar het is je vergeven Mark. Gezien het feit dat je niet gekeken hebt

21 april 2019 om 21:42

Wsl gaat hij 1 juni ook beweren dat hij de CL finale niet gekeken heeft, mocht Ajax die spelen.. Als ik als supporter al mn tijd ga verdoen om naar PSV te kijken.. aangezien het de concurrent is, dan doe je dat als trainer ook. En anders volg je in ieder geval aandachtig de score.

21 april 2019 om 21:50

Het probleem voor hem is, dat Ajax als aspirant Europese topclub niet meer intrapt in deze kinderachtige koude grond psychologie.

21 april 2019 om 23:18

Aspirant Europese topclub? Koekoek! Sommigen zijn volledig de realiteit kwijt geraakt na een jaartje succes.

21 april 2019 om 23:31

Twee seizoenen geleden EL finalist, nu halve finalist CL, dan ben je in Europa wel wat mans, hoor. Al zullen (top)spelers in de Eredivisie altijd gewild blijven in de grote sportlanden. We kunnen gewoonweg financieel en sportief niet blijvend concurreren met de grote landen. Maar af en toe profileert Ajax zich aan het Europese venster - als enige Nederlandse club, dat dan wel weer....

22 april 2019 om 13:22

pinko

Eens! Aspirant. Het komende seizoen, als naar verwachting een hoop spelers weggaan en er dus opnieuw opgebouwd moet gaan worden, wordt belangrijk of die aspirantenrol kan worden omgeruild voor die van Europese subtopper. Europese topclub, daar is Ajax nog een paar mijl van verwijderd. Financieel acht ik dat onhaalbaar.

Hoezo is Ajax niet zeker van zichzelf? Het is toch logisch dat je je openlijk afvraagt wat PSV de volgende dag doet, na een zwaarbevochten zege in Groningen. Durf te wedden dat heel PSV, inclusief van Bommel, elke week bezig was met Ajax toen ze op kop stonden wat dat doe je nou eenmaal als je zo dicht bij elkaar zit. En ik kan het mis hebben maar Guti kwam wel in het veld toch? Onbegrijpelijk dat hij zo weinig kansen krijgt. Als het middenveld als een tierelier loopt begrijp ik dat je niet snel veranderingen aan brengt maar dat is absoluut niet zo.

Doet hij nu niet precies hetzelfde?

21 april 2019 om 21:51

Zou dat betekenen dat Mark van Bommel niet honderd procent zeker is van de landstitel? Je bent op dreef hoor. Sherlock.

21 april 2019 om 22:02

Maar dat is niet wat Mark zelf dacht uit te stralen met dit interview

21 april 2019 om 22:11

Hij zij zelf nog grappend dat hij het eens was met Dumfries dat de titel 100% zeker naar PSV ging. Dit soort spelletjes horen erbij. Er zijn nogal wat fragiele figuurtjes die overal over vallen hier.

Het is alleen maar goed dat ze niet 100 procent zeker zijn. Paar jaar terug waren ze dat wel na de 0-1 op de vijverberg. Gewoon nog 3 wedstrijden alles geven en niet verzwakken.

Oh ja. Want onze spelers beginnen vanuit zichzelf natuurlijk te praten over Psv. Iets met interviewers die vragen stellen en spelers die antwoord geven...

Ajacieden zullen vast een bijzin aan PSV hebben besteed gisteren, maar toch niet opvallend veel? Het ging volgens mij vooral over de moeizame wedstrijd in Groningen, invalbeurt Huntelaar (goal en rode kaart) en die handsbal van Tagliafico. Meer heb ik niet gehoord. Maar ik mag dus concluderen dat Mark van Bommel de wedstrijd van Ajax niet heeft gekeken, maar dat ie dus wel alle reacties na afloop van de Ajaxspelers heeft meegekregen om daar een duiding over te geven? Wie is er dan met de tegenstander bezig?

ik sta niet achter alle keuzes van Van Bommel maar ik vind wel dat hij het qua resultaten uitstekend doet in zijn debuutseizoen. PSV heeft echt een aantoonbaar mindere selectie dan Ajax maar ze zijn wel heel het seizoen al serieus mee aan het doen in de titelstrijd en dat is knap

21 april 2019 om 21:56

Qua puntenaantal zeker. Echter mocht de titel naar Ajax gaan is het gewoon een heel matig seizoen voor PSV. Geen kampioen (ondanks meerdere malen een ruime voorsprong), geen beker (nota bene thuis tegen RKC), slechts 2 punten in de CL (weliswaar een moeilijke groep, maar heb nou niet echt het idee gehad dat ze er in geloofd hebben) en in eigen stadion verloren om de JC schaal. Verder slechts 4 punten in 4 duels met de top 3 en al met al ook niet bepaald oogstrelend voetbal.

21 april 2019 om 22:04

Aantoonbaar? Na de 3-0 in Eindhoven was iedereen het gier over eens dat PSV een veel betere selectie had.

21 april 2019 om 22:12

Absolute onzin, dat was echt niet het geval. En ja, zover aantoonbaarheid bestaat wat dit betreft is de selectie van Ajax aantoonbaar beter.

21 april 2019 om 22:56

@tubes

ik weet niet wie dat beweerde maar ik was zeker niet een van die mensen. als je alle spelers individueel naast elkaar legt dan heeft Ajax echt de betere selectie

21 april 2019 om 23:09

Nou ja er waren wel degelijk mensen die riepen dat een rosario veel beter dan Van de Beek was en dat Ajax beter viergever had kunnen behouden ipv weg doen en dan Blind kopen tijdens de 1ste seizoenshelft. Niet gek want toen draaide psv als een tierelier.

21 april 2019 om 23:11

Tubes loopt hier te verkondigen dat er consensus was dat PSV een veel betere selectie had. Dat is heel iets anders dan dat handjevol mensen waar jij het over hebt.

21 april 2019 om 23:21

Ja daar heb je een punt. Al zullen er na die 3-0 vast een hoop mensen zijn geweest die riepen dat psv veel beter was. Niet zo gek als je als regerend kampioen de grootste titeluitdager kansloos naar huis stuurt, maarja dat is voetbal. De ene week ben je het lachertje (az uit) en 2 weken later ben je de koning (vitesse-psv) en dat kan dinsdag weer zo anders zijn. Dat blijft 1 van de mooie dingen aan voetbal.

21 april 2019 om 23:30

Begin vlam het seizoen was het begin nu zo groot in selecties maar die van ajax hebben gewoon grotere stappen gemaakt

22 april 2019 om 00:06

helemaal met jou eens, japie. v bommel heeft een goed 1e seizoen gedraaid en pech dat dit t beste ajax van de afgelopen tig jaar is. maar zijn uitdaging wordt alleen maar zwaarder. de miljoenen die ajax ontvangt kunnen ze weer herinvesteren en psv maakt amper winst.

Ach ik geloof niet eens dat Mark die wedstrijd niet gezien heeft hij liegt, maar natuurlijk heeft hij wel gelijk hij is de grootste baas en bepaald alles op het veld. Maar wel jammer voor die Guti, ik vond het veelbelovend wat hij liet zien.

21 april 2019 om 22:24

Omdat het voor jullie allemaal zo belangrijk is wil nog niet zeggen dat van Bommel het op dezelfde manier beleeft. Man man, waarom zou hij erover liegen? Met welke intentie zou hij dat doen. Het zijn de supporters die overal wat achter zoeken.

22 april 2019 om 15:08

Romarky kom op man! Ben je echt zo naïef? Mark staat gelijk in punten, dus heeft een prima kans om kampioen te worden. Tenzij hij een belangrijke afspraak had, of iets met de familie moest doen. Heeft hij echt wel in spanning gekeken.

Heeft niks met zeker zijn te maken. Je wilt ook gwn zo snel mogelijk kampioen zijn.. Daarbij wilt Ajax het natuurlijk liever in de arena dan op de vijverberg.. Dan hebben we 2x punt verlies van PSV nodig. 1 nederlaag tegen Willem II zou betekenen dat je in feite kampioen kan worden tegen Utrecht bij een overwinning. Tuurlijk ben je het dan nog niet officieel, maar met een doelsalso van +10 en 3p voorsprong naar Doetinchem kan dat niet fout natuurlijk. Gelijkspel Willem II en AZ zou ik ook wel prachtig vinden.

Mark schöne van Bommel 😂😂😂 sorry hoor ga je eigen zaakjes maar regelen mark.

En volgens mij worden die vragen gewoon gesteld aan de spelers.

Ik heb het gevoel dat er in Nederland wel heel veel inwendige haat aan MvB is...

21 april 2019 om 22:52

Echt he, van Bommel werkt als een rode lap op 90 procent van de voetballiefhebbers in dit land. Wat hij ook zegt of doet, binnen een uur staat VZ vol met haat reacties naar van Bommel. Vermakelijk is dat toch

Mark van Bommel heeft gelijk. Ze zijn inderdaad niet zeker en speelden gisteren ook erg zenuwachtig. Ze speelden met stress want men was constant aan het mekkeren bij de scheidsrechter omdat ze druk voelden. Van Bommel zegt hier niets verkeerd.

Heerlijk dat Van Bommel dit zegt. Als hij geen prijs pakt met PSV dit jaar heeft hij gefaald. Maar hij probeert nog even druk te zetten op Ajax terwijl het vergeefse hoop is. Best lastig ook wanneer de concurrent de treble kan winnen terwijl je zelf 2e staat en hoopt op een misstap van Ajax.

Ik hoor mensen denken, waarom heeft van Bommel gefaald? Laten we anders even 3 maanden terug in de tijd gaan. Toen was iedereen op de hand van Van Bommel en het was zo'n goede coach, hij straalde dat echt uit ook al liep hij elke keer bij de 4e man te huilen om betere beslissingen van de scheids terwijl er een VAR is. En dan gaat Gio weg bij Feyenoord, ik geloof niet dat Van Bommel zulke prestaties gaan laten zien bij PSV als dat Gio heeft gedaan bij Feyenoord.

Resultaat is, Gio is onderschat, Van Bommel is overschat en Ten Hag laat zijn waarde zien bij Ajax ook al heeft hij Valentijn Driessen tegen zich van de Telegraaf. Wanneer de media zich terugkrabbelt na vele stoten uitgedeeld te hebben ben je een echte winnaar.

21 april 2019 om 22:34

Wat gebeurt er als ten Hag geen enkele prijs pakt? Is hij volgens jou dan nog een goede trainer? Ik wil jouw criteria van een goede trainer goed begrijpen. Wat is een goede trainer?

21 april 2019 om 22:43

Wanneer Ten Hag dit jaar geen prijs pakt dan is hij nog steeds een goede trainer in mijn ogen. Heeft geweldig voetbal laten zien na de winterstop en daarbij de halve finale van de CL gehaald.
Wat een goede trainer is? Louis van Gaal in 2014 met het NL elftal. Guardiola met Barcelona. Mourinho met Inter. Bayern met Heynckes. En Ten Hag met Ajax. Evenals Bosz het geweldig gedaan heeft met Ajax zonder een prijs te winnen laten we dat niet vergeten.

21 april 2019 om 22:55

Bij de ene trainer tellen prijzen en bij de andere trainer niet.
Ik vind dat meten met twee maten.
Waarom is bij van Bommel een prijs wel bepalend?
Ik denk dat je de mening hebt dat van bommel sowieso geen goede trainer is ongeacht of hij prijzen pakt. Zit ik ernaast?

21 april 2019 om 23:08

Omdat van Bommel PSV niet echt bepaald voetbal laat spelen waarvoor je naar het stadion komt, uit de beker vloog tegen RKC en in de Champions League kansloos laatste in de poule werd. Ten Hag en Bosz lieten Ajax heel goed voetballen, zowel nationaal (Bosz net geen 1e, beker wel vrij slecht) als internationaal.

21 april 2019 om 23:12

Waarom bij van Bommel een prijs bepalend is? Omdat hij goede spelers tot zijn beschikking heeft met voldoende ervaring. Hij stelt in de Knvb beker een 2e keuze op waardoor hij word uitgeschakeld. Daarna Europees worden ze 4e waar je in mijn ogen ook wel 3e had mogen worden ten koste van Inter.
Nu gaat het voor het kampioenschap ook verkeerd.
Als Van Bommel met dit spel geen prijzen pakt vind ik het inderdaad geen goede trainer.
Er is een verschil met een trainer die goed een aantrekkelijk voetbal laten zien en wel of geen prijzen winnen. En trainers die geen aantrekkelijk voetbal laten zien en geen prijzen winnen. Van Bommel zit bij de laatste.

21 april 2019 om 23:23

Ik vind Ajax ook niet aantrekkelijk spelen in de NLse competitie zoals gisteren. De aantrekkelijke wedstrijden in de competitie zijn op 1 hand te tellen. Van Gaal haalde geen prijs met het NLs elftal en speelde tegen Australie met 5 verdedigers. Toch roem jij hem op zijn prestaties. Nederland had op elke positie een betere speler dan Australie en van Gaal koos ervoor om de bus te parkeren. Die prijs jij. Ik vind dat je meet met 2 maten en het 'ik mag je gehalte' bepalend is voor de selectieve criteria. Dit zeg ik met alle respect.

21 april 2019 om 23:24

@jessedebruin De aantrekkelijke wedstrijden van Bosz en ten Hag zijn vooral in europa. De aantrekkelijke wedstrijden in de competitie zijn op 1 hand te tellen.

21 april 2019 om 23:30

Dan heb jij een ander perspectief van wat een prestatie is. Van Gaal haalde inderdaad geen prijs maar werd wel 3e op een WK wat gewoon een wereldprestatie is. Leuk dat je Australie eruit pakt in de poule, maar je vergeet waarschijnlijk dat hij de eerste wedstrijd favoriet Spanje met 5-1 naar huis stuurde. Mist op een haar na de finale door het verliezen van penalty's tegen Argentinië en speelde ook nog Brazilie weg met 3-0 even ter herinnering. Maar dat zijn dus geen prestaties volgens jou.
Ik denk eerder dat je in de spiegel moet kijken met alle respect met het 'ik mag je gehalte' en dat je qua feiten helemaal onderuit gaat.

21 april 2019 om 23:43

"De aantrekkelijke wedstrijden van Bosz en ten Hag zijn vooral in europa.". Hoeveel aantrekkelijke wedstrijden heeft van Bommel PSV in Europa laten spelen? Of in eredivisie; hoeveel aantrekkelijke wedstrijden? En in de competitie zitten er inderdaad een paar saaie wedstrijden bij ja onder ten Hag en Bosz. Alleen is het net andersom. De saaie wedstrijden zijn op ongeveer 1 hand te tellen.

21 april 2019 om 23:47

Daarnaast speelt Ajax onder ten Hag en Bosz geen park the bus of lange halen snel thuis voetbal. In eigen huis. Tegen PEC Zwolle bijvoorbeeld.

22 april 2019 om 00:18

PSV scoorde een hoop doelpunten in de eerste seizoenshelft en zette druk naar voren.
Jij mag wel een incidentele wedstrijd tegen Spanje als regel gebruiken maar bij van Bommel gebruik je criteria wat jou uitkomt.
Nederland speelde verschrikkelijk op de wedstrijden tegen Spanje en Brazilië na.
Tegen Chile werden alle ballen naar voren gepeerd.

22 april 2019 om 00:19

Ten Hag heeft de hele tweede helft tegen PSV de bus geparkeerd en speelde zelfs met 6 verdedigers tegen 3 aanvallers van PSV. Maar laat me raden. Toen mocht het wel? Toen was het geoorloofd?
Als je voor aanvallend voetbal bent dan ben je altijd voor aanvallend voetbal ongeacht de omstandigheden.

22 april 2019 om 00:23

Denn01 zegt ook nergens dat Van Gaal tijdens het WK van 2014 heeft aangetoond dat hij een toptrainer is door met goed voetbal te spelen. Van Gaal heeft het voornamelijk aangetoond door te laten zien met minder materiaal alsnog ver te kunnen komen in het toernooi. Wie had Oranje voor het toernooi een kans gegeven om de halve finale of zelfs de finale te halen? Niemand.

Dat we zo ver zijn gekomen, komt voor een groot deel door de tactische keuzes van Van Gaal.

22 april 2019 om 00:24

Vond je PSV thuis tegen Ajax aantrekkelijk. Wie speelde aantrekkelijker in deze wedstrijd?

22 april 2019 om 00:25

Hahaha. Wat een voorbeeld. Ajax dat met 10 man staat, waardoor Ten Hag een verdedigende wissel maakt en voor een andere tactiek kiest. Totaal niet logisch natuurlijk...

22 april 2019 om 00:31

@Denn01 Hij is selectief in zijn criteria. Hij vindt het ok dat van Gaal tegen Australie met 5 verdedigers speelt en hier resultaat mee boekt omdat hij 3e is geworden. Als je hem vraagt wie een betere selectie heeft Ajax of PSV dan zal hij Ajax antwoorden. Vervolgens neemt hij het van Bommel kwalijk dat als hij geen kampioen wordt dat hij gefaald heeft. Hij vindt het dan opeens geen prestatie dat van Bommel met een volgens veel Ajax supporters veel betere selectie tot het einde meedoet om de titel. Dat noem ik meten met twee maten.

22 april 2019 om 00:32

Dus als je met 10 man speelt dan mag je met 6 verdedigers spelen. Hier heb jij geen moeite mee?

22 april 2019 om 00:37

Uhm. Nee. Daar heb ik geen moeite mee, aangezien je niet met 10 man de aanval op gaat zoeken. Ongeacht wat je spelopvatting is. Dus begrijp het hele punt niet dat je wilt maken.

22 april 2019 om 00:41

Is het gek dat hij het Van Bommel kwalijk zou nemen als hij geen kampioen wordt? Je hebt beter materiaal dan 16 van de 17 andere Eredivisieclubs. Je grootste concurrent speelt op drie fronten mee, terwijl jezelf vanaf de winterstop alle focus op het kampioenschap kan houden. Zelfs dan kan je er niet eens voor zorgen dat je voor staat. Dat is gewoon een matige prestatie. Ongeacht of Ajax de betere selectie heeft. Ajax heeft misschien de betere selectie, maar doe nou niet alsof wij over een selectie beschikken a la Manchester City, Psg, Barca etc.

22 april 2019 om 00:42

Mooi dan weet ik dat jij kiest voor resultaat boven spel.
Als je spel belangrijker vindt dan resultaat dan maakt 10 man niets uit aangezien het om het spel gaat en resultaat van ondergeschikt belang is.
Je antwoord is duidelijk dat resultaat boven spel gaat.
Mij fop je niet.

22 april 2019 om 00:46

Wat begrijp je niet dat het niet logisch is om voor de aanval te kiezen als je met een man minder speelt? Ook al wil je altijd vanuit een aanvallende speelwijze, het is totaal niet logisch.

Maar goed. Aan al je reacties te lezen in deze en andere topics, is het mij duidelijk dat je een duidelijke afkeer richting Ajax hebt. Heb wel wat beters te doen dan met je in discussie te gaan. Ik ga pitten.

22 april 2019 om 00:47

Ajax heeft volgens jou beter materiaal dan PSV maar van Bommel faalt als hij 2e wordt? Het is niet zozeer dat hij 2e wordt maar tot het einde meedoet om de titel. Welke spelers zouden volgens jou in de basis horen bij Ajax van PSV? Doet PSV het goed of doet Ajax het slecht dat het zo kort bij elkaar staat op het einde van de competitie?

22 april 2019 om 00:49

Het is wel logisch als je puur voor aanvallend voetbal bent en resultaat van ondergeschikt belang is. Het is alleen niet logisch als je resultaat wil boeken. Jij hebt aangetoond dat jij voor resultaat kiest.

22 april 2019 om 00:53

In diezelfde wedstrijd waarin ten Hag met 6 verdedigers en 3 aanvallers speelde, kreeg PSV er 2 om de oren toen Ajax eenmaal een man minder had.

22 april 2019 om 01:16

Dat vond je belangrijker dan het spel van Ajax. Je spreekt jezelf ontzettend tegen. Jij kiest dus voor resultaat. Het doel heiligt de middelen. Eerst schrijf je dat je dat je spel belangrijk vindt en vervolgens roem je spel met 6 verdedigers.

22 april 2019 om 02:09

@bombanera van die 6 verdedigers speelden er 2 op het middenveld. Dat zag toch iedereen? Kan je wel leuk tig keer het getal 6 noemen maar dan kijk je alleen naar teletekst. Hoe kan je met 6 verdedigers nou 2x scoren? Doordat niet alle 6 achterin staan. Kristensen stond als mandekker op Angelino. Die bewoog zich natuurlijk overal aan de linkerkant maar is een linksback.

22 april 2019 om 08:37

Omdat ze counterden omdat iedereen van PSV voorin stond terwijl Ajax met 6 verdedigers speelde.
Wie spel kiest boven resultaat die zou dit afkeuren. Maar het blijkt dus dat men resultaat boven spel kiest als er echt kleur bekend moet worden. Daar is niets mis mee. Waar ik echter moeite mee heb is wanneer men probeert te verkopen dat men voor aanvallend voetbal is zoals uit deze discussie blijkt en ondertussen 6 verdedigers probeert te verdedigen.
Christensen speelde niet in de mandekking tegen Angelini maar ving Angelino op in de zone als hij opkwam. Wanneer Angelini uitzakte bleef Christensen in zijn zone voetballen en liet Angelino los.

22 april 2019 om 10:43

Dat maakt EtH inderdaad tot een hele goede coach. Hij staat tegen over PSV, die hadden een uur lang de bus geparkeerd. Ajax komt met 10 man te staan en dan krijg je het pijnlijke fenomeen dat EtH ff laat zien dat Ajax met een man minder hetzelfde voetbal van PSV kan spelen en dan nog beter ook. Waar PSV de diepgang en snelheid van Lozano en Bergwijn volledig verkeerd gebruikte doet Ajax bmet Neres precies goed. Met andere woorden ten Hag laat zien niet alleen de voetbalvisie van Mark te begrijpen, maar ook nog dat hij zijn team, die dat nooit doen, beter kan laten uitvoeren ook.

22 april 2019 om 10:52

Ninjakai
Dus je hebt genoten van het countervoetbal in de tweede helft.
Dat is mooi om te lezen. Dan verkies je resultaat boven spel.
Ten Hag won alleen maar door een goedkope penalty die PSV in de eerste helft niet kreeg. Neres liep zich dood en kon nergens naar toe en besloot te vallen. Wat heeft dat met tactiek te maken?

22 april 2019 om 11:14

Countervoetbal kan, mits goed uitgevoerd, ook een genot voir het oog zijn. Met een paar strakke en snelle passes zo naar de goal van de tegenstander, kan ook een voorbeeld van mooi spel zijn. Je doet net alsof Countervoetbal altijd betonvoetbal is. Maar dat is niet zo.

22 april 2019 om 11:17

Het is heel simpel. Als ETH er in de groepsfase CL uit zou gaan, uit de beker zou liggen en geen kampioen word dan heeft hij gefaald. De halve finale CL halen is gewoon een grote prestatie en doet nog mee voor de titel en beker.
Waarom zou Van Bommel dan niet gefaald hebben als hij niets wint? Ik ben niet selectief in criteria, als Van Bommel met de counter speelt en alle ballen weg rost en daarmee een prijs pakt of heel ver komt in een Europa League/cl doet hij het gewoon goed. Als hij dat met mooi voetbal doet dan doet hij dat goed. Maar op dit moment ziet het erna uit dat hij niets pakt, dus doet hij het niet goed. Snap je bombanera?

22 april 2019 om 14:09

Omdat je niet consistent bent aan je criteria.
Je prijst van Gaal dat hij met minder kwaliteit 3e wordt en vindt het ok dat hij met 5 verdedigers tegen Australië speelt.
Je neemt het van Bommel wel kwalijk die volgens jou een mindere selectie heeft dan Ajax dat hij geen prijs pakt terwijl hij tot het einde meedoet om de titel.
Ik vraag je welke spelers van PSV jij in de basis bij Ajax zou zetten en je geeft geen antwoord.
Je hanteert selectieve criteria voor van Bommel ten opzichte van van Gaal.
Jij vond het immers geoorloofd dat hij met 5 verdedigers tegen australie speelde omdat hij 3e werd.
Ik vraag me af waarom jij bij van Bommel eist dat hij een prijs moet pakken terwijl jij bijna geen enkele speler van PSV bij Ajax in de basis zet.
PSV speelde de eerste seizoenshelft trouwens volle pressing. Je spreekt jezelf enorm tegen.
Jij vindt dat een coach faalt die 2e wordt met een volgens jou veel mindere selectie want je zet bijna geen speler van PSV in de basis van Ajax terwijl hij meedoet tot het einde om het kampioenschap wat niemand had voorspeld. Iedereen voorspelde dat Ajax kampioen zou worden met de miljoenen die ze afgelopen in de selectie hebben gepompt.
Consistentie en eerlijkheid is ver te zoeken.

22 april 2019 om 14:45

Ik denk dat je mij verward met iemand anders want ik heb hiervoor namelijk gezegd dat Van Bommel goede spelers met voldoende ervaring tot zijn beschikking heeft en nergens zeg ik dat hij een mindere selectie heeft. Dat is wel makkelijk een discussie willen winnen en dan dingen opschrijven die ik niet gezegd heb dus dat hoef ik ook dan ook niet te verdedigen.
Een Lozano, Bergwijn en misschien Dumfries zouden best meekunnen bij Ajax. Iedereen met een beetje verstand zou voorspellen dat PSV meedoet voor de titel want dat doen ze altijd. Je doet net alsof er allemaal koekenbakkers bij PSV zitten en zij er niets van kunnen. Maar laten we dan deze discussie sluiten. Ik geef jou gelijk dat Van Bommel het goed heeft gedaan wanneer hij 2e word. En daarmee concludeer ik bij deze dat PSV topclub af is als de ambitie voor de titel er niet mee is volgens jou.

22 april 2019 om 14:56

Denn01

"en daarmee concludeer ik bij deze dat PSV topclub af is als de ambitie voor de titel er niet mee is volgens jou."

En dan concludeer ik dat jij bombanera verwart met Toon Gebrands.

Voor je informatie, Toon Gebrands gaat over het beleid en de ambities van PSV en bombanera niet. Bombanera geeft enkel zijn visie op de prestaties van Van Bommel en hoewel hij best een punt heeft (de selectie van PSV is echt een stuk zwakker dan die van Ajax en Ajax heeft ook veel meer geld uitgegeven dan PSV voor het halen van spelers en dus is het niet zo onlogisch dat hij de prestatie van Van Bommel om gelijke tred te houden met Ajax een goede prestatie vind) is hij alleen even vergeten dat het in topsport niet draait om dat soort subjectieve beoordelingen achteraf.

Topsport draait om prijzen en prestaties, als enige meetbare elementen. Zoals ook de reactie van sommige Ajaxfans (als Ajax geen kampioen wordt, dan vind ik het dat Ajax toch een succesvol seizoen heeft gespeeld) uiterst curieus is. Ja, er is Europees een ongekende en ongelofelijke prestatie geleverd maar ook 'goed voetbal' is als subjectief gegeven in topsport geen meetbare grootheid.

En dus is bombanera even vergeten dat het omgekeerd dus ook voor Psv, en zeker voor een prestatiecoach als Van Bommel, nooit een geslaagd seizoen kan zijn als hij straks met lege handen staat. En de kans daarop is inmiddels levensgroot. Dan telt 'leuk meegedaan met een veel rijker Ajax' dus echt niet meer. Tweede worden is geen 'prestatie'. Wie tweede wordt, die de eerste verliezer. Dit ook even voor die Ajaxfans die de afgelopen maanden erop wezen dat Ajax het de laatste vijf seizoenen best goed heeft gedaan omdat ze elk seizoen tweede werden. Tweede is vreselijk mensen. En dat geldt dit seizoen dus zeker voor PSV dat tweede gaat worden. Verwerk die dreun, en werk naar volgend seizoen, als we allemaal weer op nul gaan beginnen.

22 april 2019 om 15:24

Ach Bomba toch, je bent inderdaad niet te foppen want je Ajax afkeer wordt met de dag duidelijker. Die laffe Van Bommel met 3 verdedigende middenvelders, terwijl je met acht punten het kampioenschap had beslist. En natuurlijk speel je verdedigender, als je met 10 man staat dat doet ook een club als Barcelona. Markie speelt alleen vanaf het begin super laf en verdedigend, net als zijn schoonvader dat altijd deed. Terwijl je als Psv zijnde betere spelers hebt, en 8 van de 10 veel beter bent dan de tegenstander. En ja als Van Bommel geen kampioen wordt heeft hij gefaald, maar puur om het feit dat hij aanvallender had moeten spelen en zeker tegen zwakkere broeders. Ten Hag heeft prima spel laten zien in Nederland en Europees, enkele wedstrijden daargelaten natuurlijk wat normaal is. Halve finale Champions League, waarin je Real Madrid en Juventus twee grote kanshebbers enimileerd. En de finale plaats van de beker hebt bereikt, waarin je in tegenstelling tot Bommel wel je sterkste spelers opstelt. Dus ja, wat er ook gebeurd het is een geslaagd seizoen grote maat van me.

22 april 2019 om 15:42

@constant kante
Ik heb mijn persoonlijke mening niet gegeven. Ik heb de criteria van hen toegepast op van Bommel. Nergens schrijf ik dat ik het daar mee eens ben.
Hij vindt 3 spelers die mogelijk in aanmerking komen voor de basis van Ajax en blijft toch volhouden dat ze kwalitatief volgens hem niet veel voor elkaar onder doen.
Ik persoonlijk vind dat PSV kwalitatief niet minder is maar andere soort spelers heeft.
Als van Bommel 2e wordt dan heeft hij gefaald volgens mijn criteria en dat is dat PSV een elftal heeft om kampioen te worden.
Maar volgens de criteria dat van Gaal uitstekend heeft gepresteerd met Oranje met een minder elftal en het feit dat hij bijna niemand bij Ajax in de basis zou zetten constateer ik dat hij meet met twee maten als het op van Bommel aankomt volgens zijn criteria. Nergens schrijf ik dat ik het eens ben met die criteria en nergens schrijf ik dat ik PSV kwalitatief minder vindt en dat van Bommel het goed gedaan heeft als hij 2e wordt.
Ik had gehoopt dat hij eerlijk zou zijn.

22 april 2019 om 15:48

@sulejmani Als je puur voor aanvallend voetbal bent ongeacht resultaat dan maakt 10 man niets uit. Als je ervoor kiest om met 10 man 6 verdedigers op te stellen dan doe je dat voor resultaat en gaat resultaat boven spel. Zo simpel is het gewoon. Ik doe gewoon een constatering en geen waardeoordeel. Ik vind het bijvoorbeeld ook laf om met twee middenvelders voorin te spelen zonder buitenspelers. Ik vind dat niet aamvallend en extra middenvelders opstellen voor controle wat ten Hag structureel doet. Jij noemt dat aanvallend ik noem het defensieve zekerheid en een verkapte vorm van 4-4-2 voor controle.

Ik vond het op het begin wel leuk toen van Bommel trainer werd in de eredivisie maar wat is deze vent een betwetende zeikerd zeg met zijn verhalen over auto's en fortnite etc. Derksen zei dat van Bommel een hele grote trainer werd en dat ten hag er niks van bakte vraag me af of die er nu nog steeds zo over denkt want volgens mij loopt van bommel nog wel een stukje achter als het om tactiek gaat.

En zo is het maar net. De druk ligt volledig bij Ajax. Kan Amsterdam nog een titel verspelen op het laatst? Zou toch wel heel triest zijn. We gaan het zien. Ajax nog tegen Vitesse en Utrecht.

Wat een roeptoeter die van Bommel. Ajax is alleen met zich zelf bezig en daar heeft het druk genoeg mee, er is geen tijd om over PSV te praten. Van Bommel probeert de druk bij Ajax neer te leggen.

van Bommel is funest voor pr vd club, krijg gewoon een enorme hekel aan alles van PSV. Gerbrands heeft t beter begrepen. Eat mij betreft stort de hele boel in daro, geen enkel probleem mee. Enfin, ze zoeken t maar uit. Kan t biet aanzien wat die gast langs de lijn allemaal schreeuwt en wat voor tenenkrommend commentaar hij levert. Veel plezier met m. Misschien wordt ie ook nog kampioen maar voor de rest is t nooit wat. Europees al helemaal niet.

22 april 2019 om 00:28

Van Bommel is een echte winnaar. Dat dit bij sommige mensen ergenis en/of frustratie oplevert is vrij normaal. Maar om nou in je emotie te zeggen dat van Bommel in Europa nooit wat wordt is een beetje scheef. Die beste man was een belangrijke schakel bij Bayern en AC Milan en heeft ook nog bij Barca gespeeld. Op trainersgebied kun je nog niks zeggen want dit is zijn eerste seizoen en hij heeft dit seizoen het maximale eruit gehaald in de loodzware poule die PSV had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

PSV neemt verlies voor lief en verkoopt Behich aan Medipol Basaksehir

Aziz Behich ruilt PSV in voor Medipol Basaksehir, zo melden beide clubs vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De vleugelverdediger, die vorig jaar zomer neerstreek in Eindhoven maar geen basisplaats wist te...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 mei
Manchester United is de gesprekken met de entourage van Youri Tielemans gestart. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren