Marc Overmars memoreert voorspelling van ‘onrealistische’ Louis van Gaal

Woensdag, 17 april 2019 om

Marc Overmars is aan het nagenieten van de overwinning van Ajax tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League. De directeur voetbalzaken zag dinsdagavond hoe de ploeg van Erik ten Hag geschiedenis schreef door met 1-2 te winnen van de Italiaanse grootmacht. "Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn", zegt Overmars in gesprek met de NOS.

“Met de voorrondes meegerekend hebben we bijna twintig wedstrijden extra gespeeld. Voor Erik, de staf en de spelers is dit buitengewoon”, stelt de sportbestuurder, die de overwinning op Juventus vierde met een buikschuiver. "Dat doe je een keer en dan nooit meer", knipoogt Overmars, die trots is dat Ajax Europese grootmachten de baas is.

"We verslaan grote ploegen met een bepaald soort voetbal waar ik heel trots op ben. Dit is goede reclame voor het Nederlands voetbal", aldus Overmars, die twijfelde of Ajax wel kans had tegen la Vecchia Signora. “Juventus had de hele week vrij gekregen om zich op te laden en wij spelen bijna om de drie dagen. Het was een monsterklus.”

Ajax staat door deze zege in Turijn in de halve finales van de Champions League. Overmars had naar eigen zeggen geen rekening gehouden met dit scenario. “Dat had eigenlijk niemand meer voor mogelijk gehouden. Behalve Louis van Gaal misschien, die zei een paar maanden geleden al: 'Je kan de halve finale halen.' Toen zei ik: 'Je bent niet realistisch, dat kan helemaal niet.'”


Poll

Verwacht jij dat Ajax de Champions League gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Kom op Louie. Nog 1 keer Ajax doen =)

17 april 2019 om 17:04

Je bedoelt Louis nog een keer trainer van Ajax? Lijkt me toch niet, totaal onnodig. Louis is gewoon klaar, er zijn nu andere trainers die opstaan.

Veel mensen hielden het niet voor mogelijk dat een Nederlandse dlub ooit nog een rol van betekenis zou kunnen spelen. Hoeveel analytici ik wel niet heb horen oreren dat dit absoluut onmogelijk zou zijn. De Hollandse School was dood en begraven, de Eredivisie afgeschreven, de clubs niet rijk genoeg.

Heb altijd gezegd dat het wel mogelijk was en is. De Hollandse School is niet dood en begraven, ziehier het bewijs: versie 2.0. Je hebt een goed team met goede groepsdynamiek nodig dat met veel energie, vertrouwen en plezier aanvallend voetbal speelt. Plus de goede mix van talentvol, jeugdig elan en volwassen ervaring. Goede coach die in de geest van Cruijff werkt en je hebt een team dat voor niemand bang hoeft te zijn.

Degene die echt goed heeft opgelet heeft dat al in de kwalificatiewedstrijden kunnen zien. En elke wedstrijd zijn ze daarin gegroeid en sterker geworden.
Ik vind het best verrassend (om niet te zeggen shocking) dat zoveel kenners zo verrast zijn over het succes van Ajax. Zelf ben ik aangenaam verrast dat het tot nu toe gelukt (alles moet ook goed vallen natuurlijk qua blessures etc.), maar niet omdat ik het voor onmogelijk had gehouden.

Ik durf 'm dan ook aan, onder voorbehoud van ineens onnoemelijk veel pech in de vorm van blessures oid: Treble.

Cruijff was ook 1 van de mensen die dit nog voor mogelijk achtte voor Ajax. Nog niet zo lang geleden werd de fluwelen revolutie van Cruijff als totaal mislukt verklaard door de criticasters. Maar met een EL finale van twee jaar geleden en minimaal een halve finale CL dit jaar moeten we toch met zijn allen concluderen dat Cruijff toch weer zijn gelijk heeft gekregen! Zijn fluwelen revolutie is toch geslaagd!
En een mooie deksel op de neus voor alle criticasters die er niet in geloofden.

17 april 2019 om 13:59

Dat is het ook deels wel een beetje. Het grote succes is nu namelijk dat er een mix van talenten uit de jeugd (zoals Cruijff graag gezien had) en een aantal grote aankopen (zoals Neres, Tadic, Blind). En je kunt nou niet zeggen dat het er minder op is gegaan na het ontslag van oa Jonk en Bergkamp!

17 april 2019 om 14:02

De resultaten zijn pas gekomen toen de ideeën van Cruijff werden losgelaten, de scouting een upgrade kreeg en Marc Overmars de portemonnee ging trekken. Dit heeft niks meer met de fluwelen revolutie van Cruijff te maken.

17 april 2019 om 14:10

@Wouterke, het was het idee van Cruijff om de portemonnee te trekken voor gerichte aankopen, niet voor breedteaankopen. En Overmars is door Cruijff neergezet (oud-voetballers, die weten hoe ze spelers als Tadic kunnen verleiden om naar Ajax te komen). Dit beleid had echt niet onder Ten Have en Rick vd Boog geweest, ere wie ere toekomt, Cruijff had weer gelijk.

17 april 2019 om 14:16

Dan zie jij de verbanden niet goed. 1. Groot deel vh team is zelf opgeleid. 2. Versterkingen halen waar nodig. En hier is alleen de nuancering anders namelijk meer salaris, wat JC ook heeft aangegeven. 3. Voetballen met DE filosofie !! Weet niet hoe jij tot zo een ..... conclusie bent gekomen ? Hoe dan ook Nederlands voetbal .... Gefeliciteerd !!

17 april 2019 om 14:41

Hoe je het wendt of keert, Cruijff was degene die de revolutie begon. Hij pleitte voor een verandering. Zonder hem weet ik niet waar we nu zouden hebben gestaan en of we met dezelfde mensen zouden blijven aanmodderen.

Ik weet niet hoe zeer de ideeën van Cruijff in letterlijke zin van het woord worden opgevolgd, wat ik wel weet is dat de opleiding de levensader is geworden, de jeugd overal een hoger niveau heeft dan toen en we eindelijk in staat zijn om het salarisplafond op te hogen.

Ook denk ik niet dat het verstandig is is om een idee in het letterlijke zin van het woord door te voeren, sinds je altijd met omstandigheden te maken krijgt waar je je aan moet aanpassen.

17 april 2019 om 14:55

@Wouterke Alle bewijzen dat dit alles met de fluwelen revolutie heeft te maken liggen gewoon op tafel hoor. Cruijff pleitte voor eigen jeugd, voor jeugdaankopen op posities waar niet voldoende kwaliteit liep, ervaren spelers binnenhalen, gerichte versterkingen halen die daadwerkelijk beter zijn dan wat Ajax zelf heeft rondlopen en hij heeft nota bene zelf Overmars en Vd.Sar aangesteld, enzovoorts, enzovoorts. Maar knap van je dat je vind dat het er niks mee te maken heeft. Maak je alleen wel jezelf belachelijk mee.

17 april 2019 om 16:05

Cruijff was niet tegen aankopen, Cruijff was tegen aankopen die niet aantoonbaar beter waren dan jeugd.

17 april 2019 om 14:07

Er zijn nog wel eens mensen die zelfs nu nog volhouden dat de Cruijff revolutie hier geen invloed op heeft gehad, maar als je even bedenkt dat je anders had met Steven ten Have en Rick van den Boog enz had gezeten en Arno Vermeulen als toejuicher...dan was dit allemaal echt niet gebeurd.

17 april 2019 om 15:01

Cruijff was juist niet voor het aantrekken van zoveel spelers maar zelf opleiden, gisteren stonden er maar 4 spelers uit De eigen jeugd en dat is juist veels te weinig volgens Cruijff's filosofie dus deze successen kan je maar aan 3 personen toeschrijven en dat zijn Van Der Sar, Overmars en Ten Hag en niemand anders.

17 april 2019 om 15:09

Naast eigen jeugd was ook aangekochte jeugd zoals Onana en Frenkie De Jong 1 van zijn speerpunten, alsmede ervaren spelers binnenhalen zoals Blind, Tagliafico, Schone, Tadic en ook versterkingen halen die daadwerkelijk beter zijn Dan wat er rondloopt heeft Cruijff aangegeven zoals Ziyech en Neres. Dus eigenlijk zie je al zijn speerpunten terugkomen bij Ajax. Of dacht je dat de fluwelen revolutie alleen draaide om alleen eigen jeugd de kans te geven? Haha

Toch nog grappig dat Louis zijn gelijk bijna altijd krijgt.
Die man heeft eigenlijk zo'n goeie kijk op voetbal, maar verwoordt zich meestal zo raar dat niemand meer naar de inhoud luistert.

17 april 2019 om 13:55

Perfect verwoord. Als hij zn ego of persoonlijkheid onder controle zou hebben

17 april 2019 om 14:00

Kan je nog meer dingen noemen? Vraag me af welke voorspellingen hij heeft gedaan die tegen verwachting in toch zijn gebeurt.

17 april 2019 om 14:02

Volgens mij zei hij voor het WK 2014 dat een halve finale mogelijk was met Oranje. Vond ik gezien de spelers toen + de lastige poule iets te hoog ingeschat.

17 april 2019 om 14:16

Hij zei daarnaast ook een paar jaar terug dat een Nederlandse club nog zeker eens de Champions League kan winnen, toen we er allemaal heel slecht voor stonden. Zowel clubs als Oranje. Iedereen lachte hem uit. En nee, dit is niet dezelfde voorspelling als die hierboven bij Overmars.

17 april 2019 om 14:21

Zo even uit het hoofd: hij heeft Lahm als rechtsback gezet ipv linksback, Muller en Alaba ingebracht en Toni er uit gehaald. Ik weet nog dat hij hierdoor ontzettende ruzie heeft gekregen binnen Bayern. Hij had toen beloofd dat hij dominerend voetbal met Bayern kon spelen, maar tijd nodig had. Ik geloof dat ze hem rond kerst er uit wilden gooien, tot het moment dat ze Juventus van de kaart speelden.
Bij Ajax vestigde hij zijn hoop op Kluivert, daar was iedereen toen ook uitermate kritisch over.
Bij AZ (en hier moet even een AZ fan me even aanvullen) wilden ze dat v Gaal dominant voetbal zou spelen, maar hij koos toch voor een dynamische strategie. Wat ze uiteindelijk de ED opleverde in 2008. Ik geloof dat hij toen op het punt stond om in 2007 vanwege onenigheid te vertrekken.
In 2010 was hij overtuigd dat Nederland de finale kon halen. WK 2014 kwam hij met zijn 532/352 opstelling en was hij overtuigd dat hij de halve finales kon halen.
Toen hij bij United Rashford meenam en op de bank zette ipv (even geen idee wie precies) maar een 'grote' naam.

Eigenlijk waren er echt veel momenten dat van Gaal tegen iedereen in ging en het allemaal goed uitpakte. Probleem met van Gaal was eigenlijk dat hij altijd zijn gelijk wilde krijgen. Als anderen het niet zeiden, dan zei hij het zelf wel. Dit veroorzaakte toch een never ending spiral van Louis v Gaal met de media.

17 april 2019 om 16:06

Ook van schweinsteiger die een middelmatige winger was een ijzersterke CM gemaakt

17 april 2019 om 14:40

Je zou eens op youtube moeten kijken naar zijn business presentatie over voorbereidingen op het WK met Nederland. Die man is zó intelligent, en ook nog eens super sympathiek als je 'm spreekt.

17 april 2019 om 14:43

Zal ik doen!
Kijk ook het fragment van dwdd terug waar v Gaal spreekt over een spier stichting. Sinds dat moment kan een v Gaal eigenlijk nooit stuk bij mij.

Wat een prestatie, ik weet nog goed dat ik als klein kind mocht opblijven in 95 van mijn vader, bij de CL wedstrijden van Ajax. Bij een goal rende ik als een gek door het huis heen van vreugde! Inmiddels is mijn vader overleden en met zulke wedstrijden haalt dat dan toch weer een stukje emotie bij je naar boven. Heb gisteren intens genoten en hoop dat dit sprookje nog even zal gaan duren!!

17 april 2019 om 14:02

Mooi om te lezen. Hoop dat je vader boven ook trots is op zijn cluppie.

17 april 2019 om 14:11

Hier precies hetzelfde. Ook die herinnering als kleine jongen. Vader ook overleden. Ook nu komen die momenten weer boven. Ik mocht alleen de eerste helft kijken en dan sochtends voor school de tweede helft. Finale wel helemaal!

17 april 2019 om 14:17

Heb 95 nooit bewust meegemaakt, toen was ik 2/3 jaar....
Maar ik herken hetgene wat jij deed als kind, nu nog steeds.

Denk dat de buren gisteren beetje gek vna me werden. Sprong en rende mn hele appartement door. Juichen, zingen, gekkenwerk!

17 april 2019 om 15:16

Leuk die herinneringen aan die ploeg van ‘95.

Ik heb toen alle wedstrijden, op de finale na helaas, in het stadion meegemaakt. De eerste wedstrijd moesten we tegen Milan. Een ploeg die tot dan toe de cl domineerde. De ploeg van Gullit. De Amsterdammer die nooit voor Ajax wilde spelen, maar alle Nederlanders Europees kampioen heeft gemaakt. Ik gaf niks voor Ajax. Ondanks dat we niet lang daarvoor de UEFA cup hadden gewonnen. In datzelfde stadion. Het Olympisch stadion.

Maar wij hebben Kluivert, zei van Gaal na het mislopen van een Braziliaans talent aan PSV. Hij woonde bij of op het Buikslotermeerplein, en een goed vriend stelde dat van Gaal gelijk had. Kluivert zou er wel eens eentje kunnen worden. Groot gelijk had ie. We wonnen van Milan. Die keer nog wel, en Kluivert maakte Ajax Europees kampioen.

Nu zit ik midden in de nacht met een gabber uit de stad noodgedwongen op de Vietnamese tv Ajax te kijken. En opnieuw veegt Ajax de vloer aan met de top van Europa. Real, Juve, wie straks nog?

Ik denk dat er iemand van boven op je zit te letten, mee zit te schreeuwen opdat we opnieuw de finale halen. En dan mag Cruijff uitmaken wie er wint. Ajax of Barcelona?

Je kan inderdaad veel over Louis zeggen maar hij heeft wel vaak gelijk..

Louis krijgt altijd gelijk he. Als hij vandaag nog zegt met zijn onderbouwing natuurlijk dat we de CL winnen, geloof ik hem per direct. Juve had de hele week vrij!!! Wij niet pff. De motor blijft al een tijdje doordraaien. We spelen zoveel wedstrijden dat je hem niet kan uitzetten. Wat een machine van een ploeg hebben we.

In de jaren hiervoor is Overmars door veel mensen afgebrand (ook door mij) en ontstond de bijnaam ' Marc Netto '. In de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat Overmars hier eigenlijk niet veel aan kon doen. aangezien hij ten eerste werd tegengehouden door de mensen boven zich en ten tweede eerst een paar jaar nodig had om alle 'troep' van zijn voorgangers op te ruimen.

Dat heeft hij gedaan en nu na een paar jaar werd Ajax daar de afgelopen seizoen de vruchten vanaf (16-17 EL-finale, 17-18 was helaas teleurstellend en 18-19 halve finale CL wat misschien nog verder loopt) en natuurlijk heeft Overmars met spelers als Orejuala, Sanogo, Zimling, Duarte, Cassierra, van der Hoorn, Westermann, etc. miskopen gehad, maar dat heeft iedereen in de functie van Overmars bij elke club weleens en daarnaast heeft Overmars met o.a Milik, Neres, Sánchez, Tagliafico, Ziyech, Blind, Tadic, Onana, de Jong, etc. een hele hoop goede aankopen gedaan die Ajax de jackpot hebben opgeleverd of op zullen leveren (als het niet in financieel opzicht is door doorverkocht te worden, dan wel op sportief gebied zoals Blind en Tadic).

Ik ben echt blij dat Overmars een paar weken geleden zijn contract heeft verlengd bij Ajax. Ergens was ik toch bang dat Overmars Ajax aankomende zomer zou verlaten voor Arsenal, juist op het moment dat Overmars zichzelf nog meer kon bewijzen (voor zover hij dat de afgelopen 2 of 3 jaar niet heeft gedaan) en zou er voor Overmars de grootste uitdaging komen te staan, aangezien de Jong al verkocht is, terwijl de Ligt, Ziyech en Tagliafico waarschijnlijk ook zullen vertrekken en dan is het aan Overmars om te proberen om spelers als Neres, Onana (heeft z'n contract verlengd), van de Beek, Tadic (wordt toch in verband gebracht met een transfer), Blind, etc. te behouden en dat aan te vullen met goede aankopen.

Gelukkig blijft Overmars dus en met een goed gevulde portemonnee kan hij aankomende transferperiode de markt op. Marin is al binnengehaald, Scherpen en Pierie zullen zo goed als zeker op korte termijn volgen. Overmars gaf een tijdje geleden aan dat Ajax net als afgelopen zomer de selectie weer zo snel en vroeg mogelijk voor het grootste gedeelte op orde wilt hebben en dat Ajax qua transferaankopen weer ongeveer hetzelfde wilt doen als afgelopen zomer, dus dan kunnen we denk ik ongeveer aankopen uit de categorie Blind en Tadic verwachten aangevuld met talent.

Maar nu proberen om dit seizoen op een mooie manier te beëindigen. De Knvb Beker moet Ajax winnen, in de competitie nog alles proberen te winnen en dan is Ajax kampioen en wie weet kan Ajax wederom verrassen in de Cl.

17 april 2019 om 14:16

Mooi geschreven Rochester, sluit ik me volledig bij aan. Kleine kanttekening: Overmars werd in zijn carrière als voetballer door zijn ploeggenoten al Marc Netto genoemd, omdat hij als persoon ook wel behoorlijk op de centjes zat.

17 april 2019 om 14:39

Eens Rochester. Los van spelerskeuzes bovendien een sterke onderhandelaar. En iemand die nu de vruchten mag plukken van zijn eigen beleid. Met hem weet je dat er geen onverantwoorde doorlopende kosten gemaakt worden, maar stap voor stap brengt hij Ajax op een hoger plan. Hansje69 kom er maar in om je kritiek te spuien over hoe Overmars gefaald heeft een selectie samen te stellen die in balans is. Geloof dat het wel meevalt.

Van Gaal is altijd een uitstekende analyticus geweest, ook toen hij jaren terug de wedstrijden van Oranje onder de loep nam.

Je moet vaak heen kijken door zijn eigenwijze en pedante manier van doen, maar hij heeft het vaak bij het rechte eind.

Moe werd ik van die vergelijkingen tussen het Ajax uit 1995 en het Ajax van 2019. Moe omdat dat Ajax het beste Ajax team was dat ik ooit live heb zien voetballen. Dat Ajax speelde soms alsof ze op het pleintje in de Watergraafsmeer stonden te pielen en niet tegenover Real Madrid stond in de CL. Dat team kirde van plezier en zat vol ideeën wat te doen met die bal om de tegenstander voor schut te zetten. Uiteraard moest er gewonnen worden, maar niet zonder panna’s en flair.

Dat Ajax speelde misschien wel de beste helft die ik ooit heb mogen aanschouwen. Misschien hebben ze dat wel twee keer gedaan, maar in die wedstrijd tegen Bayern was er ook een slechte fase die tot de 1-1 leidde, je moet wel een beetje streng zijn in je favoriete momenten. Dat ze daarna in perfecte harmonie Bayern zo opjoegen dat ze de bal in pure paniek maar over de zijlijn lieten lopen heeft mij echter nooit meer losgelaten. Het –bescheiden- applaus van Louis dat ze daarvoor kregen evenmin. Vandaar dat ik die helft toch even noem.

De wedstrijd tegen Madrid in 1996 was echter van een heel andere orde. In die uitwedstrijd speelde Ajax zijn beste helft ooit. Echt, het was ongelooflijk om te zien. De kersverse kampioen van Europa ging op bezoek bij Real en speelde ze echt compleet van de mat. Ik overdrijf niet, de mensen die het live zagen weten wat ik bedoel. Ze scoorde in de eerste helft niet (afgekeurde goals, 3 keer paal en lat), maar desondanks was die helft vele malen mooier dan de tweede helft waarin ze wel 2 keer scoorden. De vertwijfeling van de spelers van Madrid had iets magisch.

Ajax speelde gewoon met ze, hadden gewoon wat lol en dat ging met een ongekende snelheid en discipline. De spelers van Madrid konden alleen maar kijken en deden dat dan ook. Vergist u zich niet, het leek allemaal een spel voor dat Ajax, maar het plezier ging hand in hand met een discipline waar je u tegen zegt.

Dat Ajax had toen ook echt wel slechte fases in de CL hoor. Alleen gaven ze ook in die fases nog niets weg en kwamen ze altijd wel weer in de wedstrijd. Je wist dat als ze lol begonnen te krijgen en de eerste zenuwen van zich af hadden geschud dat ze weer gingen amuseren.

Terug naar nu….

Ik zag voor de derde keer een van de beste helften ooit van een Ajax team. Ogenschijnlijk uit het niets begonnen ze te kirren van plezier (er ging een tactische omzetting aan vooraf om Frenkie aan de bal te krijgen). Beetje pielen op de vierkante centimeter. Niet alleen op de helft van de tegenstander, maar tot aan het vijf metergebied van de doelman van Juventus. Alsof ze op het pleintje in de Watergraafsmeer stonden met Edje en Patje en niet in Turijn tegenover het Juventus van Ronaldo, een ploeg die de kinderen van Amsterdam wel even een lesje gingen leren.

Sinds gisteravond weet ik dat dit Ajax bijna mag worden vergeleken met het Ajax uit 1995. Als ze ook daadwerkelijk de CL winnen (en voor het eerst geloof ik dat het ook echt kan) dan gaat dit team zelfs over het team uit 1995 heen wat mij betreft. Tot die tijd staan ze er nog (nipt) onder. Het wordt tijd voor nieuwe helden, ik kan in elk geval niet meer wachten.

17 april 2019 om 14:23

Mooie en herkenbare lap tekst. Het speelse gemak waarmee het gisteren in de tweede helft bij tijd en wijle ging was stuitend te noemen voor Juventus fans. Ze werden echt zoek getikt. Prachtig om te zien..

17 april 2019 om 14:36

tegen real was in 95, half jaartje na de CL winst in Wenen.
Ja...dat was wat

17 april 2019 om 14:52

Mooi verhaal, maar denk wel dat je tijdens Madrid - Ajax 2019 hebt liggen snurken. Dat was magistraal, steeds als ik die vier goals zie kies ik weer een ander als mooiste. Tussen ‘94 en ‘96 heb ik vrijwel alle (uit)wedstrijden bezocht. Ja het was magisch, maar het is niet waar dat er nooit iets werd weg gegeven. Met name het verlies thuis tegen Panathinaikos in ‘96, maar ook de finale natuurlijk. In ‘95 werd elke rond wel gelijkgespeeld. Er werd net als nu veel gecreëerd en veel gemist. Ook moeten we aantekenen, dat het toernooi kleiner was. De drie voorrondes niet meegerekend zou Ajax nu al in de finale staan, want destijds begon je na de groepsfase direct aan de kwartfinales meen ik.

17 april 2019 om 15:08

Ik ben me ervan bewust dat Ajax de wedstrijd in Madrid dit seizoen ook prachtig was. Uiteraard was ik wakker , maar de tweede helft van Juventus-Ajax vond ik beter. Ondanks dat er twee goals minder zijn gemaakt was het gisteren mooier en magischer. Ajax had gisteren in de tweede helft wel 4x kunnen scoren. Juventus had de mazzel die Madrid niet had, Ajax scoorde niet. Maar afgezien daarvan had de -zichtbare- machteloosheid van Juve gister meer overeenkomsten met 1996 dan het Madrid - Ajax van een paar weken terug.

Natuurlijk gaf ook Ajax in 1995 weleens iets weg, maar over het algemeen genomen gebeurde dat zelden, zelfs als ze niet goed in de wedstrijd zaten. In 1995 verloor Ajax geen enkele wedstrijd. Het toernooi toen was inderdaad kleiner, ben ik helemaal met je eens, de prestatie van Ajax dit seizoen is ook vergelijkbaar wat mij betreft, maar zonder tastbare prijs is het minder waard wat mij betreft. Daarom: indien Ajax ook echt de CL wint, dan durf ik zonder meer te zeggen dat deze prestatie groter is dan die van Ajax in 1995.

17 april 2019 om 14:53

Het interview van vd Sar zegt eigenlijk ook boekdelen over het huidige Ajax. Het gaat niet om geld, maar om voetbal in de puurste vorm van de zin.
Dat zie je denk ik ook op het veld; niemand van hun speelt alsof ze de CL moeten winnen, alsof het een taak is dat ze daar staan. Ze spelen zelfverzekerd, met bravoure en met durf. Het is een team dat geniet en dit met de wereld wilt delen.

Leuk dat de poll op ongeveer 50/50 uitkomt. Ajax heeft nog altijd op papier de zwakste selectie maar je kunt ze nu ook niet meer zomaar afschrijven natuurlijk. Dus 50/50 lijkt me wel juist inderdaad.

17 april 2019 om 14:41

@rick1o1

zwakste selectie is toch wel relatief begrip.
Kijk naar t middenveld van juve... op papier een stuk beter dan dat van ajax, maar die jongens kunnen gewoon niet voetballen. Niet op de manier zoals ajax gisteren de 2e helft speelde.
Niet zo omgaan met ruimte, combinaties, tempo, overzicht enz enz enz.

Natuurlijk hebben die jongens enorm veel kwaliteiten, al heel veel gepresteerd en gewonnen, maar wel alles op een beperkte manier.

Lees de italiaanse kranten er van vanochtend maar eens op na... Juve was totaal machteloos, ze hebben ajax niet bang gemaakt, ze begonnen leuk met druk zetten, maar als ze op 30 meter van de goal kwamen hadden ze geen idee hoe ze moesten scoren, na de 1-1 konden ze alleen nog maar terug lopen en niks meer creëren.

Tja..op basis van wat ben je dan beter?
Is Pjanic beter dan Donny? T is heel makkelijk om te zeggen: maar natuurlijk
Maar kan Pjanic ook wat Donny gisteren en vorige week liet zien? Ik vraag het me af.

En die poll..tja ik verwacht het niet, maar ik heb er zeker geloof in dat het kan. Als je kunt presteren tegen bayern, real en zelfs juve in eigen huis zo weg kunt spelen, dan kun je de CL winnen.
Zijn ze favoriet...natuurlijk niet, want "op papier" zijn die andere ploegen veel sterker...maar ja...voetballen doen we op het gras

17 april 2019 om 14:47

Zullen we het op papier de goedkoopste selectie noemen? Dat lijkt mij namelijk een betere omschrijving. Ajax heeft nog geen wedstrijd verloren in dit Europese seizoen, als we dat nog 3 wedstrijden vol kunnen houden.. het zou fantastisch zijn!

Real Madrid heeft Ajax dit seizoen verslagen.

Verder is er geen tegenstander meer die van mening is dat Ajax op papier de minste selectie heeft, daar Ajax een team heeft met spelers een aantal spelers die elke ploeg die nu nog in de CL zit dolgraag zou willen hebben. Een De Ligt, de Jong, Neres, Tadic, Ziyech zijn ook welkom bij een ploeg als Juventus, zeker na dit seizoen.

De Rene van der Gijpjes van deze wereld zeiden allemaal dat dit nooit meer zou gebeuren. Dat zeiden ze met 0 twijfel in hun meninkjes. Noemden het idee van een voetbalfilosofie maar onzin. Zulke oud profs die nooit veel uit hun carrière hebben gehaald zeggen ook altijd dat een trainer totaal onbelangrijk is. City speelt natuurlijk uit zich zelf de herkenbare stijl van Guardiola. Terwijl de ploegen van Mourinho zeker ook allemaal vanuit zich zelf spelen zoals zij spelen. Een trainer heeft volgens zulke figuren geen invloed op het spel. Gooi maar 11 willekeurige top spelers samen en zij zullen dan niet als los zand spelen.
Ik kan zulke meninkjes van onze Hollandse analisten echt niet meer uitstaan, bah. Altijd ook maar met alle winden mee draaien. Ten Hag kon er eerst ook helemaal niks van. Even uitlachen omdat hij zo raar klonk volgens jou. Dat is natuurlijk waarop je een trainer moet beoordelen. Waar is Valentijn Driessen trouwens? Het hele seizoen probeerde hij zijn best te doen om Ten Hag helemaal kapot te maken. Met zelfs grove leugens verspreiden dat Ziyech en Tadic elkaar zouden haten.

ik had dit ook nooit meer verwacht van een Nederlandse club en ik denk iedereen die een beetje kijkt naar de financiele verschillen tussen bepaalde clubs in Europa niet. dit is echt een wereldprestatie. we moeten hier in Nederland echt optimaal van genieten want dit structureel blijven presteren zal een hels karwei zijn.

je kan nog zo een goed beleid voeren maar er zal niet elk seizoen een De Ligt, Vd Beek of Frenkie De Jong doorkomen uit je jeugdopleiding en de meeste grote buitenlandse talenten zullen toch eerder voor een topcompetitie kiezen dan voor de Eredivisie. draait een Manchester City bv even niet gooien ze er in de aankomende transferperiode weer even 200 miljoen aan aankopen met een jaarsalaris van minimaal 5 miljoen per speler tegen aan. voor een Nederlandse club is dat een stuk lastiger

Ajax lijkt inmiddels wel structureel te zijn aangehaakt bij de Europese subtop qua financien en dat is een wereldprestatie op zich

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

46 jaar
126 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Guardiola en Overmars moeten grootmacht er weer bovenop helpen’

Josep Guardiola en Marc Overmars zijn in beeld bij AC Milan, zo verzekert Mundo Deportivo zaterdag. Volgens de Spaanse sportkrant is de manager van Manchester City de ideale kandidaat om vanaf...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren