PSV wil ‘acuut probleem’ voorkomen en accepteert alleen ‘enorm hoog bedrag’

Dinsdag, 16 april 2019 om

PSV wil graag ook komend seizoen over Luuk de Jong beschikken. Volgens de dinsdageditie van het Eindhovens Dagblad neemt de regerend landskampioen alleen genoegen met ‘een enorm hoog bedrag’ als een geïnteresseerde club het nog twee jaar doorlopende contract van de 28-jarige aanvaller annex captain wil afkopen.

Het regionale dagblad schrijft dat PSV ‘een acuut probleem’ zou hebben als De Jong met zijn scorend vermogen en leiderschap zou wegvallen. De aanvaller maakte zondag in het thuisduel met De Graafschap (2-1) alweer zijn 26e treffer van het seizoen; een evenaring van zijn persoonlijke record in de Eredivisie.

De Jong speelde eerder reeds in het buitenland. Zijn verblijven in de Bundesliga bij Borussia Mönchengladbach en in de Premier League bij Newcastle United waren echter geen onverdeeld succes. Het blijft de vraag of de aanvoerder van PSV in deze fase van zijn leven wél zou slagen in een grote buitenlandse competitie. Daarnaast hoeft de aanvaller niet nu al te cashen in een ver land en kan hij bij PSV in beeld blijven voor het Nederlands elftal.

PSV ziet het volgens Eindhovens Dagblad absoluut zitten dat De Jong kan uitgroeien tot een clubicoon in de moderne tijd. De aanvaller zette in juli vorig jaar zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2021. De verwachting is dat er komende zomer interesse zal zijn vanuit het buitenland als hij ook de komende weken blijft scoren en eventueel met PSV de landstitel prolongeert.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door palko)
16 april 2019 om 10:52

Begrijpelijk. Hij is heel belangrijk voor Psv. Aan de andere kant begrijp ik de term "acuut probleem" niet zo erg. Ze hebben Lammers en die Zuid-Amerikaan wiens naam ik steeds vergeet klaar staan om hem te vervangen, mocht hij weggaan. Luuk is nu 28 en heeft nog 2 jaar contract, en de vervangers heb je al in huis. Dit is eigenlijk dus ook wel een goed moment om nog een lekker bedrag voor hem te vangen. Lastig...

16 april 2019 om 11:09

ik vind luuk erg beperkt maar past goed in het plaatje van hoe psv nu op dit moment speelt.
psv gebruikt erg veel de lange bal naar luuk de jong(of de vleugels spitsen) waar door hij een bal vast kan houden en of kan counteren.als je met luuk de jong op de helft van de tegenstander speelt is hij als af maker(doelpunten maken erg belangrijk) maar luuk kan niet mee voetballen, kaatsen in de kleine ruimtes en of een man uitspelen, luuk kan je ook niet gebruiken als een wandelende kapstok waar iedereen zich op aan kan hangen.simpele ballen vasten houden en kaatsen tijdens een counter dan is hij prima van waarden.verder vind ik hem technisch goed genoeg voor het spel van psv, ik zie in de eredivisie technische betere voetballers(en niet alleen bij ajax.

bijvoorbeeld babel vind ik in de spits bij oranje het spel beter begrijpen hoe er moet worden gespeeld en dat is ook meteen de reden waarom hij geselecteerd wordt.babel begrijpt wat er gevraagd wordt en weet het ook uit te voeren.
babel is ook luuk de jong voorbij gestreefd in oraje.babel vind ik een erg goede speler en is fysiek een stuk sterker.
leuk de jong wordt top scoorder in de eredivisie maar staat achter babel in oranje, dat komt omdat hij kwaliteiten mist.

16 april 2019 om 11:33

nou nou van Babel word je ook niet vrolijk hoor. Eens dat Luuk de jong niet goed genoeg is voor Oranje. A. de Jong is niet goed genoeg. B. Oranje speelt een systeem waar types als Weghorst en de Jong niet tot hun recht komen.
Babel vind ik alleen ook niet goed genoeg voor Oranje. Die 2 kansen die hij tegen Duitsland miste, zie ik Luuk de Jong wel maken. Die heeft meer een killerinstinct dan onze Roze Rapper.

16 april 2019 om 12:13

ik wist dat je die twee doelpunten zou gaan aanhalen maar helaas heb je het bij het verkeerde einde.zou luuk de jong ook op die plek hebben gestaan? dat kan niemand weten.ik kan ook 10 andere spitsen op noemen die in die situatie een doelpunt zouden scoren.maar zoals ik al eerder aan gaf: vind ik babel het spel beter begrijpen waar door we door kunnen voetballen dat is belangrijker i het systeem dat we nu voetballen, hij komt ook in de positie om te scoren omdat hij weet dat hij daar moet zijn of omdat hij het spel beter begrijpt daarom komt hij ook in die positie voor de goal en dat doet hij ook beter,

luuk heeft erg veel kansen gehad in oranje en ook in andere systemen van oranje bondscoaches.

16 april 2019 om 15:38

Ik snap niet zo goed waarom je Babel aanhaalt eerlijk gezegd. Bij Oranje speelt hij als linkerspits of zelfs linksbuiten. Dat is natuurlijk een heel andere positie dan LdJ speelt, die kan echt alleen vanuit het centrum opereren. Wat je zegt klopt opzich allemaal wel (en ik vraag me ook af of LdJ die kansen tegen Duitsland gemaakt had, hij is traditioneel gezien niet de beste afmaker als het met zijn voeten moet), maar Luuk is niet voorbij gestreefd door Babel, maar door Memphis. Daar achter lijkt hij vaak wel de tweede spits, zeker geen schande.

16 april 2019 om 18:55

nou op papier zie ik memphis als spits staan, maar deze spits is een valse spits in oranje, vaak staat memphis ook te ballen op het middenveld de helft van de tijd, en babel kruipt in de spits, bij spel harvatingen zie je vaak dat depay zich terug laat zakken en dat de bal in de spits wordt gebracht en babel is het aanspeel punt.oranje heeft eigenlijk geen echte spits, iedereen mag in de spits lopen mits daar in oranje afspraken worden gemaakt onderling.buiten dit om vind ik babel van nature een meer talent hebben,dan luuk de jong,motorisch zit het beter bij zo wel babel als depay.

Dit is gewoon een uitstekende speler voor PSV, lijkt me ook zijn plafond qua niveau en daar is niks mis mee. Gezien zijn leeftijd zou hij nog makkelijk de komende 3 jaar moeten kunnen meedoen om topscorer van de Eredivisie te worden.

16 april 2019 om 07:10

Jaa 100% mee eens! Die gaat niet slagen bij een club in het buitenland.. Zit hier prima op zijn plek!

16 april 2019 om 10:32

Ik vind dit zo'n onzin. Luuk is de afgelopen 5 jaar enorm gegroeid en is nu duidelijk de beste spits van de eredivisie. Die zou zeker moeten slagen bij een subtopper in Duitsland of Italië. Werkelijk een fantastische kopper met een uitstekende mentaliteit.

16 april 2019 om 12:30

Helemaal mee eens Asroma8. Hoop dan ook erg dat hij in Eindhoven blijft, normaal gesproken toch een garantie voor 20 doelpunten en een echte leider in het veld. Daarnaast vind ik hem ook nog eens een symphatieke jongen, zeker voor de camera, alhoewel ik volgens mij een van de weinigen ben die dat vindt

16 april 2019 om 12:40

niet alleen kopper, zijn looplijnen zijn ook fantastisch, hij is vrij sterk, technisch in de bal beschermen en daardoor ook balvast. een heerlijk aanspeelpunt voor je team. Enige is dat hij soms een beetje gaat vechten tegen zichzelf als het niet goed loopt

16 april 2019 om 12:48

Vergeet niet dat hij z'n hele carriere al erg wisselvallig is. Nu is hij de beste spits in de Eredivisie, maar nog niet zo lang geleden wouden ze hem zelfs slijten aan een Mexicaanse club en je hebt bij De Jong ook niet bepaald de zekerheid dat hij volgend seizoen gewoon z'n vorm vasthoudt.

Verder heeft hij overigens wel aangetoond ook z'n mannetje te kunnen staan op een hoger niveau. Hij speelde goed in de Champions League. Weghorst doet het al leuk in de Bundesliga en die vind ik toch echt een stuk slechter dan De Jong. Een stap hoger zou hij dus nog wel kunnen maken.

16 april 2019 om 07:17

Maar je gaat er geen mega bedrag aan verdienen, terwijl je een hand vol zeer talentvolle spitsen achter de hand hebt. Leuk die kampioenschappen nu, maar je zult spelers moeten hebben die voor veel geld verkocht kunnen worden, als ze in het spoor van ajax de komende jaren willen blijven. Ze kijken nu teveel naar de recente toekomst ipv verre, ala feyenoord

16 april 2019 om 07:26

Met alleen maar talent ga je de oorlog ook niet winnen. Het middenveld en de buitenspelers zijn al piepjong, prima als daar een ervaren spits tussenstaat. Romero is alleen maar geblesseerd en Lammers zit nog niet op het niveau van Luuk.

16 april 2019 om 07:39

Het middenveld is jong, maar ook erg flets. Veel werkers/contoleurs. Rosario in vorm, guti en rigo zijn voetballend ingesteld. Hendrix voegt voetballend niets toe en sadilek is een verbeterde uitvoering van hendrix. Als je met hem als enige controleur speelt begrijp ik zn inbreng, maat rosario kan volgens mij makkelijk als enige echte controleur spelen, met zn fysiek en loopvermogen. Thomas betwijfel ik van of die het niveau heeft. Het middenveld moet grondig worden gerenoveerd iig. Verder snap ik dat er ervaring nodig is, maar het spel is nu te veel via voorzetten en lange ballen ipv verzorgd positiespel, wat komt door de aanwezigheid vd jong. Het is behoorlijk dubbel

16 april 2019 om 07:43

Het gebrek aan positiespel is in mijn ogen volledig op het conto te schrijven van Mark van Bommel, die liever controleurs opstelt in plaats van voetballende middenvelders. Ik vind dat je Luuk de Jong dat moeilijk kwalijk kan nemen. Onder Cocu was het spel overigens helemaal niet zo afhankelijk van De Jong. Het is dus niet zo dat De Jong alleen kan renderen als het spel van hem afhankelijk wordt gemaakt, of dat zijn aanwezigheid per se moet betekenen dat er alleen maar lange ballen worden gespeeld.

16 april 2019 om 08:12

@davilla7

Quote: "met alleen maar talent ga je de oorlog ook niet winnen. Het middenveld en de buitenspelers zijn al piepjong, prima als daar een ervaren spits tussenstaat. Romero is alleen maar geblesseerd en Lammers zit nog niet op het niveau van Luuk".

Je hebt natuurlijk volkomen gelijk met je bewering. Maar aan de andere kant, moeten talenten wel spelen en ervaring p het hoogste niveau opdoen om het door PSV gewenste niveau te kunnen halen. Het is overigens nog maar zeer de vraag of Lammers ooit het niveau van Luuk de jong zal halen.

16 april 2019 om 08:43

Deels mee eens, niet zozeer doordat ze jonge talenten over het hoofd zien door de Jong aan zijn contract te houden, maar veel meer doordat ze nieuwe buitenkansjes mislopen door de Jong aan zijn contract te houden. De Jong heeft zich jaren lang (dus niet slechts anderhalf seizoen) ingezet voor Psv. Dan moet je hem ook een mooie stap gunnen op het moment dat die langs komt. Bij de opmerking enorme bedragen, denk ik niet meteen aan het gunnen van een stap. Al is het natuurlijk afhankelijk van wat er met enorme bedragen bedoeld wordt. Ze hoeven hem namelijk ook niet voor (bijna) niets te laten vertrekken, maar een zekere gunfactor heeft die jongen wel verdiend.

16 april 2019 om 11:34

Waarom moet het steeds maar gaan over geld verdienen?? He hebt de beste centrumspits van de eredivisie, waarom moet hij dan weg voor een speler die vervolgens veel geld moet gaan opbrengen? Het gaat toch om het voetbal en de schalen en bekers? Of zit je te juichen en te genieten van de financiële resultaten??

16 april 2019 om 07:52

@ramondiaz: Helemaal mee eens. Zou inderdaad als ik PSV was, hem nog jaren in Eindhoven houden. Denk niet dat de (sub)top van Europa voor hem komt. Zou je alleen een gek bedrag uit China kunnen verwachten. Dan zou je het als PSV zijnde kunnen overwegen, je moet dan echter wel een alternatief achter de hand hebben. Is Lammers al zover?

16 april 2019 om 10:43

Lammers is zeker nog niet goed genoeg. Denk ook niet dat die ooit beter gaat worden dan de Jong.

16 april 2019 om 12:33

Lammers is nog veels te wisselvallig, en er zijn nog veel te veel wedstrijden waarin hij onzichtbaar is. Technisch wel een goede voetballer natuurlijk, maar is niet zo'n afmaker als Luuk.

16 april 2019 om 08:57

ik snap ook eigenlijk niet waarom hij niet zo blijven, ieder jaar spelen om het kampioenschap, de beker, europa league en of champions league(enkel wanneer ze kampioen worden) alleen heeft hij wel pech wanneer er een spits aandient die andere kwaliteiten heeft of beter is dan luuk.

Begrijpelijk. Luuk de Jong is de beste centrumspits die PSV de afgelopen 15 jaar heeft gehad. Zijn dominantie in de lucht is ongekend. Ik vraag me alleen wel af wat dit betekent voor Lammers, Romero en Piroe. Vooral Lammers is te goed om een seizoen op de bank te zitten.

16 april 2019 om 07:56

Lammers via de Huntelaar route naar Ajax en dan naar Real Madrid voot veel geld lijkt me een prima plan haha...

16 april 2019 om 10:33

Lammers gaat nooit dat niveau halen. Die moet al blij zijn als hij ooit het huidige niveau van de Jong aantikt.

16 april 2019 om 11:34

huntelaar heeft ook bewezen dan hij het niveau van het toenmalige Real niet aankon. Dus het niveau hebben zegt niet alles.

16 april 2019 om 08:24

Lammers zou je weer kunnen verhuren toch? Volgens mij kan Piroe nog genoeg leren als spits in de Kkd. Romero begint een beetje een troosteloos verhaal te worden.

16 april 2019 om 10:54

Lammers zou je ook op 10 kunnen zetten, dan heb je ook dat probleem verhogen een aanvallende middenvelder met scorend vermogen

16 april 2019 om 10:55

*verhogen moet verholpen zijn... autocorrectie mobiel, excuses

16 april 2019 om 12:36

Ja, dat zou ik nou ook een interessante optie vinden. Met zijn techniek en tweebenigheid (is dat een woord eigenlijk?) zou ik hem op die positie wel eens willen zien.

Ze lijken bij psv niet meer te weten wat ze willen zeg. De jong is dit seizoen belangrijk voor psv, maar het spel is veel te veel van hem afhankelijk. Veel voorzetten en hoge ballen waardoor spelers het vaak niet eens over de grond proberen. Ook het drukzetten werkt met de jong niet, gezien die daar te traag voor is. Je hebt voor 10 miljoen een spits gekocht, lammers komt terug en 2 vanuit jong, die allemaal niet gaan spelen met de jong erin. Dit is gewoon kapitaalvernietiging, want aan dr jong ga je geen mega bedrag verdienen. Terwijl je dit in de recente toekomst wel zou moeten doen om bij ajax in het spoor te blijven. Kijk aub vooruit ipv in het heden te blijven hangen

16 april 2019 om 07:33

Ik denk dat het slim is om nu al te roepen dat hij een hoog bedrag moet opleveren, zodat alleen echt geïnteresseerde clubs zich melden en niet van die clubs die denken dat ze een pinch hitter voor een klein prijsje kunnen ophalen. Daar is PSV bij gebaat, maar zeker ook Luuk de Jong, die alleen zou moeten vertrekken naar een club die serieus geld voor hem moet betalen anders weet hij op voorhand dat hij op de bank terecht komt.

16 april 2019 om 07:48

Ik denk ook dat het voetbal van PSV veel dynamischer kan worden met Lammers als voorste man. Lammers kan er nu ook al staan. Tuurlijk moet hij nog groeien, maar in NL kan hij prima mee. Ik denk echter dat het wel goed zou zijn om De Jong erbij te houden. Hij heeft zich bewezen en het geeft je de mogelijkheid om verschillende tactieken te hanteren.

16 april 2019 om 07:57

Precies dat, maar dat is ook het dilemma. Psv zal in mijn optiek beter spelen met een andere spits, alleen gaat de jong niet met een huntelaar rol genoegen nemen

16 april 2019 om 08:25

Maar je zet een spits als de Jong niet op de bank ten koste van Lammers zodat je wat dynaimscher bent. Daar heeft de Jong veel te veel kwaliteiten voor.

16 april 2019 om 08:03

Ik vind dat je hem echt veel te kort doet. L. De. Jong is topscorer van de eredivisie. Natuurlijk Lammers doet 't goed, maar al zo goed voor Psv?? Volgens mij legde huntelaar er destijds meer dan 20 in bij Heerenveen. Dat is absoluut geen zekerheidje. Dan Romero ik was ook super enthousiast dat die kwam maar feit is dat die tot nu geen enkele hele wedstrijd in psv 1 heeft gespeeld, dus ook dat lijkt me geen zekerheidje. Je zou de vraag moeten stellen, wat als l. De Jong geblesseerd was geweest!?! Nou dan hadden we qua punten rond feyenoord gestaan.

16 april 2019 om 08:32

Dat klopt natuurlijk niet. PSV werd vorig seizoen gewoon met 10 punten verschil kampioen op Ajax en toen maakte Luuk de Jong er slechts 12. Dus om te concluderen dat PSV dan rond Feyenoord had gestaan vind ik onjuist. Ik ben het wel eens met Justpsv95. Op een gegeven moment moet je gewoon doorselecteren, want het aanhouden van de Jong gaat ten koste van alle veelbelovende spitsen die PSV had en nu in de gelederen heeft. Locadia heeft door de Jong nooit een vol seizoen in de spits kunnen spelen. Lammers, Piroe en Romero komen er ook nog aan. Ik snap ook niet dat PSV hem niet zou verkopen op zijn hoogtepunt. Dit seizoen gaat hij hoogstwaarschijnlijk zijn persoonlijke record verbeteren, heeft in de CL wat goals gemaakt en is nu weer aanvoerder. Ik denk juist dat dit het moment is dat hij redelijk goed in de markt ligt. We kunnen ook niet stellen dat het houden van de Jong een garantie is voor goals want er hebben in zijn 5 jaar bij PSV hele magere jaren tussen gezeten.

16 april 2019 om 10:35

Dit is zo'n typisch nederlandse mentaliteit. De Jong heeft een topseizoen, en word zonder penalty's te nemen topscorer van de eredivisie, maar PSV is "te afhankelijk" van hem. Moet Barcelona dan ook Messi wegdoen of Chelsea Hazard? Nee, je beste spelers houd je gewoon.

En het is ook niet zo dat PSV puur voor de Jong speelt want de buitenspelers gaan constant naar binnen en scoren ook genoeg goals.

Zou nog prima een stap kunnen maken nu hij op zijn top zit. Goede spits als je hem goed gebruikt. Als hij zelf ook wil is het maar de vraag of hij te behouden is.

16 april 2019 om 07:25

Subtop in de Buli moet zeker lukken, daar krijgt hij de ruimte om zijn kunstje te doen. Bij een echte topclub in welke competitie dan ook krijgt hij te weinig ruimte. Hier valt dat nog niet zo op doordat hij zijn fysiek in kan zetten, maar als dat voordeel wegvalt (wat gebeurt in een hogere competitie) dan zie je dat hij technisch behoorlijk beperkt is.

16 april 2019 om 10:38

Juist tegen clubs die de bus parkeren is zo'n fantastische kopper een geweldige optie.

16 april 2019 om 07:40

Hij heeft al aangegeven dat die naar een club wilt die hetzelfde speelt als psv de laatste jaren, met veel lange ballen en voorzetten. Hiermee wilt die waarschijnlijk een gladbach scenario voorkomen

Het is voor de korte termijn begrijpelijk, maar Luuk gaat niet zo snel verlengen. Dus over 2 jaar loopt hij gratis weg en heeft hij de jeugd 2 jaar lang geblokkeerd. Van de andere kant is hij een garantie voor 25-30 goals en daarmee houdt hij PSV eigenhandig in de kampioenrace. Dat lijkt me een duivelsdilemma.

16 april 2019 om 07:54

Hoe kan de spits die er dit seizoen waarschijnlijk 30 inlegt nou de jeugd blokkeren? Hij is een garantie voor doelpunten dit seizoen. Misschien moet Barcelona Messi ook maar weg doen want die wordt ook ouder en blokkeert een jeugdspeler. Snap ook niet waarom Ajax Tadic heeft gehaald want die blokkeert ook de jeugd.

Vind dat echt zon onzinnige opmerking. Dan moet de jeugd laten zien dat ze beter en belangrijker zijn dan Luuk de Jong.

16 april 2019 om 08:17

Verschil is dat PSV een doorstroom club is en Barca een eindclub. Maar als je PSV en Barca met elkaar gaat vergelijken dan wordt het wel een heel lastige discussie om je te overtuigen.

16 april 2019 om 08:29

@rochus

Quote: "verschil is dat PSV een doorstroom club is en Barca een eindclub".

Misschien kun je het beter over de overeenkomst hebben. PSV en Barcelona zijn beide voetbalclubs en het doel van een voetbalclub is het winnen van zoveel mogelijk prijzen. Vooral Nederlandse voetbalclubs kunnen maar op twee manieren geld verdienen en dat is door het winnen van prijzen en de daar aan gekoppelde (mogelijke) deelname aan de CL, en de verkoop van spelers. Een club die prijzen wint, is natuurlijk veel aantrekkelijker voor talenten dan een club die dat niet doet en deelname aan de CL kan je wel vergeten als je elftallen het veld in stuurt die louter en alleen bestaan uit jongelingen. PSV moet derhalve gewoon resultaten behalen om de rekeningen en de salarissen van de spelers te kunnen blijven betalen en aantrekkelijk te blijven voor talenten. En kan het zich derhalve helemaal niet permitteren om een doorstroomclub te zijn. Dat is bovendien ook geen doel op zich, maar het gevolg van een slechte concurrentiepositie. PSV is geen handelshuis en ook de verkoop van spelers is geen doel op zich, maar gewoon een kwestie van oorzaak en gevolg waarbij de oorzaak ligt in het feit dat er (grotere) clubs zijn die een speler betere voorwaarden kunnen bieden. En dat is tegenwoordig al lang niet meer uitsluitend voorbehouden aan topclubs.

16 april 2019 om 09:09

Een club die prijzen wint is veel aantrekkelijker voor talent? Toch misschien nadenken voordat je iets roept. Ajax heeft de grotere talenten, jarenlang niets gewonnen. Dortmund stroomt over van talent, winnen ook niet zo vaak een prijs. Arsenal staat ook bekend als een club voor talenten, winnen haast nooit wat. Prijzen pakken en gewild zijn bij talenten staan los van elkaar. Ontwikkeling en kansen daarentegen....

16 april 2019 om 09:52

@ninjakai

Quote: "een club die prijzen wint is veel aantrekkelijker voor talent? Toch misschien nadenken voordat je iets roept. Ajax heeft de grotere talenten, jarenlang niets gewonnen".

Niet iedereen denkt zo opportunistisch. Ajax heeft een overvolle prijzenkast. Het is natuurlijk niet zo dat de prijs die een club wint het volgende jaar weer vergeten is. Borussia heeft ook gewoon de CL gewonnen en speelt bijna ieder jaar in de CL en hetzelfde gold tot voor kort ook voor Arsenal. Misschien neem je het winnen van prijzen iets te letterlijk, maar misschien had ik ook niet moeten schrijven "het winnen van prijzen", maar "het behalen van succes", dat bedoelde ik feitelijk.

16 april 2019 om 08:20

@rochus

Quote: "het is voor de korte termijn begrijpelijk, maar Luuk gaat niet zo snel verlengen. Dus over 2 jaar loopt hij gratis weg en heeft hij de jeugd 2 jaar lang geblokkeerd".

Dat verhaal gaat al lang niet meer op, nu de talenten doordat Jong PSV in de KKD competitie mag deelnemen, daar voldoende speeltijd krijgen en ervaring op kunnen doen. Perr Schuurs is ook al door iedereen afgeschreven, terwijl de insiders weten dat hij na de winterstop in werkelijkheid een enorme progressie heeft door gemaakt en tegenwoordig wekelijks bij de uitblinkers van Jong Ajax behoort. Die volgt precies dezelfde weg die bijv. Frenkie de Jong, Carel Eiting en Donny van der Beek ook hebben afgelegd. En met succes.

16 april 2019 om 08:58

"maar Luuk gaat niet zo snel verlengen."

Waarom denk je dat? Hij heeft zijn contract bij PSV al twee keer eerder verlengd.

16 april 2019 om 09:04

Ik meen vaker gelezen te hebben dat Luuk nog een keer naar het buitenland wil en nog ergens wil cashen. Dan is 30 jaar daar een mooie leeftijd voor om transfervrij in ieder geval te cashen, middels een mooie tekenbonus. Ook weet ik niet of hij in het salarishuis van PSV nog veel stappen kan maken. Ik vermoed (maar dat weet ik absoluut niet zeker) dat hij redelijk hoog in de boom zit en hoeveel PSV nog kan doen in salaris,

Ik zou als PSV nu juist verkopen. Ik snap de gedachte van angst om goals te verkopen maar je hebt te talentvolle spitsen om hetde niet te dóén. Alleen voor luuk is het lastig want een topcompetitie kan die niet aan helaas. Maar hier moet psv wel kiezen voor de lange termijn vind ik

16 april 2019 om 08:44

Welke club zou hem kunnen gebruiken? Een beperkte spits die het moet hebben van lange ballen en hoge voorzetten. In het buitenland al 2x geflopt.

16 april 2019 om 10:44

Ja PSV geeft alleen maar voorzetten met Lozano en Bergwijn als klassieke vleugelspelers toch? Nah niet echt he die twee komen constant naar binnen terwijl alleen Angelino echt goede voorzetten geeft.

16 april 2019 om 11:01

@asroma8 Luuk zou nog meer scoren als Lozano en Bergwijn meer voorzetten zouden geven. Luuk is de beste kopper van de eredivsie.

Moeilijke keuze, aan de ene kant begrijpelijk dat ze een garantie voor goals willen verkopen. Maar aan de andere kant: er is geen ruimte voor de jeugd waardoor ze misschien hun conclusie trekken en sneller geneigd zijn PSV te verlaten. Daarnaast denk ik dat het opstellen van Luuk de Jong er ook toe leidt dat het voetbal niet om aan te gluren is. Naar mijn mening komen de snelheid en beweeglijkheid van Lozano en Bergwijn veel minder uit de verf omdat Luuk er staat. Maarja, hij legt ze wel in het mandje!

16 april 2019 om 10:41

Zolang PSV geen enorm spitsentalent achter de hand heeft moeten ze er alles aan doen om de Jong te behouden. Lammers is bij lange na niet het niveau van de Jong en Romero is continu geblesseerd. Komt er dus op neer dat ze bij een verkoop toch weer een nieuwe spits moeten halen.

16 april 2019 om 11:59

Welke nummer 9 heeft de kans gekregen bij Psv? Maar ben het ermee eens, je kunt nu niet ineens op je jeugd vertrouwen omdat deze nooit vlieguren hebben gemaakt

Psv is de prijs aan het opdrijven. Ze hebben natuurlijk al een aantal talentvolle spitsen achter de hand om het gat op te vullen, dus de nood is helemaal niet zo hoog. Vooral Lammers lijkt de perfecte opvolger.

16 april 2019 om 08:54

Opdrijven? Dat zal wel meevallen. Avonturen in Duitsland en Engeland waren niet succesvol. De kans dat een buitenlandse club in Europa hem voor veel geld wil halen acht ik nihil.

16 april 2019 om 09:21

Idd en daarbij wordt hij deze zomer 29, dus die investering kun je als kopende club volledig afschrijven.

Psv moet hopen op een Chinese club.

Waar zou de Jong heen moeten als je al mislukt bij BMG en Newcastle?
Olympiakos,young Boys,dijon,slavia Praag...dat kaliber dan?
Eredivisie leuk en aardig,maar is een speeltuincompetitie qua niveau.
Ook in CL hebben we PSV en de Jong gezien en dat was een objectief beeld van de verhoudingen Eredivisie en andere competities.ajax is een uitzondering dit seizoen in Europa (en seizoen EL-finale).
Wellicht heeft een Chinese club interesse?de Jong loopt binnen,psv ontvangt een hoge transfersom en Lammers kan zijn plek innemen!

16 april 2019 om 09:56

Jij verkondigd echt onzin, Luuk is misbruik bij Newcastle als 10. Begrijp ik ook wel, dat die niet slaagt. Verder heeft die in europa 3 keer gescoord in de groepsfase, in een enorm moeilijke poule? Ik zou de gok wagen, als je met lange ballen speelt en goeie voorzetten, want luuk is een garantie op 20 goals, als je goeie spelers hebt.

Gelukkig staat 'enorm bedrag' tussen haakjes.

In de Eredivisie doet hij het goed, bij Oranje komt hij niet aan de bak, met PSv Europees geen potten kunnen breken en zijn 2 eerdere avonturen waren ronduit mislukt. Dus de (sub)topclubs in Europa zullen niet hun budget gaan verbrassen voor De Jong.

In denk eerder met alle respect in de categorie Bordeaux - Celta de Vigo - Sporting Braga - Kasimpasa. Of wellicht is China een optie, dan is PSv toch nog spekkoper !

16 april 2019 om 09:00

"met PSv Europees geen potten kunnen breken"

Maar wel drie keer gescoord in de poulefase.

16 april 2019 om 10:39

En niet tegen de minste clubs.

16 april 2019 om 10:43

"en niet tegen de minste clubs."

Sterker nog: hij heeft dit seizoen 6 wedstrijden gespeeld tegen clubs die nu nog in de CL zitten en in 5 van die wedstrijden scoorde hij.

16 april 2019 om 09:27

Bij dat clubje van jou is hij misbruikt op het middenveld. Daar heeft hij in dat halve jaartje nooit op zijn beste positie kunnen voetballen.

Als hij nu niet de overstap maakt dan blijft het stigma "loser in het buitenland" aan hem kleven. Mooi en aardig al die goals in Nederland maar wat zegt dat nou zullen mensen altijd over hem blijven roepen. Het is nu nooit voor hem lijkt me.

Luuk de Jong scoort al jaren erg veel en is gewoon een prima centrumspits, maar wel eentje die je goed moet bedienen. Hij is niet het type snelle spits die wel ff 2 man uitspeelt, maar geef hem een goede voorzet en hij is extreem doelgericht.

Ik denk dat hij wel naar het buitenland kan, maar hij zal, door zijn type spel, wel de club op speelwijze moeten selecteren.

Luuk de Jong moet spelen bij een club die beter is dan de tegenstanders. De topclubs uit Engeland en Spanje zullen niet op hem zitten te wachten en de clubs uit de middenmoot in de topcompetities passen niet goed bij zijn kwaliteiten. Hij moet dus bij een topclub in een mindere competitie spelen. Dat kan prima bij PSV en anders cashen in een ver land.

Los van het feit dat ik Luuk de Jong een zeikerd eerste klas vind en hij allerminst mijn favoriet is, is hij uitermate nuttig voor Psv’s nationale doelen en heeft hij zichzelf dit jaar ook in de Champions League overtroffen. Zijn prestaties dit seizoen zou ik benutten om hem, met 28 jaar nog een goede leeftijd om nog een keer zijn geluk buiten Nederland te beproeven, voor het maximaal mogelijke bedrag te verkopen; een mooie middenmotor in Engeland of Duitsland moet er toch inzitten voor hem – West Ham of Werder Bremen of zo.

Ten eerste lijkt me dat een verstandig besluit omdat het spel van PSV totaal afhankelijk is van hem. Als PSV het aanvallend niet meer weet – en met dit middenveld is dat verontrustend vaak het geval – is het pompen op De Jong of gokken op de grillen van Lozano en Bergwijn, die zeker uit vorm niet bijdragen aan de aanvoer richting De Jong. Dan is het leuk dat Van Bommel de wijsneus uithangt met uitspraken als ‘wanneer je plan A perfectioneert, heb je geen plan B nodig’, maar de beperktheid van PSV met zijn afhankelijkheid van De Jong wordt in deze fase pijnlijk duidelijk.

Dat brengt me bij het tweede argument: welk perspectief schets je voor Lammers en Romero? Lammers draait een uitstekend seizoen en is in potentie een betere versie van De Jong. Je zet een volledig tweebenige, doelgerichte jonge spits toch niet op een zijspoor ten faveure van een eenzijdige aanvaller die alleen goed kan koppen? En wat een kapitaalvernietiging is dat voor Romero? De Argentijn barst van de potentie maar heeft gewoon pech met blessures, waarbij het belangrijk is op te merken dat het om verschillende blessures gaat en geen terugkerende, chronische. Met Lammers, Romero en – in ieder geval gedurende de voorbereiding – Piroe heeft PSV genoeg scorend vermogen waar het gewoon op in moet durven zetten. Jongens die als centrumspits de aanval van PSV meer dynamiek en verrassing kunnen bieden dan de honkvaste kapstok die De Jong is. Je ziet het met Ajax, dat door een dynamische speler als Tadic in de spits te zetten meegaat met de Europese trend.

Het vergt alleen een wat ander middenveld. Laat PSV zich in plaats van het behoud van De Jong richten op een slimmer en productiever middenveld volgend seizoen, mogelijk gemaakt door een beter centrum achterin. Als de geluiden kloppen zou met Álvarez een enorme verbetering ten opzichte van Schwaab kunnen worden binnengehaald, waaraan Viergever en hopelijk Obispo – á la Blind bij De Ligt – zich op kunnen trekken. Wellicht is de veiligheidsgordel van twee sobere controleurs op het middenveld dan niet meer nodig en kan Van Bommel eindelijk eens een middenveld met de punt naar achteren opstellen. Daarom: verkoop Hendrix en Pereiro en stel je middenveld samen met Rosario, Gutierrez en Ihattaren (met Sadílek, Thomas en Mauro heb je dan voor elke positie een vergelijkbare, basiswaardige speler als achtervang), dat creativiteit kwijt kan wanneer de aanval met Lammers/romero dynamischer is. Ik betwijfel of Lozano en Bergwijn (allebei vertrekken), maar bij een vertrek heb ik voor de flanken het volste vertrouwen in Malen en Gakpo. PSV heeft ingezet op de doorstroom van eigen jeugd; het moet nu niet in conservatisme blijven omwentelen. Zoals Sir Alex Ferguson altijd zei: ever change a winning team. Doorselecteren dus.

Ik word wel een beetje moe van het uitgekauwde cliché dat Luuk de Jong sowieso niets te zoeken heeft in het buitenland, omdat hij daar als eens mislukt is.

Bij Borussia Monchengladbach is hij een paar maanden geblesseerd geweest en daarna kreeg hij steeds minder kansen. In 2013-2014 zelfs maar 72 minuten speeltijd verdeeld over 13 invalbeurten. Daarna werd hij bij Newcastle United misbruikt als nummer 10.

Intussen is hij weer vijf jaar verder. Hij heeft al vier keer 20+ goals gemaakt in een eredivisieseizoen en dit jaar zou hij zelfs de 30 aan kunnen gaan tikken. En ook op een hoger niveau kan hij best wel wat, dit seizoen heeft hij drie keer gescoord in de poulefase van de Cl.

Natuurlijk is Luuk de Jong niet geschikt voor de Engelse, Spaanse of Duitse top. Maar ik weet zeker dat hij in die landen van waarde kan zijn voor de subtop.

16 april 2019 om 10:36

Hij is niet 1x maar 2x mislukt. En dan kun je je verschuilen achter het feit van blessures en dat hij zogenaamd niet op zijn positie heeft gespeeld, maar zo werkt het niet in het buitenland. Als je niet presteert staat er een ander te trappelen en zak je in pikorde richting de achterdeur.

In de Eredivisie zeurt De Jong al bij een licht duwtje, nou dan heb je in Engeland al sowieso niets te zoeken.

Daarbij wordt in Europa steeds meer met een voetballende spits gespeeld met techniek, inzicht en snelheid, dus dat spreekt ook niet in het voordeel van De Jong.

Maar goed, we gaan zien naar welke club hij gaat en welk enorm bedrag er voor deze bijna 29-jarige spits betaald gaat worden....

16 april 2019 om 10:42

Leuk feitje: Luuk de Jong heeft dit seizoen zes wedstrijden gespeeld tegen clubs die nu bij de laatste acht van de CL zitten (barcelona, Tottenham en Ajax). In vijf van die wedstrijden heeft hij gescoord. Waarom zou hij dan niet een stapje hoger kunnen spelen?

16 april 2019 om 10:49

Heel knap. Hij zal nu ongetwijfeld wel bij veel clubs in Europa op de radar staan als missing link...

16 april 2019 om 11:01

Als Newcastle fan zou jij ook wel moeten weten dat Luuk nauwelijks een serieuze kans in het buitenland heeft gehad. Bij Newcastle werd hij zelfs gebruikt als middenvelder, lol.

16 april 2019 om 10:41

Als je ooit nog iets voor Luuk de Jong wil kunnen vangen moet je het nu doen. Heeft een topseizoen achter de rug en heeft in Europa z'n goaltjes meegepikt. Voor de korte termijn kun je zeggen dat je je in je handen mag wrijven met de Luuk de Jong van dit seizoen, maar die loopt over een paar jaar wel voor een prikkie (als het al niet transfervrij is) de deur uit en dan heeft hij de nodige talenten in de weg gezeten. Het is misschien wat eng, maar je dwingt jezelf wel tot doorselecteren. Dat is ook hoe het huidige Ajax succes is ontstaan. Cillessen en Milik vertrokken ooit kort achter elkaar en toen werden Onana en Dolberg voor de leeuwen gegooid. Niemand kan op tegen de cijfers die Luuk de Jong dit seizoen produceerde, maar het wil niet zeggen dat als je het anders moet invullen je géén resultaat kunt boeken. Het biedt kansen voor o.a. Lammers, die je ook weer voor een mooi bedrag kunt doorverkopen als hij weet te presteren. Bergwijn en Malen kunnen beiden als valse 9 fungeren.

Een absoluut hoog bedrag is ook maar een relatief begrip. Ajax krijgt voor Frenkie de Jong een max van 82 miljoen maar veel supporters vinden dat nog te weinig en ik ben bang dat er voor Luuk de Jong maar een fractie betaald gaat worden. Hij is voor PSV heel belangrijk maar geen enkele club gaat een elftal om hem heen bouwen wat PSV wel gedaan heeft.

16 april 2019 om 12:50

Alles is natuurlijk relatief. Luuk is 28 jaar, zal niet meer veel verbeteren en zijn waarde zal niet meer toenemen. Als een club 15-20 miljoen wil neerleggen is hij natuurlijk weg (en voor minder misschien ook). Ik denk dat het van PSV een signaal is dat ze hem niet kwijt willen en dat ze hem niet voor een appel en een ei willen laten gaan.

Dat lijkt me een goede en verstandige insteek van Psv. Als er een buitenlandse club serieuze interesse heeft in de veel scorende spits, zullen ze financieel extreem over de brug moeten komen. Een spits die minstens gelijkwaardig is aan Luuk de Jong, en ook nog eens betaalbaar, vind je niet zo maar. Ook niet op de 'marktplaats' van spelersmakelaars. Die zul je zelf moeten opleiden.

Als ik Luuk de Jong was zou ik het nog wel een keer in het buitenland willen proberen. Doet het in de eredivisie erg goed namelijk. Denk dat een club zoals Frankfurt volgend seizoen hem wel goed kan gebruiken.

Natuurlijk niet helemaal serieus, maar eigenlijk zou Ajax gewoon wat miljoenen moeten investeren om hem naar het buitenland te laten gaan. Voor Ajax is het niet echt iets, maar hij is wel nadeel voor Ajax als hij bij PSV tegen de kleintjes van de Eredivisie speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

190 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 8 1 1 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
Laatste voetbalnieuws

Luuk de Jong van ‘schurk naar held’: ‘Dit was de poëtische gerechtigheid’

Sevilla won zondagavond in eigen stadion met 1-0 van Levante. De winnende treffer voor los Rojiblancos werd in minuut 86 aangetekend door Luuk de Jong, die daarmee zijn eerste doelpunt in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Arsenal wil middenvelder Dani Ceballos graag definitief inlijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren