‘Hij speelde prima, die ene fout tegen Ajax wordt nu enorm uitvergroot’

Dinsdag, 12 maart 2019 om

Real Madrid is bezig aan een zeer teleurstellend seizoen. De Spaanse topclub werd onlangs uitgeschakeld in de Copa del Rey en in de Champions League, terwijl de achterstand in LaLiga op koploper Barcelona twaalf punten bedraagt. Onderen anderen Thibaut Courtois wordt hevig bekritiseerd, maar dat vindt Courtois senior onterecht.

Courtois kwam afgelopen zomer over van Chelsea, nadat Real ongeveer 35 miljoen euro had overgemaakt aan de Londenaren. De Belgische doelman beleeft met de Koninklijke een erbarmelijk seizoen en krijgt net als de rest van de selectie de wind van voren. Thierry Courtois baalt dat zijn zoon zo stevig wordt aangepakt door pers en publiek.

“Ik heb het gevoel dat Thibaut door alles en iedereen wordt geviseerd (viseren betekent vrij vertaald 'kritisch bekijken en beoordelen', red.)”, wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Door de Spaanse pers, maar ook door de Vlaamse. Een doelman is altijd de eerste die geviseerd wordt, dat is nu eenmaal het lot van een keeper. Terecht of onterecht, dat laat ik in het midden.”

“Tegen Ajax kreeg hij de wind van voren, terwijl hij op die vierde goal na een prima partij keepte. Alleen wordt die ene fout nu enorm uitvergroot. Er komen ook dingen naar buiten uit de privésfeer en ik merk dat journalisten proberen te scoren op de kap van (ten koste van, red.) mijn zoon. Gelukkig staat Thibaut daarboven. Hij weet wat hij kan en hoe goed hij is, dit zal hem niet doen twijfelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door arnout108)

Ik vind het wel vrij terecht. Stond te kijk als een van de beste van de wereld, maar heeft naar mijn weten nog weinig punten gered voor Real. En als je speelt voor Real wordt je nou eenmaal 'geviseerd', je speelt voor misschien wel de grootste club in de wereld. Als Isco, Ramos en Kroos kritiek krijgen, mag deze man ook wel kritisch beoordeeld worden toch?

12 maart 2019 om 10:25

Inderdaad. Ik hoop dat Zidane (man wat heerlijk dat hij terug is) als eerste begint met de achterhoede door Navas weer op doel te zetten. Daarnaast moet Isco weer kansen krijgen mits hij fit is. Een vervanger voor Kroos zou nodig zijn. Hij was altijd mijn favoriete speler bij Real, maar hier is weinig meer van over. Lijkt alsof hij op al zijn kwaliteiten -10 heeft.

Voorin is het duidelijk dat er wat moet gebeuren. Junior kan het team nog niet dragen en moet leren veel koelbloediger te zijn voor het doel. Hij mist vaak het overzicht of finesse op het laatste moment. Bale kan de deur uit, ik pleit voor Hazard en een echte afmaker. Wellicht toch proberen Mbappe te halen? Weer uitgeschakeld in de CL en in Frankrijk zelf is weinig eer te behalen, 17 punten voor op de 2e....so boring.

12 maart 2019 om 11:00

Navas kan ontzettend goed keepen (btw erg slecht meevoetballen vind ik), maar ik kan me ook nog een aantal ontztettende fouten van hem herinneren, echte blunders. Vooral tegen Juve en Betis staan me nog goed voor de geest. Ik weet dat er heel veel mensen riepen om een nieuwe keeper. Misschien was Courtois dan toch niet de gedroomde doelman. De Gea zou top zijn voor Real. Spanjaard en echt een topper.

12 maart 2019 om 11:31

Alleen werden die fouten hem niet zo fataal als bij Courtois. Real won die wedstrijden alsnog tegen Betis.

12 maart 2019 om 11:54

Navas heeft inderdaad in al die jaren twee echte vormdippen gehad die dan vaak enkele weken duurden. Voor de rest is het een topper die puur qua keeperskwaliteiten niet onderdoet voor de allerbesten (Ter Stegen, Oblak, DdG). Maar zoals Formus terecht zegt, zijn uittrappen zijn vaak om te janken als hij maar een beetje onder druk staat.

12 maart 2019 om 11:58

Als dat het enige is.... dat moet hij dan maar trainen. Een keeper staat op doel om ballen eruit te houden, niet om de bal in te schieten. Al schiet hij ze naar de parkeerplaats.

Dit vind ik altijd zo kansloos, eerst gaan lopen zeiken dat het allemaal onterecht is en daarna aangeven dat hij daar boven staat. Zeg dan niks...

Hoewel ik Courtois een topkeeper vind en geloof dat hij bij de beste keepers ter wereld hoort, kan ik ook wel stiekem genieten wanneer ik iemand zie scoren tegen hem. Heeft altijd al een grote mond gehad en hoewel daar op zich niets mis mee is, kwam het ook heel vaak vrij arrogant over (zelfzekerheid wordt niet echt geapprecieerd zeker?). Ook de manier waarop hij Chelsea verliet, zowel naar de fans toe, maar ook naar Atletico toe, was niet zo netjes. Van mij mag hij dus zoveel bekritiseerd worden als maar kan, hij vraagt er zelf om.

Zeer zeker 1 van de grootste blunders van Real Madrid ooit, gatver ik walg van de manier waarop ze Navas zomaar aan de kant gezet hebben. Zeer onverdiend die basisplaats die die op dit moment krijgt, ik hoop dat Zidane daar verandering in brengt.

12 maart 2019 om 10:33

Navas is er natuurlijk zelf verantwoordelijk voor dat er twijfels rond zijn optredens ontstaan.

Persoonlijk vind ik Navas kwa stijl beter bij Real passen, maar je kunt niet ontkennen dat Courtois een zeer goede keeper is. Dat hij kritiek krijgt is te begrijpen, maar hij is niet verantwoordelijk voor de malaise bij Real.

12 maart 2019 om 11:01

Eerlijk gezegd vind ik Navas 1 van de beste keepers, misschien zelfs de beste... ja hij maakt af en toe kleine fouten, maar nooit echt fatale en grote blunders zoals deze man dat doet.

12 maart 2019 om 11:17

Wat je zegt is natuurlijk allemaal niet waar maatje, maar als je geen real volgt kun je dat ook niet weten dus ik neem je niks kwalijk. Een aantal voorbeelden uit mijn hoofd: RMA - BETIS 2017 RMA - NAPOLI 2017 ESP - RMA 2015 En dan zijn er nog een aantal + een aantal bij Mexico, misschien moet je even YouTuben op zijn blunders. Navas was niet goed genoeg voor Real, Courtois leek dat wel te zijn. Daarom is hij gehaald, achteraf blijkt Courtois slechter dan in zijn Atletico tijdperk helaas.

12 maart 2019 om 11:34

Mexico? Volgens mij is hij toch echt een Costa Ricaan

12 maart 2019 om 11:34

RMA-BETIS 2017 zat ik in het stadion toevallig, en dat was een grote blunder toen, had ook begin wedstrijd rood moeten krijgen omdat hij een doorgebroken speler torpedeerde, maar kreeg volgens mij niet eens een vrije trap tegen...... einde wedstrijd bij een 2-1 stand had hij wel een wereld redding waardoor de 3 punten thuis bleven. Hij kan ook echt goed op de lijn keepen

12 maart 2019 om 11:34

Niet goed genoeg? 3x champions league achter elkaar gewonnen, maar volgens jou is hij niet goed genoeg.

12 maart 2019 om 11:53

Ik bedoel bij Costa Rica en 1 tegen Mexico excuses.

12 maart 2019 om 11:55

Hij is heel goed, maar niet constant. En als real Madrid zijnde ben je altijd op zoek naar spelers die constant op hoog niveau presteren. Spelers die dat niet doen, worden gewoon vervangen. Kijk maar naar Marcelo dit jaar, die heeft ook 3x achter elkaar de championsleague gewonnen. Misschien wel de beste linksback ooit, maar het is terecht dat hij ernaast staat nu toch? Bale heeft ook een aantal x de championsleague gewonnen, wil je hem ook opstellen?

De reden dat Real zo zwak speelt is onder andere dat de verdediging helemaal open ligt. het ligt absoluut niet aan courtois en hi speelt ook zeker niet zwak. Hij is inderdaad nog lang niet in topvorm maar ik denk dat dat wel gaat komen. Het ligt ook niet aan de kwaliteit van de spelers maar meer aan de communicatie. Misschien dat Zidane ervoor kan zorgen dat de verdediging weer goed staat. Als dat niet lukt heb je misschien een nieuwe leider nodig achterin. En je hebt natuurlijk een echte wereldklasse aanvaller nodig ipv lucas vasquez. Vinicius is een groot talent maar hij kan Real nog lang niet geven wat ze nodig hebben. Hiervoor heeft hij nog minstens twee jaar nodig om te ontwikkelen

Men begrijpt blijkbaar niet dat van een keeper van Real meer wordt verwacht dan Courtois laat zien. Hij doet ook altijd hetzelfde, waardoor aanvallers daarop gaan anticiperen. Bijvoorbeeld bij die 0-2. Iedereen weet dat Courtois gaat liggen en dat je hem met een stift moet verschalken vanuit zo'n positie. Die vrije trap mag er natuurlijk nooit in. Juist als de druk groot is moet een topkeeper er staan. Hij stond er niet en faalde jammerlijk. In Amsterdam maakte hij ook al geen zekere indruk, maar werd hij gered door de Var.

12 maart 2019 om 10:19

Ik vind Courtois absoluut niet goed maar om nou die 0-2 aan te halen vind ik wel een beetje raar.. Als hij niet gaat liggen kan Neres de bal zo in het doel schuiven. Het is gewoon ontzettend slim van Neres om op deze manier af te ronden.

12 maart 2019 om 10:28

Probleem is dat iedereen weet dat Courtois dat altijd op die manier aanpakt en dat het door te gaan liggen ook een gegarandeerd doelpunt is. Hij kan ook voor de verandering langer blijven staan en kijken wat de aanvaller dan gaat doen. Hij ligt altijd als eerste.

Courtois is helemaal geen goede keeper voor Real. Hij maakt teveel fouten en wint nauwelijks punten. Bij die goal van Neres bijv ging hij veel te snel liggen. Hoop dat Zidane gewoon met Navas speelt en Isco weer in de ploeg brengt, hij kan het beter doen dan Kroos. Kroos is dit seizoen totaal uit vorm, hij geeft veel te veel ballen zomaar weg.

Courtois is geen schim meer van de keeper die hij bij Atletico (en een korte tijd bij Chelsea ook) was. Kan niet van achteruit voetballen, heeft een zwakke trap en gaat veel te snel naar de grond.

12 maart 2019 om 10:24

Op het WK was hij nochtans zeker niet slecht, integendeel. Het helpt natuurlijk wanneer Real ook geen schim van zichzelf is..

Real is een zeef vanachter en er zit totaal geen structuur of idee meer in het team en dan gaan ze op een internet-forum zeiken op een speler die nieuw is.

Zoek beter de schuld bij de spelers die er jaren zitten zoals Kroos, Modric,de verdediging en dat bestuur. Het feit dat jullie klagen over een nieuwkomer bevestigt net het punt van die vader van Courtois dat ze hem er vaak uitpikken, zeker onterecht.

Als Courtois bij die vrije trap niet bij de bal kan dan kan Navas zeker niet bij de bal. Het was geen blunder.

12 maart 2019 om 10:54

Die vrije trap was natuurlijk perfect genomen en dat gebeurt je ook maar eens in de zoveel keer!

Echter zag je Courtois twee stappen naar voren doen waardoor die net tekort kwam. Echter wil ik het ook geen blunder noemen want de trap was gewoon perfect genomen.
Vind het beetje makkelijk om Courtois helemaal de grond in te boren zonder het goede spel van Ajax uit te lichten. Als Schöne de bal in het publiek had geschoten hadden wij deze discussie niet met z'n alle.

12 maart 2019 om 12:23

Ik vond het ook geen blunder. De bal daalde door de curve op het allerlaatste moment naar beneden en verdween in de winkelhaak. Geen keeper had die bal normaliter gepakt, noch verwacht.

Dat Courtois een stapje naar voren deed, vond ik niet zo vreemd. 99% van dat sport ballen zijn bedoeld als voorzet en dan moet de keeper anticiperen op inkomende tegenstanders. Kwestie van positioneren. Zoals die bal erin vloog, was er één uit duizenden.

Al met al vind ik Courtois niet de meest sympathieke speler en staat hij vaak vooraan om anderen te onverbloemd bekritiseren. Nu hij minder presteert dan voorheen, moet hij (en z’n pa) daarmee om durven gaan en het tegendeel op het bewijzen.

Papa Courois beschermt zijn goed betaalde zoon die de ene na de andere bal doorlaat? Wat een verrassend zeg!

Kan dit niet echt serieus noemen. Ze moesten zo nodig Navas vervangen die net 3x de Champions League heeft gewonnen door Courtois die zoals de eigen fans zeggen nog niet eens een taxi kan tegenhouden.

Bij Chelsea was hij nagenoeg onpasseerbaar dankzij een uitstekende verdediging. Hierdoor had Cech ook zulke goede statistieken.

Bij Real kunnen ze beter een Onana kopen want die kan tenminste mee voetballen! Anders Areola of Trapp als alternatief.

Heb de wedstrijd van zondag niet gezien. Maar tegen slechtst aanvallend team van la liga kregen ze doelpunt tegen, penalty tegen die werd gemist, 2 doelpunten tegen die var terugdraaide en een rode kaart. Voor zelfde geld hadden ze weer 4 doelpunten tegen als penalty beter was genomen en var niet had geholpen. Dan lijkt het alsof je een probleem in de verdediging hebt en niet alleen in doel.

Zo gek is het toch niet dat Courtois kritiek krijgt? Hij is gehaald als grote aankoop en dan worden er ook topprestaties verwacht. Hij maakt inderdaad weinig fouten en hij zakt niet echt door de ondergrens maar het is gewoon niet bijzonder. Als hij bij een club als Real Madrid wil keepen dan moet je meer toevoegen dan alleen de echt houdbare ballen houden. De kritiek die hij krijgt is trouwens wel een beetje overdreven. Hij is niet de enige schuldige van het verdedigende probleem van Real Madrid.

De mensen hier snappen precies niets van voetbal... Als een keeper zoveel doelpunten tegenkrijgt, heeft dat alleen maar door de keeper te maken of door de verdediging?? Bij elk doelpunt van Madrid gaan 99% vd comments over Courtois! Bijna NIEMAND die Varane, Carvajal, Reguillon, Ramos, Kroos,.... bekritiseert De fans van Madrid zoeken de makkelijkste target, de doelban, ipv de ervaren rotten, de "leiders", die al maanden als bomma's om een pattatenveld rondlopen... Een verdediging als een gatenkaas, dat is het! Een doelman kan niets stoppen als de verdediging niet meewerkt en de 7,32 meter brere en 2,44 meter hoge doel niet verkleint... Herinner je één blunder van Courtois bij Real? Een blunder dat rechtstreeks tot doelpunt leidde? Navas deed er meerdere vorig seizoen. Er is geen enkel doelpunt waar Courtois verantwoordelijk (schuldig) was, ook niet die vrije trap van Schöne. Daarentegen zijn de meerderheid van de tegendoelpunten te danken aan een verdediger uit positie of een verdediger die niet meeloopt enz. Hij speelt meestal een goeie wedstrijd en is een vd meest constante die daar rondloopt. Enkel Benzema en Vinicius draaien een beter seizoen. De kritiek komt door z'n grote muil, en niet door zijn prestaties.

Gewoon de slechtste keeper die er is dramatisch gewoon lange zoutzak

Echt... Hij en hazard en lukaku Niet goed genoeg voor de absolute top En dan bedoel ik echt de buitencategorie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

254 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 6 0 0 0
2019/2020 Real Madrid 34 0 1 0
2018/2019 Real Madrid 27 0 2 0
2017/2018 Chelsea 35 0 2 0
2016/2017 Chelsea 36 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Valse start van Real Madrid in CL na 0-3 achterstand in de rust

Real Madrid beleefde woensdagavond een valse start in de Champions League. In het eerste groepsduel met Shakhtar Donetsk, dat om diverse redenen niet de sterkste elf kon opstellen, ging het team...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren