‘‘Logische’ belangstelling van Ajax voor Timothy Fosu-Mensah’

Vrijdag, 22 februari 2019 om

Ajax denkt bij een eventueel zomers vertrek van Matthijs de Ligt aan de komst van Timothy Fosu-Mensah, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. Volgens het dagblad is de 21-jarige verdediger annex Oranje-international, die dit seizoen door Manchester United bij Fulham is gestald, ‘een kandidaat-opvolger’ in de Johan Cruijff ArenA. Het contract van Fosu-Mensah, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, met the Mancunians loopt volgend jaar zomer ten einde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ajax zou er goed aan doen om Timothy Fosu-Mensah te halen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door london calling)

Lijkt me toch slechts een kwestie van tijd voordat Fosu-Mensah terugkeert op het oude nest. Paar weken geleden al de tweets van Ajaxfans waar hij op reageerde, nu de gesprekken met zijn zaakwaarnemer, er speelt wel wat hoor. Zou een topaanwinst zijn en een jongen met nog altijd veel potentie. Zie hem heel graag komen!

22 februari 2019 om 10:04

Ik zou dit erg vinden...niet om Fosu- Mensah of omdat ie weg is gegaan....
maar omdat je hiermee die vieze achterbakse transfer politiek van Engelse clubs beloont!

Dan kun je dus jongens (en hun ouders) op hun 16e verleiden en gratis wegtrekken bij Ajax, PSV en Feyenoord....
een paar ton salaris geven.....
ze een paar x laten meespelen in de League cup....
verhuren aan hotseknots clubs ...
en ze dan met 6-7 miljoen winst terugverkopen aan...ajax, PSV of Feyenoord!

Is toch freaking oplichting man dit

22 februari 2019 om 10:09

Hmm, je hebt wel een punt. Sterker nog, dit lijkt zelfs verdacht veel op mensenhandel.

Het huidige tranfersysteem is best wel verrot.

22 februari 2019 om 10:30

Voor zover ik weet, bood Ajax hem geen contract aan en is hij daarom dus naar Man United gegaan. Het is niet volledig de schuld van de Engelse clubs. Als wij als supporter of kijker zien dat een transfer naar Chelsea of Man United bijna nooit goed uitpakt als 16-jarige, dan zullen zij dat zelf ook in moeten zien. Het gaat vooral om de manier waarop zo'n speler de club verlaat en bij Fosu heb ik nooit het gevoel dat er boosheid was richting Ajax of van Ajax uit naar Fosu.

22 februari 2019 om 10:32

Mensenhandel? Spelers hebben nog altijd volledig in eigen hand waar ze spelen. Niemand zet de handtekening voor ze, je kiest zelf wat je doet en krijgt beter dan gemiddeld betaald, zelfs als jonkie bij dat soort clubs. Dus om over mensenhandel te spreken gaat wel weer erg ver. Het is niet zo dat spelers uitgehuwelijkt worden aan andere clubs zonder zeggenschap whatsoever.

22 februari 2019 om 12:40

@asthereal

Ajax wil nu hetzelfde doen met een talent van Benfica en dan is het geen mensenhandel? hoeveel talenten hebben die nu inmiddels niet bij clubs uit andere landen weggepikt zonder dat ze speelminuten in het eerste van Ajax hebben gemaakt?

de buitenlandse clubs doen exact hetzelfde als wat Ajax doet alleen is het bij die clubs nog moeilijker om door te breken omdat het niveau nog veel hoger ligt, maar dat is de keuze die een speler zelf maakt

22 februari 2019 om 13:30

Japie: bij ajax liggen een paar dingen anders, en die maken wel het verschil:
- de kans op doorbraak is zowat het hoogst van europa, door een beleid van jeugdspelers eerst.
- ajax probeert niet na niks met de speler gedaan te hebben hem voor 7 miljoen terug te verkopen.
Bij engelse clubs is dit gewoon het beleid: 50 talenten kopen en daarvan 49 met winst verkopen in europa, terwijl ze onder de 5 wedstrijden gespeeld heb be in het eerste.
Oplichters zonder fatsoenlijke eigen jeugdopleiding, dat zijn het.

Kan iemand me vertellen hoe Perr Schuurs het doet bij jong Ajax? Volg het eigenlijk niet/nauwelijks..

22 februari 2019 om 02:59

Begon heel matig, maar is zich de laatste paar weken zeker aan het herpakken. Heeft ook een paar wedstrijden (bij afwezigheid van De Wit en Bijleveld) als aanvoerder gespeeld. Als hij deze lijn doorzet zie ik hem nog wel slagen bij Ajax 1, al komt komend seizoen zeker nog te vroeg.

22 februari 2019 om 08:48

Ja begon echt zeer slecht, nu ook eerste goal gemaakt pas terwijl bij Fortuna.. Mensen onderschatten de grote van Ajax, hij is een prima gozer en voetballer maar moest zich persoonlijk ontwikkelen Amsterdam is toch ff wat anders.. en niet dat is niet hard of kil.. maar topsport als je dit niet trekt vergeet het buitenland..

23 februari 2019 om 19:57

Vond ik gisteren één van de meest overtuigende spelers bij Jong Ajax

Persoonlijk vind ik niet dat Ajax hem moet halen. Ik zal vast wel gek verklaard worden maar voor mij zou dit een eerkwestie zijn. Hij speelde bij Ajax in de jeugd en heeft ze vervolgens de middelvinger verkocht en is vertrokken. Dan hoor je je als clubzijnde ook niet te melden voor hem. Je wilde naar Man United en dat is prima. Maar zoek het verder dan lekker uit. Dit is verder ook geen sterk signaal naar je jeugdopleiding. Hiermee zeg je dat je lekker weg kan gaan wanneer je wil en later alsnog op belangstelling kan rekenen wanneer je in de PL uitgevoetbald bent. Op het moment dat jonge toptalent gratis naar het buitenland overstappen omdat ze het grote geld en avontuur willen hoort de deur voor hun voorgoed gesloten te zijn.

22 februari 2019 om 01:46

Zo is het niet gegaan. Hij speelde erg goed en was een van de grotere talenten bij Ajax. Iedereen om hem heen kreeg een contract aangeboden maar hij bleef maar wachten en wachten op een contract aanbod. Terwijl jongens die minder presteerde om hem heen wel vastgelegd werden door Ajax. Man Utd waardeerde zijn prestaties wel en deden hem een contract voorstel. Toen Ajax daarvan op de hoogte was, konden ze hem wel opeens heel snel een contract voorstel doen. En toen heeft ie voor Man Utd gekozen. In de media worden dit soort keuzes altijd als dom, te vroeg etc gedaan maar niemand weet hoe echt de vork in steel zit. Begrijp me niet verkeerd ben zelf ook een ajacied maar ook Ajax maakt fouten net zoals elk mens fouten maakt.

22 februari 2019 om 01:53

Daarnaast is deze jongen ook gewoon een Ajacied. Zie m graag komen, maar wel als rechtsback. Voor die kleine 100 miljoen die je voor De Ligt gaat vangen kan je best een ervaren centrale verdediger halen van een miljoen of 30.

22 februari 2019 om 01:56

Thnx dat je het ook eens uitlegt aan die lui die gelijk denken dat het de schuld is van de speler. Laat me jullie allen een geheimpje vertellen. Het is in 90% van de gevallen de schuld van de club! Hun hebben het meestal in de hand, maar spelen games met real people. Denk daar maar eens goed over na..

22 februari 2019 om 02:07

Klopt Sted, Ajax heeft daar ook een handje van, door jeugd spelers niet de waardering te geven die zij gezien hun prestaties eigenlijk wel verdienen. Natuurlijk kon ie ook meer gaan verdienen bij Man Utd maar het is meer een gevoel en eerkwestie. Verplaats je is in zulke jongens he. Als je wekelijks 1 vd uitblinkers bent en je teamgenoten, zelfs spelers die regelmatig bankte of een team lager moeten spelen wel een contract aangeboden krijgen, en jij maanden presteren en nog steeds niks aangeboden krijgt. Dat zou iedereen wel frustreren en op gegeven moment een teken geven om verder te kijken. Waardering is meer waard dan geld.

22 februari 2019 om 02:10

Noussair Mazraoui moest ook heel lang wachten op ze eerste contract en tekende die pas op ze 18e of 19e en heeft tot die tijd ook een baantje als pizza koerier gedaan. Terwijl jongens waarmee hij speelde op hun 16e of 17e al een contract kregen.

22 februari 2019 om 03:00

Aha, dat veranderd mijn kijk op dit specifiek geval. Dat soort zaken gebeuren natuurlijk ook. Zo ging het ook met Ouassim Bouy had ik vernomen. Iedereen om zich heen mocht debuteren en groeide en hij mocht maar niet debuteren of met het eerste mee. Terwijl hij jarenlang hét toptalent was in de jeugd. Op een gegeven moment verlies je warmte en vertrouwen en kan je andere keuzes maken. Dat snap ik volkomen. Maar iemand die puur vanwege het geld en zogenaamde perspectief hier de jeugdopleiding verlaat zou ik niet meer terug halen. Je wilde weg, blijf dan maar weg.

22 februari 2019 om 07:36

jij verkondigt hier dus ook onzin. Hij kreeg geen contract op dat moment, omdat hij nog geen 17 was en dat de minimale leeftijdsgrens was die jonk en co destijds hanteerden om de jeugd een contract te gunnen. Nadat onder meer fosu mensah vertrokken, zijn ze terug gekomen op die leefrijdsgrens. Het was dus helemaal niet het geval dat iedereen om hem heen maar even een contract kregen ongeacht prestaties

22 februari 2019 om 07:45

Onzin dit verhaal. Hij kreeg zeker wel de waardering, alleen wilde meneer een uitzondering zijn op de regels bij Ajax en op zijn 16e al een contract krijgen. Aangezien er onder Jonk geen uitzonderingen werden gemaakt, moest hij wachten tot zijn 17e. TFM koos toen voor het grote geld van Man Utd,omdat hij niet een jaar kon wachten.

22 februari 2019 om 07:46

Mazraoui was een wisselspeler toen hij 17 was en zijn ploeggenoten contracten kregen, daarnaast moest hij fysiek nog stappen zetten. Hij is een voorbeeld van een speler die juist in de jeugd niet bij de grote talenten hoorde en daardoor ook bij de KNVB nooit op is gevallen. Hij kreeg zijn eerste contract doordat Keizer het in hem zag zitten bij Jong Ajax. In je deel van Fosu-Mensah neem je niet mee dat zijn teamgenoten een jaar ouder waren ondanks dat in dat geval de club naar mijn mening duidelijk niet goed met de situatie omging. Als je daar als club gewoon duidelijk had uitgesproken wat je plan was met Fosu-Mensah was die nooit vertrokken. Van alle naar buitenland vertrokken jeugdspelers is Fosu-Mensah naar mijn mening de speler waar de club de grootste foute inschatting heeft gemaakt. Laatste jaren zijn er ook spelers geweest die niet te behouden waren, daar was TFM de geen van

22 februari 2019 om 09:15

@sted: 99% nog wel. Volgens moet jij eens nadenken waarom je uitspraken doet zonder enige feitenkennis

22 februari 2019 om 09:46

Is er ook een bron bij die stellige percentages, of is de bron meneer dikke duim?

22 februari 2019 om 10:21

@fvv20 domme regel dan...op 17e contract aanbieden terwijl de hele wereld aan het scouten is op de toekomst!
Ik heb de verhalen van Blowmoney en Sted uit eerste hand...ajax (en ook Feyenoord trouwens) is jaaaaaren lang te arrogant geweest met contracten aanbieden aan jeugd en speelde voortrek spelletjes in de jeugd.
Bouy was minimaal even goed als Klaassen maar kreeg een minder contract aangeboden vergeleken met hem.
Malen kreeg echt een fooi aangeboden terwijl hij een zaakwaarnemer heft die schermde met internationale interesse
Bij Fosu- Mensah was interesse bekend maar de regel was belangrijker.

Inmiddels is Ajax erachter dat dit beleid echt dom en contraproductief was en sinds Nouri een dik jeugdcontract kreeg, heeft ajax door dat je beter een paar ton kunt investeren in een supertalent in de jeugd, en dat je m anders een paar jaar later voor 10 miljoen moet halen
Penny wise, pound foolish...zou man United zeggen

22 februari 2019 om 16:21

@sted
Vanwege de zin 'en spelen games met real people' kan ik je reactie al niet serieus nemen, sorry.
Je hoeft ons ook geen geheimen te vertellen die je zelf uit je duim zuigt. Ik geloof echt niet dat spelers die al jong in de belangstelling staan van de Europese top bij Ajax over het hoofd gezien worden. Zo'n jongen kan best het idee hebben dat hij niet snel genoeg een contract krijgt, of in de meeste gevallen zal het vooral zijn achterban en familie zijn die hem dat wijsmaakt, maar er is geen basis om te suggereren dat het dan door Ajax komt.
Het is wel opvallend dat het vooral donkere jongens zijn die vroeg weggaan:
Redan, Fosu-Mensah, Hoever, Bergwijn, Malen, Dilrosun...
Kan zijn dat Ajax daarin onbewust gediscrimneerd heeft, maar dat is nogal een grote aantijging, en Ajax heeft op een gegeven moment ook geprobeerd om via donkere ex-profs een voorbeeldfunctie te geven aan jongens die moeilijker te bereiken zijn, dus ze zijn daar al wel een tijdje mee bezig. Kan ook zijn dat de achterban van die jongens ze meer onder druk zet om sneller voor het geld te gaan, zich eerder tekort gedaan voelt door de club, en sneller het idee heeft dat ze vooral moeten opkomen voor hun kind omdat ze denken dat hij achtergesteld wordt ten opzichte van anderen.

22 februari 2019 om 06:42

Redan,Malen,Castillio, Mensah etc. Allemaal spelers die geen contracten kregen. Pas toen Chelsea,Arsenal en Man utd met contracten kwamen had Ajax ineens interesse

22 februari 2019 om 07:27

Redan en Malen ging de club met 15.5 al mee in gesprek, Castillo maakte overgang naar Chelsea al voor zijn 16 bekend. Fosu-Mensah heeft Ajax wel te lang gewacht maar dat was in de periode dat ze spelers met 17 een contract aan deden bieden. Fosu-Mensah kan toen in januari al vertrekken maar wees contracten af om te luisteren wat voor plan Ajax had, die kwamen uiteindelijk niet en wezen naar de winter erna als hij 17 zou worden. Dat is naar mijn mening een fout van Ajax. Maar zeggen dat ze bij Malen, JFC en vooral Redan niet vlug erbij waren staat loodrecht tegenover de geluiden die er toen rondgingen. Straks ga je nog zeggen dat Ajax Hoever heen contract aan had geboden en die daarom naar Liverpool ging.

22 februari 2019 om 09:14

@voetbalgoat: zoveel onwetendheid en totaal niet op de hoogte van de feiten. Het minste dat je kan verwachten als je zo'n sterke mening uit

22 februari 2019 om 16:28

@wolterx
Dank voor de toelichting. Staan wel meer sterke meningen hierboven, dat het in 90 procent van de gevallen aan de club ligt etc.
Weet je ook hoe dit zit met Malen, Dilrosun en Bergwijn?

22 februari 2019 om 07:55

Het is inderdaad een beetje tegen het gekke aan ja..alsof iemand geen eigen keize mag maken....alsof een jongen speler een morele verplichting heeft om ten koste van alles maar bij de club te blijven....eens gekozen...altijd gekozen, is het motto in het leven?

Als hij in de tussentijd een betere speler is geworden EN van toegevoegde waarde kan zijn dan is het toch mooi om een verloren godenzoon weer terug bij de groep te halen?, zou me niks verbazen dat ze hem straks voor de dubbel de prjs weer kunnen verkopen want DAT is natuurlijk wel het doel...anders zouden ze inderdaad wel 30 of 40 voor een ervaren kracht neertellen

22 februari 2019 om 07:57

De middelvinger gegeven? Omdat hij de kans kreeg een mooi contract te tekenen bij een van de grootste clubs ter wereld en Ajax hem geen contract aanbood? Ik zou het ook wel weten. Weet je hoeveel spelers er hun club verlaten om in de jeugd te gaan spelen bij Ajax of PSV? Is dat dan ook verraad of een middelvinger? Frenkie de Jong bijvoorbeeld?

22 februari 2019 om 09:04

Wat een flauwekul. Alsof er geen jeugdspelers van andere clubs naar Ajax overstappen, moet je die dan ook maar buitensluiten als ze het bij Ajax niet redden?

22 februari 2019 om 09:27

Hij kreeg bij Man Utd gewoon een mooie aanbieding. Waarom zou je die weigeren? Ajax haalt de spelers toch ook uit heel Europa op jonge leeftijd. Zo gaat dat in de voetballerij. Niet lopen zeuren over praktijken die Ajax zelf ook uithaalt.

22 februari 2019 om 09:49

@storing Tuurlijk joh, zodat die over twee jaar schittert bij PSV? Dat is namelijk wat gebeurd. PSV haalt ze wel op met veel plezier. De enige waar je gewoon je vingers niet meer aan moet branden is justin Kluivert, tenzij hij met een net zo grote krant pagina vol met excuses komt over zijn eerdere wangedrag en slijk interview. De rest, kun je zonder probleem ophalen. Hebben de club nooit proberen te beschadigen, hooguit verkeerde keuzes gemaakt. Kanttekening is wel dat ze goed genoeg moeten zijn. Je moet niet jeugdspelers terug halen voor het terug halen.

22 februari 2019 om 10:54

Ninjakai waarom zo een haat bij Kluivert? En kom niet met die aannames waarvan je niet weet wat er waar van is.

Spelers als kluivert zouden altijd een aanwinst zijn.
Mensah zou een hele goede vervanger voor de Ligt kunnen zijn. De Ligt heeft misschien veel meer potentie , maar het zou op dit moment geen verzwakking zijn en Ajax zou dan verder kunnen bouwen aan Europese aansluiting.

22 februari 2019 om 10:50

Beetje rare uitspraak “hij speelde bij Ajax in de jeugd en heeft ze vervolgens de middelvinger verkocht en is vertrokken.”

Volgens jou mag niemand vertrekken totdat Ajax zelf bepaald dat iemand weg moet.
Iedereen is vrij om te gaan waar die naaryoe wilt. Waarom zou je nee zeggen tegen United?
Ik zou er ook voor kiezen als ik een leuke aanbieding zou krijgen van willekeurig welke club dan ook.
Als je echt talent en alle andere kwaliteiten hebt, die nodig zijn om de top te kunnen bereiken, dan zal je die ook bereiken. Of het nu bij een Nederlandse club is of een buitenlandse (top)club maakt niks uit.
99,9 procent van de veotballers die in Nederland blijven, die redden het ook niet. Waar komen al die toppers in het buitenland vandaan? Die hebben ook niet allemaal hun opleiding in Nederland genoten en toch zijn er heel wat toppers op de velden. Andere clubs kunnen ook opleiden.

22 februari 2019 om 11:01

@storing Dit soort reacties vind ik altijd onzin. Als de club het doet is het goed, maar als de speler het doet dan kan het opeens niet. Voetbal is een business zodra iedereen dat begrijpt, worden de keuzes van zowel de club en spelers meer duidelijk. De business is gewoon hard.

Ik weet niet of dit het niveau is wat Ajax na moet streven. Natuurlijk kun je bij degradatie kandidaten in de PL leuke spelers weg halen (denk aan Tadic of Shaqiri) maar dat zijn wel spelers die er individueel boven uit staken, geen spelers die op de bank zaten.

En als hij dan toch moet komen, dan maar liever als rechtsback.
Kristensen is niet goed genoeg, Veltman zal wel weg gaan (en is ook geen potentiele wereld topper meer) en Mazraoui doet aanvallend soms leuke dingen maar maakt als verdediger heel veel fouten en heeft daarbij vaak het het geluk dat als hij de bal kwijt raakt ze vervolgens tegen de Ligt oplopen (hij is natuurlijk ook geen verdediger).

22 februari 2019 om 04:43

Shaqiri? Ben je serieus?!

22 februari 2019 om 05:33

Ik denk dat hij bedoelt op Shaqiri voor hij de transfer maakte naar Liverpool. Al denk ik niet dat hij toen haalbaar was.

25 februari 2019 om 15:59

Ik bedoelde niet dat die haalbaar was voor Ajax, zeker nu niet meer, maar dat er bij clubs uit de onderste regionen van de PL hele goede voetballers rondlopen die best een meerwaarde kunnen zijn.

22 februari 2019 om 07:17

Als dit niet het niveau is dat je als club na wil streven dan heeft ajax het echt te hoog in hun bol. Fosu-Mensah is zowel voetballend als fysiek vrij indrukwekkend en nog jong. Hij is in mijn ogen beter dan spelers als Mazroui en Magalin. Als je de kans hebt moet je hem dus zeker halen. Als ik Fosu-Mensah zou ik alleen niet naar Ajax gaan. Ik denk dat hij niet meer zo heel veel kan leren in de eredivisie. Ik zou een stap naar de Bundesliga overwegen mochten daar clubs interesse hebben.

22 februari 2019 om 08:10

Deze jongen moet wekelijks spelen. Op zijn leeftijd heeft hij te weinig gespeeld en dreigt hetzelfde lot als spelers als Bruma en Rekik. Spelers die op een cruciaal moment te weinig speeltijd kregen en daardoor tactisch nog steeds het niveau houden van een jeugdspeler altijd net de verkeerde keuzes makend in het vele.

22 februari 2019 om 08:26

Of hij beter is dan Magallan is natuurlijk nog niet te peilen. Hij heeft welgeteld nog maar twee wedstrijden in het eerste gespeeld en is nu geblesseerd. Zijn wedstrijd tegen Feyenoord was ongelukkig, maar hij was niet de enige die daar door het ijs zakte. Daarnaast speelde hij tegen Heerenveen wel weer aardig.

Hij zal vast een betere verdediger zijn dan Mazraoui, daar ben ik het met eens. Ik zou het gaaf vinden als hij komt, want je haalt er ten eerste een groot verdedigend talent er bij. Ten weede haal je er weer eens een Nederlandse speler bij.

@valen79

Rekik speelt gewoon wekelijks voor een Bundesliga club en doet het daar naar behoren.

22 februari 2019 om 09:45

@valen79

Dat vind ik altijd mooi. Mensen die roepen dat spelers als Bruma en Rekik te weinig speelden en daarom niet verder ontwikkelden. Duidelijk geval van wat roepen terwijl je weinig weet van de kwestie.

Bruma was toen hij 19 was basisspeler bij een Bundesliga club. Rekik speelde toen hij 17 was al even in de Championship en was toen hij 18 was basisspeler bij Psv.

Deze jongens hebben op die cruciale leeftijd simpelweg volop gespeeld.

Dat ze niet in staat zijn geweest grote stappen te zetten op die leeftijd om daarmee daadwerkelijk tot de besten te behoren heeft niet aan de speeltijd gelegen.

Uiteindelijk heeft Fosu-Mensah ook gewoon een basisplaats gehad bij Palace toen hij 19 was. Hij wist het echter niet helemaal waar te maken en verloor zijn basisplaats aan Wan-Bisakka. Nu bij Fulham had hij wat pech met een blessure nadat hij ook als basisspeler begon, maar dat hij niet in staat is zich terug in de basis te spelen zegt toch ook gewoon wat.

Hij moet de kans zelf pakken, maar hij speelt er blijkbaar gewoon niet goed genoeg voor.

22 februari 2019 om 15:29

Fosu Mensah kan zich niet eens in de basis spelen bij Fulham, die jongen is lichamelijk sterk maar heeft geen spelintelligentie.

25 februari 2019 om 17:04

Op basis waarvan is hij zo goed? Een handvol goede wedstrijden die hij inmiddels 4 jaar geleden speelde onder van Gaal?

Bij Fulham komt hij niet in de basis, bij Crystal Palace kwam het er ook niet uit. Hij wordt nu uit de basis gehouden door Odoi, die was niet goed genoeg voor Anderlecht, speelde daarna voor Lokeren en kwam zo bij Fulham toen ze nog in de Championship speelden (en ze zullen na de promotie niet voor niets op zoek zijn gegaan naar een nieuwe back).
Dat is dat is toch niet het niveau waar Ajax (of Psv/feyenoord) naar moeten streven.

Als concurrent voor Mazraoui, zou ik zeggen, waarom niet als je hem voor een redelijk bedrag kan halen. Dat is nu misschien wel de zwakste schakel in het team en Kristensen is nog slechter. Maar als versterking voor de basis - vervanging van de Ligt lijkt me dit niet de speler die Ajax moet halen.

Nou dat lijkt me een prima zet, nu nog Redan ook terughalen en je hebt weer nieuwe talentvolle spelers die vroeg uit je jeugdopleiding weggegaan zijn. Mensah zou ik dan lekker voor de rechtsback positie halen dan kan Mazraoui weer naar het middenveld ik vindt dat totaal geen rechtsback.

22 februari 2019 om 08:43

In dat geval moet je ook nog een centrale verdediger halen, want De Ligt ga je niet behouden en Schuurs is nog niet klaar om hem op te volgen. Het wordt een hete transferzomer voor Ajax. Ik verwacht dat Onana, De Ligt, Tagliafico, Ziyech en Neres allemaal zullen vertrekken en wat betreft De Jong is dat natuurlijk al zeker. Dat zijn 6 basisspelers en de backs waren eigenlijk al wat zwakker bezet. Hier en daar zijn er al wat aankopen gedaan die we nog maar weinig hebben gezien, o.a. door blessures (zoals Bandé en Magallan), dus het zou fijn zijn als je nu in het restant van het seizoen nog een goed beeld kunt krijgen van de kwaliteiten van die spelers. Desalniettemin wordt het opvangen van die vaste krachten een heel moeilijk verhaal en zou volgend seizoen best wel even slikken kunnen zijn voor Ajax supporters. Dat zo'n jongen als Mensah dan in de belangstelling staat begrijp ik dan inderdaad wel. Is nog jong, is desondanks toch al aardig gepokt en gemazeld in Engeland en kent de club. Een poging doen voor Redan zou ik ook geen verkeerde vinden. Ik hoop ook nog steeds dat Overmars kan stunten door een lijntje uit te gooien naar iemand als Suarez en/of Vertonghen.

22 februari 2019 om 14:56

Redan zie ik ook graag terugkomen. Is echt een Europese topspits in wording. Kan een gouden combinatie straks worden met toptalenten als Gravenbergh, Unuvar, Taylor, Brobbey, enzovoorts.

Ik vind dit een uitstekend alternatief. Groot, sterk, Premier League ervaring, kent de club etc etc. Voor hem persoonlijk denk ik de juiste move. Dichter bij het Ned elftal, spelen voor kampioenschap en wellicht Cl.hij is nog jong. Ik ben zeer positief en ik hoop dat het doorgaat.

Dit is dus exact wat ik bedoel wanneer er mensen zijn die aangeven dat het niet slim is om zo jong naar het buitenland te gaan als speler van Feyenoord, Ajax, Psv. Je vult je zakken, hebt perfecte faciliteiten en uiteindelijk kan je altijd nog terug. Waarom zouden ze het niet doen...

22 februari 2019 om 08:46

Alsof spelers als de Ligt, Bergwijn, De Jong etc. over een tijdje geen lekker bedrag gaan pakken. Op de lange termijn verlies je misschien alleen maar geld.

22 februari 2019 om 09:00

De kans bestaat inderdaad dat je op de lange termijn alleen maar geld verliest, maar aan de andere kant zijn ze op de korte termijn wel zeker van geld. Stel hij raakt geblesseerd, dan heeft hij in ieder geval een dik contract. En dan kan je altijd nog terug naar een kleinere club. Terwijl als je bij Ajax niet slaagt in de jeugd, je het denk ik een stuk moeilijker zal krijgen om een club te vinden. Sowieso is zoiets moeilijk te zeggen, de toekomst en geschiedenis zijn niet te (her)schrijven.

22 februari 2019 om 09:53

Azrsenal ik dacht dat het min of meer algemeen bekend was dat Ajax al zo'n decennia lang de meeste professionele spelers voortbrengt op de Europese velden, dus hoezo zou je dan geen club kunnen vinden?

Een speler die er niet uitsteekt bij crystal palace binnen halen?

22 februari 2019 om 09:49

Spelers als Propper en Locadia, die gewoon tot de betere spelers van de Eredivisie behoorden gaan tegenwoordig ook gewoon naar clubs als Brighton, wat vergelijkbaar met een club als Palace is.

22 februari 2019 om 09:55

Dat heeft meer met die spelers an sich te maken, dan met de Eredivisie. De Jong, Depay, Blind en Eriksen gaan bijvoorbeeld wel gelijk door naar de top, terwijl ze allen niet duidelijk meer bijdragen aan de Eredivisie dan Propper en Locadia destijds.

22 februari 2019 om 10:39

Eriksen is inmiddels alweer jaren geleden. Dat valt bij mij niet onder tegenwoordig.

Blind is gehaald bij de gratie van van Gaal. We kunnen het er denk ik wel over eens zijn dat hij anders nimmer bij een club van die statuur terecht zou zijn gekomen.
Depay idem. Meegenomen door een Nederlandse coach (en faliekant mislukt).

Met de Jong en waarschijnlijk de Ligt hebben we nu weer 2 talenten die als uniek beschouwd worden en dus grote transfers maken, maar de gemiddelde topspeler in de Eredivisie gaat in deze jaren toch vooral naar clubs die ergens rond de middenmoot van een grote competitie spelen?

Diegenen die toch een stapje hoger weten te pakken spelen vooral een bijrol of dienen zich nog verder te ontwikkelen. Neem Kluivert bij Roma, of Moreno die naar Roma ging maar al snel weer een stapje lager uit kwam.

22 februari 2019 om 12:23

In de tijd van Bergkamp gingen de minder getalenteerden toch ook niet naar Barcelona? Dat is precies wat ik probeer te zeggen, het ligt vooral aan het talent van het individu. Propper en Locadia waren voor de Eredivisie behoorlijk rijp, Locadia fysiek ook ijzersterk. Maakte ze top voor de ED, maar niemand zag er Europese top in. Ook in de jaren 70 van Ajax en de jaren 80 van PSV ging niet elke goede kracht naar absolute topclubs met veel geld. Dat Eriksen wat langer geleden is doet verder niet zoveel af aan mijn punt dat zoiets van alle tijden is. Het is alleen ietsje extremer geworden door nog meer geld.

Aanvulling: verschil is dat ze nu dus wel naar Brighton gaan voor het geld en vroeger eerder bij Ajax of PSV bleven omdat ze dan niet minder verdienden. Doet echter niets af aan dat spelers van het kaliber Locadia en Propper dan alsnog niet de stap naar topclubs in het buitenland gemaakt hadden.

22 februari 2019 om 10:58

Tadic was ook niet erg bijzonder bij Southampton en doet het best aardig toch? Blind was zelfs wissel bij United en is ook gehaald. Die doet het trouwens ook niet best bij Ajax.

22 februari 2019 om 12:06

Grapjas, Tadic speelde alles bij Southhampton en was (één van) hun beste spelers. Bovendien was Southhampton in die jaren gewoon een subtopper, waar Fulham en Crystal Palace degradatiekandidaten zijn.

22 februari 2019 om 13:32

Kom op zeg! In al die jaren die hij er speelde is half Southampton leeg gekocht door de Engelse top. De enige speler die bleef was Tadic en dat was niet omdat hij een van hun toppers was. Vorig jaar was Southampton ook gewoon een staartclub in de PL en maakte Tadic gewoon deel uit vd malaise.

Bovendien zeg ik toch ook niet dat hij een miskoop is? Hij doet het best aardig voor iemand waar ook nog veel te veel voor is betaald. Als hij echt goed was, dan zat hij niet nu al bij Ajax.

Voor een klein bedrag moet je dit gewoon proberen. Toch is het geen zekerheidje. In Engeland zijn ze niet zo indruk. Wel snel, maar technisch zwak. In het spel van Ajax met een hoge balcirculatie kan dat dus problemen geven. Zeker omdat de Jong volgend jaar de opbouw niet meer kan doen. Desondanks gewoon proberen.

Vanuit het perspectief een logische kandidaat. Vanuit het perspectief van Fosu-Mensah zou ik toch proberen bij een club in de premier league te komen anders bij een club in sterkere competitie dan de eredivisie. Op zijn leeftijd ben je nog niet genoodzaakt om een stap terug te doen om weer in de picture te spelen.

22 februari 2019 om 08:45

Alleen, na twee mislukte seizoenen bij laagvliegers, zijn er dan nog wel PL clubs geinteresseerd? De eredivisie is niet heel sterk, maar bij Ajax sta je ongetwijfeld meer in de picture dan bij pakweg een Augsburg of Cagliari, om maar wat te noemen.

22 februari 2019 om 08:52

Picture ja, maar word je ook beter met al die wedstrijden tegen clubs als Emmen, de Graafschap en NAC? Als je zo jong bent kan je volgens mij beter eerst nadenken over meer ervaring/weerstand opdoen dan dat je bezig bent met jezelf in de picture te spelen

22 februari 2019 om 09:50

Het enige wat je jezelf nog af kan vragen is of hij eenvoudiger aan de kant wordt gezet omdat hij een huurling is.

Als het een eigen speler betreft die door zijn ontwikkeling meer waard wordt, ben je als coach toch sneller geneigd slippertjes of zwakkere wedstrijden te accepteren.

Van een huurling van United wordt verwacht dat hij er staat en zo niet, dan maar een eigen speler.

22 februari 2019 om 09:58

Ik niet het idee dat bij die laagvliegers eigen talenten worden ingezet om zich lekker te ontwikkelen, elke wedstrijd is overleven. Maar idd, dat verklaart misschien waarom een 19-jarige niet veel speelt, maar als je bv kijkt dat een net zo onervaren verdediger als Riedewald en Wan Bissaka wel veel spelen bij Palace, en een huurling als Zouma vorig jaar bij Stoke juist week na week mocht blijven stuntelen terwijl de club betere eigen verdedigers op de bank hield...ik denk dat je er moeilijk een algemene conclusie over kan trekken.

Fosu-Mensah is en blijft een talentvolle jongen dus het is te hopen dat het er ergens uit komt.

22 februari 2019 om 12:13

Ik wil zijn plaats op de bank niet goed praten, maar van wat ik heb gelezen is de coach die hem heeft gehaald alweer snel ontslagen. De nieuwe coach van Fulham heeft het weer over een andere boeg gegooid en denk TFM daar niet nodig te hebben. Dat is wat mij verteld is. Of het waar is weet ik niet.

Geen geweldenaar natuurlijk, maar is nog jong en kan nog groeien. Toch is het wel drie stappen terug van de Ligt naar Fosu-Mensah...

Mooi man ik hoop echt dat hij terugkomt bij Ajax samen met Vertonghen en Redan. Fosu Mensah moeten ze echter niet terughalen als vervanger van De Ligt maar hem op de rechtsback positie zetten zodat Mazraoui weer terug kan naar het middenveld waar hij beter tot zijn recht komt.
Als vervanger van De Ligt moet Ajax proberen Balanta of Edson Alvarez binnen te halen.
En hopelijk komt Suarez ook nog terug dit of volgend jaar. Zou geweldig zijn!

22 februari 2019 om 16:47

Suárez terug naar Ajax. Onze grote vriend verdient een kleine 16 miljoen per jaar, is een onomstreden basisspeler bij FC Barcelona en zal dat nog wel een jaar of 3 blijven. Tenzij Ajax opeens wordt overgenomen door zijn broer zal hij natuurlijk nooit terugkeren, en zeker niet dit jaar of volgend jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

336 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 13 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen waarschuwt: ‘Dan groeit Oranje niet verder’

Oranje plaatste zich zaterdagavond met een 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland voor het EK van 2020. Valentijn Driessen zag echter dat het Nederlands elftal een uiterst moeizame wedstrijd speelde in Belfast. In...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren