Idrissi kiest tussen Nederland en Marokko: ‘We respecteren zijn beslissing’

Woensdag, 20 februari 2019 om

Oussama Idrissi heeft voor een interlandloopbaan met Marokko gekozen. De 22-jarige aanvaller van AZ had de keuze tussen Nederland en Marokko en heeft KNVB-directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma op de hoogte gebracht van zijn besluit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een wijze beslissing van Oussama Idrissi


Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door stillewillem)

Dit is het beste voor beide partijen denk ik. Bij Nederland heeft hij gewoon heel weinig perspectief op speeltijd, want er zijn gewoon veel grotere talenten op zijn positie. Ik verwacht dat hij hooguit een goede invaller zal zijn geworden. Goed dat hij zijn hart gewoon volgt, want iemand die zonder plezier voor zijn land speelt lijkt mij ook niet de bedoeling. Succes ousama!

20 februari 2019 om 06:51

Hoezo zijn hart? Hij had toch geen keuze? Marokko was zijn enige optie en ik denk dat veel keuzes alleen maar op speel mogelijkheden/momentopname als een land met een Wk meedoet en de andere keuze niet. Als deze jongen nu wel kon kiezen denk ik echt dat hij voor Nederland had gekozen omdat dat land nu gewoon beter is en je als speler meer aanzien geeft.

20 februari 2019 om 09:05

Hij heeft natuurlijk ook de optie om nu nog niet te kiezen en voor oranje te gaan. Niet dat ik dat een logische keuze had gevonden, maar het kon wel.

20 februari 2019 om 21:48

Die optie had hij niet, want hij komt gewoon niet in aanmerking voor oranje. Is niet goed genoeg.

20 februari 2019 om 09:28

Bij het Nederlands elftal had hij toch weinig perspectief dus begrijp em volkomen.

21 februari 2019 om 03:25

Hahahaha jullie doen alsof oranje frankrijk is. Nl heeft Geen ek geen wk gehaald. Een Oude babel in de selectie en ze denken alsof ze wereld team hebben. Marokko heeft harit van shalke, belhanda, boufal, ziyech. Genoeg goeie spelers in de aanval. Dus concurentie zat bij marokko.

Dit gaat weer een topic woorden met een lange discussie. Alvast even de bingo: landverrader, hij kiest met zijn hart, hij is toch niet goed genoeg voor het Nederlands elftal, Marokko leidt zelf geen spelers op, Nederlanders zijn gewoon jaloers, beide elftallen doen niet veel voor elkaar onder, ziyech wilde eigenlijk voor het Nederlands elftal spelen, allemaal de schuld van danny blind, waarom kiest die voor Marokko? Hij is hier toch geboren, marokanen integreren slecht, je kan gewoon van beide landen houden, dubbele paspoort moet worden afgeschaft, enz..... Mij kan het uiteindelijk allemaal aan mijn reet roesten. Het is zijn leven en hij moet doen wat die graag wilt (past ook in de bingo)

20 februari 2019 om 06:53

Boven jouw reactie staat er nog een voor je bingo. Namelijk: 'Dat is prima, maar dan moet hij zsm in Marokko gaan wonen en voetballen.' Ze worden ook steeds creatiever...

20 februari 2019 om 07:09

Los van het feit dat hij lekker zelf moet bepalen wat hij doet en het míj ook niet kan schelen wat hij doet, is hij gewoon niet goed genoeg voor het NLelftal. Deze opmerking heeft niets met rancune te maken maar is gewoon duidelijk. Anders had hij zijn debuut al wel gemaakt. Het is goed zo.

20 februari 2019 om 07:44

Precies. Zeikerds hier ook altijd. Idrissi kiest, na een afweging gemaakt te hebben. Mensen die vinden dat hij voor Nederland moet kiezen omdat hij voor Jong Oranje gespeeld heeft, moeten maar bij de FIFA klagen, niet bij Idrissi. Die doet alles netjes volgens de regels.

20 februari 2019 om 09:01

@fcg95
Idrissi heeft niet gekozen simpelweg omdat hij niet in beeld is bij het Nederlands elftal. Keuze betekent meer dan één optie en die had hij niet. Als ik in juli naar een andere amateurclub ga is het ook niet dat ik voor die club kies in plaats van Barcelona.

20 februari 2019 om 09:03

Klopt, Idrissi doet niets verkeerd. Ik blijf alleen wat moeite hebben met de keuzes die sommige spelers hebben op basis van politiek(zoals paspoorten). Kijk naar een artikel van gisteren over Marcel de Jong. Geen enkele link met Canada, maar nu Canadees international vanwege een familielid. Op basis van de regels correct, maar gevoelsmatig zou een speler uit moeten komen voor het land waar hij voetballend opgegroeid is.

20 februari 2019 om 09:06

@Nico, je hebt altijd een keuze. Als een keuze voor Oranje betekend dat je nooit je debuut maakt, is dat maar zo. Idrissi is momenteel een smaakmaker bij AZ, dus is het logisch te denken dat hij een stap kan maken en daarmee in beeld komt. Die vergelijking van jou raakt kant noch wal.

20 februari 2019 om 09:16

'maar gevoelsmatig zou een speler uit moeten komen voor het land waar hij voetballend opgegroeid is.'

Maar wat moet zo'n speler volgens jou dan doen als het senioren elftal hem geen kans geeft? Moet hij wachten? Vind jij dat dat soort spelers in feite pech hebben en niet voor een ander land mogen uitkomen?

20 februari 2019 om 11:03

houten030

" gevoelsmatig zou een speler uit moeten komen voor het land waar hij voetballend opgegroeid is."

Gevoelsmatig mag een speler uitkomen voor welk land hij volgens de regels uit mag en wil komen en heeft een speler volstrekte en absolute keuzevrijheid.

En dat geldt voor Marcel De Jong, Hans Vonk, Ziyech, Idrissi, etc.
Hadden we in 1980 niet ooit een geweldig Ijshockey team dat zich wist te plaatsen voor de Olympische Spelen dankzij een setje 'nederlandse Canadezen'?

20 februari 2019 om 11:12

Precies, wij hebben op atletiek gebied ook de nodige "nederlanders" binnen gehaald ( overigens ook met honkbal, basketbal etc ). Het is vaak zo bij gebrek aan beter dat geldt ook voor voetbal gewoon!

20 februari 2019 om 13:09

Constant Kante, mooi hoe je mijn woorden verdraaid. Ik zei: zou moeten, omdat ik dat de charme van interland voetbal vind. Dat jij daar andere sporten op een voetbal forum bij wil halen prima, maar daar kan ik weinig mee. Dat de regels zo zijn snap ik, maar ik geef aan dat ik dat liever anders zou zien.

20 februari 2019 om 13:14

Honkballers zijn allemaal Antilianen, hebben alleen een Nederlands paspoort. Verder heb je helemaal gelijk!

20 februari 2019 om 13:34

@Constant, ik ben zelf niet in Nederland geboren maar voel met op en top Nederlands. Als ik zou voetballen op hoog niveau, zou ik niets liever willen dan voor Oranje uitkomen. Dus nee, ik begrijp niet waarom mensen voor een ander land kiezen als ze ook voor Oranje uit kunnen komen. Net zoals ik niet begrijp waarom mensen zich nog zo Marokkaans of Turks kunnen voelen wanneer ze hier geboren zijn. Ik had ooit eens een discussie met iemand die vond dat ik op Sylvana moest stemmen omdat ik in Suriname ben geboren. Uit solidariteit. Ik heb hardop gelachen om de idioterie van die uitspraak.

20 februari 2019 om 13:34

Edit ik voel me ipv met.

20 februari 2019 om 13:40

Kyle

"@constant, ik ben zelf niet in Nederland geboren maar voel met op en top Nederlands. Als ik zou voetballen op hoog niveau, zou ik niets liever willen dan voor Oranje uitkomen. "

Het (voor mij) enige logische vervolg van deze twee zinnen is dat je daarna schrijft:
'en dus kan ik de keuze van Idrissi wel begrijpen.'

20 februari 2019 om 13:43

"ik had ooit eens een discussie met iemand die vond dat ik op Sylvana moest stemmen omdat ik in Suriname ben geboren. Uit solidariteit. Ik heb hardop gelachen om de idioterie van die uitspraak."

Terecht dat je hard lacht, ik dacht dat mevrouw Simons niet de enige 'politica' was die we in Nederland hebben met Surinaamse roots, toch? Er zitten Nederlanders met Surinaamse roots in alle partijen, als ik me niet vergis, inclusief PVV en Pvd. Dus ja, dat slaat evident nergens op.

20 februari 2019 om 13:45

"constant Kante, mooi hoe je mijn woorden verdraaid. Ik zei: zou moeten, omdat ik dat de charme van interland voetbal vind."

Ik verdraai niets, ik geef mijn reactie op wat jij zegt. Dat ik een andere mening heb dan jij houdt niet in dat ik jouw mening 'verdraai'. Net zoals het trekken van een analogie naar andere sporten (waarin exact dezelfde materie speelt alleen dan exact andersom namelik ten voordele van ons land) ook niets met 'verdraaien' te maken heeft. Dat heet debatteren.

20 februari 2019 om 15:32

Maar als je nou niet goed genoeg bent en Suriname wil je wel in hun team hebbben. Zeg je dan nog steeds nee?

20 februari 2019 om 18:00

Dat is anders dan dat je jezelf aanbied bij een nationaal elftal. Zoals deze speler en bv veldwijk bij zuid Afrika

20 februari 2019 om 09:53

kleinegeneraa7

Ik heb er nog een voor je: hij hoort een keuze als dit helemaal niet te hebben als hij jeugdelftallen in Oranje heeft doorlopen. En dat vind ik eerlijk gezegd ook bezopen. Stel gewoon een regel in dat spelers niet meer mogen switchen vanaf vertegenwoordigende elftallen O17 ofzo. Gelijk van het gezeik af. Kan Idrissi overigens niet veel aan doen dit zolang hij maar niet gaat lullen over kiezen met je hart of weet ik wat voor sentimenteel gelul.

20 februari 2019 om 10:14

Twenteov, ik denk niet dat dat de juiste oplossing is. Dat is hetzelfde als dat je kinderen op jonge leeftijd laat kiezen in welke branche ze later gaan werken. Een groot deel zal dan zeggen advocaat of dokter, maar als ze eenmaal 18-19 zijn, hebben ze een andere kijk op het leven. Zo ook met die jeugdinternationals. Een Marokkaanse of Turkse Nederlander zal op 15-16 jarige leeftijd 9 van de 10 keer voor de Nederlandse jeugdelftallen kiezen. Op die leeftijd is het lastig om een rationele afweging te maken. We mogen toch ook pas stemmen als we 18 zijn?

20 februari 2019 om 10:26

Clutch

Vind je vergelijkingen op zijn minst 'niet sterk' te noemen.

Voetbal is een en dezelfde branche, interlands slechts een onderdeel, en je ontneemt hen nergens het recht om profvoetballer te worden, je beperkt keuzes voor nationale teams alleen meer. Niet erg vreemd vind ik een beperking als dat; immers heeft de overgrote meerderheid uberhaupt geen keuze. Daarbij is het spelen voor een nationaal team een voorrecht en geen keuze (uit beroepen zoals jij stelt in jouw vergelijk). Maar ik snap ook dat je jochies van 15 niet voor die keuze moet stellen, vandaar dat ik zou opteren voor 17 jaar. Als ik zie dat jongens van die leeftijd al wel de keuze maken om naar het buitenland te gaan (aangestuurd door hun ouders natuurlijk) dan kunnen ze ook een keuze als dit vast maken. Natuurlijk kun je verkeerd gokken, maar nogmaals: wees blij dat je uberhaupt een keuze hebt en interlandvoetbal is voor niemand een vanzelfsprekendheid, ongeacht de keuze die je maakt.

Mijn mening: carriere maken doe je maar in het clubvoetbal, interlandvoetbal moet een eer zijn/blijven en geen verstandige keuze voor je verdere carriere.

20 februari 2019 om 12:34

Twente

"maar ik snap ook dat je jochies van 15 niet voor die keuze moet stellen, vandaar dat ik zou opteren voor 17 jaar."

En waarom dan kiezen op 17 jaar? Waarom niet 15 dan, of 19, of 21?

Als jouw argument is dat de keuze voor een nationaal elftal beperkt is, prima als dat je stelling is, maar de facto is die keuze al beperkt. Vroeger mocht je namelijk als speler letterlijk onbeperkt 'kiezen'. Zodra je de nationaliteit van een land verkreeg, mocht je ook voor dát land uitkomen. Zo speelde Di Stefano, geboren Argentijn, voor Argentinië, Colombia en Spanje. Dát kan dus tegenwoordig helemaal niet meer.

Dus de keuze is al zwaar beperkt. Je mag nooit switchen als je één keer een bindende A-interland gespeeld hebt. Je mag hooguit één keer switchen, als je voor een jeugdteam uitgekomen bent. Daarna dus nooit meer. En dat is gewoon heel logisch. Kijk even naar de selecties van Jong oranje van, pak hem beet 2012 of zoiets. Het grootste deel van dat team zit niet in het huidige oranje. Waarom zouden die jongens, mochten ze een tweede nationaliteit hebben, dan niet voor een ander land gaan spelen precies? Wat zou daar tegen kunnen zijn eigenlijk? Ik ben het volledig met je eens dat het spelen voor je land een voorrecht is. Zeker. Maar dat sluit dat je daarnaast een keuze hebt toch totaal niet uit? Het is toch exact een zelfde voorrecht om voor een ander land uit te komen??

Bottom line voor mij zijn twee dingen. Mazraoui, Amrabat en Idrissi zijn voor mijn geen 'verliezen' voor oranje. Ziyech is dat in zekere zin wel, maar punt is dat het geen spelers zijn waarmee sprake is van een groot gemis. En mijn tweede punt is dat het misschien nu zo is dat een Idrissi voor Marokko kiest omdat het nu even goed gaat met Marokko (was ook ooit anders) en oranje een mindere fase doormaakte (gaat ook weer anders worden). Eerder kozen Nederlanders met Marokkaanse roots ook gewoon voor oranje. Er gaan er zeker weer komen die, als oranje weer gaat meedoen op het internationale toneel, weer gewoon voor oranje kiezen en het een eer en voorrecht vinden voor Nederland te spelen. Ik wil dan wel zien dat al die mensen die nu roepen dat die jongens 'moeten spelen voor het land waar ze in opgroeien' of die vinden dat ze hun tweede paspoort in zouden moeten leveren dan hier ook hun grote steun en blijdschap behoren te tonen als bijvoorbeeld een Mohammed Ihattaren (ik noem maar een willekeurig voorbeeld) voor oranje zou kiezen. Doen ze dat niet, dat vind ik ze nu alvast bij voorbaat grote hypocrieten.


20 februari 2019 om 13:17

Constant

17 jaar is ook maar uit de lucht gegrepen, maar dan ben je al wel een stuk verder dan op je 15e over het algemeen. Ouder dan 17 zou ik niet doen want dan hebben ze dus alsnog de hele Oranje jeugdselecties doorlopen en de plek ingenomen van een ander talent die wellicht niet de keuze heeft te kiezen tussen 2 landen.

Verder helemaal prima dat het tegenwoordig al beperkter is. Dat van Di Stefano wist ik, gaat ook nergens over dat je voor 3 landen (of meer) uit kon komen. Ik pleit voor nog meer beperking, nl. dat je niet meer mee onbeperkt mee kunt liften op jeugdselecties van het ene land om op het moment dat je volwassen wordt maar over te stappen naar het andere land. Ik zou een tussenweg kiezen dus door O17 bindend te maken. Kloten voor je als dat niet goed uitpakt, je mag al blij zijn dat je een keuze hebt zou ik dan denken.

De namen die je noemt zijn ook zeker geen verliezen voor Oranje, en van selecties in 2012 zullen er vast niet veel zijn die grote sterren geworden zijn, maar het gaat mij meer om het principe. En je hebt het over zwaar beperkt zijn in keuzes vergeleken met vroeger. Nederlandse talenten met 1 nationaliteit hebben uberhaupt geen keuze.
Groot respect voor Karim El Ahmadi (mazraoui ook toch?) die alle selecties voor Marokko heeft doorlopen, als Ihattaren dat ook doet en dus voor Marokko kiest zul je mij niet horen.

20 februari 2019 om 13:51

"de namen die je noemt zijn ook zeker geen verliezen voor Oranje, en van selecties in 2012 zullen er vast niet veel zijn die grote sterren geworden zijn, maar het gaat mij meer om het principe."

Tja, akkoord, dat snap ik. Dat is jouw opvatting. En dat mag, vanzelfsprekend. Zelf heb ik niet zoveel met 'principes'.

"met zijn principes wil men zijn gewoontes tiranniseren of rechtvaardigen of eren of beschimpen of verbergen: - twee mensen met dezelfde principes willen daarmee waarschijnlijk toch nog iets wezenlijk anders."
Friedrich Nietzsche.

Ziyech, Mazraoui, Idrissi. Prima dat die gasten voor Marokko kiezen. Heeft waarschijnlijk ook te maken met dat ze vorig jaar het WK gehaald hebben en ogenschijnlijk een mooie lichting hebben.

Dit lijkt me het beste voor beide partijen. Hij is heel veel beter geworden bij AZ maar nog niet goed genoeg voor oranje. Hij had wellicht soms als invaller kunnen spelen maar ik zie hem sowieso geen basisspeler worden. Bergwijn, Groeneveld en Kluivert zijn denk ik allemaal beter dus tot nu toe is het eerste heel ver weg.

20 februari 2019 om 07:55

Bergwijn is geen linksbuiten en Groeneveld en Kluivert zijn momenteel echt niet beter. Ik vind het jammer. Er zijn er weinig met een dribbel als Idrissi.

20 februari 2019 om 08:41

Ja en deze jongen heeft een gave, iets wat anderen niet hebben. Hij kan bijv. zomaar een ingeving krijgen om een indraaiende corner te geven wanneer een keeper even niet oplet, resulterende in een doelpunt.

20 februari 2019 om 10:55

Bergwijn speelt bijna altijd vanaf links bij PSV..en die is echt 2 klasse beter al en jonger.

20 februari 2019 om 12:41

Timba69

"bergwijn is geen linksbuiten"

Wat is hij dan? Hoe 'ben' je een linksbuiten trouwens? Hoe bepaal je dat?
Bergwijn speelt echter bij PSV zowel vorig als het huidige seizoen in beginsel altijd vanaf de linkerkant. Dus waarom zou hij dan geen linksbuiten zijn?

Goed dat hij de knoop doorhakt.. zonde van de minuten dat hij in oranje onder 20/19/18 elftallen heeft gespeeld. Zijn keuze voor Marokko snap ik hoor, maar ik vind nog steeds dat die keuze al gemaakt moet worden als je in de nationale beloftes elftallen speelt

20 februari 2019 om 09:19

Er zit een wereld van verschil tussen het belofte elftal en het senioren elftal?
Waarom zou je je moeten committeren, terwijl niemand de garantie heeft om uiteindelijk opgeroepen te worden voor het senioren elftal.

Spelers die een (mooie) interlandcarrière ambiëren, hebben dan plat gezegd, pech?

20 februari 2019 om 09:55

Ja, die hebben dan pech.
Heel velen met maar 1 paspoort hebben die keuze uberhaupt niet. Ben het compleet met Nijmegen_1 eens.

20 februari 2019 om 10:00

@Twenteov, jij en Nijmegen_1 kunnen dat prima vinden, maar de regels zeggen toch echt iets anders. Zolang Idrissi zich netjes aan de regels houdt is er niets aan de hand.

20 februari 2019 om 10:10

Ik zeg toch ook nergens dat Idrissi iets fout doet? Juist die regels vind ik bezopen, Ik ga mee met de gedachtegang van Nijmegen_1 dat die regels aangepast moeten worden imo en hoe je dat dan invulling kunt geven.

20 februari 2019 om 10:14

Vandaar dat ze vinden dat dat anders moet.

20 februari 2019 om 10:23

Ohh op die manier. Dat vind ik dan best wel hypocriet. Nederlanders houden er over het algemeen van om te wijzen naar regels en te zeggen dat daaraan gehouden dient te worden. Maar als die regels niet goed uitkomen moeten ze ineens veranderd worden.

20 februari 2019 om 10:26

Gelukkig hebben aardig wat voetballers wel die keuze, zoals Lars Veldwijk en Marcel de Jong. Die twee jongens hebben, net als Oussama Idrissi, ingezien dat het Nederlands elftal gewoonweg niet realistisch was. Dit erkenden zij en hebben hier ook naar gehandeld door voor Zuid-Afrika en Canada te kiezen. Laatstgenoemde speelde eerst in Oranje O16, toen Canada O18 en O20 en werd op een gegeven moment weer opgeroepen voor het Nederlandse beloften elftal. Later hakte hij de knoop door en koos hij voor Canada. Het is goed dat hij die optie had, want anders had hij geen interlandcarriã¨re gehad.

Trouwens, toen het die twee spelers betrof, werden dit soort berichten niet gedropt. Niemand zei tegen hen 'nederlands paspoort afpakken' of 'prima, en dan nu het land uit.'. Iedereen gunde het die jongens en begreep hun keuze. Zeer apart, vind jij ook niet?

20 februari 2019 om 10:28

marocberkane

Ben jij ook een Nederlander, of zal je jezelf nooit zo noemen?
Dan had je nl. geweten en gemerkt dat het in de Nederlandse volksaard zit om juist overal kritisch op te zijn, juist naar de huidige wetten en regels (strafmaat te laag, belastingen te hoog blabla). Ook dat we makkelijk klagen. Snap je opmerking dus echt totaal niet.

20 februari 2019 om 10:33

Apocalyps

Prima dat De Jong die keuze gehad heeft, maar in mijn ogen net zo bezopen. Lekker makkelijk zo dat geswitch als het je uitkomt.
Toch blijft het punt: jongens als Ziyech en Idrissi hebben veel meer potentie en zijn toch een stuk bekender en dus heeft iedereen daar veel eerder een mening over dan een Marcel de Jong die velen niet eens van naam kennen, niet zo apart toch?

Ik merk het al wel aan je: we worden het nooit eens. Jij ziet overal discriminatie in en zal overal en altijd het slachtoffer uithangen en maar wijzen naar de boze witte mensen. Ik daarentegen ben daarin misschien te naief en misschien zie ik er geen discriminatie in waar het wel is. Dat kan ook.

20 februari 2019 om 10:51

@apocalyps,

"er zit een wereld van verschil tussen het belofte elftal en het senioren elftal?"

Nou, eigenlijk niet. Idrissi heeft nu jarenlang voor de jeugdelftallen gespeeld en dat betekent automatisch dat een andere linksbuiten toen niet heeft gevoetbald. Hij heeft zich bij Oranje ontwikkeld en nu hij geen kans meer krijgt gaat hij naar Marokko. Dat is zijn goed recht hoor, ik had hetzelfde gedaan als ik Idrissi was, maar het is vanuit dat opzicht wel een beetje raar dat dat kan. Nederland leidt hem op en nu is hij opeens weg. Vandaar dat Nijmegen_1 ook schrijft dat het zonde is van de minuten die hij heeft gemaakt in de belofte elftallen.

20 februari 2019 om 12:01

@azrsenal,

Ik praat deels uit eigen ervaring als ik zeg dat er een wereld van verschil zit tussen het Nederlands belofte elftal en het senioren elftal. Ik doelde daarbij op wat er van je wordt gevraagd. Met mij zijn veel jongens gestopt o.a. door aanhoudend blessureleed of omdat zij gewoonweg niet goed genoeg waren.

Ik doorliep vanaf mijn 15e alle Nederlandse jeugdelftallen en mijn eindstation was uiteindelijk het belofte elftal. Ik ben op m'n 22e gestopt, mede door aanhoudend blessureleed. Er was een periode dat ik heel lang aan de kant heb gestaan en toentertijd werd ik, ondanks blessureleed, benaderd door het land van mijn moeder (dit speelde overigens langer, dan 10 jaar geleden af).

Ik voelde me gevleid door hun interesse, maar heb geen moment getwijfeld om van land te switchen. Het had voor mij, in meerdere opzichten, geen meerwaarde...

Stel dat ik de switch wel zou hebben gemaakt, dan zou je inderdaad kunnen redeneren dat alles zonde zou zijn geweest. Zonde voor het talent die ik kennelijk op de bank heb gehouden of zelfs een oproep liet mislopen, zonde voor de Knvb, omdat zij tijd en geld in hun talenten steken, maar ook zeker zonde voor mij als persoon en sporter. Ik had alle jeugdelftallen doorlopen belofte elftal.

Even hypothetisch gezien: Stel dat ik die, pak 'm beet, 4 jaar wel heel was gebleven en ik mijn werk op het veld goed verrichte, maar een uitnodiging van het senioren elftal uitbleef. Wat dan? Dan had ik nooit een interlandcarriã¨re gehad, die ik wel graag had gewild (in eerste instantie bij het Nederlands elftal).

Het zou voor mij dan ook zonde zijn geweest, omdat het senioren elftal, om wat voor reden dan ook, geen plek voor mij zag. En dat terwijl ik wel alle elftallen heb doorlopen. Wat moet je als voetballer (en persoon) dan doen? Dat iemand dan gewoonweg pech heeft of dat het allemaal zonde zou zijn, is mijns inziens tekort door de bocht.

20 februari 2019 om 12:27

'ik doelde daarbij op wat er van je wordt gevraagd.'
Aha, oke, ja dan snap ik je. Daar ben ik het natuurlijk met je eens, maar ik dacht dat je bedoelde dat de situatie zoals we daar nu over praten, dus het switchen van land, dat je daar op doelde. Excuus.

Zoals ik ook aangeef vind ik het volkomen begrijpelijk dat Idrissi voor Marokko kiest nu hij geen uitnodiging krijgt voor het Nederlands Elftal.

'dat iemand dan gewoonweg pech heeft of dat het allemaal zonde zou zijn, is mijns inziens tekort door de bocht.'
Daar valt inderdaad ook iets voor te zeggen, het zou zonde zijn als dat talent verloren gaat voor een land, maar dat geldt in principe ook voor spelers zonder dubbel paspoort. Een land als Indonesië kan 9 van de 10 spelers in de Eredivisie waarschijnlijk wel gebruiken. Dat kan ook niet. Vanuit dat opzicht denk ik dan ook eenmaal gekozen in de jeugd is voor altijd gekozen. Daar is dan wel weer een tegenargument op dat je jong bent en dat reizen naar een ver land als jeugdinternational misschien niet goed is, en dat je nog geen goede keuze kunt maken als puber.

Persoonlijk vind ik het raar dat een Asensio bijvoorbeeld voor Nederland zou kunnen uitkomen terwijl hij gewoon duidelijk niks met Nederland heeft. Ten eerste zou ik dat dus zonde vinden voor Spanje, omdat hij in Spanje zijn opleiding heeft gehad. Ten tweede zou ik nooit echt trots op zo'n speler zijn wanneer ik hem in het Nederlands Elftal zou zien, omdat hij niet echt een Nederlander is, of althans hij is niet in onze cultuur opgegroeid.

Maar goed, aan de andere kant is het voor sommige spelers wel een ultieme kans om toch nog een mooie interlandcarrière te krijgen. Het is een dubbel naar mijn mening, en zoals jij ook stelt, zeker kort door de bocht om dan maar te stellen dat iemand pech heeft.

20 februari 2019 om 12:55

Twente

"dan had je nl. geweten en gemerkt dat het in de Nederlandse volksaard zit om juist overal kritisch op te zijn, juist naar de huidige wetten en regels "

Het is een ernstig misverstand dat het feit dat er altijd door een bepaald deel van de bevolking altijd wel iets te zieken valt op alles en nog wat 'in de Nederlandse volksaard' zou zitten. Makkelijk klagen, overal over zeiken, het gras van de buurman groener vinden en keiharde feiten weglachen als die in strijd zijn met het gevoel in de eigen onderbuik zijn uiteraard totaal niet 'nederlands' maar gewoon iets 'menselijks'. Dat bestaat in ongeveer alle landen. En nee, dat is ook niet sterker of meer manifest in Nederland dan elders. Maar ik denk dat dit er misschien mee te maken zou kunnen hebben dat mensen nauwelijks in andere landen komen of zich totaal niet interessen in andere landen of mensen. En dat dit soort misverstanden daardoor ontstaan.

Al moet ik wel zeggen dat ik het soms een hele trieste vaststelling vind dat we hier in Nederland naar objectieve maatstaven zo ongeveer in het mooiste, best georganiseerde en meest welvarende land ter wereld (mogen) wonen en dat er nog steeds een heleboel mensen zijn die dan nog een heleboel te klagen hebben en soms pretenderen alsof we hier in een soort dictatuur of verschrikkelijk land zouden leven. Terwijl het eigenlijk eerder een soort paradijsje op aarde is hier, zeker als je dat vergelijkt met de toestand in 90% van de landen wereldwijd. Ik vraag me werkelijk af waarom die mensen hier nog wonen eigenlijk, als het hier zo vreselijk is. Ga dan daarheen waar je wel gekukkig wordt?!

Maar goed, dat laatste zegt misschien ook wel iets over mijzelf.

Anyway, het staat jou vrij om te vinden dat de regels moeten veranderen. Dát is nou net wat Nederland zo'n geweldig land maakt. Dat we van mening mogen verschillen én dat we dat in vrijheid mogen zeggen ook. Ik ben wat dat betreft erg trots op Nederland!

20 februari 2019 om 13:00

Azrsenal

"nou, eigenlijk niet. Idrissi heeft nu jarenlang voor de jeugdelftallen gespeeld en dat betekent automatisch dat een andere linksbuiten toen niet heeft gevoetbald"

Vertel eens, welke leeftijdgenoot van Idrissi is er nu door hem uit de selectie van jong oranje gehouden die dan momenteel op de lijst staat van Ronald Koeman of die nu deel uit had kunnen maken van het echte oranje? Noem ze maar op dan!

Als je goed kijkt naar de selecties van oranje en jong oranje over een langere periode zie je dat er nauwelijks een verband bestaat tussen het wel of niet spelen in jong oranje en later langdurig en volwaardig A international worden. Sterker, het grootste deel van de jong oranje spelers haalt oranje nooit. Dus het één heeft niet zoveel met het andere te maken.

Daarnaast is het natuurlijk ook niet zo dat Idrissi alle wedstrijden van jong oranje compleet heeft gespeeld van A tot Z. Met hem waren er natuurlijk in zijn leeftijdcategorie andere spelers die ook geselecteerd zijn en hem afwisselden.

Je argument gaat in mijn ogen totaal niet op.

20 februari 2019 om 13:09

"persoonlijk vind ik het raar dat een Asensio bijvoorbeeld voor Nederland zou kunnen uitkomen terwijl hij gewoon duidelijk niks met Nederland heeft. Ten eerste zou ik dat dus zonde vinden voor Spanje, omdat hij in Spanje zijn opleiding heeft gehad. "

Dat snap ik dus ook niet zo goed. Waarom die fixatie met die 'opleiding' die je hebt gehad? Wat maakt dat precies uit, in het licht van wat ik hierboven zei over het feit dat het grootste deel van jong oranje spelers nooit het echte oranje halen? Moeten Remko Pasveer, Boy Waterman, Jeroen Drost, Arnold Kruiswijk, Frank van der Struijk, Ramon Zomer, Rick Kruys, Daniël de Ridder, Julian Jenner, Quincy Owusu-Abeyie, Eldridge Royer en Maceo Rigter (selectie 2005-2006) allemaal hun 'opleidingskosten' dan terug betalen of omdat ze nooit voor oranje speelden??

20 februari 2019 om 13:24

@constant kante

Dit vind ik echt veel te kort door de bocht. Dus omdat er landen zijn waar er echt geen enkele structuur is bij de overheid, kunnen wij geen kritiek hebben op onze eigen overheid? Als we namelijk op de huidige voet doorgaan, ziet Nederland er over tien jaar namelijk heel anders uit.

De burger betaalt namelijk structureel meer ieder jaar weer terwijl de lonen maar heel beperkt stijgen. De energierekening gaat wederom aanzienlijk omhoog, de huur stijgt exponentieel, kleine woningen worden steeds duurder en in de grotere steden is er wel degelijk armoede.

Verder valt die vrijheid van meningsuiting waar we zogenaamd zo trots op zijn heel erg tegen. De ene misbruikt het om racisme te maskeren, de andere doet het tegenovergestelde en mede daardoor werkt het democratisch stelsel niet meer in Nederland.

20 februari 2019 om 14:07

Sirius

"dit vind ik echt veel te kort door de bocht. Dus omdat er landen zijn waar er echt geen enkele structuur is bij de overheid, kunnen wij geen kritiek hebben op onze eigen overheid?"

In dit geval vind ik jouw samenvatting van wat ik gezegd heb veel te kort door de bocht. Dit zeg ik niet.

Dat 'het democratische stelsel' in Nederland 'niet meer zou werken' vind ik al helemaal een karikatuur die ik herken noch kan plaatsen in het huidige Nederland. Kom op zeg, dat een democratie, zoals die in Nederland, niet perfect is en zijn beperkingen kent dat is een gegeven. Geen enkel democratisch systeem is perfect. Maar net doen of het hier allang Noord Korea of Saoudi Arabiã« is (ik zeg niet dat jij dat doet, maar dat is het bredere sentiment waar ik tegen ageer, in het kader van deze discussie), is totaal lachwekkend.

Kritiek op het functioneren van je Rechtsstaat is niet alleen nuttig en noodzakelijk het is zelfs de basis waar die Rechtsstaat op gefundeerd is. Dus ik ben niet tegen kritiek, integendeel zelfs. Maar de stelling was dat 'het een Nederlandse volksaard is om overal wat te zeiken over moete hebben'. Nou dat is dus ten eerste onzin (gebeurd in de meeste landen) en ten tweede vind ik dat we het zeiken structureel en chronisch overdrijven.

We leven in een fantastisch land man, houd dus op met te doen alsof morgen de totale revolutie op het punt staat uit te breken en de hordes naar het Binnenhof gaan trekken om Mark Rutte en Mark Harbers ( ik noem maar een naam) uit hun kantoren te sleuren en ze het schavot op te jagen om ze daarna, A la de gebroeders De Witt, publiekelijk ondersteboven op te hangen! Wat een nonsens! Trouwens, als we het dan toch over de volksaard hebben, wij Nederlanders zijn wat dat betreft een volk dat we best ene revolutie zouden willen, maar, dan wel eentje die om 9:00 begint en om 16:00 uur diezelfde dag eindigt, want we willen wel op tijd thuis zijn voor het eten bij moeders de vrouw. En morgen zijn we daarna ziek, dus dan komen we niet meer. Dus het zal met die revolutie best wel los lopen allemaal.

Ik geloof niet in die karikaturen, daar gaat het om. Wij Nederlanders lijden echt aan een chronisch gebrek aan waardering voor hoe mooi en fantastisch het hier eigenlijk wel niet geregeld is. Daar ligt het grootste probleem.

Prima, echt geen Nederland elftal speler...Die vissers met zijn 50mil voor deze Pipo, stengs en last but not least maher. Komt ook tekort voor Marokko overigens, AZ en eredivisie is ook echt zijn plafond

Te zot voor woorden hoe er tegenwoordig kan gekozen worden voor wel land je uit mag komen. Weg met die dubbele nationaliteit. Dit soort gasten moet je niet eens in het Nederlands elftal willen maar ja ik zal wel ouderwets zijn. Tegenwoordig kijk ik nergens meer van op. kijk je naarzijn voetbalkwaliteiten dan is dit helemaal een juiste keuze. Hij komt tekort voor het niveau wat Nederland hoort aan te tikken.

20 februari 2019 om 07:57

Ja je bent ouderwets. Vernieuw je kijk zou ik adviseren. One world. One race Willempie..

20 februari 2019 om 08:50

In dat geval heeft Willem juist gelijk...dat heet integratie.

20 februari 2019 om 08:55

Welke intergratie? Als jij weet dat je voor oranje niet in aanmerking komt en kunt voor een ander land spelen, wat heeft dat dan met intetgratie te maken?

20 februari 2019 om 09:08

Ja dat is dr charme van interland voetbal. Je bent geboren en getogen in een land, het is toch een gestoord idee dat een Asensio überhaupt voor Oranje kan spelen, die geboren is op Mallorca, altijd in Spanje heeft gewoond en hier enkel bij zn oma komt logeren in de vakantie. Er zijn in het verleden wel meer internationale toppers geweest die liever voor een ander land uitgekomen waren, denk aan Giggs en Reina.

20 februari 2019 om 09:41

Wat heeft integratie te maken met het feit dat hij (nog) geen oproep heeft ontvangen voor het Nederlands senioren elftal?

Ik las dit soort hypocriete en schijnheilige teksten niet toen Lars Veldwijk besloot om voor Zuid-Afrika te kiezen, omdat hij ook daar in aanmerking kwam voor een interland carrière. Was Lars z'n keuze te wijten aan gebrek aan integratie?

Bij Marcel de Jong repte geen enkel lid een woord over het feit dat hij ook bij Oranje O16 heeft gespeeld en daarna besloot om voor Canada uit te komen. Hij speelde een daarna voor Canada O18 en O20 en werd toen weer voor Jong Oranje opgeroepen. Daarna hakte hij de knoop door en koos hij voor Canada. Is die jongen ook slecht geïntegreerd? Is hij een ondankbaar parasietje, omdat hij zowel voor Nederland als Canada uitkwam?

Of gelden er andere regels voor jongens als Lars en Marcel?

20 februari 2019 om 10:05

Apocalyps

Ik zie dat je de discriminatie-kaart trekt, zoals je zeer regelmatig doet hier.

Bij Lars en Marcel is het verschil met jongens als Ziyech en Idrissi dat laatstgenoemden een stuk beter zijn en dus meer in de picture staan. Daar heeft iedereen natuurlijk een mening over. Lars heeft daarbij geloof ik niet/nauwelijks in vertegenwoordigende elftallen van Oranje gespeeld en Marcel de Jong speelde daar ook geen rol van betekenis. Deze Marokkaans/nederlandse jongens hebben wel meermalen Oranje shirts aangetrokken en speelden daar ook vaak een significante rol van betekenis in die elftallen.
Ik geloof dat er in het Indonesische nationale team ook enkele 'nederlanders' zitten, daar kraait ook geen haan naar, die zijn gewoon minder goed en dus minder interessant. Is dat zo vreemd of wil je overal graag racisme/discriminatie in zien?

20 februari 2019 om 10:39

Twenteov

Zoek het bericht over Marcel de Jong maar op. Die jongen speelde voor Oranje O16, Canada O18 en O20 en kreeg vervolgens weer een oproep om voor het Nederlands beloften elftal uit te komen. Daarna heeft hij de keuze gemaakt om voor Canada uit te komen. Dat van Lars Veldwijk weet ik niet 100% zeker, maar dat veranderd weinig aan het probleem waar zij allen tegen aanliepen: Ze waren niet goed genoeg voor het Nederlands senioren elftal. Anders kregen zij wel een uitnodiging.

Mensen zitten in deze topic uit pure onwetend uit hun nek te kletsen en halen 'integratie' erbij, terwijl Oussama Idrissi in Nederland geboren en getogen is.

Omdat hij volgens hen zogenaamd slecht geïntegreerd zou zijn, kiest hij voor het Marokkaanse elftal. Niet, omdat hij geen oproep heeft ontvangen. Nee, men gooit het op integratie. En dan heb jij het lef om te zeggen dat ik het over racisme of discriminatie heb? Haha, ongelooflijk.

20 februari 2019 om 10:43

Hoe beter een speler voor het Nederlands elftal is, des te groter de teleurstelling als hij voor een ander land kiest en mag men daarom dan maar zijn onderbuik ongegeneerd legen?
Jij hebt vast wel meegekregen wat voor diarree Ziyech over zich heen kreeg toen hij voor het Marokkaanse elftal koos? Zodanig dat zelfs moderators moesten ingrijpen met een vastgepind bericht bovenin de pagina, waarin stond dat leden hun racistische / discriminerende opmerkingen achterwege moeten laten? En dan zeg je dat ik de 'discriminatie-kaart' trek?

Ik ben benieuwd of jij je hardop tegen dat soort reacties uitspreekt. Ik zag je bijvoorbeeld ook niet afkeurend reageren op die gozer die zei dat hij zijn paspoort moest inleveren en het land uit moest. Of passen dat soort ideeã«n wat meer in jouw straatje?

20 februari 2019 om 11:02

Volledig eens met jou @apocalyps, waarom integratie hierbij wordt gehaald is me een groot raadsel. Ik zie het meer als een transfer tussen twee landen. Hij is overbodig geworden bij Nederland en daarom kiest hij, vanuit toekomstperspectief, voor het land waar hij waarschijnlijk wel interlands kan gaan spelen.

Heeft echt 0,0% met integratie te maken. Belachelijk dat mensen zoiets durven te verkondigen. Ik zie ook geen racismekaart in jouw reacties hoor. Begrijpend lezen zal wel moeilijk zijn.

20 februari 2019 om 11:25

Apocalyps

Niet goed genoeg nee, dus dikke pech. Nationale teams zijn een voorrecht en hoort wat mij betreft sowieso geen keuzemogelijkheid te zijn. Marcel de Jong is overigens helemaal niet zo bekend als profvoetballer bij velen hier en dus minder interessant. Gek he?

En ja ik heb het lef om te zeggen dat je het over discriminatie hebt en dat je daar op doelt en maar wat graag die kaart trekt. Jij hebt alleen niet het lef om hardop te zeggen dat je mensen die Idrissi hier bekritiseren aan het discrimineren zijn, wat natuurlijk ook complete onzin is, maar wat uit je jankberichten wel duidelijk naar voren komt.

Ik heb het overigens nergens over integratie of dat ze het land uitmoeten of weet ik veel wat voor populistisch gelul, ben verre van Pvv'er en vind opmerkingen als die net zo sneu als de reacties van jou.

20 februari 2019 om 12:22

Twenteov,

Helaas voor jou hebben die spelers (vooralsnog) geen pech.

'marcel de Jong is overigens helemaal niet zo bekend als profvoetballer bij velen hier en dus minder interessant. Gek he?'

Haha, ik vind het inderdaad gek dat jij dit als reden aanhaalt. Het gaat erom dat hij, net als Idrissi, voor twee landen is uitgekomen. Dat hij minder bekend is, dan Idrissi staat los van dat feit.

Haha, waarom probeer je woorden in mijn mond te leggen? Moet jij niet doen, jongen. Ik laat hier simpelweg de dubbele standaard zien. Niemand had het over discriminatie of racisme. Als jij mij kent, dan weet jij dat als dit wel meespeelde, ik dit ronduit zou zeggen. Daar is geen lef voor nodig. Wat denk je nou allemaal?

'ik heb het overigens nergens over integratie of dat ze het land uitmoeten of weet ik veel wat voor populistisch gelul, ben verre van Pvv'er en vind opmerkingen als die net zo sneu als de reacties van jou.'

Kan jij dat stukje citeren waaruit blijkt dat ik beweer dat jij het ergens over integratie had of dat ze het land uit moeten? Ik schreef letterlijk dit:

'mensen zitten in deze topic uit pure onwetend uit hun nek te kletsen en halen 'integratie' erbij, terwijl Oussama Idrissi in Nederland geboren en getogen is.'

Haal jij hieruit dat het over jou gaat?

Knul toch, al was je een PVV stemmer geweest, ik zou er niet wakker van liggen of iets van vinden.

20 februari 2019 om 13:37

Apocalyps

Nee gelukkig ken ik je niet, 'knul'. Houden zo.

Je hebt het zelf over dubbele standaarden, waarmee je aanhaalt dat niemand zeikt over Marcel de Jong (die lang zo bekend niet is) en dat er nu wel over Idrissi gebitched wordt, toch? Dat noem ik een jankverhaal.
En ik bepaal helemaal zelf wat ik doe of zeg of niet. Ik moet helemaal niets en laat me de mond niet snoeren door jou.
Ik probeer ook nergens woorden in je mond te leggen, alleen hoe je op mij overkomt en hoe het naar voren komt in je berichten.

Wat betreft dat integratie-verhaal; inderdaad complete onzin, dacht dat je op mij doelde.

20 februari 2019 om 10:44

Nee hoor, je bent juist heel modern, ouderwets is leven en laten leven, iedereen is vrij om zijn eigen keuzes te maken, samen lossen we het wel op, solidariteit etc. Vroeger hadden PVV en FVD hooguit samen 5 zetels gehaald. Nu is polarisatie gemeengoed.

20 februari 2019 om 13:31

" iedereen is vrij om zijn eigen keuzes te maken,"

Mij lijkt dat dit niet gaat over ouderwets of nieuwerwets maar dit gewoon een fundamenteel en universeel recht is, zeker in een liberale Rechtsstaat als Nederland.

Maar helaas, inderdaad, er zijn partijen die aan dat beginsel willen tornen en die in zeer ernstige mate willen werken aan het zwaar in perken van deze, en andere, fundamentele vrijheden. Voorbeelden? Als de programmapunten van de PVV en FvD ingevoerd zouden gaan worden zullen daarvoor tenminste zeven (7!) Klassieke en Sociale grondrechten die verankerd liggen in onze Grondwet afgeschaft moeten worden.

Leuk allemaal dat 'heel modern' maar de realiteit is dat je dus onze Rechtsstaat helemaal kapot maakt en daarvoor in plaats iets krijgt dat meer lijkt op de DDR en het Kalifaat dan naar een Westerse Democratie waarin Liberale Vrijheden centraal staan en niet repressie, ongelijkheid en onvrijheid. Extreem rechts staat helemaal niet zo ver af van die ellendige moslimfundamentalisten die ze zeggen te bestrijden. Die hebben juist enormveel gemeen met elkaar. Het beste bewijs is de 'bekering' van Joram van Klaveren. Die overstap van hem is absoluut niet groot maar juist bijzonder klein. Van de ene fundamentalistische stroming naar de andere.

Ja dat zat er wel in. Zal voorlopig wel zo blijven. Eerste generatie was nog elders geboren , tweede viel tussen wal en schip en het excuus van de derde generatie: ja maar NL ers zijn allemaal racist en moeten ons niet. Sommigen integreren nu eenmaal zeer langzaam en blijven maar hangen. Maar goed het is niet anders , ik zal de volgende vast voorspellen : ihattaren

20 februari 2019 om 08:53

Zolang we in termen als Marokkaan blijven spreken kan ik het ze ook niet kwalijk nemen eerlijk gezegd..

20 februari 2019 om 10:17

TechnoBastard, in veel gevallen is die term dan ook niet fout, omdat ze een Marokkaans paspoort hebben en zichzelf voornamelijk met de Marokkaanse gemeenschap identificeren.

20 februari 2019 om 13:34

Het gaat er niet zozeer om of het 'goed' of 'fout' is, het gaat erom dat het continue gebruik van dergelijke termen er, waarschijnlijk, mede toe kan bijdragen dat dit soort jongens eerder voor het spelen voor Marokko kiezen dan voor oranje.

Want dezelfde mensen die nu roepen dat dit een schande is, die roepen ook dat die jongens, als ze voor oranje spelen, eigenlijk geen 'hollanders' zijn. Ja, dank je de koekoek zeg, kunnen die jongens het eigenlijk nog wel goed doen dan?

Ik snap die jongens wel. Als je die jongens ongewenst laat voelen, tast dat ook hun vertrouwen aan. Denk daar eens over na.

20 februari 2019 om 13:38

Maaar in het geval dat je wil dat zij voor Nederland kiezen en zich integreren hier in Nederland helpt het niet als je ze ook als Marokkaan ziet.

20 februari 2019 om 09:39

Ik hoop dat Ihattaren ook voor Marokko kiest. Met het talent wat er al in huis is, heeft Marokko dan echt een topselectie voor Afrikaanse begrippen. Daarnaast heeft dit niets met integratie te maken. Ik vind eigenlijk dat je niet eens over integratie mag praten als je het hebt over iemand die in NL geboren en getogen is.

20 februari 2019 om 11:30

Prima, maar dan moet hij in mijn ogen wel per direct voor de Marokkaanse jeugdteams gaan spelen, en niet pas als hij al in Jong Oranje speelt die keuze maken. Dat is het grootste pijnpunt, dat een speler voor welk land dan ook kiest zal me worst wezen, maar ik vind het wel altijd vreemd dat ze tot ze 20 zijn voor Nederland spelen, en dan ineens voor een ander land gaan spelen. In principe belemmeren ze daarmee de ontwikkeling van een andere speler die wel voor Nederland kiest. En dan valt dit in Nederland nog mee, voor mijn gevoel leidt Frankrijk meer spelers op voor andere landen dan voor zichzelf.

20 februari 2019 om 12:44

Stravven,

Als hij niet goed genoeg is voor het Nederlands senioren elftal, wat verwacht je van hem dat hij moet doen dan?

Zo vreemd is het volgens mij niet dat bepaalde spelers tot / rond hun 20e de switch maken. Volgens mij zijn spelers gemiddeld 22 jaar (dit is echt natte vingerwerk) als zij debuteren voor het Nederlands senioren elftal.

Die belemmeringen werkt overigens meerdere kanten op. Het is niet alleen zonde voor de Knvb of spelers die niet in aanmerking komen voor het senioren elftal. Ook voor de voetballer die switch is dit vervelend.

20 februari 2019 om 09:44

Wat heeft integratie te maken met het feit dat die jongen (nog) niet voor het Nederlands senioren elftal is opgeroepen? Plus die jongen is in Nederland geboren én getogen. Dus nogmaals: Wat heeft integratie ermee te maken?

Zijn witte Nederlandse jongens als Lars Veldwijk of Marcel de Jong ook slecht geã¯ntegreerd?

Die hebben hun keuze ook gebaseerd op gebrek aan speeltijd. Of gelden er voor dat jongens andere regels?

Prima toch, voor alle partijen de beste keuze. Succes!

Jammer! Mooie voetballer! Succes Oussama!

Jammer, ik denk dat als hij nog een stap kan zetten, hij zeker in aanmerking zou komen voor een plek in de selectie. Hij heeft zich goed ontwikkeld en kan erg goed voetballen.

Het is zijn keuze, en die telt! Maar ik had hem graag in Oranje willen zien. Het is ook een lastig verhaal op het moment zijn er zoveel goede buitenspelers die in aanmerking komen bij Oranje. Danjuma Groeneveld, Bergwijn, Babel, Depay, en op langere termijn Dilrosun, Kluivert, Stengs, en dan zou Idrissi daar ook nog bijkomen. Dan is er weinig perspectief voor hem. Goede keuze. Mazraoui en Ziyech had ik wel liever bij Oranje gezien die hadden nu wel perspectief gehad. Nous was dan samen met Dumfries de komende jaren rechtsback en Ziyech had ook zeker een basisplaatsje kunnen veroveren bij Koeman.

Sorry hoor, maar deze jongen zou toch niet in aanmerking komen voor het Nederlands Elftal? Lijkt me daarom logisch dat hij voor Marokko kiest, daar komt hij misschien wel voor in aanmerking.

20 februari 2019 om 11:10

Als je op je 22ste een van de beste spelers bent van AZ is het echt niet direct gezegd dat hij nooit in aanmerking zal komen voor het Nederlands elftal. Vooral als je ziet dat spelers zich tegenwoordig al na 3 leuke wedstrijden mogen melden bij het Nederlands elftal (oa Dilrosun en Groeneveld).

20 februari 2019 om 17:15

Dilrosun en Groeneveld zijn wel duidelijk grotere talenten dan deze kerel. Ik had hem weinig kans gegeven op interlands. Misschien een keer een oefenwedstrijdje als hij een goed seizoen heeft gehad, maar ja dan kan je inderdaad beter voor Marokko gaan.

20 februari 2019 om 20:57

Groeneveld is net zo oud als Idrissi en Idrissi heeft geweldige statistieken dus ik zou nog wel potentie in hem zien. In ieder geval niet direct afgeschreven.

Slim, komt te kort voor Nederland en kan bij Marokko een mooie carriere tegemoet gaan. Die hebben geen onaardig team en plaatsen zich vast wel nog een keer.

Prima besluit. Het is een leuke speler. Of hij aan Marokko wat toevoegt, dat moet blijken. Oranje was op dit moment niet heel realistisch. Ik snap zijn besluit wel, helemaal gezien zijn leeftijd.

Toch is het jammer dat spelers vaak al op jonge leeftijd een keuze moeten maken waar ze nooit meer iets aan kunnen veranderen. Als je 20 bent kun je nu eenmaal niet alles overzien. Stel je voor dat iemand nu kiest voor land A (onder druk van zijn familie bijvoorbeeld), maar eigenlijk een beter gevoel heeft bij land B. Dan wil hij misschien wel overstappen als hij 24 is, dan is hij volwassener en durft hij meer voor zijn eigen keuzes uit te komen, en kan hij nog een flinke tijd international zijn voor het land waar hij zich goed bij voelt.

Ik zou graag hebben dat er iets verandert aan het systeem, bijvoorbeeld dat iemand wel kan wisselen van land, maar dan (bijvoorbeeld) maximaal 1 keer. En/of dat zo'n wissel pas 12 maanden na aanvraag in kan gaan (zo voorkom je dat iemand in een opwelling handelt).

20 februari 2019 om 13:36

"ik zou graag hebben dat er iets verandert aan het systeem, bijvoorbeeld dat iemand wel kan wisselen van land, maar dan (bijvoorbeeld) maximaal 1 keer. "

In feit is dat het systeem zoals het nu is. Als je voor jeugdelftallen bent uit gekomen mag je één keer switchen van 'voetballand'.

20 februari 2019 om 14:21

Maar je snapt toch wel dat ik dat niet bedoel? Als iemand op zijn 20e besluit om voor het A-team van een bepaald land uit te komen, dan is dat nog altijd erg jong. En dat staat los van het land waarvoor hij in jeugdelftallen heeft gespeeld. Het gaat me dus om een (eenmalige) wissel op het allerhoogste niveau. Dus dat Messi voor Oranje kan gaan spelen, zeg maar.

Dit is geen keuze. Hij had namelijk geen keuze aangezien hij niet voor oranje in aanmerking kwam. De enige andere keuze was; geen international zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

De Roon moet ‘een beetje lachen’: ‘Ik zou niet zo goed kunnen voetballen’

Marten de Roon begon zondagavond op de reservebank bij Oranje in de wedstrijd tegen Wit-Rusland. De middenvelder van Atalanta werd geslachtofferd voor Donny van de Beek en kwam uiteindelijk als invaller...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona wil Ansu Fati officieel naar de selectie van de hoofdmacht promoveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren