Kluivert bescheiden: ‘Hij is de snelste speler van AS Roma en hij is een baas’

Dinsdag, 12 februari 2019 om

Justin Kluivert krijgt dit seizoen geregeld de kans om zich te laten zien bij AS Roma. De buitenspeler heeft achttien wedstrijden in de Serie A achter zijn naam staan, waarvan elf als invaller. Het leven in Rome bevalt Kluivert goed, vertelt hij in een interview met ESPN. Zowel op sportief gebied als buiten het veld is er wel een en ander veranderd voor de negentienjarige ex-Ajacied.

Kluivert was deze jaargang goed voor één doelpunt en drie assists in de Serie A; hij scoorde ook in het Champions League-duel met Viktoria Plzen (5-0) en gaf twee assists in de Coppa Italia. Toen hij afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax naar Roma, had hij het gevoel er klaar voor te zijn. "Het niveau ligt hier hoger", stelt Kluivert. "Daarom koos ik ervoor om hierheen te gaan. Ik verwacht nu meer van mezelf. Ik wil elke dag beter worden; het maakt niet uit hoe oud je bent."

Een van zijn kwaliteiten is zijn snelheid, maar daar schept Kluivert niet graag over op. "Ik heb gehoord dat Kostas (Manolas, red.) de snelste is hier", zegt de tweevoudig Oranje-international lachend, als hij wordt gevraagd of hij de snelste speler van Roma is. "Hij is heel, heel snel. En hij is zeker de meest geschifte speler in de kleedkamer. Hij is, hoe zeg je dat, een baas. Hij is constant aan het dollen. Een goede jongen."

Kluivert heeft veel aan aanvoerder Daniele De Rossi, die dit seizoen drieënhalve maand buitenspel stond maar altijd zijn best deed om de nieuwkomer zich welkom te laten voelen. "Zijn Engels is heel goed. Hij heeft me overal me geholpen toen ik hier kwam. In de eerste dagen had ik daar heel veel aan. Het geeft een goed gevoel, als iemand zoals hij naar je omkijkt en je respecteert." Kluivert en Roma nemen het dinsdagavond op tegen FC Porto in de achtste finale van de Champions League.


Poll

Verdient Justin Kluivert een vaste basisplaats bij AS Roma?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik kijk eigenlijk nooit wedstrijden van Roma, maar moet zeggen dat zijn statistieken van 18 wedstrijden er toch redelijk uitziet. Het lijkt dat hij geleidelijk wordt gebracht zoals het hoort bij een talent. Nog niet te veel druk erop leggen maar wel genoeg kansen om het op een hoger niveau te laten zien.

12 februari 2019 om 10:21

Maar als je het van de andere kant bekijkt, misschien vinden ze hem wel niet goed genoeg en speelt ie daarom weinig. Masr laten we uitgaan ban jouw verhaal, want ik hoop dat ie het redt. Vind de Spaanse competitie echter nog steeds een betere competitie voor hem.

12 februari 2019 om 10:34

Weinig jongens van Kluivert z'n leeftijd die natuurlijk ook goed (of constant) genoeg zijn voor een vaste basisplaats bij een club van dat niveau. Roma ziet ontegenzeggelijk talent in Kluivert en het is goed dat hij rustig gebracht wordt. Heeft daarnaast ook niet de minste concurrentie met o.a. El Shaarawy.

12 februari 2019 om 11:05

Dacht btw dat El Shaarawy de snelste zou zijn uit dat elftal.

12 februari 2019 om 11:47

Die heeft qua snelheid wel ingeboet door blessures. Kluivert is logischerwijs nog fris in de benen.

12 februari 2019 om 12:08

Hoeveel spelers van die leeftijd breken op dat niveau al door? Mensen die vinden dat Kluivert het slecht doet omdat hij nog niet de sterren van de hemel spelen hebben vaak weinig verstand van voetbal en dat is echt niet lullig bedoeld. Kluivert is niet van het talent Messi om nu al op die leeftijd de vaste man te zijn. Kluivert zit in een ideaal team om zich te ontwikkelen op hoger niveau. 19 jaar en rustig gebracht worden. Het zou niet eens gek zijn als hij volgend seizoen pas na de winterstop een vaste basisplaats krijgt dan is hij alsnog heel jong. Bergwijn is iedereen lyrisch over, maar stond hij er ook direct toen hij 19 was? Die werd ook geleidelijk gebracht en pas dit seizoen is hij de vaste man met 21 dus waarom zou Kluivert nu al de vaste man bij Roma moeten zijn? Kluivert heeft meer wedstrijden op zijn 19e bij as Roma dan Bergwijn op zijn 19e had bij PSV. Kluivert komt er wel. 19 jaar en al zo veel wedstrijden bij Roma is gewoon goed. Er zijn blijkbaar talenten bij as Roma die 19 zijn en niet eens bij de selectie zitten en Kluivert laat al zien dat hij het niveau aankan.

12 februari 2019 om 12:30

Natuurlijk is Roma een club waar het niet onmogelijk is om door te breken. Toch onderschat jij het naar mijn mening. Kijk is hoe breed die selecties van die clubs zijn, dan kan je nog zo’n groot talent zijn maar als je een tijdje uit vorm bent kan je zo maar door 2 of zelfs 3 spelers voorbijgestreefd worden. In Nederland kan je een tijdje wat minder spelen, omdat de tegenstanders zwakker zijn en er minder concurrentie is. Daarnaast is het natuurlijk een ideale competitie voor een aanvaller waar je lekker veel acties kan maken en veel kan scoren. Hij had naar mijn mening beter bij Ajax kunnen blijven.

12 februari 2019 om 12:38

@memphisdepay

dan had Frenkie De Jong beter ook bij Ajax kunnen blijven want het redden bij Barcelona is nog een stuk lastiger dan doorbreken bij AS Roma

al die jonge jongens nemen een risico met een stap hogerop maar wat moet je dan doen. nee zeggen tegen zulke clubs? je hebt denk ik sportief en financieel ambities als voetballer en als je zo een stap dan neemt kan ik dat goed begrijpen.

je legt de lat idd hoog voor jezelf als je daar gaat spelen maar als je overtuigd bent van je eigen kwaliteiten, waarom niet?

12 februari 2019 om 13:14

Japie, heb zelf ook begrip voor het feit dat ze hogerop gaan hoor (in een andere competitie), maar ik sta ook achter het punt dat talenten zoveel mogelijk minuten moeten maken om top te worden. Moet ik wel zeggen dat in dit geval Kluivert wel aardig wat minuten maakt.

12 februari 2019 om 13:39

@formus

ik ben het wel met je eens dat dat belangrijk is voor je ontwikkeling maar hoeveel grote talenten zijn er niet geweest die wel langer bij Ajax zijn gebleven en het ook niet hebben gered of nooit zo een stap hebben kunnen maken?

dat zo een jongen van Zwolle nee zegt tegen een stap hogerop vind ik mooi om te zien maar als een talent wel ja zegt kan ik dat van hun kant ook wel begrijpen. misschien komt die kans maar een keer voorbij

12 februari 2019 om 10:47

Ik kijk de laatste tijd af en toe wel eens als Justin in de basis staat en ik moet zeggen dat hij toch enkele keren een van de meest dreigende mannen aan de zijde van Roma was. Zijn rendement kan zeker nog omhoog maar hij laat aardig wat goede passes, dribbels en een (mijns inziens) vrij indrukwekkende duelkracht zien. Hij kan ongeveer dezelfde statistieken overleggen als Cengiz Under in dienst debuutseizoen, al kwam die pas na de winterstop voor het eerst op het scoreformulier. Kluivert is ook nog jonger dan Under was destijds. Laten we hopen dat hij stappen kan blijven maken en net zo snel door kan groeien als de jonge Turk. Zou geweldig zijn als Kluivert volgend seizoen regelmatig in de basis staat, dan is hij nog altijd pas 20 jaar.

12 februari 2019 om 12:41

@sanderkoevoets

die jongen heeft gewoon erg veel kwaliteit voor een speler van zijn leeftijd. omdat hij vorig jaar een impopulaire keuze heeft gemaakt willen veel mensen dat niet meer zien en kijken ze alleen naar zijn mindere punten

of hij het daar red weet je nooit maar ik vind dat hij daar tot nu toe voor iemand die er net speelt best goede dingen laat zien al af en toe

12 februari 2019 om 12:49

Het zit Kluivert niet mee dat Cengiz Under voor hem staat, zolang Cengiz daar speelt zal hij ook geen vaste basisspeler worden, heeft toch een stuk meer impact op het team dan Kluivert, wel aardige cijfers voor Kluivert.

12 februari 2019 om 13:09

@shevanr7

Cengiz kan op beide flanken spelen en Kluivert ook dus wie weet dat ze in de toekomst beiden in de basis staan. El Shaarawy is op dit moment beter als Kluivert maar wie weet dat Kluivert als hij zich doorontwikkeld volgend seizoen hem uit de basis kan spelen

12 februari 2019 om 13:21

@shevanr1 Je hebt niet door dat Under voornamelijk vanaf rechts speelt en Kluivert vanaf links? Kluivert concurreert meer met El Shaarawy. Met Under kan hij prima samen spelen.

12 februari 2019 om 20:45

@storing je hebt niet door dat ik daarmee suggereer dat beide aanval posities al gevuld zijn door Dzeko en Cengiz, daardoor moet hij concurreren voor een plek en daar heb je gewoon 3 man voor, el Sharaawy en Shick waarvan de eerste genoemde boven Kluivert staat.

12 februari 2019 om 20:48

@japie_krekel el Shaarawy heeft ook een reputatie opgebouwd natuurlijk, als hij wissel gezet word verklaren ze de trainer voor gek, Shick krijgt ook aardig wat minuten dus het is een zware taak voor Kluivert, maar Kluivert is nog jong dus genoeg tijd om zich te ontwikkelen natuurlijk.

Ik heb toch het idee dat Roma komend jaar zomaar voor 30 miljoen een andere linksbuiten kan komen en dat het ten kosten van Kluivert gaat. We zullen uiteindelijk zien hoe het afloopt en hij is natuurlijk nog erg jong. Maar hij zou voor Ajax op dit moment 40 wedstrijden gespeeld hebben, voor zijn leeftijd lijkt me dat gewoon beter.

12 februari 2019 om 11:42

Welke buitenspeler zou dan plaats maken bij Ajax voor Kluivert?

12 februari 2019 om 13:24

In mijn ogen zou Tadic of Ziyech dan op het middenveld moeten spelen. Waardoor je iets meer diepte in het spel hebt en voor de spits ook wel fijn om een echte buitenspeler naast je te hebben. Op het middenveld zou ik dan Schone opofferen.

12 februari 2019 om 12:35

Niet onder Ten Hag hoor. Als neres niet speelt is de kans klein dat Kluivert wel zou spelen onder deze coach. Diepgang is aan Ten Hag onbekend namelijk

Niveau hoger? eh Serie A is ook in verval hoor.

Denk dat als Ajax 5 keer tegen Roma speelt dat Ajax 3 keer wint. Maar in de breedte is de competitie wel sterker maar laten we eerlijk zijn dit seizoen had Kluiver ook bij lange na niet alles gespeeld bij Ajax en had hij met Neres kunnen kaarten op de bank. Beetje zelfoverschatting is hem niet vreemd. Hoop dat hij het redt maar heb mijn twijfels

12 februari 2019 om 11:58

Dit soort uitspraken kan je echt niet doen gezien de prestaties na de winterstop

12 februari 2019 om 12:35

ook niet voor de winterstop, wetende dar Roma halve finale CL heeft gehaald en met een pech de finale niet.

12 februari 2019 om 12:03

Eerst trek je in twijfel of het niveau hoger is, om daarna te bevestigen dat het in de breedte (wat absoluut zo is) sterker is. En dat hij even veel zou spelen bij Roma als momenteel bij Ajax geeft wellicht wel aan dat hij gewoon een goede stap gemaakt heeft, aangezien hij nu met een meer ervaren en overall gezien zeker ook betere selectie traint en in een betere competitie speelt.

12 februari 2019 om 12:37

Serie A kan in verval zijn tov jaren 90 en begin 2000 alleen dat is de Eredivisie ook.
Denk ej echt dat ajax meer wint van Roma dan andersom? wat heb jij in je koffie gedaan vanmorgen?

12 februari 2019 om 12:45

@xajacfa

nou, als ik clubs als Juventus en Napoli in Europa zie spelen merk ik daar weinig van. vorig jaar haalde AS Roma ook de halve finale van de Champions League.

dan heb je daar nog grote clubs als AC Milan en Inter die steeds sterker worden en ook nog goede clubs als Fiorentina, Sampdoria, Torino, Lazio en Atalanta. de Serie A is echt een hele sterke competitie hoor

12 februari 2019 om 12:47

Roepen dat Kluivert niet vies is van zelfoverschatting, maar zelf ook Ajax enorm overschatten. Haha, wat een grap. Dat je zulke uitspraken durft te doen. Jij bent zeker ook degene die nog heilig overtuigd is dat Ajax van Real gaat winnen? En je punt over de Serie A is ook nog eens onzin, want ze zijn juist weer aan het groeien qua niveau. AC doet het weer alleraardigst, Inter heeft weer een leuke selectie, Juventus is gewoon wereldtop, Napoli blijft maar groeien en Roma is, ondanks dat ze een mindere periode hebben gehad dit seizoen, gewoon een leuk elftal. Ajax zou in die competitie echt niet meedoen om het kampioenschap, ook al denk jij natuurlijk dat zij Juventus wel van de troon kunnen stoten. Tevens heeft de transfer van Ronaldo nogal wat teweeg gebracht, aangezien de TV inkomsten gelijk gestegen zijn en alle clubs dus meer geld krijgen. Ik weet niet hoe je dan bij het woord ‘verval’ komt, maar de enige die na dit seizoen in verval raakt is Ajax, mits de topclubs na de laatste wanprestaties natuurlijk afzien van jullie gehypte talenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus8443
2.Napoli6733
4.AC Milan5516
5.AS Roma5412
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. CristanteMiddenvelder304
E. DžekoAanvaller278
S. NzonziMiddenvelder251
J. KluivertAanvaller241
N. ZanioloMiddenvelder234
R. OlsenDoelman270
S. El ShaarawyAanvaller229
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 24 1 1 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

'Ik heb Erik ten Hag een sms'je gestuurd, zijn woorden deden mij goed'

Justin Kluivert heeft nog altijd geen spijt van zijn transfer van Ajax naar AS Roma. In een interview met het Algemeen Dagblad, afgenomen voordat de Amsterdammers zich ten koste van Juventus...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Cristian Pavón staat nog altijd op het verlanglijstje van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren