Lozano na twee tweede plaatsen nu wel uitgeroepen tot beste speler

Dinsdag, 15 januari 2019 om

Hirving Lozano is dinsdag in de prijzen gevallen. De Mexicaanse aanvaller van PSV is door de CONCACAF uitgeroepen tot beste speler van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben, zo bevestigt de voetbalbond via de officiële kanalen. Lozano bleef onder meer Real Madrid-doelman Keylor Navas, Sebastian Giovinco van Toronto FC en landgenoten Héctor Herrera (FC Porto) en Carlos Vela (Los Angeles FC) voor.

Lozano kan terugblikken op een geslaagd 2018 en volgens de CONCACAF beleefde hij met zijn ‘exceptionele prestatie’ op het WK zijn hoogtepunt van het afgelopen jaar. De 23-jarige dribbelaar kreeg de handen op elkaar met het winnende doelpunt tegen Duitsland en liet ook in de andere wedstrijden een goede indruk achter. Lozano kroonde zich bovendien in zijn eerste seizoen in Eindhoven tot landskampioen en eindigde met zeventien doelpunten op de vijfde plek op de topscorerslijst van de Eredivisie.

Dit seizoen wist hij tot nu toe elf keer te scoren in de Eredivisie en maakte hij bovendien vier doelpunten in de Champions League. Voor Lozano is het niet de eerste keer dat hij op het podium eindigt tijdens de uitverkiezing; de afgelopen twee jaar moest hij achter respectievelijk Navas en voormalig speler van FC Twente en PSV Bryan Ruiz tweemaal genoegen nemen met een tweede plek. Naast de prijs voor beste mannelijke speler reikte de CONCACAF ook de trofee voor de beste voetbalster van het jaar uit. Deze eer gaat voor de derde keer naar de Amerikaanse Alex Morgan. De spits van Orlando Pride ging ook in 2013, 2016 en 2017 met de onderscheiding aan de haal.


Poll

Vind jij dat Hirving Lozano de terechte winnaar is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door ryan030)

Concurrentie is ook niet heel groot voor deze prijs zo te zien . Stelt nog minder voor dan Afrikaans voetballer van het jaar

15 januari 2019 om 18:43

Best aardige concurrentie: "Lozano bleef onder meer Real Madrid-doelman Keylor Navas, Sebastian Giovinco van Toronto FC en landgenoten Héctor Herrera (FC Porto) en Carlos Vela (Los Angeles FC) voor"

15 januari 2019 om 18:44

Mee eens.. niveau daar is erg laag. Mexico, USA, Costa Rica en heel misschien Honduras kunnen nog een redelijk niveau halen maar wat daarna komt is vrij amateuristisch..

15 januari 2019 om 18:51

Hahaha tjonge wat een zure reactie zeg! Die jongen kan er niets aan doen dat hij Mexicaan is, laat staan dat de concurrentie niet zo groot is als elders. Dat maakt zo'n award toch niet minder mooi voor Lozano?

15 januari 2019 om 19:03

Vind dat Afrikaans voetballer van het jaar wel veel voorstelt met winnaars als Yaya touré, Eto, Auba en nu ook salah. Zou ik toch niet onderschatten. Elke individuele prijs moet gewoon gewaardeerd worden. Lozano doet het gewoon goed om als speler in een mindere competitie deze te winnen.

15 januari 2019 om 19:40

"concurrentie is ook niet heel groot voor deze prijs zo te zien . Stelt nog minder voor dan Afrikaans voetballer van het jaar "

Wow, er zit echt geen grens aan hoe zuur sommige mensen kunnen zijn.

Een speler uit onze zo vaak verguisde eredivisie wordt uitgeroepen tot allerbeste speler van een compleet werelddeel. Reactie: "ach, stelt niets voor, weinig concurrentie...".

15 januari 2019 om 19:43

Aubameyang, Salah, Mane, Mahrez, Koulibaly, Benatia (misschien iets minder), zijn gewoon allemaal wereldtoppers hoor..

15 januari 2019 om 20:08

Excuus verkeerd gelezn

15 januari 2019 om 22:22

Je hebt helemaal gelijk maar is ook wel prijs voor 3 landen waarvan 2 geen voetballand zijn. Voor PSV is het goed voor de marktwaarde, denk dat ze 50 miljoen zullen vangen deze zomer.

Ongelofelijk hoe weinig credits Navas weer krijgt, keepte gewoon weer uitstekend, maar wordt gewoon zo makkelijk afgeschreven.

15 januari 2019 om 18:46

Beetje vreemde reactie in dit topic... Navas was gewoon genomineerd en dat terwijl hij toch vaak op de bank zit. De nominatie lijkt me ook terecht, want het is een goede keeper. Lozano heeft veel wedstrijden gespeeld en laten zien dat hij een aardig balletje kan raken. Dat hij boven Navas eindigt is dus niet vreemd.

15 januari 2019 om 19:44

Navas heeft de champions league dit jaar gewonnen als basisspeler. Zat pas op het eind van t jaar op de bank..

Mooie prijs om te winnen voor Lozano! En het zal zijn verkoopprijs alleen maar ten goede doen

15 januari 2019 om 18:46

Ik denk dat deze prijs en die prachtige goal tegen Duitsland het feit dat hij niets kon brengen in de Champions League niet kan verbloemen. Ik denk dat men Europa de interesse in Lozano in de ijskast heeft gezet en nu eerder naar Bergwijn gaat kijken.

Een club als Barcelona, dat vorig seizoen nog interesse had, gaat Lozano niet bij PSV weghalen, dat weet ik zeker. Ik zeg niet dat hij nooit bij Barca zal spelen, maar dan zal hij moeten gaan vlammen bij een club die hoger in de pikorde staat.

Lozano is op het WK, muv de wedstrijd tegen (het zwakke) Duitsland, en in het huidige CL seizoen, toch door de mand gevallen.

15 januari 2019 om 18:51

Inderdaad. Verder kan ik me ook niet betrappen op een echte kwaliteit van Lozano. Waar is hij nou écht goed in? Hij is extreem snel maar blinkt nergens echt in uit naar mijn mening.

15 januari 2019 om 18:54

Vond lozano anders juist heel sterk spelen deze CL campagne. Samen met de jong, bergwijn, angeliño en in mindere mate dumfries

15 januari 2019 om 18:54

Vond lozano anders juist heel sterk spelen deze CL campagne. Samen met de jong, bergwijn, angeliño en in mindere mate dumfries

15 januari 2019 om 19:00

Tjonge jonge. Ik heb al gelezen dat Lozano in de CL 'lachwekkend' was, 'er niets van kon' en nu is hij ook nog eens 'door de mand gevallen'. Wat ontzettend overdreven. Nee hij heeft er inderdaad geen 10 gemaakt in 6 wedstrijden maar volgens mij kwam er veel dreiging van hem af in wedstrijden waarin het voornamelijk tegenhouden was voor PSV. Dan is het lastig uitblinken voor een aanvaller.

Dat zwakke Duitsland is, vooral de verdediging, zo ongeveer hetzelfde Bayern als dat Ajax tegenkwam in de CL he? Of tellen die prestaties nu opeens ook niet meer?

Lozano is geen wereldtop en gaat dat ook niet worden, maar hij wordt hier af en toe neergezet als een derderangs amateur 'want hij heeft in de CL niet gepresteerd'. Voor het WK werd er nog gezegd dat hij eerst daar maar eens zich moest laten zien. Dat heeft hij gedaan lijkt me. En nu verschuift die grens opeens.. Opvallend.

15 januari 2019 om 19:00

Hij heeft gescoord tegen Inter en Spurs? Wat voor verwachtingspatroon heb je? Dat hij PSV in zijn eentje de poule laat winnen?

15 januari 2019 om 19:01

Na de wedstrijd tegen Inter stond er groot in de Italiaanse kranten dat Lozano met zijn snelheid en dreiging een ware plaag was voor de verdediging van Inter. Dus dat zullen ze in Italië toch anders ervaren hebben dan jij.

15 januari 2019 om 19:05

Edit: mag weg

15 januari 2019 om 19:06

Als aanvulling, ook in Engeland waren ze onder de indruk: https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=339988

15 januari 2019 om 19:06

@Skede, Doe eens niet zo aangebrand. Jij vond hem prima spelen, ik was er niet van onder de indruk. Ik heb persoonlijk ook meer met een voetballer als Bergwijn omdat ik meer van dat verfijnde houd, iets wat Lozano niet heeft. Kortom ik ben geen fan van Lozano, mag dat van jou of moet iedereen hem wel goed vinden? Om Ajax er weer bij te halen heeft overigens ook geen zin..

15 januari 2019 om 19:18

@messibazoer,

Ik weet niet waar je denkt dat ik op reageerde maar dat was niet op jou.

Maar goed, om op je reactie in te gaan. Nee van mij hoeft niet iedereen hem goed te vinden maar volgens mij weet jij ook wel dat dat totaal niet is wat ik zei.
Bovendien staan speelstijl en prestaties natuurlijk los van elkaar. Je kunt geen fan zijn van iemands speelstijl maar alsnog kan die speler goed presteren.

Dat ik Ajax noem is logisch te verklaren aangezien we hier, geheel terecht, de prestaties van Ajax tegen Bayern geweldig vonden en zeer terecht. Wanneer wordt gewezen op de matige vorm waarin Bayern verkeerde wordt dat als 'afgunst' afgedaan. Maar die spelers van Bayern zijn voor een groot deel dezelfde spelers als waar Lozano tegen speelde op het WK. En aangezien Doncoxx dat aanhaalde, ging ik daar op in. Niet zo raar dus.

15 januari 2019 om 21:14

Ach, vergelijken is sowieso onzin. De mensen die de prestaties van Ajax in de CL omlaag praten zijn vaak dezelfde die constant de prestaties van Lozano ophemelen, tegen inderdaad dezelfde tegenstanders. Dat werkt beide kanten op en daar zou ik me niet druk om maken 😉 Verder kan ik me prima vinden in de 'kritiek ' op Lozano. Niet omdat hij slecht gespeeld heeft, maar omdat je van een speler van zijn kaliber meer verwacht in de CL. Bergwijn heeft bijvoorbeeld duidelijk zijn visitekaartje afgegeven en bijvoorbeeld dumfries en Angelino ook. Zelfs Luuk de Jong werd in de pers als gevaar opgemerkt. Rond Lozano is het gewoon stil geweest en hij heeft de kar niet kunnen trekken.

15 januari 2019 om 19:02

Waarom gaat het altijd over verkoopprijzen en opbrengsten hier? Het is toch gewoon een eer om beste speler van je continent te worden, waarom kan het dan gewoon daarover gaan en om zijn kwaliteiten? Een zak geld maakt geen doelpunten! T is toch veel leuker als ze hem gewoon niet verkopen, zodat PSV’ers langer van hem kunnen genieten???

Het is natuurlijk niet de gouden bal, maar toch bijzonder dat deze prijs naar een Eredivisiespeler gaat, en niet naar Navas, Pulisic of een andere Mexicaanse speler.

Giovinco was toch een Italiaan? Of tellen spelers die in Noord Amerika (Ongeacht continent) spelen ook mee? On: Geweldige prestatie van Lozano, maar ik vind zelf dat hij naar Navas moeten gaan. Ondanks dat hij tweede keeper is geworden, was hij wel altijd belangrijk geweest voor Real. Plus hij heeft wel drie CL op zak. Welke Noord Amerikaan zal zo een prestatie evenaren.

15 januari 2019 om 18:52

Ik dacht precies hetzelfde, zal inderdaad wel zowel nationaliteit van continent en de competitie zijn.
Wel uniek om zo iets te zijn.

15 januari 2019 om 18:55

Maar die drie CL heeft ie niet in een jaar gewonnen. Anders kun je dani alves ook wel de gouden bal geven aangezien die de meeste prijzen ooit heeft gewonnen van de top 5 leagues

Sinds wanneer is Giovinco een Noord-Amerikaan/Zuid-Amerikaan/Caribiër? Of geldt deze prijs ook voor voetballers die daar spelen?

15 januari 2019 om 20:10

Iedereen die onder de vlag van de Concacaf speelt komt in aanmerking voor deze prijs. Dat kan dus zowel een nationaal elftal als een clubteam zijn.

15 januari 2019 om 20:13

Dat vroeg ik me ook af, maar wellicht mag hij meedoen aan de verkiezing omdat hij al 5 jaar in Canada is. In 5 jaar kan je je vaak naturaliseren.

15 januari 2019 om 21:33

Sowieso raar Navas speelt al jaren in Europa,
Dus als je een keer in een Mexicaans restaurant at kan je al in aanmerking komen?
gewoon raar doe of uit de competitie of nationaliteit/continent...

Mijn beste gok is een foutje van VZ

Is dit gewoon de prijs voor beste speler die geboren is in de concacaf landen en daar ook nog eens actief in de concacaf competities? Want ik snap de link met giovinco niet echt, hij is namelijk gewoon een Italiaan.

Prima afsluiting voor een heel goed jaar van Lozano. Hij werd kampioen met PSV, scoorde zijn eerste WK en CL doelpunten en wint nu ooknog deze prijs. Benieuwd waar die eind 2019 staat.

Van een prijs winnen is nooit iemand slechter geworden, leuk voor Lozano. Zoals het in het stuk staat inderdaad best vreemd dat Giovinco erbij staat, zoals wel meer mensen hebben gereageerd. Wellicht had VZ hier iets meer achtergrond informatie kunnen geven.

Overigens jammer dat sommige mensen hier zo ontzettend zuur reageren. Het is toch geweldig dat je jezelf de beste speler van je continent te mag noemen? Dat hij niet in het voetballend sterkste continent is geboren kan hij toch ook niks aan doen.

Het ging om spelers actief voor zowel de nationale als de clubteams binnen de CONCACAF. Misschien ook leuk om te benoemen dat Remko Bicentini (Curaçao) 2e is in Coach van het jaar en dat Cuco Martina (Curaçao) is opgenomen in het Elftal van het jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

55 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Napoli 8 1 1 0
2019/2020 PSV 1 0 0 0
2018/2019 PSV 30 17 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Mino Raiola heeft woensdag een ontmoeting gehad met AC Milan om over een rentree van Zlatan Ibrahimovic te praten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren