Guardiola reageert: ‘Dat doe ik niet, want hij is een Ajax-speler’

Zondag, 13 januari 2019 om

Manchester City is op zoek naar een controlerende middenvelder aangezien Fernandinho zich met zijn 33 jaar in de herfst van zijn carrière bevindt. De namen van Rúben Neves en Frenkie de Jong van Wolverhampton Wanderers en Ajax zingen rond in het Etihad Stadium, maar manager Josep Guardiola belooft in de Engelse media dat Manchester City geen megabedrag zal betalen.

“Een maand geleden las ik over Neves. 110 miljoen euro! Dat gaat niet gebeuren. We gaan geen 110 miljoen voor een controlerende middenvelder betalen. Alle scoutingsafdelingen binnen de club hebben vier, vijf of zes opties voor iedere positie. Uiteindelijk hangt het van de leeftijd, ons geloof in de speler en natuurlijk de prijs af.” Manchester City brak zijn transferrecord vorig jaar tweemaal toen men Aymeric Laporte en Riyad Mahrez haalde.

Zoiets is echter niet ieder seizoen mogelijk, benadrukt Guardiola: “We betalen nog altijd veel, veel minder dan de meeste topteams voor een transfer. Onze spelerssalarissen horen bij de achtste, negende of tiende club van Europa. Dus er zijn nog acht of negen clubs waar de salarissen hoger zijn dan bij Manchester City. We proberen stabiel te blijven. We hebben twee seizoenen geleden veel uitgegeven omdat het team oud was, spelers van 30 of 31 jaar.”

“Dat is waarom we hebben ingegrepen, maar dat kunnen we niet ieder seizoen doen. Er is een limiet. Meer kunnen we niet uitgeven. Dat is waarom we erg voorzichtig moeten zijn.” Guardiola voegt eraan toe dat de concurrentie groot is en dat spelers normaal gesproken sneller voor Real Madrid en Barcelona kiezen dan voor Manchester City. Manchester City moet daarom ‘snel en efficiënt’ zijn, maar of hij daarmee ook doelt op De Jong, dat wil de Spanjaard in de Engelse media niet bevestigen.

“De club weet dat het voor alle clubs duurder is geworden. Het is wat het is. Maar ik ga niet over de Ajax-speler praten, want hij is een speler van Ajax.” De 21-jarige De Jong wordt al maanden met de grootste clubs van Europa in verband gebracht en Paris Saint-Germain lijkt de beste papieren te hebben. De vijfvoudig international van het Nederlands elftal zou zelfs al een persoonlijk akkoord met les Parisiens hebben bereikt.


Poll

Denk jij dat Manchester City deze maand nog een controleur haalt?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door zermatt_person)

Dan vraag ik me toch af welke 8 of 9 clubs meer aan salarissen betalen als ik eerlijk ben. Ik kan me indenken dat Chelsea, United, Psg, Barca en Real meer betalen, maar verder?

13 januari 2019 om 23:58

Chinese clubs 😂

14 januari 2019 om 00:38

Dat valt dus wel mee. De Chinese clubs hebben drie of vier spelers die allemaal zo'n ton per week verdienen, dat is waar, maar de rest daar verdient peanuts. En een ton per week, ter vergelijking: Dat is wat spelers als Welbeck, David Luiz en Lindelof krijgen. En dat zijn verre van de topverdieners bij hun clubs.

14 januari 2019 om 00:00

Juve, Inter, Bayern, AC Milan, Tottenham?

14 januari 2019 om 00:03

Tottenham, Inter en AC Milan boven city?? Nee man. Bayern denk ik ook niet hoor, miss Juventus..

14 januari 2019 om 00:18

Bayern betaald veel salarissen maar toch niet meer dan City.

14 januari 2019 om 00:39

Inter, Milan en Spurs sowieso niet. In Engeland geeft United meer uit, Chelsea zal op een vergelijkbaar niveau zitten, maar clubs als Arsenal, Liverpool en Spurs geven duidelijk minder uit. In de Serie A zou enkel Juve in de buurt zitten, als je kijkt naar de omzet vergeleken met de Engelse clubs.

14 januari 2019 om 00:02

Juventus en idd Chinese clubs

14 januari 2019 om 00:07

Guardiola heeft het toch echt over Europese teams. Maar vraag me toch ook af wie er nog meer worden bedoeld.

14 januari 2019 om 00:07

November 2017: 1: Barca 6,6miljoen pond gemiddeld per speler per jaar 2: psg 6,5 miljoen pond 3: real Madrid 6,2 miljoen pond 4: united 5,2 miljoen pond 5: city 5,2 miljoen pond

14 januari 2019 om 00:19

We weten alleen niet of hij het over een gemiddelde heeft van de spelers, totaal aan spelers of het hoogste salaris.

Maar ach, volgens mij wil hij vooral benadrukken dat zij niet het meeste betalen aan salaris.

14 januari 2019 om 00:35

Eehm, dat hangt redelijk samen he? Of denk je echt dat City een selectie van 100 spelers heeft en de rest slechts van 11?

14 januari 2019 om 02:44

Dat is allemaal erg vertekenend. Een Messi die tegen de 60 mio verdiend trekt het gemiddelde aardig omhoog, maar de rest kan zomaar minder verdienen als de spelers bij City.

14 januari 2019 om 10:56

Dat is niet vertekend, dat is gewoon hoe het is. Messi verdient zoveel, dus Barca betaald veel aan loon, dus geven ze veel aan salaris uit. Of dat nou aan één, of 10 spelers is doet er niet toe. Het gemiddelde telt.

Leuk hoor Pep, dat je zegt dat jullie minder betalen dan andere clubs. Vermeld er dan ook even bij dat jullie i.p.v. 2 transfers van 100 miljoen er 10 doen van 60. City staat dik bovenaan in alle transferlijstjes. In de afgelopen 10 jaar 1,5 miljard aan spelers uitgegeven. Van die salarissen is ook al onzin..

14 januari 2019 om 00:35

Ik dacht toen je 1.5 miljard zei dat je het overdreef, even uitgerekend en het is zelfs nog meer. Dit slaat echt helemaal nergens op inderdaad. Afgelopen jaar net boven de 70 miljoen gezeten (met Mahrez als enige echte grote aankoop), maar de jaren ervoor: 317.5, 213.5, 208, 88, 116, 62, 81, 183, 147 (dat zijn afgelopen tien jaar, twee jaar ervoor ook nog eens samen 200). Hoe kan je hier fan van zijn, dit slaat echt helemaal nergens meer op. Als je dat vergelijkt met Ajax (164 afgelopen tien jaar) of PSV (145 afgelopen tien jaar) is dat echt absurd.
Ik snap ook wel dat spelers niet voor City kiezen, twee wedstrijden slecht spelen en ze kopen iemand anders voor 60+ miljoen om je te vervangen.

14 januari 2019 om 01:06

Waarom zou je hier geen fan van kunnen zijn? Natuurlijk geven ze veel geld uit maar dat doen wel meer clubs. Op het niveau van de eredivisie bijvoorbeeld zijn de door jou genoemde clubs Ajax en PSV ook big spenders. Moeten de PEC of NAC fans dan ook vol afgrijzen naar hen kijken en zich afvragen hoe je in godsnaam die clubs kunt steunen? Snap ik niet. Ook het argument van 'geen geschiedenis' vind ik wat raar. Elke club is toch ooit gestart zonder geschiedenis, met een lege prijzenkast? City bouwt aan een schitterend project en is volop geschiedenis aan het schrijven terwijl veel concurrenten ter plaatse blijven trappelen.

Ik heb het in Engeland persoonlijk meer voor Arsenal maar ben als rasechte voetballiefhebber wel fan van alle clubs die goed voetbal brengen. City, Liverpool, Barca, Dortmund, Sevilla, Psg etc kan ik echt van genieten. Dus ik snap zeker dat je fan van City kunt zijn. Oke ze geven heel veel uit maar dat moet ook wel als je in sneltempo de top wil bereiken en van 0 moet beginnen. Er zit tenminste een idee achter bij City. Kan je van sommige andere clubs die evenzeer met geld smijten niet zeggen. Chelsea bijvoorbeeld heeft me nooit kunnen bekoren omdat ze keer op keer belachelijk defensieve managers hebben aangesteld. City garandeert tenminste dominant, offensief voetbal om duimen en vingers bij af te likken. Oke onder Mancini was het niet altijd even mooi maar onder Pellegrini en Guardiola hebben ze het roer omgedraaid en ik moet zeggen dat ik als Arsenal fan vaak likkebaardend (en een tikkeltje jaloers) naar hun oogstrelende voetbal zit te kijken. Hoe lang is het geleden dat Arsenal nog een speler van het kaliber Aguero of de Bruyne had. Pff. Zelfs een bankzitter als Mahrez zou stante pede de beste zijn bij Arsenal.

Edit: ik hoop trouwens dat Arsenal eens wat meer geld zal uitgeven. Ik zie niet in wat er verkeerd is aan ambitie tonen en geld uitgeven als je er hebt zoals City. Ik vind clubs als Real en Bayern net dom. Want die hebben ook veel geld maar gaan er wel erg spaarzaam mee om en gaan vooral voor jong talent of spelers met aflopende contracten. Maar als we naar de Europese prestaties kijken, is Bayern niet meer de grootmacht van enkele jaren terug. Ze zijn flink aan het afzakken en Real lijkt ook die weg op te gaan als ze spelers als Pepe Morata James Ronaldo blijven verkopen om dan spelers als Ceballos en Diaz te halen. Geef toch wat geld uit aan spelers die een meerwaarde brengen. Robbery bijvoorbeeld had je al lang moeten vervangen door evenwaardige spelers (geen Gnabry) en dan deed je dit jaar gewoon weer mee om de CL titel.

14 januari 2019 om 05:35

Verschil is dat Ajax en PSV het doen met geld wat ze zelf verdiend hebben en dat hier gewoon een of andere sjeik zit die alles koopt wat los en vast zit. Enige manier dat City prijzen wint is omdat ze alles kopen wat ze willen. Meer dan 1,5 miljard dat is toch niet meer normaal. En dan ook nog zo hypocriet doen alsof je niet meedoet aan de transfergekte terwijl zij een van de grootste oorzaken ervan zijn. Elke club kan met bijna 2 miljard prijzen winnen. Denk dat clubs als Arsenal met 200/300 miljoen al de prijzen van city had kunnen winnen..

14 januari 2019 om 07:22

En waarom haat niemand AC Milan vanaf eind jaren 80 een rijke eigenaar....... Maar nee City dit PSG dat.......

14 januari 2019 om 08:13

Zijn wel meer clubs met een rijke eigenaar maar heb AC Milan niet meer dan 1,5 miljard uit zien geven de afgelopen 10 jaar, of 2 spelers zien kopen voor ruim 400 miljoen..

Pep is een ongelooflijke coach maar wat een leugenachtige huichelaar is hij soms toch 😅 De afgelopen 10 jaar moet City maar 1 club voor zich dulden wat betreft netto transferuitgaven en dat is PSG. PSG heeft die eerste plek ook pas recent veroverd met de aankoop van Neymar en Mbappe. Daarvoor leidde City zelf de dans. Wat betreft salarissen staat City op een 4e plek met respectievelijk Barca, Psg, Madrid en United voor zich. Gezien de prijzen de voorbije jaren en het verschil in inkomen is het niet meer dan normaal dat Barca en Madrid hoger te vinden zijn op deze lijst. Ook United kan dot verklaren met een veem hoger inkomen. City gooit bakken met geld over de toonbank. Dat is absoluut geen probleem imo. Dat is immers het recht van elke club. Ik vind het al helemaal uitstekend als het ook nog eens met een goede visie en uitstekende leiding wordt gedaan zoals de voorbije jaren bij City het geval is. Met heerlijk dominant voetbal tot gevolg. Wat mij betreft zijn die uitgaven van City de voorbije jaren een zegen voor het voetbal en de neutrale supporter geweest. Dat gezegd zijnde: hou toch eens op met zo belachelijk schijnheilig te doen wanneer het dit onderwerp betreft Pep? Al helemaal in 2019 waar iedereen met 70 iq punten en 1 vinger kan uitpluizen dat je ons wat wijs probeert te maken. 😂

14 januari 2019 om 00:43

Welkom terug real8madrid, leuk om weer wat van je te lezen. Helemaal mee eens overigens, geweldige trainer maar komt helaas in de media vaak met aparte en slecht gefundeerde uitspraken.

14 januari 2019 om 01:01

Gedeelde vierde plek dus.

Deze cijfers zijn overigens van iets meer dan een jaar geleden maar het lijkt me sterk dat City er sindsdien op achteruit is gegaan gezien het aantrekken van Laporte en Mahrez

14 januari 2019 om 05:16

Groot stuk van je tekst slaat nergens op. En het staat letterlijk in het artikel. Ze hebben veel uitgegeven om te verjongen. En wat zij uitgeven per transfer ligt inderdaad vele malen lager dan andere topclubs betalen.

14 januari 2019 om 07:04

@xavi; ze zijn al 10 jaar elk jaar aan het verjongen? Doen ze toch iets niet goed lijkt me...

14 januari 2019 om 07:24

Als je 10 jaar geleden spelers kocht van 20 jaar dan zijn ze nu dus ......... o ja leer reken voor dat je praat

14 januari 2019 om 09:33

Voor dat verjongen zouden ze bij City eens in de eigen academy moeten kijken. Foden sancho Diaz en wellicht ook dilrosun hadden goede toevoegingen kunnen zijn als ze de kans hadden gekregen. Dan hoeft City niet zo achterlijk veel uit te geven om te verjongen.

14 januari 2019 om 10:22

@houten030:

Daar heb je zeker een punt, maar het probleem was dat Diaz en Sancho weigerde hun aflopende contract te verlengen tegen welke voorwaarde dan ook. Dan is het als club zijde logisch dat je ze dan maar verkoopt om nog een goed bedrag te verdienen nu het nog kan.

Heb het even opgezocht en City staat 4de in de wereld qua salarissen. Barca op 1, Real op 2, United op 3 en daarna komt city..

Wist niet dat de broer van Frenkie de Jong in de Premier League speelde 😉.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

97 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 23 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Delegaties Ajax en Barcelona praten vandaag en morgen in Hotel Okura’

Een delegatie van Barcelona, onder aanvoering van voorzitter Josep Maria Bartomeu en algemeen directeur Òscar Grau, is maandag en dinsdag in Amsterdam. Dit in verband met algemene vergaderingen van de European...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren