Ajax gaat voor revanche op PSV: ‘Ik wacht op ze’

Zaterdag, 12 januari 2019 om

PSV en Ajax laten dit seizoen weinig steken vallen in de Eredivisie en dus zou het onderlinge duel van 31 maart belangrijk kunnen blijken in de titelstrijd. Hoewel de wedstrijd nog ruim tweeënhalve maand weg is, kijkt André Onana er alvast naar uit. "Ik wacht op ze, ik heb daar erg veel zin in. Wij zijn erg goed en thuis gaan we ze pakken", vertelt hij aan Ajax TV.

Vanuit Orlando, waar Ajax zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft, geeft Onana toe nog altijd te balen van de 3-0 nederlaag bij PSV op 23 september. Volgens de doelman waren de Amsterdammers niet goed genoeg voorbereid op die wedstrijd. "Tegen mezelf zeg ik dat ik niet verlies. Ik win, of ik leer en in die wedstrijd heb ik geleerd. De volgende keer dat we tegen ze spelen, zijn we er klaar voor en weten we hoe we ons moeten voorbereiden."

Het is volgens Onana evenwel belangrijk om 'niet arrogant te zijn en te doen alsof je de beste bent'. Soms is het belangrijk om te accepteren dat een tegenstander 'heel goed' is, vertelt hij terugblikkend op de ontmoeting met de Eredivisie-koploper. "We wilden laten zien dat we de beste zijn, we wilden hoog druk zetten. Uiteindelijk gaat het niet alleen om balbezit, maar alleen om winnen."

Ajax doet als enige Nederlandse club nog mee op drie fronten. Onana richt zijn vizier dan ook niet alleen op het kampioenschap. De Kameroener spreekt van een 'sleuteljaar' voor de Amsterdammers. "We moeten proberen álles te winnen. Zelfs de Champions League. Het is moeilijk, maar we gaan het proberen. Als het niet lukt: jammer. Het is hetzelfde als de finale van de Europa League. Niemand verwachtte dat we dat zouden halen."


Poll

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Kom maar op. Ik kan niet wachten op de waarschijnlijke kampioenswedstrijd. Onana is zeker de beste keeper van de eredivisie. Zie hem na dit jaar zeker een transfer maken naar het buitenland.

12 januari 2019 om 18:23

@Arnavut1 Tsja de vorige kampioenswedstrijd liep ook gesmeerd voor Ajax.

12 januari 2019 om 18:31

En de vorige Ajax PSV liep net zo gesmeerd voor PSV.

12 januari 2019 om 19:16

Dat mag jij vinden natuurlijk. Heeft zich wel herpakt na een hele matige start dit seizoen. Als dat er uit gaat wordt hij wellicht de beste. Vind Zoet zelf constanter dit seizoen. Op die foutjes in de CL wedstrijd na dan.

12 januari 2019 om 19:18

Als je alleen naar de Eredivisie kijkt vind ik Zoet ook constanter maar Onana heeft hogere piek en veel en veel meer talent. Gaat nog ver komen.

12 januari 2019 om 19:40

Hoge pieken hebben ook diepe dalen. We gaan het zien waar hij gaat komen. Ik verwacht niet dat hij absolute top gaat worden, maar bij een club in een grote competitie die daar wat onder zit zie ik hem wel terecht komen.

12 januari 2019 om 19:48

Ik zie meer potentie in Onana dan ik ooit in Cillessen heb gezien. Die is dan wel tweede keeper bij Barcelona, maar krijgt veel waardering en heeft het niveau voor de club. Op termijn zie ik Onana er wel terugkeren en eerste keeper worden. Twee jaar terug vond ik Onana te druistig, maar hij heeft zich in mijn ogen spectaculair ontwikkeld

12 januari 2019 om 20:22

Mee eens, ik had niet gedacht dat Onana zo een ontwikkeling door zou maken! Daarom zeg ik ook altijd, gun een speler nou de kans.

12 januari 2019 om 20:24

Ik vond zoet ook constanter dan onana, constant minder.

14 januari 2019 om 07:43

Lol, iedereen is constant op zn foutjes na

Voorlopig moeten ze maar ff stil zijn. We staan nog altijd punten achter, en hebben nogal een weg te gaan voor die match er aan komt waaronder een potje in de kuip waar t nog weleens kan spoken

12 januari 2019 om 18:24

"een potje in de kuip waar t nog weleens kan spoken"

Ja, voor PSV kan het daar spoken. Voor Ajax is dat zelden het geval.

12 januari 2019 om 18:58

Alsof Ajax die wedstrijd zo maar even wint. Feyenoord uit is gewoon een lastige wedstrijd dat staat vooraf vast. Het verleden telt helemaal niet mee.

12 januari 2019 om 19:10

memphis

Hoho, ik zei ook niet 'zomaar even', ik zei alleen dat het vooral voor PSV daar altijd spookt. Voor Ajax is dat veel en veel minder het geval namelijk:

Feyenoord won maar 1 van de laatste 20 Eredivisie-duels met Ajax. Op 29 januari 2012 werd er in de eigen Kuip met 4-2 gewonnen!!!

Dus je hebt geljik, het staat niet bij voorbaat vast, maar herrinner je even wat iedereen zei voor de laatste Ajax - Feyenoord. 'is nog niet gedaan' ' moet eerst nog maar gespeeld', 'bal is rond' etc. en uiteindeloijk was deze 'wedstrijd' na drie minuten alweer voorbij door die rode kaart. Ajax vindt altijd wel weer een manier om de Klassieker naar zich toe te trekken. En ik zie echt geen enkele reden waarom Ajax dat in deze editie niet weer gaat lukken. Het is niet zodat Ajax een stuk slechter en Feyenoord een stuk beter is geworden, sinds de laatste Klassieker of wel? Eerder omgekeerd, toch?

12 januari 2019 om 19:48

Statistisch gezien valt het wellicht mee maar gerust ben ik er niet op. Maar dat ben ik zelden, Ajax is al heel wat jaren minder stabiel als PSV. Ajax heeft wel hoge pieken maar in de competitie gaat het niet altijd om de hoge pieken maar vooral om de punten die je verliest tijdens de mindere wedstrijden. Ben wel optimistisch maar gerust....nee zeker niet!

12 januari 2019 om 18:27

Klopt al krijgt Psv nog een aantal lastige uitwedstrijden.
Met Az uit, Vitesse uit, Ajax uit, Heerenveen uit, VVV uit, Utrecht uit en Feyenoord thuis heeft Psv nog 7 lastige wedstrijden.
Daar staan de volgende moeilijke wedstrijden van Ajax tegenover:
Feyenoord uit, Heracles uit, Ado uit, Az uit, Psv thuis, Vitesse thuis en Utrecht thuis en is Ajax nog actief in de Beker en Europees. Het wordt iig een spannende tweede seizoenshelft. (itt de eerste seizoenshelft waar niet heel veel eer aan te behalen viel)

12 januari 2019 om 18:32

Spannend idd. Maar een aantal spelers heeft steeds van die babbels, terwijl de komende tijd enige nederigheid passender is helemaal na de laatste potjes tegen psv. Laat ze maar focussen op t spel en ervoor zorgen dat er aan t eind van het seizoen weer wat te vieren valt in amsterdam. Met mooi voetbal uiteraard 😏

12 januari 2019 om 19:03

Modric

VVV uit en Utrecht uit zijn lastige wedstrijden voor Psv?

VVV uit, .....???????
laatste resultaten:
2-5, 0-6, 3-3, 0-3 (jan 2011)....

12 januari 2019 om 19:53

Utrecht is op papier een lastige uitwedstrijd, in de praktijk blijft het helaas ook vaak bij papier als het om Utrecht tegen PSV gaat. Als je dan toch een wedstrijd noemt waar ze het traditioneel lastig hebben noem dan geen VVV maar gewoon SC Heerenveen.

12 januari 2019 om 20:06

@ Ampie

Stel je niet zo aan man, jij bent zeker zo´n persoon die voetbal rivaliteiten wel mooi vind, maar zodra er iets gezegd word (zonder scheldwoorden of ernstige beledigingen nog wel) is het al niet goed. Wat blijft er nog over van een "rivaliteit gevoel" als je dit je al teveel word. Waarom zou Ajax zich nederig richting PSV moeten opstellen, want dat is wel het laatste wat ik Ajax wil zien doen.

12 januari 2019 om 19:49

Hoezo moeten ze maar ff still zijn? Het enige wat hij zegt is dat ze alles willen winnen wat ze spelen. Dit is volgens mij wat een sportman moeten willen. Wil je dit niet, dan behoor je geen topsporter te zijn.

12 januari 2019 om 20:00

Toch leuk wat rivaliserende teksten. Beter dan dat voorgeprogrammeerde geneuzel

Dit soort teksten kennen we onderhands wel van Ajacieden. Schone lust er ook pap van. Geef mij maar een Frenkie die altijd nuchter en realistisch is. 'Geen woorden maar daden!' een Rotterdams gezegde die Ajax zich af en toe mag toe eigenen. Deze amateur psychologie van 'de druk bij de tegenstander leggen' is onderhands toch lachwekkend gezien het verleden. Ach ik zal wel weer als hater neergezet worden hahaha

12 januari 2019 om 18:38

Tja het is vooral duidelijk dat je het filmpje niet hebt gezien waarin Onana dit zegt. Sterker nog, niet eens dit artikel hebt gelezen. Hij zegt juist dat hij door de wedstrijd tegen PSV heeft geleerd om niet altijd alleen maar van je eigen kracht uit te gaan, maar ook de kwaliteiten van de tegenstander te respecteren. Maar inderdaad, je comment is een zeer populaire mening. Enige verschil is dat Onana niet zegt dat ze PSV gaan verslaan, maar dat hij erop hoopt, en er alles aan wil doen. Dat is geen arrogantie, dat is gezonde topsportmentaliteit.

12 januari 2019 om 18:44

Wat zegt ie verkeerd dan?

12 januari 2019 om 18:48

Dat je deze mening hebt wilt niet zeggen dat je meteen een hater bent hoor. Kan prima zijn dat je simpelweg wat moeite hebt met begrijpend lezen of de energie ontbreekt om verder te lezen dan een headline, opties genoeg!

On: Onana zie ik het erg ver schoppen. Is nog altijd erg jong voor een keeper en heeft al flink wat ervaring opgedaan ondertussen. Is voetballend prima, zo goed als tweebenig en heeft een uitstekend karakter.

12 januari 2019 om 20:36

Iemand anders hoeft je niet als hater neer te zetten..... volgens mij doe je dat zelf heel bewust.

Begrijp alleen niet zo goed wat je er nu mee wilt bereiken.

Laat ajax er nou eerst maar eens voor zorgen dat ze geen punten meer laten liggen voordat PSV uberhaupt langskomt. Winnen in de kuip is zeker nog niet zomaar gedaan. En dan nog. PSV kan gewoon punten pakken in Amsterdam. Dat is de afgelopen jaren wel vaker gebeurd. Dus laat Onana nu maar lullen. Dan kan PSV rustig de punten pakken zonder poespas te maken

12 januari 2019 om 20:37

Eeeuuuuh... volgens mij moet PSV zelf ook voetballen hoor. Of zijn die wedstrijden bij voorbaat al wel gewonnen?

Haha, Onana. Had je er vorige jaar ook niet veel zin in? Je zou PSV in Eindhoven wel ff gaan pakken, en je keek er zo naar uit om het feestje te verpesten. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Toegegeven. Ajax is de favoriet om kampioen te worden, en ik denk ook dat Ajax - PSV bepalend gaat worden in de titelstrijd. Maar vooralsnog gaat PSV met twee punten voorsprong aan de tweede seizoenshelft beginnen. En het verleden heeft altijd bewezen dat niet altijd de sterkste team kampioen wordt.

Echter, de wedstrijd is pas over ruim twee maanden, en er kan onderweg nog van alles gebeuren. PSV heeft nog veel lastige uitwedstrijden, terwijl Ajax ze minder heeft maar wel over ruim 3 weken naar De Kuip moeten. Al heb ik niet zoveel vertrouwen in Feyenoord, dat ze thuis punten pakken tegen Ajax. Puur omdat Ajax de laatste jaren makkelijk wint van Feyenoord zowel thuis en uit.

12 januari 2019 om 19:06

Ajax favoriet, terwijl PSV 2 punten los van Ajax staat? Leg me dat maar eens uit.

12 januari 2019 om 19:13

Messibazoer

- Ajax betere selectie
- Ajax meer individuele kwaliteit
- Ajax gaat steeds makkelijker voetballen en wint makkelijker de potjes dan Psv
- Ajax nog steeds alles in eigen hand....

Hoeveel uitleg zou je nog willen?

12 januari 2019 om 19:45

Psv is een team. Psv heeft alles in eigen hand, psv is landskampioen, heeft de beste trainer (kijk hoe simplistisch ten hag werd afgetroefd tijdens thuisduel) van de ed etc meer. Meer individuele kwaliteit ja? Ajax was niet eens bij machte om de ligt te vervangen. Meer nederheid zou een club sinds 2016 nooit meer op 1 heeft gestaan wel meer sieren.

12 januari 2019 om 19:51

PSV alles in eigen hand, PSV bovenaan. Dan ben je toch gewoon favoriet?

12 januari 2019 om 20:43

Martina, ik ben blij dat je weer van de partij bent. 🤗 Okay, dus omdat onze trainer een dure flater is begaan in Eindhoven. Maakt het Van Bommel die nog nat achter de oren is, per definitie een betere trainer? Wat een geweldige beredenatie weer. Daarbij heeft Van Bommel een soortgelijke fout begaan, waardoor jullie niet door zijn in de beker. Is dat dan ineens op miraculeuze wijze, wel een foutje en iets dat kan gebeuren..🤭

12 januari 2019 om 22:23

Ajax heeft het toch net zo in eigen hand als PSV? Voor beiden geldt: alles winnen en je bent kampioen..

13 januari 2019 om 14:47

Harmr

"voor beiden geldt: alles winnen en je bent kampioen.."

Waarbij dan voor PSv nog geldt dat die zich nog een gelijkspel tegen Ajax kunnen veroorloven. Dat kan Ajax omgekeerd dus niet. Tenminste, op dit moment. Ik zei het al eerder, maar ik denk dat tegen de tijd dat die Ajax - PSV gespeeld gaat worden, Ajax al een aantal punten, stuk of vijf, boven PSV staat en dat PSV in die wedstrijd dus voor de winst zal moeten gaan.

Onana wil gewoon alles winnen met Ajax dit seizoen, dus ook van psv. Zo gek is dat niet

Meneer Onana is het toonbeeld van arrogantie. Vorig jaar kwam hij ook op al met teksten als 'Ajax is beter dan PSV' en 'in Eindhoven kampioen worden lijkt me wel wat'. Maakt zijn woorden geen moment waar.

12 januari 2019 om 18:44

Dan vraag ik me af wat jij nu arrogant vindt aan deze teksten.

12 januari 2019 om 20:12

@ tommie

Inderdaad, maar voor een aantal mensen op dit forum is dit een geliefd stopwoordje, terwijl men de definitie van het woord niet kent. Hetzelfde geld tegenwoordig ook voor haat en zogenaamd niet respectvol zijn, het hoort helaas bij de cultuur vandaag de dag. Mocht een PSV speler eerdaags ergens vermelden dat ze Ajax in maart willen aanpakken of gaan pakken vind ik prima hoor, dit soort dingen horen gewoon bij beladen wedstrijden. Zolang er geen doods bedreigingen of andere ernstige zaken aan de pas komen moet dit gewoon kunnen in plaats van die kramp waar velen al meteen in schieten.

12 januari 2019 om 18:45

Misschien eerst een heel artikel leren lezen voordat je anderen van arrogantie beticht. Wel zo eerlijk naar Onana toe in dit geval.

On: Bij de titel dacht ik "hier gaan we weer" maar gelukkig is het interview erg realistisch en is er geen enkele sprake van arrogantie bij onze vrolijke afrikaan.

12 januari 2019 om 19:53

Kun je mij de betekenis van arrogantie uitleggen? Ik lees namelijk helemaal niets wat ook maar enige vorm met arrogantie te maken heeft.

12 januari 2019 om 20:03

Haha waarom is dit arrogant?

Ik zie overigens dat de helft van de mensen alleen de titel van dit artikel hebben gelezen. Zo krijg je alleen maar heen en weer geprovoceer, en daar heeft niemand wat aan...

Logisch dat uit zijn op revanche maar dit soort uitspraken zijn toch altijd wel irritant, win nou maar eerst die wedstrijd dan heb je recht om dit soort dingen te zeggen.

12 januari 2019 om 20:57

Wat voor recht heeft hij om het niet te doen. Hij geeft hier PSV juist heel veel respect en context aan zijn woorden. Wat zijn sommige hier toch selectieve lezers bevangen door hun anti-sympathie. Dat is pas irritant. Lezen!!!!

Tegen die tijd zal De Ligt en Magallan hopelijk het vaste koppeltje achterin worden. Zodra de tegenstanders sterker worden win je met die Blind geen veldslagen. Mooie 12e man die Blind zou ik zeggen.

12 januari 2019 om 19:54

Blind is misschien wel de belangrijkste persoon in het elftal. Die komt er nooit naast te staan.

12 januari 2019 om 20:36

Bij beide doelpunten van Sao Paolo stond Daley Blind weer slecht opgesteld.

Daar gaan we weer. Qua grootspraak staat Ajax al mijlenver voor op Psv. Of het nu Donny van de Beek, Schøne of Onana is, laat het nu eerst maar eens zien. Typisch dat het dat soort spelers zijn die hoog van de toren blazen; Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Mathijs de Ligt kan ik nooit op zulke arrogantie betrappen.

Overigens meent iedereen dat de hele titelstrijd valt en staat met Ajax-PSV, maar zullen Ajax en PSV daarna of daarvoor geen enkel puntverlies meer lijden dan? Lijkt me nogal sterk.

12 januari 2019 om 19:55

Ook aan jou stel ik de vraag of je mij de betekenis van arrogantie kunt uitleggen, want ik lees nergens in de tekst enige vorm.van arrogantie.

12 januari 2019 om 20:20

@ gomes1psv

Ahh komop man, een beetje babbels moet toch kunnen ? Het woord "rivaliteit" lijkt vandaag ook alleen nog maar nostalgisch bedoeld te zijn, beetje over een weer zuigen hoor er toch gewoon bij ? Zolang er geen doodsbedreigingen of andere ernstige zaken zijn is dit juist toch mooi ? Dat wij qua grootspraak een grotere mond kunnen hebben zal ik niet ontkennen, dat hoort bij Ajax. En wanneer wij de hoon over ons heen krijgen als wij op onze plaat gaan hoort dat er ook gewoon bij, daar doe ik voor de rest ook niet moeilijk over.

Een ezel enz., maar bij Ajax leren ze het nooit. Geen daden maar woorden de laatste vier jaren. Blijf bescheiden en wanneer je wel kampioen wordt, mag je een beetje blazen. By the way, kijk naar Sao Paulo - Ajax. Ajax moet of Huntelaar voortaan gewoon als spits opstellen, of een goede halen. Die dooie Dolberg heeft weer eens een snipperdag opgenomen. Centrum Blind/deligt zwak bij het tegendoelpunt.

12 januari 2019 om 20:24

@ pinko

Klopt, Ajax wat geen babbels heeft is wat mij betreft ook geen Ajax. Ik zag al dat er mensen waren die vinden dat Ajax nederig moet zijn, maar dat is wel het laatste wat ik van Ajax wil zien. Zolang er geen ernstige dingen gezegd worden moet je over en weer toch wel iets kunnen zeggen ? Of zijn we al zover dat we in Nederland "rivaliteitsgevoelens" stil beleefd moeten worden ?

12 januari 2019 om 21:03

Maar dan moet je het ook waarmaken, of hoort dat dan weer niet?

14 januari 2019 om 11:46

@ pinko

Sorry voor de late reactie; uiteraard hoort dat erbij. Wanneer de spelers praatjes hebben maar er overduidelijk er met de pet er naar gooien verdienen ze alle hoon die dan op hen neer daalt. Wanneer ze hun best doen, maar toch op hun plaat gaan kan ik daar mee leven, hetzelfde geld voor het hoon gelag van andere supportersgroepen. Dat hoort er gewoon bij, daar moet je voor de rest niet moeilijk over doen.

Een andere reden waarom ik nooit een Ajax zonder bluf/bravoure wil zien is; omdat die bravoure er o.a. voor zorgt dat Ajax Europees met enige regelmaat weet te stunten tegen veel beter geachte tegenstanders. Ook al liggen de behaalde Europese prijzen in het verleden, maar de bravoure was voor het behalen van die prijzen ook een belangrijk ingrediënt. Voor alles geld een basis niveau van respect, maar als topsporter moet je nooit maar dan ook nooit nederig zijn richting je directe concurrent(en). Andersom geloof ik er ook helemaal niets van dat Feyenoord en PSV supporters het acceptabel zouden vinden als hun clubs zich nederig zouden opstellen richting Ajax.

Ik vrees voorlopig overigens meer voor Feyenoord uit voorlopig dan voor PSV thuis. Heeft er misschien ook mee te maken dat die wedstrijd al vrij snel is. Bovendien blijft een klassieker een wedstrijd op zichzelf en Feyenoord presteert thuis heel erg sterk. Plus dat ik die wedstrijd helaas niet kan volgen, waardoor ik een beetje zenuwachtig moet afwachten tot ik tegen half 5 de einduitslag krijg.

Mocht je die niet winnen, dan wordt de achterstand al groter dan 3 punten en is de impact van die wedstrijd veel minder groot. Weet Ajax te winnen in De Kuip, dan pas komt Ajax - PSV een beetje in mijn gedachte. Tussendoor trouwens ook met ADO uit en AZ uit twee ploegen die altijd vol gemotiveerd zijn (en waar we ook niet automatisch van winnen). Zolang Ajax op achterstand staat blijft het gewoon een lastig verhaal.

Ik blijf daarom bij mijn voorspelling dat PSV kampioen gaat worden, mede omdat Ajax ook zijn verplichting in Europa en het bekertoernooi heeft en ze de achterstand nog moeten dichten voor er uberhaupt aan het kampioenschap gedacht mag worden. Het zou een bijzonder knappe prestatie van PSV zijn, en natuurlijk van het duo Van Marwijk en Van Bommel.

Ajax word gewoon kampioen ik blijf het zeggen ze hebben Utrecht uit makkelijk gewonnen want dt is hun lastigste wedstrijd van het jaar dus ze zullen geen fout meer maken net als tegen Heracles thuis Ajax pak de schaal gewoon klaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

58 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 13 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Kai Havertz staat bovenaan het verlanglijstje van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren