‘PSG heeft na De Ligt en De Jong ook derde Ajacied op de korrel’

Woensdag, 9 januari 2019 om

Een delegatie van Paris Saint-Germain was onlangs al in Amsterdam om over een overstap van Frenkie de Jong te praten, terwijl ook Matthijs de Ligt hoog op het verlanglijstje van de Franse grootmacht zou staan. Bij de interesse in die twee spelers lijkt het echter niet te blijven, aangezien L’Équipe woensdagavond uitpakt met het nieuws dat ook Donny van de Beek de belangstelling van les Parisiens heeft gewekt.

Van de Beek past volgens de doorgaans goed ingevoerde sportkrant precies in het profiel dat trainer Thomas Tuchel heeft opgesteld voor deze winter. De Duitse trainer is op zoek naar versterkingen op de korte termijn voor zijn middenveld en zou in de viervoudig international van het Nederlands elftal een ideale aanwinst zien voor tijdens de huidige transferperiode.

Van de Beek beschikt over een nog tot medio 2022 doorlopend contract en PSG gaat er volgens L’Équipe van uit dat Ajax na een openingsbod van om en nabij de twintig miljoen euro bereid is om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Of dit inderdaad het geval is valt overigens nog te bezien, aangezien de Amsterdammers blijven vasthouden aan het mantra dat er in de winter geen bepalende spelers mogen vertrekken.

De 21-jarige middenvelder maakt sinds begin 2016 deel uit van de hoofdmacht van Ajax en was sindsdien goed voor 21 doelpunten en 16 assists in 112 wedstrijden. Van de Beek werd in het verleden overigens ook al eens in verband gebracht met een vertrek bij Ajax en clubs als Chelsea, AS Roma en Manchester United werden toen genoemd als mogelijke nieuwe bestemming.


Poll

Zou jij Paris Saint-Germain een goede club vinden voor Donny van de Beek?


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Dit is gewoon Football Manager in het echt mensen 😂 On. Nog lang niet klaar voor PSG. Zeker nog 1.5 jaar bij Ajax onmisbaar worden. Ook hopelijk het NL elftal.

9 januari 2019 om 22:11

Denk ook niet dat hij dat niveau gaat halen eerlijk gezegd..

9 januari 2019 om 22:15

Lekker wonderkids hoarden!

9 januari 2019 om 22:33

Wat is precies het niveau van PSG dan? Komt toch ook nooit veel verder dan 1/8e of soms 1/4 finale CL. Natuurlijk heb ik liever dat hij blijft en al helemaal niet naar PSG gaat maar we moeten die club ook niet overrated en de competitie al helemaal niet.

9 januari 2019 om 22:36

Competitie zeker niet maar als je kijkt naar spelers als Di Maria, Cavani, Veratti, Neymar, Mbappe, T. Silva, Buffon dan is dat het niveau..

9 januari 2019 om 22:39

Dat zijn inderdaad namen. Ik begin alleen steeds minder in het project PSG te geloven. Ze mogen weleens wat serieus gaan winnen.

9 januari 2019 om 22:39

PSG is qua niveau erg hoog, ik zou je niet al te blind staren op de CL (waar ze telkens heel vroeg in de knockout absolute topploegen als Barcelona en Real loten). Hebben vrij recentelijk clubs als Barcelona, Bayern en Liverpool compleet van de mat af gespeeld. Je kan ze in principe rustig in het rijtje Barca-City-Real plaatsen, ook al is hun middenveld nu wat zwakker dan vorige jaren (waar ze nu dus wat aan willen doen).

9 januari 2019 om 22:43

Ben ik zeker met je eens alleen de CL winnen is niet zo makkelijk. City is ook fantastisch goed maar hun is het ook nog niet gelukt. Barcelona ook al een tijdje geleden terwijl die ook geweldig zijn!

10 januari 2019 om 07:48

Wat te denken van Juventus. Die zetten ook alles op alles om weer een CL te winnen.

10 januari 2019 om 11:40

Lijkt me toch ideaal om als 21-jarige naar PSG te gaan? Het is nog geen absolute wereldtop, maar er spelen wel absolute wereldtoppers en de salarissen idem dito. Er wordt altijd aangeraden om een tussenstap te nemen, dus waarom zouden de Jong en de Ligt niet via PSG proberen bij Barca/real/bayern te komen? Een andere club die ik vaak noem is Everton, maar die betalen minder en het is een stuk 'lastiger' voetballen (al heeft dat ook weer voordelen, zeker voor de Ligt).

10 januari 2019 om 12:08

@myvision: Misschien moet je eens wat verder kijken dan je neus lang is en kijken tegen welke ploegen ze dan verliezen in de CL. PSG is gewoon een Europese topploeg, of je het nou leuk vindt of niet

Bijzonder dat van de Beek aan zoveel clubs gelinkt wordt. Ik zie het echt niet, vind hem niet heel bijzonder. Valt niet bepaald op in dit Ajax en zo'n toptalent vind ik hem niet.

9 januari 2019 om 22:10

Ik vind het ook bepaald geen De Jong of De Ligt. Wel heeft hij heel specifieke kwaliteiten, met zijn diepgang en scorend vermogen. Dat zijn belangrijke eigenschappen voor een moderne middenvelder. Zeker in Nederland hebben niet veel spelers dat, maar voor PSG komt hij nog heel veel te kort. Ik snap echter wel dat topclubs er snel bij willen zijn. Die denken waarschijnlijk dat Van de Beek over drie jaar ook 60 miljoen kost

9 januari 2019 om 22:14

Maar is dat scorend vermogen wel zo aanwezig? 20+ goals en 15+ assists in 116 wedstrijden is niet super bijzonder vind ik. Zeker niet voor iemand die het grootste deel van die 116 wedstrijden in de Eredivisie heeft afgewerkt.

9 januari 2019 om 22:24

Dat een middenvelder in zijn eerste serie wedstrijden niet veel scoort is niet gek, zijn vaak louter invalbeurten. Vorig seizoen heeft hij als 20-jarige 11 Eredivisiegoals gemaakt. Dat is een mooi aantal. Dus, ja. Dan is scorend vermogen aanwezig

9 januari 2019 om 23:21

Hij komt heel vaak in positie om te scoren. Dat is zijn verdienste en de verdienste van het elftal, maar hij zou veel meer goals moeten maken met die kansen die hij krijgt. Dus om grote stappen te maken is het verbeteren van zijn afmaken erg belangrijk

9 januari 2019 om 22:12

Quirento,

Het is winterstop en de bladen moeten vol.

Volgens Tuttomercatoweb is de vraagprijs voor Van de Beek liefst 40 miljoen euro, dit naar aanleiding van belangstelling van AS Roma en AC Milaan vorig jaar november.

Marc zal dus niet wakker liggen van eventueel belangstelling van PSG voor Donny, waarbij ze graag 20 miljoen denken te moeten betalen.

Categorie kansloze actie.

9 januari 2019 om 22:25

Maar goed, opvallen in dit Ajax is ook vrij lastig. Je verbleekt al snel naast een De Ligt, De Jong, Tadic en ga maar door.

9 januari 2019 om 22:46

Ik raad je aan de wedstrijden tegen Benfica en Bayern eens terug te kijken en enkel te letten op Donny van de Beek als Ajax aan de bal is. Die speler is zo slim ala Ajax in balbezit is maar hij niet. Hoe hij loopt en ruimtes creeert of juist dichthoudt voor de tegenstander. Zonder bal is hij echt fantastisch. Groot loopvermogen ook. En als hij die kansen had afgemaakt, was hij zeker 50 miljoen waard geweest (kansen kwamen trouwens ook voort uit goede loopacties die geen enkele andere speler van Ajax kan maken)

9 januari 2019 om 23:13

Niet dat ik van de Beek een echt slechte speler vindt hoor, maar ik zie ook echt absoluut niet in hoe deze jongen het niveau van PSG zou hebben. Leuke speler, maar dit is echt geen uitzonderlijk talent.

10 januari 2019 om 00:32

Vooral bij Ajax vindt men Donny een heel goede voetballer, de rest van Nederland ziet het (nog) niet zo in hem zitten

10 januari 2019 om 05:25

Dacht eerder andersom. Vooral bij Ajax vind men Donny niet zo’n goede voetballer. Hij loopt vaak de diepte in en dwingt verdedigers daardoor om keuzes te maken wie ze gaan dekkennen daardoor ontstaat er ruimte en dus gevaar. Hij pikt af en toe zijn doelpunten mee en levert zo nu en dan een assist, maar mist ook ontiegelijk veel 100% kansen. In een goed draaiend elftal kan hij goed meekomen en meetikken, maar heb hem nog nooit echt 1 of 2 mannetjes zien uitspelen, want dat is niet zijn kwaliteit. Het is geen dragende speler maar een leuke 12e man om erbij te hebben als je wilt spelen met een middenvelder die dreigen heeft naar voren en altijd in de 16 staat als er een voorzet van de zijkant komt. Absoluut nog geen PSG niveau, maar als Overmars een leuke aanbieding krijg zou ik niet rauwig zijn om hem te verkopen, want het blijft toch wel een mopperkont als hij een keer op de bank moet plaatsnemen. Beetje een RiedeBazoeTete mentaliteit.

10 januari 2019 om 16:38

Ben juist erg gecharmeerd van Donny. Zie veel meer potentie in hem dan bijvoorbeeld zo een overhypte Frenkie. Ik zou Donny op dit moment echt nog niet laten gaan. Daar ga je nog veel plezier aan hebben.

10 januari 2019 om 17:56

Meer potentie? Nu ben je niet meer serieus te nemen. Overhyped ben ik zeker met je eens. Maar het mag toch duidelijk zijn dat frenkie beduidend meer potentie heeft.

Haha, schei toch uit man. Hij zou bij AS Roma niet eens in de basis staan. Hij is zelfs bij Ajax niet onbetwist. Mindere versie van Klaassen, en Klaassen was echt een drager bij Ajax toen hij weg ging. Broodje aap dit. Leuke speler voor de subtop over een aantal jaar, mocht hij zich nog verder gaan ontwikkelen. Anders verdwijnt hij een beetje in de anonimiteit als hij naar het buitenland gaat.

9 januari 2019 om 22:13

Zo mooi dit. PSG kloot aan voor Donny maar een VZ bezoeker zal het wel even vertellen dat hij een anonieme speler is nog niet klaar voor de subtop. Zo lekker dat voetballers en hun carrière niet afhangen van de betweters op een voetbal fora.

9 januari 2019 om 22:27

Dat zou je wel denken he. Je moet toch wel een bedenkelijk verstand van voetbal hebben mocht je hier de komedie niet in kunnen zien. Zelfs de grootste fan van Ajax kan niet zonder lachen zeggen dat Van de Beek PSG materiaal kan worden, laat staan al is.

9 januari 2019 om 22:32

Want clubs zien het altijd juist? Dat van de Beek niet goed genoeg is voor clubs als Roma en PSG lijkt me geen hele bijzondere mening. Of je het er nou wel of niet mee eens bent, zo bizar is die uitspraak niet.

9 januari 2019 om 22:35

Nou. Ik durf me af te vragen of Roma überhaupt echt in de buurt komt van dit Ajax kwalitatief. En bij Ajax is van de Beek toch echt belangrijk.

9 januari 2019 om 22:41

Tsja maar als je zoiets over De Jong of De Ligt zegt, dan word je weer voor gek verklaard op VZ

9 januari 2019 om 22:33

@blindevogel Donny is een stuk beter dan Klaassen hoor

9 januari 2019 om 23:45

Je hebt in alles gelijk, maar Vd Beek een mindere versie van Klaassen noemen is echt grote onzin.

10 januari 2019 om 00:46

Tot heden wel, Klaassen was veel en veel beslissender toen hij wegging bij Ajax. Snap niet dat mensen dit nier inzien, kennelijk is het te lang geleden. Klaassen scoorde altijd op de momenten waar je m nodig had. Groningen , psv, Europa League ga maar door.

10 januari 2019 om 01:10

Ligt eraan wat je onder beslissend verstaat. De loopactie van van de Beek (die een gat trok voor Tadic) bij de goal van Mazraoui tegen Bayern was ook beslissend. Daarnaast zijn er anderen die de goal maken of de assist geven, ze kunnen dat natuurlijk niet alle elf doen.

Van Beek komt toch veel te kort voor een club als PSG, ook als bankzitter. Hij heeft al moeite met een basisplek veroveren bij Ajax. Ik zie hem in de toekomst ook geen topspeler worden.

9 januari 2019 om 22:31

Moeite? Is op dit moment echt duidelijk basisspeler. Begin van het seizoen was hij blessa

9 januari 2019 om 22:32

Hij is de 'hidden' link van dit ajax. Zijn loopvermogen is de key bij druk etten. Bij mij staat hij het eerste op papier met De Ligt

9 januari 2019 om 23:05

Nou nou als eerste op papoer.. Dat is ziyech met de architect van ajax. Zonder hem speelt ajax vaak inspiratieloos, vooral tegen zeer defensieve teams. Maar het is de mix van verschillende type spelers die ajax op t moment sterk maakt. Dus idd de kwalitieit van donny draagt wel bij.

Het wordt ondertussen echt hilarisch dit, ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten schrijven. Sowieso is Van de Beek nog niet klaar voor PSG en zal hij zich zeker nog 2 seizoenen echt in de basis moeten bewijzen wil hij in aanmerking komen voor een stap als deze.

9 januari 2019 om 22:42

Als PSG voor m komt, ik zou het wel weten. Direct doen, voor je het weet raak je geblesseerd of op de bank en komt zo'n club nooit meer.

Heeft PSG tekort supporters, dat ze spelers kopen om de tribune te vullen?! Ik vind ‘Van der Beek’ een bruikbare speler voor mijn cluppie, maar dit is toch geen materiaal voor een topclub

De vraag is lijkt me eerst vooral: wie gaat PSG verkopen dan??
want ze hebben plannen he hahaha ... ffp

9 januari 2019 om 23:28

Ah, zolang eufa de huidige regelementen niet aanpast. Gaat psg hun contract met hun hoofd en andere sponsors wel aanpassen.

"Van de Beek beschikt over een nog tot medio 2022 doorlopend contract en PSG gaat er volgens L’Équipe van uit dat Ajax na een openingsbod van om en nabij de twintig miljoen euro bereid is om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen."

Heeft L'equipe dit echt zo geschreven? Kom op, dit geloofd toch niemand. Dit soort berichten zijn leuke sensatie, meer niet. Van de Beek zal deze maand nergens naar toe gaan en al helemaal niet voor de prijs waar het Franse tijdschrijft mee komt. Wil dit niet bestempelen als fake news, maar eigenlijk is dat het wel.

9 januari 2019 om 22:34

Ja bizar wat er allemaal geschreven wordt. Zo scheen het gerucht van het formele bod van PSV op Alvarez vanmorgen gebaseerd te zijn op een nep contract waarop iemand de handtekening van John de Jong had nagemaakt/verzonnen...

10 januari 2019 om 15:59

Waar veel geld te vinden is heb je dit soort praktijken. Ik zou voor de gein eens op de achtergrond willen volgen wat er allemaal in dat wereldje gebeurt. Ik denk dat wij als fans zullen schrikken hoe smerig het spel kan worden gespeeld.

Vrij karig moyenne, in de Eredivisie. Zou raar zijn als hij naar zo'n club kan. Duitse middenmoter ofzo...dat is realistischer. Zie Klaassen bijvoorbeeld. Die had ook beter meteen zo'n keuze gemaakt. De 2 andere Ajacieden zouden wellicht ook beter een minder ambitieuze koers moeten volgen. Kan bij die 2 wel goed uitpakken, maar garanties heb je niet. Cillessen bij Barca, harstikke leuk, maar toch steeds het tweede plan. Dan lijken de keuzes van pakweg Van Dijk, De Vrij en Dost toch betere keuzes geweest. Een sprong van de Eredivisie naar Europese top...lijkt voor weinigen een succes. Depay heeft ook een stapje terug moeten doen.

9 januari 2019 om 22:34

Dus een middenvelder van 20 die 11 goals maakt in zijn eerste seizoen als basisspeler in de Eredivisie heeft een karig moyenne?

9 januari 2019 om 23:23

Hadden er natuurlijk minimaal 30 moeten zijn Zytto..

PSG lijkt me wel een stapje te hoog voor vd Beek, maar wie weet in de toekomst. Is toch een type speler die in Nederland met de grond gelijk worden gemaakt omdat ze niet sierlijk zijn met de bal aan de voeten. Zegt ook wel wat over het verstand van de gemiddelde voetbalfan dat er nauwelijks over zijn goede looplijnen, diepgang, en werklust word gesproken.

Goede speler, veel diepgang en loopvermogen en weet vaak de juiste positie te vinden voor de goal. Met zijn inzet komt ie er wel bij Psg, maar dit lijkt me nog te vroeg. Dacht dat hij nu nog naast z'n ouders woont en dan ineens naar Parijs, dus denk niet dat hij die stap al wil maken

Het kan niet op met de belangstelling voor de Ajacieden. Als je al die bedragen in de media moet geloven komt de zilvervloot binnen dit jaar bij Ajax:

85 miljoen voor De Ligt, 75 miljoen voor Frenkie De Jong, 40 miljoen voor Ziyech, 25 miljoen voor Vd.Beek, 40-50 miljoen voor Neres, 14-15 miljoen voor Wober.
Dat is al zo'n 300 miljoen wat Ajax voor deze spelers kan cashen dit jaar.
En dan komen de CL inkomsten er ook nog eens bij wat minimaal 65 miljoen zal opleveren.
Verkoopt Ajax dan ook nog Onana of Tagliafico en dan zitten ze al op zo'n 400 miljoen! Bizar!

9 januari 2019 om 23:01

Ik vind het toch wel bizar wat Ajax voor spelers kan vragen en vaak ook kan krijgen. Zo'n Wöber bijvoorbeeld voor 15 miljoen terwijl hij vrijwel alleen maar op de bank zit. Ajax is zo'n gigantisch merk in het buitenland, die kunnen met het opgebouwde vermogen echt een enorme financiële slag gaan slaan de komende jaren.

9 januari 2019 om 23:10

Als ze allemaal weggaan dan hebben we volgend jaar grote problemen. Of moet overmars komende maanden gearriveerde spelers halen. Als hij alleen met talenten gaat komen zoals lainez en die bayern speler, gaan we volgend jaar geen potten breken.

9 januari 2019 om 23:20

De marktwaarde van het team van Ajax ligt op het moment belachelijk hoog. In feite staat er nu een team met de potentie van een topclub. Het blijft eeuwig zonde dat je als Ajax zijnde moeilijk sportief kan oogsten van je goede beleid omdat al die spelers uiteindelijk gewoon weggekocht worden.

Een gouden generatie die de bank van Ajax goed gevuld heeft maar bekend zal staan om niets anders dan dat... Money in the bank, no prizes!

9 januari 2019 om 23:00

Tenzij ze straks Real Madrid uitschakelen .
Maar sowieso zijn de finale EL en de huidige prestaties in de CL knappe prestaties van deze generatie. Zeker nadat het Nederlandse clubvoetbal jarenlang in een malaise zat.

9 januari 2019 om 23:05

Vrij recent nog een Europese finale gespeeld en ieder jaar echt meegedaan om de titel met voetbal wat steeds beter wordt. Nu ook op het hoogste niveau overwinterd en een waanzinnig kapitaal op zowel de bank als in de selectie. Ajax gaat nog genoeg kampioenschappen binnenharken en het is voor mij als PSV'er alleen maar te hopen dat ze geen alleenheerser gaan worden met die enorme financiële daadkracht.

9 januari 2019 om 23:17

Leuke reactie. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn. Psv heeft genoeg spelers die ook een behoorlijk bedrag representeren. En qua prijzen, ja ajax heeft nu 4 jaar niks met kans op nog eem jaar extra. Mocht psv kampioen worden, harken zij ook tientallen miljoenen binnen. Alleen de rest, die gaan zwaar achterblijven. We krijgen straks echt schotse competitie tafarelen van 20 jaar terug. Waar rangers en celtics totaal geem weerstand krijgen van de rest.

Heb t idee dat vdBeek een actieve zaakwaarnemer heeft die social media/journalisten wereldje goed kent. Continue vage verhalen over interesse vd meest vreemde clubs terwijl zelfde clubs al heel ver zijn met andere spelers. Volslagen nonsens

Lekker van die clubs om deze jongens voortdurend het hoofd op hol te brengen!

Lijkt me onzin. Je bent geen versterking voor PSG als je bij Ajax op de bank zit als iedereen fit is. Overtuigd überhaupt niet echt bij Ajax. Bij een bod van 20 miljoen meteen verkopen.

Nu al zin in de tweede helft van het seizoen. Al die berichten iedere dag over spelers waar aan getrokken word en die wel of niet verkocht worden, het is bijna meer dan het echte daadwerkelijke nieuws aan het worden.

10 januari 2019 om 09:52

Dat gaat gewoon door hoor.. Alleen wordt het dan wie er in de zomer weggaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC5721
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

52 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 26 6 0 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag wil op 31 maart ‘Champions League-entourage kweken’ in ArenA

Erik ten Hag bestempelt de nederlaag van Ajax tegen AZ als een 'grote klap'. De Amsterdammers gingen zondag met 1-0 onderuit in het AFAS Stadion en zagen de landstitel daardoor een...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
Ajax hoopt vóór de Champions League-duels met Juventus tot een akkoord te komen met Barcelona over Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren