Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Renard wil opnieuw Europeaan naar Marokkaanse ploeg halen’

Laatste update:

Mattéo Guendouzi maakt naam bij Arsenal en het is dan ook niet ondenkbaar dat hij op termijn een uitnodiging kan verwachten voor de nationale ploeg van Frankrijk. Hervé Renard wil daar echter een stokje voor steken. De bondscoach van Marokko wil dat de negentienjarige Guendouzi voor De Leeuwen van de Atlas kiest.

Guendouzi is de zoon van een Franse moeder en een Marokkaanse vader en kan dus ook voor een interlandloopbaan bij Marokko kiezen. Al Akhbar meldde in juli al dat Guendouzi ‘prioriteit’ was voor de Marokkaanse bond en de interesse van de FRMF in de jeugdinternanational is volgens l’Équipe niet afgenomen, zo schrijft de krant maandag.

Ahmed Chouari, een official van de FRMF, is belast met de taak om Guendouzi te overtuigen. Het is onduidelijk hoeveel kans Marokko maakt, want de in het Franse Poissy geboren Guendouzi heeft zich zelf nog niet uitgesproken over de keuze die hij ‘straks’ moet maken.

Guendouzi speelde voor Paris Saint-Germain en Lorient, alvorens hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Arsenal. Hij speelde tot dusverre vijftien wedstrijden in het eerste elftal van the Gunners en daarin was hij goed voor één doelpunt en twee assists. Guendouzi heeft in Londen een contract tot medio 2022.

Denk jij da Mattéo Guendouzi voor Marokko gaat kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een aanwinst zou dat zijn voor het elftal. Boussoufa en El Ahmadi zitten tegen het einde van hun carriere. Belhanda loopt naar te kloten overal dus daar hebben we ook niks meer aan.

Ik hoop dat hij voor Marokko kiest maar ik ben bang dat het niet gebeurt

Hahah geen kans.... ik ken deze jongen persoonlijk en de beste man kan geen woordje Arabisch spreken en is ook niet als moslim opgevoed. Denk niet dat hij zich thuis zal voelen in het Marokkaanse elftal.

19 november 2018 om 09:35

Ziyech spreekt ook geen woord Arabisch, Da costa is ook niet Islamitisch opgevoed. Beetje trieste reactie dit

19 november 2018 om 09:36

Alsof Da Costa voor Marokko zou spelen als Portugal of Frankrijk hem ook ook erbij wilde

19 november 2018 om 09:52

Heeft ie wel gedaan

19 november 2018 om 10:05

Kans zou dan een stuk kleiner zijn. Maar waar zie jij een plekje op het middenveld bij Frankrijk. Als hij nou een aanvallende middenvelder was daar hebben ze er niet heel veel van. Maar ik zie hem ook niet 1 2 3 kunnen aansluiten.

19 november 2018 om 10:18

Hij is pas 19, als hij op deze manier doorgaat wordt hij echt wel beter dan een speler als 'n Zonzi.

19 november 2018 om 10:32

@barca:
Wat is er triest aan zijn reactie? Dat mis ik een beetje...?
Dat je anders denk er over kan. Maar is niks triest aanzijn reactie toch hij verwoord het goed toch gewoon?

19 november 2018 om 10:39

Danielrevezi, dat is een ander verhaal. Dat Guendouzi niet voor Marokko kiest omdat hij Frankrijk als serieuze optie heeft, dat is zeker een geldige reden. Maar dat hij geen Arabisch spreekt of niet Islamitisch is opgevoed hoeft niet te betekenen dat hij zich niet thuis zal voelen, die theorie heeft Barcaanalist al ontkracht. Iets van de helft van de Marokkaanse ploeg spreekt Frans en ik weet zeker dat er ook gasten bij zitten wiens voorhoofd niet 5 keer per dag de grond raakt.

19 november 2018 om 11:19

Denk dat sommige spelers die voor Marokko gekozen hebben (omdat ze een WK meededen en oranje niet) achteraf misschien toch wel spijt krijgen nu je deze lichting bij oranje ziet. De kans dat wij het volgende Ek/Wk meedoen is toch wel aanwezig nu.

19 november 2018 om 11:40

Wat heeft dit met Oranje te maken?

19 november 2018 om 13:19

Waar heb je het over heeft niet weer 1 goeie wedstrijd tegen een dramatisch Frankrijk. Gewoon met beide voetjes op de grond blijven

19 november 2018 om 17:03

Klopt alleen Is deze jongen en half Marokkaans en zal ongetwijfeld liever bij de wereldkampioen willen voetballen dan bij Marokko.

19 november 2018 om 09:57

Waarom zou hij Arabisch moeten spreken als in Marokko ook Frans spreken?

19 november 2018 om 11:53

Marokkanen spreken geen Arabisch, maar darija. Darija is een dialect wat niet geschreven en onderwezen wordt. En verder moet je jouw Arabische ideologie uit Saoedie Arabie niet opleggen aan andere mensen. Noem jezelf een kameel uit de woestijn en niet een atlasleeuw/berberleeuw. Geen 1 van de "marokkaanse" spelers uit Europa kan fatsoenlijk darija spreken, zelfs boussoufa en el ahmadi niet. En geen 1 van die "marokkaanse" spelers uit Europa leeft volgens jouw Arabische ideologie.

19 november 2018 om 13:54

Weet niet waar jij die onzin vandaan haalt maar in Marokko spreken ze wel duidelijk Arabisch

19 november 2018 om 14:04

Niet allemaal in het zuiden spreken ze berbers

19 november 2018 om 14:37

DenHaag27. In Marokko spreken ze een dialect op het Arabisch(Darija betekent dialect in het Arabisch). Het Arabisch van Marokko is echt heel anders dan het Arabisch in bijvoorbeeld Saoedi-Arabie. Ook spreken ze in het Atlas gebergte Berbers.

19 november 2018 om 15:00

In Marokko spreken ze gewoon Arabisch. Netzoals ze in vlaanderen ook Nederlands spreken. Fijn dat het een dialect is maar dat heb je overal

19 november 2018 om 16:07

Dan heb je geen kennis van de Arabische taal en de grammatica regels. Darija is geen Arabisch, maar gewoon Marokkaans. Je kan ermee communiceren in Marokko en Algerije. Het is een informele taal die niet geschreven en onderwezen wordt.

Vanaf Tunesie verstaat niemand meer wat je zegt, tenzij je modern en/of klassiek Arabisch kan spreken en de persoon tegenover jou ook kan overschakelen naar modern/klassiek Arabisch.

19 november 2018 om 16:14

@wedge21, darija wordt misschien wel dialect genoemd, maar het is voor Arabieren meer wat Nederlands voor een Duitser is dan Vlaams voor een Nederlander.

Hier ben je mooi te laat mee als Marokko zijnde. Nu die bij Arsenal speelt ga je hem niet meer kunnen krijgen terwijl er vorig seizoen een grote kans was van wel. Ik dacht dat Renard hield van spelers selecteren die op het tweede niveau speelde?

19 november 2018 om 11:08

Helemaal niet te laat. De Marokkaanse bond had al contact met zijn ouders toen hij nog bij Lorient speelde. Zijn vader is toen ook door de bond uitgenodigd bij een wedstrijd en voor een gesprek.

Hoe groot mag de Marokkaanse selectie zijn? Er gaat geen week voorbij of er wordt wel 1 of andere speler aan de Marokkaanse selectie gekoppeld.

19 november 2018 om 09:51

Doorselecteren heet dat. Na de Afrika Cup stoppen er 5 internationals.

19 november 2018 om 10:49

Het lijkt onderhand meer bewust beleid i.p.v. doorselecteren, hoe de Marokkaanse bond vaak elke Europese talentvolle, jonge voetballer met een Marokkaanse achtergrond alvast minimaal één officiële interland selecteert en minuten laat maken, om ze zo voor de rest van hun leven vast te leggen.

Volgens mijn zijn er het laatste decennia een aanzienlijk aantal Nederlandse en andere Europese Marokkanen opgeroepen, die speelminuten mochten maken, maar daarna niet tot nauwelijks meer werden opgeroepen.

Bij sommigen Europese Marokkanen was een oproep ook meer dan terecht op basis van hun talent, zoals Ziyech, Mazraoui of deze Guendouzi, maar met sommige jongens vraag ik me wel eens af of de praktische beweegredenen meer meespelen voor de bond.

Al met al snap ik best, dat Marokko meeprofiteert van het grote aanbod van Marokkaanse talenten, dat er in de Europese jeugdopleidingen uitspringt. De FIFA-regelementen en het dubbele paspoort staat oproepen gewoon ook toe. Het is hun goed recht.

En als die jongens meer verbondenheid voelen met Marokko dan met hun geboorteland, zich trotse Marokkaan voelen en liever graag voor het land van hun ouders willen uitkomen, dan moeten ze ook vooral voor Marokko kiezen. Vind ik ook wel iets moois en oprecht hebben.

19 november 2018 om 10:54

Als spelers een interland spelen voor Marokko en daarna nooit meer, dan komt dat omdat ze niet goed genoeg zijn. En als een speler niet goed genoeg is voor marokko dan is hij helemaal niet goed genoeg voor Frankrijk of Nederland.

19 november 2018 om 11:08

Uiteraard ArsenalFanehv. Dat klopt. Dat ontken ik toch ook niet? Het is ook niet de strekking van mijn verhaal. Als je reactie op bedoeld mijn post is, dan slaat het nergens op en sla je de plank mis. Sterker nog, dat is wat ik onder andere bedoelde.

En juist daarom neemt de Marokkaanse bond ook vaak het zekere voor het onzekere en selecteert een aanzienlijke hoeveelheid talentvolle, potentiële internationals vaak al op relatief jonge leeftijd, nog voordat ze überhaubt in beeld zijn voor een selectie voor hun geboorteland.

Zoals gezegd staat de bond daarmee in hun recht en doen ze niks verkeerd. Ik beweer ook niet anders. Het is gewoon slim beleid om zoveel mogelijk talentvolle jongens vroeg te selecteren en daarna wel kijken in hoeverre ze zich zullen ontwikkelen tot een topspeler.

19 november 2018 om 11:11

@buitenspelval:

Dat een keer oproepen en dan nooot meer valt bij Marokko best mee. Zoals Arsenalfanehv ook al aangaf lag dat voornamelijk aan de ontwikkeling van de speler. Denk dan aan een Mimoun Mahi en een Hachin Mastour.

Ik wil nog wel even benoemen dat ondanks je meningsverschil je het uiterst respectvol doet. Mag ook eens gezegd worden, want meestal is dat op vz al een hele opgave voor sommigen.

19 november 2018 om 11:26

@Soccer81

Ik bedoel toch ook juist, dat jonge spelers, nog voor dat ze zich uitontwikkelen, een oproep krijgen en daarna wel wordt wel gezien waar het schip strand? Wordt het niks, dan vallen ze af, wordt het een topspeler, dan worden ze geselecteerd.

Volgens mij is er van een meningsverschil met jou of Arsenalfanhd dan ook geen enkele sprake. Als jij zegt dat het aantal verder ook meevalt, dan neem ik dat gelijk van je aan, je zal dat wel meer inzichtelijk hebben dan ik als Nederlander, het is ook meer gebaseerd op een gevoel bij mij, dan op harde cijfers.

Het valt me vooral al sinds de aanstelling van Mark Wotte op, dat de Marokkaanse bond op de Europese velden en jeugd opleidingen afstruint op zoek naar talenten met Marokkaanse roots. Jongens die er bovenuit springen, krijgen gewoon vaak snel een oproep.

Dat mag toch ook wel opgemerkt en gezegd worden, zonder dat ik het afkeur of het discutabel acht. Ik doe gewoon een constatering, niet meer en niet minder. Sterker nog, ik vind het een prima beleid.

Edit: jammer dat de intentie van mijn eerste post zo verkeerd wordt ingeschat en wordt geïnterpreteerd als kritiek. Ik had het in die post ook helemaal niet over de reden dat spelers daarna niet meer geselecteerd worden en snap ook wel dat je uiteindelijk enkel geselecteerd wordt als vaste basiskracht als je goed genoeg bent voor de basiselftal.

19 november 2018 om 11:48

@buitenspelval: natuurlijk mag je dat opmerken.

In je eerste reactie zei je alleen dat Marokko een speler snel één officiële interland laat spelen om op die manier de speler voorgoed te binden. Dat herken ik niet. En het is toch overal zo dat een speler die er bovenuit springt sneller een oproep krijgt. Zie een Anwar El Ghazi.

Wat ik wel herken is dat Marokko meer bezig is met jonge spelers voor de jeugdelftallen benaderen (Mazraoui en El Maach bijv). Dat doet Wotte nu inderdaad en in het verleden had Pim Verbeek een dergelijke rol.

19 november 2018 om 12:11

@soccerfan1

Ik opende de post met, dat het er voor mij op ‘lijkt’, niet dat het daadwerkelijk zo is of een feit is. Dat is toch een nuanceverschil. Ik zie in mijn beleving, dat de Marokkaanse bond er bovenop zit en Europese talenten al vroeg benaderd voor een selectie. Voor jeugdelftallen (je mag volgens de FIFA-regels niet onbeperkt switchen) of voor de eerste selectie.

Maar zoals ik al schreef, ga ik er vanuit dat jij het precieze aantal van dat soort gevallen als Marokko-volger meer inzichtelijk hebt en beter ‘t kan inschatten, dan ik als mindere volger dat kan. Ik sprak overigens enkel over een aanzienlijk aantal, niet in woorden al veel.

Neemt niet weg dat Marokko talentvolle Europese spelers jong scout, selecteert en soms vroeg vastlegt indien mogelijk, laat ik het voorzichtig dan zo zeggen voordat het opnieuw verkeerd wordt geïnterpreteerd. Pim Verbeek inderdaad zette voor Wotte al een dergelijk beleid in.

Maar goed, ik wens en gun de Leeuwen van de Atlas het allerbeste en volg altijd met gepaste trots jongens als Amrabat, El Ahmadi, Boussoufa, Ziyech en Mazraoui, de Nederlandse Marokkaanse jongens. Ook op het WK had Marokko mijn support.

19 november 2018 om 15:59

Buitenspelval, ik krijg naar aanleiding van je eerste reactie in dit draadje het idee dat je commentaar levert op het handelen van Marokko. Op mij komt het over alsof je suggereert dat de carrières van die spelers mede kapot gaan door het handelen van Marokko. Dit hoeft uiteraard geen juiste interpretatie van jouw reactie te zijn, maar dan vraag ik me in hemelsnaam af waarom je die uitgebreidde post zo construeert. Vervolgens reageert iemand door te stellen dat ze dan al helemaal niet goed genoeg waren geweest voor Oranje of Frankrijk, oftewel er wordt geen carrière om zeep geholpen, en dan reageer jij met dat je hetzelfde bedoelt als degene die op je reageert. Ik snap niet helemaal wat je nou duidelijk wilt maken via jouw berichtgeving. Is jouw persoonlijke mening nou dat Marokko een vuil spelletje speelt, of heb je er geen gevoel bij en ben je enkel de feiten aan het opsommen? Zoals je merkt reageren er nu 3 mensen op je die beide ongeveer hetzelfde idee van jouw bericht kregen, namelijk dat je op een ofandere manier kritiek wilde uiten. Volgens mij heb je wel degelijk kritiek op de handelswijze, al probeer je dat te verbloemen door te stellen dat je het beste voor hebt met Marokko. Begrijp me niet verkeerd, ik zou je kritiek wellicht niet eens onterecht vinden, maar ik vind wel dat je een erg wazig verhaal afspeelt door deze 3 reacties hier.

19 november 2018 om 19:24

Sorry Shorty, maar ik heb naar mijn idee genoeg uit proberen te leggen wat mijn intentie was met mijn eerste post en er geen kwaad achter gezocht hoeft te worden.

Dat je er iets achter zoekt en mijn verhaal wazig vindt, daar kan ik verder dan ook niks mee. Hoezo geef om kritiek? Ik probeer enkel te stellen dat het lijkt of de Marokkaanse bond sinds Pim Verbeek en Mark Wotte een beleid voert van vroeg scouten en oproepen voor Marokko, zodat keuzes al jong gemaakt worden.

Hoe jij er bij komt dat ik daarmee suggeer dat Marokko een vuil spelletje speelt? Hoe kom je erbij dat ik vermeende kritiek probeer te verbloemen? Ik gééf geen kritiek!

Lees mijn laatste twee alinea’s van mijn eerste post een rustig terug. Dan zie je al dat ik niks hoef te verbloemen in mijn opvolgende posts.

Je probeert mij in de mond te leggen dat ik zou beweren, dat Marokko carrières kapot maakt. Nee, dat beweer ik niet en dat is ook niet mijn intentie. Net zo mijn onken ik, dat als opgeroepen spelers daarna nooit meer opgeroepen , dat is niet omdat ze gewoon niet goed genoeg zijn als optie voor Nederland of Frankrijk zijn

Wat ik bedoel is, dat als je maar genoeg spelers jong oproept, er altijd wel 1 of 2 tussen zitten die een topper worden. Dus naar mijn idee voert Marokko slim beleid daarin., mocht dat zo zijn.

Maar goed, ok vond het wel genoeg zo. Ik ben er een beetje klaar mee mezelf op punten te moeten verdedigen die ik niet zo bedoeld heb.

Kapot maken, kritiek hebben, verbloemen, vuile spelletjes spelen... tjonge. Wat een negatieve interpretatie en vertaling van mijn woorden. Ik ga mijn tijd nu nuttig besteden verder.

Ik kan het mij niet voorstellen. Guendouzi is écht heel goed, speelt zijn wedstrijden voor de jeugdteams van Frankrijk en ik zie hem over een aantal jaar ook een uitnodiging krijgen voor het grote Frankrijk.

Deze jongen zou zo goed passen in het huidige marokkaanse elftal. Je ziet zijn gedrevenheid duidelijk op het veld. Als ik hem was, zou ik voor marokko kiezen. Niet alleen omdat het toch een van je landen van herkomst is, maar ook omdat ik hem de komende 5 jaar gewoon geen minuten zie maken voor frankrijk met Kante op zijn positie. Er valt ook heel veel eer te behalen voor Marokko met het huidige elftal van Marokko. Hij spreekt ook blijkbaar geen arabisch en is niet islamitisch opgevoed. Dan zou ik dit toch als een kans zien om die wereld ook mee te maken.

19 november 2018 om 10:05

Net Frankrijk heb je nog een grote kans om eks of wks te winnen met Marokko id de africa cup met alle respect het hoogst haalbare. Kante is inderdaad een goede speler maar hij is wel een jaar of 9 ouder. Als deze jongen echt talentvol genoeg is dan komt zijn tijd bij Frankrijk echt wel.

19 november 2018 om 10:07

Als Guendouzi voor Frankrijk kiest moet hij echt wel 5 jaar wachten op een basisplaats tenzij hij zich stormachtig ontwikkelt en Kante/Pogba/Rabiot er uit weet te spelen.

19 november 2018 om 10:19

Rabiot is niet meer in beeld nadat hij weigerde om op de reservelijst te staan voor WK.

19 november 2018 om 10:44

Guendouzi is nog maar 19, over 5 jaar zijn Kante en Pogba de 30 gepasseerd en is hij nog 24. In de tussentijd zal hij zijn minuten wel krijgen bij Frankrijk en na een tijdje neemt hij de rol over. Het spelen van Ek's en Wk's zal zeker een rol spelen en dan is de keuze makkelijk als je het mij vraagt. Hetzelfde probleem hebben we bij Turkije ook. Als we er ieder EK en WK bij waren, zouden sommige jongens misschien voor Turkije hebben gekozen.

19 november 2018 om 10:46

Ja dus? Over 5 jaar is die jongen pas 24. Er zijn weinig spelers die met 24 jaar verzekerd zijn van een basisplaats. Daarnaast kan er van alles gebeuren we hebben vaker spelers aan de top gezien maar om er echt jarenlang te blijven is toch een ander verhaal.

Ik denk dat Marokko toch kansloos is. Hij speelt al zo goed bij Arsenal en hij is of wordt zeker goed genoeg voor de franse nationale ploeg. Of hij dan wordt opgeroepen is weer een ander verhaal natuurlijk. Kijk maar naar Rabiot. Zelfde type speler naar krijgt in de nationale ploeg veel te weinig kansen.

Als je als 19-jarige speler al in de basiself staat bij Arsenal lijkt het logisch dat hij gewoon voor Frankrijk zal uitkomen. Al mag Marokko altijd hopen natuurlijk. Ik gun ze de beste spelers en vind het fijn dat ze nu Hakimi, Mazraoui, En-Nesyiri, Mendyl enkele talenten hebben maar Guéndouzi zou de kers op de taart zijn.

Hhhhhh, Marokko kan geen eigen voetbalspelers opleiden. Ze moeten voetballers uit Europa snatchen, want ze weten dat de voetballers in Europa wel goed opgeleid en verzorgd zijn. Typisch een bananenmonarchie die afhankelijk is van het buitenland. Al die profvoetballers in Europa zouden nooit profvoetballers zijn geweest als ze geboren en getogen waren in Marokko. In Marokko zouden ze rondlopen op sandalen en jelaba's met gaten. En vergeet het onderwijs niet, want 50% van Marokko is nog steeds analfabeet.

19 november 2018 om 12:30

Marokko kan prima spelers opleiden getuige het feit dat bijv. Mendyl, En-Nesyri en Bounou die allen in Marokko zijn opgeleid actief zijn in een Europese topcompetitie. Daarnaast blijkt dat uit wel meer dingen. Bijvoorbeeld dat Wydad Casablanca afgelopen CAF Champions League won en Raja Casablanca bij het WK voor clubs tot in de finale reikte. Verder blijkt het uit het feit dat het lokale Marokkaanse elftal met overmacht de African Championship of Nations won. De grootste successen van het Marokkaans elftal zijn nog altijd behaald tussen de jaren 70 en 90 van de vorige eeuw met allemaal spelers die geboren en getogen zijn in Marokko.

Maar als spelers die toevallig in Europa spelen momenteel beter zijn dan de lokale spelers is dat toch prima. Dat je buiten Marokko geboren bent wil toch niet meteen zeggen dat je geen Marokkaan meer bent.

Op het laatste gedeelte van je betoog ga ik wijselijk niet te veel in. Ik hou het erop dat Marokko een land is in ontwikkeling dat al 60 jaar lang elk jaar groeit. Inmiddels de koppositie heeft veroverd in Afrika in de categorie economie, en nog steeds het hardst groeit van de MENA-regio en dat allemaal als een van de weinige Arabische landen zonder grote olie- en gas voorraden.

19 november 2018 om 15:00

Als de spelers uit Marokko zo goed zijn dan moet de Marokkaanse voetbalbond deze spelers oproepen en laten zien dat Marokko voetballers kan produceren/opleiden, maar dat is niet het geval. Marokko produceert geen voetballers zoals je dat wel ziet in landen waar ze investeren in het amateurvoetbal.

En Marokko heeft zich tot nu toe maar 4 keer gekwalificeerd voor een WK. Dus zo goed is en was Marokko niet. Marokko speelt tegen zwakke Afrikaanse landen en nog steeds kan Marokko zich niet met gemak om de 4 jaar of 8 jaar kwalificeren voor een WK.

En op jouw laatste gedeelte, negeer je wederom de feiten. Marokko is een land met 50% analfabetisme onder de mannen en 60% analfabetisme onder de vrouwen. Dit is een schande en een misdaad tegen de menselijkheid. Er zijn geen smoesjes om dit goed te praten, aangezien er armere landen zijn, die het beter doen dan Marokko op het gebied van analfabetisme. En dan heb ik het niet eens over de zwangere vrouwen, die in smerige Marokkaanse ziekenhuizen moeten bevallen op de grond of de Marokkaanse sex industrie waar vrouwen en kleine kinderen de dupe van zijn.

Marokko vergelijken met Afrikaanse hongerlanden en Arabische-/islamitische terroristische oorlogsgebieden en vervolgens beweren dat Marokko het economisch goed doet ten opzichte van deze landen ., is een propaganda techniek, die de bananenmonarchie uit Rabat gebruikt om mensen zoals jij voor de gek te houden.

Ik kijk naar de feiten en de cijfers. Miljoenen Marokkanen wonen in Europa en nog steeds proberen Marokkanen te vluchten uit Marokko voor een beter leven in Europa.

Affelay, Chadli, Maher, Fellaini, Zidane, Rami, Benzema, Nasri, Fekir, hebben de juiste keuze gemaakt. Waarom zouden ze voor een bananenmonarchie (marokko) of een bananenrepubliek (algerije) moeten spelen? Die landen hebben in 1400 jaar niets voor hun en voor hun grootouders betekent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren