Mazraoui onder de indruk: ‘Hakim Ziyech zei het ook al tegen mij’

Dinsdag, 23 oktober 2018 om

Met een van richting veranderd schot in blessuretijd schonk Noussair Mazraoui zijn ploeg Ajax een uitstekende uitgangspositie in de groepsfase van de Champions League. Benfica werd in extremis met 1-0 aan de kant gezet. Door de voltreffer van de rechtsback staat de Amsterdamse club op zeven punten in Groep E, evenveel als Bayern München. Benfica, dat over twee weken weer de opponent van Ajax is, blijft op drie punten steken.

Mazraoui bezorgde Ajax ook al een punt in de tweede groepswedstrijd tegen Bayern. “Deze is mooier dan die tegen Bayern. Dat was de 1-1. Dit is de winnende in negentig plus.” Hij weet dat zijn treffer enigszins gelukkig was. “Maar een beetje geluk hoort erbij”, verzekerde hij in gesprek met de NOS. Direct na afloop eerde hij voor de camera een speciaal persoon. “Ik zei: mama, I love you.”


“Ze is voor de tweede keer in mijn leven naar mijn wedstrijd komen kijken. Normaal is het te spannend voor haar. Als ik op de grond lig wordt ze helemaal gek. Ik weet wel dat ze drie weken geleden gehuild heeft toen ik tegen Bayern scoorde. Nu heeft ze het zeker ook niet drooggehouden."

Mazraoui oordeelde dat Ajax zich met een doelpuntloos gelijkspel tekort had gedaan, al kreeg Benfica ook voldoende kansen. Hij moest bekennen dat hij de Portugezen beter vond dan verwacht. "Dat zei Hakim Ziyech ook al tegen me. Ze waren echt goed. Ook hun positiespel. En ze jaagden goed.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door adoado)

Nous is een geweldig persoon en zijn moeder mag vaker komen kijken! Top avond!

24 oktober 2018 om 00:24

Als ie ze dan zo maakt, altijd. Wat een ontlading. Speelde verder minder dreigend dan normaal, wat voorzichtiger. Heeft betere wedstrijden gehad. Maar dat boeit nu niets meer. Snap dat gebash op Blind en Schone btw echt niet. Blind vaak op de juiste positie. En hoe Schone werkte, wat zich vooral uitte bij de counter na zijn vrije trap. Hij haalde de counter eruit bij de eigen zestien met een sliding. Prima gespeeld. Allebei. Ziyech kan beter, maar was, ondanks dat ie kapot was aan het eind, heel bepalend in het bal veroveren. Van de Beek vaak wat slecht in de aanname, gewoon net niet snel de controle. Maar wel storend goed. Dolberg redelijk, moest veel werk verzetten tegen twee beren. Maar werkte keihard. Ten Hag had misschien eerder kunnen wisselen, maar de winnende coach heeft mijns inziens altijd gelijk. En de rest, top. De Jong, De Ligt, Onana en Blind voor mij de besten. Nogmaals, Blind omdat hij zo belangrijk en degelijk is in Europese wedstrijden

24 oktober 2018 om 00:40

Simpel, als je als RB al in de 22e minuut geel pakt, dan ga je heel anders spelen. Gebash op Blind slaat helemaal nergens op. Maar die van Schone snap ik dan wel weer, hij kan niet tikkie takkie. Kan de beste man niets aan doen, en gun hem zeker nog een extra jaar bij Ajax, maar dan als invaller. Hij had nooit mogen starten vandaag.

24 oktober 2018 om 00:45

Maar vind dat Schone goed voor de balans zorgt. Eiting nog vaak te slordig en als je Blind daar neer zet speelt Wober, die ik voetballend echt minder vind. Andere opties ipv Schone vind ik persoonlijk te aanvallend (bijv Neres op 10)

24 oktober 2018 om 01:08

Blind was vandaag echt wel minder hoor.. was altijd bibberen als die aan de bal was. Schone was idd veel te traag en vond dat Huntelaar had moeten spelen ipv Dolberg. Imo is die niet zo balvast en sterk zoals Huntelaar. Voor de opkomende middenvelders en buitenspelers te bedienen kon je echt Huntelaar gebruiken vanavond

24 oktober 2018 om 06:11

Ga joh, schone zorgde totaal niet voor de balans. Zorgde juist voor de disbalans. Frenkie heeft zich in 60vminuten kapot gelopen om de gebreken van schone te compenseren. Zelfs opbouwend werd het slecht toen het tempo omhoog ging. Toen na een uur het tempo omlaag ging kon schone weer aanhaken. Blind krijgt het verwijt dat alles tikkie terug en tikkie breed is, schone is nog erger. Met blind verdwijnt voetbal vanuit de laatste linie, maar je krijgt er en meer voetbal Op K het middenveld voor terug en veel meer verdediging. Schone liet alweer mannetjes uit zijn rug lopen, die wederom levensgevaarlijk werden. Gewoon wober gebruiken, minder voetbal, meer snelheid en een betere verdediging. Schone is geen basis meer, dat heeft gisteren wederom aangetoond. In de Nederlandse competitie kan het best, in Europa gewoon niet.

24 oktober 2018 om 08:23

Blind was een van de slechtste gisteren. Heb je frenky geen sprints zien maken op de linksback positie. Blind was daar gewoon niet bekennen. Kan toch niet zo zijn dat je tevreden bent als blind een pass naar achter geeft of soms naar voren. Hij is gehaald voor 17 miljoen... hahahah gewoon geen toegevoegde waarde. Bijna elk duel gaat die niet aan of zogenaamd aan. Gisteren ook weer. . Is altijd je hart vasthouden bij hem... schone is traag... maar die gaat er vol in...

24 oktober 2018 om 08:29

@ Formus,

De kritiek op Blind snap ik in deze ook niet, maar op Schone zeer zeker wel!
Hij was in mijn ogen de zwakste schakel bij Ajax deze wedstrijd.
Mazraoui deed ook een goede poging de eerste helft, maar overall vond ik Schone het zwakste. Was weer eens ouderwets traag in zijn handelingen, leed ook met enige regelmaat balverlies. Mazraoui herstelde zich heel goed de tweede helft.

Man of the Match voor mij was de Ligt. Die speelde echt waanzinnig! Zat overal goed tussen, fel, strak in zijn passing en dodelijk tegen de spits. de Jong vond ik ook goed spelen, maar vooral de eerste helft heb ik m gezien. Tweede helft te weinig aan de bal gezien in mijn ogen, waardoor ik de Ligt als MOM zie.

24 oktober 2018 om 08:53

Heb je de wedstrijd gekeken of beoordeel je blind op basis van uitspraken uit 1 slechte wedstrijd van hem in oranje? Blind behoorde gisteren namelijk gewoon tot de betere.

Eerste helft wat minder dan de 2e, maar wat maakt dat nou uit: deze gast heeft ons gewoon 4 punten bezorgd! Ik heb trouwens gemerkt dat Derksen de naam van Mazraoui weigert te zeggen. "Die rechtsback" noemt hij hem. Als Derksen dit opzettelijk doet mag hij van mij echt opdonderen. Het klein beetje respect dat ik voor zo'n man die 3x zo oud als ik is verdwijnt dan ook. Viezerik.

24 oktober 2018 om 00:18

Misschien kan hij het niet uitspreken ? Expres vind ik te ver gaan hoor. Verder eens!

24 oktober 2018 om 00:21

Ik weet het niet man, el Hamdaoui is moeilijker uit te spreken.

24 oktober 2018 om 00:25

Mwah, die naam had hij op slot wel vaker gehoord denk.. En ben jij soms vergeten dat hij El Hamdaoui 5 jaar lang "die spits die ooit voor Willem II gespeeld heeft" noemde?😜

24 oktober 2018 om 00:23

Ik neem aan dat je denk dat Derksen racistisch is, omdat hij de naam van Mazraoui niet uit spreekt? Ik denk dat hij geen racist is, maar "een Boskampje" probeert te vermijden..

24 oktober 2018 om 00:30

Nee denk ik niet, hij heeft bijv Ziyech wel hoog zitten merk ik vaak. Maar het steekt hem dat Noussair voor Marokko heeft gekozen denk ik. Dat terwijl veel mensen hem niet zagen als vaste waarde bij oranje. Ik ben zelf geen Marokkaan, maar als ik Noussair was dan had ik ook voor Marokko gekozen. Zeker als je de kansen van spelen en de sfeer mee telt. Al met al vind ik het walgelijk ALS Derksen het opzettelijk doet, met de nadruk op ALS.

24 oktober 2018 om 00:31

Met de sfeer bedoel ik, de manier hoe iedereen in NL over hem sprak op dat moment.

24 oktober 2018 om 00:38

Hij weet de naam van heel veel spelers niet, hij noemt z'n naam expres niet omdat die 't niet zeker weet.

24 oktober 2018 om 07:56

Hij en van de gijp doen regelmatig alsof ze een naam niet weten. Een soort van geveinsde desinteresse, alsof spelers uit de nietige eredivise het nog niet verdienen om genoemd/onthouden te worden.

24 oktober 2018 om 10:10

Waarom zou dat opzettelijk zijn? Die buitenlandse namen zijn nou eenmaal niet allemaal even gemakkelijk uit te spreken en het is geen een of andere sterspeler.

Ik snap ook niet dat er regelmatig zo denigrerend gedaan werd over Benfica. Een gelouterde cl ploeg die de laatste jaren daarin meer gepresteerd heeft dan Ajax. Vandaag hebben we kunnen zien datbhet echt een hele sterke tegenstander is. Mooi om te zien dat Ajax als ploeg naar zo'n hoog niveau heeft kunnen stijgen. Genoten vanavond!

24 oktober 2018 om 00:28

Een heerlijk technische ploeg dat Benfica met veel ervaring. Vind alleen dat ze meer van eigen kracht uit mogen gaan, ipv reactievoetbal.

24 oktober 2018 om 06:15

Een gelouterde ploeg vond ik wel meevallen. Ja qua zuigen en kaarten aannaaien. De jonkies kregen 45 minuten Portugese les, om in de 45 minuten daarna nog harder te zuigen en nog meer kaarten aan te maaien. Vond Benfica ook aardig kwetsbaar voor zo'n gelouterde ploeg, hebben toch aardig wat kansen weggegeven. Vond ze wel technisch enorm vaardig en echt levensgevaarlijk in de omschakeling, maar vervolgens werden de kansen slecht afgemaakt/uitgespeeld. Gelukkig voor Ajax, maar dat maakt dat ik dat gelouterde wel vind mee vallen.

24 oktober 2018 om 08:28

@nijakai
Ik vond juist dat wij aan het zuigen waren en kaarten probeerden aan te naaien. Dat haalde ons uit ons spel. De scheidsrechter floot bij vlagen warrig, maar we mogen blij zijn dat de bal niet op de stip is gegaan bij één van de twee gelegenheden.

24 oktober 2018 om 08:56

De scheids was werkelijk de slechtste op het veld. Aangezien hij 9 van de 10 keer floot als er helemaal niets aan de hand was. Daarnaast gaf hij ook in willekeur kaarten, waardoor je niet wist waar de grens lag.

24 oktober 2018 om 07:10

Zijn we inmiddels gewend toch? Wij Hollanders lopen relatief snel naast onze schoenen, hebben een geheugen van een goudvis en acteren als een kudde.

24 oktober 2018 om 08:21

Dat komt denk ik doordat ze vorig jaar in de CL superslecht gepresteerd hebben en die eerste wedstrijd dit seizoen zo simpel van Bayern verloren. Wanneer ze in die wedstrijd indruk gemaakt hadden waren de commentaren wel anders geweest.

Ze staan niks voor niks bovenaan. Zeer knappe overwinning van Ajax vs een sterke tegenstander dat ook nog eens prima voetbalde. Geweldig gedaan en we zijn nu wel heel erg close

Keek de 1e 20 minuten niet. Maar aan de bal vond ik Nous weer heel sterk. Zijn snelheid, lengte en fysiek is erg welkom op de rechterflank. Verdedigend niet super maar ook niet zo slecht als velen beweren. Dit zijn echt tegenstanders van formaat. Die bal leek in de korte hoek binnen te vliegen, hij zou hoe dan ook zitten .

24 oktober 2018 om 00:28

Heb je wel zijn slechtste minuten gemist 😉

24 oktober 2018 om 09:12

Is maar goed ook. Werkelijk waar niets goed gedaan de eerste helft. Eerste 3 grote kansen kwamen allemaal door slordig balverlies van nous..

Ik denk dat je niet veel verstand van voetbal hoeft te hebben om te zien dat Benfica gewoon een hele sterke ploeg is, die vanavond zo maar met de 3 punten in de tas naar huis had kunnen gaan. Er zit verschrikkelijk veel kwaliteit in die ploeg met veel technische spelers die levensgevaarlijk zijn op de counter. Het jammere vind ik alleen dat ze om elke scheet naar de grond gaan en het ook voor elkaar krijgen dat de scheidsrechter daarin mee gaat. Heel irritant om tegen te voetballen, maar ook zeker om naar te kijken, bah. Maar goed, wat ben ik blij met deze overwinning, het was niet allemaal even verzorgd en niet iedereen haalde vandaag zijn niveau, maar ze hebben wel tot de laatste minuut strijd geleverd. En uiteindelijk wordt dat vanavond beloond met 3 punten, heerlijk!

24 oktober 2018 om 07:49

Ik vond dat de Ajacieden daar ook lekker in mee gingen zonder zich af te laten leiden. de Jong was behoorlijk aan het vragen om kaarten bij de scheids en de rest van de spelers hebben ook flink van zich afgebeten. Het was niet de sluwe Portugezen tegen de naieve Hollanders. Ik vond Ajax ook redelijk sluw.

Klinkt toch als een stukje onderschatting. Benfica heeft een ijzersterke selectie. Twee beren achterin en een razendsnelle spits. Het heeft mij verrassend hoe makkelijk ze af en toe vanuit balovername zo 50-60 meter konden doorkruisen zonder echt onder druk te worden gezet. Waar was de kenmerkende Ajax stijl met veel pressie en een hoge lijn? Ik heb m'n hart meerdere momenten echt vastgehouden, maar daar staat tegenover dat Ajax ook gevaarlijk werd. Het waren twee ploegen die echt wel wilden voetballen, anders dan ik verwacht had tegen een Portugese ploeg (meer ingraven, snelle counters, sluwer spel).

24 oktober 2018 om 08:41

Wordt een belangrijke match voor Ajax uit tegen Benfica. Het wordt een ijkpunt,waarin duidelijk zal worden waar de grenzen van Ajax als team liggen.

Pfff dit zeg ik als Feyenoord supporter: wat was ik gisteren toch trots op Ajax en heb zitten juichen als een gek na die goal!! Ga zo door Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

276 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 18 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0

In de wandelgangen

Vrijdag 24 januari
AS Monaco wil Dries Mertens na dit seizoen transfervrij overnemen van Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren