Mogelijke keuze tussen Marokko en Oranje: ‘Vanaf daar keuzes maken’

Zondag, 7 oktober 2018 om

Oussama Idrissi ruilde FC Groningen in januari in voor een dienstverband bij AZ en dit seizoen is de vleugelaanvaller behoorlijk op dreef. Idrissi heeft in tien officiële wedstrijden al zeven keer gescoord. Zijn scoringsdrift komt mede door de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt: “Ik ben veel volwassener geworden, als mens maar ook als voetballer."

“Ik ben een veel stabielere factor geworden, ook veel sneller. Ik heb mijn rendement, denk ik, omhoog gebracht”, zegt de 22-jarige jeugdinternational in gesprek met de NOS. Idrissi stelt vast dat hij minder speels is geworden en dat men nu meer op hem kan bouwen. “Dat komt omdat je hard traint en het niveau hoog is. Je herkent situaties en daar moet je oplossingen voor hebben.”

Zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Ajax op het programma en Idrissi weet dat de huidige nummer twee van de Eredivisie moeilijk te verslaan is. Idrissi zegt dat het strijdplan ongewijzigd blijft: “Onverstoorbaar doen wat je op voorhand wil doen. Natuurlijk is Ajax goed. Maar je moet een tactisch plan hebben en dat de hele wedstrijd volhouden."

Idrissi, die ook over een Marokkaans paspoort beschikt, is wederom opgeroepen voor Jong Oranje, maar de aanvaller weet nog niet wat hij gaat doen als het grote Oranje zich aandient. “Ik ben vooral bezig met mijn eigen ontwikkeling binnen de club. Ik wil stappen maken en uiteindelijk zal het zich uitwijzen waar ik ga spelen. Maar ik vind het belangrijker om in aanmerking te komen. Vanaf daar ga je keuzes maken en kan ik er gedurfde uitspraken over doen."


Poll

Verwacht jij dat AZ in de top drie eindigt dit seizoen?


Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door constant kante)

Eerlijk gezegd hoop ik wel dat Idrissi voor Oranje kiest, want ik vind hem een hele goede speler en naar mijn mening heeft hij nog veel rek in zich zitten waardoor ik een nuttige en goede speler voor Oranje in Idrissi zie, want hij is immers ook pas 22-jaar.

Bij FC Groningen vond ik hem destijds bij vlagen al vrij goed, nu bij AZ ontwikkeld hij zich uitstekend en ik hoop echt dat Idrissi dit vast blijft houden.

7 oktober 2018 om 13:29

Maar is dat ontwikkeling of komt het gewoon omdat hij nu betere voetballers om zich heen heeft waardoor hij ook in staat wordt gesteld om meer rendement te halen? Ik ben ervan overtuigd dat deze jongen na 1 training al op de bank beland in 1 van de top 5 competities. Ik vind het maar een hele normale buitenspeler voor een Nederlandse subtopper.

7 oktober 2018 om 15:24

Rochester

Idrissi heeft zijn keuze allang gemaakt. Het wachten is op het 'juiste moment' om die beslissing wereldkundig te maken. Zolang hij dus niet voor het grote oranje wordt opgeroepen, zal hij echter zijn keuze nog zeker niet kenbaar maken.

7 oktober 2018 om 16:10

Hij heeft niets te kiezen want hij is simpelweg niet goed genoeg voor Oranje of voor Marokko.

Goede speler. Er komt zoveel talent aan op de vleugels dat ik hem niet snel vast bij de oranje selectie zie komen. Wel een goed teken dat na een goede verdedigingslichting er ook geweldige talenten aankomen met Dilrosun, Danjuma, Bergwijn, Kluivert, Idrissi en Malen.

Spelers die in nl geboren zijn maar marokaanse routs hebben kiezen allemaal voor marokko. Ook omdat familie dat graag wil. En omdat ze er een paar keer op vakantie zijn geweest. Heel jammer voor nl. Maar als er dubbele paspoorten uitgedeeld blijven worden. Blijf je dit houden. Deze jongen gaat ook gewoon voor marokko kiezen.

7 oktober 2018 om 12:20

Er moet een zwart wit regel komen. Je speelt waarvoor jij het paspoort hebt van het land op dat moment.

7 oktober 2018 om 12:25

Het probleem is dat deze spelers meestal een dubbel paspoort hebben.
Dus het is meer een politiek probleem dat opgelost zal moeten worden.

7 oktober 2018 om 13:51

Ik vind het helemaal geen probleem. Dubbele paspoorten op zich interesseren me niet, maar de gevolgen daarvan irriteren me vooral. Een autochtoon in Nederland kan ook niet zomaar even beslissen om voor Marokko uit te komen.

Daar moet juist iets aan gedaan worden en dat kan de Knvb. Ik vind het dan ook lachwekkend dat ze daar nog niets aan hebben gedaan en gewoon liggen te slapen. Pas nu voeren de bondscoach en de Knvb daar gesprekken over.

7 oktober 2018 om 15:26

Jasonrhijn

" Je speelt waarvoor jij het paspoort hebt van het land op dat moment."

Die regel is er al. Iedereen die voor een land uitkomt, die komt uit voor dat land waarvan hij, op dat moment, een paspoort heeft. En dus kunnen mensen met méér dan één paspoort inderdaad gewoon kiezen voor welk land ze uiteindelijk uit willen komen.

7 oktober 2018 om 15:31

"het probleem is dat deze spelers meestal een dubbel paspoort hebben."

Uiteraard is dat totaal geen 'probleem'. Hoezo probleem? Dacht jij werkelijk dat oranje slechter af is omdat een eenvoudige back van Ajax nu voor Marokko heeft gekozen om te spelen? Onzin, totaal geen 'probleem'.

Verder stel jij voor dat dit een 'politiek probleem' zou zijn. Dat is op zichzelf niet onwaar. Zij het niet dat dit helemaal geen ding is dat zich binnen de wetgeving in Nederland (dus dat deel waar de politiek in Nederland enige vat op heeft) laat oplossen. Dat heeft er simpel genoeg mee te maken dat ieder land, uiteindelijk, natuurlijk volledig zelf mag bepalen wie haar onderdanen zijn. Of vind jij soms dat we dat in Nederland niet zelf meer zouden mogen bepalen (wat dus nodig is, als je daadwerkelijk zou willen dat dubbele paspoorten onwenselijk zouden zijn) hoe wij onze regels hier stellen? Nou, ik vind dus dat qwe dat wel lekker zelf moeten blijven bepalen. En dat geldt voor ieder ander land evenzo. En dus krijg je dan dubbele paspoorten.

Mijn kinderen hebben naast hun Nederlandse paspoorten ook recht op de Britse én de Ierse nationaliteit (mijn vrouw is Brits met Ierse ouders). Daar kan geen enkele Nederlandse wetgeving verder iets aan veranderen.

7 oktober 2018 om 18:18

Dat zou de Nederlandse wetgeving dus wel kunnen, als er bijvoorbeeld een wet komt die zegt dat een persoon naast de Nederlandse nationaliteit geen andere nationaliteit mag hebben en men dus moet kiezen. Zolang die er niet is, kan het inderdaad gewoon.

8 oktober 2018 om 10:31

Fcg95

Die wet heeft effectief geen enkele betekenis, als die unilateraal is (dus niet samen met andere landen is afgesproken), omdat het alleen gaat over het toekennen van een Nederlands paspoort. Wat nu als die mensen dat NL paspoort aanvaarden en daarna alsnog (ook) nog andere paspoorten blijkten te bezitten?

7 oktober 2018 om 12:31

Nou dan ook gewoon niet meer oproepen voor jong oranje nu genieten van ons Nederlands elftal om volgend jaar toch voor Marokko te kiezen

7 oktober 2018 om 13:24

mee eens, keuze maken of niet meer opgeroepen worden want dan sta je op een plek van iemand die wellicht wel voor oranje uit wil komen

7 oktober 2018 om 13:15

Dat is een beetje kortzichtig, ikzelf heb de NL’se nationaliteit maar heb er nog nooit gewoond. Mocht ik een benadigd voetballer geweest zijn, zou ik nooit uitkomen voor Mexico ook al ben ik hier zeer graag, heb ik m’n leven hier, en m’n hebben en houden. Maar toch ben ik opgevoed als Nederlander, als NL op de WK’s en EK’s speelde heeft m’n straat het geweten. Het is ergens het gevoel van, ik ben een Nederlander want voor hun ben ik ook de NL’er. Als je een Marrokaan of een Turk in NL ziet dan zul je altijd zien dat zn roots ergens anders liggen en zal je of je het nu wilt of niet altijd in een bepaald hokje geduwd worden. Idem met mij hier, ze zien mij en zien dat ik geen Mexicaan ben maar een import Mexicaan ben, en zullen me ook altijd “anders” behandelen. Vandaar dat ik de keuze van deze jongens snap. Daarom ben ik het er niet noodzakelijk mee eens maar snap ik het wel... Mexico heeft me al zoveel gegeven en toch zou ik voor NL kiezen, mijn Mexicaanse familie en vrienden zouden me lynchen :-)

7 oktober 2018 om 13:27

Het probleem is ook niet zozeer dat ze voor Marokko kiezen, maar dat ze wel jeugdinterlands voor Nederland spelen. Dat zijn plekken die eigenlijk niet beschikbaar mogen zijn voor jongens die later voor een ander land kiezen. Ik vind het onvoorstelbaar dat de Knvb daar nog niet tegen opgetreden heeft. Als voetballand heb je niets aan gelegenheidsinternationals.

7 oktober 2018 om 13:32

"spelers die in nl geboren zijn maar marokaanse routs hebben kiezen allemaal voor marokko."

Toch is dat ooit anders geweest. In het verleden kozen Boussatta, Boulahrouz, Afellay en Maher wel voor Nederland. Maar daarna had je een hele reeks spelers die voor Marokko kozen.

Ik gok dat het een combinatie van factoren is. Enerzijds het sportieve aspect, dat het Nederlands Elftal minder prestigieus is geworden en niet meer zo'n zekerheidje is op Ek's en Wk's als voorheen. Daarnaast kan ik me best voorstellen dat Nederlanders van Marokkaanse afkomst zich hier de laatste jaren (helaas) minder welkom en gewenst zijn gaan voelen (door o.a. die hele "minder, minder"-affaire).

7 oktober 2018 om 14:07

Mee eens, heb ook het gevoel dat sommigen best voor Oranje willen spelen maar door vrienden en familie gepusht worden om voor Marokko te kiezen. Verder is dit geen materiaal voor Oranje, net als alle andere Nederlandse-Marokkaanse spelers, enkel Ziyech was een toevoeging geweest.

7 oktober 2018 om 15:35

Tharoest

"maar als er dubbele paspoorten uitgedeeld blijven worden"

Paspoorten worden niet 'uitgedeeld'. Maar ik neem aan dat jij vindt dat wij hier met zijn allen als Nederlanders zélf wel uitmaken wie Nederlander is en wie niet, toch? Nou, exact zo denken mensen in andere landen erover. En tenzij jij graag zou willen dat andere landen mogen bepalen hoe onze wetgeving op het Nederlandserschap eruit moet gaan zien, zal het fenomeen dubbele paspoorten niet verdwijnen. Zou ook onzinnig zijn om, puur vanwege deze non-discussie over selectiebeleid van ons nationale voetbalefltal, nu ineens het hele Internationale Recht op de schop te gaan gooien.

Gewoon niet meer oproepen voor Jong Oranje. Als je 22 ben kan je gewoon kleur bekennen en zeggen voor welk nationale elftal je wil uitkomen. Geef nu een ander talent de kans, ipv deze twijfelaar.

Kies met je hart voor de meest commerciële en financiële vooruitgang. Dat wordt dus Marokko gezien hij in Nederland geen kans maakt.

Niet goed genoeg voor Oranje.
Nederland heeft grotere talenten op de linksbuiten positie. Depay, Kluivert, Bergwijn, Promes, Groeneveld, Malen, Locadia zijn allemaal beter.

7 oktober 2018 om 13:31

Niet mee eens. Depay is beter. Promes waarschijnlijk ook, maar laat het nooit zien in oranje. Bergwijn laat nu (en vorig seizoen) ook zien rijp te zijn voor oranje, dus die is ook beter. De andere jongens hebben (op Locadia na, maar die komt tekort) allemaal minder bewezen dan Idrissi: Kluivert heeft mindere cijfers, Malen heeft nog geeneens een hele wedstrijd volgemaakt, Groeneveld doet het nu boven verwachting goed, maar speelde vorig seizoen nog op het 2e niveau. Het zijn jongens met een vergelijkbaar niveau. De vorm van de dag zou bepalend zijn. Een nieuwe Overmars of Robben (beide wereldtop) zit er helaas niet tussen.

7 oktober 2018 om 14:03

Kluivert had vorig seizoen anders 10 doelpunten en 5 assists in 2334 speelminuten (omgerekend zo'n 26 wedstrijden).

Idrissi had vorig seizoen 7 doelpunten en 7 assists in 1756 speelminuten (omgerekend zo'n 20 wedstrijden).

Als je nagaat dat Kluivert toen nog maar 18 jaar was en Idrissi al 21 jaar was terwijl Kluivert het moest doen met de druk die Ajax met zich meebrengt, kun je toch niet zeggen dat Idrissi duidelijk beter is.

Overigens vind ik Depay, Promes, Bergwijn, Berghuis en Babel sowieso al beter, terwijl jongens als Dilrosun, Kluivert en Malen meer potentie hebben. De eerste twee vind ik momenteel al beter. Dan heb je ook nog jongens als Groeneveld die minstens net zo goed zijn.

7 oktober 2018 om 15:57

En als je dan ook even nagaat dat Kluivert Ziyech, Huntelaar en Neres om zich heen had.

Kunnen we hiermee gewoon stoppen met die artikelen over spelers met een dubbele nationaliteit die het in de Eredivisie een paar potjes laten zien en dan meteen beginnen over een mogelijke keuze voor hun interlandloopbaan.

7 oktober 2018 om 13:11

Zij beginnen er niet zelf over maar het wordt hen gevraagd. Dit zal je verstand misschien te boven gaan. Verder zie ik mensen alweer schuimbekkend met een rode kop gefrustreerd achter het telefoontje of het pc'tje kruipen als dit soort onderwerpen ter sprake komt. Maar ik denk dat het heel logisch is dat zij voor Marokko kiezen. Niet perse omdat zij Marokko een beter land vinden, maar meer omdat zij meer hebben met de Marokkaanse mensen (familie en vrienden in Nederland en in Marokko) dan met autochtone Nederlanders. Een speler met Marokkaanse roots vindt Nederland echt geen kutland en ze houden van ons land en een deel van de mensen. Maar ze houden nóg meer van Marokko simpelweg omdat zij nou eenmaal als Marokkaan gezien blijven worden. Een Marokkaan wordt pas volledig maatschappelijk geaccepteerd als hij zijn geloof en cultuur aan de kant zet (biertjuh!). Gewoon werken, belasting betalen, een goed mens zijn en je buren niet tot last zijn is niet meer genoeg. Assimileren ipv integreren. Dat je jezelf Nico laat noemen ipv Redouan, dan is het pas goed. Dat is wat men tegenwoordig wil (PVV, baudet en steeds meer partijen met veel aanhang). En dat volledig assimileren gaat een stap te ver. Daardoor voelt een Marokkaan zich in de Marokkaanse hoek gedrukt en kiest hij voor Marokko en terecht.

7 oktober 2018 om 13:27

schuimbekkend en gefrustreerd! goede beschrijving van jouw input ...met name het slot.

7 oktober 2018 om 13:28

Het word aan hem gevraagd en dat snap ik heus wel, maar dan hoef je niet te reageren alsof ik dat niet begrijp.
Het gaat mij erom dat dit artikel gewoon nul nieuwswaarde heeft, want hij zegt gewoon helemaal niks.
Dat jij het meteen weer een reden om Nederlanders tegen de Nederlander met een migratieachtergrond discussie ervan te maken geeft meer aan dat jij hier meer mee zit en mijn punt totaal niet begrepen hebt.
Mijn punt was eigenlijk dat ze dit moeten brengen als nieuws tenzij hij echt de keuze moet maken als hij door de respectievelijke bonden opgeroepen zou worden.
Nu speelt er niks en word er door de media weer een Mazraoui gevalletje van gemaakt.
Laat hem lekker voetballen en totdat hij de keuze moet/kan maken voor welk nationaal elftal die gaat uitkomen.

7 oktober 2018 om 13:39

Als ze het hier niet leuk vinden kunnen ze beter naar Marokko gaan toch waar ze zich meer thuis, gelukkiger en meer verbonden voelen?

7 oktober 2018 om 13:54

Waarom dan wel in jong oranje spelen? Beetje hypocriet als je hart bij Marokko ligt en je toch van plan bent uiteindelijk toch voor Marokko te kiezen.

7 oktober 2018 om 14:02

Misschien omdat ze nog twijfelen en zolang er twijfel is dat het het makkelijkst is om voor jong oranje te kiezen? Maar goed, jij bent vast iemand die nooit twijfelt in het leven. Best fijn voor jou persoonlijk, als je zo bent

7 oktober 2018 om 15:00

@kraanvogelaar

Maar Oranje is niet voor twijfelaars. Oranje is voor Nederlandse voetballers die hoe dan ook voor Oranje willen spelen. Denk jij serieus dat er in Marokko plek is in een voetbalselectie als een speler die daar geboren en getogen is en twijfelt of hij uberhaupt voor Marokko uit gaat komen?

Deze discussie is heel normaal naar mijn mening. Bovendien overbelicht jij wel heel erg 1 kant van de medaille. Sommigen worden hier gezien als Marokkaan omdat sommigen zichzelf ook zo zien.

Een allochtoon die de Nederlandse taal machtig is, gewoon iets toevoegt aan de maatschappij en zichzelf een Nederlander vind, zal ook geaccepteerd worden als Nederlander. Je hebt er natuurlijk altijd gekken bij zitten die ook tegen hun "aan schoppen", maar dat is een kleiner deel dan jij doet lijken.

Ik wordt vooral moe van de mensen die elk probleem betreft immigratiebeleid afschuiven op de samenleving. Jongens als Wijnaldum, Babel, Van Dijk, Promes en ga zo maar door worden ook gewoon gezien als Nederlander en ook zij hebben roots in andere landen.

Het kan mij niet schelen hoe iemand heet of wat voor geloof hij/zij uitoefent. Bovendien doe je nou alsof het immigratiebeleid alleen van toepassing is op Marokkanen. Het grootste probleem is dat men de problemen binnen de samenleving niet meer durft te adresseren en elke kritiek op het immigratiebeleid word tegenwoordig afgedaan als racistisch of wordt gebruikt om een bevolkingsgroep aan te vallen.

Je zou spelers eigenlijk vanaf de JONG teams moeten laten kiezen. Ik heb geen problemen met dubbele paspoorten maar vind het raar dat je voor jong oranje kwalificaties speelt om toch een maand later voor een ander land opgeroepen te worden.

7 oktober 2018 om 13:23

Gewoon als ze volgens de wet volwassen zijn, dus met 18 jaar. Zo voorkom je een hoop problemen en discussies. Bovendien weet je dan zeker dat iedere speler in -19 en Jong Oranje een Nederlander is en geen gelegenheidsinternational voor de jeugdinterlands.

Hup naar Marokko, ben persoonlijk klaar met die eeuwige draaikonterij. Ik reken er niet meer op dat Marokkanen een andere keuze maken.

Idrissi vind ik een leuke speler waar zeker rek in zit maar ik denk dat de concurrentie bij Oranje op links groot is met Kluivert, Groeneveld, Depay die er ook kan spelen, Bergwijn en dan mogelijk nog Malen en talenten als Gakpo en Nunnely.

Genoeg opties voor de flank lijkt me dus als Idrissi voor Marokko kiest zou dat geen hele grote ramp zijn, bij Ziyech was dat een ander verhaal dat was een type voetballer die we niet bijster veel hebben in Nederland.
Mazraoui vind ik hetzelfde verhaal als Idrissi, leuke speler met rek maar ik vind dat Oranje op die positie ook genoeg potentie heeft lopen dat even goed is en misschien wel beter kan worden.

Ik zie persoonlijk bij zowel Marokko als Nederland geen structurele rol voor deze jongen weggelegd. Als er ooit een oproep komt van een van beiden landen moet ie die meteen aangrijpen denk ik.

Ach het staat al vast dat mocht het zover komen het Marokko gaat worden. Het is gewoon een feit dat Marokkaanse Nederlanders meer binding hebben met Marokko. Nu het sportief ook goed gaat is er geen reden meer om voor Oranje te kiezen, waar je tussen spelers komt te zitten met een totaal ander cultuur.

7 oktober 2018 om 13:33

Maar weet je wat wel raar is? Ze hebben meer binding met Marokko maar ze gaan er niet wonen! Als je zo gek bent op Marokko waarom ga je er dan niet wonen?

7 oktober 2018 om 13:59

Omdat ze hier hun leven hebben. Hun familie, vrienden enz. En het is een keuze voor Marokko, niet tegen Nederland. Zij houden ook van Nederland. Veel meer dan jij denkt/bepaalt.

7 oktober 2018 om 14:13

Omdat Nederland een fijner land is om te leven, net zoals veel gepensioneerden een warmer oord opzoeken om hun leven uit te zitten. Betekent nog niet dat ze hun roots daarmee verloochenen. Binding wordt niet bepaald door de plaats waarin je leeft, maar Door de mensen waar je dezelfde interesses mee deelt. In dit geval het cultuur en religie.

7 oktober 2018 om 14:21

Onze cultuur, religie, waarden en normen, enzovoorts staat haaks op die van de Marrokkaanse. Misschien daarom dat ze zich hier niet/minder thuis voelen? En waarom is Marokko een minder fijn land om te leven? Het is geen land dat in oorlog is. En ze hebben een fijner klimaat dan wij zou je zeggen. Het eten, kleren, auto's, huizen, enzovoorts is daar allemaal een stuk goedkoper volgens mij.

7 oktober 2018 om 14:55

Hier zijn de voorzieningen / is het leven gewoon beter, maar dat betekent niet dat ze onze cultuur hoger in het vaandel hebben staan.

7 oktober 2018 om 15:04

Hou dan op met zeuren dat ze zich hier niet thuis/verbonden voelen. Zo slecht hebben ze het hier dus niet. Ze kiezen er zelf voor om hier te wonen. En accepteer/respecteer dat Nederlanders hun eigen cultuur, religie en normen en waarden hebben. En als je dat niet bevalt kun je beter in Marokko gaan wonen.

7 oktober 2018 om 16:23

Of je stopt zelf met zwart wit te denken en laat mensen hun eigen keuze bepalen. Niemand zegt dat ze de Nederlandse cultuur niet respecteren of dat het ze niet bevalt, ze hebben er alleen minder binding mee dan die van de Marokkaanse. Maar dan kan je nog altijd prima leven in een andere land.

7 oktober 2018 om 16:42

Het wordt door menig marrokkaanse jongere zelf gezegd dat ze het hier niet bevalt, geen binding hebben met Nederland, enzovoorts. Ook zijn er zelfs extremistische groeperingen die hier zelfs een sharia wet willen. Dus lak hebben aan onze wetgeving.

8 oktober 2018 om 10:47

"wyzijnkampioen"

Jij zit echt volledig vastgeroest in je eigen verhaaltje, met je eigen waarheidjes en je eigen opvattinkjes (let goed op de opzettelijk gebruikte verkleinwoordjes, daar zit natuurlijk een laagje onder), die duidelijk en precies aangeven waarom de integratie in Nederland momenteel niet goed verloopt.

Jij bent kennelijk nog van het type 'het zijn gastarbeiders, en gasten moeten niet denken dat ze hier in 'mijn' juis iets te zeggen hebben!' Terwijl de realiteit is dat dit helemaal niet 'jouw huis' is (heb jij het eigendomsbewijs van Nederland op zak ergens? Heb jij het gouden aandeel van de BV Nederland?). Er is hier, behalve misschien jouw huisje (al lijk jij mij iemand die zijn leven lang een huis huurt), gewoon feitelijk helemaal niks 'van jou'. Dus je moralistische gebazel over 'als het ze hier niet bevalt, dan rotten ze maar op' is niet alleen zielig, het is ook behoorlijk pathetisch. Alsof jij hier bepaalt wat de 'norm' is in Nederland? Wat een nonsense. Alsof jij hetzelfde vind als de middenklasse in Nederland. Uiteraard niet. Ik durf zelfs te wedden dat lieden zoals jij er een opvatting op na houden wat betreft homo's die gewoon nagenoeg exact hetzelfde is als die moslims. Okay, jij wil ze dan nog net niet van hoge gebouwen af gooien, maar jij bent waarschijnlijk wel het type dat niets moet hebben van flikkers en ze ook op straat uitscheld.

En daarbij wil ik dan ook heel graag van jou weten wat jij dat allemaal precies gedaan hebt om de integratie mogelijk te maken en te verbeteren? Hoe heb jij je exact ingespannen om daar jouw steentje aan bij te dragen? Nou?? Want vanaf de zijkanten roepen dat die mensjes allemaal 'zich moeten aanpassen en anders oprotten' dat is geen bijdrage aan integratie. Dat is een bijdrage aan segregatie, polarisatie en discriminatie.

En dan vind jij het zeker gek dat Marokkanen, die jou zo bezig horen, zich dankzij mensen zoals jij helemaal niet meer gaan inspannen om te integreren? Nou, dan heb je direct dé kronkel in jouw hele verhaal te pakken. Houd eens op met die tunnelvisie! Zet je oogkleppen af. Integratie is en proces dat van twee kanten komt. En jij doet daar dus zelf al niet aan mee. Prima, maar dan ook niet de andere kant onwil verwijten. Jij bent net zo onwillig als de mensen die jij beschuldigt.

Overigens, zodra oranje straks weer gaat winnen, dan gaan Marokkaanse joge voetballers ook wéér voor oranje kiezen. Zoals ze dat eerder dus ook deden.

8 oktober 2018 om 10:49

"ook zijn er zelfs extremistische groeperingen die hier zelfs een sharia wet willen. Dus lak hebben aan onze wetgeving."

Als jij ook eens het verkiezingsprogramma van de SGP had gelezen had je kunnen weten dat ook die partij eigenlijk niet het recht erkent van de mens om de wetten van God aan te tasten. In de leer van de SGP staat het woord van God altijd boven dat van de mensen.

Dat is dus, in de kern, exact het verwijt dat jij nu die 'extremistische groeperingen' maakt. Dus ik kan jouw opmerkingen in dit kader niet anders verklaren dan een oud Hollands 'eigen exremistische groeperingen eerst!'.

Het maakt mij niet uit waarvoor hij kiest, maar dat je eerst tot je 23e voor een nationaal jeugdteam kan uitkomen en daarna alsnog naar een ander land kan overstappen slaat nergens op.

Gewoon mensen met een dubbel paspoort niet meer oproepen of een contract laten tekenen dat ze onvoorwaardelijk voor Nederland kiezen.

Dat is dus nou net het probleem. Als je nog niet eens weet of je uberhaupt voor Nederland uit gaat komen, heb je in mijn ogen ook niets te zoeken in Jong Oranje tot iemand aangeeft voor Oranje te kiezen. Daarom vind ik ook dat je ze tot een keuze moet dwingen als ze eenmaal 18 jaar zijn. Het Nederlandse voetbal heeft geen baat bij gelegenheidsinternationals in de vertegenwoordigde elftallen.

Overigens vind ik Idrissi maar een hele normale buitenspeler voor een Nederlandse subtopper. Gewoon een leuke nuttige buitenspeler, maar voor Oranje absoluut niet goed genoeg op dit moment. Helaas worden jonge spelers in Nederland tegenwoordig al snel opgehyped als ze een leuk rendement halen, terwijl een groot deel niet eens slaagt in het buitenland.

Wanneer iemand 18 jaar is wordt hij of zij in staat geacht om te kunnen stemmen. Je krijgt dan ook je stemrecht.

Prima leeftijd om een speler dan ook op zijn 18 te laten kiezen voor welk land hij wil uitkomen. Dan hoeft het land waar hij niet voor kiest er verder ook geen onnodige tijd en aandacht te schenken aan zo'n speler.

Dit moeilijk helemaal geen issue zijn. Hij is niet goed genoeg. Vraag me af of hij voor Marokko of Nederland opgeroepen zou worden.

Het hangt een beetje af van hoe hij vandaag spelt tegen Ajax denk ik. Als hij vandaag een goeie wedstrijd spelt en als hij zijn huidige vorm weet vast te houden tot de volgende interland periode dan zit hij er wel bij denk ik. Hij heeft tot nu toe de beste cijfers van de vleugel aanvallers uit de Eredivisie, dus dat moet wel goed komen.

Marokko zal ook bij hem langs komen, maar goed, dat doen ze bij iedereen.

7 oktober 2018 om 15:09

Dat denk ik niet. Babel, Berghuis, Depay, Promes en Bergwijn zijn allemaal een stuk beter dan Idrissi. Hij zal dus niet snel een oproep krijgen. Leuk meedoen bij AZ mag geen graadmeter zijn voor Oranje. Kwaliteit moet leidend zijn en dat zie ik op dit moment niet bij Idrissi. De enigste speler die ik op relatief korte termijn een uitnodiging zie krijgen, is Koopmeiners.

7 oktober 2018 om 15:20

Hij heeft toch echt de beste cijfers van de vleugel aanvallers in de eredivisie.. Als Danjuma een uitnodiging kan krijgen, komt Idrissi ook wel in aanmerking denk ik.

Vaag dat je zegt dat meedoen bij AZ geen graadmeter mag zijn voor Oranje en vervolgens Koopmeiners noemt als iemand die op korte termijn in aanmerking zou moeten komen.. Als er iemand is AZ die op dit moment ook maar een beetje in de buurt van Oranje is dat Idrissi.

7 oktober 2018 om 15:39

Cijfers zeggen niet alles. Bovendien praten we over de Eredivisie. Er zijn jongens die nog nooit een interland hebben gespeeld en hier uit kunnen blinken.

Verder zeg ik niet dat Koopmeiners in aanmerking moet komen. Ik schreef dat ik in Koopmeiners de enigste kandidaat zie binnen dit AZ dat op een relatief korte termijn in aanmerking kan komen voor Oranje.

Nou ik denk dat veel Nederlandse Surinaamse jongens ook voor Suriname zouden kiezen als dat kon.
Maar wat ik heb begrepen is dat de Surinaamse voetbalbond, alleen jongens wilt die daar geboren en getogen zijn of zoiets.

7 oktober 2018 om 15:44

De Surinamers kwamen hier al ver voor veel andere "bevolkingsgroepen". Het is dus goed mogelijk dat veel mensen met Surinaamse roots al de derde, vierde of misschien zelfs vijfde generatie zijn. Zij hebben over het algemeen helemaal geen Surinaams paspoort en identificeren zichzelf gewoon als Nederlander.

Waarom leiden we voetballers met dubbele paspoorten dan op als zij toch voor een ander land dan Nederland kiezen. Stel een grens op van bv.16 jaar dan verplicht kiezen, een jeugdinternational van 22 (!) jaar die nog geen keuze gemaakt heeft, ergens klopt dat niet of heeft simpelweg niet het talent om te kiezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

5 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AZ 22 7 4 0
2017/2018 AZ 12 3 1 0
2017/2018 FC Groningen 15 4 5 0
2016/2017 FC Groningen 29 5 2 0
2015/2016 FC Groningen 18 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

Zwart gat voor Mats Seuntjens na botsing: ‘Alles daarna ben ik kwijt’

Het gaat weer goed met Mats Seuntjens. De AZ-speler liep bijna twee weken geleden in de thuiswedstrijd met FC Emmen (5-0 winst) een ogenschijnlijk zware hoofdblessure op, toen bij keihard in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren