Ten Hag: ‘Als je dat achteraf beschouwt zou je daar ja op kunnen antwoorden’

Zaterdag, 11 augustus 2018 om

Erik ten Hag is niet te spreken over de wijze waarop Ajax is begonnen aan het seizoen in de Eredivisie. De trainer zag zijn ploeg zaterdagavond worstelen met Heracles Almelo: Ajax sleepte ternauwernood een punt uit het vuur dankzij een kopbal van Matthijs de Ligt. "Een gelijkspel thuis tegen Heracles is verliezen en dat is te weinig", concludeert Ten Hag bij FOX Sports.

Volgens Ten Hag was de eerste fase van de wedstrijd 'te sloom'. "We kwamen er moeizaam in. Pas tegen de rust kregen we de eerste kans, dat moet natuurlijk veel sneller in de wedstrijd gebeuren", merkt hij op. Ten Hag begon niet met zijn beoogde basisopstelling. Kaj Sierhuis debuteerde in de spits, terwijl spelers als Donny van de Beek, Carel Eiting en Maximilian Wöber ook een basisplaats hadden. Achteraf had hij wellicht andere keuzes gemaakt. "Als je dat achteraf beschouwt zou je daar ja op kunnen antwoorden."

Desondanks had Ten Hag niet veel alternatieven. De reserverollen van spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Frenkie de Jong, Nicolás Tagliafico en Lasse Schöne waren volgens hem te verklaren. "Huntelaar heeft vorig seizoen spierblessures gehad en De Jong komt net terug van een zware blessure", vertelt de trainer. "Tagliafico en Schöne zijn op het WK geweest. Dan houd je niet zoveel keuzes over. Daar komt natuurlijk wel bij dat onze bankspelers dit ook gewoon moeten kunnen."

Daley Blind, die zijn rentree in de Eredivisie beleefde, noemt het optreden 'verre van goed genoeg' en 'te slap', met name in de eerste helft. "Volgens mij hadden zij zelfs meer balbezit. Dat kan gewoon niet in de competitie", aldus Blind, die Heracles complimenten geeft. "Ze wilden ook voetballen, kwamen er voetballend een paar keer goed onderuit terwijl wij daar met druk zetten geen antwoord op hadden. Daarom stond het bij ons vrij open. We hebben het gewoon niet goed gedaan en iedereen staat weer met beide benen op de grond. Van onderschatting mag geen enkele keer meer sprake zijn, als dat er al was. Dat mag zeker geen rol spelen."


Poll

Erik ten Hag heeft niet de juiste opstelling samengesteld


Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door pinko)

Hopelijk haalt Ajax ook is een fatsoenlijke rechtsback. Die Mazraoui is leuk maar niet goed genoeg voor de rechtsback positie. Kristensen en Orejuela verkopen of verhuren en een nieuwe rechtsback halen.

11 augustus 2018 om 21:36

Het was nou al de tweede wedstrijd op rij dat hij op het eind slordig werd. In de passing en vervolgens een verdedigende domme fout maakt.

11 augustus 2018 om 21:37

Inderdaad! Zwaar door de mand gevallen deze jongen. Je zag dat het in de tweede helft allemaal niet meer kon belopen. Hee slecht van ten Hag ook dat jij daar niet ingrijpt. Daar pag de achilleshiel!

11 augustus 2018 om 21:38

Leuk nog wel. Is gewoon absoluut geen verdediger en iedere tegenstander hoeft er alleen een behendige vleugel op te zetten. Zal op dit moment zelfs kristensen de voorkeur geven. Ook geen verdediger, maar ietsjes dichter erop

11 augustus 2018 om 21:42

Ja in het begin deed hij het erg leuk maar het is gewoon geen rechtsachter ja. Net als Sinkgraven eigenlijk.

11 augustus 2018 om 21:45

Sinkgraven heeft toch nooit rechtsachter gespeeld?

11 augustus 2018 om 21:47

Zal wel bedoelen dat het ook een middenvelder is ingezet als back. Daley dan op links.

11 augustus 2018 om 23:50

@lee122 hoe was het trouwens met je zoontje daar

12 augustus 2018 om 00:10

@vandorpje. Wauw je hebt het onthouden haha. Leuk dat je het vraagt. Hij vond het met name voor de wedstrijd geweldig. Al die mensen in Ajax kleding en de aandacht die hij kreeg als mini supporter vond hij al helemaal gaaf. We zaten @ Vak 405 rij 26 dus lekker hoog. Hij schrok dat de arena zo groot was. De wedstrijd zelf vond hij matig. Hij vroeg me zelfs of dit hetzelfde Ajax was als op tv. Wel was hij blij met het doelpunt van de ligt (zijn favo speler samen met onana). En hij juichte bij het doelpunt van Heracles 😂😂. Zo van papa dat was een mooie goal zeg. Zag je dat. 😂

11 augustus 2018 om 22:08

Ja, ik had al in Juni gezegd dat Overmars de rechtsback positie helemaal over het hoofd ziet. Die is van jupiler league niveau. Hij had moeten proberen om Fosu Mensah te huren van United. Nu komen de problemen al de kop op steken op die positie. Slecht op ingespeeld door Overmars!!!

11 augustus 2018 om 22:52

@matterazzi
Niet alleen de rechtsback. Ook een sterke cv naast de ligt

12 augustus 2018 om 17:09

Het liefste wel ja maar rechtsback is prioriteit.

11 augustus 2018 om 22:17

Ik hoor hier iedereen elkaar na praten maar wat deed hij dan verkeerd?

11 augustus 2018 om 22:20

Kijk nog eens hoe hij recht achteruit. Blijft. Lopen, misschien zelfs wel iets naar buiten, waardoor de tegenstander ruimte krijgt voor een schot. Ik hoopte dat we dat achterlijke achteruit blijven lopen met het vertrek van viergever kwijt zouden zijn. Dit was het moment voor of de man of de bal, maar geen schot en niet er langs.

11 augustus 2018 om 22:28

De tegenstander dreigt buitenom te gaan en gaat op het laatst naar binnen en haalt gelijk uit. Kan je toch nooit de back op aanspreken. Hooguit de laatste man die had moeten instappen. Het lijkt alsof iedereen hier frank de boer na praat die hem ook al sinds zijn eerste wedstrijd afkraakt. Maar ja dat was een Veltman liefhebber.

11 augustus 2018 om 23:10

@reallover. Hij moet gewoon op de bal verdedigen. Proffof zei toch dat je ook de man mag pakken. Die mag daar niet meer gevaarlijk worden in de 87e minuut. Slecht verdedigt. Maar ook met een matige rechtsback moet Ajax gewoon beter en winnen thuis tegen Heracles.

11 augustus 2018 om 23:19

Waarom gaat onana trouwens met de linkerhand naar de bal als de rechterhand aan deze kant een groter bereik heeft? Ik vraag me toch altijd af of een keeper zulk soort ballen niet moet hebben. Er wordt van 20 meter geschoten en de bal is ongeveer een halve meter naast de paal.

12 augustus 2018 om 05:21

hhahaa hoor deze man je bent zeker van de trap gevallen? Die jongen doet het gewoon goed een paar wedstrijden geleden was het nog een verademing vergeleken met veltman en nu kan hij eropeens niets meer van ga toch weg man. Mijns mening is dat de fout vooral bij de ligt en van de beek ligt. Donny Geeft zoveel ruimte achter hem weg dat peterson zo 20 meter richting mazraoui kan lopen, en als je goed kijkt rent van de beek terug maar op het laatst houdt hij in, terwijl als hij die paar meter gewoon voluit gaat mazraoui ook een keuze kan maken om peterson te stoppen of te dwingen om buitenom te gaan. De ligt had als aanvoerder de situatie beter moeten inschatten en dichter op mazraoui moeten verdedigen dan kon hij instappen vlak voor het schot.

11 augustus 2018 om 22:50

@modric
Ja vreemd dat we altijd eerst het deksel op de neus moeten krijgen alvorens ze wakker worden daar.....als ze überhaupt wakker worden

Ongelofelijk, ten Hag geeft toe dat hij misschien iets fout heeft gedaan. Dat ik dat nog mee mag maken.

11 augustus 2018 om 21:37

Ja en volgende week doet hij het weer als we doorgaan ten kosten van Luik

11 augustus 2018 om 23:54

ik vraag me af wat ten hag iedereen heeft aangedaan dat iedereen zo op hem zit te zeuren nou mijn oom is Jaap stam ik heb verhalen van hem gehoord en hij zei dat de spelers het zelf moeten doen en door hun zelfstandigheid juist opvallen en bij profclubs terechtkomen

Zie iedereen praten over hoe slecht mazroui was maar ik vond Donny ook echt ontzettend slecht, eigenlijk helemaal niet gezien. Tadic was ook weinig aanwezig. Ziyech gewoon weer uitstekende wedstrijd . Met oog op dinsdag kon ten Hag ook niet heel veel anders.

11 augustus 2018 om 21:44

Ik hoor nu weer overal ziyech uitstekendr wedstrijd, maar heeft hij ons over het dooie punt geholpen? Ook niet. Mensen zijn wel erg snel tevreden. Hij gaf wel alles maar om daarmeee al tevreden te zijn.

11 augustus 2018 om 21:52

Ik snap je punt wel, maar als donny die steekpass er in schoen heeft zyech ons wel over het dooiepunt geholpen..

11 augustus 2018 om 22:00

Ja dat wel. Die ene steekpass. Maar hij heeftt 2e helft ook weer veel verprutst

11 augustus 2018 om 22:22

Ziyech is de laatste die je op dit verlies mag aanspreken. Tadic die letterlijk elke bal verloor en zijn team genoten daarop aan sprak vond ik echt de slechtste in de aanval. En dat neres meedeed viel mij pas op bij zijn wissel. Van beek zou ik ook een schop onder zn kont geven want die liet echt niks zien en dankzij zijn rare looplijnen kwam mazraoui steeds tegen 2 man te staan bij de omschakeling.

11 augustus 2018 om 23:48

Al het gevaar deze wedstrijd van ajax zijde was ziyech bij betrokken. Dat vd beek hem niet maakt is zijn onkunde. Ziyech is telkens weer de meest dreigende man. Dat hij ook Balverlies lijdt, vind ik iets minder belangrijk. Hij laat namelijk echt mooie dingen zien. Zelf was ik minder te spreken over vd beek en eiting. Vond ze onstuimig en ongecontroleerd. Schone op het middenveld is zo gek nog niet, die brengt wel veel rust. Dat miste ajax vandaag.

12 augustus 2018 om 05:26

Eindelijk iemand die het begrijpt donny doet verdedigend gewoon te weinig. Als Ziyech vorig seizoen de meeste balveroveringen van heel de eredivisie had, dan mag je je als controllerende middenvelder toch ff achter de oren krabben.

11 augustus 2018 om 21:51

Ik vond alleen Ziyech en De Ligt redelijk spelen, de rest was allemaal veel te zwak. Mazraoui was wel echt heel slecht hoor en Van de Beek deed inderdaad geen klote.

11 augustus 2018 om 21:59

Blind deed het ook aardig. Neres wordt door zijn trainer op de verkeerde plek gezet waar hij niet uit de voeten kan. Kunt hem dan niet kwaliijk nemen dat hij slecht speelt.

11 augustus 2018 om 22:12

Neres begon op rechts en bakte daar ook niks van. Lijkt met zijn hoofd al in Rome

11 augustus 2018 om 23:15

Blind heeft niet veel fout gedaan maar ik verwacht toch wel wat meer van hem. Neres stond deze wedstrijd "gewoon" op rechts en deed ook bijna niks.

11 augustus 2018 om 22:11

Uitstekende wedstrijd? Zoveel foute keuzes man. Enige wat hij goed deed tov de rest is dat hij tenminste schoot.

11 augustus 2018 om 22:25

Heeft bijna geen bal verkeerd gegeven. En als hij die dan wel verkeerd gaf dan was hij er als de kippen bij om hem terug te winnen. Beste op het veld. En verdient de motm!

11 augustus 2018 om 22:31

Hij gaf alles ja, maar uitstekende pot? Weer onnodig balverlies. Alleen de ligt speelde prima de rest gewoon onvoldoende

11 augustus 2018 om 22:34

Sorry vind dit echt zwak. Die man heeft letterlijk voor elke bal gevochten, gaf constant steekballen en voorzetten. Was gwn de beste op het veld. Nog beter dan de ligt.

11 augustus 2018 om 22:43

Ik vond de ligt beter, maar we verschillen dan gewoon van mening. De ligt won al zijn duels en heerste in de povere verdediging. Zonder hem zag ik Ajax verliezen, want beter dan Heracles waren ze absoluut niet. Ach belangrijkste is vcl op dit moment. Een goeie wake up call voor de spelers.

12 augustus 2018 om 00:17

Niks zwaks aan. Ja hij creëert veel. Ja hij werkt hard. Maar ook te veel simpele ballen gaan fout. Dat kan niet als hij een stap wilt gaan maken. Kijk naar Eriksen. Die leed gewoon geen balverlies en gaf daarbij Ziyech-achtige passes. Dat moet Hakim echt gaan verbeteren. Meer afwisselen.

12 augustus 2018 om 05:33

onnodig balverlies? Je weet toch wel dat elk balverlies onodig is? Maar het gebeurt en Tadic was daar vandaag keizer, maar ja waarschijnlijk hebben mensen zo een hekel aan Ziyech dat die jongen niets goed kan doen. Feiten zijn dat hij wederom de meeste kansen heeft gecreeërd en de meeste balveroveringen. Dus conclusie uitstekende wedstrijd en een assist waar hij zeker 3 op zijn naam had moeten hebben.

11 augustus 2018 om 22:29

Donny was redelijk. Veel gelopen, ging een aantal maal diep, en verzaakte niet verdedigend, bleef in de weg lopen. Die kans had hij wel moeten maken. Eiting vond ik dan weer dramatisch. Echt 9 van de 10 ballen in de voeten van de tegenstander, ook op momenten dat hij niet onder druk stond. Die heeft samen met Mazraoui echt een aantal aanvallen om zeep geholpen. Vermoedt dat dit einde Eiting is. Wober is trouwens echt op de weg terug lijkt het. Verdedigend redelijk, niet van de domme fouten die een kans opleverde, aanvallend slecht, maar het is dan ook geen back. Tadic vond ik vreselijk. Liep erbij of er niets aan het handje was, beter gezegd liep helemaal niet. Maar wijzen waar de ballen moesten komen. Nee werken, druk zetten en succesvolle acties willen we zien. Leiden door voorbeeld, niet door lullen. Ziyech was verre van uitstekend, maar werkte wel keihard en kreeg daar dan ook terecht waardig voor van het publiek. Sierhuis voegde helemaal niets toe, Neres moet gewoon vast op rechts want links is niets. En Tadic speelt maar links. Ziyech verdient de credits en dus Ziyech verdiend de tien positie. Ook al loopt het niet is hij van waarde met druk zetten en ballen veroveren. Tadic is onzichtbaar als het niet loopt en dat soort spelers verdwijnen naar de vleugel. Ten Hag moet nu ingrijpen. Klaar, geen gelul werken, daar begint het mee. Net zo hard werken als de tegenstander alleen dan geeft kwaliteit de doorslag. Waren ze nog bereid te doen tegen Sturm vervolgens lijkt het erop dat spelers zelf de hype zijn gaan geloven.

11 augustus 2018 om 22:58

Donny zag weer eens een medespeler over het hoofd de prachtige steekpass van Ziyech einde eerste helft. Denk alleen aan zichzelf in de 16. Als hij die bal gewoon breed legt in de loop van Sierhuis is het voor rust 1 - 0. Hij moet eerst maar eens leren dat het team voorop staat.

12 augustus 2018 om 01:24

Dat dacht ik in eerste instantie ook maar Sierhuis stond best goed gedekt.. en als hij hem had afgelegd en het was fout gegaan hadden we allemaal geroepen dat hij gewoon had moeten schieten..

12 augustus 2018 om 02:40

Eiting, Neres en Tadic waren slecht, de Ligt en Ziyech waren goed, Wober, Blind, Mazraoui, Donny waren redelijk, Sierhuis amper gezien, Onana keepte aardig. Het liep gewoon niet tegen een sterk Heracles

12 augustus 2018 om 05:38

Nee, of je geeft zo een bal strak voor ( dan kan sierhuis m inlopen, want meestal laten versedigers zo een bal gaan bang voor een eigen doelpunt) of je neemt m op de wreef richting verre hoek. Maar niet wat donny deed leek wel alsof hij aan het sjoelen was schuiven schuiven..... Er moet meer overtuiging bij die jongen komen.

Ik heb helaas Ajax niet kunnen kijken door verjaardag van m’n zus. Hoe speelde Ajax en in het speciaal Donny?

11 augustus 2018 om 21:37

Donny echt totaal niet gezien, 1 prima actie maar verder onopvallend

11 augustus 2018 om 22:31

Donny is er voor de wedstrijd uitgehaald. Tenniste ik heb hem niet gezien.

11 augustus 2018 om 23:01

Donny was zeer matig en weer eens de egoist als zo vaak. Moet hem gewoon breed leggen na de steekpass van Ziyech einde eerste helft en het is 1-0. Maar nee hij gaat altijd voor eigen succes. Voorlopig maar banken tot hij weet wat er nodig is in een team.

Echt balen dit resultaat. Heb je een redelijk makkelijk begin en dag ga je spelers rust geven. De bank is goed genoeg om het te doen. Maar thuis moet je winnen van Heracles en moet je met je beste spelers beginnen. Rust kub je ze ook later in de wedstrijd geven.

11 augustus 2018 om 21:39

Dat dus! Dus een verkeerde keuze van ten Hag. Ik heb Ajax niet met een gedachte zien voetballen. Hoe goednis en Hag echt?

11 augustus 2018 om 22:09

Helemaal geen verkeerde keuze van Ten Hag. Dat hij geen gedachte heeft over hoe hij moet voetballen, dat is het probleem. Maar die gedachte had ie ook niet afgelopen dinsdag toen hij met 4 andere spelers aantrad. Het is vooral gokken op de bevliegingen van Ziyech en Tadic. Voor de rest zit er geen enkel tactisch plan achter. Dan maakt het niet uit of je met Schone, F. de Jong, Tagliafico, Huntelaar of met Eiting, v/d Beek, Wober, Sierhuis speelt.

Zo veel mede-Ajacieden die nu gaan zeuren dat de opstelling niet goed was. Voor de wedstrijd was iedereen lovend dat bijvoorbeeld een Sierhuis mocht beginnen, en nu is het de fout van Ten Hag. Zó hypocriet.

11 augustus 2018 om 21:41

Opstelling maakt ook niet zo veel uit. Ook met dit team had Ajax normaal gesproken moeten winnen. Er zit gewoon geen lijn en overtuiging in het spel. Het is afhankelijk van een individuele actie van Ziyech of Tadic. Maar een goed opgebouwde aanval waarbij Heracles wordt vast gezet heb ik niet gezien. Ik mis de hand van de trainer, ik zie geen duidelijk plan.

11 augustus 2018 om 21:49

En geen automatismen. Er moet nog veel gebeuren.

11 augustus 2018 om 21:42

Waar ben ik lovend geweest? Toch nog toe is ten Hag een tactisch onbenul.

11 augustus 2018 om 22:03

Waar reageer ik op jou?

12 augustus 2018 om 01:24

@keessi
Je doet anders wel alsof de mensen die nu negatief zijn over de opstelling per se hypocriet zijn omdat er voor de wedstrijd (misschien andere) mensen waren die de opstelling goed vonden. Beetje slap gelul als je het mij vraagt. Ik heb voor de wedstrijd niets gezegd op Voetbalzone, maar heb zeker wel het een en ander aan te merken over de belachelijke beslissing om Sierhuis zijn debuut te gunnen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen terwijl je Huntelaar hebt die 3 goals heeft gemaakt in de voorronde CL wedstrijden.

11 augustus 2018 om 22:10

Sierhuis vond ik niet het probleem. Maar zet Neres nu eens op rechts en Blind op 6. Dan lijkt me zo simpel. Daarnaast heeft hij gewoon de pech dat zijn enige goede rechtsback geblesseerd is.

11 augustus 2018 om 23:22

Daarbij heeft hij de pech dat Tadic slecht was, en de grote man Blind geen grote man.

Grootste fout was ok te beginnen met Sierhuis. Verder pleit ik voor Blind op het middenveld met de punt naar achteren dat zorgt voor stabiliteit en zo kunnen andere middenvelders zich meer bezig houden met aanvallen (Ziyech).

11 augustus 2018 om 21:42

Sierhuis kan ik nog enigszins begrijpen. Huntelaar is je enige spits en je moet dinsdag weer.

12 augustus 2018 om 01:27

Kom op zeg, alsof Huntelaar niet zaterdag en dinsdag kan spelen. Dat is gewoon de wedstrijd tegen Heracles niet serieus genoeg nemen en je tegenstander onderschatten. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen en die had Ajax moeten winnen om goed te beginnen. Huntelaar heeft drie keer gescoord in de laatste twee wedstrijden, echt belachelijk dat hij hem niet opstelt. Sta je dan met 2-0 voor, dan had je hem altijd nog vroeger naar de kant kunnen halen.
En hetzelfde geldt voor Frenkie de Jong.

Blablabla spelers moeten het maar oplossen Volgens mij is er maar één iemand hier fout en dat is ten Hag zelf. Als je de eerste wedstrijd van het seizoen basisspelers erbuiten laat Dan vraag je om problemen. Daarnaast is mijn inziens het zaak om in de eerste wedstrijd een goed resultaat te behalen zodat men begrijpt dat er in de Johan Cruijff Arena niets te behalen valt

11 augustus 2018 om 22:58

1 iemand die hier fout is als er 11 spelers staan die stuk voor stuk beter horen te zijn dan die van Heracles? Makkelijk hè, zo’n zondebok.

11 augustus 2018 om 23:54

Vokgens mij zag je in de behoudendheid van een aantal spelers de hand van de coach terug. Een coach dient zijn ploeg ook op de juiste manier te motiveren en te behoeden voor onderschatting. Tel daarbij de gekozen opstelling en idd is het dan makkelijk om de zondebok aan te wijzen.

Begin met blind op 6 te posteren en wober naast de ligt . Snap niet dat trainers zo koppig zijn ,wanneer het te laat is zal hij het uiteindelijk wel doen .

11 augustus 2018 om 23:07

Frenkie moet naast de Ligt wanneer zien mensen eens dat het dan veel beter staat.

Een waardeloze trainer die het nooit en te nimmer gaat redden bij Ajax. Wachten ze op dinsdagavond of gooien ze 'm vanavond er al uit. Wat mij betreft vanavond en dat is niet opportunistisch.... Past niet bij Ajax en dat ligt niet alleen aan zijn accent...

11 augustus 2018 om 22:32

Eens, weg met deze vent, lijkt nergens op. Tegen Keizer waren ze wel zo 'stoer', denk dat die vorig jaar Ajax wel kampioen had kunnen maken, zeker als ze toen ook 40 miljoen geïnvesteerd hadden.

11 augustus 2018 om 23:08

Tuurlijk is het wel opportunistisch. Ten Hag heeft prima werk geleverd bij Utrecht en Bayern. Geef zo iemand nou eens de tijd, in plaats van dezelfde fout te maken als bij Keizer. Keizer scoorde vorig jaar 41 punten in 17 wedstrijden, wat gewoon heel aardig te noemen is, maar moest ook alweer meteen het veld ruimen.

Als je hem er nu weer uitflikkert en terughaalt voor de Boer, zoals ik sommigen zie suggereren, verruil je hem voor een trainer die bij Ajax met verdedigend suf voetbal kampioen is geworden, en in het buitenland helemaal niets heeft gepresteerd.

12 augustus 2018 om 01:32

@Orgullo helemaal met je eens.. Ten Hag gewoon even de kans geven.. Enige wat ik nog beter zou vinden is Bosz terug halen of dat Rijkaard opeens weer een functie als coach wilt.. Onder de Boer wel 4x kampioen geworden maar de wedstrijden waren niet om aan te zien..

12 augustus 2018 om 04:34

Waarom zou hij meer tijd dan Keizer verdienen? Hij heeft notabene geen Nouri situatie meegemaakt, er is weinig verkocht en veel gekocht. De boer zou veel beter zijn, kan hij ook eens met een betere selectie werken. Heeft het benodigde charisma en overwicht over een elftal.

12 augustus 2018 om 07:42

Prima werk geleverd bij Utrecht? Wat heeft hij daar bereikt dan? Hij had veel meer moeten presteren met de voetballers die hij tot zijn beschikking had.

Je kan ook niet iedereen erin zetten terwijl je over 3 dagen weer een belangrijk wedstrijd hebt.

11 augustus 2018 om 21:52

Ook met de wissel moet Ajax van Heracles winnen. Staan dan nog spelers op het veld die meer waard zouden zijn dan de hele selectie van Heracles.

Il snap ten Hag wel. Dus dikke conclusie is dat deze selectie kwalitatief niet zo breed is!!!!!!!!

Met Ten Hag als coach win je geen prijzen. Hij heeft een geweldige selectie en daarmee moet je Heracles kapot spelen. Niet sloom beginnen zoals hij toegeeft. Het is nog vroeg in het seizoen maar wel heerlijk dat Ajax eindelijk een goede selectie heeft maar een slechte coach. Misschien bewijst Ten Hag zichzelf nog maar dit is wel heerlijk voor mijn Psv.

11 augustus 2018 om 23:26

Is de selectie wel zo geweldig ? Waar was de wereld speler Tadic ? Ondanks dat hoor je thuis van Heracles te winnen. Maar ik vind dat de selectie van ajax overschat wordt. Te veel dezelfde soort spelers. Weinig echte winnaars.

Gewoon met je beoogde basis elf beginnen. Zowel in de competitie als europees. Dit is de enige manier om de automatismen er zo snel mogelijk in te krijgen. Jongens als Sierhuis en Eiting zijn naar mijn mening nog geen basismateriaal. Voor de rest hoop ik dat Dolberg zo snel mogelijk terugkomt, want dat is eigenlijk de enige centrumspits die 2 of 3 man kan passeren en iets kan creëren.

Het lag niet aan de opstelling en het rust geven van spelers. Met een elftal bestaande uit oa. Onana, De Ligt, Tadic, v/d Beek, Ziyech, Blind en Neres hoor je ook gewoon thuis van Heracles te winnen. Laten we niet doen alsof hij met een b-elftal speelde.

Het spel en de tactiek leek gewoon net als tegen Luik nergens op. Daar moet je de trainer op aanspreken. Niet op die 4 wijzigingen. Heracles voor rust gewoon meer balbezit en Ajax dat vanuit de reactie probeert te spelen. Dat mag niet. Dit is niet voor het eerst dit seizoen, want ook tegen Luik en in delen in Graz trok Ajax zich voor langere periodes terug. Dat is niet het voetbal waarmee je in Amsterdam overleeft als trainer.

Die blind kan lullen wat ie wil, maar verloor gewoon een bal op idiote manier en verzuimde terug te lopen. Dat moet dan je leider zijn. Gaf ook een aantal onnozele ballen hoog voor. Bracht tevens geen tempo en gezien de chaos blijkbaar ook geen sturing. Een paar wisselingen mag gewoon nooit de reden zijn van zo een lamlendige instelling. Niemand die een meter teveel of te hard wilde lopen. Ballen tussen twee man en blijven staan kijken. Alsof alle media lofzang ze heeft bedwelmd en ze erin zijn gaan geloven dat de geldzakken de schaal vanzelf komen brengen. Een vd beek zou op de training een schop onder zn flikker moeten krijgen met zn gejank, want presteert op t veld ook niks. Als je je mond open trekt, zorg er dan ook maar voor dat je levert. Overmars heeft verzuimd te investeren in minimaal twee krachten die de boel met mentaliteit en felheid kunnen aanjagen. Ipv daarvan heeft ie spelers aangetrokken die leuk voetballen en ze een stempel van leider gegeven die misplaatst is.

11 augustus 2018 om 23:28

Hij gaf ook na afloop aan dat iedereen een leider moet zijn en dat dat niet van hem alleen verwacht mag worden.

11 augustus 2018 om 23:44

Ja lekker makkelijk. Hij is als ervaren man aangetrokken, spelers zouden tegen hem op moeten kijken, maar is gewoon geen voorbeeldfiguur. Zulke spelers wijzen dan t eerst naar anderen met zulke algemene kreten

11 augustus 2018 om 23:56

Hij weet waarvoor hij gehaald is. Als hij vindt dat hij deze rol niet aan kan had hij het niet moeten doen. Het interview liet wel een sympathieke blind zien, maar zeker geen leider.

Ajax heeft een hoop kwaliteit in huis maar ik twijfel of ten Hag er een team van gaat maken. Het was niet best vanavond. De meerwaarde van de geïnvesteerde 27 miljoen was nergens te bekennen. Meteen weer op achterstand, het wordt nog een traditie...

Daar komt natuurlijk wel bij dat onze bankspelers dit ook gewoon moeten kunnen."

Daar heb die natuurlijk gelijk in. De bank van Ajax is in mijn ogen goed genoeg om van, met alle respect, Heracles te winnen. Echter moet je dan een juiste trainer voor de ploeg hebben staan en in mijn ogen is Ten Hag dat niet.

Ik denk niet dat hij het einde van het seizoen haalt, sterker nog, als hij de CL niet weet te halen zie ik hem de winterstop nog geen eens halen. Ik begreep zijn aanstelling ook niet en de euforie rond hem, zo bijzonder heeft die het toch niet gedaan bij Utrecht.
Mocht Ten Hag worden weggestuurd hoop ik niet dat ze ook Overmars erop afrekenen. Dat zou een groot verlies zijn voor Ajax.

Zo ga je toch niet met je spelers om? Ik wist het al en nu weet ik het zeker, onder deze trainer rennen spelers gillend weg. Wat een uitspraak, weg met deze man, selectie is goed, trainer hopeloos.

11 augustus 2018 om 23:46

Die spelers moeten niet zo janken en gaan werken voor hun geld. Een huntelaar en vd beek beginnen direct te janken zodra ze een keer moeten zitten, staan ze er in dan geven ze niet thuis. Laat ze maar snel wegrennen dan, blijkbaar kunnen ze dan ineens wel met tempo lopen

12 augustus 2018 om 04:30

Vind het de taak van de coach het maximale er bij spelers uit te halen, veel spelers, spelen onder deze coach, niet voluit. Nul vertrouwen en een botte hark, hoop dat hij zsm vertrekt.

12 augustus 2018 om 11:20

Ja tuurlijk, jij wilt de trainer gewoon weghebben en daardoor ben je blind voor het falen van de spelers. Groot deel van deze spelers gaven afgelopen seizoen ook niet thuis, deel gaf op belangrijke momenten onder Bosz ook niet thuis. Laat ze maar eerst een keer spelers selecteren en aantrekken met de juiste mentaliteit ipv die kleinzerige en verwende nesten. Die mentaliteit heeft deze trainer zeker ook erin gestampt...

De Arena is ondanks de verbeteringen nog steeds meer een theater dan een voetbalstadion. In De Meer of het Olympisch Stadion hadden tegenstanders het idee dat ze opgegeten werden. In de Arena is het een voorstelling. Het mannelijke ontbreekt.

En iedereen maar zeggen dat het kampioenschap een makkie zou worden , voorlopig loop je vanaf wedstrijd 1 al achter de feiten aan .

11 augustus 2018 om 23:00

We hadden moeten winnen. Voordeel is dat we nog 33 wedstrijden hebben om het goed te maken. Pakken we daar de volle buit, dan is er geen probleem,

12 augustus 2018 om 01:37

Uh ja, als we de overige 33 wedstrijden allemaal winnen dan is er inderdaad geen vuiltje aan de lucht. Goed gezien man.

Het is gewoon weer een zware afgang psv wint weer heel eenvoudig 4-0 en ajax heb thuis mazzel tegen heracles na de aankopen en wat er sowieso al rond loop ajax moet gewoon zichzelf ff aankijken en beseffen dat ten hag totaal geen top trainer is en dus weer een fout is begaan om hem aan te stellen

Gewoon een slechte wedstrijd. Spelers kun je ook na een voorsprong eerder wisselen ipv brengen als het niet loopt. Er moeten meer duels gewonnen worden bij balverlies. Men loopt soms met drie man achter twee tegenstanders aan die nog vaak in bbz blijven. Ik denk daarom dat Tagliafico een oplossing op 6 is vd Beek en Eiting als LM en RM. Ziyech een vrije rol vanaf LB Huntelaar in de spits en Tadic idem Ziyech vanaf RB met de Jong naast de Ligt en Blind LB. De Jong schuift in. Veel beweging voorin en op het middenveld zoals de eerste helft gestart werd tegen Sturm Graz thuis. Zoals vanavond is het te statisch en makkelijk te verdedigen!

Ach, het is niet verwonderlijk met Erik aan het roer! Ik zeg dat al vanaf het moment dat hij is aangesteld, deze man is niet geschikt voor Ajax. Geen uitstraling niks.

Doet vreemde tactische keuzes, bijna elke wedstrijd, en het voetbal is erg wisselvallig.
Ik begrijp maar niet dat de directie van Ajax geen kampioen wilt worden, wat een klungels zitten daar toch.

Haal Louis van Gaal, of een andere goede trainer uit het buitenland, betaal die dik. Van het geld dat ze Blind hebben gehaald, hadden we ook een topcoach kunnen halen, en een fatsoenlijke verdediger.

Blind is het nooit geweest en zal het nooit worden, en dan zoveel geld, ik kan daar met mijn verstand niet bij.

Ja hij heeft bij Man U gespeeld, maar vooral door V Gaal, heeft nooit uitgeblonken zowel bij Man U, Ajax en Oranje...maar toch weer terug. vandaag ook, hij is zo beperkt, simpele ballen lukken niet.

Als je dan kijkt naar Tadic, wat een voetbal zit daar in zeg...
Ik hoop dat Erik snel weg is, anders kunnen we het kampioenschap gewoon vergeten bij weer een grote achterstand.

12 augustus 2018 om 01:36

pff die van Gaal hoef ik echt niet meer te zien hoor. Wat een nare vent is dat zeg. Als het nu met Ten Hag ook weer niks wordt zou ik wel ook voor internationale top gaan. Je kan het niet maken om na Keizer en Ten Hag weer een trainer neer te zetten die nog nooit bij een topclub heeft gezeten.
Misschien is Ronald Koeman tegen die tijd vrij, dat is de laatste trainer die met Ajax wat succes in de CL heeft geboekt. Of toch kijken of je Bosz terug kan halen, dat liep wel lekker en Bergkamp is nu weg.
Wat is er eigenlijk met Frank Rijkaard gebeurd?

12 augustus 2018 om 06:36

Helemaal met je eens! Verschrikkelijk slechte trainer!

Al met al moest Ajax gewoon winnen met dit elftal. Zo simpel zat. Donny die niks klaar speelt terwijl ik hem ‘n paar dagen terug hoorde klagen dat hij niet tevreden was met de bank. Sta je er eenmaal in, doet hij ook niks. Ten hag, ik vraag me af waarom hij de Jong blijft opstellen in de verdediging!!! Waarom, waarom en nog is waarom!!! Als hij niet weet hoe hij een specialiteit van een speler moet benutten, vraag ik me ernstig af wat hij bij mijn club doet. Wöber op linksback vind ik ook geen slimme gedachte. En zo kan ik doorgaan. Maar al met al moesten wij gewoon winnen tegen Heracles Almelo. Pffff

Na 1 wedstrijd met beide benen op de grond, de favorietenrol kunnen we naar Eindhoven sturen en op naar VVV volgende week. Met deze instelling zal dat ook wel weer eens puntverlies worden. Ben dat arrogante gedrag van Ajax wel eens zat, werken voor hun geld moeten ze en niet erbij rondlopen dat ze er al zijn want dan zie je gwn dat spelers met alle respect van Heracles minstens zo goed zijn.

Dus als het goed gaat ligt het aan de spelers, en als het slecht gaat ligt het aan de trainer. Wat een onzin. Ten Hag zit er net een half jaar, geef die man eens de tijd.

12 augustus 2018 om 06:34

Hoe lang wil je hem de tijd geven? Zo lang dat we weer een jaar geen seizoen kampioen zijn geworden? Weg met deze slechtste ajax trainer sinds Kurt Linder!

Wat een wanvertoning. Deze ten hag is geen trainer voor Ajax. Van der Sar ziet het onheil al op zich afkomen. Wat dit Ajax laat zien daar halen ze zelfs plek vier niet mee. Teveel zwakke schakels. Een punt hebben ze cadeau gekregen want ze verdienden niks. Huntelaar kan echt niet meer maar wat te denken een blind. Met veel bombarie teruggehaald. Echter gewwon een heel simpele voetballer. Had het geluk dat ome Louis hem meenam want toendertijd was het al niet wat. Tuurlijk hij is bij united wat volwassener geworden maar oei oei dit is weggegooid geld. Gelukkig heeft Ajax geld zat want er moeten zeker 4 versterkingen bij. Ajax moet zich schamen. Zo'n grote club en dan al jaren zover wegzakken. Tijd voor een grote schoonmaak.

Weg met deze prutser. Alleen hij kan ervoor zorgen dat dit team niet kampioen wordt. Overmars heeft zijn werk gedaan en nog heeft deze pruts coach het niet voor elkaar gekregen om er een team van te maken. Ajax, ontsla hem zsm en zoek verder.

Wat een gezeik lees ik weer allemaal hierboven. Tuurlijk moet Ajax thuis winnen, en dat verwacht je ook met zoon selectie. Maar we doen ook Heracles tekort die hun zaakjes prima op orde hadden, en ook kwamen voor punten. Complimenten naar hun die goed stonden, en positief op bezoek kwamen om te voetballen. Gelijk weer de trainer afzeiken na de eerste de beste puntverlies, of dat de opstelling niet goed was.

Tja.. dat had ik je vooraf ook wel kunnen vertellen Ten Hag. Ga je ff lekker in de eerste wedstrijd van het seizoen een Sierhuis laten debuteren, beetje frivool hoor, echt vragen om moeilijkheden.

Ik zeur niet over de opstelling. Want ik geloof dat je zelfs met deze opstelling met 2-0 thuis moet winnen van een Heracles. Waar ik wel klaar mee ben is Ten Hag. Ik zie zijn elftal of zijn spel gewoon niet. Hij heeft een goed aangevulde selectie met topspelers erbij, en het lukt hem maar niet om er een team van re maken. Hij heeft notabene een halfjaar extra gekregen om te wennen en te bouwen. Ik zie er gewoon helemaal niks van terug. Helemaal niks gewoon. Blind moet opstaan en sturen maar doet ie niet. Ziyech en Tadic moeten hun bek open trekken en dejonkies op sleeptouw nemen maardoet het niet. Het middenveld word zelfs door een Heracles overlopen. De tactiek van Ten Hag is een grote grap.

Ik heb het al veel eerder gezegd. Ajax mist een paar spelers die "niet kunnen voetballen". Balafpakkers. Totaal geen balans in het team.

Ten Hag is het slechtste dat Ajax is overkomen. Die vent kan het gewoon niet, en ik heb nooit begrepen waarom Ajax hem nou zo nodig wilde hebben. Past totaal niet bij onze club. Ik hoop eigenlijk stiekem op uitschakeling tegen Luik, en een debacle in de Eredivisie, dan vliegt deze tactische onbenul er tenminste snel uit. Ten Hag maakt Ajax kapot, enz eker geen kampioen.

Ten Hag met zijn gelul. Je kan ten eerste niet zo maar ongestraft 5 spelers wisselen en dan denken dat je Heracles met 2 vingers in de neus weg speelt. Misplaatste arrogantie en dom gedacht. En dan kan hij wel lullen, die heeft 5 spierblessures gehad en die was vorig jaar geblesseerd. Maar dan kun je ze altijd nog beter later starten en zodra de wedstrijd gespeeld is, rust gunnen. En ook het voetbal was weer dramatisch. Veel te laag tempo, geen beweging, geen mensen die bereid zijn om duels te willen winnen of zonder bal eens diep te gaan. Het begint alweer aardig op het standaard gebrei te lijken, waar geen einde aan lijkt te komen en wat geen enkele fatsoenlijke kans op levert. Je moet je gewoon kapot schamen man dat je tegen Heracles met dit elftal niet kunt winnen of in ieder geval beter bent... Het punt van Heracles was nog geeneens echt onverdiend ook nog. Dat is schandalig gewoon. En dan ben ik wel eens kritisch over Psv, maar die spelen wel atractief voetbal momenteel en laten wel zien dat ze ten koste van alles thuis willen winnen. Nog twee van deze wedstrijden en dan wegwezen met die Ten Hag.deze week niet door tegen Luik, dan gelijk ingrijpen. Dan wordt het niet meer. Hoorde het interview met Huntelaar ook nog na afloop. Daar speelt nu al meer.

Over Ten Hag is - ook door mij - genoeg gepraat en geschreven. Warhoofd, totaal ongeschikt als trainer en vooral niet passend bij Ajax, Dat hij gisteravond wat had gehusseld met zijn elftal vond ik op zich niet zo vreemd. Maar dat het team conditioneel zo te kort komt moet toch iedereen zorgen baren? Huntelaar niet opstellen en de net van het WK teruggekeerde en met een trainingsachterstand kampende Tadic elke wedstrijd binnen 3/4 dagen elke keer wel (bijna) de volle negentig minuten laten spelen is idioterie en stompzinnige willekeur. Vreemd dat hij gisteravond onzichtbaar was? Zo pleeg je dus roofbouw op je beste speler. En waarom moest de redelijk spelende, en ook nog eens sterke kopper Wober worden gewisseld en niet Tadic of de volstrekt falende en met zijn ziel onder de arm lopende Neres? Mazraoui die de intensiteit van de volle negentig minuten nog niet aan kan ook laten staan. Maar niet alleen Ten Hag is verantwoordelijk voor het weer falende beleid bij Ajax, maar vooral Overmars en de met iedere wind meewaaiende van der Sar. Waarom investeert Ajax meer dan twintig miljoen aan een speler waarvan dertien in een dozijngaan? Leider? Wanneer dan? Viergever had je net zo goed een goed contract kunnen aanbieden. Speler met dezelfde kwaliteiten; fysiek zelfs sterker. Waarom niet investeren in winnaarsmentaliteit en diversiteit? De doorsnee Ajax speler is technisch prima onderlegd, maar fysiek en mentaal vaak ondermaats. Als je deze tekortkomingen signaleert, ga je daar toch op selecteren? Nog steeds geen type Poulsen op de nummer 6 positie. Hoe dat de afgelopen tijd loopt, merken we wanneer Ajax op het middenveld weer eens wordt overlopen. Afsluitend met het onderwerp Ten Hag: dit seizoen op een paar goede fases tegen Sturm Graz en Standard Luik na, nog steeds geen stabiel of flitsend Ajax gezien. En kijk eens naar alle uitslagen - ook van Jong Ajax. Iets om je zorgen over te maken? Zou ik toch maar doen, Rvc....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

37 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren