Jones verlaat Feyenoord en signeert miljoenencontract

Woensdag, 1 augustus 2018 om 07:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:34

Al-Nasr heeft de komst van Brad Jones via de officiële kanalen aangekondigd. De 36-jarige doelman werd dinsdagochtend medisch gekeurd in Portugal en heeft zich voor twee jaar met een optie voor nog twee seizoenen aan de club uit Saudi-Arabië verbonden. Feyenoord bereikte met Jones, die volgens De Telegraaf ‘een miljoenensalaris’ gaat opstrijken, overeenstemming over ontbinding van zijn contract.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door filip)

Meteen Vermeer het vertrouwen geven nu. Kan nog jaren mee.

1 augustus 2018 om 07:53

Ben het volledig met je eens.. het is nog wel te vroeg om Bijlow te laten starten dus Vermeer lekker weer een heel seizoen laten keepen.

1 augustus 2018 om 07:56

@LucFR het is helemaal nog niet te vroeg om Bijlow te laten starten. Dit is het perfecte moment! En als je zo'n groot talent hebt als Bijlow, dan moet je deze kans wel pakken

1 augustus 2018 om 08:30

Vermeer is nog geblesseerd en Bijlow is een erg groot keeperstalent. Laat die jongen nou eens gewoon pnder de lat staan, hij laat mooie dingen zien in de minuten die hij kreeg. Toekomstig keeper van onze nationale ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat hij niet minder zal zijn dan Vermeer als hij het volle vertrouwen van Gio krijgt!

1 augustus 2018 om 09:21

Kijk hoe het met Onana ging. Die kreeg het vertrouwen en is niet meer weg te denken nu.

1 augustus 2018 om 09:45

Kohaku,

Ik betrap Onana wel op meer foutjes. Teger Sturm ging hij ook een keeer flinkonder de bal door.
Heeft hij druk van een keeper die achter hem zit?

Ben wel eens bijlow moet nu gaan keepen hij is er klaar voor.

1 augustus 2018 om 09:58

De keren dat Bijlow meedeed in het eerste deed hij niks onder voor Vermeer. Met zijn 20 jaar erg jong nog voor een keeper en nu al erg goed. Gewoon vertrouwen geven en hij gaat het laten zien. Lijkt een beetje op Neuer qua stijl, zou mooi zijn als hij ooit dat niveau kan halen. In de jeugd was hij al erg goed, nu trekt hij de lijn door. Mooi dat Gio ballen heeft en hem onder de lat durft te zetten.

1 augustus 2018 om 10:04

@living

Ik weet niet of Gio die ballen had gehad als Jones was gebleven? Gio kennende had hij Jones laten staan.
Geef mij ook Bijlow maar mag ook best een foutje maken maar het ziet er goed uit.
Het geeft nogal een verschil of je bent 36 en maakt fouten of je bent 20 en maakt fouten.
Keepers komen vaak op de top rond de 27 jaar.

1 augustus 2018 om 07:54

Ten eerste ligt ie er nog wel ff uit en ten tweede is volgens mij het plan om Bijlow nu de kans te geven. Iets waar ik overigens volledig achter sta

1 augustus 2018 om 07:57

Zoiets las ik ook. Ben absoluut voorstander van doorstroming van jeugd, maar met keepers ligt dat iets anders in mijn ogen. Heb meer vertrouwen in ervaring.

1 augustus 2018 om 08:00

Ja maar hoe krijgt een keeper anders ervaring? van der Sar moest ook ooit een keer de kans krijgen toch? En Bijlow heeft in de voorbereiding ook echt indruk gemaakt, zeker tegen Fenerbahce

1 augustus 2018 om 08:04

Verhuren is natuurlijk de meest gangbare oplossing. Al vervalt die optie nu helemaal, met het vertrek van Jones. Hoop dat Bijlow het meteen laat zien als ie het vertrouwen krijgt, groot talent!

1 augustus 2018 om 09:25

Hoelang ligt Vermeer er naar verwachting uit?

2 augustus 2018 om 01:43

Totttt.. Tot de winterstop. Maar dat is iets wat me bijgebleven is. Weet het niet 100% zeker

1 augustus 2018 om 08:08

Kijk naar hoe Onana Cillessen fantastisch verving in zijn eerste seizoen als eerste keeper. Dit is het moment voor Bijlow om zich te laten zien.

1 augustus 2018 om 08:59

Ik ben ook wel fan van Vermeer. Zeker om dit seizoen mee te beginnen, maar op termijn wordt de doelman van Feyenoord echt een Justin Bijlow Job.

1 augustus 2018 om 09:42

Je moet gewoon Bijlow laten starten. Deze jongen heft de gun factor van het feyenoord publiek en wanneer hij een foutje maakt, zal men hem dit snel vergeven.

De 1e de beste fout die Vermeer gaat maken zal breed uitgemeten worden en dan heb je bij Vermeer de poppen aan het dansen...wordt hij onzekerder en dan ben je echt verder van huis.

1 augustus 2018 om 09:51

Vermeer is nog lang niet fit. Duurt nog zeker 2 maanden als het goed is voor hij terug is.

Dus tot die tijd krijgt Bijlow rustig de tijd om zich te bewijzen. Dan kan je daarna altijd kijken hoe het gaat. Maar ik hoop dat hij kan en mag blijven staan. Grootste keepers talent sinds tijden en ook 1 met een sterke wil. Feyenoord wilde hem vorig jaar verhuren maar hij moest en zou bij Feyenoord blijven omdat dat zijn doel is.

Verder mooi voor Jones dat hij nog 2 jaar kan cashen! Kwam als redelijk onbekende binnen, maar heeft zeker zijn eerste jaar bij ons het meer dan geweldig gedaan! En wil hem van harte bedanken voor zijn grote aandeel in ons kampioenschap na 18 jaar! Vorig jaar was het lang niet altijd goed meer, maar hij heeft ons meer dan zat gegeven.

En ook een geweldige persoonlijkheid! succes Jones

Het is je gegund Brad. Prima gedaan de afgelopen jaren en lekker je bankrekening verder aanvullen!

Goodbye Mister Jones! Niemand had ooit verwacht dat je ooit zo belangrijk zou worden voor Feyenoord! Een gentlemen pur sang en altijd een lach op zn gezicht. Je vertrekt op het juiste moment want de glans was er nu wel een beetje af.. Het is tijd voor Justin! Daar ben ik als Feyenoorder echt heel erg blij mee!

1 augustus 2018 om 08:15

Ik als iemand die het Nederlandse voetbal een warm hart toedraagt ook. Groot talent en hopelijk een toekomstige goede keeper voor Oranje.

1 augustus 2018 om 08:20

Ben ik als Ajacied een beetje jaloers op. Goede keeper. Gaan jullie echt heel heel heel veel plezier aan beleven. Absoluut van overtuigt dat hij een topkeeper wordt.

1 augustus 2018 om 11:20

Mwa, ik zou met Onana in de gelederen toch niet snel jaloers zijn op andere teams qua keepers. Enige waar je jaloers op kan zijn, is dat hij een Nederlands talent is en het dus ook bijdraagt aan de ontwikkeling van Oranje in de toekomst. Ben overigens wel blij dat Bijlow eerste keeper gaat worden

1 augustus 2018 om 13:30

Het is sowieso mooi dat een jeugdopleiding zo'n mooi talent aflevert. En qua keepers vind ik weinig talenten bij Ajax klaar staan. Onana is slim gescout maar niet echt opgeleid. Maar vooral voor het Nederlandse voetbal leuk. Ik hoop ook echt dat deze jongen gewoon de tijd krijgt.

1 augustus 2018 om 10:01

Jones heeft waarschijnlijk te horen gekregen dat hij 2e keeper zou worden en wilde daarom ook weg. Knap hoe die Bijlow zich ontwikkelt. Echt een topper in de dop. Zal nog weleens een foutje maken maar dat doen Vermeer en Jones ook. Stopt wel penalties voor je en heeft echt super reflexen.

Ik snap niet heel goed dat ze zijn contract ontbinden. Tuurlijk veel ga je niet vangen voor een keeper van 36 maar een paar ton zit er misschien nog in en dat al nassr kan dat makkelijk ophoesten.

Verder prima voor Jones, heeft een kampioensjaar meegemaakt en kiest nu eieren voor zijn geld met de enorme concurrentie in het doel. Nog even lekker cashen!

1 augustus 2018 om 07:58

Het is ook een beetje een actie van Feyenoord om hem te bedanken. Kwam voor niets binnen als reservekeeper en maakt gewoon het kampioenschap mee. Net als El Ahmadi werd hem deze kans gegund en mag ie transfervrij overstappen. En aan de andere kant komt het natuurlijk heel goed uit ivm Bijlow

1 augustus 2018 om 08:02

Vind dat soort liefdadigheid maar onzin. Denk trouwens niet dat het zo gegaan is. Jones zal zelf z'n contract wel hebben afgekocht, met de hulp van Al-Nasr, of iets dergelijks. Dan pakt Feyenoord toch nog wat centjes en is iedereen blij.

1 augustus 2018 om 08:31

Dan ken jij van Geel nog niet haha.. Nee maar serieus, zo zal het wel gegaan zijn en wat moet je nog vragen voor een 36-jarige keeper die eigenlijk het grootste Nederlandse keeperstalent sinds jaren in de weg zit? Jones heeft een grote staat van dienst en wordt nu bedankt voor zijn sublieme inzet. Dat is net als bij El Ahmadi, al had ik bij hem wel om een transfersom gevraagd als ik Feyenoord was, maar goed, ooit zullen die afspraken gemaakt zijn in het verleden

1 augustus 2018 om 09:38

Ik vind wel dat van Geel die afspraken te makkelijk maakt. Natuurlijk kan je El Ahmadi zo'n stap gunnen, maar die gasten uit die olielanden kunnen toch wel twee miljoen neerleggen? El Ahmadi is terug gekomen naar Feyenoord, omdat hij mislukte bij Aston Villa. Als in die tijd Chelsea geinteresseerd was geweest, was hij nooit teruggekeerd.
Hetzelfde verhaal met Elia, op een zijspoor bij Werder en een matig halfjaartje bij Southampton. We hadden er een enorm goede speler aan, maar net zo goed als wij een buitenspeler als hij nodig hadden, had hij een club als Feyenoord nodig om zijn carriere nieuw leven in te blazen.
Jones was 3e keeper bij Liverpool en had een leuk jaar bij Nec. Hij had juist blij moeten zijn dat hij bij Feyenoord kon spelen, dat was echt geen vriendendienst van Jones, hoor. Hij had anders geen kampioenschap meegemaakt en ook geen CL gekeept. Dan is het toch normaal dat je zegt: ''brad, je mag vertrekken, maar die ploeg moet wel anderhalf miljoen neerleggen.'', doen ze dat niet heb je een leuke 2e keeper voor aankomend jaar.

Het gaat uiteindelijk wel gewoon om business en natuurlijk moet je rekening houden met het menselijke, maar het hoeft geen liefdadigheidsinstelling te worden met argumenten dat Feyenoord iedereen hard nodig heeft, maar de spelers Feyenoord niet nodig hadden en daarom op deze manier bedankt worden.

1 augustus 2018 om 09:55

Je gaat bij Brad wel aan het feit voorbij dat hij hier kwam om als 2e doelman te fungeren. Ik vind het juist normaal om dan te zeggen na een geweldig kampioenschap (waar hij door Vermeers blessure eerste keeper werd) dat hem een stap gegund wordt. Zeker voor een keeper die al 36 jaar is. En het is simpel zeggen dat je dan een leuke 2e doelman houdt als zij niet betalen, maar dat moet hij zelf ook willen. Waarschijnlijk kon je er een paar ton uithalen, maar daar zit ik echt niet mee. El el Ahmadi mislukt bij Villa? Haha.

1 augustus 2018 om 10:01

En Elia kwam hier juist terecht door de verzachtende omstandigheden als hij vertrok, anders was hij hier ook niet. Feyenoord heeft bijna niks aan de transfersom over gehouden omdat het meeste naar Elia ging en de rest naar de andere club(s). Op zo'n wijze hebben we een klasse buitenspeler binnen kunnen halen en een kampioenschap mee kunnen halen.

1 augustus 2018 om 10:29

Kampioenschap verbloemt veel op dit moment. Het beleid op langere termijn zie ik niet heel erg eerlijk gezegd. Ik zie van Geel klagen over de voetbalpiramide, terwijl Feyenoord zelf de boot gemist heeft. Laatst klaagde hij over het feit dat Ajax meer transferinkomsten kan genereren door de grootte van de club, wat natuurlijk waar is, maar je zet jezelf wel voor joker door nu steeds als vriendendiensten spelers te laten vertrekken.

Tegelijkertijd heeft Feyenoord vorig seizoen wel echt miljoenen over de toonbank gegooid voor Haps, terwijl we met Malacia kennelijk een prima LB hadden, Larsson, die al een aantal maanden niet speelde bij Heerenveen vanwege transferperikelen en St. Juste, voor wie kennelijk geen plek was in het centrum maar op RB (waarom dan geen RB halen?).

We leven nog allemaal in hosanna sferen van kampioenschappen, maar het beleid slaat nergens op. Op het moment dat je na deze miljoenen gewoon al voor de winterstop uitgeschakeld bent in de titelrace en uiteindelijk 4e wordt, dat er dan een directeur komt die zegt dat Gio een rol als Wenger dient te krijgen, dan gaan bij mij de nekharen overeind staan. Het is niet zo dat ik Gio weg wil hebben, maar zo'n uitspraak met een dusdanig slecht seizoen is echt totaal ongepast als je topsport nastreeft.

We horen nu alleen nog maar mensen over de bekerwinst van vorig jaar, maar het was gewoon een compleet mislukt jaar bij Feyenoord. We horen dat de club financieel gezond is en weer stappen maakt, maar alle falende berichten over Feyenoord City komen maar mondjesmaat naar buiten.

Laat ik het zo stellen: Als van Geel dit beleid blijft doorvoeren, waarvan ik met mijn bescheiden mening de transfers van El Ahmadi en Jones echt als voorbeelden van falend beleid zie, dan mag van Geel nooit klagen over transferinkomsten bij onze Amsterdamse rivalen, die wel gewoon hun poot stijf houden of een keer Davinson Sanchez ophaalt en niet in de Eredivisie rond blijft kijken.

1 augustus 2018 om 11:08

El Ahmadi heeft anders nog best veel gespeeld bij Aston Villa. In mijn ogen ben je dan niet mislukt (dat ben je als het echt bijna nooit zou spelen).

Daarnaast heeft Feyenoord toen ook een kleine transfersom betaald aan Aston Villa.. El Ahmadi wilde zelf ook terug vanwege de aanwezigheid van Rutten bij Feyenoord en is wat dat betreft dus een ander verhaal dan Elia.

1 augustus 2018 om 08:05

Helemaal mee eens, snap dat het hem gegund is maar je bent ook weer geen filantropische instelling. Zowel El Ahmadhi als Jones lopen nu gratis de deur uit om zelf miljoenen te verdienen terwijl Feyenoord er niks aan overhoud. Ze zullen het daar toch ook niet laten lopen op 1M ofzo lijkt me. Als club zwem je ook niet in het geld dus een miljoentje links of rechts extra zou toch mooi meegenomen zijn lijkt me.

edit: tenzij Jones zich dus heeft 'uitgekocht' maar dat is niet echt de normale gang van zaken.

1 augustus 2018 om 08:37

@maykel: toen El Ahmadi vorig jaar zn contract verlengde met 2 jaar tot 2019 is met hem de afspraak gemaakt dat Feyenoord zich soepel op zou stellen wanneer er interesse in hem kwam. Dan kan Feyenoord zn poot wel stijf houden en afspraken niet nakomen, maar daarmee maak je geen vrienden. Daarnaast had el Ahmadi wellicht dan ook niet bijgetekend... dan had de mislukte deal alleen maar verliezers gehad.

1 augustus 2018 om 08:47

Ik snap het allemaal best, maar er is een verschil tussen 'gunnen'/'soepel opstellen' en 'gratis de deur uitwandelen'.

1 augustus 2018 om 09:39

ok... en stel dat zijn nieuwe werkgever niet bereid is die paar ton af te tikken... wat wil je vervolgens doen dan?

Als Ajacied snap ik de reacties rondom die Bijlow niet. Hoezo te vroeg? Heb hem een aantal malen zien keepen tegen de de Ajax jeugd en nu ook in de voorbereiding en als oud keeper denk ik dat hij binnen een paar jaar bij het nl elftal onder de lat staat. Wat een talent. Gewoon een kans geven en laten staan die jongen.

1 augustus 2018 om 08:25

Als Feyenoorder helemaal met je eens. Die angst slaat nergens op; deze jongen is een enorm talent. Alsof zijn alternatieven foutloos zullen zijn.
Ik zeg: kijk eens naar Onana. Uit het ‘niets’ een uitstekende keeper gebleken.

1 augustus 2018 om 08:53

Mee eens, het klassieke 'goed genoeg is oud genoeg'. Als hij ongeveer net zo goed is als Vermeer (als die ooit weer terugkomt zonder continue blessures) gewoon hem de kans geven en laten staan.

1 augustus 2018 om 09:04

Ik begrijp de angst zeker. Kijk zijn wedstrijden in jong oranje maar terug. In elke wedstrijd maakte hij ongeveer een blunder waar een tegengoal uit kwam. Het oogt allemaal nog zeer onzeker vind ik.

1 augustus 2018 om 09:13

Heb 'm wel eens een misser zien maken in Jong Oranje, maar van alle potten die ik van hem zag - en dat zijn er behoorlijk wat - kan ik wel met gerust hart stellen dat ik alle vertrouwen in Bijlow heb. Vorig seizoen al een aantal keer geruisloos in het eerste gestaan en tegen Fenerbahce deze voorbereiding zagen we wederom een ijzersterke Bijlow. Als Bijlow volgens je maatstaven 'zeer onzeker' is, zou hij onder jou nooit een kans krijgen. Deze jongen blaakt van het zelfvertrouwen en bravoure.

1 augustus 2018 om 10:04

Is niet echt onzekerheid, meer jeugdige druistigheid. Net niet goed timen qua uitkomen, inschattingsfoutjes omdat het tempo hoger ligt, etc. Maar dat pikt hij ook alweer snel op als je ziet hoe hij deze voorbereiding staat te spelen.

1 augustus 2018 om 14:23

Ik zeg ook niet dat hij onzeker is, het oogt wat onzeker en dat heeft idd met jeugdige druistigheid te maken.

1 augustus 2018 om 14:24

Er is een verschil tussen zeer onzeker zijn en het oogt zeer onzeker. Oogt zeer onzeker heeft te maken met jeugdige druistigheid, dat heeft hij gewoon nog. Verkeerd inschatten bij voorzetten, af en toe een grote blunder, wegwerken van ballen niet goed. Dat hoort nou eenmaal bij een keeper van zo'n leeftijd.

En weer verkoopt Van Geel zonder transfersom. Eerst El Ahmadi, nu weer Jons. Je zou er echt geen miljoenen voor vangen, maar uit die twee transfers had je toch gewoon een miljoen kunnen halen?

1 augustus 2018 om 08:24

Ach, ik ben uiteindelijk ook gewoon blij met de 'menselijke' kant die onze club toont. Twee helden (de een nog groter dan de ander) die hier al voor een appel en ei of helemaal niets kwamen wordt hen nu een laatste financiele stap gegund. Ja, je had er wat tonnen aan over gehouden, maar nu gebeurt alles direct en leg je el Ahmadi/Jones dus geen strobreed in de weg. En qua salaris komt er al voldoende vrij.

1 augustus 2018 om 08:39

@romanempire: Het is geen Football Manager... toen El Ahmadi vorig jaar zn contract verlengde is die afspraak gewoon gemaakt. Die komt Feyenoord nu netjes na. Was die afspraak er niet geweest had hij dus al eerder gratis de deur uit kunnen lopen.

Dat doe je toch ook,denk wel meer dan een miljoen.
Geen salaris en kosten meer, wat denk je dat dat scheelt????

Veel Suc6 daar, prima keeper gebleken. Ik hoop dat Vermeer na zijn blessure de kans krijgt.

1 augustus 2018 om 09:00

Gaat niet gebeuren.
Bijlow wordt de nieuwe nr 1

Beter voor de carriere van Bijlow, alleen ben ik wel benieuwd of Kenneth een reserverol wilt en kunt vervullen. Lijkt mij namelijk dat Justin de eerste keeper is nu.

En weer laat Feyenoord een speler gratis weglopen. Wat dat betreft is van Geel wel een koekenbakker als je het mij vraagt.

1 augustus 2018 om 10:11

Een speler van 36 jaar die een matig seizoen achter de rug heeft en nog een 1-jarig contract. Wat had je verwacht dat Feyenoord nog voor hem kon vangen?

1 augustus 2018 om 10:33

Zoals hierboven ook geschreven staat, had je voor El Ahmadi en Jones samen toch wel een miljoen uit het vuur kunnen slepen? Het is maar een miljoen, maar dat is beter dan niets. Salarisbesparing is ook nuttig, maar Feyenoord zal toch (mag ik hopen) versterkingen gaan halen. Dan ga je er netto op achteruit, schat ik in.
Ik weet dat El Ahmadi vorig jaar afspraken gemaakt heeft, maar daar gaat het voor mij al mis.

Je kunt er van alles van vinden, maar mijn mening is dat van Geel geen beste onderhandelaar is wat betreft uitgaande transfers. Leuk die liefdadigheid, maar je gaat met zevenmijls passen tegelijk achter lopen op Ajax en Psv. Kijk nu zelfs waar AZ zijn spelers voor verkoopt. Wanneer is dat voor het laatst gelukt bij Feyenoord?

Om nog maar te zwijgen over het scouting apparaat. Worden veel oud spelers terug gehaald, veelal zonder restwaarde. Heel creatief, maar weinig zakelijke waarde.

1 augustus 2018 om 10:22

Serieus, wat denk je nog dat Feyenoord kan vangen voor Jones. Het is niet dat hij Buffon heet ofzo. Nee het is gewoon een mooi gebaar, Jones heeft de vraag neergelegd of hij weg mag en Feyenoord heeft gewoon ja gezegd. Als ze nee hadden gezegd had hij zijn contract uitgediend en heb je een sikkeneurige keeper op de bank zitten wat het team niet ten goede komt. Je betaald zijn loon niet meer en je hebt een super jong talent als Keeper, die veel meer gaat opleveren in de toekomst dan dat Jones nu kan opleveren. Ik zeg win-win.

1 augustus 2018 om 10:34

Zie bovenstaand. Buffon of Jones, geld is geld. Zeker als je als Feyenoord zijnde een inhaalslag te maken hebt.

Als bijlow een goede wedstrijd tegen psv keept staat hij de komende tijd onder de lat, als hij slecht keept zal vermeer er in staan, ik denk dat tegen psv een belangrijke wedstrijd is voor bijlow

1 augustus 2018 om 09:46

Vermeer staat voorlopig nog aan de kant met een blesure. Dus krijgt Bijlow gelukkig langer de tijd om zich te bewijzen. Je kan niet op 1 wedstrijd afgaan.

Jones is transfervrij gehaald
El Ahmadi voor een appel en een ei teruggehaald van de club waar ze eerst een mooie transfersom van hebben gekregen.
Kan verwachten dat bij onderhandelingen een clausule in contract is gezet transfervrij of lage vertreksom .
Jones over de top en over foutjes maken,kan mij nog wel enkele herinneren van Vermeer.
Is niet wedstrtijdfit dus begint Bijlow,die absoluut talent is.
En inderdaad is van de sar ook zo niet begonnen.
Vermeer is ook done!!

2 augustus 2018 om 01:49

Precies dat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 jaar
8 fans
Keeper

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren