‘Overmars verhoogt bod op Pedrinho met honderd procent’

Vrijdag, 20 juli 2018 om 19:45Dominic Mostert • Laatste update: 12:09

Ajax geeft de strijd om Pedrinho niet op. Volgens de Braziliaanse journalist Paulo Cezar de Andrade Prado heeft directeur spelerszaken Marc Overmars een nieuw bod van twintig miljoen euro uitgebracht, nadat een eerder bod van circa tien miljoen euro werd afgewezen. Corinthians wil echter nog altijd niet meewerken en heeft Ajax opnieuw een 'nee' verkocht.

Toch lijkt de kampioen van Brazilië niet meer zo onvermurwbaar als voorheen. Donderdag schreef Globoesporte dat Corinthians pas zaken wil doen als Ajax met een bod van omstreeks vijftig miljoen euro komt: dat is de contractueel vastgelegde afkoopsom van Pedrinho. Volgens de meest recente berichtgeving is de club nu bereid om te luisteren als de Amsterdammers in de buurt van dertig miljoen euro komen met een bod.

Volgens de Braziliaanse journalist heeft Corinthians zelf het nieuws over de belangstelling van Ajax laten lekken. Daarmee zou de club de indruk willen wekken dat men het onderste uit de kan wil halen voor Pedrinho. In werkelijkheid zou de soep niet zo heet worden gegeten als zij wordt opgediend. Corinthians beseft dat vijftig miljoen euro een te hoge vraagprijs is voor de twintigjarige aanvaller.

Pedrinho, veelal gebruikt rechtsbuiten, staat nog twee seizoenen onder contract bij Corinthians. Hij promoveerde vorig seizoen naar het eerste elftal, maar is nog niet uitgegroeid tot basisspeler. Wel kwam de linkspoot al tot 23 competitieduels voor de Braziliaanse grootmacht, die vorig jaar kampioen werd. In die duels scoorde Pedrinho niet en gaf hij geen assists.


Poll

Denk je dat Ajax kans maakt op de komst van Pedrinho?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

185 reacties (laatste reactie door constant kante)

Kan me veel voorstellen over hoe ver Overmars wil gaan maar dit is toch echt een fabel eerste klas.

20 miljoen voor een relatief onbekende spelers legt zelfs Overmars niet op tafel.

20 juli 2018 om 19:55

Neres werd ook gehaald na slechts 8 wedstrijden voor het eerste van Sao Paulo, was toen 12 miljoen.

20 juli 2018 om 21:07

Dit is gewoon de nieuwe tijd. Ajax kan gewoon tussen 10 en 20 uitgeven voor een nieuwe speler, waar de overige clubs in NL op 5 a 10 mikken als max max.

Ajax is gewoon hard op weg om de Bayern van NL te worden. Nu investeren en met wat rust, opleiding, succes, worden al deze aankopen bij elkaar voor winst verkocht.

Bij de een verlies je wat, bij de ander win je (een hoop).
Dus what's the matter?

Ik denk wel degelijk dat de rivaliserende clubs zich zorgen moeten gaan maken, want misschien is dit komend seizoen nog niet direct zichtbaar, maar als Ajax zo door investeerd de komende 3 jaar is Ajax definitief los van de rest.

20 juli 2018 om 21:52

Bayern scout vooral in de top van Duitsland. Ze kopen vooral de sterren van hun concurrenten weg. En met Labyad, Schuurs en Bande praat je over een hele andere categorie. Dus dit opkopen heeft niets met Bayern te maken maar lijkt meer op Manchester City.

21 juli 2018 om 00:09

Ajax het Bayern van Nederland? Kappen met die shit. 4 jaar op rij meedoen voor spek en bonen. Houd je eens gedeist joh.

21 juli 2018 om 00:19

Zegt degene wiens club 18 jaar geen enkele echte prijs had gewonnen... Ajax is steeds tweede geworden en heeft vorig jaar de halve finale gehaald. Om eerlijk te zijn, deed me dat meer dan de landstitel. En bij Ajax wordt de tweede plaats in de Eredivisie niet gevierd...

21 juli 2018 om 00:48

Blijft gewoon staan wat fr12jules zegt. Spek en bonen. En 18 jaar geen enkele prijs? Vertel, wie had de laatste Europese prijs ?? En hoe lang geleden? Zonde dat je een Nederlandse club zo haat!

21 juli 2018 om 01:35

Ik haat geen enkele club. Zeker geen club als Feyenoord die in mijn ogen een eenhoorn heeft gezien toen het kampioen werd. De beker noem ik geen echte prijs. En nogmaals, welke zichzelf respecterende club heeft ooit een tweede plaats gevierd? LOL

21 juli 2018 om 06:14

Clubs weet ik niet, maar waarschijnlijk stond jij ook te juichen in 2010 toen Nederland.. jawel.. 2e werd. En dat werd gedaan met een huldiging in.. Amsterdam

20 juli 2018 om 20:05

Iemand trouwens een idee hoe betrouwbaar deze bron is?

20 juli 2018 om 20:10

Ik hoop zeer betrouwbaar want die beelden van hem zijn echt belovend 😍😍. Heeft wat van neymar back in the days. Ik wacht eigenlijk op Rugu voor meer info

20 juli 2018 om 20:19

Wat betreft nieuws rondom Braziliaanse spelers schijnt Globoesporte de meest betrouwbare bron te zijn. Ik denk dat je er wel vanuit kan gaan dat dit bod inderdaad is neergelegd bij Corinthians..

20 juli 2018 om 20:20

Lee112

"heeft wat van neymar back in the days."

Eh, ik hoop alleen niet die scharensliep toestanden die ik Neymar in zijn begincarriere voortdurend zag maken, met vijf tot tien scharen achter elkaar de hele tijd??

20 juli 2018 om 20:32

Nee meer qua lopen, kappen en draaien. Obv YouTube zie ik hem juist geen onnodige tricks doen, maar nogmaals is maar YouTube

20 juli 2018 om 21:04

Ah, okay thanks!
Ik ken deze speler niet, dus laat me verrassen.

21 juli 2018 om 03:41

Had niet verwacht dat het zo "serieus" was. Mag best komen, want op links missen we een vleugelflitser, maar aan de andere kant wordt het dan wel heel overvol.

21 juli 2018 om 16:13

Wacht even...een buitenspeler die niet altijd basis staat, 23 games heeft gespeeld nul goals en nul assists Hm
50miljoen, 30miljoen, 20miljoen?! Kom op man dit kan echt niet waar zijn!

Lekker bezig Overmars😁.. kampioen worden en champions league spelen aankomend jaar moet het doel worden en alle middelen moet je grijpen die deze kans vergroten.

20 juli 2018 om 19:58

Kampioenschap mag je toch wel verwachten ja met al dat geldgesmijt.
De CL is vooralsnog ver weg.....eerst nog even een paar voorrondes met als laatste heuvel waarschijnlijk een "grote" club al lijkt Sturm Graz mij nu al minstens gelijkwaardig.

20 juli 2018 om 20:21

Alleen maar positiviteit lees ik bij dit bericht.
Dat "geld-gesmijt" valt volgens mij reuze mee, als je ziet wat ze bij de laatste uitgaande transfers hebben geïnned.
Als ze het op de bank laten staan is het niet goed, als ze gerichte versterkingen halen met ervaring is het ook weer afzeiken geblazen.
Hoop wel dat je een beetje kan genieten van je weekend

20 juli 2018 om 20:36

als deze aankoop zou komen heeft ajax deze zomer al rond de 70 miljoen uitgegeven aan transfers.dat mag je best smijten met geld noemen in de eredivisie is meer dan 2x zoveel als het record van psv en feyenoord in een zomer..
hopen dat het wat is want de voorhoede van ajax kan wel een kwaliteits impuls gebruiken.

20 juli 2018 om 20:38

Njaa ik zag al dat je 'grote club' tussen de '' schreef.. Maar doordat alle grote competities alle clubs al rechtstreeks hebben kunnen plaatsen. Zal Ajax vrijwel ten alle tijden een geplaatste status hebben. De ietwat 'kleinere' grote clubs die je bedoelde.. Waar Ajax het als vanouds moeilijk mee heeft, zullen nu ook sneller een geplaatste status hebben. Denk dat het wel mee valt.

20 juli 2018 om 21:51

Stel dat Ajax en FC Basel doorgaan zijn ze beide geplaatst en lood je:
Standaard Luik, Spartak Moskou, Slavia Praag pf Fenerbahçe.
De winnaars van die rondes moeten ook weer tegen elkaar dus voordat je CL haalt krijg je wel met een grotere club als Benfica, Dinamo Kiev of Basel te maken. Het is dus zeker niet makkelijk om je te kwalificeren.

Laat alsjeblieft zitten. Neres doet het prima daar en het is te veel geld voor een reservespeler. Zo indrukwekkend zijn de statistieken niet.

20 juli 2018 om 20:00

Obv een YouTube filmpje wat ik net heb gecheckt kan hij ook op links. Technisch heerlijk en een goeie dribbel. Tuurlijk is YouTube, maar ziet er prima uit. Lijkt ook een oog te hebben voor een voorzet. Hem halen indien Ziyech verkast waardoor tadic op het middenveld kan en we 2 Brazilianen hebben op de flanken

20 juli 2018 om 20:23

Zo lijkt El Hamdaoui ook een wereldtopper wanneer je naar zijn youtube filmpjes en goals kijkt.

20 juli 2018 om 20:34

Klopt, maar is enige wat ik van hem zie. Kan niet anders voor mij

20 juli 2018 om 22:12

Neres had ook geen beste statistieken op het moment dat hij gehaald waard. Beetje vertrouwen in de scouts kan geen kwaad ze hebben een hoop goed werk geleverd laatste jaren. Neres zal ook niet langer dan een seizoen blijven en dan al een vervanger hebben lijkt me het ideale scenario

Als dit waar is dan lijkt Ajax echt los. Ongekend veel uitgegeven dan, ben benieuwd voor welke positie hij komt. Ik hoor vooral voor de linksbuiten en dat zou ik zeker toejuichen, 20 miljoen is een risico maar wat mij betreft gaan we tot 25. Heb vertrouwen in Overmars en eindelijk een keer het geld eruit is prima als zich dat vertaalt naar het veld.

20 juli 2018 om 20:11

Mag ik vragen waarom je dit zou toejuichen ?

"pedrinho, veelal gebruikt rechtsbuiten, staat nog twee seizoenen onder contract bij Corinthians. Hij promoveerde vorig seizoen naar het eerste elftal, maar is nog niet uitgegroeid tot basisspeler. Wel kwam hij al tot 47 optredens en 3 doelpunten voor de Braziliaanse grootmacht, die vorig jaar landskampioen werd."

3 goals in 47 wedstrijden voor een aanvaller zou ik geen 20 a 30mil voor geven. Ken de speler verder niet maar toch.

20 juli 2018 om 20:19

Maar voor het zelfde geldt 40 kansen gecreëerd en heel wat assists weten wij veel. Goals zeggen niet alles over een buitenspeler. Misschien speelt deze wel in dienst vd spits

20 juli 2018 om 20:47

Milik scoorde ook geen hol bij z'n club voor Ajax.
Younes scoorde ook geen hol bij z'n club voor Ajax.

Wat is dus precies je punt? Dat je goals gescoord moet hebben voordat je naar Ajax gaat? Dat blijkt dus gewoon geen garantie.

20 juli 2018 om 20:55

soccer

\dit juich ik toe omdat dit een behoorlijke ontwikkeling is. Dit is een stap in de goede richting. Neres was ook amper op het hoogste niveau bezig en dat is mijn favoriete aankoop sinds tijden, meer van dat juich ik toe!

20 juli 2018 om 20:55

@afcaeric;

Nou dat deed Younes na zijn komst naar Ajax nog steeds niet hoor.

20 juli 2018 om 23:10

Zijn eerste jaar scoorde Younes gewoon 10 goals, maar daarna had iedere club wel door hoe je hem uit moest schakelen met als gevolg dat die jongen nauwelijks meer scoorde.

21 juli 2018 om 00:21

Behalve dat, Younes trok wel altijd minstens twee verdedigers met zich mee.

Aan dit soort berichten kan je zien dat Ajax rustig terugkeert naar de Europese top. Dat Ajax zo makkelijk geld kan neerleggen moet de andere clubs in Nederland toch wel bang maken. Het resultaat van jaren topbeleid zonder gekke dingen.

20 juli 2018 om 19:53

Top beleid zonder prijzen lekker top dan.

20 juli 2018 om 19:57

Dat beleid begint nu pas zijn vruchten af te werpen doordat Ajax veel kan spenderen. En ondanks de matige laatste jaren is Ajax nog steeds het vaakst kampioen geworden in de laatste 10 jaar.

20 juli 2018 om 20:04

Ja en in de laatste 20 jaar heeft alleen mijn club een europese prijs gewonnen. Zo hebben we allemaal wel wat te melden false9, als we graag willen.

20 juli 2018 om 20:08

ja en over de laatste 20 jaar niet.
Het beleid werpt zijn vruchten nog steeds niet af. Tenminste ik vind dure spelers nog niet onder de noemer vruchten afwerpen gesproken. Laat ze eerst maar prijzen pakken.

20 juli 2018 om 20:08

@Dante

Volgens mij is het een logische reactie op wat dom geprovoceer, maar ik zit lang genoeg om dit forum om te weten dat jij ook beter weet dan Weiss85.

Waar De Kale Neus op doelt is natuurlijk het financiële beleid. Dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Dat mag natuurlijk ook wel na jarenlang teveel inkopen en te gematigd inkopen. Sportief was het namelijk niet altijd even goed de laatste jaren.

20 juli 2018 om 20:21

Wat is duur als je het kunt betalen ?? Mijn buurman rijdt een BMW van 180K voor mij duur voor hem zakgeld.. Tis maar hoe je het bekijkt. Ajax verkoopt spelers ook voor soortgelijke bedragen nou dan kun je het ook uitgeven

20 juli 2018 om 21:01

False9

"dat beleid begint nu pas zijn vruchten af te werpen doordat Ajax veel kan spenderen."

Als het beleid is: 'we willen in de positie komen dat we heel erg veel geld kunnen besteden', ja dan begint dat beleid inderdaad vruchten af te werpen. Als het beleid zou zijn: 'wij zijn Ajax, wij moeten elk jaar prijzen winnen", dan moeten de eerste vruchten van dat beleid nog geplukt worden.

20 juli 2018 om 21:10

Thugvz

Dom geprovoceer? Ik neem aan dat je daarmee doelt op de reactie van Dekaleneus, of niet soms?

Rustig terugkeren naar de Europese top?? Waar heeft die man het over zeg? Enig idee over welke bedragen we spreken in die Europese top? Daar gaat het niet over het spenderen van 60 miljoen, maar veelvouden daarvan.

En ook voor jou, als 'het beleid' al zijn vruchten af begint te werpen dan kan ik alleen maar concluderen dat het beleid kennelijk gericht was op het in een positie komen om veel geld te betalen. Maar wellicht zou het beleid erop gericht kunnen worden om prijzen te winnen, want die vruchten zijn natuurlijk helemaal nog niet geplukt. Laten we dat eerst eens even afwachten en daarna bezien of incidentele Europese successen haalbaar zijn. En die Europese top daar kun je echt beter niet over praten. Die draaien omzetten van 500 miljoen en meer. In een kleine markt zoals Ajax ga je dat niet realiseren, punt uit.

20 juli 2018 om 21:36

@constant kante
ik denk dat thugvz doelt op de reactie van weiss85

20 juli 2018 om 22:24

Haha, ja en in de laatste 20 jaar is er maar 1 club in NL en dat is ajax niet en feyenoord zeker niet!

20 juli 2018 om 22:26

Dat is psv...

20 juli 2018 om 23:16

"dat beleid begint nu pas zijn vruchten af te werpen doordat Ajax veel kan spenderen."

Alsof dat de afgelopen jaren niet kon? Ajax heeft dit seizoen al voor 42 miljoen gekocht, vorig seizoen voor 28 miljoen en het seizoen daarvoor voor 34 miljoen.

21 juli 2018 om 00:52

Het gaat wel degelijk zijn vruchten afwerpen. Ajax kan nu dure aankopen doen, die ook meteen voor de basis gehaald worden. Blind word gekocht en is meteen een basiskracht, die beter is dan wat er stond. Zelfde geldt voor Tadic.

21 juli 2018 om 07:41

Ik ben benieuwd hoe PSV dit transfer window door komt.
Wat vertrekt er nog nu de selectie al niet zo breed is, gelukkig was er maar weinig interresse in Jeroen Zoet ..

20 juli 2018 om 19:56

Met dit soort bedragen is het potje geld in Amsterdam ook zo leeg hoor. Ik, als PSV supporter, maak me geen moment druk om de kooplust of financiële armslag van onze amsterdamse vrinden. Het geld is er al jaren, ze laten het nu rollen maar vooralsnog beginnen alle ploegen op nul punten en vind ik het rijkelijk voorbarig om nu al victorie te kraaien

20 juli 2018 om 20:01

Lol op nog wel. Bij lange na niet.... Voor de rest eens. Iedereen begint met 0

20 juli 2018 om 21:09

Voordat dat geld op is hen je waarschijnlijk ziyech en misschien frenkie verkocht en dan is het weer aangevuld

20 juli 2018 om 21:12

afcajaxdc

Maar in dat geval moet je nog wel in lengtes van jaren hele hoge salarissen betalen, want die contracten lopen nog een paar jaar door. En dan is die pot alsnog weer snel leeg, zeker als je nog een seizoen draait als afgelopen seizoen, met een teruggelopen omzet én het gemis aan inkomsten uit Europees voetbal. Want op transferinkomsten kun en mag je niet je begroting baseren.

20 juli 2018 om 21:20

Jaa zo werkt dat dus niet...

Ajax heeft ieder jaar een vast bedrag voor de salarissen klaarliggen, dat geld "raakt" niet op.

21 juli 2018 om 08:41

Alleen gaat dat vaste bedrag omhoog aangezien het salarisplafond er af is bij Ajax. En geld heb je niet klaar liggen, dat moet eerst binnen komen.

20 juli 2018 om 19:56

Terugkeren naar de Europese top door een speler an 20 mio aan te trekken? Nou dat betaalt het rechter rijtje van de PL ook met gemak voor een speler.

Laten we eerst het seizoen maar eens afwachten om te kijken waar Ajax echt staat. Dat ze goed hebben ingekocht is zeker waar. Maar de Europese top zijn toch echt nog heel ver van verwijderd.

Ik denk dat het ook wel meevalt dat andere clubs in Nederland bang zijn. Elk jaar roepen jullie dat je titelkandidaat nummer 1 zijn de beste selectie hebben e.d maar de resultaten zijn er niet geweest.

20 juli 2018 om 19:56

Laten we niet op de zaken vooruit lopen. Laten ze eerst maar eens dit seizoen laten zien waarom ze dat geld heb è uitgegeven.

20 juli 2018 om 20:00

Het kan ook overkomen als paniek, omdat ze de afgelopen 4 jaar geen prijzen hebben behaald. Het smijten met geld om zo het gewenste kampioenschap te kopen. Ajax moet nu wel kampioen worden. Hier komt nu alleen maar extra druk, terwijl de concurrentie minder druk zullen hebben. Als ze geen kampioen worden, dan heb ze gefaald. Gaan ze het volgende seizoen dan weer miljoenen uitgeven?

20 juli 2018 om 21:04

Ik snap wat je bedoelt, maar vind het een rare redenatie. Ajax heeft het geld en kan het nu uitgeven. En zodra ze dat doen dan is het paniekerig omdat ze al jaren geen prijs hebben en komt er extra druk op te staan. Moet Ajax dan juist niet het geld dat ze hebben besteden zodat er minder druk op de ploeg staat? Misschien dat er nu pas echt zo veel uitgegeven kan worden.

20 juli 2018 om 21:21

Ik vind het een hele logische redenatie. Ajax kon al jaren geld uitgeven en deed het niet. Met het beleid wat ze in gedachte hadden wonnen ze te weinig prijzen. Nu beginnen ze met geld te smijten omdat het niet ging zoals ze dachten. Er heerst wel een soort paniek na al die onrust met trainers en in de staf. Het enige om dat doen te vergeten is prijzen winnen.

20 juli 2018 om 21:47

@elmo1908
Volgens mij kon Ajax niet al jaren geld uitgeven aangezien er eerst gesaneerd diende te worden. Daarnaast is Overmars ook nog wel eens tegengehouden door de vorige RvC om bepaalde transfers te doen.

20 juli 2018 om 22:55

@q_asd1975
Ajax heeft al minstens 2 jaar een EV van meer dan 100 mln. .
Dus de redenatie van Elmo & Yellowblacks is helemaal niet zo raar.

Aan de andere kant; je hebt het zelf verdiend... who cares... Als je het kan doen, moet je het zekeer niet laten.

Echter: ontkennen dat het vorig jaar of het jaar daarvoor niet mogelijk was is wat dommig.

20 juli 2018 om 23:16

@njfromvol
"echter: ontkennen dat het vorig jaar of het jaar daarvoor niet mogelijk was is wat dommig."

Wat ik persoonlijk dommer vind, is niet eens het feit meenemen dat Overmars geremd werd door de vorige Rvc.

Btw: ik ben er niet op uit om mensen dom te noemen want dat zorgt vaak voor dat een gesprek niet normaal meer kan verlopen.

20 juli 2018 om 23:29

Ik reageerde op je eerse zin en dat vond ik niet -laten we dan zeggen- handig.

Edit: Buiten het feit dat ik het enorm hypocriet vindt mij de les te lezen en je vervogens aan hetzelfde schuldig te maken, Bah ...

21 juli 2018 om 00:24

@NJ, meestal heb jij heel goed beargumenteerde reacties maar in dit geval neem je niet mee dat de RvC en het TH vaak een veto uitspraken over de aankopen.

21 juli 2018 om 00:31

@njfromvol
Geen idee hoe jij mijn eerste zin leest want er staat duidelijk: "volgens mij...". Hiermee geef ik aan dat ik dacht dat Ajax eerst moest saneren. Daarnaast heb ik het niet gehad over de redenatie van elmo1908 (en al helemaal niet van yellowblacks) en dat ik die raar zou vinden. Dat raar vinden schuif jij zomaar in mijn schoenen. Ga dan vervolgens niet verongelijkt doen als jij een soort van koekje van eigen deeg krijgt.

Ik reageerde puur op elmo1908 om aan te geven dat naar mijn weten Ajax eerst moest saneren en dat daarnaast Overmars door de vorige RvC af en toe werd tegengehouden om hogere transfersommen neer te tellen.

Overigens is naar mijn weten (!) transferbudget van Ajax niet direct gerelateerd aan het Eigen Vermogen van Ajax. Ajax heeft bijvoorbeeld eerste helft boekjaar 2017/2018 (1 juli 2017 t/m 31 dec 2017) nog een operationeel verlies geleden. Het eigen vermogen dient volgens mij (!) als een mogelijke buffer om financiã«le tegenslagen op te vangen en niet om direct versterkingen voor Ajax 1 te halen.

Overigens is Eigen Vermogen een boekhoudkundige term om bezittingen aan te geven maar het geeft als ik me niet vergis (!) niet het direct besteedbaar vermogen aan.

21 juli 2018 om 00:34

Kyle, nogmaals ... Ik reageerde op de opmerking dat er eerst gesaneerd moest worden. Dat was in de tijd van die charlatan van Van Den Boog. Dat ware inderdaad zware tijden voor Ajax.
Al minstens sinds 2 jaar is Ajax financieel gezien de gezondste club van Nederland. Om dan te roepen dat er in 2017 of 2016 niet geinvesteerd kon worden omdat er gesanaeerd moest worden is ernstig bezijden de waardheid.

Ik ben er verder heel simpel in: Ajax heeft het geld en ze hebben het "eerlijk" verdiend (en dan bedoel ik geen rare constructies, steun of wat dan ook). Prima dat ze het vervogens uitgeven. Ik begreep al niet waarom ze dit middel (geld)niet al jaren eerder hadden ingezet.

ga echter niet zeggen dat je vorig jaar nog moest saneren ... onzin ...

21 juli 2018 om 00:35

@q_asd1975

Heb dan eerst je feiten op orde.

Edit: Eigen Vermogen in zeker niet gerelateerd aan je transferbudget, maar is wel een graadmeter voor je financiele gezondheid en bepaalt mede wat je uit kunt geven.

Ga nu aub nu niet de bijdehante jongen uit te hangen door er een technische discussie van te maken. Laten we terugkeren naar je initiele opmerking dat Ajax moest saneren in '16 en '17. Dat is ernstig bezijden de waarheid. (zie hierboven).

21 juli 2018 om 01:36

@njfromvol
*zucht*

eerst komen met "heb dan eerst je feiten op orde" en vervolgens mij uitmaken voor "bijdehante jongen" terwijl jij degene bent die met allerlei insinuaties en opmerkingen komt inzake mijn schrijven.
Je had niet eens jouw feiten op orde door alleen in te gaan op mijn eerste zin. Vervolgens begin je dingen in mijn schoenen te schuiven die ik niet heb geschreven. Vervolgens noem je mij dommig. Daarnaast begin jij over het feit dat Ajax een bepaald Eigen Vermogen heeft en daardoor eerder grotere transfersommen had kunnen overleggen maar geeft nu zelf aan dat er geen direct verband is.

Misschien schrijf ik het dan niet duidelijk maar Elmo1908 had het over "al jaren" zonder specifieke jaartallen te noemen. Ik was het daar niet mee eens aangezien Ajax niet al jaren geld kan uitgeven. De sanering begon in 2012. Jij komt nu met jaren '16 en '17 maar waar schrijf ik over '16 dan wel '17?
Tot voor kort werd Overmars door de RvC tegengehouden om extreem hoge transfersommen neer te leggen. Dat was sowieso de reden dat Overmars vorig seizoen nog tegengehouden inzake Richarlison.
Waarschijnlijk nam jij aan dat ik bedoelde dat Ajax in 2017 nog aan het saneren was maar dat heb ik niet geschreven. Kyle begrijpt klaarblijkelijk wat ik bedoelde.
Ik snap niet zo goed waarom jij allerlei dingen aanneemt die ik niet heb geschreven zoals dat ik zogenaamd de redenatie van Elmo1908 (of Yellowblacks) raar zou vinden of dat Ajax in '16 en '17 nog aan het saneren zou zijn. Ik heb dat toch echt niet geschreven. In mijn ogen heeft iedereen recht op zijn/ haar eigen mening maar ik wilde Elmo1908 alleen laten weten dat ik het idee had dat de financiã«le situatie van Ajax niet al jaren rooskleurig genoeg was om grote bedragen uit te geven en dat daarnaast (daarna) de RvC geen hoge transfers toestond.

Daarnaast blijft het punt dat het Eigen Vermogen een leuk boekhoudkundig gegeven kan zijn en een indicatie kan zijn over de financiã«le situatie van een bedrijf maar dat betekent niet dat het direct beschikbaar dan wel besteedbaar vermogen is. Ik heb geen idee waar het Eigen Vermogen van Ajax uit is opgebouwd maar een groot deel van de betreffende activa zal vastliggen en niet aangewend kunnen worden voor transfers.

21 juli 2018 om 01:56

@q_asd1975

Blijkbaar word jij net zo moe van deze discussie als ik ...

Ik ga nog op 1 punt in van je hele betoog, want ik heb ook nog wat slaap nodig vannacht. Verder geloof ik het wel (ook: **zucht**)

" Ik heb geen idee waar het Eigen Vermogen van Ajax uit is opgebouwd maar een groot deel van de betreffende activa zal vastliggen"

Maar liefst 150 mln van het EV van Ajax (op te zoeken in het jaarverslag 2017 bestaat uit vlottende activa. Dat wil niet zeggen dat je het vrolijk aan van alles en nog wat is uit te geven, maar het betekent wel dat het tot de liquide middelen behoort en niet uit zaken e/o personen die eerst verkocht moeten worden. Kortom: Ajax is -naar Nederlandse begrippen- behoorlijk rijk (sterker: de rijkste club van NL ... al jaren). Volledig op eigen kracht waarvoor hulde!.
Niet downplayen, maar blij zijn dat het eindelijk eens aangewend wordt.

21 juli 2018 om 06:59

@njfromvol
bedankt voor het uiteenzetten van waar de EV van Ajax uit bestaat.
Ik ben gematigd blij dat het eindelijk aangewend wordt want wil zeker niet dat Ajax wederom financieel in de knel komt.

20 juli 2018 om 20:04

Teveel spelers kopen heeft nooit een positief effect gehad in het eerste a tweede jaar. Zie de Spurs na het verkopen van Bale en Liverpool na het verkopen van Suarez. Je moet echt spelers kopen die binnen het systeem van de coach passen en niet kopen omdat het "topspelers" zijn voor competitiebegrippen.

20 juli 2018 om 21:27

Toen je over Liverpool begon moest ik even glimlachen, wat hebben die zich toen mooi bezeikt met Andy Caroll als nieuwe aankoop. Die man kwam voor 40 miljoen euro als opvolger van Fernando Torres.

20 juli 2018 om 21:50

Oh ja verdorie zeg, ben bijna vergeten toen Liverpool Fernando Torres verkocht. Toen gingen ze ook gekke spelers kopen, zoals Downing, Charlie Adam, Caroll (wat echter wel heel goed met Newcastle, maar totaal geen type Fernando Torres), etc.

20 juli 2018 om 20:08

DeKaleNeus..aan dit soort reacties kun je zien hoe voorbarig ajacieden altijd zijn. Het seizoen moet nog starten en men is al kampioen, en jij maakt het nog bonter door te zeggen dat ze ze gelijk Europese top zijn. Als de 2 duurdere 'topaankopen' zoals jullie ze noemen echt top waren hadden ze nu wel bij bijv. Arsenal gespeeld en niet in NL. Wacht eerst maar eens af of je 'elftal hebt dat voor elkaar wilt vechten, wat PSV en Feyenoord misschien juist wel hebben.

20 juli 2018 om 20:19

het is echt absurd, laat ze nou maar eerst aanhaken aan de europese subtop lol. geld zegt niet alles. southampton and Swansea zijn ook niet echt de armste clubs. met de markt van nu betaal je sowieso al meer geld voor minder kwaliteit dan 4/5 jaar geleden.

20 juli 2018 om 20:22

Haha echt hè. Europese top, verschrikkelijk die misplaatste arrogantie. Wat is überhaupt je definitie van Europese top? 20 miljoen bieden op een ventje dat nog helemaal niks heeft laten zien en 3 keer scoort in ruim 40 wedstrijden? Als dat je definitie is, is je clubje inderdaad Europese top.

20 juli 2018 om 21:49

Europese top niet. Maar Europese subtop zal aan mooi zijn. En met het grote succes in de EL wilt Ajax duidelijk meer.

20 juli 2018 om 20:15

Of je kan aan deze berichten zien dat het paniek is in amsterdam, en dat nog een jaar zonder prijzen niet door de beugel kan. Overmars vecht maar voor 1 ding op dit moment, en dat is zijn eigem baantje

20 juli 2018 om 20:31

Hahah nu is het ineens weer topbeleid, na jaren moord en brand schreeuwen. En rustig terugkeren naar de europese top vanwege deze bedragen? Hahaha! Iedere doorsnee Premier League club geeft meer uit...

20 juli 2018 om 20:35

Na het vertrek van Wim Jonk was de invloed van eigen jeugd al op de achtergrond verdwenen. Maar nu lijken alle remmen los. Ook zonder deze mogelijke zoveelste aankoop ziet de basis van Ajax er uit als die van een koopclub.

Onana (150 k) Kristensen (5.5 m) de Ligt (j) Blind (16 m) Tagliafico (4 m) Tadic (12m) Ziyech (12m) F. de Jong (tv) Neres (12m) Dolberg (270 k) Bande (8,5m)

Bank: v Leer Wober Schuurs Sinkgraven S. de Jong Labyad Schöne Huntelaar (aankopen)
Veltman Vd Beek Eiting (jeugd)

Dat maakt 18 aankopen om 4 eigen jeugd. Is dit het resultaat van Cruijfs fluwelen revolutie?

20 juli 2018 om 20:44

Je weet dat jc juist wilde dat jeugd van buitenaf werd gehaald? Onana, Frenkie, dolberg , begonnen ook in de jeugd.... zelfde geldt eigenlijk ook voor Siem en blind is weliswaar gekocht, maar Ajax opgeleid. Maar goed al was niemand jeugd who cares? Kwaliteit moet spelen.

20 juli 2018 om 20:55

De Ligt, Blind, Dolberg, Siem de Jong, Veltman, Van de Beek, Eiting en Mazraoui zijn allemaal eigen jeugd. En volgens mij Onana ook nog eens. 9 in totaal dus.

En het is altijd gezeik. Kiest Ajax voor jeugd en weinig uitgeven zegt iedereen je hebt niks aan het geld op de bank het moet op het veld staan.

Geef je geld uit krijg je te horen dat het ten kosten gaat van eigen jeugd.

Het is nooit goed.

20 juli 2018 om 21:04

Onana is alleen eigen jeugd als de jeugdafdeling van Ajax Barcelona heet. Dolberg mag je volgens de regels jeugd noemen maar had nog net geen rijbewijs toen ie naar Amsterdam kwam.

20 juli 2018 om 21:25

Van de Beek komt echt niet op de bank te zitten hoor. En Veltman zit voorlopig geblesseerd op zijn eigen bank thuis.

20 juli 2018 om 23:46

@leb0wski

Waar heb je het over? Ajax koopt in alle leeftijdscategorien. Onana is gekocht voor jong Ajax, Dolberg en Frenkie hetzelfde.

Waarom willen niet Ajacieden dit elke keer maar niet begrijpen? Eigen jeugd betekend dat je een speler vroeg haalt en zelf verder opleid, niet dat een speler vanaf de E-tjes bij de club zit.

De officele Uefa definitie is ook vrij duidelijk, drie jaar bij een club voor iemand 21ste wordt als eigen jeugd gezien.

20 juli 2018 om 21:00

Ik durf rustig te beweren dat het ze bij PSV absoluut niet dun door de broek loopt. En als deze knul ook nog zou komen hebben ze er toch een flink deel van het spaargeld doorheen gejaagd wat ook weer terugverdiend moet worden. Zo storm loopt het momenteel niet voor de ajacieden voor de bedragen die Overmars wil zien.

20 juli 2018 om 21:11

Alsof jij weet wat ze hebben gespaard afgelopen jaren . Iets hopen en het als feit brengen blijft toch een kunst. Denk niet dat ajax onverantwoord geld gaan spenderen aangezien ze hier jaren voor hebben moeten sparen.

20 juli 2018 om 21:16

Zo storm loopt het wel, maar Ajax werkt simpelweg niet mee. De Ligt mag niet weg, maar die levert meer dan 50 miljoen op. Frenkie de Jong gaf zelf aan dat er concrete interesse is. Wekenlang werd er gecommuniceerd door zowel Nederlandse media als Spaanse dat Barca bereid is om een erg groot bedrag voor hem neer te leggen. Op Dolberg is 50 miljoen afgewezen vorig jaar. Alleen voor Ziyech gaat niet de 40 miljoen betaald worden die Ajax zou willen, maar daar krijg je met een vertrek van Fekir straks alsnog een miljoen of 20/25 voor. Voor Kluivertje kregen ze zelfs al 18 miljoen. Als Ajax zou willen dan schreef het 150 miljoen bij deze zomer, maar dan verkoop je je beste spelers. Verkoop je een De Ligt in de winterstop of volgend seizoen dan heb je al deze transfers alweer terugverdiend. Zo dramatisch is het dus allemaal niet dat Overmars het spaarpotje aanspreekt.

20 juli 2018 om 23:19

@cartmann

Het jaarverslag van Ajax is openbaar en daar is het Eigen Vermogen (laten we dat even voor het gemak 'de spaarpot' noemen), gewoon benoemd.

20 juli 2018 om 21:13

Ajax gaf vorig jaar ook 2x meer uit dan PSV. Laatste werd gewoon afgetekend kampioen. Kampioenselftal koop je niet, maar smeed je.

20 juli 2018 om 21:24

Gek hè, als je voor 81 miljoen verkoopt.Beetje simpele opmerking.

20 juli 2018 om 21:29

PSV kende vorig seizoen meer spelersmutaties ten opzichte van 2016/2017 dan Ajax volgens mij, dat terzijde. Dat Ajax voor twee spelers hele hoge transferbedragen heeft gekregen doet daar niks aan af.

20 juli 2018 om 22:26

Ajax komt hiermee echt niet terug bij de Europese top. Waar die per week 5 stappen zetten, doet Ajax er in 1 jaar toevallig 1. Ajax gaat echt Nooit meer aanhaken bij de Europese top. Hoe jammer ook voor het Nederlands voetbal

21 juli 2018 om 00:19

Je gelooft toch zelf niet echt dat Overmars 20 miljoen zou bieden?
Dat is echt veel te veel voor een jongen die het allemaal nog maar moet laten zien. Als Ajax meer dan 15 gaat betalen schieten ze echt hun doel voorbij.

21 juli 2018 om 08:36

Waarom bang maken? Welke topper hebben ze al gehaald dan? Tadic en Blind zijn leuke voetballers maar geen topspelers.

21 juli 2018 om 13:15

@ kaleneus... serieus Europese top? Dat ga je nooit meer inlopen tegenover de grotere competitie. (Tenzij de UEFA wat diet maar dat lijkt me niet).
Je hebt ook te maken met de aantrekkelijkheid van de competitie, en de Eredivisie staat allang niet meer bij de 1e 5, dus sommige spelers komen hierdoor niet eens meer.
En waarom zou een Feyenoord en PSV bang moeten zijn voor de uitgaves van Ajax?
Het blijft (net als alle jaren ervoor) toch altijd de club die kampioen moet worden, daar worden wij in Eindhoven echt niet bang van, al spenderen 500 miljoen.

Kan iemand mij wat vertellen over deze speler, is hij dit waard want qua aanval is Ajax toch al goed bezet met Neres, Tadic, Cerny, Dolberg, Huntelaar, Bande ? T

20 juli 2018 om 19:52

47 optredens met 3 goals lijkt me zelfs in deze gekke markt wel net iets teveel... voelt trouwens wel goed om als PSV’er zijnde Ajax zoveel geld uit te zien geven. Als PSV dit jaar gewoon de groepsfase haalt krijgen ze ook lekkere bonussen erbij en als ze volgend jaar Lozano verkopen voor een hoofdprijs dan lijkt me dat wij ook meer uit moeten gaan geven om mee te kunnen. En Feyenoord ook dus ben er blij mee en hoop dat de “mickey mouse” competitie dan weer verleden tijd wordt.

Zou wat zijn😂 Heeft Marcie wat verkeerds gegeten ofzo, gaan ze eindelijk t kapitaal op veld zetten!

Dit is toch te gek voor woorden?! Heeft net een seizoen gespeeld in het eerste van corinthians waarin hij maar 3 goals maakt in 47 wedstrijden. En dan minimaal 30 miljoen vragen. Geef mij maar neres.

20 juli 2018 om 20:21

ach dat gebeurt ook hier in nederland.

20 juli 2018 om 22:39

Yagunnersya,

Neres kan ook in de spits spelen als het moet, laten ze deze speler maar eerst eens zien te halen.

Ajax is wel structureel bezig met het op peil brengen van de selectie, Maggalan ging niet door en Blind stond klaar.

Samen met de talenten die ze al hebben zou het een mooi seizoen moeten worden, hopelijk halen ze ook nog Europees voetbal binnen.

Door de WK is de selectie nog niet geheel op orde door vakanties en dergelijke.

Gaat wel de goede kant op met Ajax.

De enige reden dat Ajax zoveel investeert dit jaar is volgens mij omdat Overmars en vd Sar bang zijn voor hun baan. Nog zo'n jaar als vorig jaar en ze weten zeker dat ze weg moeten.

20 juli 2018 om 20:02

Door Overmars is er zoveel te besteden, die gaat nergens heen.

20 juli 2018 om 20:41

maar in de 6 jaar dat overmars nu bezig is heeft hij ook pas 1 kampioenschap behaalt,en dat terwijl hij altijd al veruit het meeste kon uitgeven kwa salarissen en transfer sommen.nog een jaar geen prijzen en de posities van vd sar en marc staan dan terecht ter discussie.

20 juli 2018 om 20:47

Hoe denk je dat richarlison niet in mokum speelt? Doordat Marc juist niet veel kon uitgeven. Hij werd juist tegengehouden. Nu mag hij los gaan en na jaren sparen gaat het hard

20 juli 2018 om 21:19

Lee112

Maar Lee, zou jij het dan geen aanfluiting vinden als Ajax, nádat ze zoveel geld uitgegeven hebben deze zomer, géén kampioen zou worden?? Zeg nou eens eerlijk, eigenlijk kán dat toch helemaal niet. Sowieso al Ajax, dan al die jaren met helemaal niets, vervolgens een bult geld uitgeven da zijn weerga niet kent maar dan nog geen landstitel? Als er dan nog geen koppen rollen bij Ajax, dan weet ik het ook niet meer. En die van Overmars dan echt als eerste, lijkt mij. Alhoewel, Sar eerst dan, denk ik, maar Overmars zal dan snel aan de beurt komen lijkt mij. Zou volstrekt logisch en begrijpelijk zijn.

20 juli 2018 om 21:45

@constant Kante
Als Ajax geen kampioen wordt dan hoeft het toch niet het falen van Ajax zijn maar gewoon een goede prestatie van een andere club? Van mij hoeven dan zowel Van der Sar als Overmars niet weg en dus zo volstrekt logisch en begrijpelijk zou ik dat niet vinden.

21 juli 2018 om 00:18

Dit lees ik dus zo vaak. Geloof me Overmars is echt totaal niet bang voor zijn baan. Die beste man is finacieel onafhankelijk en heeft echt een godsvermogen verdiend na zijn voetbalcarrière. Ajax wilde hem hebben omdat het een op en top zakenman is met een Ajax verleden. Sterker nog als hij het gezeik zat is, zie ik hem er zo mee kappen. Overmars gaat ook niet zo maar pleiten als hij ergens anders meer centjes kan pakken.

Het is natuurlijk alleen al de vraag of dit überhaupt waar is, maar tot drie keer toe een groot bedrag voor een speler betalen in èèn transfer window is toch bijna onwerkelijk te noemen, zeker een voor een club uit Nederland. Ja, Ajax heeft geld genoeg, maar het lijkt me toch heel sterk dat hier opnieuw mee wordt ingestemd om een bedrag van dit kaliber op tafel te gooien. Door de blessure van Bande zal er een vervanger moeten komen, maar 20 miljoen? Ik ben benieuwd.

20 juli 2018 om 21:21

grasveld7\

"door de blessure van Bande zal er een vervanger moeten komen,"

Suggestie, misschien kan je een jeugdspeler vinden ergens die deze plek kan invullen? Cerny loopt toch ook nog steeds rond daar? Waarom gebruik je die niet dan?

20 juli 2018 om 21:28

Nja je zegt het zelf goed. Hij loopt ergens rond. Rennen kan ook nog net maar een groepstraining nog niet. Hij is nog steeds geblesseerd en de komende 2 maanden zal je hem sws niet in een wedstrijd zien, ook niet bij Jong Ajax.

20 juli 2018 om 21:46

Okay, dat wist ik niet. Ik dacht dat hij gewoon inzetbaar was. Een andere jeugdspeler dan, of is Noa Lang te jong en is er verder niemand?

20 juli 2018 om 22:55

Lang, Johnsen, Ylatupa, Kuhn of Gravenberch zal het worden als extra alternatief op linksbuiten. 3 ervan zijn van origine geen buitenspeler. Johnsen zijn spel tot dusverre zou hem geen plekje op mogen leveren in Ajax 1 en Kühn is volgend seizoen nog speelgerechtigd in de o19, die zal zeker eerste half jaar nog niet als optie gezien worden, naar mijn mening met Gravenberch de interessantste eruit wel.

Hoop niet dat dit waar is, de flanken zijn goed bezet, een bovendien heeft deze speler zich nog helemaal niet bewezen. Haal dan liever alsnog Magallan of een goede rechtsback. Achterin is het allemaal dunnetjes.

Dit is natuurlijk niet waar. Ik denk dat 20 miljoen voor Ajax echt het maximale is wat ze willen uitgeven en dat zullen ze alleen bij ‘zekerheidjes’ doen. Geloof hier geen hout van.

Blijkbaar is de belangstelling van Ajax voor Pedrinho dus wel serieus en 20 miljoen is ook veel geld, wat ik als Corinthians-zijnde echt wel zou accepteren. Maar ze hebben het dus blijkbaar afgewezen en verder dan dit zou ik als Ajax-zijnde dus ook niet gaan.

Pedrinho is een groot talent en kan als aanvallende middenvelder en vleugelaanvaller uit de voeten. Hij is klein en ziet er fysiek niet heel sterk uit, maar is wel erg snel, behendig en lichtvoetig en heeft ook een heel goed inzicht, waarmee hij z'n teamgenoten met goede en fraaie passes kan bereiken, terwijl hij ook regelmatig fraaie acties laat zien.

Ik zou zijn komst naar Ajax wel toejuichen, want aangezien Pedrinho ook nog als vleugelaanvaller kan spelen en ik de vleugels bij Ajax wat 'mager' bezet vind, zie ik hem dus graag komen. Maar nu Corinthians schijnbaar zelfs dit niet heeft geaccepteerd, zou ik het laten voor wat het is.

20 juli 2018 om 20:14

Dan zou ik als ik Ajax was voor Ezequiel Barco gaan. Ik kan je verzekeren dat is toch een speler met toekomst vele malen zien spelen in de Argentijnse competitie. Ook al speelt hij nu bij Atalanta United dus kan niet zeggen hoe hij daar speelt.

Ik geloof hier niks van, willen investeren oke maar 20 miljoen is al meer dan dat er betaal is voor Blind en Tadic en bij deze spelers weet je al wel wat je er aan hebt (naar alle waarschijnlijkheid) 20 miljoen voor een onbekende speler die het trouwens ook nog geeneens heeft layen zien in Brazilie (heeft nog geen vaste basisplaats) lijkt mij ondenkbaar.

Gek dat de Engelse clubs dit niet op tafel leggen voor Pedrinho , als het echt een super talent is dan had ie al lang richting de Premier League gegaan , zoals Richarlison waar Ajax ook op aan het jagen was en hij uiteindelijk voor Watford koos .
Begrijp me niet verkeerd , ik weet dat Ajax op het moment laat zien dat het ze dit seizoen menis is , maar vind dit soort bedragen voor een reserve speler echt ongelofelijk als het allemaal waar is.

20 juli 2018 om 20:06

Maar hoe weet jij nou of andere clubs geen interesse hebben? Wie zegt dat hij voor achter neres wordt gehaald ? Pure speculatie dit vz bericht

20 juli 2018 om 22:48

Forzaluca,

Ajax haalt in Zuid-Amerika de laatste jaren vaak spelers die net doorbreken, voorbeeld is Neres en ook Richarlson had Ajax graag binnengehaalt.

Echter zaten er toen nog een aantal mensen bij Ajax die dat konden tegenwerken( o.a. van Duyvenbode), anders had Marc er graag nog wat extra geld aan besteed en was hij binnen geweest bij Ajax.

20 juli 2018 om 22:57

Pedrinho stond in verleden in belangstelling van Chelsea en Barcelona probeerde eerste optie tot koop af te dingen. Hij staat dus zeker al op de radar daar, maar dit is een speler die Ajax simpelweg niet kan halen. Ja, vorig jaar met een Neres-achtige prijs had je kans gehad, nu mag je al ruim dubbele neerleggen vooraleer ze tot onderhandelen over willen gaan.

ik vind 20 miljoen al heel erg veel voor een 20 jarige die in brazilie nog geen basisspeler is, van de andere kant ken ik hem niet dus kan ik ook niet beoordelen of hij dat bedrag waard is, dus we vertrouwen maar op overmars en de scouting. laat ze maar een parel kopen dan brengt hij later meer op en ajax heeft minstens 1 jaar een topspeler

Er schijnen goeie dingen van hem verwacht te worden. Leuke speler om naar te kijken. Heeft genoeg talent en ik ben eigenlijk een beetje verbaast dat Ajax de eerste zou zijn die aanklopt. Volgens mij kon je deze jongen ook in het rijtje van de toekomst van brazilie zetten als je alle verhalen gelooft. Zou wel wat zijn als Ajax hem naar Amsterdam haalt.

Dit zou dan toch de eerste aparte aankoop van ajax zijn. Hij heeft nog maar 3 goals gemaakt en ajax heeft op die positie al genoeg spelers. Ik zou dan eerder geld uitgeven aan een echte goeie rechtsback.

Die Marc, na zo'n slechte oefencampagne nu al in paniek? Geeft vertrouwen (not) aan de spelers om met zo'n mooi team en goed aankopen er nog iemand van 20mil.naast te zetten..... komt vast goed, ga zo door en je jaagt vanzelf iedereen weg. Werk aan een team te creëren i.p.v. geld uitgeven. volgend jaar mag je weer Marc..... kun je de schade van afgelopen 6 jaar inhalen.

Geweldig dat 80% Ajacied al overtuigd is van de titel, maar in werkelijkheid alleen maar gelooft in een luchtballon, die na 5 wedstrijden waarschijnlijk al weer lek wordt geprikt.....

Lijkt me een fabel. Volgens mij kan Marc zich beter richten op buitenkansjes aan het einde van de transferperiode. Meestel scheelt het dan een paar miljoen en de selectie staat nu voor het grootste deel wel goed (helaas nog geen goede rb)

Overmars wil niet alleen kampioen worden, hij wil ook de CL winnen....

Maar ik denk niet dat dit op waarheid berust is. 20 miljoen voor een onbekende speler zonder noemenswaardige statistieken is absurd veel, zelfs voor een Overmars die op dreef is.

iedereen die aankomt zetten met het is te veel geld is een klein denkende zuinige Hollander. ajax wil terug naar de Europese top en dan zijn dit soort investeringen nodig

20 juli 2018 om 21:23

martijnovic

"ajax wil terug naar de Europese top en dan zijn dit soort investeringen nodig"

Daar zijn investeringen van 120 miljoen, per speler, voor nodig. Daar is Ajax te klein voor en zit het in een te kleine markt.

Was getekend, een realistische Hollander

20 juli 2018 om 21:51

Nee hoor niet als je ze jong koopt. Deze pedrinho word ook een topper.

21 juli 2018 om 05:30

Jij hebt m al gescout zeker

21 juli 2018 om 09:35

martijnovic

Zal vast een topper worden. Maar de kans dat het geen topper wordt, zelfs voor 30 miljoen, blijft gewoon aanwezig. Daarnaast ga je niet de Europese top halen met tieners. Dat is nou net waarom Ajax nu Labyad, Blind en Tadic haalt.

20 juli 2018 om 20:24

Met alle respect maar met dit soort investeringen ga je never nooit niet de Europese top halen. Dit zijn bedragen die degradatieclubs uit Engeland ook neertellen voor spelers.

Dus omdat Ajax nu eindelijk wat geld uitgeeft dan mogen mensen het niet teveel vinden want dan zijn ze meteen zuinig. beetje simpele gedachte

Hebben we niet ook gehoord dat Ajax ene Benedetti uit Colombia voor 8,7 miljoen zou halen? Ik wacht liever tot een betrouwbare bron rondom Ajax hiermee komt. Als VI of De Telegraaf bevestigen zou het mogelijk zijn. Het klinkt ook vrij onbetrouwbaar, 10 miljoen binnen no-time verhogen naar 20 miljoen. En bij 30 miljoen zouden ze het overwegen? Dat is totaal niet haalbaar, van een totaal ander kaliber als de 16 miljoen en de 11,4 miljoen voor Tadic. Als je toch voor boven de 20 miljoen gaat shoppen informeer eens naar Pavon, Argentijns international en gevestigde naam in Zuid-Amerika.

kan iemand mij de financiële situatie van ajax uitleggen? hun eigen vermogen is 175 miljoen oid, maar dat is natuurlijk niet allemaal cash. hoeveel zou er op de bank moeten staan?

20 juli 2018 om 20:38

Check gewoon hun jaarverslag en de liquide middelen. Is allemaal openbaar. Echter zegt geld op de bank niet alles. Kluivert verkocht voor 17 miljoen en dat geld is vast niet in 1 keer betaald door roma. Zelfde als Ajax zelf inkoopt. Ze betalen echt niet in 1 keer

20 juli 2018 om 21:25

Lee112

Voor het aankopen van spelers is helemaal geen 'cash' nodig. Transfers worden meestal in termijnen via bankfinancieringen betaald.

Overmars heeft eindelijk door dat ze door moeten pakken en nu gerichte aankopen moeten doen.Tadic,Blind etc...
Alleen moeten ze Ten Hag er wel uit knikkeren en een nieuwe coach voor de groep zetten...Ben bang dat onder Ten Hag,Ajax net zo seizoen gaan draaien als vorig seizoen.

Veel mensen hebben het erover hoeveel geld Ajax uitgeeft maar als je nu eens kijkt wat Ajax verkocht heeft de afgelopen jaren en stel dat frenki en ziyech nog weg gaan levert dit ook nog 75 miljoen op en dan staat er nog heel veel kapitaal op het veld
Wat wel een must is nu is kampioen worden en hopelijk cl halen waar daar zit heel veel geld
Ik denk dat ze daarom nu ook zo veel investeren laten we hopen dat het lukt

20 juli 2018 om 21:07

De Jong mag niet weg en voor Ziyech is nog geen concrete interesse.

Ps ze legde sulimanie ook vast voor een belachelijk bedrag tijden zijn veranderd dus 25 miljoen is niet eens gek

Het beleid van Ajax is positief aan het veranderen en moet ook wel gezien de ontwikkelingen wereldwijd. Maar 20 miljoen voor zon jongen die statistisch gezien nog niet veel heeft gebracht.... zijn er ook andere clubs met interesse zoals bij Richarlison

Leuk hoor dit forum. De ene helft ziet Ajax al in de CL finale, de andere helft stikt van jaloezie en kraakt af dat Ajax een deel van het vele aanwezige geld inzet om het team sterker te maken dan de concurrentie.
En dan vinden ook nog velen dat Ten Hag weg moet. Maar dat vonden diezelfde figuren ook toen Bosz even aan het werk was in Amsterdam.
Stelletje opportunisten. Zullen we nou eens gewoon een poosje aankijken hoe het gaat lopen met Ajax ?

20 juli 2018 om 21:43

Blijkbaar zit jij dus ook in Een van de twee categorieën dus beetje rare opmerking van je en beetje zwart wit. Dus als je kritisch bent oo eventuele aankopen ben je meteen jaloers kansloos

Ajax Kan op de lange termijn dit niet volhouden. Zelfs als Ajax zich twee of drie jaar achterelkaar voor de CL weet te plaatsen valt dit niet vol te houden.

20 juli 2018 om 21:10

Zolang ze meer verkopen dan uitgeven is er niks aan de hand. Over de afgelopen 5 jaar is de transferbalans +100 miljoen

20 juli 2018 om 21:18

Maar wanneer je duur inkoopt is het ook moeilijker ze met winst te verkopen en verder nadeel is dat er van opbouwen van een team ook weinig terecht komt. PSV heeft Lozano bijvoorbeeld die wellicht na 1 seizoen alweer vertrekt. Garanties zijn er niet in het voetbal.

Tot op heden moeten we de zuid amerikaanse scouting staf het voordeel van de twijfel geven met Sanchez en ook Neres. Maar blijft een hoop geld.

Alleen dikke knaken uitgeven zorgt nog niet voor succes. Ben benieuwd of de technische staf van deze bijeengekochte mix een succesvolle machine kan maken.

Ik vind 20mil wel iets te gortig, tis maar eredivisie hoor, tenzij je m uiteindelijk wil doorverkopen met winst. Dan is t weer wel begrijpelijk.

het is beter als ze nog een ervaren verdediger halen zodat blind op het middenveld kan.
probeer diego reyes te halen, transfervrij ervaren en 1.90 groot, afgelopen jaar bij porto geen basisspeler maar kan centraal en rechts achterin dus geeft verdedigend weer wat meer mogelijkheden en is niet te duur. aanvallend hebben we genoeg opties alleen de spitsspositie vind ik niet overtuigend bezet

Valt mij op dat Ajax op Labyat na zich nog amper roert op de NL markt.

20 juli 2018 om 21:48

Inderdaad! Dat heeft ook een goede reden. Het teveel betalen voor spelers van subtoppers was een van de redenen dat we richting de afgrond gingen jaren geleden. Ben blij dat Ajax nu een hoger niveau spelers zoekt.

Als deze speler wordt gehaald wordt het nog lastiger voor Labyad, Bande, Lang en Johnsen om aan spelen toe te komen in het eerste.

20 juli 2018 om 21:51

Lang en Johnsen mogen gestolen worden. Vooral Johnsen en Lang is een vervelend naar mannetje. Heel verwend en raar in de sociale omgang.

20 juli 2018 om 22:14

Wat ben je toch een fijne kerel jasonrhijn

Ik kan me herinneren dat vorig jaar zowat iedere Ajacied hier op VZ viel over de transfer van Lozano.
De uitspraken over gemeentecenten, koopclub etc waren toen overal te vinden.
Nu doet Ajax het en lopen ze zelf allemaal in de polonaise?
Deze jongen heeft nog niks bijzonders laten zien en dan meer dan 20 miljoen neer gaan tellen?
Complete waanzin, en het zal ze ook zeker geen kampioen maken..

Logisch dat hij veel aankopen wil doen want als Ajax weer geen prijzen haalt, wordt Overmars en Vd sar waarschijnlijk ontslagen

Woon zelf sinds 2015 in Brazilië en kom geregeld bij Corinthians. Matige speler hoor voor dat geld.

Vind het overigens erg overdreven hoe de meeste ajaxieden hier alweer spreken over een toekomstige CL, kampioenschappen, "het Bayern van NL" worden. Waar is jullie realiteitsbesef?

Blind is niets meer dan een overschatte speler die een paar jaar de veters van zijn UTD collegas heeft mogen strikken, waar RvP nog altijd aanbeden wordt als de beste spits die zij ooit gehad hebben. Ik zie hier een duidelijk verschil.

Tadic, het verschil nooit echt kunnen maken bij Southampton sinds vertrek Graziano Pelle. Hij mist zijn aanspeelpunt. Ga het eerst nou maar zien voordat het andermaal een teleurstellend seizoen wordt, de voorbereiding is weer net zo waardeloos als voorgaande jaren, ik schat PSV alweer hoger in.

Noem het provoceren, of waardeer een realist.

20 juli 2018 om 22:35

Haha ik geloof niks van wat je hiero typt 😂😂 je komt zwaar jaloers over. Iedere Ajax aankoop zit je in twijfel te nemen lol. Weet je wat Ajax is eigenlijk nep. Geen zorgen. Blind nep, tadic nep, onana nep, de ligt nep, tagliafico nep, Frenkie nep, Ziyech nep, Donny nep, neres nep en ga zo maar door.

20 juli 2018 om 22:42

Dan hoef je ook niet te reageren denk ik zo. Tevens sluit ik me volledig aan bij de rest van je opmerking. Ophemeling ten top

20 juli 2018 om 22:44

Zonder dollen, de Ligt vind ik een fantastisch talent en inderdaad wordt de rest vaak al iets over de top aangeschreven imo. Dat mag ik vinden neem ik aan. Gewoon degelijke spelers, geen fantastische voetballers, gewoon degelijk. Blind en Tadic vind ik inderdaad matige aankopen, voor dat geld had je veel meer kunnen doen, om over Pedrinho nog maar te zwijgen.

Maar we gaan het zien, doen jullie hoofdstedelingen dat ook eens voordat de CL in de dromen alweer binnengesleept is.

21 juli 2018 om 07:55

Ik weet wel wie ik hier nep vind, en dat zijn toch echt niet de genoemde spelers..

21 juli 2018 om 08:47

Alsof ik Ajax de cl inpraat. Het team is niet eens ingespeeld. Echter geloof ik in een landstitel in mei. Zal me niet verbazen als de honger bij sommige PSVers minder is voor een titel.

Eerste bericht. ze willen alleen een prijs overleggen als Ajax met 50 miljoen komt?
Dit moet dan de afkoopsom zijn? Er valt weinig te overleggen als Ajax dat bedrag neer legt. Kunnen ze hoog en laag gaan springen maar dan hebben ze 0,0 te vertellen. Natuurlijk veel te veel en ik zie Ajax niet hopeloos met geld gaan gooien. Dit zal een best bedrag zijn voor een speler in de breedte.

Na mijn idee hoeven ze toch geen aanvaller meer te halen.
Ze willen koste wat kost de Jong binnen houden, wat naar mijn idee een uitstekend idee is, maar hij zal toch ook wel veel speel minuten willen en moeten maken dan. Laat hem niet meer in de verdediging spelen, zet hem waar hij hoort, op het middenveld.

Mocht deze transfer toch door gaan verwacht ik 20-22 miljoen de absolute max is. Wat een belachelijk bedrag is voor een speler waar je niks tot nada van hebt gehoord.

Lijkt me wel theatraal spelertje a la Neymar met gemakkelijk naar de grond gaan en net doen of hij keihard geraakt is. Zal in Nederland niet gewaardeerd worden.

Ajax kan beter de zinnen zetten op een nieuwe echte spits. Buitenspelers zat. Dolberg en Huntelaar kunnen mij niet echt bekoren. Huntelaar is gewoon op en Dolberg mist het vuur en de echte mentaliteit.

Hoezo wil je zoveel geld neerleggen voor een speler die maar 3 doelpunten in 47 wedstrijden gemaakt heeft, dat is toch veel te weinig? Lopen in Nederland en België veel leukere en betere spelers rond, koop daar wat dan!

Spelers als Laudrup en Zlatan werden ook voor veel geld gekocht, in die tijd waren dat extreme bedragen,
Ik kijk nu niet meer op van 25miljoen voor een talentvolle aanvaller

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger60
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren