Blind: ‘Dat Ajax al zo lang geen kampioen is geworden, deed me pijn’

Woensdag, 18 juli 2018 om

Ajax kroonde zich in het seizoen 2013/14 voor het laatst tot kampioen van Nederland. De Amsterdammers werden toen nog getraind door Frank de Boer en het was het laatste volledige seizoen dat Daley Blind met Ajax meemaakte. In de zomer na het behalen van de landstitel vertrok de linkspoot naar Manchester United.

De inmiddels 28-jarige Blind is sinds maandagavond terug in Amsterdam en zegt dat hij het team van coach Erik ten Hag weer aan eremetaal wil helpen. “Ik ben altijd supporter gebleven. Dus dat ze zo lang geen kampioen zijn geworden, deed me pijn”, vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

“Nóg een goede reden om terug te keren om zo het kampioenschap weer terug te brengen”, vervolgt Blind, die in de krant aangeeft veel van Chris Smalling te hebben geleerd. De 54-voudig international van het Nederlands elftal vormde op Old Trafford vaak het centrale duo met de Engelse stopper.

“Die speelde weer heel anders dan dat ik dat deed. Hoe hij duels aanging bijvoorbeeld. Zo leer je van elkaar. Ik ben vooral volwassener geworden. Ik ga nu proberen om dat op de jonge jongens van Ajax over te brengen.” Blind, die minimaal zestien miljoen euro kost, speelde 141 wedstrijden voor Manchester United.


Poll

Heeft Ajax momenteel de sterkste selectie van Nederland?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door appel1004)

Als ik zijn welkomstliedje moet geloven. Over 4 jaar weer. Four more years of hurt. Correct me if i’m wrong.

18 juli 2018 om 18:48

Ik verstond "former" en dus "voormalige" jaren van pijn.

18 juli 2018 om 20:40

Als echte supporter moet het Blind natuurlijk ook pijn hebben gedaan hoe het de afgelopen jaren is misgegaan. Gelukkig wilt hij zijn steentje bijdragen aan het volgende kampioenschap. Hopelijk dit seizoen met een uitblinkende Daley. Zijn laatste 4 seizoenen in Amsterdam lukte het ons in ieder geval.

18 juli 2018 om 21:05

Four more years of hurt didn't stop me dreaming. Gaat over de afgelopen 4 jaar. Maar dat terzijde. Ik zie Blind niet als de verlosser, en ik denk hij zelf ook niet. Hij wil gewoon helpen.

Hij ziet zichzelf dus min of meer als een verlosser , grappig vind hem juist in helemaal niets een winnaar. Meehobbelen gaat wel , maar als er grote mensen voetbal gespeeld gaat worden dan haakt hij af.

18 juli 2018 om 18:47

Ik denk dat hij voor de eredivisie prima als verlosser kan fungeren. Zeker gezien ervaring die hij heeft opgedaan. Al heb hem inderdaad ook nooit echt als een leider gezien.... Maar goed, hij kan verrassen.

18 juli 2018 om 18:50

Hij was in zijn laatste jaar bij Ajax anders zeer duidelijk de leider.. Zeker nu met meer ervaring en status zal hij op een natuurlijke manier de leider van dit Ajax kunnen worden.

18 juli 2018 om 19:37

In zijn 9 seizoenen slechts 3 seizoenen onomstreden geweest, verder vrijwel moeten doen met invalbeurten, delen van wedstrijden, etc. Iedereen mag hosanna roepen incluis hijzelf, maar een verlosser van statuur is meneer niet.

18 juli 2018 om 19:40

Als je zijn baard en lange haar ziet🤔. On: denk dat Blind zeker van toegevoegde waarde zal zijn. Of dat de titel opleverd zal de tijd leren. Ik heb zin in komend seizoen.

18 juli 2018 om 20:03

Ik neem aan dat je ze Ajax periode bedoeld? En Bij laatste 3 seizoenen doelt op de jaren vanaf seizoen 2011/2012? Dan weet je ook dat hij op dat moment pas 21 jaar was, en dus op zo'n jonge leeftijd onomstreden. Niet iedereen staat vanaf zijn 17e elke wedstrijd in de basis natuurlijk he.

18 juli 2018 om 20:03

Is het angst of gewoon afgunst?

De beste speler van de eredivisie, die vier jaar heeft kunnen rijpen in een topcompetitie bij een topteam, die qua leeftijd op de beste tijd terug komt?

Ja helemaal gelijk wat een miskoop en teleurstelling gaat dat worden (sarcasm modus off).

18 juli 2018 om 20:42

Beste speler van de eredivisie? Heb ik wat gemist? Of bedoel je die neppe voetballer van het jaar van de telegraaf hahahah

18 juli 2018 om 21:43

@araman

je weet dat veel mensen Blind geen speciale voetballer vinden, dat zie je vaak ook als hij in Oranje speelt en de meningen leest. ik vind het internationaal gezien ook niet veel soeps maar ik geloof wel dat in de Eredivisie een nuttige kracht kan zijn voor Ajax

18 juli 2018 om 22:51

Beste Japie, voornamelijk mensen die niets met Ajax hebben, wat een verrassing zou dat helemaal objectief zijn?
Ik zal niet zeggen dat we praten over het niveau Kroos of Pogba of Veratti, maar in de eredivisie ben ik er blij mee.
Voor de rest heb ik geen idee voor welke club jij bent op nationaal niveau maar beweer jij dat jouw club betere defensieve middenvelders heeft?

18 juli 2018 om 23:13

@araman

dat zeg ik toch niet en ik zeg toch ook dat hij voor Ajax van waarde kan zijn. ik had het erover dat Blind op het niveau Oranje / United nooit heel veel toevoegt maar hetzelfde vind ik van bv een Strootman. en ik heb het nu puur over internationaal niveau en dan niet over Eredivisie niveau waar Blind inderdaad met twee vingers in de neus mee kan

18 juli 2018 om 23:38

Ben toch benieuwd naar je antwoord op mijn laatste vraag.

19 juli 2018 om 02:23

Japie is voor Feyenoord. Je weet wel, de internationals St. Juste en Van der Heijden.

Als je gewoon puur naar de versterkingen kijkt die Ajax deze transferperiode tot nu toe binnen heeft gehaald en de spelers die er nog rondlopen, zou je eigenlijk stellen dat Ajax titelkandidaat nummer 1 is voor het nieuwe seizoen.

Maar als Ajacied ga ik desondanks toch met een gevoel het nieuwe seizoen in, dat er goed is versterkt, maar dat dat niet meteen betekent dat Ajax kampioen wordt. Een paar jaar geleden, voor aanvang het seizoen 2011/2012, haalde PSV Mertens, Matavz, Wijnaldum, Strootman, Willems, Derijck en Tyton binnen en ze hadden al spelers als Toivonen, Pieters en Lens rondlopen, terwijl er met Labyad, Locadia en Depay een aantal jonge talenten vanuit de jeugdopleiding doorkwamen bij PSV en Fred Rutten was de coach bij PSV en PSV leek titelkandidaat nummer 1 voor dat seizoen, maar uiteindelijk werd Rutten ontslagen (en Cocu maakte het seizoen af als interim-trainer) en Ajax werd uiteindelijk met 7 punten voorsprong kampioen, terwijl PSV 3de achter Feyenoord (dat was toen het eerste seizoen van Ronald Koeman, toen Feyenoord tegen alle verwachtingen in eigenlijk zo goed presteerde) eindigde.

Ajax, of eigenlijk ten Hag, moet ervoor zorgen dat deze selectie een eenheid wordt, want hij heeft qua spelersmateriaal het beste materiaal van de Eredivisie en dat is allemaal leuk en aardig, maar als het geen eenheid is en geen team is, dan zal het zwaar tegenvallen en destijds had ik dat idee ook bij Psv, dat ze niet echt een eenheid waren.

18 juli 2018 om 19:15

Klopt, maar zoals je al zegt had PSV toen vooral geïnvesteerd in meerdere dure talenten die nog niet met de druk om konden gaan, terwijl Ajax juist een bestaande en getalenteerde groep aanvult met de ontbrekende ervaring. De groep van PSV was qua ervaring en kwaliteitsverdeling over de linies niet in balans, terwijl dat bij Ajax wel het geval lijkt.

Tsja had de directie maar veel eerder groen licht gegeven voor dit soort ervaren investeringen als met Tadic en Blind dan had de titeldroogte niet zo lang geduurd. Nu kan het opeens wel. Wanbeleid dus!

Sinds Daley weg is, heeft Ajax geen titel meer gepakt, dus wat dat betreft is het hoopgevend om hem er weer bij te hebben. Sowieso heeft Ajax nu een bizar sterke selectie staan. Ik vraag me alleen af of Ten Hag daar genoeg uit gaat halen, want met deze lineup zijn er geen excuses voor hem om zonder prijs te blijven.

19 juli 2018 om 04:21

Dat was met Siem toch ook het geval? :P

Erg veel zin in het seizoen als Ajacied. Tadic en Blind zijn heerlijke aanwinsten en ik hoop dat dit een trendbreuk is met het verleden. Elk seizoen 2 van zulke aanwinsten en we kunnen structureel aan CL gaan denken. Moet er wel verkocht worden natuurlijk maar dat zou geen probleem moeten zijn.

18 juli 2018 om 19:05

Je bent al bezig met structureel CL bezig terwijl dit seizoen nog niet eens is begonnen. Uit ervaring adviseer ik je om een kleine slag om de arm te houden, en niet gelijk van het droomscenario iit te gaan, anders gaat het alleen nog maar tegenvallen!

18 juli 2018 om 19:43

Waar haal je dit vandaan joh? Tadic heeft amper ervaring in EL, laat staan CL. Verder heeft hij in de afgelopen 2 seizoenen slechts 9 goals en ongeveer even zoveel assists afgeleverd. De oorlog ga je er inderdaad direct mee winnen...

Dit kan alléén nog naar misgaan voor Ajax dit jaar. Al die praatjes weer. 20 miljoen is veel te veel voor Blind, wordt centraal achterin geklopt door iedere spits met lengte (Johnsen, Jõrgensen etc.) Grootste vijand van Ajax blijft overigens Ten Hag. Onbegrijpelijk dat je zo'n simpele ziel je kapitaal laat vernietigen...

18 juli 2018 om 19:20

Blind en De Ligt zijn wel heel erg complementair.. De Ligt kan zich meer op het verdedigende richten en Blind het voetballende deel laten doen.

18 juli 2018 om 19:25

Gelukkig staat er nog een beest achterin die jorgensen en Johnsen opvreet in de persoonlijke duels. Blind moet door zijn slimmigheidjes voorkomen om in dit soort duels te komen, en dat kan hij! Of hij nou achterin of op 6 komt te staan voetballend en in de organisatie zal hij ongelofelijkveel toevoegen.

18 juli 2018 om 19:48

Net alsof Jorgensen uit het broekzakje van de Ligt komt.

18 juli 2018 om 20:03

Blind en de Ligt zou een heel mooi duo kunnen vormen inderdaad. Vullen elkaar behoorlijk aan qua kwaliteiten. Ik vind alleen dat beide geen (start)snelheid hebben, dus dat gebrek aan snelheid zou door de backs (of Onana) moeten worden gecompenseerd. Tagliafico is ook niet de allersnelste en wie er rechtsback komt te staan weet ik niet, maar dit kan wel eens een probleem worden tegen snelle wendbare aanvallers

18 juli 2018 om 20:10

Dat dachten ze in Engeland ook elke keer. Viel steeds tegen. En hij speelt hier ook nog eens tegen de lamme en de blinde!

18 juli 2018 om 23:17

@glory

dan heb jij toch echt de wedstrijden tegen City en Liverpool gemist. Blind is een goede linksback, een redelijke controleur en een matige verdediger

19 juli 2018 om 00:42

Een voor de Eredivisie fantastische controleur, tenzij Mourinho al het voetbal eruit heeft gesloopt...

Sowieso raar dat je een speler die honderden wedstrijden heeft gespeeld beoordeeld op twee potjes.

18 juli 2018 om 20:34

Waarom 20 miljoen teveel voor blind. Een ventje van 17 dat net 3 potjes in Ajax 1 heeft gespeeld kost al 17 miljoen. Dan vind ik 20 miljoen voor een 28-jarige speler met ruim 130 wedstrijden bij man united en 50+ interlands achter zijn naam wel meevallen. Waarom is jouw mening dat 20 miljoen teveel is gebaseerd?

Denk dat Ajax veel meer kans heeft op de titel als Blind op 6 gaat spelen ipv op 4. Blind is misschien niet de snelste, maar is tactisch zeer goed aangelegd met ook nog eens een goede passtechniek. Schone laat al een tijdje zien dat hij een hoog tempo niet kan bijhouden, en Frenkie is in potentie misschien een betere 6, maar kan door zijn jeugdigheid soms dingen te nonchalant doen en daardoor cruciaal balverlies lijden. Blind acht ik daarin een stuk meer ervaren en daardoor een betere schakel tussen verdediging en aanval.

Het is nu alleen afwachten hoe de definitieve selectie eruit ziet na de transferwidow. Alles ziet er toch een stuk anders uit als bijv. Ziyech en F. de Jong zullen vertrekken. Bovendien is het ook akelig stil rondom De Ligt, ik dacht dat de Europese top wel concreet zouden worden deze zomer?

18 juli 2018 om 19:28

Ajax heeft met deze spelersgroep zoveel opties. Ik denk dat het weinig uit maakt wie je waar zet, omdat ik denk dat de meeste spelers voetballend slim genoeg zijn om het te laten werken.. Als je spelers als Blind, Onana, De Ligt, Tagliafico, Ziyech, Tadic, Frenkie, Neres, Donny, Dolberg/Huntelaar samen het veld in stuurt met een rechtsback, komt het in de Eredivisie denk makkelijk goed. Waar je de poppetjes ook neer zet..

Even een vraag gericht aan (bijna) alle mensen die reageren. Zitten jullie allemaal depressief thuis? Bekijk het eens van de positieve kant. Op letterlijk iedere aanwinst, of het nou tadic, blind of volgend jaar fucking hazard is. Het is nooit goed. Fleur eens wat.op joh, zie het niet zo somber in

Ik moet het nog allemaal maar zien. Ik kan me eigenlijk geen enkel jaar heugen waarin Ajax clubs als Ado, Utrecht, Az, Heerenveen, Groningen, Vitesse allemaal makkelijk oprolde (misschien in 95 voor het laatst, maar toen was ik nog te jong). Ik weet wel zeker: dat gaat komend seizoen ook niet gebeuren.

Ik heb daarnaast gewoon ook twijfels bij Ten Hag of hij nou echt een inspiratiebron kan zijn voor de talenten die zichzelf al heel wat vinden (De Ligt, De Jong etc.) en voor de gearriveerde spelers als Ziyech, Tadic, Blind, Schone etc.

18 juli 2018 om 19:56

Dat gaat nooit gebeuren en dat moet ook helemaal niet, het mooie is dat je van weerstand juist beter wordt en dan ook de trotse kampioen kan worden. Het zal Ajax nooit in de schoot geworpen worden, worden talenten en spelers beter van en de club uiteindelijk ook. Het is niet voor niets dat Ajax spelers meer waard zijn gemiddeld dan die van PSV of Feyenoord, door de weerstand presteren ze ook beter op een hoger niveau.

Afwachten welke spelers er daadwerkelijk beschikbaar zijn voor Ajax aan het begin van het seizoen. Het vertrek van een paar sterkhouders dreigt nog steeds. Kluivert compenseert niet alle aankopen dus er moet nog wat worden verkocht. Ik zie de Ligt en Ziyech nog wel worden verkocht. Negatief uit de transferperiode komen gebeurt bij Ajax niet zo snel.

18 juli 2018 om 22:07

Ik denk dat zowel Kluivert maar ook de aankopen Tadic, Schuurs, Bande etc. allemaal in het vorig boekjaar (voor 31 juni) zijn meegenomen, in dat boekjaar zit ook de transfer van Sanchez. Dus we gaan ondanks de nodige aankopen nog een leuke winst draaien het vorige boekjaar.

Dit jaar begin je meteen met -16 miljoen voor Blind, opzich zou ik er voor zijn om Ziyech voor een mooi bedrag te verkopen, 30 miljoen, dan hou je de rest en heb je alsnog een enorm kapitaal op het veld staan.

Bedoel, het jaar erop kunnen zomaar de Ligt en Frenkie de Jong voor samen 100 miljoen vertrekken.

Ajax heeft 3 internationals gekocht van 25 28 en 30 van Argentinië Nederland en Servië !! En heeft 100 miljoen. Of op de bank en met de ligt de jong Ziyech neres onana nog ruim 100 miljoen op veld ...ok en nu PSV en Feijenoord ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5658
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ3717
5.Vitesse305
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

330 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 21 3 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren