‘Blind zit bij grote Europese club en heeft ook mogelijkheden bij andere clubs’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Ajax versterkte zich deze transferperiode al met Dusan Tadic en Daley Blind moet, als het aan de Amsterdammers ligt, de volgende aanwinst uit de Premier League worden. De verdediger annex defensieve middenvelder doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en zat ook zes jaar bij de hoofdmacht, voordat hij in 2014 de overstap maakte naar Manchester United. Volgens vader Danny Blind behoort een terugkeer in de Johan Cruijff ArenA zeker tot de mogelijkheden.

“Het feit dat ze in gesprek zijn geeft aan dat hij daar wel open voor staat”, legt de oud-verdediger uit in gesprek met Radio 1. Blind vervult sinds een aantal maanden een bestuurlijke functie bij zijn oude club en kan daardoor niet te veel op de situatie ingaan: “Ik ben tegenwoordig ook commissaris van Ajax, dan wordt er niet verwacht dat je in dit soort zaken commentaar geeft naar buiten toe.”

Ajax speelt over twaalf dagen zijn eerste wedstrijd tegen Sturm Graz in de voorrondes van de Champions League en zou dan graag al kunnen beschikken over Blind. Zijn vader geeft echter aan dat er meer kapers op de kust zijn: “Hij zit in een fase van zijn leven, 28 jaar, waarin je op je sterkst bent. Hij zit bij een hele grote club in Europa, met ook mogelijkheden bij andere clubs. Dat is ook de reden waarom het al even duurt.”

De club van trainer Erik ten Hag leek zich in eerste instantie te gaan versterken met Boca Juniors-verdediger Lisandro Magallán, die een aantal weken geleden zelfs als een medische keuring onderging. Eerder deze week werd echter bekendgemaakt dat die transfer van de baan is, waardoor directeur spelerszaken Marc Overmars nu vol voor de rentree van Daley Blind lijkt te gaan.


Poll

Denk jij dat Daley Blind volgend seizoen voor Ajax speelt?


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door falonso)

Kom op jongen!! We hebben vandaag kunnen zien dat je echt nodig bent!

Ik blijf hopen op Blind! Maar het zal me niet verbazen als het niet doorgaat.. Weet iemand of Ajax voor nog meer posities aan het zoeken is naar versterkingen?

Is Danny niet ook ook de zaakwaarnemer van Daley? Ik dacht het wel

Hij is al akkoord met Ajax wat De Telegraaf meldde, en die hebben het vaak goed.
Hij komt gewoon.

Blind moet meteen aanvoerder worden

14 juli 2018 om 00:08

Blind is helemaal geen leiderstype

14 juli 2018 om 00:25

Je bedoelt achter De Ligt, Huntelaar of Veltman? Ja je kan hem tussen dat rijtje gooien maar volgens mij is Blind helemaal niet zo'n type.

Vanavond was zowel eerste als tweede helft echt slecht geen automatismen veel foute pases schuurs en sober zijn talenten maar kunnen echtditjaar niet in de verdediging oregela mag niet eens op de bank middenvelde genoeg keuze en Domburg moet heel snel zijn vorm gaan pakken

13 juli 2018 om 23:52

Man man man, lees alsjeblieft je reactie door voor je hem plaatst. Gebruik van komma's en punten helpt al en het corrigeren van autocorrect bij namen is ook handig.

Dolberg deed volgens mij wat hij kan vandaag, hij werd niet bepaald geholpen door zijn teamgenoten. Hij kan gewoon niet alles alleen voorin, maar er was geen of weinig ondersteuning. Orejuela wil ik nog steeds niet afschrijven, maar hij liet vandaag wel weer zien waarom anderen dat wel doen. Wöber en Schuurs kunnen best spelen in de Eredivisie, maar het zullen denk ik de stand-ins zijn. Vandaag hadden ze het heel moeilijk, mede door de snelheid voorin bij Anderlecht.

14 juli 2018 om 00:28

Ik probeerde een typfout te ontdekken in jouw post, maar helaas.. 😋

14 juli 2018 om 00:38

Voor de echte die-hard grammatica kenners zijn er vast fouten te ontdekken, zo goed ben ik ook weer niet haha

Blind moet iets zeggen natuurlijk. Ik verwacht dat hij dit weekend van Ajax is.

Ik zou het jammer vinden van die gozer als hij weer voor Ajax kiest , hij kan heel makkelijk mee in de top van It,sp,eng, you name it.

Dit klinkt bijna als een schot voor de boeg, dat Blind jr. toch een andere keuze maakt.
Zou wel mooi zijn voor de competitie en het niveau in Nederland als Ajax hem toch weet te strikken.

Ik denk dat Ajax meer gebaat is bij een snelle CV ( Van Drongelen, Denswil?). Blind zie ik graag komen, maar naast de Ligt te weinig snelheid.

14 juli 2018 om 00:29

Denswil komt niet terug, die is hier in Amsterdam in zijn laatste jaar niet echt uitmuntend behandeld. Ik zal niet zeggen dat het slecht was, maar die jongen verdiende meer kansen toendertijd.

Ajax is rond met Blind. Bevestigd door de Telegraaf.

Volgens de Telegraaf is het al in kannen en kruiken.

Mike Verweij meldt een mondeling akkoord voor 4 jaar, transferbedrag 16 miljoen dat kan oplopen tot 21.

14 juli 2018 om 01:35

Dat zou echt waanzinnig duur zijn voor een contract van 9 maanden. Dan heeft Marc zich wel laten piepelen zeg.

14 juli 2018 om 01:52

Origineel, ik heb gelezen dat MU hem niet voor minder wil laten gaan omdat er meer clubs geïnteresseerd zouden zijn. Nu is het natuurlijk zo dat ze Blind niet kunnen dwingen om voor een andere club te kiezen, maar ze kunnen de transfer naar Ajax wel dwarsbomen.

14 juli 2018 om 01:41

Dat zou toch echt veel te veel geld zijn voor Blind, ondanks dat hij veel kan toevoegen op de 6 positie.

Ik snap niet waarom Ajax-fans blij zijn met een speler die een heel jaar bijna niet heeft gespeeld, en die 10mil + moet kosten. Bovendien speelde hij nooit geweldig, in zijn beste matchen voor united was hij nooit een uitblinker. Blind kopen, is gewoon blind kopen. Voor united natuurlijk prachtig

14 juli 2018 om 00:26

Bij United geen uitblinker zijn, wil niet zeggen dat hij dat bij Ajax ook niet is. Het niveau bij United ligt logischerwijs veel hoger dan bij Ajax. Blind kopen is een clubman kopen, ervaring kopen, een multifunctionele speler kopen en kwaliteit kopen.

Al had dat wel goedkoper gekund dan 16 miljoen dat kan oplopen tot 21...

14 juli 2018 om 00:31

Hij heeft het niet erg slecht gedaan daar, maar wat wil je wanneer er om de paar weken een andere opstelling staat en er ondertussen elk half jaar 10 nieuwe spelers bij komen.

14 juli 2018 om 00:51

Hij had in de EL-finale anders geen enkele moeite om Dolberg en Traore in bedwang te houden. Dit is wel een goede aankoop in de zin dat je iemand haalt die er direct staat, geen last heeft van een taalbarriere en ervaring op de hoogste niveau heeft met nog enkele jaren te gaan. We zeggen vaak dat Ajax mentaal niet sterk genoeg en inconsistent is vanwege de vele jonkies. Nu met Tadic en Blind mag je god op je blote knieeen bedanken dat ze in de ED willen voetballen.

14 juli 2018 om 06:05

Omdat hij op 6 waarschijnlijk beter zal draaien dan schone. Alleen zijn er ook nogal wat die niet verder kijken dan se neus lang is en hem ineens als de perfecte 4 zien met zijn traagheid en weinige kopkracht. De standaard ligt bij velen tegenwoordig niet meer zo hoog

14 juli 2018 om 12:45

139 wedstrijden voor united gespeeld en 54 in Oranje. Dat zie ik toch wel als een versterking, zeker in onze mickey mouse competitie

Woehoeeeeeee Ajax heeft een akkoord bereikt met Blind!!!

Ajax betaald 16 miljoen vast wat via bonussen kan oplopen tot 21 miljoen.

Blind wordt daarmee de duurste speler in de eredivisie ooit.

14 juli 2018 om 02:58

Bizar! Juist van United, de club die spelers altijd voor een appel en een ei verkoopt. Wel goede aankoop voor ed begrippen!

Inderdaad, Mike Verweij bevestigd dit. 16 miljoen....pffff

14 juli 2018 om 01:05

Erg veel geld inderdaad maar ik ben blij dat Blind komt. Blind kan nog veel jaren de aanvoerder zijn bij Ajax. Hij is nog maar 28 jaar!!

Met hem erbij staat er al een mooi basiselftal:

Onana
Mazraoui De Ligt Blind Tagliafico
Vd.Beek F.De Jong Ziyech
Neres Huntelaar Tadic

Hopelijk kan Ajax De Ligt, Frenkie De Jong, Ziyech en Neres nog minimaal een jaartje behouden.


14 juli 2018 om 01:16

We hebben het geld ervoor

14 juli 2018 om 01:48

Dat geld zou bijvoorbeeld ook kunnen worden gebruikt voor een nieuwe aanvaller nu met Bandé een aankoop van 10 miljoen is weggevallen.

14 juli 2018 om 01:53

Bandé kostte 8 miljoen en er zijn nog genoeg andere buitenspelers.

16 miljoen wat nog kan oplopen tot 21 miljoen? mijn hemel wat een bedrag betaald Ajax hier voor een speler van 28 met een 1 jarig contract. Echt veel teveel, naar mijn mening een verkeerde besteding van het budget. Ik vind zijn terugkeer prima, maar voor zo'n bedrag ... en dan ook nog eens voor een positie waar ik hem liever niet zie, centraal achterin.

Ik hoop zo dat Daley al mijn twijfels en ongelijk weg neemt, maar ik ben hier heel sceptisch over.

14 juli 2018 om 01:22

Liever het kapitaal op het veld dan op de rekening. Goed dat Ajax meegaat in het transfergeweld van tegenwoordig. Willen ze ook in Europa een rol spelen dan zijn ze simpelweg genoodzaakt om deze koers te varen. Het binnen halen van Tadic en Blind is daarnaast ook een positief signaal naar toekomstige aankopen. Het straalt ambitie uit!

14 juli 2018 om 01:58

Er is wel een verschil tussen kapitaal op het veld of op de rekening. Kapitaal op het veld is fictief, het zijn geen harde euro's het is hoogstens wat je ervoor zou krijgen als je de speler in kwestie verkoopt. Hoeveel dat kapitaal op het veld is, is dus nat vingerwerk.

Dat de balans tussen de hoeveelheid geld op de balans en geinvesteerd in het veld scheef was dat hoef je mij niet te vertellen. Ik vind het ook geen probleem dat dit soort bedragen worden betaald ... maar voor Daley Blind met een 1 jarig contract vind ik dat toch wat anders. Ziyech, Neres en Tadic viel volkomen te rechtvaardigen, maar ik denk oprecht dat dit gewoon teveel is voor Daley Blind wat Ajax betaald. Een staaltje slecht onderhandelen in mijn optiek, omdat men te lang gegokt heeft op Magallan waardoor de tijd je tegen werkt in de onderhandelingen.

14 juli 2018 om 01:25

Mocht Ziyech nog verkocht worden dan kan het ook zomaar zo zijn dat Blind op de 6 positie komt te spelen. Maar hij is multifunctioneel dus zou ook nog op de linksback positie kunnen spelen mocht Tagliafico geblesseerd raken.

14 juli 2018 om 01:33

@Adzevedo United vroeg zoveel geld omdat ze veel geld zullen moeten betalen voor een vervanger. Ze willen Maguire halen voor 60 miljoen van Leicester. Ajax moest dus erg ver gaan om Blind binnen te kunnen halen. Maar goed, Blind is nog maar 28 jaar, een echte rasAjacied en met een beetje geluk speelt hij nog tot zijn 35e bij Ajax

14 juli 2018 om 02:06

Dat is niet ons probleem of onze zorg, al gebruikte ze dat geld om de kachel in de winter mee aan te houden. Het gaat er mij om dat het gewoon teveel is voor Daley Blind met een 1 jarig contract.

Het is heel fijn dat Blind een echte Ajacied is en ik gun ook oprecht dat dit een geweldig succesvol verhaal gaat worden. Maar als ik het vanaf een afstandje bekijk door een wat objectievere bril heb ik hier grote vraagtekens bij. Als dit PSV of Feyenoord was geweest had ik geschreven dat het veel teveel geld was voor een speler van dit kaliber, dus vind ik dat het hier ook vermeld moet worden.

14 juli 2018 om 07:56

Je zegt dat het je niet interesseert als het geld in de kachel wordt gegooid, maar als er wat nuttigs mee wordt gedaan is het teveel. Mij interesseert het ook niet. Ik wil gewoon de best mogelijke spelers zien. En deze transferperiode ben ik en de medesupporters ontzettend verwend.

14 juli 2018 om 01:36

Sluit me volledig bij jou aan Adzevedo.

Hoewel ik dolblij ben met de terugkeer van rasajacied Daley vind ik het een absord bedrag voor een speler met een 1-jarig contract. Echt een mispeer van Marc als hij dit bedrag echt gaat betalen.

14 juli 2018 om 01:53

Ongelooflijk al deze zure reacties hier, jarenlang janken dat Ajax niet investeerd. En als ze dat vervolgens wel doen met een volkomen begrijpelijke aankoop (bak ervaring, in de kracht van zijn leven, meertalig, voor Eredivisie begrippen absolute buitencategorie, etc...etc...) dan jankt datzelfde volk weer. Het is te merken dat er een hoop kinderen op de fora zitten tegenwoordig. Tzjezus!!!!!!

14 juli 2018 om 01:53

Ongelooflijk al deze zure reacties hier, jarenlang janken dat Ajax niet investeerd. En als ze dat vervolgens wel doen met een volkomen begrijpelijke aankoop (bak ervaring, in de kracht van zijn leven, meertalig, voor Eredivisie begrippen absolute buitencategorie, etc...etc...) dan jankt datzelfde volk weer. Het is te merken dat er een hoop kinderen op de fora zitten tegenwoordig. Tzjezus!!!!!!

14 juli 2018 om 02:30

@simjor

Er is niks mis om veel geld uit te geven als dat financieel verantwoord is (iets wat ik niet betwist), maar ik vind 16 miljoen wat oplopen naar 21 miljoen belachelijk veel geld voor een 28 jarige speler die nog 10,5 maand een contract heeft bij United.

Ik betwist niet dat Blind meerwaarde heeft
Ik betwist niet dat Blind niet wat mag kosten
Ik betwist niet dat we geen 16 miljoen voor een speler kunnen betalen

Het enige wat ik betwist is of dit een goede deal is, en daarop zeg ik nee. Hoe graag ik Blind ook zie terugkeren naar Ajax.

En ik blijf gewoon graag (positief) kritisch naar Ajax kijken, want als je stopt met het kritisch volgen van je club dan is dat een vrijbrief voor wanbeleid. Het verleden leert ons dat bestuurders soms onverantwoordelijke dingen doen die enorme schade aan de club kunnen toepbrengen. In plaats van mee te lopen met de polonaise en achteraf te lopen zeiken op de verantwoordelijke personen kies ik voor een andere positie.

Leuke voetballer met ervaring maar is voor zoveel geld de redding? Als naar gisteren kijk is hij welkom. Wober en kristensen kunnen wel weg plus ten Hag

Hadden beter het geld kunnen investeren in een toptrainer. Met ten Hag gaat het dit jaar ook niet werken. Het hangt van los zand aan elkaar. Een top orkest met een slechte dirigent speelt ook vals.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

330 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren