Zweden knokt zich naar kwartfinale in matig duel met Zwitserland

Dinsdag, 3 juli 2018 om 17:51Chris Meijer • Laatste update: 17:57

Zweden heeft zich dankzij een 1-0 zege op Zwitserland geplaatst voor de kwartfinale van het WK. De Zweden en de Zwitsers maakten er niet bepaald een aantrekkelijke vertoning van in Sint-Petersburg, maar een doelpunt van Emil Forsberg schonk de ploeg van bondscoach Janne Andersson uiteindelijk de zege. In de kwartfinale gaat Zweden het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Colombia en Engeland, die dinsdagavond de laatste achtste finale spelen.

Bij Zwitserland ontbraken Stephan Lichtsteiner en Fabian Schär in de basiself wegens een schorsing, terwijl Josip Drmic in de punt van de aanval de voorkeur kreeg boven Haris Seferovic en Mario Gavranovic. Aan de zijde van Zweden was Sebastian Larsson geschorst, waardoor Gustav Svensson aan de aftrap stond. Het duel in Sint-Petersburg begon met wat speldenprikjes over en weer, onder meer via Xherdan Shaqiri en Ludwig Augustinsson. De eerste echte kans was voor Marcus Berg, die opdook in het strafschopgebied van Zwitserland en vervolgens wild over schoot.

Kort daarna ontving de spits van Al Ain opnieuw de bal in het strafschopgebied, na geklungel in de Zwitserse defensie. Manuel Akanji wist echter te voorkomen dat een poging van Berg richting doel ging. De eerste noemenswaardige mogelijkheid voor Zwitserland ontstond na een gevaarlijke voorzet van Shaqiri, die net het hoofd van Drmic niet wist te bereiken. Na een klein half uur spelen had Berg de openingstreffer op de schoen, ware het niet dat de Zwitserse doelman Yann Sommer de bal op fraaie wijze uit het doel tikte.

Ook Zwitserland kreeg in de eerste helft een grote mogelijkheid via Blerim Dzemaili, maar hij schoot vanuit kansrijke positie in het strafschopgebied hoog over. Forsberg en Albin Ekdal verzuimden vervolgens om Zweden voor rust aan de leiding te brengen. In de tweede helft maakten Zweden en Zwitserland er een weinig sprankelend schouwspel van en kleine mogelijkheden voor Ola Toivonen en Shaqiri waren in het eerste kwartier na rust de voornaamste wapenfeiten.

Na 66 minuten spelen was het Zweden dat de wedstrijd open wist te breken. Forsberg speelde zich knap vrij en zag zijn schot vervolgens getoucheerd worden door Akanji, waardoor Sommer kansloos was. De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic greep vervolgens in en bracht Breel Embolo en Seferovic in het veld. Na de wissels ging Zwitserland nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Zo werd een schot van Michael Lang geblokt, terwijl een kopbal van invaller Embolo door doelpuntenmaker Forsberg van de lijn gehaald werd.

In de slotfase bleven de Zwitsers nadrukkelijk zoeken naar de gelijkmaker, onder meer door een aantal gevaarlijke voorzetten van Shaqiri, een geblokt schot van Ricardo Rodriguez en een kopbal van Seferovic. Andersson wisselde enigszins verdedigend en bracht Emil Krafth en Martin Olsson in het veld. In blessuretijd leek Zweden nog een strafschop te krijgen na een overtreding van Lang op Olsson, maar na inmenging van de videoscheidsrechter werd de penalty omgezet in een vrije trap. Die werd genomen door Toivonen, maar zijn poging werd gered door Sommer en direct daarna floot scheidsrechter Damir Skomina voor het laatst.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Het blijft toch echt een mazzelploeg die Zweden. Al sinds het moment dat Dost zijn doelpunt onterecht is afgekeurd. Ik wil niet zeggen dat Zweden het niet verdient, omdat ze namelijk echt goed spelen als team, maar ze winnen alleen door mazzelmomentjes. Het zit ook echt altijd mee. Ik hoop dat hun mazzeltijd beperkt blijft tot de kwartfinale.

3 juli 2018 om 17:53

Gewoon een mega taaie ploeg is het. Mag ook respect voor zijn vind ik.

3 juli 2018 om 17:55

zweden verdiend gewonne !!

3 juli 2018 om 17:59

Zo taai dat ze zomaar ineens de finale kunnen halen. Enkel een goed Engeland zou ze wellicht af kunnen stoppen. Kroatië, Rusland en Colombia zijn allemaal te doen voor de Zweden.

3 juli 2018 om 18:10

Schat Kroatië echt wel hoger in,op papier beter team en spelej toch best goed voetbal. Rusland beetje zelfde soort team als dit Zweden dus dat kan allebei de kanten op en Colombia kan ik je geven die hebben me tot nu toe niet weten te overtuigen, maar een fitte james kan zomaar het verschil maken.

3 juli 2018 om 18:12

Zweden heeft zwakker materiaal dan Colombia, Croatië... iedere ploeg die nu nog actief is, is een taaie ploeg. Ik ben niet echt ondersteboven van Zweden. Lijkt wat mij betrefd op een Ijsland.

3 juli 2018 om 18:13

Ik schat Kroatië toch wel iets hoger in dan Engeland. Denk dat Colombia ook niet (veel) minder is.

3 juli 2018 om 18:24

Kroatië ben ik niet zo zeker van maar als ze beter spelen dan tegen de Denen dan zie ik toch wel duistere wolken hangen boven de Scandinaviërs, de Russen zijn het grote vraagteken van dit toernooi omdat ze toch wel wat beter in het toernooi worden met iedere wedstrijd en bij de Engelsen geldt hetzelfde als bij de Russen, ook al moeten ze beiden dan niet gaan spelen zoals in de laatste groepswedstrijden tegen Uruguay en België anders gaat Zweden nog aan de haal met de overwinning ook als ze zoals in de groepsfase en tegen de Zwitsers speelden.

3 juli 2018 om 19:34

"zweden heeft zwakker materiaal dan Colombia, Croatië.." Ja en dat kan je ook zeggen over Duitsland, Nederland en Italie maar ondertussen zijn de Zweden ten koste van hun doorgegaan.

Het staat als een huis, en ja een beetje zoals Ijsland maar dan met iets beter materiaal.

3 juli 2018 om 19:58

@surreal - Dat dus. Zweden heeft constant het tegendeel bewezen en hoeveel vele landen kwalitatief sterker zijn (individueel) kan je van Zweden absoluut zeggen dat het een erg taai en moeilijk te kloppen team is. Voorlopig staan ze alweer in de kwartfinale.

3 juli 2018 om 17:56

Ze geven verder niks weg, het is niet mooi, maar hebben zo'n enorm sterk elftal en passende tactiek. Lindelöf is misschien wel de beste speler van het toernooi, krijgt een verdediger nooit, maar ongelooflijk hoe sterk die verdedigd.

3 juli 2018 om 23:59

Cannavaro*

3 juli 2018 om 18:03

@ozwardgozku

geluk houd op een gegeven moment echt wel op hoor. dat heb je 1 of 2 keer maar niet 7 of 8 keer op rij. die Zweden dwingen het geluk gewoon af blijkbaar

3 juli 2018 om 18:08

Valt wel mee vind ik. Als die goal van Dost of blunder van Lloris niet was gebeurd, werd Zweden geen 2e in groep. Ook tegen Italie hadden ze alle geluk van de wereld dat de Italianen de bal op de paal/lat schoten ipv op goal. Dit heeft niets met afdwingen te maken maar puur met domme toeval.

3 juli 2018 om 18:30

@japie hoe dwing je dingen als blunders of foute beslissingen van scheidsrechters af?

3 juli 2018 om 22:05

blunders door het je tegenstanders moeilijk te maken. foute beslissingen weet ik niet maar volgens mij valt dat ook wel mee. tegen Duitsland bv werd Zweden een 100 procent strafschop door de neus geboord

3 juli 2018 om 20:50

Ja echt erg he. Ik zat ook te denken aan Dost en what if.....

Erg jammer dat Zweden door een dom eigen doelpunt van Akanji met 1-0 van Zwitserland heeft gewonnen. Ik had zeker gehoopt en verwacht dat Zwitserland met moeite door zou gaan naar de kwartfinale maar jammer genoeg stond Akanji op de verkeerde plaats toen een Zweed op doel schot. Door deze uitslag ligt de weg naar de finale open voor mijn favoriete WK land Kroatie want alleen de Zwitsers zag ik het Kroatie moeilijk maken in een mogelijke halve finale tussen Zwitserland en Kroatie.

3 juli 2018 om 17:56

Als we toch iets hebben geleerd dit Wk is dat voor niemand de weg naar de finale open ligt. Te veel grote landen die zijn uitgeschakeld door kleinere landen. Als er ook maar 1 ding is wat Kroatië niet moet doen is denken dat ze er al zijn tegen de Russen.

3 juli 2018 om 17:56

Kroatië kon in 120 minuten niet van Denemarken winnen. Wat doet jou denken dat Colombia, Engeland en Zweden dat niet kunnen?

3 juli 2018 om 18:07

Ieder team speelt een mindere wedstrijd. Kroatië heeft tegen Denemarken een slechte wedstrijd gespeeld. Heb ook het gevoel dat daardoor mentaal sterker zijn geworden.

3 juli 2018 om 18:14

Ik denk dat bij Kroatië tegen Argentinië gewoon alles goed viel voor de Kroaten. Ze kunnen echt wel ballen, maar ik loop niet zo met ze weg als een hoop andere forumleden hier doen. De laatste poulewedstrijd en deze achtste finale vond ik Kroatië niet sterk. Voor mij geen reden om ervanuit te gaan dat de volgende ronde opeens veel beter gaat worden.

3 juli 2018 om 17:57

Gelukkig hebben we kroatie nog, ik denk dat zij samen met Uruguay de meeste kans maken om t wk te winnen.

3 juli 2018 om 18:00

Dan vergeet je: Frankrijk, Brazilie, Engeland, Colombia en Belgie..

3 juli 2018 om 18:04

Nee hoor, die was ik niet vergeten.

3 juli 2018 om 17:57

In een halve finale tussen zwitsers en kroaten, zijn de zwitsers idd de enige die het kroatie moeilijk kunnen maken. Maar colombia en engeland ?

3 juli 2018 om 18:01

Kroatië gaat echt niet zomaar van Zweden winnen hoor. Kroatië komt al niet door de Deense muur laat staan door de Zweedse.

Jammer, ik had liever de zwitsers zien doorgaan, want ik heb echt helemaal niets met de zweedse ploeg. Japan en zwitserland zijn veel leukere ploegen om naar te kijken.

Ik las vrij regelmatig dat Zwitserland erg ver zou komen maar met dit voetbal kom je er niet. Traag, slordig en amper wat creëren. Zweden met de betere kansen maar ook erg pover.

3 juli 2018 om 21:03

Dat was vrij regelmatig van altijd dezelfde persoon: Zermatt. De rest had er nul vertrouwen in

Toch is het wel jammer als dit ook bij Oranje het voetbal van de komende jaren wordt. Ik heb er geen bezwaar tegen als Koeman zo gaat spelen wanneer dit resultaat oplevert maar wat Zweden doet is niet eens goed uitgevoerd countervoetbal maar gewoon hopen dat er een eigen goal invalt of de tegenstander een penalty veroorzaakt.

Het ging weer helemaal nergens over maar door zijn ze wel.

3 juli 2018 om 17:58

Van Marwijk is met NL eftal, heel ver gekomen hoor met dit type voetbal.

3 juli 2018 om 18:03

Onzin, tegen Brazilië en Uruguay werd goed voetbal gespeeld. Vooral Brazilië werd in de tweede helft compleet overlopen.

3 juli 2018 om 18:03

Daar werd door Robben, Sneijder en Van Persie echt 10 keer meer gecreëerd dan door het huidige Zweden.

3 juli 2018 om 18:19

Wij hadden uiteraard veel meer individuele kwaliteit, maar van Marwijk was gewoon een heel behoudende conservatieve coach, die niet op de aanval speelde, maar leunde op de klasse van de mannen voorin.

3 juli 2018 om 18:20

Bovendien vond ik ze heel zelfzuchtig.. Ego mannetjes waren het. Maar goed dat is het verleden.

3 juli 2018 om 18:56

Wel mee eens, daar had veel meer ingezeten. Neemt niet weg dat we het nooit zo bont als dit Zweden hebben gemaakt.

Wat is dit zweden toch eem vervelend team om naar te kijken zeg. Maar wat een discipline hebben ze.

Loodzware kwalificatiepoule zaten wij als Nederland toch in met twee kwartfinalisten

3 juli 2018 om 19:36

Ja, dit mag wel gezegd worden. Iedereen deed zeer lacherig over Zweden maar uitgeschakeld worden door hun was echt geen schande, helemaal als je de wijze zag hoe dat tot stand kwam (dost onterecht afgekeurd en mazzel met Lloris). Ik vind het mooi wat Zweden doet, kan je een voorbeeld aannemen. Een goed plan en veel strijd.

Xhaka is serieus de slechtste speler op dit wk. Man man man. Hoe kan Arsenal zon speler hebben.

3 juli 2018 om 18:02

Tegen Servie was hij juist goed

3 juli 2018 om 19:44

Xhaka kan niet alleen tegen elf zwedse mazzelaars spelen he. Hij is een geweldige speler met goede pas een goed overzicht, vandaag was hij minder. Het is niet voor niks dat Arsenal hem niet weg wil en hebben ze juis zijn contract verlengd.

Wat een slechte wedstrijd.. Zweden is echt de meest slaapverwekkende ploeg op het WK maar verdedigend staat het uitstekend

Zweden verdiende het om te winnen. Maar goed was het zeker niet. Probeef maar eens bij ze te scoren, dat blijkt zo gemakkelijk niet.

Wat een rare VAR, als hij een penalty geeft moet hij geel geven, maar als hij een vrije trap juist rood. Hij doet het anders wel heel apart.

3 juli 2018 om 17:55

Bij een penalty kan je ook gewoon rood geven. Dit was een 100% opzettelijke overtreding, dus dan is het gewoon rood, ook binnen de 16.

3 juli 2018 om 17:58

Eigenlijk moet je hem hoe dan ook geven, bewuste overtreding, doorgebroken speler is rood

3 juli 2018 om 17:59

Nee de geen rode kaarten regel geld alleen voor een voetballende overtreding. Een duw of hands of iets dergelijks is dat niet, daarom is rood terecht. Je zag ook al rood voor sanchez bij zweden om die reden.

3 juli 2018 om 17:59

Sanchez bij colombia bedoel ik natuurlijk.

3 juli 2018 om 19:48

Dit was toch een duw?

3 juli 2018 om 20:30

Ja dit was een duw

1-0 zege bedoel je. Naar ploegje dat zweden, max halve finale. Echte kwaliteit overwint hopelijk

3 juli 2018 om 18:00

Ik mag toch hopen dat ze colombia of engeland niet ook nog uitschakelen. Moet er niet aan denken om zweden of rusland in de finale te zien.

2 schijtploegen te werk gezien vandaag. Met uitzondering van Shaqiri heeft letterlijk geen enkele speler vandaag indruk op mij gemaakt. De tweede helft deed mijn ogen bloeden, en wat te denken van die lange ballen die Zweden steeds van achter gaf? Dramatisch. Nee, ik ben niet tevreden. Gelukkig vanavond nog Engeland vs Colombia.

Wat een verschrikkelijke wedstrijd. Hopelijk knalt Engeland of Colombia de Zweden naar huis.

Top sweden verdiend gewonnen ! unibet $$ Mooie voetbal dag zou ik zeggen. Zwitserland zeer matig terecht naar huis.

3 juli 2018 om 18:00

Hoeveel heb je gepakt

3 juli 2018 om 18:39

100 dinar😁✌

3 juli 2018 om 19:37

Daar koop je wel een pakje Negro bonbons van😋

Om de staat van ons voetbal toch een beetje positief te bekijken , we zaten met Nederland dus gewoon in de kwalificatiepoule of dood met 2 kwartfinalisten op het WK. Lelijke ploeg dat Zweden.

Nee niet nog een pot van zweden. Een wedstrijd met zwitserlamd is veel leuker om naar te kijken ongeacht wie vanavond wint. Nu hebben ze zoveel geluk, tegen mexico ook al. Hopelijk is de kwart finale het eindstation voor ze

Jammer dat Zweden door is, gunde het Zwitserland meer. Vind het spel van Zweden dan ook echt helemaal niks..

Zwijnerige Zweden rukken op naar de finale. Finale Uruguay Zweden.. Het voetbal en ook dit wk is niet meer zo leuk als 10 / 20 jaar geleden. Alles staat zo goed en verdedigend spelen loont. Jammer voor de kijkers, leuk voor de zwakkere landen. Jammer voor Nederland, Duitsland, Italië, Argentinië etc. Leuk voor IJsland, Zweden, Iran etc.

3 juli 2018 om 18:10

@lucaji

Nederland hoort tegenwoordig ook bij de zwakkere landen. die zitten echt niet in het rijtje van Italie, Duitsland en Argentinie qua kwaliteit

3 juli 2018 om 18:17

Als Italië erbij hoort, mag je Nederland er ook bijrekenen. Wat hebben die Italianen de laatste 10 jaar laten zien wat Nederland niet heeft laten zien?

3 juli 2018 om 18:26

4 jaar gelden zijn we 3e geworden en nu zijn we opeens een van de zwakkere landen. Een Depay of Van Dijk zouden de sterren zijn bij bv Zweden. Ik heb bij dit wk meer dan ooit het idee dat voetbal een andere kant uit gaat. Als je goed verdedigend staat als zwakker land heb je steeds meer kans om verder te komen dan de grotere landen. Het is bijna ook niet meer leuk om te kijken behalve als bv Japan met een 2-0 voorsprong nog naïef gaat aanvallen. Hopelijk wordt het bij de kwartfinales eindelijk leuk.

3 juli 2018 om 20:33

Neeh forberg sws beter dan depay daarnaast italie wk winnaar 2006. Nl met wat geluk een paar keer halve finale. Met zeer verdedigend voetbal!

3 juli 2018 om 22:06

@fstolo

die landen hebben wel veel betere voetballers als wij, Italie ook

3 juli 2018 om 22:08

@lucaij

toen hadden we Robben, Van Persie en Sneijder nog die speciale kwaliteiten hadden. momenteel hebben we een verzameling eenheidsworsten zonder creativiteit of individuele klasse

Zweden gaan goed, men vroeg zich af hoe het kon dat dit Zweden Italie uitschakelde en een groep met o.a. Frankrijk en NL overleefd heeft, maar dit is gewoon een goed team, een hecht blok. Mijn sympathie hebben ze.

3 juli 2018 om 18:04

Natuurlijk wel met goede reden. Het heeft de Zweden allesbehalve tegengezeten. Ik heb absoluut geen sympathie voor die ploeg, al ben ik het wel met je eens dat het als team een hecht collectief is en qua resultaten goed presteren, zeker gezien het volledige gebrek aan individuele kwaliteiten.

3 juli 2018 om 18:05

Het beste vanal is dat die arrogante Ibrahimovic zichzelf de beste vond en het nodig vond erbij te zijn.

Wat zou het zo mooi zijn als ze tot het einde door kunnen gaan.

3 juli 2018 om 18:19

Deze groep had haar buik ook vol van zelfvoldane Ibra, ze lachen zich een ongeluk nu met Ibra die thuis zit. Ondertussen presteren deze mannen als een groep die samen vecht voor een doel, er is bij hen geen plek voor te grote ego’s.

3 juli 2018 om 18:40

Nooit de sympathie van mensen jegens Ibra verstaan, maar wat ben ik enorm blij dat ze zo ver zitten zonder hem op dit moment. Dat is het net, ze spelen niet meer in dienst van hem, ze spelen in dienst van hun land en daarin zie je de passie van de spelers.

3 juli 2018 om 18:05

Zweden is op dit WK puur door geluk dat die goal van Dost onterecht werd afgekeurd en omdat Hugo Lloris die ongelofelijke blunder maakte. Mocht 1 van deze 2 situaties niet zijn gebeurd, eindigde Zweden gewoon onder Nederland. Ook tegen Italie had Zweden super veel geluk met het feit dat Italie hun kansen niet afmaakte en ballen op de paal/lat schoot.

3 juli 2018 om 18:08

Als als als verhaaltjes van je zijn nu wel een plaat die vastloopt. Zweden is door omdat ze als een hecht team strijden voor elke meter, iets dat andere landen niet voor elkaar krijgen. Terecht afgedwongen plekje.

3 juli 2018 om 18:08

Het waren dus eigenlijk 2 ploegen die met geluk tot de achtste finales zijn gekomen en dan ook nog eens tegen elkaar moeten. 1 verschil, Zweden had het geluk meer in eigen hand dan Zwitserland.

3 juli 2018 om 18:12

We weten dat je pro Zwitserland bent, maar ze liggen er nu eenmaal uit. Hoeveel keer je ook "als" gebruikt, het zal niets veranderen aan de eindstand en het feit dat Zweden in de 1/4 finales zit.

Ze zijn verdiend door, spelen compact en zijn enorm efficiënt met de kansen die ze krijgen. Je moet eenmaal toegeven dat de betere team door is, Zwitserland stelde niet veel voor.

3 juli 2018 om 18:13

zonder geluk vaart niemand wel. wij bereikten 4 jaar terug ook de halve finale van het WK door een onterechte strafschop tegen Mexico en we zullen in de kwalificatie ook heus wel een keer een beslissing in ons voordeel hebben gekregen die misschien niet terecht was

Zweden kreeg tegen Duitsland bv een 100 procent strafschop niet en verloren daardoor onterecht die wedstrijd dus die hebben echt niet alleen maar geluk

3 juli 2018 om 18:13

Klopt helemaal! En dat Luxemburg even 8 doelpunten weggaf. Als Zweden zover kan komen op het WK dan hadden wij dat ook zeker gekund zeker met Robben. En onze defensie is nu veel sterker dan tijdens de WK kwalificatie met van Dijk, de ligt (meer ervaren) en de Vrij (weer fit).

3 juli 2018 om 18:16

Geluk? Geluk heb je eens, misschien twee keer, maar dit is al lang geen geluk meer. Hier staat een sober maar oerdegelijk blok, een team dat veel beter aan elkaar hangt dan wie dan ook op dit WK. Enkel respect voor Zweden, ze presteren iets wat vele toplanden nog niet eens gelukt is.

3 juli 2018 om 18:44

Zermatt dit is nu al de 3e keer dat je dit zegt. Dus Zweden leeft op een geluksballon. Schakelt Oranje uit (doordat ze van Bulgarije verliezen oa)wint van Italiã« wint van Z Korea en Mexico en nu van jouw Zwitserland. Dat is geen geluk meer. Het is een goed georganiseerd team loopt niet over van kwaliteit maar dat hoeft niet. Zie ei winst Griekenland en Denemarken.

3 juli 2018 om 20:23

@Japie_Krekel, Zweden had inderdaad pech met die niet gegeven strafschop, maar ondanks die nederlaag van Zweden tegen Duitsland, is Zweden gewoon als 1ste geeindigd. Voor Zweden had die onterecht niet gegeven penalty dus geen consequenties voor de stand in groep.

3 juli 2018 om 18:39

Ik begin ook wel iets meer sympathie voor ze te krijgen dan aan het begin van het WK. Maar toch doet het pijn om te zien dar zij zover kunnen komen aangezien wij daar hadden moeten staan i.p.v. zij.

Tja, beide ploegen kwartfinale onwaardig. Toch moet er iemand winnen en dan sta je als matige ploeg ineens in de kwartfinale. Dit is wel HET wereldkampioenschap om te stunten in ieder geval. De toplanden maken lang niet altijd indruk en spelen vooral om niet te verliezen in plaats van voor de winst. Het zou me niet verbazen als we een onverwachte finale krijgen. Voor mij in ieder geval het slechtste WK wat ik ooit heb gezien en daar heeft de afwezigheid van Oranje niets mee te maken.

Dafuq doet Zwitserland nou😂 Hoe kan je nou zo slecht spelen? Ze hadden dus toch een niet ingrijpende VAR nodig.

Eerlijk is eerlijk, Zweden verdiend gewonnen uiteindelijk. Ze hadden de beste kansen. Zwitserland stelde me zwaar teleur vandaag.

Zweden niks aan om naar te kijken, zeker zwaar respect dat ze toch ver zijn gekomen.

Zo en weer een overschatte ploeg eruit, WK begint vorm te krijgen!

Zweden was beter, winnen terecht. Zwitserland was wel enorm slecht. Aanvallend niets kunnen brengen en achterin af en toe een Zwitserse gatenkaas.

Zweden gaat het WK winnen. Zonder Zlatan. Dat is het lot.

Ik heb 5 euro staan op zweden wereldkampioen. Nu nog 3 finales. Als griekenland en denemarken europees kampioen kunnen worden. Dan kan zweden wereldkampioen worden. Het is geen mooie ploeg om te zien,maar zeer taai en tactisch staan ze goed. Het levert mij 175 euro op.

3 juli 2018 om 18:40

Kansloos maar suc6

Dat die Lustig op een WK actief is, die kan er echt helemaal niets van, met schaamte zit je naar hem te kijken. Zwitserland kon geen vuist maken, de gelukkigste won.

Mooi dat Zweden door is . Qua spel niet het mooiste . Maar wel zeer effectief . En met Berg en Granqvist twee oud Groningen spelers die basis staan . Van mij mogen ze wereldkampioen worden

Weer een geluksmomentje of is het taai? Het zit ze niet tegen in ieder geval. Al heel lang. Toch gek dat Oranje niet heeft verloren van ze. Zelfs de baas geweest over twee wedstrijden. Hebben we misschien toch niet zo'n heel slecht Oranje. In ieder geval Ik vind dat het nu wel moet ophouden voor de Zweden. Er zijn andere landen die het meer verdienen vind ik.

Ik hoop op een finale Kroatie - Frankrijk en dan Kroatie als winnar. Dat zou geweldig zijn, een keertje een andere land en dat verdient Kroatie ook wel met zo een geweldige team! Op dit moment horen ze zeker bij de top 3 in europa nu de wereld titel nog.

Ik zie veel mensen praten over een hecht team, goede verdediging, etc. Dat mag allemaal zo wezen, maar wat een schijtvoetbal leggen ze op de mat. Smerige overtredingen, schwalbes, en dat geluk... ongelofelijk. Ik denk dat Portugal hun talent is kwijtgeraakt aan deze Scandinaviërs. Hoop toch echt dat Engeland of Colombia de Zweden vernedert in de kwartfinale.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zwitserland

FIFA ranking: 16
14 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper
Y. SommerKeeper
M. AkanjiVerdediger
L. BenitoVerdediger
E. CömertVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zwitserland.

71 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren