Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Niet alleen Isimat-Mirin, maar ook Toivonen heeft me er veel over verteld’

Laatste update:

Ibrahim Sangaré zit goed in zijn vel bij PSV. De middenvelder kwam in de zomer voor circa negen miljoen euro over van Toulouse en staat doorgaans in de basisploeg van trainer Roger Schmidt. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Sangaré waarom hij voor PSV koos, nadat hij met Toulouse degradeerde uit de Ligue 1. Mede door gesprekken met twee voormalig spelers van de Eindhovenaren kreeg hij een goed gevoel bij zijn nieuwe club.

Sangaré geloofde 'meteen' in het verhaal dat hij van de clubleiding en van ex-ploeggenoten kreeg voorgeschoteld. "Je speelt hier mee om de prijzen en kunt je ontwikkelen op een heel mooi niveau. Niet alleen Nicolas Isimat-Mirin, maar ook Ola Toivonen heeft me er veel over verteld en gezegd dat dit een mooie stap zou zijn. Hij heeft me volop geholpen in mijn beginperiode bij die club", vertelt de Ivoriaan, die vorig jaar samenspeelde met Isimat-Mirin bij Toulouse en tussen 2016 en 2018 met Toivonen.

Sangaré is niet alleen uitgegroeid tot vaste waarde bij PSV, maar heeft ook acht interlands voor Ivoorkust achter zijn naam staan. Als kind waren zijn ouders echter geen voorstander van zijn voetbalcarrière. Ze wilden dat hij ging studeren, geeft de middenvelder aan. "Vooral mijn moeder was erop tegen dat ik me alleen op het voetbal ging richten. Ik snap dat helemaal en neem haar niets kwalijk. Bij ons thuis was net als in veel andere gezinnen sprake van armoede en ouders kijken toch waar hun kinderen de beste perspectieven hebben. Als je naar school gaat en je daar helemaal op richt, is de kans groter om iets te bereiken dan in het voetbal."

Toen hij vijftien à zestien jaar was, merkte Sangaré dat hij de mogelijkheid had om profvoetballer te worden. Hij werd in 2012 opgenomen in de jeugdopleiding van AS Denguélé. "Van serieus voetbal was daarvoor niet altijd sprake. We speelden op alles, behalve een normaal veld. Tot aan tegelvloeren toe, bij wijze van spreken. Ik kon uiteindelijk een eerste contract bij een club in Abidjan afdwingen en zo is het balletje echt gaan rollen. Nu is mijn moeder blij natuurlijk. Het is moeilijk dat ik de familie deze periode niet op heb kunnen zoeken, maar we bellen elkaar veel via FaceTime."

Vind je Ibrahim Sangaré een goede speler bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar Sangaré kwam toch uit de koker van Schmidt? Mooi dat deze twee helden een steentje bijgedragen hebben aan deze transfer.

8 januari 2021 om 17:59

Toivonen wil ik toch geen held noemen eigenlijk 😅 Was een prima speler die veel belangrijke goals gemaakt heeft maar met terugwerkende kracht moeten we ook constateren dat hij een steekje los had haha

8 januari 2021 om 18:07

Held is idd een groot woord, maar een rotzak heb je af en toe nodig. Ik heb wel genoten van Toivonen. Op het podium vond ik Isimat zeker een held, “PeetjeVee!! 😀

8 januari 2021 om 18:12

Nou zeg. Was toch een hele belangrijke speler die niet voor niks ook captain geweest is. Dat de media hem altijd moest hebben met Jack van Gelder en zijn vrienden voorop hoort daar geen afbreuk aan te doen.

8 januari 2021 om 18:18

Poulsen wist er aardig goed mee te dealen geloof ik 😉

8 januari 2021 om 18:26

Haha ja ieder zo zijn voorkeur. Toivonen is persoonlijk een van mijn favoriete Psv'ers ooit. Onderschatte speler, en heel belangrijk geweest. Helaas sloeg hij af en toe wel door in zijn vieze spel ja.

8 januari 2021 om 18:26

Dat de media hem altijd moest hebben? Je kan moeilijk ontkennen dat hij een van de smerigste spelers uit de geschiedenis van de eredivisie is, belangrijke speler maar gadverdamme wat een onsportieve vent.

8 januari 2021 om 18:33

Smerig zeker, maar de smerigste uit de gehele geschiedenis is wel een gewaagde hoor haha.

8 januari 2021 om 18:36

Toivonen is zeker een held. Een van de weinige spelers die de jaren onder Rutten kleur gaf. Jammer dat hij nooit kampioen geworden is in Eindhoven.

8 januari 2021 om 18:38

Ja, Vertongen staat gelukkig nog ver boven Toivonen.

8 januari 2021 om 18:42

Misschien onze pitbull vergeten, en dan bedoel ik niet Davids! Daar zit pas een steekje los, en die zien velen graag terug in Amsterdam.

8 januari 2021 om 19:25

Net als Gatusso, Ibracadabra, Pepe, Ramos, Stam, de Wolf..... alles overhebben voor het team en willen winnen is alleen maar goed. En als het uiteindelijk effect heeft ben je toch echt wel een held!

10 januari 2021 om 14:28

Voorzover ik weet beet hij in ieder geval niet

10 januari 2021 om 14:28

Voorzover ik weet beet hij in ieder geval niet

Wat een beest is dit joh, moet zeker altijd in de basis staan!

Heeft zich uitstekend ontwikkeld. Was al indrukwekkend en een goede balafpakker. Maar is ook voetballend beter geworden. Is echt een moderne verdedigende middenvelder: groot, sterk en dynamisch. Gaat PSV nog veel aan hebben.

Ben heel blij met Sangaré. Eindelijk een vent op het middenveld. Ik houd af en toe wel mn adem in als hij weer eens tikkeltje onbesuisd ergens met de botte bijl doorheen hakt maar dit is een speler die je graag aan je zijde hebt..

Blij dat er bij PSV op de meeste posities weer kwaliteit én financiele potentie in het veld staat. Met Ihattaren, Gakpo, Malen en Ihattaren heeft PSV raspaardjes voorin staan die binnen of over twee, drie jaar flinke klappers op de transfermarkt kunnen betekenen. Met het EK in het vooruitzicht zal ook Dumfries niet voor minder dan 20 miljoen vertrekken. Daarnaast laat Teze tekenen zien van potentie die tot meer kan leiden en zelfs Boscagli is inmiddels - tegen alle verwachtingen in - meer waard dan zijn aanschafwaarde. Intussen heeft PSV met Zahavi en vooral Goetze, Sangaré en Max het nodige cement tussen de stenen, die de druk bij de jongere spelers weghouden. Waarbij laatstgenoemde twee met langlopende contracten zeer waarschijnlijk ook tegen een fraaie winst zullen worden verkocht in enkele jaren. Die balans was vorig jaar onder Van Bommel wel behoorlijk weg. Niet dat dat helemaal te vergelijken is, maar Schmidt maakt spelers duidelijk wel beter, geeft ze vertrouwen en krijgt dat met het nodige commitment terugbetaalt. Hoewel ik Rosario nog steeds liever kwijt dan rijk ben, is die jongen een stuk beter gaan voetballen dan vorig jaar. Cody Gakpo floreert zelfs onder Schmidt, Teze is een openbaring die onder Van Bommel een transfer naar een Nederlandse middenmotor had gemaakt en Boscagli was regelrecht verpietert. Intussen had PSV nog steeds met Sadilek in zijn maag gezeten en was behoudend reactievoetbal nog steeds de norm geweest.

Isimat-Mirin, wat was dat een geinige gozer zeg. Met tennisballetjes trainen, sniekheet, PeetjeVee, ik heb me wat afgelachen. Sangare komt steeds beter in vorm. Aan de bal vond ik hem eerst zeer knullig, maar dat is nu wel minder. Goede aankoop gebleken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren