Update: ‘Weghorst levert AZ elf miljoen op na tekenen van vierjarig contract’

Dinsdag, 26 juni 2018 om 14:20Yanick Vos • Laatste update: 14:22

Wout Weghorst gaat AZ zo goed als zeker verlaten voor VfL Wolfsburg en het vertrek van de aanvaller levert de Alkmaarders een stevige transfersom op. Volgens het Algemeen Dagblad betaalt de club uit de Bundesliga ruim tien miljoen euro voor de Oranje-international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Wout Weghorst gaat slagen in de Bundesliga?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door primetime)

Die jongen heeft er hard voor geknokt, daar kan je enkel respect voor afdwingen. AZ doet het de laatste jaren uitstekend met inkoop als verkoop!

26 juni 2018 om 10:38

AZ doet het sinds het vertrek van Dirk Scheringa al goed op elk vlak. Ik bedoel maar te zeggen, bijna elke club die zn suikeroom kwijt raakt, gaat daarna over de kop. AZ niet, die zijn er sterker uitgekomen. Eerst door het geweldige werk van Earnie Stewart (waarom haalde bijv PSV deze klasbak niet?) en Gerbrands en daarna door zn opvolgers Huiberts, Eenhoorn.
Jeugdopleiding is top. Scouting zeer sterk . Verkoop van spelers super.

26 juni 2018 om 14:26

Je bedoelt als opvolger van Marcel Brands? Omdat Steward nog niet zo lang geleden general manager is geworden bij de Amerikaanse bond onder andere. Hij is dus niet beschikbaar.

Dit is zo'n speler die je het gunt. Harde werker, goede mentaliteit en het is hem niet aan komen waaien, dus helemaal verdiend. Ik hoop voor m dat ie slaagt daar. Wolfsburg is de laatste jaren toch geen makkelijk clubje gebleken, sportief als bestuurlijk.

26 juni 2018 om 08:17

Wat is hem niet aan komen waaien Formus?
Als er 1 profvoetballer met een gouden lepeltje in de mond is opgevoed dan is het Weghorst wel he? Enig idee hoe vermogend dat nest is hier in Twente?

26 juni 2018 om 08:33

@ Vak104,

met een gouden lepel koop je misschien goeie voetbalschoenen maar dan moet je wel zelf wat mee doen.
Hij heeft er gewoon keihard voor geknokt, en dat is hem niet altijd even makkelijk gemaakt.
Iedereen vond/vindt hem maar een vervelend mannetje. Hij heeft zich er geen reet van aangetrokken en heeft dit gewoon dik en dik verdiend.

26 juni 2018 om 08:35

Vermogend zijn maakt het niet makkelijker om profvoetballer te worden en het tot de Bundesliga te schoppen hoor? Formus bedoelt namelijk dat Wout, wat typisch zo'n jongen is die niet overloopt van de aangeboren techniek, hard gewerkt heeft om uiteindelijk een van de grote mannen van AZ te worden en nu zelfs naar de BL te verkassen.

26 juni 2018 om 08:40

Daar ben ik het volmondig mee eens, als je beseft dat hij tot een jaar of 2-3 geleden niets liever dan naar FCT wilde maar hij hier smalend werd weggewuifd, springen de tranen toch in mijn ogen, jongen van de regio, Twente sjaaltjes boven het bed in zijn jeugd maar nee wij waren te groot groot voor Woutje.
Die instelling hadden we juist de afgelopen jaren nodig in onze spits! Echt zonde maar top gedaan door Weghorst idd.

26 juni 2018 om 09:01

@Vak104

Het lijkt me vanzelfsprekend wat hem niet is aankomen waaien; het overlopen van talent op voetbalgebied en gevormd te worden in de jeugdopleiding van een profclub. Weghorst moest andere krachten in zichzelf aanboren. Het lijkt het me meer dan duidelijk dat Formus daar op doelt.

Weghorst loopt niet over van aangeboren talent of van verfijnde techniek, hij oogt als een klassieke Appie Happie en heeft deze status als spits helemaal op eigen kracht behaald. Het is nou niet zo dat zijn pappie en mammie hem als een verwend rijkeluis kind geld hebben meegegeven om zich ergens bij een profclub in te kopen. Hooguit werd hij met de Mercedes naar de training gebracht of kreeg hij de duurste voetbalschoenen.

Weghorst stroomde pas laat in het profwereldje, rond zijn 19de toonde Willem ll pas interesse, maar bleeft hij hangen tussen de beloften. Op zijn 20ste maakte hij bij Emmen pas zijn debuut als profvoetballer. Een met de goudlepel ingegoten jeugdopleiding heeft hij nooit mogen genieten. Dat maakt hem een bij uitstek een selfmade voetballer.

Het is bijzonder knap, dat hij zich met zijn mindere talent tot Oranje-international heeft weten op te werken en hij nou op het punt staat te tekenen bij een gerespecteerde club uit een grote competitie. Daar heeft het vermogende milieu waarin hij is opgegroeid, waarschijnlijk een minimale rol in gespeeld.

26 juni 2018 om 15:16

Ik weet niet of het op Wouthorst van toepassing is hoor maar ik zie bij onze club ook 2 van de rijke broers. Zijn allebei heel laag begonnen in de d4 ofzo. Maar doordat hun moeder zo rijk is kunnen ze gewoon 2x per week persoonlijke training nemen met een techniektrainer terwijl ze gewoon bij de amateurs ballen. inmiddels zitten ze in de jo17-2 en j019-2 (hoogste team voor 15 jarige en 17 jarige bij ons) en voetballen ze voor nationale team van Mali

Speelde Gomez niet allang bij Stuttgart? Misschien was die contractueel nog speler van wolfsburg.

Mooie stap voor Woutje, maar hij komt nu niet terecht bij een voetballendelftal. Zoveel geld en alsnog drama voetbal afgelopen jaren

26 juni 2018 om 07:43

Ja van de winter al

26 juni 2018 om 07:48

Dat geld valt wel mee volgens mij . De afgelopek 2 jaar is wolfsburg uitelkaar gevallen en hebben ze amper kwaliteit teruggekocht . Volgens mij steekt volkwagen er niet veel meer in .

26 juni 2018 om 09:33

Volgens mij ook niet inderdaad. Ik vind het toch een tricky overstap. Weghorst, een type spits die het beste rendeert met buitenspelers, zal bij wolfsburg voornamelijk in een twee spitsen systeem gaan spelen. Benieuwd hoe hem dit af zal gaan

Leuk voor Weghorst! Niet de meest talentvolle voetballer die er is maar wel eentje met een geweldige mentaliteit en gaat altijd voorop in de strijd. Denk dat hij het goed zal doen in Duitsland en denk dat het ook de competitie is die goed bij zijn kwaliteiten past.

Ze kunnen denk ik beter voor Dost gaan en hem 10 miljoen zakgeld geven. Ik zie hem niet zo vaak spelen dus dekans is reëel dat ik er naast zit, maar wat ik zie van Wout Weghorst is echt niet goed genoeg voor Wolfsburg.
Om toevallig weer Dost er bij te pakken, dat hij het ook heel lastig heeft gehad daar. Terwijl hij verder was om dan Wout nu is.

Wolfsburg is wel echt een kerkhof van spitsen. De laatste paar jaren hebben ze geen vaste aanvalsleider gehad. Kruse, Gomez, Schurrle, Dost, Dimatta, Bendtner, etc. waren door de jaren heen de eerste spitsen van Wolfsburg. Origi heeft veel gespeeld, maar die heeft niet echt kunnen imponeren.

Vind het met regelmaat een nare gozer/speler, maar heb veel respect voor de manier waarop hij steeds maar stappen heeft blijven maken. Knokt er keihard voor om alles uit z'n carriere te halen wat erin zit en nu staat de Bundesliga weer voor de deur. Erg knap. Dat verdient enkel lof en wens 'm ook veel succes.

Mooi transferbedrag voor AZ ook weer overigens.

Toch wel een magere transersom.. 10mil...

26 juni 2018 om 14:41

@jaspersj: vind je? De transfersom van Heracles naar AZ speelt ook mee met zulke dingen. En die was niet hoog: 1,6 miljoen (interview Weghorst met RTV Oost). Maken ze toch maar even (excl. tekengeld, salarissen etc.) ruwweg 4x (8 miljoen) winst in Alkmaar. Van de transfersom moet waarschijnlijk een doorverkooppercentage voor Heracles tussen de 15 - 20 procent af. Sommige bronnen houden het op 15 procent, andere op 19 procent.

Toont erg veel gelijkenissen met KJ Huntelaar en op basis daarvan denk ik dat hij het wel gaat redden in de Duitse competitie. Aan de andere kant was Huntelaar wel verder dan Weghorst op het moment dat hij de transfer maakte (alleen voor de verkeerde club).

Prima keuze van Wout lijkt mij. Ik ben sowieso fan van hem. Harde werker, voorop in de strijd en vol passie..

Respect voor Wout, alleen al hoe hij met passie het volkslied zong gedurende een van de oefeninterlands van Nederland.

AZ, wat doen die laatste jaren toch goede zaken.. Mijn complimenten!

Wout heeft het over een tussenstap, maar ik denk wel echt dat dit het plafond is voor hem. Hij heeft zijn carrière ontzettend goed opgebouwd door hard te werken en doelpunten te maken, maar ik denk dat de Bundesliga een ander verhaal wordt. Wel een ideale competitie voor hem lijkt mij.

26 juni 2018 om 10:38

Als ik zijn verhaal mag geloven is het zijn droom/doel om in de Premier League te komen en denk dat hij dat dan ook als zijn laatste stap omhoog ziet. Zou razend knap zijn, aangezien dat dus ook betekent dat hij in de Bundesliga goed presteert.

Zou een mooi bedrag zijn voor AZ, daar zal ze zeker 15 procent aan Heracles moeten afdragen als doorverkoop percentage. Dus ruim 1 miljoen naar Almelo.......

Chapeau voor az dat ze 2 mega beperkte spitsen als weghorst en janssen voor meer dan 30 miljoen verkocht hebben. Echt een huzarestukje van de td van az.

26 juni 2018 om 10:23

Wat is beperkt, ik denk dat ajax anders Klaasjan graag naar de tribune zou willen verwijzen als ze zo'n Janssen konden betalen. Net als PSV of Feyenoord overigens. Voor eredivisie begrippen prima spitsen gezien er niemand in ons kikkerlandje meer goals maken.
Overigens Altidore leverde destijds AZ al 10 miljoen op.
Weghorst is nog onduidelijk wat de onderhandelingen gaan opleveren net zoals Alireza die dan weer het bedrag van Janssen zou moeten overtreffen.

26 juni 2018 om 10:23

Vergeet Altidore niet voor 10 miljoen. Die heeft het ook nergens anders laten zien.

26 juni 2018 om 10:30

@edwin Vork: niet waar. Altidore overlegt ongeveer dezelfde statistieken van AZ nu bij Toronto FC.

26 juni 2018 om 12:19

Ik bedoelde in serieuze competities...

Heel indrukwekkend dit van AZ. Zo een ongelofelijk beperkte spits voor zo een bedrag weten te verkopen is gewoon kunst! Wens deze jongen het beste toe. Geen idee wie zijn concurrenten zijn, maar zelfs op de bank krijg hij gewoon 5x wat hij in Nederland verdient toch? gewoon lekker cashen en dan terug naar de eredivisie!

26 juni 2018 om 10:37

Nou ja, 10 miljoen.. Weghorst heeft zijn beperkingen, maar is gewoon een meer dan prima spits gebleken en zo'n bedrag is dan ook redelijk logisch in mijn ogen. Niet iedere spits is compleet. 20 miljoen zou bijvoorbeeld wel echt indrukwekkend zijn.

Mooie club voor Wout maar, ben ik nou de enige die vind dat hij voor een prikkie weg gaat? 10 miljoen is toch erg weinig.

Sympathieke jongen, harde werker, verzaakt nooit

Ik gun het hem volkomen, maar ik heb wel twijfels of hij het niveau heeft voor de Bundesliga

Als je het over "mario Gomez doen vergeten" hebt dan denk ik niet dat hem dat gaat lukken

Ik vind Weghorst typisch zo’n speler die weet waarin hij te kort komt en er ook naar gaat voetballen. Hij heeft een enorme zelfkennis en is daarin imo een goede profvoetballer.

Er zijn zat spelers die zichzelf in een geblindeerde spiegel kijken en alles ontkennen wat ze fout doen.

Weghorst kent zijn beperkingen en maakt daar goed gebruik van

voetballend gezien echt een afschuwelijk slechte spits maar als stormram kan hij bruikbaar zijn misschien voor Wolfsburg. zelf vind ik het echt een armoedige aankoop voor een club uit een topcompetitie maar wie weet verrast hij

Leuke transfer voor hem en AZ. Slagen zie ik hem niet, tenzij in een rol als pinch-hitter. Haller begon ook goed met 8 goals en wat assists maar zat de 2e seizoenshelft ook vaak op de bank bij Eintracht, al hebben die (nog) wel Rebic lopen als concurrent van Haller.

Ontzettend knap van AZ, wederom klasse hoe ze opnieuw een speler voor een enorm bedrag afleveren. 10 miljoen voor een noest werkertje als Weghorst vind ik niet niks. Maar sowieso weet AZ zijn spelers goed te verkopen; dat veel van hun spelers na hun vertrek veelal nooit de verwachtingen waarmaken - en dat dat niet onwaarschijnlijk komt door de keuzes van en omstandigheden van AZ - lijkt geen koper te zien of te willen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VfL Bochum42-14
14.FC Augsburg38-17
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
P. PervanKeeper
R. BakuVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

17 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren