Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugkeer in Eredivisie lijkt in de maak: ‘Wout Weghorst weet hoe het werkt’

Laatste update:

Wout Weghorst deed afgelopen weekend opnieuw een open sollicitatie bij FC Twente. De 31-jarige spits van TSG Hoffenheim gaf in zijn documentaire Waanzinnige Wout op Viaplay wederom aan dat hij graag in De Grolsch Veste zou spelen. Journalisten Frank Bussink en Leon ten Voorde zien dat Weghorst er alles aan doet om zijn droom te verwezenlijken.

Weghorst is nog altijd eigendom van Burnley, waar hij tot medio 2025 vastligt. De boomlange spits uit Borne speelt dit seizoen op huurbasis voor Hoffenheim. Of Weghorst financieel haalbaar is voor Twente zal moeten blijken. De spits van Oranje ontvangt nog altijd een vorstelijk loon, terwijl zijn marktwaarde door Transfermarkt op 9 miljoen euro wordt geschat.

Zelf weet Weghorst precies wat hij wil, zo blijkt ook uit zijn documentaire. “Ik heb dat eigenlijk altijd gezegd. Uiteindelijk heb ik nog één droom en dat is voor FC Twente spelen. Daar ging ik als kleine jongen al naar toe met mijn broers, dan zaten we op Vak-P, tussen de fanatieke fans. Ik zou daar supergraag nog een keer willen voetballen in mijn carrière.”

De spits beseft dat een mogelijke terugkeer in de Eredivisie van meerdere partijen afhangt. “Je moet altijd nog maar zien hoe het gaat”, aldus Weghorst, die eerder aangaf dat hij wel nog van waarde wil zijn indien hij bij Twente tekent. “Hoelang ik nog door kan? Ik hoop dat ik nog steeds fit ben op mijn 37ste. Dat ik ook dan nog steeds van waarde kan zijn.”

Mediaoffensief


Bussink en Ten Voorde, die samen de podcast De Ballen verstand maken over Twente, zien dat Weghorst alle instrumenten gebruikt om een transfer naar Enschede te bewerkstelligen. “Dit was een open sollicitatie”, constateert Ten Voorde. “Hij zwijmelde weg alsof hij zijn grote liefde voor het eerst zag.”

Ten Voorde denkt dat het gaat gebeuren. “Je zag het aan de fonkeling in zijn ogen: alles wordt nu gereed gemaakt voor een transfer van Wout Weghorst naar Twente. Het moet allemaal financieel kunnen uiteindelijk, want hij heeft nog een jaar bij Burnley. Die hebben afgelopen zaterdag weer verloren, een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie.”

Burnley gaat eruit”, voorspelt Ten Voorde. “Daar wil hij ook niet blijven, dus dan wordt het de vraag wat Burnley voor hem gaat vragen. Kun je dat een beetje rekken? Want hoe langer je wacht, hoe minder hij gaat kosten. Anderzijds: als Weghorst komt, moet je daar niet eind augustus mee aankomen, wanneer je voorronde Champions League hebt gespeeld.”

Weghorst was laatst ook te gast in De Grolsch Veste tijdens de wedstrijd tussen Twente en FC Utrecht (0-1). Bussink denkt dat de 29-voudig international precies weet waar hij mee bezig is. “Wout Weghorst weet ook wel hoe dit werkt. Hij werd al een beetje gelinkt aan Twente en gaat dan in het stadion zitten.” Ten Voorde herhaalt vervolgens dat hij denkt dat Weghorst bij Twente gaat tekenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weghorst ook al een documentaire 🤣

26 februari 2024 om 13:43

Ik weet oprecht niet wat gekker is, Wout die een docu krijgt of het feit dat de docu ‘waanzinnige Wout’ heet haha

26 februari 2024 om 14:03

Hahaha zou hij dat zelf bedacht hebben? Of zou er een team gebrainstormd hebben of 'weergaloze Wout' of 'wonderlijke Wout' misschien toch niet nog beter zouden passen?

26 februari 2024 om 15:22

Waanzinnige Wout.. lijkt me meer van toepassing voor een docu over ons prachtige clubicoon Wout Brama. Die heeft genoeg verhalen voor ook een 2de seizoen :D

26 februari 2024 om 18:18

Waar eerst alles een podcast moet zijn, gaan we nu over naar de periode dat over elk persoon maar een docu gemaakt moet worden als opvulling voor hun streamingsplatforms. Hopelijk realiseren streamingsdiensten, net als podcasts en tv zenders snel dat het gaat om kwaliteit, niet kwantiteit.

Ik zou het geweldig vinden om deze vogelverschrikker weer terug in de Eredivisie te zien. Maar dan zal hij toch zelf flink moeten inleveren denk ik. Dan weten we gelijk of het echt zijn grote droom is.

26 februari 2024 om 13:46

Dat doet hij ook. Weghorst zelf is geen obstakel. Het enige probleem is Burnley. Wat willen ze met hem, heeft nog een 1 jarige contract. Ik ga er niet vanuit dat hij transfervrij weg mag en twente gaat natuurlijk niet miljoenen voor hem betalen.

Denk dat het een lastige keuze is voor Twente.
Ik zie hem graag komen als je kijkt naar zijn doelpuntenmoyenne en zijn inzet. Zet zich 110 procent in en voor Twente misschien wel 120 procent.

Aan de andere kant; hij gaat niet voor een appel en een ei weg en is een dertiger die, mocht hij bij Twente gaan voetballen, over een paar jaar weinig tot geen transferwaarde meer heeft. Wat voor Twente natuurlijk extra van belang is.

Al met al zou ik het wel toejuichen mocht hij komen. Dan misschien wat minder geld voor Twente in de vorm van loon en transferwaarde maar ik denk dat hij dat compenseert met doelpunten en een tomeloze inzet, wat indirect ook weer geld oplevert voor Twente in de vorm van eventueel Europees voetbal, een KNVB beker of een landstitel

26 februari 2024 om 13:52

Ik denk dat Wout pas een optie moet zijn als Ricky stopt. Die raakt ook aardig op leeftijd en Wout kan die rol bijna 1 op 1 overnemen. Met twee veelverdienende spitsen op leeftijd krijgt Twente het met alle respect lastig om met het salarisplafond op de andere posities een waardig team neer te zetten. Je gaat aankomend jaar Europa in, misschien wel voorronde CL en dan wil je toch op de overige posities ook een brede selectie hebben.

26 februari 2024 om 14:15

Met Weghorst als 1e spits en van Wolfswinkel als 2e heb je het ook behoorlijk voor elkaar natuurlijk.

26 februari 2024 om 15:22

Maar met Ugalde had je wel een ander soort aanvaller, straks heb je de light versie op de bank. Zou dan nog een snelle jongen als tweede spits halen

26 februari 2024 om 14:13

Protukker inderdaad die restwaarde is er natuurlijk niet terwijl je er wel een paar miljoen voor neer moet gaan leggen vrees ik. Zeker riskant als hij geblesseerd raakt oid en gezien we financieel nog niet gezond zijn zal Weghorst ook moeten snappen dat hij echt in zal moeten leveren.
Dat gezegd hebbende zou ik het wel echt fantastisch vinden als hij komt, die zweept het stadion nog meer op dan normaal het geval is.

26 februari 2024 om 15:21

Twente mag toch langzaam rekening houden met een voorronde CL-scenario. Daar kan Wout Weghorst denk ik een belangrijke rol in spelen, mocht het zo ver komen. Restwaarde is een valide argument; maar misschien is dit wel eens het moment voor Twente om gewoon even een grote broek aan te trekken en er voor te gaan. Ik ben erg benieuwd en zie het als neutrale toeschouwer graag gebeuren. Als Ajax-supporter durf ik trouwens überhaupt al bijna niet meer te redeneren, maar vanuit dat perspectief zie ik het minder enthousiast in haha.

26 februari 2024 om 15:54

@eredivisieajax: Twente trekt geen grote broek meer aan. Er wordt geen cent meer uitgegeven die nog niet binnen is, daar hebben ze op harde wijze geleerd hoe het niet moet. Die fout zullen niet nogmaals maken, want dan hoeven ze niet meer aan te komen bij de gemeente en de sponsoren (verenigd in de Noabers). Een dure selectie neerzetten en fors investeren en speculeren op eventuele CL-deelname zal echt niet gebeuren in Enschede. Ik denk in Amsterdam na 2 beroerde jaren en 4 mislukte transferwindows ook niet

Documentaire over Weghorst, raar maar tegenwoordig krijgt iedereen... maar dan "waanzige Wout" haha jezus. On: Weghorst zou echt een prima spits zijn voor Twente de komende 2 jaar, zou veel moeten inleveren maar gaat Europa League spelen en dichtbij huis, wat wil je nog meer?

26 februari 2024 om 14:17

Ik geloof niet dat Twente al weet welk toernooi zij gaan spelen komend seizoen. Daarvoor zijn er nog te veel wedstrijden en kunnen ze alle kanten nog op, van het ene uiterste Champions League tot het andere uiterste Conference League. In het ergste geval helemaal geen Europees.

26 februari 2024 om 15:24

en straks verliezen ze alle play off wedstrijden.. Maar goed, wat @Deenb al zei, lekker dichtbij huis

26 februari 2024 om 15:27

Als Feyenoord de beker wint is zowel de 3e als de 4e plek gegarandeerd Europa League groepsfase. Nou, je mag er wel langzaam maar zeker rekening mee houden dat dat gaat lukken. Met het lijstjes maken en contacten leggen moet je hier eigenlijk ook al wel vanuitgaan. 5e wordt je niet meer en eerlijk gezegd vind ik dit Twente ook stabieler ogen dan AZ

Weghorst en Lang een docu.. man man man wat is voetbal Nederland toch weg gezakt tot een dieptepunt dat er voor dit soort spelers docu’s maken

Ik las dat Luuk misschien verkast naar Turkije.
beter lijkt mij VS of naar de zandbak
Weghorst is een goede vervanger

26 februari 2024 om 15:23

Het kan je ontgaan zijn natuurlijk, maar Luuk de Jong speelt al een tijdje niet meer voor Twente

26 februari 2024 om 15:37

ik heb nergens geschreven dat luuk bij twente speelt of dat Weghorst naar twente moet.

26 februari 2024 om 15:51

Klopt, maar je reactie is best vreemd wanneer je de tekst zou hebben gelezen.

26 februari 2024 om 15:25

Je hebt kennelijk niet in de gaten wat de beweegreden van Weghorst is om juist met Twente te flirten. Weghorst presteert nog prima en kan nog op veel plaatsen terecht voor veel meer geld dan hij ooit bij Twente kan verdienen, maar daar gaat het hem niet om. Buiten dat hij behoorlijk verdient, heeft in zijn carrière is de familie Weghorst ook niet echt een steuntrekkers familie kan ik je meedelen. Hij is al van kinds af aan Twente supporter, de familie is sponsor bij Twente en zijn vader was tot voor kort lid van de RvC. En zijn grote droom is om ooit voor Twente te spelen.

Ja, en als puntje bij paaltje komt dan is paaltje er niet meer
dan toch maar Cl in met Psv.
Zou weghorst nu dan moeten roepen; ik wil naar Psv of Feyenoord? Ik kan daar van grote waarde zijn?
Nee, een beetje aftasten en uiteindelijk terecht komen bij
Utrecht

Ik lees de titel en denk, dat is geen spits voor Ajax of Feyenoord en PSV heeft de Jong en AZ en Twente hebben de financiële mogelijkheden niet ondanks de meest logische keus.

Gaat het toch over Twente... Nou van harte welkom, we hebben een goede afmaker nodig, die ook een beetje kan ballen. Maar dan moet hij wel heel wat inleveren. Bij Twente zijn de financiële mogelijkheden nog minder dan bij AZ. Het gaat sportief gezien uitstekend en financieel lopen ze voor op de afbetalingen, maar het is nog steeds een groot bedrag..

@redactie Een speler is nooit "eigendom" van een club, maar staat onder contract bij een club. Hij moet aan de contractuele verplichtingen voldoen, maar dat maakt hem nog geen eigendom van de club.
Een speler wordt overigens ook niet verkocht, maar een contract wordt afgekocht. Een transfersom is dus eigenlijk een afkoopsom om onder het lopende contract af te komen, zodat een speler bij een andere club een contract kan tekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren