‘Barcelona denkt aan Zoet in zoektocht naar opvolger Cillessen’

Donderdag, 14 juni 2018 om 11:38Chris Meijer • Laatste update: 11:43

Bij Barcelona begint men langzamerhand rekening te houden met het vertrek van Jasper Cillessen. Om die reden stelt Barça een lijstje met mogelijke opvolgers van de sluitpost samen en volgens Mundo Deportivo prijkt daarop de naam van Jeroen Zoet. Het is geen geheim dat de doelman van PSV openstaat voor een nieuwe uitdaging.

Zoet was vorige zomer al dicht bij een transfer, maar een overgang ketste destijds af. Daarom is het aannemelijk dat de 27-jarige doelman komende zomer wel zijn gewenste transfer krijgt. Het contract van Zoet bij PSV loopt nog tot medio 2019, wat voor interesse in het buitenland zorgt. Naast Barcelona zijn ook diverse Engelse clubs geïnteresseerd in de sluitpost.

Overigens prijken ook de namen van Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Timo Horn (1.FC Köln) en Jiri Pavlenka (Werder Bremen) op het lijstje van Barcelona. In principe willen de Catalanen niet meewerken aan een transfer van Cillessen, die de afgelopen twee jaar als stand-in van Marc-André Ter Stegen heeft gefungeerd. De sluitpost heeft een gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro in zijn contract staan.

Als er een niet te weigeren aanbieding binnenkomt, wil Barcelona alsnog meewerken aan een transfer. Men realiseert zich ook dat Cillessen zelf openstaat voor een uitdaging bij een andere Europese topclub, waar hij eventueel als eerste doelman kan fungeren. Liverpool wordt veelvuldig genoemd als mogelijke bestemming voor de Nederlandse doelman, die eerder zei dat hij nog niet weet waar zijn nabije toekomst ligt.


Poll

Zie jij Jeroen Zoet naar Barcelona verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door davitdavtyan)

meevoetballen daar selecteert Barcelona toch de keepers op? dan snap ik de interesse in Zoet niet daar is hij juist niet goed in. Daarnaast natuurlijk een prima keeper voor Barcelona als stand in voor Ter Stegen. Er zal wellicht bij Ruudhesp info ingewonnen zijn die het ook prima deed als keeper in Barcelona en nu keeperstrainer is van Psv. ... de link is dus snel gelegd.

14 juni 2018 om 11:53

Ik ben het met je eens dat Zoet geen echte Barcelona keeper is, daarnaast denk ik niet dat hij ergens naartoe gaat om op de bank te zitten.

14 juni 2018 om 12:05

Ik denk dat hij sowieso niet eens goed genoeg is voor de Barça bank

14 juni 2018 om 12:19

Zoet is absoluut niet geschikt voor Varcelona. Hij kan niet meevoetballen en zijn balbehandeling is niet best. Ik vind Ortola eigenlijk niet verkeerd, maar zie graag een keeper uit Laliga zelf komen. Bijvoorbeeld Adan van Betis. Hij is al jaren eerste keeper daar en is inmiddels rond de 30. Waarschijnlijk kan Barca hem dan goedkoop binnenhalen.

Die spaanse doelman van Getafe lijkt me ook niet verkeerd, ben zijn naam kwijt.

Of nog een betere kandidaat is die 2de keeper van Servie die tevens dit jaar eerste keeper was bij Eibar. Hij is niet zo oud volgens. Weet zijn naam ook niet meer(eindigt op —ovic)ðÿ˜‹

Kortom genoeg keuzes voor een tweede keeper lijkt me en misschien heeeft een van deze doelmannen ook een lage clausale.

14 juni 2018 om 13:47

Cillissen is er ook niet slechter van geworden en zal waarschijnlijk na een paar jaar ook doorgaan na een andere topclub om daar wel aan spelen toe te komen.

14 juni 2018 om 14:12

Ik weet ook nog wel een aantal hele goede kandidaten, ik ben alleen hun namen kwijt

14 juni 2018 om 21:45

Als het al waar is dan is het een dom lijstje waar waarschijnlijk 30 keepers op staan en die zijn geselecteerd dan op leeftijd, potentie enzovoort.

Hhmmm, is voor een backup keeper een goede optie. Denk alleen niet dat het voor Zoet een goede keuze is.

14 juni 2018 om 12:19

Dat is op zich geen vreemde gedachte, maar het zou ook juist goed uit kunnen pakken. Als je ziet met welke clubs Cillessen nu in verband gebracht wordt, durf ik zelfs te zeggen dat het een hele goede stap geweest is aangezien zijn status nu hoger is. Waar er in zijn Ajax tijd schamper werd gelachen als er topclubs aan hem gelinkt werden, vindt iedereen het nu logisch dat Arsenal, Atletico Madrid en Napoli met hem in verband gebracht worden.

Zoet is nu nog een degelijke keeper die back-up is van het zwakste oranje ooit, maar na twee jaar Barca zal hij waarschijnlijk toch hoger aangeschreven staan in het buitenland.

14 juni 2018 om 12:21

Twee jaar banken bij Barca en dan een stapje terug maken. Dan kun je waarschijnlijk bij betere clubs terecht dan als 1e keeper van PSV. Kijk maar naar Cillessen, die geniet nou ook interesse van meer clubs dan in zijn tijd bij Ajax.

14 juni 2018 om 18:26

Cillessen kon in zijn Ajax tijd al naar andere grote clubs. Hij koos echter voor Barcelona. Je kunt hem en zoet ook totaal niet vergelijken; Cillessen was/is en zal altijd een betere keeper dan zoet zijn. Wat niet wil zeggen dat hij geen buitenlands avontuur moet aangaan.

14 juni 2018 om 21:34

Onzin wat je zegt. Cillissen was in zijn laatste Ajax jaar erg matig en was zijn slechtste jaar ooit. Hij kon helemaal niet naar grote clubs. De interesse van Barcelona was totaal onverwacht en een grote verrassing. En Zoet is echt niet veel minder. Cillissen is voetballend beter maar Zoet heeft veel meer uitstraling. Overigens zijn ze allebei prima keepers maar geen Europese top.

Moet ie natuurlijk niet doen. Dan kan ie daar gaan banken.... Het lijkt me voor hem beter om ergens lekker als 1e keeper aan de bak te gaan... Het heeft Jasper namelijk ook niet zoveel gebracht.

14 juni 2018 om 11:49

Naja. Of eerste keeper bij Everton ( denk dat zijn niveau is) of bank bij barcelona waar je jaarlijks prijzen pakt goed weer hebt en lekker speelt met de beste spelers. Jasper is er alleen beter van geworden

14 juni 2018 om 11:55

Meen je dat nou? Als ik Jasper in het Nederlands elftal zie spelen, vind ik hem nou niet direct beter geworden. Ik denk dat Jasper er veel mee aan zou hebben gehad om een heel seizoen bij Everton basis te hebben gestaan.

14 juni 2018 om 11:56

Zoet is echt niet beter dan Pickford, dus dan kan die beter bij Barcelona banken, dan bij Everton.. Daar zal die sneller beter worden dan bij Everton

14 juni 2018 om 11:58

Eerste keeper bij Everton speel je natuurlijk wel wekelijks in één van de grootste competities. Als tweede keeper van Barca speel je op de training tegen de grootsten van de wereld, maar denk dat het toch beter is om wekelijks een wedstrijd te spelen.

14 juni 2018 om 12:03

Jasper bij ajax of nu is een wereld van verschil. Gelukkig dat genoeg clubs dat zien nu jij nog!

14 juni 2018 om 12:07

Ik kan alleen zijn optredens bij het Nederlands Elftal beoordelen, want ik kijk niet naar de Spaanse beker en dan vind ik hem zeker niet beter dan op het WK of bij Ajax. Hij heeft alleen vlak voor hij naar Barcelona ging een mindere periode bij Ajax gehad, maar daarvoor was het toen ook gewoon een heel goede keeper.

14 juni 2018 om 12:13

Moet zeggen dat je er dan behoorlijk naast zit.
Jasper is flink beter geworden bij Barca, wordt wel tijd om ergens eerste keeper te worden

14 juni 2018 om 12:24

Boris ik vind dat zeker wel van Jasper. Zijn wedstrijden bij barca waren van top niveau. Zijn trap techniek ook en het mee voetballen is ook voor uit gegaan. Is ook logisch. Ballen van messi en suarez zijn van ander niveau dan die van de jong ofso

14 juni 2018 om 12:43

Zowel bij Barca als bij NL elftal zie je dat die echt gegroeid is.

14 juni 2018 om 13:05

Uhm. En waarin is die dan gegroeid? Hij vind zichzelf wat stoerder in het veld en zeikt op tegenstanders. Verder is er niet zoveel verbeterd.
Wat ook logisch is als je nooit speelt.

14 juni 2018 om 13:16

Jij wilt beweren dat Jasper niet beter is geworden? Heb je wel naar hem gekeken?

14 juni 2018 om 13:20

@barcalover123
Nou, dan hoop ik echt dat ie naar een Liverpool vertrekt en eerste keeper wordt, want ik vind hem de beste keeper voor het Nederlands Elftal.

14 juni 2018 om 13:23

@boris19, stiekem hoop ik op arsenal, past beter bij zijn stijl. maar daar ligt het eraan wie er trainer word.

14 juni 2018 om 14:34

'eerste keeper bij Everton', iedereen vergeet precies dat Pickford daar nog zit

14 juni 2018 om 12:08

Jasper was bij Ajax een redelijk goede keeper, maar daar hadden geen wereldploegen interesse in als eerste man. Nu zit hij twee jaar grotendeels op de bank bij Barca en hebben Liverpool en Arsenal onder andere interesse om hem over te nemen. Daarnaast krijgt hij een paar miljoen per jaar extra en woont hij in Barcelona. Hoezo heeft het hem dan niet zoveel gebracht?

Als zoet zijnde zou ik het gewoon doen hahah. Lekker Barça spelen. Had ie vast niet verwacht toen ie bij rkc zat. Verwacht sws niet dat hij bij de top in de basis kan

Dan komt een droom uit voor Zoet. Onder contract bij barca! En dan begint Zoet zijn nachtmerrie! Gaat nauwelijks tot niks spelen. Kans is ook klein dat ze voor Zoet gaan. Barca wil een 2e topkeeper hebben. Kunnen ze net zo goed Stekelburg vragen

Barcelona kan wel aan Zoet denken, maar het lijkt me sterk dat die gedachte wederkerig is. Waarom zou Zoet bij een grote club als Psv, waar hij een basisplaats heeft, weg gaan om bij Barca op de bank plaats te nemen en wetende dat hij zijn uitverkiezing voor Oranje waarschijnlijk wel op zijn buik kan schrijven? De logica daarvan ontgaat mij in ieder geval volkomen. Als je naar de teksten van Zoet luistert, wil hij weg om op een hoger niveau te kunnen presteren en dat gaat als tweede keeper van een club niet heel vaak lukken.

14 juni 2018 om 11:56

Deelname aan Oranje is tegenwoordig net zoiets als banken in Barcelona nietwaar? Zoet moet eerder afwegen of hij de komende twee jaren zo'n scenario aan denkt te kunnen. Bovendien is het nog vroeg in de zomer, wie weet wat er de komende maanden nog meer loskomt aan interesse. Niettemin kan het me niet snel genoeg gaan, want dan kan PSV de centen gebruiken om dat Kroatische talent over te halen.

14 juni 2018 om 11:59

Welk kroatisch talent? Hoop eigenlijk op die keeper van Toulouse als vervanger.

14 juni 2018 om 12:14

Lafont gaat volgens mij niet van Toullouse naar PSV. Ik betwijfel of PSV hem kan betalen want hij zal toch meer dan 10 miljoen euro gaan kosten

14 juni 2018 om 13:25

The-Jump, die keeper van Toulouse is echt volstrekt onhaalbaar voor Psv, moet tientallen miljoenen kosten. Na Donarumma misschien wel het grootste keeperstalent wat er rondloopt.

14 juni 2018 om 14:53

Karlo Letica. Speelt nu voor een habbekrats - 6000 per maand of zo - voor Hajduk Split. Behalve PSV hebben ook Club Brugge en Real Madrid naar verluid interesse.

14 juni 2018 om 12:02

Cillessen heeft precies hetzelfde gedaan toch? Hij is hierdoor nog steeds eerste keeper van het Nederlands Elftal, staat in de belangstelling van meerdere wereldclubs, heeft veel prijzen gepakt en traint met de beste van de wereld. Zou een prachtige stap zijn voor Zoet.

14 juni 2018 om 12:55

Alleen is er wel een degelijk verschil, dat is dat Jasper een prima meevoetballende coachende keeper is. Zoet past echt niet bij Barcelona. In het tijdperk van der Sar Waterreus De Goeij, Westerveld, Moens, had Zoet helemaal geen kans gehad op Oranje. Zoet mag blij zijn, wanneer hij in die tijd bij een Heerenveen Utrecht of Twente basis had gestaan en dan betwijfel ik het of die Boschker Vonk Wapenaar eruit had gekeept, want die keepers vind ik van hetzelfde niveau als Jeroen.

14 juni 2018 om 13:19

@ajaxjesper

Je schrijft: "cillessen heeft precies hetzelfde gedaan toch? Hij is hierdoor nog steeds eerste keeper van het Nederlands Elftal, staat in de belangstelling van meerdere wereldclubs, heeft veel prijzen gepakt en traint met de beste van de wereld. Zou een prachtige stap zijn voor Zoet".

Om te beginnen is het veel te voorbarig om Cillesen eerste keeper van oranje te noemen, terwijl Koeman zelf in de media heeft aangegeven dat hij zijn definitieve keuze nog moet maken. Cillesen heeft sinds zijn overstap naar Barca 8 interlands gespeeld en dat is best veel voor een reservekeeper. Het ligt volgens mij niet voor de hand dat Zoet, die nu al minder vaak de voorkeur krijgt boven Cillesen, Cillesen bij Oranje uit de basis gaat spelen als hij op de reservebank bij Barca terecht komt.

Bovendien twijfel ik aan de waarde van een prijs waar je als speler nauwelijks of geen bijdrage hebt geleverd. De enige prijs waar Cillesen dat wel heeft gedaan is de Copa del Rey en ik kan me niet voorstellen dat hij naar Barcelona is gegaan om die prijs te winnen. Het ligt meer voor de hand dat hij naar Barca is gegaan in de veronderstelling dat hij een eerlijke kans zou krijgen en zoveel vertrouwen in zichzelf had dat hij zich in staat achtte om met Terstegen te concurreren. Dat is uiteindelijk niet gelukt, hij heeft zijn meeste wedstrijden in de Copa de Rey gespeeld (17) en heeft maar in 2 competitiewedstrijden in actie mogen komen. En dat is bitter weinig als je met grote ambities naar Barca bent gegaan. Hij staat nu inderdaad in de belangstelling van grote clubs, maar ook nu in de meeste gevallen als tweede keeper. En daar schiet hij dus helemaal niets op. Alleen bij Liverpool zou hij een gerede kans hebben op een basisplaats.

Ik zal niet zeggen dat Cillesen spijt heeft van zijn overstap, de ervaringen die hij bij Barcelona heeft opgedaan, zijn waarschijnlijk onbetaalbaar. Ik denk wel dat hij met de wetenschap hoe het is om als tweede keeper te fungeren, hij nu niet dezelfde beslissing zou hebben genomen als hij destijds heeft gedaan. En ik denk ook niet dat hij het Zoet zal aanraden, maar hem het advies zou geven om er eens goed over na te denken. Maar ik denk dat Zoet zelf al zijn conclusies heeft getrokken en past voor de eer om in dezelfde situatie terecht te komen als zijn Oranjecollega. Als ik mijn reactie terug lees, denk ik eigenlijk best wel veel.

14 juni 2018 om 13:31

Koeman heeft wel degelijk al aangegeven dat Jasper eerste keeper zal zijn.

14 juni 2018 om 18:31

Hmmmm waterreus noemen maar een veel betere keeper als menzo vergeten. Zonder gekheid. Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat gaat ook op vele andere posities.

14 juni 2018 om 12:05

Speeltijd zal hij amper krijgen inderdaad. Echt zonde om in 2 jaar op je top alleen te banken. Enige positieve is (wellicht) dat hij daarna wel clubs voor het uitzoeken heeft puur omdat hij bij Barcelona zit.

14 juni 2018 om 13:29

Als keeper kan je met mazzel tot je 41e mee. Met 27 jaar zit je dan nog niet aan je top als keeper zijnde.. kan alleen maar groeien nog!

14 juni 2018 om 12:51

En als hij nu 5 keer zoveel kan verdienen? Zou jij het dan overwegen?

Zoet heeft altijd gezegd dat ie alleen ergens naartoe gaat als ie kans maakt op een basisplaats. Hij heeft gezien wat deze transfer Cilissen heeft gebracht, dus ik denk niet dat ie dit zou doen.

Dan kun je nog beter bij PSV blijven dan dit als Zoet zijnde. Lekker alleen nekerwedstrijdjes keepen word je ook niet blij van. Zijn denk ik zat mooie clubs waar Zoet aan de slag kan.

14 juni 2018 om 12:16

Zijn anders totaal aanbiedingen voot Zoet terwijl hij vorig seizoen eigenlijk al wilde vertrekken.
Subtop buitenland is op dit moment zijn top op dit moment.

14 juni 2018 om 12:17

Edit: totaal geen aanbiedingen.
Geloof hier ook niets van.

Leuke transfer voor Zoet, ook al zal hij net zo weinig spelen als Cillessen, die ik met zoveel belangstelling zeker zie vertrekken deze zomer. Zou mooi zijn als PSV er nog 10 miljoen uit weet te slepen, mits ze niet met een of andere houtje-touwtje oplossing komen als vervanger. Een tweedekansje zoals PSV met Viergever heeft binnengehaald moet je niet willen, eerder was Isaksson al geen daverend succes. En Eloy Room op doel is sowieso meer dan je als supporter kunt verdragen.

14 juni 2018 om 12:01

Zullen we Room dan maar weer snel ruilen met Pasveer....

14 juni 2018 om 13:48

Hoe zit het met de belangstelling voor Lafont van Toulouse? Lijkt me een uitstekende vervanger.

Niet doen. Het is inmiddels wel duidelijk dat het voor Zoet heel belangrijk is dat hij vertrouwen voelt. In het Nederlands Elftal is hij nooit onbetwiste eerste keus geweest en je ziet dat hij daar zijn PSV-niveau niet haalt. En bij PSV had hij uitgerekend in de tijd waarin Pasveer ineens de Europa League-wedstrijden mocht keepen een mindere fase.

Ik denk dat Zoet prima meekan in de Europese subtop. Maar dan moet hij wel bij een club zitten waar hij onbetwist de eerste man is.

14 juni 2018 om 12:21

Dat hij bij Oranje nooit vertrouwen heeft gevoeld als eerste keus is logisch.
Is een klasse minder dan Cillessen dus ook logisch dat hij 2de keus is.
Ben met je eens dat hij goed genoeg zou kunnen zijn voor subtop als hij nog een stap zet in het meevoetballen maar vooral uitkomen en voor ballen willen gaan net buiten de 5.
Denk aan Slowakije 1 - 1 toen hij op 0-1 toch wel zijn zwakte liet zien.

14 juni 2018 om 12:41

Hahahaha hij zijn zwakte liet zien? De enige die daar zijn zwakte liet zien is de belabberde Daley Blind

14 juni 2018 om 13:36

Typisch om er een ex ajax speler bij te halen die niets met het artikel temaken heeft? Zoet is gewoon niet goed genoeg voor het nederlands elftal, alleen psv'ers willen hem er in zien staan..

14 juni 2018 om 14:15

Zoet in zijn "gewone" PSV-vorm is zeker wel goed genoeg voor het Nederlands Elftal.

Ik kan het me niet voorstellen dat Zoet serieus in de belangstelling staat van Barca... Een totaal andere keeper, dan wat zij graag willen. Maar goed de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Voor Zoet natuurlijk een droom. Verder hebben vooralsnog niet veel clubs interesse in hem getoond. Dus ik ben benieuwd wat de eventuele opties gaan worden voor hem.

14 juni 2018 om 12:13

"Verder hebben vooralsnog niet veel clubs interesse in hem getoond."


Ah, ik begrijp dat jij contact hebt gehad met zijn zaakwaarnemer?

14 juni 2018 om 12:44

Ooh, ik begrijp nu dat jij die contacten niet hebt....

Maar het klopt vooralsnog weinig interesse van aansprekende clubs. Maar de keepers tombola moet nog op gang komen; Cillessen - De Gea - Alisson Becker - Leno kunnen dit in gang gaan zetten !

14 juni 2018 om 14:14

"maar het klopt vooralsnog weinig interesse van aansprekende clubs."

Denk je dat het altijd de media haalt als een club informeert bij een speler?

Nuttig .gaan alle eerste keepers uit Nederland als 2e keeper aan de slag in het buitenland.niet goed voor zijn ontwikkeling als keeper.wel voor zijn bankrekening.

Als Zoet helemaal geen kans meer wil krijgen bij Oranje, dan is het een prima transfer.

14 juni 2018 om 12:22

Want Cillesen heeft ook al jaren geen kans?

Prima zet juist. Na drie, vier jaar tweede keep te zijn geweest sta je, zoals Cillesen nu, er toch goed op bij de grotere clubs. Zoet is dan 31 en kan dan rustig nog 6-8 jaar mee waarschijnlijk. Ik zou het altijd doen.

14 juni 2018 om 12:59

Jasper is toch ook van een beduidend ander niveau dan Zoet. Daarbij past die totaal niet in de huisstijl van Barcelona.

Zal me niks verbazen dat niet Zoet, maar Onana naar Barcelona gaat.

14 juni 2018 om 13:06

Als 2e keeper? Denk het niet.

14 juni 2018 om 13:20

Hij is nog jong, heeft bij Ajax de kans gehad zich goed te ontwikkelen en hij kent Barcelona ook. Op den duur zou die wellicht kunnen concurreren met Ter Stegen.

14 juni 2018 om 13:45

Onana wil gewoon keepen en zich ontwikkelen. Niet bankzitten

14 juni 2018 om 15:19

Maar waarom zou Onana dit willen? Hij is nog jong, maar dat is Ter Stegen ook. Die kan nog jaren mee en het is voor een talent als Onana gewoon extreem jammer als hij jaren op de bank moet plaatsnemen. Kijk, als Barcelona nou nog een keeper van 30+ in goal had staan, dan had ik het kunnen begrijpen.

Onana moet naar een club waar hij basisspeler zal zijn.

Zoet bij Barcelona? Dat kan natuurlijk niet, hij moet lekker naar een Engelse middenmoter gaan.

Ze kunnen beter die Pacheco van Alaves overnemen. Spaans en pas 26 kan meevoetballen en kan ook nog eens een bal tegenhouden

Ze vonden bij aankomst Cilissen al met overgewicht kampen, wat zullen ze van Zoet denken?

Zeker mop van de dag. Bij Barcelona is de balhandelingssnelheid hoog. Zoet is een keeper die het liefst wacht totdat iedereen uit het strafschopgebied is en de bal rustig naar de verdediger speelt. Snap echt niet wat Barcelona in hem ziet. Iedereen zal wel hebben over die ene wedstrijd tegen Atletico ooit in het verleden. Laat Zoet maar een middenmoot in Engeland of Duitsland gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

281 fans
Keeper, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Valencia 15 0 1 0
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren